Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR

Sayfayı değiştir: << < ..3132333435 | Sayfayı gösteriyor 35 of 35, mesajlar 681 to 691 of 691
Yazar Mesaj
AŞKSINSENN

• Tüm gönderiler : 5442
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 25.06.2009 16:48:40 ( #681 )
emel hanım imdatttttttttttt
20 aylık kızım var bezini bağlatmıyor bağlasak dahi çıkartıp atıyor
uzmanlar 2,5 yaşından önce bırakmanın ne kadar doğru olmadığını söylesede kızımın çişi geldiğinde söylemesini fırsat bilip
wc eğitimine başladık her şey gayet iyiydi çişini sölüyor götürdüğümüzdede yapıordu ama büyük tuvaletini yaparken çok ağlıyor gördüğündede çok korkuyor ve en büyük sorunumuzzzz
asla oturarak tuvaletini yapmıor ayakta yapıor her ikisinide
hem ona hem bize işkence lazımlık aldım kullanmıyor annanesi dayanamyıp bez bağlamış şimdi ben ne yapmalıyımmmmm wc eğitimini bırakmalımı devam mı etmeliyim
EmPar

• Tüm gönderiler : 1889
  • Bölge: b-fit'den:)
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 29.06.2009 16:19:38 ( #682 )
Selam Arzucum
Sen hele sağlıkla sıhhatle bir doğur da gerisi kolay:)
Kilo vermekte ne varmış! Verirsin tabii hepsini

Yalnız pilatesle kilo verilmiyor canım. Formda kalmak, sıkılaşmak, esneklik kazanmak dersen pilates deri,m ama fazla kiloları hızla vermek istiyorsan hidrolik fittness öneririm.

Sevgilerle
b-fit!
sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir yaşlılık için!
Sadece kadınlara, Sadece 30 dakika...
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 29.06.2009 16:22:57 ( #683 )

Orjinalden alıntı: AŞKSINSENN

emel hanım imdatttttttttttt
20 aylık kızım var bezini bağlatmıyor bağlasak dahi çıkartıp atıyor
uzmanlar 2,5 yaşından önce bırakmanın ne kadar doğru olmadığını söylesede kızımın çişi geldiğinde söylemesini fırsat bilip
wc eğitimine başladık her şey gayet iyiydi çişini sölüyor götürdüğümüzdede yapıordu ama büyük tuvaletini yaparken çok ağlıyor gördüğündede çok korkuyor ve en büyük sorunumuzzzz
asla oturarak tuvaletini yapmıor ayakta yapıor her ikisinide
hem ona hem bize işkence lazımlık aldım kullanmıyor annanesi dayanamyıp bez bağlamış şimdi ben ne yapmalıyımmmmm wc eğitimini bırakmalımı devam mı etmeliyim

selam
mutlaka onu korkutan ürküten birşey olmuştur. Kabız olup kaka yaparken poposunun acıması da buna dahil. Öncelikle onu ürküten şeyin ne olduğunu b ulmaya çalışın.
Hiçbir çocuk için kesin kurallar standartlar yoktur. Her çocuk kendine hastır, bunu da unutmayın. Siz kendi çocuğunuzun istek ve ihtiyaçlarını göz önüne alın.
Neyi gördüğünde korkuyor? wc mi, lazımlık mı; ne ise onu değiştirin. Israr yok, zorlama yok. Bol bol sabır ve bol bol oyunla yapın herşeyi.

Sevgilerle 
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 29.06.2009 17:14:25 ( #684 )

Tuvalet eğitimi nasıl verilmeli?

Hepimizin bildiği gibi, tuvalet eğitimi çocuk gelişiminin önemli aşamalarından biridir.
Peki ama, tuvalet eğitiminin ne kadar süreceği konusunda bilgimiz var mı? Kimi çocuk için sadece bir kaç gün olan bu süreç,  kimi çocuk içinse bir kaç ay sürebiliyor! Amacımız sizi tuvalet eğitiminin aşamaları konusunda aydınlatarak işinizi bir ölçüde kolaylaştırmak.
Öncelikli sorumuz şu:

Çocuğunuz hazır mı?

Genellikle anne-babalar iki buçuk yaşına geldi mi, bu iş için bebeklerinin hazır olduğunu düşünürler.
Oysa işin aslı bazen böyle olmayabilir. Çocuğunuzun tuvalet ve banyodaki tavırlarını gözleyin, başkalarını taklit ediyor mu? Sakın onu zamanından önce, o bu işe hazır olmadan zorlamayın.Doğru ve uygun malzemeyi satın alın. Çocuğunuzun boyuna uygun lazımlık yada klozete uygulanabilir oturma yeri alın.
En önemli özellik, çocuğun otururken ayaklarının yere değmesidir. Bu durumda barsak hareketleri başlayınca, yerden destek alabilecektir. Ayrıca tuvalette otururken eline verebileceğiniz resimli bir kitap da çok işinize yarayabilir.

Çocuğunuzu, günde bir kez giyinik olarak lazımlığa oturtun. Bu, kahvaltıdan sonra, banyodan önce yada barsak hareketlerinin başladığı herhangi bir zaman olabilir. Burda amacımız, bebeğin, lazımlığa alışması, onu günlük rutinin bir parçası olarak görmeye başlamasıdır. Oturmak istemezse, bırakın. Sakın onu zorla lazımlığa oturtmaya çalışmayın. Hele korkmuşsa, sakın sakın zorlamayın! Bu durumda, lazımlığı bir kaç haftalığına bir kenara koyun, ardından tekrar deneyin. Oturursa iyi, ama ona neden oraya oturması gerektiğini anlatmaya çalışmayın! Unutmayın, sadece onu lazımlığa alıştırıyorsunuz ve bu iş için en uygun yer neresiyse oraya gidin; oyun odası en uygun yer olabilir!

İnanın tüm bunlar çocuğunuz hazır olunca gerçekleşecektir. Hazır olana kadar beklemeniz, hem onun, hem de sizin işinizi kolaylaştıracaktır. Bir sonraki bebeğe kadar artık rahatsınız:))

Bir rutin oluşturun

Tüm bu işlemleri her gün tekrarlayın

Bezi çıkarın

Onu lazımlığa bezini çıkartarak oturtun. Yine başlangıçta alıştırmak amacıyla! Bu aşamada bir takım açıklamalar yararlı olabilir; anne-babanın, varsa-diğer kardeşlerin ve herkesin bu işi yaptığını ona anlatın. Soyunup tuvalete girmenin erişkince bir davranış olduğunu anlatmaya çalışın ona. Bu davranış işe yarar ve etki gösterirse iyi. Olumsuzluk durumunda unutmayın, zorlama yok. Hazır olana ve kendi kendine tuvalete oturmaya ilgi gösterene kadar bekleyin!

Süreci açıklayın

Çocuğa barsak hareketlerinin nereye gideceğini anlatın. Bezine kaka yaptığı zaman, onu lazımlığa oturtun, bezi onun gözü önünde lazımlık içine boşaltın. Bu durum, onun oturma ve kaka üretme arasındaki ilişkiyi anlamasına yardım edecektir. Lazımlığı tuvalete döktükten sonra sifonu ona çektirin –korkuyorsa yapmayın- kakanın nereye gittiğini görsün. Kakadan sonra giyinmeyi ve ellerini yıkamayı öğretin.

Bağımsızca hareket etmeye teşvik edin

Sıkıştığı zaman lazımlığı kullanması konusunda ona cesaret verin. Ne zaman isterse sizden yardım göreceği konusunda da emin olmasını sağlayın. Ara ara bezini çıkararak kilotla dolaşmasına izin verin. Bu sırada lazımlık gözönünde olsun, ona ne zaman isterse oturabileceğini söyleyin ve bunu sık sık hatırlatın.

Alt bezinden kilota geçin

Eğitim bu aşamaya gelince, kalın bir kumaştan yapılmış yada tek kullanımlık kilotlar giydirin. Bezden olanlar genellikle çocuğun çişini farketmesi nedeniyle daha çok işe yarar. Tek kullanımlık olanları dışarı çıkarken kullanın. Önce bir kaç saatle başlayın. Geceleri alt bezine devam edin. Yavaş yavaş büyük çocuk kilotuna geçme vakti geliyor.

Geri dönüşlere hoşgörüyle yaklaşın

Her çocuk tuvalet eğitimi sürecinde ara ara altına kaçıracaktır. Ona kızmayın, cezalandırmayın. Kaslarını kullanmayı öğrenirken bu durum olağandır ve biraz zaman alabilir. Bir kaza durumunda altını temizlerken, bir dahaki sefere lazımlığı kullanmasını ona hatırlatın.

Gece eğitimine başlayın

Gündüz sorunu tamamen çözülse bile, gece kontrolü aylar, bazen yıllar sonraya kalabilir. Hemen alt bezini atmaya kalkmayın. Bez bağlamanıza itiraz ediyorsa, çarşafın altına naylon bir örtü sermeniz temizliği kolaylaştıracaktır. Bu yaşta vücudu tuvalete gitmak için uyanmak için gereken olgunluğa henüz ulaşmamıştır.
Bu aşamada, akşamları sıvı alımını azaltmanız, kuru gecelerin sayısını artıracaktır. Gece çişi gelir ve uyanırsa, size seslenebileceğini ona hatırlatın. Lazımlığını yatağının hemen yanına koymanız da yararlı olabilir.

ve son söz; tüm bunların sadece bir kez yaşandığını, isteseniz de geriye dönüp bir daha yaşayamayacağınız anlar/günler olduğunu unutmayın. Elinizden geldiğince keyfini çıkarın, eğlenmeye bakın
<mesaj tarafından düzenlendi EmPar on 29.06.2009 17:16:27>
b-fit!
@RZU

• Tüm gönderiler : 492
  • Bölge: rizeden
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 01.07.2009 15:14:53 ( #685 )
çok  teşekkür ederim emel hanım..valla bende öyle şartlandırıyorum veririm diye  esrayı doğurduktan sonra  hiç diyet rejı yapmadım gerek olmadı kilolar kendiliğinden gitti  ve evde kendimce plates yaptım sıkı olmak için  ama  bunda ki korkum  68  hamile aldım  biraz fazla ama bi avantajım var kiloyu göstermeyenlerdenim  hayırlısı...
AŞKSINSENN

• Tüm gönderiler : 5442
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 27.07.2009 10:39:05 ( #686 )
çok teşekkür ederim
bu evreyide atlattık
as.min.yes

• Tüm gönderiler : 601
  • Bölge: http://aframihrab.blogspot.com
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 16.09.2009 10:28:54 ( #687 )
Emel hanım merhabalar,

eski üyelerdenim ama girmeyeli sanırım 1 sene kadar oldu
size sormak istediğim bir soru var

2004 mayıs doğumlu kızım bu ara anne sen yaşlancakmısın ? Yaşlanınca ölecek misin gibi konulara takmış durumda..

İlk sorduğunda gayet açık şekilde anlattım aramızda geçen konuşmalar şu şekilde ...
anne sen yaşlancakmısın 
Evet dedim.. Hepimiz yaşlanıyoruz.. Bak sende büyüyorsun dedim..

Amaa sen yaşlanma
..
Sonra sen ölecek misin dedi?

Evet. öleceğim dedim.Hayır ölme dedi...

Döndü arkasını.. Bir müddet sonra sessiz sessiz ağladığını duydum.. Kucağma yatırdım. Bu hayatın bir parçası biz buna engel olamayız. Doğuyoruz yürüyoruz büyüyoruz evleniyoruz çoluk çocuğa karışıyor yaşlanıyoruz dedim.. Bunlar nasıl güzelse emin ol ölümde çok güzel dedim.. Hem ölmek için yaşlanmak gerekmiyor ki dedim. Allah sevdiklerini yanına alıyor dedim.. Şimdi sen uyu konuşmak istediğinde konuşuruz tekrar Erva ( küçük kızım ) var şimdi yanımızda kafası karışmasın dedim çünkü oda sen ölme demeye başlamıştı... Hiç bişi sölemedi... Döndü arkasını.. Sonra dedi kiii
Anne ben evlenmeyeceğim......
Nerden geldi durup dururken bu sorular aklına bilmiyorum.. Bayram geliyor dediğimizden mi her bayram kabir ziyareti yaptığımızı anımsamasından mı bilmiyorum :S

Dün gene aynı soruları sordu... Bu sefer ağaçları falan örnek gösterdim...

Nasıl bir yol izlemeliyim... Yardımcı olursanız sevinirimmmm  :((

^^^^KAYRAM^^^^

• Tüm gönderiler : 386
Ynt:PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 27.12.2009 02:44:01 ( #688 )
meraba emel hanım......10 buçuk aylık oğlum var........dokunmaması geren bir şeye cıs dediğimde elini çektiğini farkettim.....ve bunu tekrar ettim ama acaba yalnış mı yapıyorum diye de düşünüyorum....sizce nasıl yaklaşmalıyım....mesela geçen gün bir arkadaşıma gittim vitrininde bir sürü incik gıncık vardı....oraya gitmesin diye bir kaç kes cıs dedim ve orada kaldığım 3   4 saat içinde oraya gitmeye hiç teşebbüs etmedi....
bu arada kitap çıktı mı merak ettim geçmişe pek bakamadım....
mavibenim

• Tüm gönderiler : 51
Ynt:PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 05.12.2011 16:14:25 ( #689 )
Hocam merhaba, 4.5 yaşındaki oğlum 3 gündür çok yoğun korkular yaşıyor. Normalde de cesur bir yapısı yoktur ama anasınıfında mikroplarla ilgili bir video izletmişler ve o günden beri çok korktuğunu söylüyor. Gerek gündüz gerekse gece bir saniye bile yanımızdan ayrılmıyor, tuvalete bile yalnız girmek istemiyor, salonda veya odasında bir saniye dahi yalnız kalmak istemiyor. Yatması için odasına götürdüğümüzde tir-tir titriyor ve çok ağlıyor, geceleri bizim (anne-baba) yatağımızda uyumak istiyor. Sürekli telkin etmeye çalışıyor, yanında olduğumuzu söyleyip cesaret vermeye, çeşitli örnekler ve açıklamalarla korkmasına gerek olmadığını söyleyip yatıştırmaya çalışıyoruz ama işe yaramıyor. Tatlı-sert birçok yöntem denedik ama hiç biri işe yaramadı. Yatağımızda uyumak gibi isteklerine onay vermeli miyiz, taviz vermeyip illa ki odasında mı yatırmalıyız? Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Tavsiye ve bilgilendirmeniz için şimdiden çok teşekkürler.
virtioz

• Tüm gönderiler : 1
  • Katıldı: 27 December 2011
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 27.12.2011 19:54:38 ( #690 )
süper 

toplist
Sayfayı değiştir: << < ..3132333435 | Sayfayı gösteriyor 35 of 35, mesajlar 681 to 691 of 691

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 54 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat