Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 7 of 20, mesajlar 121 to 140 of 386
Yazar Mesaj
papatyamm

• Tüm gönderiler : 2443
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 15.06.2008 11:49:26 ( #121 )

Orjinalden alıntı: serap_41

Semacım ben gebzedeyim canım.Sanırım burdaki doktor ismi işine yaramaz istersen özelden yazabilirim
Ayrıca maşallah oğluşuna çok güzel kilo almış.
Elya hoşgeldin maşallah kocaman olmuş oğlun.Bende tek elle alırdım yataktan aklıma geldi o günler
Feyza abla malallah Mert Erene.Çok güzel kilo alımı.Ne mücadeler verdiniz  Allah size bağışladı yavrunuzu
Buda ırmağın ilk ve son hali

[image]local://327683/C21E9F96A8944D5989F5CC4F20237E78.JPG[/image]

[image]local://327683/51AC0A367E784035AA128309AF5713B2.JPG[/image]

oyyy maşallahhh kocamannn olmuş pek de güzel olmuş ısır benim için ırmağı popişini
papatyamm

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 15.06.2008 11:53:21 ( #122 )

<mesaj tarafından düzenlendi başak ve papatyası on 15.06.2008 12:02:43>
papatyamm

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 15.06.2008 12:01:31 ( #123 )

Orjinalden alıntı: başak ve papatyası

Orjinalden alıntı: nazeli

merhaba arkadaşlar
benim ikizlerim 30-1de dogdular bugün 7.gün 1560-1350 dogdular yogun bakımdalar
süt almaya baslamadılar ne iyi ne kötü bişi demiolar
ben hala toprlanamadım sez.cok zor bebeklerime gidemedim sadece süt sagıyorum cıldırmak üzereyim
oksijen alıyorlarmış cok zor bir süreç bize benzeriniz varmı tecrübelerinize ihtiyacım var
nexaman süt alırlar ciğer iğneleride ben sancı cekerken yapıldı 17 saat dayanabildik dogdular off offf

merhaba hoş geldin RABBİM bebişlerini korusun özlem abla(tavşancık) daha iyi bilir onun bebişi de kalmıştı küvezde içini ferah tut inşallahhh iyi olacak bebişlerin eve beraber döneceksiniz hem arkadaşların dediği gibi bebişlerin kilosu da gayet iyi göğüslerinde süt birikmesi olmuş sanırım sürekli sağ sıcak havlu koy ve sağ 2 saati falan bekleme sağmak için en azından göğüslerin boşalana kadar ALLA yardımcınız olsun
ECEINCI

• Tüm gönderiler : 645
  • Bölge: istanbul
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 15.06.2008 21:58:23 ( #124 )
nazeli canım bu günleri hepimiz atlattık..biliyoruz ki zor bi dönem.. sen yazınca yaşadıklarım aklıma geldi.. ben 33+3 de doğüm yaptım..tabii sana göre haftam yüksek olabilir ama sonuçta benim de bebeklerim yoğun bakıma girdiler ve 11 gün kaldılar..hissetiklerimiz aynı..ama moralini yüksek tutmalısın..şunu bil ki grçekten orada çok iyi baılıyolar..ben de resim eklemek isterdim ama benim resimler çok büyük..olmuyor...biran önce sğlıklı bi şekilde eve çıkmanızı diliyorum..bize gelişmeleri yaz lütfen..

**semosss**

• Tüm gönderiler : 4048
  • Bölge: KOCAELİ / İZMİT
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 16.06.2008 17:29:03 ( #125 )
zülişim hiç gerek yok prematüre kıyafetlere emin ol kırkı cıksın elındekı 0 3 ay tulumların olacak ben bı taneyı kaldırdım bıle kucuk olmaya basladı

ERVA ZEYNEP 16 04 2002
EBRAR 09 05 2007
ALİ YASİR 01 05 2008
TAVŞANCIK

• Tüm gönderiler : 6040
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 16.06.2008 17:40:34 ( #126 )
oyyy bebişler ne güzel olmuşlar.Maşallah..

Berk-beril.İstanbulda nerdesin bilmiyorum ama kalk bir gün kozyatağına gel DEMSA nın orada outleti var (Mothercare)
Ve yığınla premature body si vs dolu.Uygun fiyatlı.Biz birrr sürü para verip almıştık,giye giye de 2-3 hafta ancak giydi zaten.Ama normalleri de üstünden dökülüyordu.

Nazeli,canım benim sen biraz kendini rahat bırak.Sütün çok güzel Maşallah.2 saatte bir sağıyorsan sık sağıyorsun demektir bu halde bile 100 cc çıkması süper.İlk ay benden 50- 60 çıkıyordu 3 saatte bir.Ben hala sağıyorum.Hiç memeden emmedi.Ama asıl gıdamız hala anne sütü.Ve buzluğa da koyuyorumSenin hastaneye gönderdiklerin de artık haftalarca yeter bence artık gönderme depo et.Orada kullanılmayanlrı dondurup geri de verirler gerçi ama hangi hastanedesin?Her yerde aynı tutum olmayabiliyormuş.Birsürü şey duyuyoruz.

Benim oğlum yoğun bakımda yatıyor diye bir gün bile üzülmedim.Çünkü benim başıma gelebilecek senaryonun yanında yoğun bakım için göbek bile attım.Oh oh.İyi ki yoğun bakımda.Karnımda büyüyeceğine orada büyüsün.Utrason görüntüsüne bakacağıma bizatihi bakayım.Ayıf diye küçük diye üzülmedim hiç.Çünkü daha doğmamış bir bebek gözüyle baktım hep.Ama ilk gece dahil her gün yanındaydım.İki büklüm de olsa tekerlekli sandalye ile de olsa...Sana ağır mı geldi ameliyat?Olabilir.Herkes farklı yaşayabilir.Ama bir an önce dişini sıkıp gör gör bebişlerini.Hatta verirlerse (vermezlerse de bir süre sonra verirler) çıplak göğsüne yatır.Öyle koklaşıp durun.

elya

• Tüm gönderiler : -7469
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 16.06.2008 18:39:15 ( #127 )
ahahha zülishhh...senin kizi görünce...ay dedim..ayni ata...
bu prematüreler hep birbirlerine benziyorlar..iki kocaman göz...
sacsiz yusyuvarlak bi kafa :)) mauhaha
ay cok sekerrrrrrrrr :)
cok cabuk büyür..hic korkma :)

albimininin prematüre kiyafetleri vardi..ben ataya ama almanyadan cok almistim.
albiminide satiyor görmüstüm bi magzada...;D

Şekerli Kurabikk :)

• Tüm gönderiler : -2457
  • Bölge: İstanbul :))
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 16.06.2008 22:42:09 ( #128 )

Orjinalden alıntı: elya

zülish....prematürelerde sarilik zor atlatiliyo...
atada cok gec atti..gözleri uzun bi süre sariydi :)
ama masallah..cok iyi toparlamis :))
emzirmeye son hiz devam ;D

bende bi prematüre annesiyim..ve prematüre annesi olmak...
cok güzel birsey..minicik bi bebek...pamuk gibi...cok sevimli gelir
bana prematüreler..bazen bi elimle yatagindan alirdim :)))))

[image]local://227707/5A767734CD234B86BBE35ADDF907811C.jpg[/image]
1800 gr

[image]local://227707/13FC875330484383A6E930B1AC2286DB.jpg[/image]
3500 gr

[image]local://227707/93A3B3DC6DC943A9916177DF2A48FCDE.jpg[/image]
5000gr

ayyy çikin ataya bakk yaa tipsizz eşşekkk :))))
minicikkkkkmiş yaa ayyyyhhhh içim bi tuhaf oldu yaa
*nilay*

• Tüm gönderiler : 15
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 17.06.2008 07:00:46 ( #129 )
hepinize teşekkürler daha iyiyim
dün yavrularıma gittim
kiloları düşmüş tabi
kızım 1200küsür oğlum 1400küsür
küvezdeler,kızım 3cc süt vermişler 1ini alamamış,oğlum6cc alıyormuş
sarılık olmuşlsr fototerapide alıyorlar mideye boru salmışlar ilaç ve sütü ordan vrolar
oksijen makinesine baglı değiller cok şükür
dokundurmuolar onlara
benimde dikişlerim alındı,meme başşlarım iltihap oldu sütü tam boşaltammamaktn
krem verdiler ama tedirg,inim süte gecmezmibu iltihap işaretli gerçi bu sütler
allahım sen yavrularıma güç ver nolursun....
elya

• Tüm gönderiler : -7469
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 17.06.2008 08:50:03 ( #130 )
bak gördün mü...ayni bizde durumlar nasil ilerliyorsa..sizdede öyle ilerliyo...
kafami rahat tut..güleceksin bu günlere..ve tatli bi ani olarak kalacak :)
atada anlattigim gibi...3cc lerle baslamisti...bide onu icti ilk..kustu :)
mideye cok geldi...hahahha :)))
iltihap veya kandan bisi olmaz demisti doktor..benimde bir iki kere sütüm kanli
gelmisti..pembe süt icti oglum..:)

*Poyrazın Annesi*

• Tüm gönderiler : 1680
  • Bölge: eski nick APRİL2006
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 17.06.2008 09:07:34 ( #131 )
HEREKESE MERHABA ARKADAŞLAR.

BNM DE DAHA ÖNCE YAZDIĞIM GİBİ 35 HAFTALIK 2700 GR PREMETÜRE DOĞMUŞTU OĞLUM ŞUANDA 51 GÜNLÜK.ANNE SÜTÜ alıyor ve çok azda mama takviyesi sadece 30 cc göğüslerimi dinlendirmek için.4 gün önce oğlum 3760 gr dı.şuanda inşallah biraz daha artmıştır.abi oldu bnm oğlum artık.neyse bnm sizlere sormak istediğim bizim bebeklerimiz premetür ya onlara hep anormal bebek muamelesimi yapcaz.yani bende bebeğimi vaktinde doğmuş bebekler gibi büyütmek istiyorum.yani bende gezdireyim,misafirliğe rahat gidebileyim istiyorum ama hep içimdew bir korku var.senin bebeğin premetür dikkatli ol diye.ama artık 2 aylık oluyoruz.tabiki daha titiz davranmam gerektiğini biliyorum ama bende yeni anne olarak göğsümü gere gezmek istiyorum.çok zor elde ettim ben oğlumu ve artık tadını çıkarmalıyım diye düşünüyorum.herşeyden önemli yavrumun sağlığı o iyi olsunda biz herşeye razıyız ama kuzumda çok sıkılıyor hep evde olmaktan açık hava onada iyi geliyor ondan da üzülüyorum.

sizce ne yapmalıyım.artık normal anneler gibi gezebilirmiyim.yoksa bu jorku hep olmalı mı.mesela bir yere gidecek oluyouz aman orda kucaklarına alırlar diye gidemiyorum.

POYRAZ=MADE BY ACK
TAVŞANCIK

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 17.06.2008 09:07:47 ( #132 )
benim ortancam,aylarca kanlı süt içti.bir şey olmaz demişti dr.
nazeli,göğüslerini sonuna kadar sağ.içinde bırakma.ne güzel ki bol bol sütün var Maşallah....kilo azalması her bebekte vardır normaldir.vücuttaki fazla suyu atarlar.
hangi hastanede bebişler?
haa bi de adları neeee
*nilay*

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 17.06.2008 10:37:13 ( #133 )
tavşancıkcım kanlı filan değilde sürdüğüm ilaç tedirgin etti bşde boşaltma sütü fazlada var bugü sorucam at derse dr atarım bakim zaten kücücükler yavrularım el kadar değiller ya insan bakmaya bile korkuyor iyice psikolojim bozuldu
benim kızımda 1 ccsini cıkarmıs yavrum ya off cok zor bugünler
bebişlerim ankara zekai tahir burak hastanesindeler
prennsesim naz oğluşum ege adlarıyla uzun ömür inşallah
bu memeler nezaman iyileşir kızlar hergün bitarafım bozuluyor ya güya yaş 25
sütümüde boşaltınca miktarda düştü bişi olmaz inşallah 1-2 aylık doldurabilsem
birde müthiş gaz sancısı cekiyorum dikiş yeri patlicak gibi ayakta zor duruyorum bu konuda tavsiyesi olan varmı hep bölemi olur
*nilay*

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 17.06.2008 10:41:32 ( #134 )

Orjinalden alıntı: APRİL2006

HEREKESE MERHABA ARKADAŞLAR.

BNM DE DAHA ÖNCE YAZDIĞIM GİBİ 35 HAFTALIK 2700 GR PREMETÜRE DOĞMUŞTU OĞLUM ŞUANDA 51 GÜNLÜK.ANNE SÜTÜ alıyor ve çok azda mama takviyesi sadece 30 cc göğüslerimi dinlendirmek için.4 gün önce oğlum 3760 gr dı.şuanda inşallah biraz daha artmıştır.abi oldu bnm oğlum artık.neyse bnm sizlere sormak istediğim bizim bebeklerimiz premetür ya onlara hep anormal bebek muamelesimi yapcaz.yani bende bebeğimi vaktinde doğmuş bebekler gibi büyütmek istiyorum.yani bende gezdireyim,misafirliğe rahat gidebileyim istiyorum ama hep içimdew bir korku var.senin bebeğin premetür dikkatli ol diye.ama artık 2 aylık oluyoruz.tabiki daha titiz davranmam gerektiğini biliyorum ama bende yeni anne olarak göğsümü gere gezmek istiyorum.çok zor elde ettim ben oğlumu ve artık tadını çıkarmalıyım diye düşünüyorum.herşeyden önemli yavrumun sağlığı o iyi olsunda biz herşeye razıyız ama kuzumda çok sıkılıyor hep evde olmaktan açık hava onada iyi geliyor ondan da üzülüyorum.

sizce ne yapmalıyım.artık normal anneler gibi gezebilirmiyim.yoksa bu jorku hep olmalı mı.mesela bir yere gidecek oluyouz aman orda kucaklarına alırlar diye gidemiyorum.

masallah senin kuzun büyümüş darısı bize inşallah sorularını bende merak ediyorum acaba karantina altndamı yasanır hep
bende hiç dogum yaptıgıma sevinemedim insanların gözünaydın demesi bile batıyor neyimiz aydınki ya
TAVŞANCIK

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 17.06.2008 11:18:46 ( #135 )

Orjinalden alıntı: nazeli

tavşancıkcım kanlı filan değilde sürdüğüm ilaç tedirgin etti bşde boşaltma sütü fazlada var bugü sorucam at derse dr atarım bakim zaten kücücükler yavrularım el kadar değiller ya insan bakmaya bile korkuyor iyice psikolojim bozuldu
benim kızımda 1 ccsini cıkarmıs yavrum ya off cok zor bugünler
bebişlerim ankara zekai tahir burak hastanesindeler
prennsesim naz oğluşum ege adlarıyla uzun ömür inşallah
bu memeler nezaman iyileşir kızlar hergün bitarafım bozuluyor ya güya yaş 25
sütümüde boşaltınca miktarda düştü bişi olmaz inşallah 1-2 aylık doldurabilsem
birde müthiş gaz sancısı cekiyorum dikiş yeri patlicak gibi ayakta zor duruyorum bu konuda tavsiyesi olan varmı hep bölemi olur

kremin adı ne?lansinohu mesela silmeden bebeğin ağzına verebiliyorsun.
atma sütlerini.kıymetli onlar
gaz için dr.una danış bence.

ilk çocukta insan daha mı zor kabulleniyor anne olduğunu,genç kız vücudunun geride kaldığını nedir?Halbuki sıkı bir vücudun yerine çok daha güzel iki beden geldi annesi.Sen şimdi hamilelik sendromu yaşıyorsun muhtemelen bir de bebeklerinin hastanede olması seni sıkıyor.ben sana benim yoğun bakım sürecinde oh bee iyiki yoğun bakımda dediğimi yazmıştım okuduysan..bu gözle bak lütfen.İsimleri de çok güzel.Maşallah onlara....Alaha şükür,iyi ki yoğun bakımdalar de.orada özenle bakılacaklar.zaten daha doğmamış olacaklardı ,işte orada bakılıyorlar.

bize dr.umuz 3 ay dışarı çıkamayın eve gelenler de ilk zamanlarda toplu bir şekilde bebeğin yanına girmesinler demişti.bebeğin yanına girenlere de ellesin ellemesin,ellerini proteksle yıkama zorunluluğu koymuştuk.biz de mutlaka yıkıyorduk.Kış olduğu için zaten çok dışarı çıkarmadık.Ama yaz olsaydı kesinlike 3 ayı beklemezdim.

serap_41

• Tüm gönderiler : 1314
  • Bölge: KOCAELİ-SERAP-23
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 17.06.2008 11:29:14 ( #136 )
nazeli canını bu kadar sıkma bebeklerin bak ne güzel solunum cihazından çıkşmışlar bu çok güzel.Yoğun bakımda senden çok daha iyi bakacaklar.Adlarıda çok güzel
Bencede sütlerini sakın atma.Geldiklerinde verirsin ilk sütler çok önemli çünkü.Şimdi 3 cc içiyorlar ama bu çoğalacak zamanla.
Gaz sancısı oluyor onun için bol bol gez
Valla bende biraz toparlanana kadar sakındım bebeğiminormal kilosuna gelince dışarıda çıkarmaya başladım
April maşalallah oğluşun güzel toplanmış

*nilay*

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 17.06.2008 11:43:44 ( #137 )
yok canım ya ne kabullenemicem heryerim catlak şişkoyum cirkinim hiç umrumda değil tek derdim saglık agrıdan kafamı duvara vurmalarım gecsi yeter saglıklıca yürüyeyim yeter yaa :((((((((((((((( dikişimi aldırdım ama cıok agrıo oralar gazda dünden beri var süreklide yürüyorum
anneliğimi hissedememem dogru bak sütüm var ama koynumd yavrularım yok zaten 8 ay yatrak hamilelik gecirmek zorunda kaldım cok zıor günlerdi hala düzelememek beni perişan etti
yavrularımda kilo almaya baslasalar aartık güzellikler olsun lütfen yaa
sürdüğüm krem terramycin antibiyotikli bi krem ucları sarı sıvı topladı göğüslerimin ondan verdiler
*Poyrazın Annesi*

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 17.06.2008 13:23:27 ( #138 )
merhaba serapcım cnm aslında daha ii toparlanabilirdi oğlum ama sütüm çok fazla değil yani şakır şakır değil çok yoruluyor bebeğim emerken.senin fıstığın çok tatlı maşallah ona.cnm sen ne zaman çıkmaya başladın yani kaç aylıkken başladın ve şimdi normal çıkartıyormusun.

nazeli evlatlarına allah sağlık versin.aynı şeyleri bende geçirdim malesef.hamileliğimi yatarak geçirdim.temizlik yapmayı, ütü yapmayı bilew özlemiştim ben.sonrada bebeğim erken doğunca çok problemlerimiz oldu.3.gün hastaneye yattık ve ben gidip gelmekten dikişim neredeyse açılacaktı ki dr.sağolsun çok ii yapmış bişey olmadı.hergün süt sağmaya giderdim hastaneye.hemde başk abir ildeydik.izmire sevk edilmiştik çünkü.ama Allahıma bin şükür yavrumuzu bize bağışladı rabbim.halada korkular devam ediyor ister istemez.çünkü çok zor günlerdi.hele ki hastaneye ambulansla giderken babasının elini sıkıca tutması ve oraya gidince ksn olmuş elbiselerini elime vermeleri yıkmıştı beni.herkesin bebeğine bakıp ağlıyordum hep.ama çok dua ettim.rabbime hamdolsun kabul etti.Allah kimseye yaşatmasın böyle zorluklar.sende dirayetli ol ve bol bol dua et.onları gör.hissetsşnler seni ve kokunu.

POYRAZ=MADE BY ACK
serap_41

• Tüm gönderiler : 1314
  • Bölge: KOCAELİ-SERAP-23
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 17.06.2008 13:42:48 ( #139 )
merhaba canım,
Valla ben 40 ı çıktıktan sonra başladım gezmelere.Dışarıyada havalar ısındıktan sonra çıkardım.Zaten sürekli doktor kontorlüne gidiyorduk o zamanlarda hava alıyordu.
Benim sütümde ilk zamanlar çoktu şimdilerde azalmaya başladı.Mama takviyeli gidiyoruz.Hepimiz zor günler geçirdik birbirimiz çok iyi anlıyabiliriz.Ama geçicek ve geçti çok şükür Allah hepsine sağlık versin

*Poyrazın Annesi*

Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 17.06.2008 13:46:29 ( #140 )

Orjinalden alıntı: serap_41

merhaba canım,
Valla ben 40 ı çıktıktan sonra başladım gezmelere.Dışarıyada havalar ısındıktan sonra çıkardım.Zaten sürekli doktor kontorlüne gidiyorduk o zamanlarda hava alıyordu.
Benim sütümde ilk zamanlar çoktu şimdilerde azalmaya başladı.Mama takviyeli gidiyoruz.Hepimiz zor günler geçirdik birbirimiz çok iyi anlıyabiliriz.Ama geçicek ve geçti çok şükür Allah hepsine sağlık versin

AMİNNN.Bende 40 ı çıktıktan sonra havalarda iyi olduğu için çıkmaya başladık.ama işte herkes aman dikkat edin falan deyince korktum.ama bu havalarda da dışarı çıkmak bebiş için daha ii zaten.

POYRAZ=MADE BY ACK
Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 7 of 20, mesajlar 121 to 140 of 386

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 45 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat