PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 10 of 18, mesajlar 361 to 400 of 691
Yazar Mesaj
direm
  • Tüm gönderiler : 222
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 21.01.2008 16:01:34
Merhaba Emel hanım, diğer konular gibi bu konuda bilgi yazmanız çok isabetli olmuş. geçenlerde bu konuda forum açmıştık neyse yazılarınız için çook teşekkürler. çoğu bebek gibi 10 aylık kızım da reklamlara bayılıyor, gündüz annem hiç açmıyor televizyonu ama akşamları açıyoruz. kızım reklamlarda kilitleniyor, hele bazı reklamlar var ki uzun zamandır onlara gülüyor :)) ayrıca haber izliyor, özellikle ekranda tek sunucu olduğu zaman çok dikkatli bi şekilde izliyor, onun haricinde ise sadece bizim güldüğümüz şeylere bakıyor, bazı ani ses değişikliklerine falan. ama özellikle de haberleri inatçı bi şekilde izlemeye çalışırken dikkatini başka şeylere çekmeye çalışıyorum mümkün olduğunca izletmemeye çalışıyorum reklam gelince yemek yedirmeye çalışmıyorsak başka kanalları açıyorum vs., hafta sonları da akşama kadar tv açmıyorum, müzik dinliyoruz sizce doğru mu yapıyorum ? cevabınız için şimdiden teşekkürler

EmPar
  • Tüm gönderiler : 1889
  • Bölge: b-fit'den:)
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 22.01.2008 23:31:47

Orjinalden alıntı: direm

Merhaba Emel hanım, diğer konular gibi bu konuda bilgi yazmanız çok isabetli olmuş. geçenlerde bu konuda forum açmıştık neyse yazılarınız için çook teşekkürler. çoğu bebek gibi 10 aylık kızım da reklamlara bayılıyor, gündüz annem hiç açmıyor televizyonu ama akşamları açıyoruz. kızım reklamlarda kilitleniyor, hele bazı reklamlar var ki uzun zamandır onlara gülüyor :)) ayrıca haber izliyor, özellikle ekranda tek sunucu olduğu zaman çok dikkatli bi şekilde izliyor, onun haricinde ise sadece bizim güldüğümüz şeylere bakıyor, bazı ani ses değişikliklerine falan. ama özellikle de haberleri inatçı bi şekilde izlemeye çalışırken dikkatini başka şeylere çekmeye çalışıyorum mümkün olduğunca izletmemeye çalışıyorum reklam gelince yemek yedirmeye çalışmıyorsak başka kanalları açıyorum vs., hafta sonları da akşama kadar tv açmıyorum, müzik dinliyoruz sizce doğru mu yapıyorum ? cevabınız için şimdiden teşekkürler

malesef ki hayır.
birinci konu, reklam klip gibi kısa ve sürekli geçişli yayınlar bebekler için uygun değildir. kafa karıştırıcı ve hipnotik şeylerdir bunlar bebek için. o yüzden izlettirmemenizi öneririm.
ikinci konu ise tv karşısında yemek yemeyi hiçbir çocuk uzmanı önermiyor.çaresiz kalan anneleri de anlıyorum tabi ama yine de doğru değil, söylemek isterim.
bir de günde 2 saatten fazla izlememesine özen gösterin olurmu.
sevgilerle...
b-fit!
sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir yaşlılık için!
Sadece kadınlara, Sadece 30 dakika...

*BURCU*
  • Tüm gönderiler : 9393
  • Bölge: sakarya:))))
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 22.01.2008 23:36:13
benim oğlum ya tv de pc de..
3 yaşında daha....
bu aralar çok hırçın...
gereksiz ağlamalar...
özellikle bana karşı vurmalar...
ne yapacağımı şaşırmış durumdayım...
çok inatçı...
çok hunaldım...
gün içinde tabikii ona zaman ayırıyorum..
ama ben yetemiyorum galiba

boy;1 57

14/06/09;76

20/06/09;74,8

27/06/09;74:)))

hedef kılo;60

basaracağım kendımı sevıyorummm!!!!

direm
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 23.01.2008 09:16:32
Cevabınız için çok teşekkür ederim Emel hanım, haklısınız, klip izletmiyorum kesinlikle ama bazen yemek yemeyi reddettiği zaman reklam bulup izleterek yediriyoruz mecburen çünkü çok inatlaşıyor ya da bazen altını değiştirirken. onun dışında dediğim gibi reklam çıktığında kanalı değiştiriyorum hemen haberlerde ise onun ilgisini dağıtacağım diye ben hiç izleyemiyorum haberleri :) öyle sürekli bi izleme olayımız yok, yani günde toplasanız en fazla yarım saat bakıyordur. Ama haklısınız bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacağım, kendimi kötü hissettim gerçekten. teşekkürler, iyi günler...

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 24.01.2008 13:54:03

Orjinalden alıntı: *BURCU*

benim oğlum ya tv de pc de..
3 yaşında daha....
bu aralar çok hırçın...
gereksiz ağlamalar...
özellikle bana karşı vurmalar...
ne yapacağımı şaşırmış durumdayım...
çok inatçı...
çok hunaldım...
gün içinde tabikii ona zaman ayırıyorum..
ama ben yetemiyorum galiba

bu tür davranımlar sergiliyorsa birşeylerin yeterli olmadığı kesin. Ama bu sizmisiniz bunu bilemeyiz tabi. tv de gördüğü şeyeri doğru yorumlayamaması da hırçınlaştırabilir çocuğu. Bir çocuk psikoloğu o yoksa çocuk psikiyatrı ile görüşmenizi öneririm.
sevgilerle...
b-fit!

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 24.01.2008 13:55:23

Cevabınız için çok teşekkür ederim Emel hanım, haklısınız, klip izletmiyorum kesinlikle ama bazen yemek yemeyi reddettiği zaman reklam bulup izleterek yediriyoruz mecburen çünkü çok inatlaşıyor ya da bazen altını değiştirirken. onun dışında dediğim gibi reklam çıktığında kanalı değiştiriyorum hemen haberlerde ise onun ilgisini dağıtacağım diye ben hiç izleyemiyorum haberleri :) öyle sürekli bi izleme olayımız yok, yani günde toplasanız en fazla yarım saat bakıyordur. Ama haklısınız bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacağım, kendimi kötü hissettim gerçekten. teşekkürler, iyi günler...

yok yok kendinizi kötü hissetmeyin. Bence farkındaliği yüksek ve bilinçli bir annesiniz, önemli oln da bu zaten. yanlış davranışlar düzeltilir olur biter
sevgilerle...
b-fit!

direm
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 24.01.2008 14:00:19
teşekkür ederim, hem bilgili-yardımsever hem de çok naziksiniz :)

bhr
  • Tüm gönderiler : 1680
  • Bölge: istanbul, avrupa yakası
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 25.01.2008 02:20:44

Orjinalden alıntı: EmPar

Sen olmasaydın eğer  yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit
yaşamayı öğrenemeyecektim.

Sen olmasaydın eğer ben asla "anne"  olmayacaktım.

Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın  doğruluğuna
inanmayacaktım!

--------------------------

gecenin bu saatinde uyku gözlerimde akarken bir de gözyaşları doldu..

inşallah sayfanı takip edeceğim bundan sonra canım..

yüreğine sağlık

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 26.01.2008 01:14:25

teşekkür ederim, hem bilgili-yardımsever hem de çok naziksiniz :)

mucks![sm=kiss.gif]
b-fit!

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 26.01.2008 01:15:19

Orjinalden alıntı: bhr

Orjinalden alıntı: EmPar

Sen olmasaydın eğer  yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit
yaşamayı öğrenemeyecektim.

Sen olmasaydın eğer ben asla "anne"  olmayacaktım.

Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın  doğruluğuna
inanmayacaktım!

--------------------------

gecenin bu saatinde uyku gözlerimde akarken bir de gözyaşları doldu..

inşallah sayfanı takip edeceğim bundan sonra canım..

yüreğine sağlık

dimi ya. bende ağlamıştım okuduğumda...
herzaman bekleriz efendim
b-fit!

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 29.01.2008 23:24:15
16.hafta:

SEVGİYLE MERHABA

BİRAZ GECİKMEYLE BU HAFTANIN YAZISI KARŞINIZDA;
"UYGUN DAVRANIŞ GÖSTEREN ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK"
BU YAZIYI YENİ ADIMLAR.NET'TEN ALINTILADIM.

İYİ OKUMALAR...

<mesaj tarafından düzenlendi EmPar on 17.02.2008 21:36:07>
b-fit!

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 29.01.2008 23:25:01
UYGUN DAVRANIŞ GÖSTEREN ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK

Çocuk yetiştirirken en zor olan biz yetişkinlerin her zaman olumlu ve örnek davranışlarda bulunmak zorunda oluşumuzdur. “Ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün” tarzı yol gösterici tümcelerle dolu zihnimiz; ama uygulama teoriyle aynı olmaz çoğunlukla. Çoğu zaman birşeyleri aklımızdan geçirmemiz uygulamamızdan daha kolaydır.

“Olduğunuz gibi görünmek !” veya “Göründüğünüz gibi olmak !” yorucu, zorlayıcı ve yıpratıcıdır. Evi bir düzen içinde toparlamak, yemek pişirmek, temizlik yapmak gibi fiziksel işler öncelikli olsa da özellikle duygusal bir patlamanın tam ortasında, limitleri inatla zorlayan veya hiçe sayan bir çocuğun davranışlarıyla başetmek hepsinden yorucu ve tüketicidir.

Hangi yaşta olursa olsun çocuğunuz size meydan okuduğunda, onun karşılanamaz isteklerine en kolay yanıt yolu onu kendine bırakmak olarak düşünebilirsiniz. Böylece çocuğunuzun sizi utandırmasından kaçınabilir ve enerjinizi başka problemlere saklayabilirsiniz. Bu davranışlara göz yumarak kolayı seçmiş, aslında kendi taşımanız gereken sorumluluğu çocuğunuza yüklemiş oluyorsunuz. Ama kolay olan şeyler daha iyi, daha doğru veya olmasa gerekenler değildir.
b-fit!

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 29.01.2008 23:25:51
Çocukların uygunsuz davranışlarına göz yummanın uzun vadede yıkıcı sonuçları olabilir. Uyumlu  olmayı öğretmediğimiz çocuklar gelecekte ailesi, komşuları, okul ve daha sonra da iş yaşantısında mutsuz olacaklardır. Bu bütün yaşamlarını etkileyecek bir haksızlıktır.

Çocuklar özsaygılarını kazandıklarında, diğer insanlarla mutlu ve tatmin edici ortak yaşantıyı bulacaklardır. Böylece yapıcı, olumlu ve temel sosyal becerileri oluşturmak için gerekli olan özgüvene sahip olacaklardır. Bu onlara toplum içine hoşgeldin mesajı verecek, topluma ait ve değerli olma duygusunu hissettirecektir. Çocuklar bu iyi ve uyumlu yaşam sürecine ancak anne ve babaları gerekli kuralları koyma ve bu kurallara uymayı öğretme sabrına sahiplerse kavuşabilirler.

Çocuk yetiştirirken ilk öğrenmemiz gereken önlem almaktır. Hepimiz biliriz; çocuğumuz uykusuz veya aç olduğunda daha inatçı, daha hırçın olur. Aç ve yorgun bir çocukla bir yerlere gitmek kendimize yaptığımız eziyettir. Yanımızda her zaman bir kaç kraker, biraz bisküvi bulundurmak, uyku saatlerini düzenlemek olası problemlere karşı başarılı bir önlem olma yöntemidir.
<mesaj tarafından düzenlendi EmPar on 29.01.2008 23:33:25>
b-fit!

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 29.01.2008 23:26:32
Genellikle problemler her şeye hazırlıklı olduğunuzu düşündüğünüz zamanlarda, birdenbire ortaya çıkar. Doğal bir süreçtir, her aile bu veya benzeri bir olay yaşamıştır. Kendinizi üzmeyin ve yıpratmayın sorunu gidermeye çalışın. İşte size bu zor ve uğraştırıcı durumlar için bazı önerilerimiz:
1.        Beklentileriniz ve koyduğunuz sınırları açıkça belirtin: Övgü sözcükleriniz anlaşılır olsun. Çocuklara”iyi ol” , “kibar ol” , “bu doğru bir hareket değil” dediğinizde aslında söylemek istediğiniz belirsizdir. Çocuklar kesin ve anlaşılır yönlendirmelere gereksinim duyarlar. Çocukların neyi yapmamaları gerektiği değil neyi yapabilecekleri üzerine yoğunlaşın. “kumdan kale yapabilirsin” veya “senden küçük bir hayvanat bahçesi yapmanı bekliyorum” gibi cümleler çocuğun dikkatini doğrudan eylemin kendisine çekecektir. Yönlendirmeler açık ve anlaşılır olduğunda çocuklar belirsiz imaları doğru anlamak ve uygulamak için zorlanmayacaklar, enerjilerini “yaptığını hemen bırakmazsan gösteririm sana gününü!” gibi üstü örtülü korkutmalara savunma hazırlayarak harcamayacaklardır.

2.        Çocuklarınıza uygun olan davranışların hangileri olduğunu öğretin ve onlara örnek olmaya çalışın. Onu kum havuzunda oynamaya göndermeden önce kum oyuncakları ile nasıl oynayacağını ve örneğin kumdan bir kalenin nasıl yapılacağını gösterin. Diğer çocukların oyunlarını da gösterebilirsiniz ama en iyisi siz kuma oturun ve biraz kendi başınıza oynayın.
b-fit!

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 29.01.2008 23:28:23

3.        Uygun olmayan davranışların bazıları gerçekten eğlenceli gözükür. Bu davranışların çekiciliğine hazırlıklı olun. Çocuklar doğaları gereği araştırmacıdır. Dokunarak, tadına bakarak ve deneyerek öğrenmekten hoşlanırlar. Genellikle problem çıkarmayan meraklı doğaları bazen kendilerine veya başkalarına zararlı olabilir. Sizin buna hazırlıklı olmanız gerekir. Hoş olmayan bir olayı daha başından, duygusal bir güç mücadelesine dönüşmeden engelleyebilirsiniz. Durun ve “kum ile kum havuzunun içinde oynanır, dışarıya kum atmamalısın” deyin. Küçük çocuklarda bir kaç hatırlatma yapmanız da gerekebilir.

4.        Beklentilerinizin ve koyduğunuz limitlerin nedenlerini açıkca belirtin. Bunun mümkünse çocuğunuz mevcut durumla ilk karşılaştığınızda yapmalısınız. Kum havuzundaki çocuklara “Kimse kumu birbirine ve dışarı atma hakkında sahip değil. Kum gözlerinize ve kulaklarınıza geldiğinde canınız yanacaktır” veya “kum çimenlere ve bahçeye zarar bu nedenle havuzun içinde kalmalı” diyebilirsiniz.

5.        Mümkün olduğunca çocuğunuzun davranışlarının olumlu veya olumsuz sonuçlarını önceden tahmin edin ve hazırlıklı olun.
b-fit!

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 29.01.2008 23:28:59

6.        Uygun olsun olmasın çocuğunuz, davranışlarının sonuçlarıyla yüzleşsin. Çocuğunuza saygısız ve itaatsizce davranışını sürdürürse ne olacağını açık ve net bir dille söyleyin. “Kum atmaya devam edersen kum havuzundan çıkıyorsun !” . Tabii kibar inatçılar beton bir heykelmiş gibi kum havuzunda oturmaya devam edecekler. Kararlı olun “kumları etrafına attın şimdi yürüyerek kum havuzundan çıkıyorsun veya ben seni dışarı taşıyacağım”. İtirazlar ve ağlamalar başlayabilir: “ne olur bir daha yapmayacağım , söz veriyorum” gibi... sakince kararınızı verdiğinizi bir başka zaman yeniden geldiğinizde verdiği sözü tutabileceğini söyleyin.

7.        Sevgiyle verilmiş kararlarınızın sadık ve tutarlı uygulayıcısı olun. Çocuğunuz beklentilerinizi hiçe saydığında, yapacağınızı söylediğiniz şeyi yapın, her seferinde bunu yapın. Yapamayacağınız şeyleri asla söylemeyin. Nerede olursa olsun, hangi kuralı ihlal ediyor olursa olsun, durum size önemli önemsiz gözüksün kararlarınızı uygulamanız çocuğunuzun inatçı ve asi tavrını görmezden gelmenizden her zaman daha iyidir.

-------BİTTİ------
<mesaj tarafından düzenlendi EmPar on 29.01.2008 23:30:50>
b-fit!

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 30.01.2008 00:09:01
...
b-fit!

C U D A N A
  • Tüm gönderiler : 3943
  • Bölge: Deutschland
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 30.01.2008 00:45:55
tesekkürler emelcim...
yine zevkle okudum paylasimini...

gectigimiz haftaki tv konusu ile ilgili
kendi fikrimi beyan etmek isterim:

reklamlar ve video kliplerin bilinen zararlarina ek olarak
ayrica belli bi Mhz'in altindaki eski model tüplü televizyonlarin
bebeklerde epilepsi riskini tetikledigi bilinmekte...
ben aslinda genel olarak bebek ve kücük cocuklar icin
tv'nin gereksizligine inananlardanim...
bebekler/cocuklar
dokunarak, koklayarak, hissederek, görerek ve isiterek
kisacasi bes duyularini ayni anda aktive ederek kesfetmeliler, ögrenmeliler...
beyaz camin önünde, pasif sekilde odaklanip bakarak diil...
bunu biraz cikolata, seker... olayina benzetiyorum...
belli bi dönemden sonra önüne gecip kontrol edemiyces...
o nedenle kontrol mekanizmasi isliyorken disiplini elden birakmamaktan yanayim...

www.portakalradyo.de

seheraytx
  • Tüm gönderiler : 1214
  • Bölge: usa tx-IZMIR
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 30.01.2008 00:54:57
Paylasim icin tesekurler. Sanirim bu konuyla ilgili zor bir donem bizi bekliyor. Iki yasina yaklasiyor. Ve benlik duygusunun zirvede oldugu bir doneme giriyor. Boyle olunca kararlarimiza uymasi da zorlasiyor. Oneriler icin tekrar tesekurler.
Gulcecigim, tv konusunda tamamen ayni fikirdeyim. Ayrica tv cocuklarin girisimciliklerini ve yaraticiliklarini da koreltiyor.
Cikolata seker olayina da gecmedik. Esimle gizli gizli yiyoruz:) Zavalli esim cok duskundur cikolata biskuvi vs. " Sarapcilara donduk iyice, zuladan yiyip iciyoruz" diyor.

fer
  • Tüm gönderiler : 1868
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 30.01.2008 03:25:52
teşekkürler emelcim.zevkle okudum 

bunları okuyunca okuldaki veliler aklıma geldi bu tarz sorunlarla karşılaşınca ben ilk önce ailenin çocukla olan ilişkilerini, eğitim anlayışlarını masaya yatırırım. aslında veli ailede ki tüm çarpıklıkları bir bir söylemeye başlar. ama sonunda bu çocuk neden böyle oldu hiç anlamadık der

ikinci tip velimde şu şekilde;veliye uygun davranışlar geliştirme üzerine rehberlik yaparım. sevgili velim bir hafta sonra gelir. hocam dediklerinizi yaptım ama hiç bişey değişmedi der. öğrencide  oturmuş olan yanlış davranışların bir anda değişmesini bekler
FERİDE

*AYŞEGÜLCE*
  • Tüm gönderiler : 1689
  • Bölge: CENNET İZMİRİN İNCİSİ 35/5 KARŞIYAKA
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 30.01.2008 10:39:14
Canım arkadaşım güzel yazın teşekkür ederim...
Gülcenin doğru ve yanlış olarak gördüğüm davranışlarını şimdiden onunla yetişkin bi insan gibi konuşarak ifade etmeye çalışıyorum asla bebek gibi konuşmamaya çalışıyorum sadece oyun oynarken değişik ve yüksek sesler çıkartıyorum ama davranışlarını en olumsuz etkileyecek faktörler arasında maalesef dedeler babaanneler ...geliyo...Ben her zaman otoriter tavırlarımla bilinirim şimdiden onlarla olduğumuz zamanlarda net tavrımı koyarak yetiştirme tarzıma asla karışmamaları gerektiğini belli ediyorum ki eşimin yeğeninden gördüklerim şu an 9 yaşında oluşu ve hala ağzına beslenmesidir böyle bir durumu yaşamamam için kızımın benden korkmadan ama saygı duyarak kimseden yüz bulmadan her zaman sözümü dinlemesini istiyorum bana doğru yolda yardımcı olur musun? 

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 01.02.2008 00:38:44

Orjinalden alıntı: C U D A N A

tesekkürler emelcim...
yine zevkle okudum paylasimini...

gectigimiz haftaki tv konusu ile ilgili
kendi fikrimi beyan etmek isterim:

reklamlar ve video kliplerin bilinen zararlarina ek olarak
ayrica belli bi Mhz'in altindaki eski model tüplü televizyonlarin
bebeklerde epilepsi riskini tetikledigi bilinmekte...
ben aslinda genel olarak bebek ve kücük cocuklar icin
tv'nin gereksizligine inananlardanim...
bebekler/cocuklar
dokunarak, koklayarak, hissederek, görerek ve isiterek
kisacasi bes duyularini ayni anda aktive ederek kesfetmeliler, ögrenmeliler...
beyaz camin önünde, pasif sekilde odaklanip bakarak diil...
bunu biraz cikolata, seker... olayina benzetiyorum...
belli bi dönemden sonra önüne gecip kontrol edemiyces...
o nedenle kontrol mekanizmasi isliyorken disiplini elden birakmamaktan yanayim...

kesinlikle haklısın canım.
ama tv yetişkinlerin hayatının bir parçası olmuşken çocukların hayatından nasıl çıkacak onu bilemiyorum işte
b-fit!

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 01.02.2008 00:39:55

Orjinalden alıntı: seheray

Paylasim icin tesekurler. Sanirim bu konuyla ilgili zor bir donem bizi bekliyor. Iki yasina yaklasiyor. Ve benlik duygusunun zirvede oldugu bir doneme giriyor. Boyle olunca kararlarimiza uymasi da zorlasiyor. Oneriler icin tekrar tesekurler.
Gulcecigim, tv konusunda tamamen ayni fikirdeyim. Ayrica tv cocuklarin girisimciliklerini ve yaraticiliklarini da koreltiyor.
Cikolata seker olayina da gecmedik. Esimle gizli gizli yiyoruz:) Zavalli esim cok duskundur cikolata biskuvi vs. " Sarapcilara donduk iyice, zuladan yiyip iciyoruz" diyor.

Rica ederim, zevkle.
Şarapçı ha hoş espri
b-fit!

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 01.02.2008 00:42:08

Orjinalden alıntı: fer

teşekkürler emelcim.zevkle okudum 

bunları okuyunca okuldaki veliler aklıma geldi bu tarz sorunlarla karşılaşınca ben ilk önce ailenin çocukla olan ilişkilerini, eğitim anlayışlarını masaya yatırırım. aslında veli ailede ki tüm çarpıklıkları bir bir söylemeye başlar. ama sonunda bu çocuk neden böyle oldu hiç anlamadık der

ikinci tip velimde şu şekilde;veliye uygun davranışlar geliştirme üzerine rehberlik yaparım. sevgili velim bir hafta sonra gelir. hocam dediklerinizi yaptım ama hiç bişey değişmedi der. öğrencide  oturmuş olan yanlış davranışların bir anda değişmesini bekler

evet hakkaten de böyleydi dimi. bir yıldır çalışmasam da hatırladım valla
hele de uygular uygulamaz eee bişey değişmedi diyenler yokmuuuuuu
b-fit!

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 01.02.2008 00:44:58

Orjinalden alıntı: *AYŞEGÜLCE*

Canım arkadaşım güzel yazın teşekkür ederim...
Gülcenin doğru ve yanlış olarak gördüğüm davranışlarını şimdiden onunla yetişkin bi insan gibi konuşarak ifade etmeye çalışıyorum asla bebek gibi konuşmamaya çalışıyorum sadece oyun oynarken değişik ve yüksek sesler çıkartıyorum ama davranışlarını en olumsuz etkileyecek faktörler arasında maalesef dedeler babaanneler ...geliyo...Ben her zaman otoriter tavırlarımla bilinirim şimdiden onlarla olduğumuz zamanlarda net tavrımı koyarak yetiştirme tarzıma asla karışmamaları gerektiğini belli ediyorum ki eşimin yeğeninden gördüklerim şu an 9 yaşında oluşu ve hala ağzına beslenmesidir böyle bir durumu yaşamamam için kızımın benden korkmadan ama saygı duyarak kimseden yüz bulmadan her zaman sözümü dinlemesini istiyorum bana doğru yolda yardımcı olur musun? 

olmam mı hiç.
böyle aklı başında bilinçli annelerin çoğalması gerek ki, yaşanası bir dünyada büyüsün bebeklerimiz.
Bence de sınırlarını net çiz; bu hem senin için hem de Gülce için gerekli. bebeklerin sınırlara ve kurallara da ihtiyacı vardır. aşırı serbesti, ortama kişiye göre değişen kurallar bebeği mutlu değil, huzursuz eder.
doğru yoldasın cicim,devam
b-fit!

jandan
  • Tüm gönderiler : 11167
  • Bölge: A N K A R A
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 01.02.2008 11:31:11
Emel hanım emeğinize sağlık..sürekli takip ediyorum gerçekten çok güzel paylaşımlar bunlar..çok teşekkürler..

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 02.02.2008 01:17:06

Orjinalden alıntı: jandan_ahmetçağanım

Emel hanım emeğinize sağlık..sürekli takip ediyorum gerçekten çok güzel paylaşımlar bunlar..çok teşekkürler..

bizimle olmanız ne güzel
ben de teşekkür ederim
sevgiler
b-fit!

* öyküm *
  • Tüm gönderiler : 3288
  • Bölge: hayattan..
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 02.02.2008 15:47:19
YAV BEYNİM SULANDI YAVVVV...

BEN YİNE TAKİPTEYİM ANACIM
Bİ TURLU YAZAMADIM..

ELİNE EMEĞİNE ZAMANINA SAGLIK TESEKKUR EDERİM.......
ALLAH'IM MELEĞİMİZİ KORU..HER ZAMAN SANA EMANET

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 03.02.2008 18:16:43

Orjinalden alıntı: hayat...

YAV BEYNİM SULANDI YAVVVV...

BEN YİNE TAKİPTEYİM ANACIM
Bİ TURLU YAZAMADIM..

ELİNE EMEĞİNE ZAMANINA SAGLIK TESEKKUR EDERİM.......

niye sulandı beynin arkadaşım, yardımcı olalım
Rica ederim, teşekkür bizden
b-fit!

* öyküm *
  • Tüm gönderiler : 3288
  • Bölge: hayattan..
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 03.02.2008 18:59:54
yakında isteyecegim  kesindir bekleyiinnnn
bi de beni ekleyiiiiinnnnnnnn danısan listenize
ALLAH'IM MELEĞİMİZİ KORU..HER ZAMAN SANA EMANET

nevinnehir
  • Tüm gönderiler : 43
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 06.02.2008 11:04:44
merhabalar,benim 3 yaşında bir kızımvar,1 yaşında yarık damak ameliyatı geçirdi.Şu an anne,baba dışında pek birşey söylemiyor,fakat işaretle herşeyi anlatabiliyor.Acaba ameliyattan dolayı mı konuşmuyor?

*AYŞEGÜLCE*
  • Tüm gönderiler : 1689
  • Bölge: CENNET İZMİRİN İNCİSİ 35/5 KARŞIYAKA
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 06.02.2008 22:57:22
Vee ...işte tehlikeli dönem başladı çünkü işe başladım.Şimdi 1 yıl boyunca bebeğime olan tavırlarımdan beslenme yetiştirme konularında ki hassas noktalardan esinlenmiş olmalarını ümid ediyor ve Gülce mi babaannesine ve dedesine emanet ediyorum...Umarım hal ve hareketlerinde bi değişiklik hissetmem...
Dün ilk günümüzdü ve eve gelirken içimi hem heyecan hem bi korku kapladı ya bana küserse diye.Onu bıraktığım için benden uzaklaşırsa diye ama çok şükür sarı meleğim beni çırpınarak ve çığlıklarla karşıladı dakikalarca omzumdan kalkmadı ama aynı korku bugün eve gelirken de vardı sanırım alışana kadar bi süre bu korkum devam edecek...Delilik ama onu kıskanıyorum onun gün içinde yaptığı şeyleri diğer insanlardan duymayı hazmedemiyorum daha 2 gün oldu tabii ki onu tanıyorum ve neye ne tepki verdiğini biliyorum sanki aylardır ondan uzakmışım gibi bana benim çocuğumu anlatıyorlar tabii kötü bi niyet yok asla ama sanırım ufak çaplı bi sendrom yaşıyorum...

bhr
  • Tüm gönderiler : 1680
  • Bölge: istanbul, avrupa yakası
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 07.02.2008 16:00:43
ayşegül allah kolaylık versin canım. zamanla alışırsın inşallah.

emelciğim benim de bir sorum var,
kzıım gece uykularında da gündüz uykularında da çok sık uyanıyor ve hep çok ağlayarak uyanıyor.

neden olur bu ve nasıl çözeriz

biz hiç ayrı kalmıyoruz, neden ayrılık kaygısı çekiyor bebeğim acaba?

sevgii
  • Tüm gönderiler : 10470
  • Bölge: ANKARA
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 07.02.2008 20:19:38
Emelcim konuyu ilk açtıgında da bir çırpıda birinci sayfadan sonuna kadar okumuştum ve şimdide kaldıgım yerden devamını bir çırpıda okudum emeğine sağlık... parla prensesin doğum gününü tekrardan kutluyorum ve anne oldugun günüde kutluyorum canım..

canım ben miniğimi  gündüzleri sesli ortamda uyutmaya çalışıyorum dönenceyi çok seviyo ve uykuya dalmadan muhakkak dönenceyi duymak istiyor ve bi kaç saniye sonra uykuya dalıyor dönencenin bir zararı varmıdır ?ses olsun diye tv açıyorum ve bide ninni cd miz var onuda dinleyince uykuya tam dalıyo ve uyku süresince onu dinliyor bittiğinde tesadüfmüdür bilinmez uyanıyor sence bunları yapmakla doğrumu yapıyorum yanlış yoldamıyım teşekkür ederim bitanem..
<mesaj tarafından düzenlendi sevgibasol on 07.02.2008 20:32:53>

berkecik-berkaycık
  • Tüm gönderiler : 410
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 08.02.2008 10:24:16
size ne kadar teşekkür etsek azdır.eşimle ben hep bir kaygı içerisindeyiz.çocuklarımızı iyi yetiştirmek için acaba nasıl davranmalıyız acaba ne yapmalıyız diye.hayatımızın akışı o kadar yoğun ki doğrusu onlara ayırdığım ız zaman çok az ve yorgun oluyoruz.zaman kısıtlı olunca da ek bilgiler almamız zor oluyor bu  ekranda bizi aydınlatmanız bizim için çok büyük bir şans.teşekkür ederiz.

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 08.02.2008 18:51:09

Orjinalden alıntı: *AYŞEGÜLCE*

Vee ...işte tehlikeli dönem başladı çünkü işe başladım.Şimdi 1 yıl boyunca bebeğime olan tavırlarımdan beslenme yetiştirme konularında ki hassas noktalardan esinlenmiş olmalarını ümid ediyor ve Gülce mi babaannesine ve dedesine emanet ediyorum...Umarım hal ve hareketlerinde bi değişiklik hissetmem...
Dün ilk günümüzdü ve eve gelirken içimi hem heyecan hem bi korku kapladı ya bana küserse diye.Onu bıraktığım için benden uzaklaşırsa diye ama çok şükür sarı meleğim beni çırpınarak ve çığlıklarla karşıladı dakikalarca omzumdan kalkmadı ama aynı korku bugün eve gelirken de vardı sanırım alışana kadar bi süre bu korkum devam edecek...Delilik ama onu kıskanıyorum onun gün içinde yaptığı şeyleri diğer insanlardan duymayı hazmedemiyorum daha 2 gün oldu tabii ki onu tanıyorum ve neye ne tepki verdiğini biliyorum sanki aylardır ondan uzakmışım gibi bana benim çocuğumu anlatıyorlar tabii kötü bi niyet yok asla ama sanırım ufak çaplı bi sendrom yaşıyorum...

evet canım doğru teşhis; ufak çaplı ve geçici bir sendrom yaşıyorsun.
İşe başlayan özenli bir anne olarak bunları yaşaman çok doğal. hatta ben işa başlayınca kokkarım ben de aynı şeyleri yaşayacağım.
Sana Sabiha Paktuna Keskinin "Anne işte" kitabını tavsiye ederim. bu günleri kolaylaştırabilir senin için.
ama sormak istediğin spesifik şeyler olursa da haberleşiriz.
kolay gelsin

b-fit!

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 08.02.2008 18:52:00

Orjinalden alıntı: nevinnehir

merhabalar,benim 3 yaşında bir kızımvar,1 yaşında yarık damak ameliyatı geçirdi.Şu an anne,baba dışında pek birşey söylemiyor,fakat işaretle herşeyi anlatabiliyor.Acaba ameliyattan dolayı mı konuşmuyor?

3 yaş konuşmama için biraz geç. Sebebi birçok şey olabilir. Bir doktora danışırsanız daha iyi olur
sevgilerlle...
b-fit!

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 08.02.2008 18:56:16

Orjinalden alıntı: bhr

ayşegül allah kolaylık versin canım. zamanla alışırsın inşallah.

emelciğim benim de bir sorum var,
kzıım gece uykularında da gündüz uykularında da çok sık uyanıyor ve hep çok ağlayarak uyanıyor.

neden olur bu ve nasıl çözeriz

biz hiç ayrı kalmıyoruz, neden ayrılık kaygısı çekiyor bebeğim acaba?

Baharcım bebeğin sosyalleşmesi arttıkça rüyalar ve abusları da artar. Gündüz yaşadığı olayları gece uykusunda hazmetmeye çalışır. Zaman zaman kafasının karışması ve korkması da mümkün tabi. Bunları gerçekten ayırtedemediği için de  korkmakta ve ağlamaktadır.
Ayrılık kaygısı senin evde olmanla çok da birebir ilgili değil aslında. Yine de anne gidecek kaygısını yaşıyorlar. Bu yapışık dönemin tadını çıkarmanı tavsiye ederim sana. Çünkü öyle bir gün gelecekki çağırsan da kucağına gelmeyecek Bu kaygıyı atlatıp sağlıklı bir bağlanma yaşadığında rahatlayacaksın. Odadan çıkarken mutlaka bay bay yap çık, ve çok uzatmadan dön. Döndüğünde de onu kucakla ve gülümse. Böyle böyle dışarda kalış süreni uzat. Şunu anlasın ki anne bay bay yapar gider ve mutlaka geri gelir. bu oturunca rahatlar.
sevgiler...
b-fit!

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 08.02.2008 18:59:37

Orjinalden alıntı: sevgibasol

Emelcim konuyu ilk açtıgında da bir çırpıda birinci sayfadan sonuna kadar okumuştum ve şimdide kaldıgım yerden devamını bir çırpıda okudum emeğine sağlık... parla prensesin doğum gününü tekrardan kutluyorum ve anne oldugun günüde kutluyorum canım..

canım ben miniğimi  gündüzleri sesli ortamda uyutmaya çalışıyorum dönenceyi çok seviyo ve uykuya dalmadan muhakkak dönenceyi duymak istiyor ve bi kaç saniye sonra uykuya dalıyor dönencenin bir zararı varmıdır ?ses olsun diye tv açıyorum ve bide ninni cd miz var onuda dinleyince uykuya tam dalıyo ve uyku süresince onu dinliyor bittiğinde tesadüfmüdür bilinmez uyanıyor sence bunları yapmakla doğrumu yapıyorum yanlış yoldamıyım teşekkür ederim bitanem..

Tekrar teşekkürler Sevgicim, darısı size inşallah.

Bence doğru yapıyorsun. Dönence de ninni cdleri de rahatlatıcı müzikler. hem de uyku ile eşleştirdiğin uyarıcılar yarın bir gün sen yanında değilken bir başkasının onu uyutmasını da kolaylaştırır.
Ben de bebekken(şimdi genç kız oldu sanki) Tomynin uyku arkadaşımı dinletirdim. şimdi de ninni cdsi dinliyor. ama uyuyana dek. sonra kapatıyorum. sen istersen uyku süresince devam de ettirebilirsin. bebeğinin zevkine kalmış
kolay gelsin...
b-fit!

EmPar
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 08.02.2008 19:01:43

Orjinalden alıntı: uğurböcülerim

size ne kadar teşekkür etsek azdır.eşimle ben hep bir kaygı içerisindeyiz.çocuklarımızı iyi yetiştirmek için acaba nasıl davranmalıyız acaba ne yapmalıyız diye.hayatımızın akışı o kadar yoğun ki doğrusu onlara ayırdığım ız zaman çok az ve yorgun oluyoruz.zaman kısıtlı olunca da ek bilgiler almamız zor oluyor bu  ekranda bizi aydınlatmanız bizim için çok büyük bir şans.teşekkür ederiz.

Rica ederim. İşe yaraması beni çok mutlu ediyor.
Böyle bir yazı okumak çok güzel, sağolun.
Unutmayın bebeklerle geçirilen zamanın niceliği değil niteliği önemlidir. Belki 1 belki 2 saat geçirebilirsiniz bebeğinizle, ama dolu dolu ve kaliteli olursa onu doyurmaya yetecektir.
sevgilerle...
b-fit!

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 10 of 18, mesajlar 361 to 400 of 691