Sayfayı değiştir:
< 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 2 of 35, mesajlar 21 to 40 of 691
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: b-fit'den:)
-
Durum: çevrimdışı
|
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR
-
09.10.2007 13:48:32
( #21 )
On Parmak Benim on parmağım var ( iki elin parmakları açılarak gösterilir ) Tümüyle benim ( eller, parmaklar açık olarak göğüste kavuşturulur ) Onlarla ben her şeyi yaparım. Sımsıkı kapar ( her iki el yumulur ) Kocaman açarım ( iki elin parmakları açılır ) Birbirine kavuştururum ( eller kavuşturulur ) Arkama saklarım ( eller arkaya saklanır ) Yukarıya kaldırır ( kollar yukarıya, gerinerek kaldırılır ) Aşağıya indiririm ( kollar bedenin iki yanına sarkıtılır ) Sonra kucağımda dinlendiririm ( eller rahatça kavuşturulup kucağa konur ) Parmaklarım Sağ elimde beş parmak ( Sağ elin beş parmağı gösterilir ) Sol elimde beş parmak ( Sol elin beş parmağı gösterilir ) Sen de istersen say bak Say bak, say bak, sayy bak. Bir-iki-üç-dört-beş ( Sağ elin parmakları sırayla açılarak sayılır ) Bir-iki-üç-dört-beş ( Sol elin parmakları sırayla açılarak sayılır ) Hepsi eder on parmak ( Her iki elin parmakları açılarak gösterilir ) Sen de istersen say bak Say bak, say bak, sayy bak. Bir-iki-üç-dört-beş-altı-yedi-sekiz-dokuz-on ( Her iki eldeki parmakların tümü sırayla açılarak sayılır ) Ali ile Ayşe Bu oyun, iki elin baş parmakları ile oynanır. Sağ elin baş parmağı "Ali", sol elin baş parmağı "Ayşe" olur. Avuç kapalı durur. Bir gün Ali evden çıkmış ( Baş parmak yumuk elden yukarı kaldırılır ) Sağa bakmış kimse yok Sola bakmış kimse yok Aşağı bakmış kimse yok Yukarı bakmış kimse yok ( sağa, sola, aşağı, yukarı bakma işlemleri, baş parmakla yapılır ) Girmiş içeri Biraz sonra İkisi birden evden çıkmışlar ( iki baş parmak avuç içinden çıkartılır ) Sağa bakmışlar kimse yok Sol bakmışlar kimse yok Aşağı bakmışlar kimse yok Yukarı bakmışlar kimse yok ( her iki baş parmak, aynı devinimleri yapar ) Karşılıklı bakışmışlar ( baş parmakların iç kısımları, birbirini görecek biçimde karşı karşıya getirilir ) Günaydın ALİ Günaydın AYŞE demişler… ( baş parmaklar birbirine değdirilir ) Oynamışlar, oynamışlar ( baş parmaklar oynama öyküntüsü yaparak, oynatılır ) Yorulmuşlar… ( parmaklar durur ) Ayşe'nin annesi çağırmış Ali'nin annesi çağırmış Hoşça kal ALİ Hoşça kal AYŞE demişler… ( baş parmaklar birbirine değdirilir ) Evlerine girmişler. ( baş parmaklar avuç içine saklanır )
b-fit! sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir yaşlılık için! Sadece kadınlara, Sadece 30 dakika...
|
|
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.10.2007 13:49:49
( #22 )
İnsanlar İnsanların özelliklerini belirten aşağıdaki sözlerin her dizesi söylendikçe, o dizede belirtilen insan tipi, öğretmen ve çocuklar tarafından, el, kol, beden devinimleri ve yüz mimikleriyle canlandırılmalıdır. Öğretmen : Boyu uzun insan nasıl olur ? Çocuklar : Böyle olur ( öykünerek gösterirler ) Öğretmen : Boyu kısa insan nasıl olur ? Çocuklar : Şöyle olur ( öykünerek gösterirler ) Öğretmen : Şişman insan nasıldır ? Çocuklar : Şişman insan böyledir ( öykünerek gösterirler ) Öğretmen : Zayıf insan ( sıska insan ) nasıldır ? Çocuklar : Şöyledir ( öykünerek gösterirler ) Öğretmen : Üzüntülü insanın yüzü nasıldır ? Çocuklar : Böyledir ( yüz mimikleriyle öykünerek gösterirler ) Öğretmen : Neşeli insanın yüzü nasıldır ? Çocuklar : Şöyledir ( yüz mimikleriyle öykünerek gösterirler ) Öğretmen : Yağmur yağarken insanlar nasıl gider ? Çocuklar : Çabuk çabuk giderler ( parmak devinimleriyle öykünerek gösterirler ) Öğretmen : Tembel insanlar nasıl davranırlar ? Çocuklar : Ağır ağır davranırlar ( ağır ağır beden ve el, kol devinimleriyle ) Öğretmen : Çalışkan insanlar nasıl davranırlar ? Çocuklar : Canlı canlı, çabuk çabuk davranırlar ( el, kol, beden devinimleriyle ) Üç Topum Var Benim üç topum var. İşte en küçük topum ( baş parmak ve işaret parmağı birleştirilerek bu iki parmakla halka yapılır, gösterilir ) İşte ortanca topum ( iki elin baş parmakları birbirine, iki elin işaret parmakları birbirine birleştirilir, ortanca topu simgeleyen bir halka yapılır, gösterilir ) İşte bu da kocaman topum (iki kol öne uzatılır, ellerin uçları birbirine birleştirilir, halka yapılır, gösterilir) Haydi gelin bu üç topu Bir kez daha gösterelim ( aynı sözlerle, aynı devinimler yinelenir ) Dedemin Gözlükleri Uyurken dedem Gözlükleri gözündeymiş ( iki elle yuvarlak gözlük işareti yapılır ve eller gözlerin üzerine konur ) Unutmuş gözlüklerin gözünde olduğunu Uyanınca başlamış aramaya ( sağa, sola bakılarak arama öykünmesi yapılır ) Aramış, taramış bulamamış ( eller arkaya saklanır ) Bir de bakmış ki Gözlükler gözündeymiş ( eller gözlük gibi yapılır ve gözlere konur )
b-fit! sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir yaşlılık için! Sadece kadınlara, Sadece 30 dakika...
|
|
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.10.2007 13:51:04
( #23 )
Gözüm kulağım, elim ayağım İşte gözüm ( sağ göz, sağ elle kapatılır ) İşte kulağım Sağ kulak, sağ elle tutulur Bu görmek için ( baş parmak ve işaret parmağı ile yuvarlak yapılır, göze yerleştirilir ) Bu duymak için ( el kulağın arkasına konularak, ses duyuyormuş gibi yapılır ) İşte elim ( sağ el gösterilir ) İşte ayağım ( sağ ayak gösterilir ) Bu tutmak için ( sağ elle bir şey tutuluyor gibi yapılır ) Bu yürümek ve koşmak için ( durduğu yerde yürür gibi, koşar gibi yapılır ) Minik Arı Anneme minicik bir arı götürüyorum ( iki elin avuçları birleştirilip, yuvarlak yapılır. İki el içinde bir şey varmış gibi tutulur ) Çok sevinecek Kim bilir ne diyecek ? Ufff…soktu elimi ! ( arı sokmuş gibi yapılır, acıyla parmaklar açılır, eller silkelenir ) Sağ El, Sol El İşte sağ elim ( sol el ile sağ ele dokunulur, sağ el gösterilir ) Bu da sol elim ( sağ el ile sol ele dokunulur, sol el gösterilir ) Bu sağ kolum ( sol el ile sağ kola dokunulur, sağ kol gösterilir ) Bu da sol kolum ( sağ el ile sol kola dokunulur, sol kol gösterilir ) İki kolumu havaya kaldırırım ( iki kol yukarıya kaldırılır ) Ellerimi, avuçlarımı birbirine vurur İşte böyle şap şap yaparım. ( iki el havada, avuçlar birbirine vurularak ses çıkarılır )
|
|
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.10.2007 13:51:49
( #24 )
Saat Bir saatim var minicik ( iki elin avuçları, içinde bir şey varmış gibi birbirine çapraz olarak birleştirilir ) Kulağıma koyarım ( birleştirilmiş eller kulağa götürülür ) Tik tak'ını duyarım Tik tak, tik tak ( denirken, dinliyormuş gibi yapılır ) Çocuklar dinleme öykünmesi yaparlarken öğretmen şunları söyler ; "Haydi şimdi çocuklar………………oyununa başlayalım." ( bunun üzerine çocuklar da, avuçlarındaki saati bir kenara koyar gibi yaparlar. Öğretmenin adını söylediği oyuna başlanır.) NOT : Bu parmak oyunu, bir başka oyuna başlamadan önce oynanır. Tavşan Bir minik tavşan varmış ( sağ elin işaret ve orta parmakları, tavşan kulakları gibi tutulur ) Bu kafeste yaşarmış ( sol el, portakal tutar gibi yuvarlak yapılır ) Gezerken bir ses duysa Hemen diker kulaklarını ( sağ elin kulak öykünmesi yapan parmakları dimdik tutulur ) Hop… diye kafesine Koşar atlarmış… ( parmaklardan yapılmış kulaklar, "hop" deyince, öteki elin avuç içine konur ve sıkıca tutulur )
|
|
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.10.2007 14:05:33
( #25 )
İsmihan arkadaşın yazdığı oyunlar bu kadar. Ellerine sağlık çok güzel bir derleme yapmış. 1-2 yaş dönemi oyunları için bir kaç şey eklemek istiyorum: 1 yaşından sonra bebeğiniz muhtemelen yürüyen, hatta koşan, merdiven tırmanan bir bebek haline gelmiştir. Aslında bebeklikten de çıkmış bir çocuk olmuştur ya neyse bu dönemde sadece ayak becerileri değil, el becerilerinin de hızla geliştiğini göreceksiniz. ayrıca dil gelşimi de kendini gösterecek, bebeğiniz sizinle aktif biçimde iletişim kurmaya derdini anlatmaya başlayacaktır. Oyunlarda da bu gelişim özelliklerini dikkate alır, onları pekiştirecek oyunlar seçerseniz daha iyi olacağı kanaatindeyim. Mesela, el becerileri için, içiçe geçen kovalar, kule yapabileceği bloklar, şekilli küpler kullanabilirsiniz. 2 yaştan sonra da legolar ve oyun hamurları çok faydalı olacaktır. Veya, yürüme becerisi için, evi rahatlıkla dolaşabileceği biçimde dizayn edebilir, açık hava parklarına götürebilirsiniz.Ona ne kadar alan yaratırsanız o da o kadar yeteneğini ve gücünü deneyimleyebilecektir. Yine bu dönemde şekilleri tanımaya başlayacak, kafasından gruplama, düzenleme, karşılaştırma yapabilecektir. Gruplama yapabileceği değişik şekillerden oluşan oyuncakları tercih edebilirsiniz.
|
|
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.10.2007 14:11:14
( #26 )
Orjinalden alıntı: eda2006 Paylaşımların için tşk ederim. Bizimki 15 aylık olacak zor öğrendiğini düşünüyorum tsbi benimde iyi bir öğretici olduğum söylenemez. bay bayı bile yeni yeni öğrendi sürekli yapmıyor ama tel sarar vs de öğrenmedi. Lambayı aç kapa yap deyince 2-3 denemede öğrendi şimdi aç bahadır deyince açıyor kapa deyince kapıyor. Öğrendiklerinde çok seçici. Babamdan 1 güne tokalaşmayı öğrenmişti unuttu. Ben pet şişeye koymuştum bnakliyatları sevmişti sesini. Leğene yada sepete oturtup ileri geri gitmeyi tencere kapaklarını aç kapayı seviyor. merhaba eda2006. Bebeğimin zor öğrendiğini düşünüyorum demişsin; sen de biliyorsundur gerçi ama bebekler gelişim özellikleri açısından farklılıklar gösterebilirler. Ancak çok büyük farklılıklar varsa bu başka durumlara da işaret ediyor olabilir. Senin bebeğin sen öğretmediğin içinde öğrenmemiş olabilir tabi ki. Aç-kapayı, tokalaşmayı öğrenmesi öğrenebildiğini gösteriyor. ama yine de doktoru ile bu konuyu konuşmanı tavsiye ederim. Sevgilerle
|
|
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.10.2007 14:12:49
( #27 )
Orjinalden alıntı: cıvıltı psk.emel,bunların hemen hepsi benim de kızımla oynadığım oyunlardan...Ne garip şey!..Bebeklerimizi oyaladığımızı zannedip oynadığımız bu oyunların ,onların psikolojik gelişimine ne kattığını fazla bilmeden hemen her gün tekrarlıyoruz...Annelik dürtüsüyle nelere zemin hazırlıyormuşuz meğer...Şimdi sayende oyunların bu boyutunu da öğrendim ve sanırım öğrenmeye de devam edeceğim.. Sevgiyle yazıldığı muhakkak olan her kelime sevgiyle okunmayı hak ediyor...Ellerine sağlık... teşekkür ederim. bebek büyütürken en büyük gücümüz annelik içgüdüsü bence de. o bize herzaman söylüyor neyin doğru neyin yanlış olduğunu.
|
|
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.10.2007 14:13:34
( #28 )
Orjinalden alıntı: sebilebozkurt Çok güzel bir sayfa olmuş emeğinize sağlık ancak devamı neden gelmedi acaba [sm=rolleyes.gif] geldi geldi bak
|
|
zseker
-
Tüm gönderiler
:
4544
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: b.paşa/istanbul
-
|
-
09.10.2007 14:26:30
( #29 )
Orjinalden alıntı: psk.emel Geldiğiniz, okuduğunuz, eklediğiniz için de bizden teşekkürler efendiiimmm. Gokten ne güzel oyun o öyle teşekkürler. 25Nisan iyi hatırlattın, unutmuştum; balonu az şişirip içine su (sen pirinç koymuşsun eminim o da hoş olmuştur) koyup, bebeğin dokunma duyusuna hitap eden bir oyuncak yapılabilir. Zeynepseker, ce-e deyip geçme, bu aylar için en önemli oyunlardan birisidir. Bebek, görünmeyen nesnenin kaybolmadığını öğrenir, nesne devamlılığını kazanır. Ayrıca senin bebeğin 7 aylıkmış, ocak 07 annelerinden değilmisin sende? canım ''elimize ne geçerse'' derken mesajımda yani yastık,eşarp,örtü herşeyle oynuyoruz.. akşam oyuncak ördeği sakladık arada gösterdik.. sonra kendi buldu nasıl seviniyor..eşarbı çekiyor üstünden.. biz 1 mart mart-nisan-mayıs bebeklerindeniz 1 günle diğe sayfalı olduk
|
|
nazo01
-
Tüm gönderiler
:
38
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.10.2007 14:38:54
( #30 )
bende çok beendim yazını teşekkürler böyle paylaşımlar gerçekten faydalı oluyor..benim ali ilkerim 10 aylık yeni yeni kendi kendine oynamaya başladı çünkü artık mutfak dolaplarını tek başına keşfedebiliyor:)sadece uyku problemimiz war hiç ama hiç uyumuyor gündüz yarım saat belki geceleri ise ancak birkaç saat...bunun için öneride bulunursan sewinirim..senin oyunlarıda denemeye başlicam..hoşçakal...
|
|
eda2006
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.10.2007 15:14:49
( #31 )
Emelcim dra 11 aylık civarı götürdüğümüzde bay bay vs öğrenmediği için otistik olabileceğini düşündüğümü söyledim. O kesinlikle gayet normal sadece vedalaşmayı sevmiyor olabilir dedi. Öğrendiklerinde seçici davranıyor. Ben de güzel öğretemiyorum sanırım deniyorum olmuyor. Mesela dil çıkarmayı 3-4 yapmama öğrendi ama defalarca yapmama rağmen göz kulak vs yok. Şu nerde bu nerde yok. Ama örneğin topu getir getiriyor. Suyu babaya götür götürüyor. Mesela bu sabah yeşil zeytin verdim kendi kemirmeyi seviyor uzaklaşmıştı zeytini ne yaptı takip edemedim oğlum zeytin nerde yedin mi dedim geldi attığı yeri ve zeytini gösterdi bana. Bu daha öncede oldu tesadüf değil yani. Seçerek öğreniyor. Sayısal zekası daha çok gibi oyuncaklarını açık kapayabiliyor. Resimli kitaplardan tanıdığı resimleri özellikle işaret edip soruyor örneğin muzu görüp meymi diyor (yiyeceklere meymi diyor) Elimden geleni yapıyorum ama beceremiyorum öğretmeyi. Hamileliğimde probycil kullandım dr kontrolünde 200 civarı serum ilaç. Endokrinci okul başarısı düşük olabilir demişti ama tüm tetkikler normal çıktı. Evde yeni birşey görse hemen faredip dokunuyor ama çok inatçı istrediğini yaptırıyor hep unutturmak mümkün olmuyor ya da çok zor hayır kavramımız yok gibi. Yemek de zor yiyor. Fırsat olursa ve eşimi ikna edebilirsen psikolloğa gitmeyi düşünüyorum ama burda çocuk psikoloğu yok.İlgin için tşk.
|
|
Seestern
-
Tüm gönderiler
:
473
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: aramadın ki bulasın
-
|
-
10.10.2007 00:29:18
( #32 )
Böyle bir konu actigin tskler paylasimlarin gercekten cok yararli oluyor . Bizde sarki parmak oyunu ve tekerlemeler söyleyerek etkinliklar yapiyoruz Bu arada abimizde ögreniyor ve kardesine özel konserler veriyor  .
<mesaj tarafından düzenlendi elifakay on 10.10.2007 02:23:10>
••♥evrenin nazlı gülü••♥. elif
|
|
nilll
-
Tüm gönderiler
:
1815
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
10.10.2007 02:05:34
( #33 )
Orjinalden alıntı: psk.emel Davul Çalma: Mutfaktan irili ufaklı birkaç tencere çıkartıp bebeğin önünde ters çevirin. Eline de iki tane tahta kaşık verin. Kendinden geçerek tencereler vuracaktır. (Annesi mutfakta iş yaparken kafasını gözünü çarpa çarpa araştırmacılık yapan, kovaları deviren minikler için ideal anladın sen onu ) aaaa birisi benim oğlumdan bahsediyoooor, bu işleri gözümün önünde yaptı hem de. anlamışım ben onu diii mi psikoloğum, kankam. Orjinalden alıntı: psk.emel Nilll sende de bir sürü oyun vardı, yazarmısın lütfen. vallahi de billahi de yazıcam boş vakitte, boşuboşuna gidip o kadar akademik kitaplar okumadık, bi faydam olsun di miii?
|
|
artemisse
-
Tüm gönderiler
:
3297
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: paris
-
|
-
10.10.2007 13:07:37
( #34 )
sevgili Emel hanim paylasimlariniz icin cok tesekkurler, takipcinizim........
Güneşin olsun gönlünde Kar bile yağsa, ya da fırtına olsa Gök bulutlarla ve dünya kavgayla dolsa Güneşin olsun gönlùnde
|
|
C U D A N A
-
Tüm gönderiler
:
3943
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Deutschland
-
|
-
10.10.2007 15:14:19
( #35 )
|
|
25nisan
-
Tüm gönderiler
:
308
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
10.10.2007 15:38:27
( #36 )
BEN BİR KAÇ AY ÖNCE KÜÇÜK VAHŞİ HAYVAN FİGÜRLERİ ALMIŞTIM.BU ŞEKİLDE HAYVANLARI ÖĞRETMEYE ÇALIŞIYORUM.TABİİ OYUNLA.MESELA TİLKİYİ "TİLKİ TİLKİ SAAT KAÇ?" DİYE,HİPOPOTAMI "HİPPOOO" DİYE ,FİLİ DE "VUUUV" DİYE ÖĞRETTİM.BİR DE ZÜRAFAMIZA "ZÜRAFA ZARİFE" ,ZEBRAYA DA "ZEBRA ZEHRA" DİYORUZ.GERÇİ O SÖYLEYEMİYOR AMA İSİMLERİNİ ÖĞRENDİ.NERDE DEYİNCE BULUP GETİRİYOR...
|
|
sseevinc
-
Tüm gönderiler
:
108
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
10.10.2007 15:44:44
( #37 )
çok hoş paylaşımlarınız için teşekkürler.....
|
|
DiLeK&YiGiT
-
Tüm gönderiler
:
1420
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
10.10.2007 16:55:48
( #38 )
Emelll ne güzel bir sayfa olmussss Ellerine saglik bizde cocunu uyguluyoruzz  Yigitte bayiliyor... Ama bilmedigimde bir cok sey var onlarada baslayacagiz artikkk canim
Dilosh
|
|
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
11.10.2007 00:16:36
( #39 )
Orjinalden alıntı: nazo01 bende çok beendim yazını teşekkürler böyle paylaşımlar gerçekten faydalı oluyor..benim ali ilkerim 10 aylık yeni yeni kendi kendine oynamaya başladı çünkü artık mutfak dolaplarını tek başına keşfedebiliyor:)sadece uyku problemimiz war hiç ama hiç uyumuyor gündüz yarım saat belki geceleri ise ancak birkaç saat...bunun için öneride bulunursan sewinirim..senin oyunlarıda denemeye başlicam..hoşçakal... mutfak dolaplarından birini ona tahsis edip, plastik ve ahşap melzemelerle doldurursanız, hem o mutlu olup keyifli keyifli oynar, hem de diğer dolapları onun merakından bir nebze olsun kurtarabilirsiniz. Uyku çookk geniş bir konu. Öncelikle bebeğin dr. muayenesi yapılıp fiziksel bir sorunu olup olmadığı saptanmalı. Tabii, her bebeğin farklı bir birey olduğu ve farklı özelliklere sahip olduğu da unutulmamalı. Malesef her bebek için genel geçer bir kural yok. Ama en doğru yolu bize yine bebeklerimiz gösterir.Fizik muayenesi ok, ise bebeğinizi iyi gözlemleyip, ne zaman nerede ve nasıl uyuduğu hakkında bir çizelge tutmanız size en doğru yolu gösterecektir. sevgilerle
|
|
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
11.10.2007 00:22:09
( #40 )
Orjinalden alıntı: eda2006 Emelcim dra 11 aylık civarı götürdüğümüzde bay bay vs öğrenmediği için otistik olabileceğini düşündüğümü söyledim. O kesinlikle gayet normal sadece vedalaşmayı sevmiyor olabilir dedi. Öğrendiklerinde seçici davranıyor. Ben de güzel öğretemiyorum sanırım deniyorum olmuyor. Mesela dil çıkarmayı 3-4 yapmama öğrendi ama defalarca yapmama rağmen göz kulak vs yok. Şu nerde bu nerde yok. Ama örneğin topu getir getiriyor. Suyu babaya götür götürüyor. Mesela bu sabah yeşil zeytin verdim kendi kemirmeyi seviyor uzaklaşmıştı zeytini ne yaptı takip edemedim oğlum zeytin nerde yedin mi dedim geldi attığı yeri ve zeytini gösterdi bana. Bu daha öncede oldu tesadüf değil yani. Seçerek öğreniyor. Sayısal zekası daha çok gibi oyuncaklarını açık kapayabiliyor. Resimli kitaplardan tanıdığı resimleri özellikle işaret edip soruyor örneğin muzu görüp meymi diyor (yiyeceklere meymi diyor) Elimden geleni yapıyorum ama beceremiyorum öğretmeyi. Hamileliğimde probycil kullandım dr kontrolünde 200 civarı serum ilaç. Endokrinci okul başarısı düşük olabilir demişti ama tüm tetkikler normal çıktı. Evde yeni birşey görse hemen faredip dokunuyor ama çok inatçı istrediğini yaptırıyor hep unutturmak mümkün olmuyor ya da çok zor hayır kavramımız yok gibi. Yemek de zor yiyor. Fırsat olursa ve eşimi ikna edebilirsen psikolloğa gitmeyi düşünüyorum ama burda çocuk psikoloğu yok.İlgin için tşk. Anlattıklarına göre, bir problem görünmüyor. Ama ilaç konusundaki yoruma bakınca, dikkatli bir gözlemci olmakta fayda var. Orası neresi bilimiyorum, psikolog yok demişsin. Pedagog da olabilir değerlendirme için, pediyatrist de. Bir de internettn "denver gelişim testi" ni bulup bebeğini değerlendirebilirsin. sevgilerle
|
|