Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR

Sayfayı değiştir: << < ..21222324252627282930.. > >> | Sayfayı gösteriyor 29 of 35, mesajlar 561 to 580 of 691
Yazar Mesaj
EmPar

• Tüm gönderiler : 1889
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: b-fit'den:)
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 26.05.2008 15:26:38 ( #561 )

Orjinalden alıntı: ERDEN77

iigeceler yine ben emel hanımcım uyumadım,çünkü baştan aşağıya yazılarınızı okudum bu saate kadar,yürekten tebrik ediyorum,allah başımızdan eksik etmesin,size gerçekten çok ihtiyacımız var...bu zamana kadar okuyamamaıştım baştan sona kadar olmadı ecren sağolsun...
şimdi biraz daha sakin ve istikrarlı olduğumu düşünüyorum belki de yazılarınızdan ve düşünme fırsatı bulduğumdan olabilir ama şunu belirtmeliyim,hiçbir psikolog sizin yaptığınızı yapmadı,yapmaz da...işşallah siz de kitabınızı burdan bize duyurursunuz da biz de alıp okuma fırsatı buluruz.şimdi kızımın neden bu kadar strese girdiğini biraz daha anlıyor gb yim.galiba benim biraz sabırsız olmamdan kaynaklandığını düşünüyorum,bir de kendimle başbaşa kalıp bu kadar bilinçli bir şekilde düşünememiş olmamdan.öncelikle bu sizin sayenizde oldu,minnettarım.ailevi problemime gelince eşimle değil,evin dışındakilerle olması beni bu kadar sıktı,kapıyı kapatınca geçer unutursun diyosun ama benim problemlerim her fırsatta arkama atmama rağmen,sürekli uğraşılması,rahatsızlık verilmesi,etkiye tepki olayını ister istemez tetikliyor.bu da eşime ve güzel meleğime yansıyor.çok mutluyum evimde huzurluyum ama emanet evde(anlamışsınızdır)oturunca çık-git durumları oluşması heralde herkesi yıpratır.maddi durumum yetersiz olması ve başka yerden ev alma(taksitler)durumu benim elimi kolumu bağlıyor ve yapılanları hazmedemiyorum.yapılan eziyetlere ne kadar dayanabilirim bilmiyorum ama evimiz 2 sene içinde bitecek ama bu arada ecrenimin bu durumları beni anlayışsız biri olmama sebep verdi sanırım ...sorunlarımla sizi sıkmak istemem ama ecren 25 mayıs da yaşına giriyor.ve 1 haftadır tuvalete çıkarıyorum ikisini de yapıyor.bu yüzden lazımlık da aldık ona da yapıyor,erken mi bilmiyorum ama bezden rahatsız olduğunu ağlayarak belli ediyor ve anlıyor.

29 günlükken an-ne bile dedi.sizce bir bebek bu kadar kısa sürede söyleyebilir mi?bunu öğrenmek istiyorum.bu arada kzınızın ismi çok hoşuma gitti ve sizin gb. güzel bir bebek.parla önceden duymuş olsaydım kızınızın ismi olurdu herhalde.

benim sorum şu 1 yaşındaki hiperaktif bebeğe,nasıl yaklaşmalı?oyunlardan çok çabuk sıkılıyor,oyuncaklarından çabuk sıkılıyor.çaresizlikten salıncak siparişi verdim.sizce bindirmek sakıncalı mı? yada içinde uyutmak doğru mu?onun ilgisini çekmek oyunu tek başına oynamasını sağlamak için neler yapmalı?en büyük sorunumda örümceğin dışında yürüdüğünde bana tutunması ve korkması, düşmesi elinden tutunca yürüyor ama bırakınca titriyor ve kendini yere bırakıyor bunu nasıl yenebilirim?bir de sallamadan uyutmak için ne gb. yöntemler önerirsiniz?doğumgünü geldi ve bebek sizce kalabalıkla mı kutlatılmalı yoksa aile arasındamı olmalı?benimki kalabalıktan nefret ediyor,huzursuzlanıyor.bu sorularımla sıktıysam özür dilerim ama gerçekten beni rahatlatıp sakinleştirdiniz.bir önceki yazımla şu an yazdıklarım arasındaki farktan anlayabilirsiniz.

dualarım sizinle,aile yaşantınızda mutluluk ve iş yaşantınızda başarılarınızın devamı dileğiyle,

bizimle olduğunuz için de teşekkürler....

sağlıcakla kalın...

iigeceler...

Başım ağrımadı ve de şişmedi fakat senin başının fena halde şişmiş olduğunu görüyorum. sen bebeğine, onu nasıl sakinleştireceine kafa yormayı bırak, gözlerini kendine çevir. ben nasıl sakinleşirim, ben nasıl huzurlu olurum diye sor. çünkü işin anahtarı sen de. sen sakin ve huzurlu olmadan bebeinin olması mümkün değil. yine aynı görüşteyim, sendeki ve evdeki gergin enerji bebeği huzursuz ediyor. huzursuz bebek, anlaşılamayan, enerjisi doğru yöne kanalize edilemeyen bebektir. hiperaktifler de böylelerdir. gerçi sisin bebeğiniz hiperaktifmi buu bilmiyorum, bu tanıyı bir hekimin muayene ederke koyması lazım.
hemen hiperaktif deyip de öneriler sıralamayalım.
salıncak olur zararı yok.
29 günlükken anne diyemez, tesadüfi ses dizeleri çıkartır.
örümcek kullanımını önermem.
korkusunu yenmeniz gerekmez.hazır olunca yürüyecektir. kendi haline bırakın. isterse elini tutun, istemezse bırakın.
kalabalık olmasın d.günü. huzuru iyice bozulabilir.
tuvalet eğitimini erken tamamlamış, çok güzel.
isim konusundaki beğeniniz ve dualarınız için teşekkürler
sevgiler
b-fit!
sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir yaşlılık için!
Sadece kadınlara, Sadece 30 dakika...
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 26.05.2008 15:28:02 ( #562 )

Orjinalden alıntı: Ö z G ü

Emelcim hosgeldin..
yazmasam da sayfanin sıkı takipcilerindenim...
aramiza geri dönebilmene cok sevindim..

sevgiler....

"buradan" ibaresini görmesem tanımayacaktım:)
Merhaba Özlemcim. hoşbulduk. sağol
umarım yeniden eski formumu yakalarım:)
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 26.05.2008 15:34:29 ( #563 )

Orjinalden alıntı: Panuzova

merhaba,
bizim de bir süredir devam eden uyku sorunumuz var...
gündüzleri hiç problem olmuyormuş (annem bakıyor kızıma)
ama geceleri çok kötü
bu nedenle daha çok psikolojik olabileceğini düşünerek buraya yazmak istedim...
normalde çok neşeli ve keyfi yerindeyken
uykusu gelince huzursuz oluyor
ama uyumak da istemiyor
saatlerce direniyor
en sonunda binbir zorlukla uyutmayı başarıyoruz
ancak 1-2 saat sonra uyanıyor ve ağlamaya başlıyor çok şiddetli bir şekilde

ya kuca
ğıma aldığımda yada yatağına eğilip yüzümü yüzüne değdirdiğimde susuyor
ancak sonra tekrar ba
şlıyor
bu gece boyunca yar
ım saat en fazla 1 saat arayla devam ediyor
çok zor bir durum gerçekten,
o da biz de çok yoruluyoruz...

emel han
ım yorumlarınıza ihtiyacım var
benzer sorun ya
şayan başka arkadaşlar varsa sizlerin de...
sevgiler

merhaba
uykuları daha önceden nasıldı aceba. biraz bilgi verirmisiniz. hepmi az uyurdu. sonradan mı böyle oldu
ev yaşantısında bir değişim oldumu, vs vs
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 26.05.2008 15:34:45 ( #564 )

Orjinalden alıntı: epurpletr

Merhaba Emel Hanım.Benim kafamı karıştıran hatta bazen canımı sıkan bi konu var.Oğlum 19 aylık gayet uyumlu sakin bir çocuk,neşeli canayakın.Evde istemediği bişey olduğunda kesinlikle kabul etmiyor.Ben de özgür ruhlu yetişmesini istediğim için istemediği bişeyi yapmamaya çalışıyorum.Fakat başka çocuklarla oynarken bakıyorum elinden bişeyi alıyorlar ve kızmayı bilmiyor hatta bazen arkasını dönüp gidiyor ve başka şeyle oynamaya başlıyor, ben de müdahale etmiyor uzaktan izliyorum.Bu şekilde zaman içinde ezilirmi,mücadeleci olmazmı diye de korkuyorum.Etrafımızda çok az çocuk var sadece arasıra görüştüğümüz arkadaşların çocukları o kadar.Ne yapmalıyım, nasıl  kendini savunan ibr çocuk yetiştirebilirim.

anneye davranışları ile akranlarına davranışları bir olmaz zaten. bu şekilde ezilir veya ezilmez demek doğru olmaz.onu bu tarz sosyal ortamlarda daha çok gözlemek lazım. bir kaç çocuk varsa sadece yeterli veri elde edemeyiz. asosyal yetişmesinden endişe ediyorsanız haftada 1-2 gün oyun gruplarına katılabilirsiniz.
sevgiler
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 26.05.2008 15:35:03 ( #565 )

Orjinalden alıntı: TunanınNehiri

Merhaba Emel hanım...Yazılarınızı ilgiyle okuyorum ve çok beğeniyorum. Ama şu ana kadar size birşey yazmadığım halde 20 gündür ben bile gidip gelip bakıyorum cevap  yazmışmısınız diye

düğünümüzde açılan anı defterine muzip bir arkadaşım sizin avatardaki resmi yapıştırmış, bizim için böyle bir temennide bulunmuştu:))
gülümsedim görünce...
b-fit!
~~filiz~~

• Tüm gönderiler : 6088
  • Bölge: Isparta
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 26.05.2008 15:36:26 ( #566 )
Emel Hanım foruma aktardığınız yararlı  bilgiler için teşekkür etmek isterim ilkönce

Cuma günü ikizlerimi pedagoga götüreceğim, bu ara çok büyük huzursuzluklar yaşıyoruz. Artık anne ve baba olarak da sinirlerimiz oldukça yıpranmış durumda, yardım almamız şart yani.. Sorum şu;

Pedagog ücretleri kişi başına alınıyor, acaba tek birini götürmek pedagogun bize yol göstermesi için yeterli olabilirmi. Düşüncem ikisinide götürmek, birlikte hareketlerini incelemesini de istiyorum. Ama genede merak ediyorum ikizlerin pedagog tarafından muayenesinde ikisininde gitmesi şartmıdır?

teşekkür ederim.
<mesaj tarafından düzenlendi ~~filiz~~ on 26.05.2008 15:37:28>

Şöhret,gençlik,ve gurur.... Mezar hepsini alır. (Victor Hugo)

..efeemre..
* öyküm *

• Tüm gönderiler : 3288
  • Bölge: hayattan..
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 26.05.2008 19:25:00 ( #567 )
hoşgeldin... ben de dedim işe başladı yoğundur diye yazayım arkadaşlara gelmişsin bile

kolay gelsin diyorum..en zoru da parladan ayrılmak  olsa gerek ..
en kötü ayrılıklar böyle olsun..
ben d ebugün ilk defa bakıcı sıfatıyla yabancı biriyle tanıştım..
ne denir ne istenir şaşa kaldım..evime yabancının gelmesi,her yeri ellemesi kızıma ne yedirecek,evim her zaman toplu olacak içimi dışımı görecek gibi bir çok duygu içerisindeyim.

off ne zor bu işler..
ALLAH'IM MELEĞİMİZİ KORU..HER ZAMAN SANA EMANET

Panuzova

• Tüm gönderiler : 1234
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 27.05.2008 08:23:13 ( #568 )

Orjinalden alıntı: EmPar

merhaba
uykuları daha önceden nasıldı aceba. biraz bilgi verirmisiniz. hepmi az uyurdu. sonradan mı böyle oldu

selamlar
geldiğinize çok sevindim
zira dün gece yine çok kötüydü:(

eskiden uyku problemi yaşamıyorduk diyebilirim
yalnız kızımın bu değişimi ile aynı döneme denk gelen 2 değişiklik oldu
1-ev değiştirdik
2-bununla birlikte çingene salıncağını bıraktık, beşiğinde uyutmaya başladık

ilk 3-4 gün rüya gibiydi
uykusu gelince beşiğine yatırıyorduk
3-5 dakika salladığımızda uyumuş oluyordu!

beni gördüğünde uyumaya daha da çok direniyor
üstelik hem bana gelmek istiyor hem de ağlıyor feci şekilde
alsam da 1-2 dakika susuyor sonra devam...

böyle işte...
ve dün gece gerçekten en kötü gecemizdi diyebilirim

doktorumuz bunun uzun süre devam edebileceğini söyledi
umarım sizin daha iyi haberleriniz olur bana

teşekkürler şimdiden

epurpletr

• Tüm gönderiler : 26
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 27.05.2008 08:50:57 ( #569 )
Çok teşekkürler Emel Hanım.Bu yoğunluğunuzda cevap verdiğiniz için ayrıca teşekkürler.Bulunduğum şehirde oyun grubu yok,kreşe mümkün olduğunca erken yazdırmak istiyorum ama daha 19 aylık.Çocuğum için asosyal kesinlikle diyemem,canayakın herkesle çekinmeden iletişim kuruyor.Ama nedense elinden bişey alındığında çok önemsemiyor,biraz kızsa bile unutuyor başka şeylere yöneliyor.Hırçın bir çocuk elbette iyi değil ama hakkını savunmasını öğretmek konusunda bir yardımım olabilirmi acaba?Yoksa zamanla zaten öğrenecek sanırım.
bayraktar.35

• Tüm gönderiler : 178
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 27.05.2008 13:12:41 ( #570 )
    Emel hanım bana cevap yazamasınız da burada varlığınızı hissetmek büyük mutluluk verdi bana.şükür ki herşey yolundaymış.kızınızı çok özlüyorsunuz ben de seneye işe başlayacağım kendimi sizin yerinize koydum da çok haklısınız.çocuklarımıza karşı duyduğumuz özlem tek bu şekilde olsun diyelim.arada benim sorunumada göz atarsanız sevinirim olmazsa da canınız sağolsun.köşe yazılarınızı takip edeceğim.çok sevindim orada da yazacağınıza.bizi de unutmayın lütfen...
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 27.05.2008 15:48:46 ( #571 )

Orjinalden alıntı: ~~filiz~~

Emel Hanım foruma aktardığınız yararlı  bilgiler için teşekkür etmek isterim ilkönce

Cuma günü ikizlerimi pedagoga götüreceğim, bu ara çok büyük huzursuzluklar yaşıyoruz. Artık anne ve baba olarak da sinirlerimiz oldukça yıpranmış durumda, yardım almamız şart yani.. Sorum şu;

Pedagog ücretleri kişi başına alınıyor, acaba tek birini götürmek pedagogun bize yol göstermesi için yeterli olabilirmi. Düşüncem ikisinide götürmek, birlikte hareketlerini incelemesini de istiyorum. Ama genede merak ediyorum ikizlerin pedagog tarafından muayenesinde ikisininde gitmesi şartmıdır?

teşekkür ederim.

Rica ederim, zevkle...
ikizler için ayrı ücret alınacağını sanmıyorum. ama isterseniz tel. açıp sorun.
tekini götürmek olmaz. onlar bir örnek kopyalar değiller ki, ayrı birer kişilikler.
sevgiler
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 27.05.2008 15:50:37 ( #572 )

Orjinalden alıntı: * öyküm *

hoşgeldin... ben de dedim işe başladı yoğundur diye yazayım arkadaşlara gelmişsin bile

kolay gelsin diyorum..en zoru da parladan ayrılmak  olsa gerek ..
en kötü ayrılıklar böyle olsun..
ben d ebugün ilk defa bakıcı sıfatıyla yabancı biriyle tanıştım..
ne denir ne istenir şaşa kaldım..evime yabancının gelmesi,her yeri ellemesi kızıma ne yedirecek,evim her zaman toplu olacak içimi dışımı görecek gibi bir çok duygu içerisindeyim.

off ne zor bu işler..

Anlıyorum... hem de çok iyi...
Dilerim bebeğin için de senin için de en doğru kişiyi çabucak bulursunuz.
şehir neresiydi? Ankara ise haberleşelim, yaş tahtalara basmayın
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 27.05.2008 15:55:36 ( #573 )

Orjinalden alıntı: Panuzova

merhaba

selamlar
geldiğinize çok sevindim
zira dün gece yine çok kötüydü:(

eskiden uyku problemi yaşamıyorduk diyebilirim
yalnız kızımın bu değişimi ile aynı döneme denk gelen 2 değişiklik oldu
1-ev değiştirdik
2-bununla birlikte çingene salıncağını bıraktık, beşiğinde uyutmaya başladık

ilk 3-4 gün rüya gibiydi
uykusu gelince beşiğine yatırıyorduk
3-5 dakika salladığımızda uyumuş oluyordu!

beni gördüğünde uyumaya daha da çok direniyor
üstelik hem bana gelmek istiyor hem de ağlıyor feci şekilde
alsam da 1-2 dakika susuyor sonra devam...

böyle işte...
ve dün gece gerçekten en kötü gecemizdi diyebilirim

doktorumuz bunun uzun süre devam edebileceğini söyledi
umarım sizin daha iyi haberleriniz olur bana

teşekkürler şimdiden

selamlar, teşekkürler.

Bahsettiğiniz iki değişim de son derece etkileyici bebek için.
huzursuzlanması beklendik bir durumdur. ancak detaylı bir doktor muayenesi yaptırıp herhangi bir rahatsızlığı olmadığından da emin olmak gerekir.
uyku öncesi faslını ikinize özel, hoş bir paylaşım haline getirin. uyku ritüeli planlayın. ve bunları adım adım ona hoş şeyler mırıldanarak, bol bol sarılarak ikiniz başbaşa tamamlayın. sonra beşiğe yatırma faslına geçin. beşikte uyumak istemiyorsa farklı yollar deneyin. Parla şimdi kreşte ayakta sallanarak uyutuluyor mesela. öğretmeni deneye deneye en uygun yolu buldu. çarşafa sarıyor, elleri kolları oynamıyor. o da annesi sarmalamış gibi uykuya dalıyor. bu bir örnek siz de bebeğinizi tanımaya ve neyin onun için e iyi olduğunu bulmaya çalışın. illki de böyle olacak diye diretmek sizi yıpraqtmaktan başka işe yaramaz. bebekle girilen tartışmaların %99unu anne kaybeder
sevgiler...
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 27.05.2008 15:57:16 ( #574 )

Orjinalden alıntı: epurpletr

Çok teşekkürler Emel Hanım.Bu yoğunluğunuzda cevap verdiğiniz için ayrıca teşekkürler.Bulunduğum şehirde oyun grubu yok,kreşe mümkün olduğunca erken yazdırmak istiyorum ama daha 19 aylık.Çocuğum için asosyal kesinlikle diyemem,canayakın herkesle çekinmeden iletişim kuruyor.Ama nedense elinden bişey alındığında çok önemsemiyor,biraz kızsa bile unutuyor başka şeylere yöneliyor.Hırçın bir çocuk elbette iyi değil ama hakkını savunmasını öğretmek konusunda bir yardımım olabilirmi acaba?Yoksa zamanla zaten öğrenecek sanırım.

eğer 0-2 yaş bölümü olan bir kreş varsa gecikmeden verebilirsiniz kreşe. yoksa 24 aylık olunca artık.

böyle bir şeyi öğretmenize gerek yok, büyüdükçe öğrenecektir. en iyi yol ona doğru model olmaktır.
sevgiler
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 27.05.2008 15:59:39 ( #575 )

Orjinalden alıntı: bayraktar.35

Emel hanım kolaylıklar dilerim öncelikle.işinize başlıyorsunuz.Parlamızda kreşe umarım herşey yolunda gider.bende öğretmenim eylülde işe başlayacağım çocuğumla doya doya vakit geçirebilmek için 1 sene izindeydim.bakıca tararftarı değilim.göreve başladığımda kızım 1 yaşında olacak.eşimde kreş diyor.1 yaşında kreşe versek iyi olur mu?yarım gün düşünüyorum fikrinizi almak istedim.
bir sorunum daha var.eşim işi dolayısıyla başka şehirde çalışıyor aralıklarla geliyor.kızım 5 aya kadar beşiğinde yatıyordu.sonra yanımda uyumaya başladı.beşiğinde hep ağladı,uyandı.şimdide yanımda yattığı halde uyanıyor ve kucağıma almadan uyumuyor.almadan uyutmaya çalıştığımda çok ağlıyor dayanamıyorum.sanki babasını tam göremediği için uykuları huzursuz gibi geliyor.uykusunu nasıl düzenleyebilirim.ağlatmadan alıştırabilir miyim?şu an 8 aylık artık herşeyi anlıyor gibi babası gidince bana hep soruyor bende anlatıyorum olanları gelecek annecim,üzülme vb... şeyler söylüyorum.iş durumu geçici gerçi ama bu sürede ben ne yapmalıyım.sizce bu durum bebişimi etkiler mi?

zamanınız olduğunda bana da yardımcı olursanız çok sevinirim.sevgiyle kalın....

Eğer iyi bir kreş bulursanız kesinlikle kreşi tavsiye ederim. hem de yarım günmüş, çok daha iyi.

ikinci konuya gelince, babadab kaynaklanmıyor, size öyle geliyr da olabilir. Parla da 6 aylık olana dek beşiğinde sonra aramızda yattı. yılbaşı gecesi ayırdım yatağını. odamızda kendi yatağında yatıyor. bakın kaç ay geçti hala kewsintisiz uyuyamıyor. gecede 3-4 sefer kalkar annesine temas eder, rahatlar ve uyur. demekki ona ihtiyacı var. ben de söylenmeyi bıraktım, onu ve ihtiyacını anlayıp saygı gösterdim. artık gece kalkmak bizim hayatımızın bir parçası, problemimiz değil.
sevgiler

sevgili bayraktar.35
sorun bu değilmiydi?
yanıtlamışım ama sen okurken gözünden kaçmış heralde.bir önceki sayfada ilk cevap bu soruyaymış.
iyi dileklerin için de teşekkürler
sevgiler
<mesaj tarafından düzenlendi EmPar on 27.05.2008 16:01:42>
b-fit!
sevgii

• Tüm gönderiler : 10470
  • Bölge: ANKARA
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 27.05.2008 16:04:43 ( #576 )
emelcim hoşgeldin herşeyin yoludna gittiğine sevindim canım  parla kreşe uyum sağladımı ayrılıktan sen etkilenmişsin ama o nasıl etkilendi acaba davranışlarında bi değişme oldumu...

bende bunları merak ettim vallahi miniğim artık beni tanımaya başladı ve temmuzda işbaşı yapacagım o zaman ayrılmak istemezsek acaba ne olacak bide miniğim nasıl etkilecek acaba çok merak ediyiorum... ama herşey onlar için
bayraktar.35

• Tüm gönderiler : 178
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 27.05.2008 21:09:37 ( #577 )
    Emel hanım çok teşekkür ederim.içim o kadar rahatladı ki.kreş konusunda da hemfikiriz.
    Ben de kendimi kötü hissediyordum kızım gece uyanıyor babasını özlüyor ondan diye düşünüyordum.demek ki normalmiş.Ne kadar güzel ifade etmişsiniz.gece kalkmak hayatımızın bir parçası,problem değil  diye. bunu kabullenip kendimi yıpratmamam gerekiyor.işlerinizde kolaylıklar dilerim.çok teşekkürler ilginize...sevgiyle mutlu kalın...
epurpletr

• Tüm gönderiler : 26
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 28.05.2008 13:42:20 ( #578 )
Çok teşekkürler Emel Hanım,içime su serptiniz.Hepimiz zamanı gelince herşeyi öğrendik nasılsa değilmi,ama annelik işte sabırsız olunuyor:)İyi çalışmalar,miniğinize kocaman öpücükler...
@RZU

• Tüm gönderiler : 492
  • Bölge: rizeden
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 29.05.2008 13:29:31 ( #579 )
emel hanım sizi alkışlıyorum  burada bilgilerinizi bizimle paylaştığınız  için  ben safanızı yeni okudum  ve ne kadar geç kaldığım için de üzüldüm   sanırım  her sorunumu paylaşabilirim....  ilkincisi   10 gün önce kadar  kızımın saçını  asker tıraşı  kestirdik  babası çok istiyordu  ben istemiyordum  21 aylık  o gün  kuaföre gidip biraz kısaltıcaktım  fırsattan istifade  eşim  isteyince bende o an birşey dememdim  kararsızlığımı eşim farkedince  vınnnn  doğru  erkek kuaföre gittiler  tabii ben görünce  üzüldüm  şimdi saçlarını saklıyorum eşimde gülüyor  neyse alıştım belkide iyi oldu  çok gür saçı yoktu biraz dökülüyrdu  kırığıda vardı.neyse  şunu merak ettim sanki o günden sora biraz durgunlaştı  acaba  etkilendi mi dersiniz.. bu yaşta ki çocuklar  pisikolojisi  etkilenir mi bu tip olaylardan....
zeymus2006

• Tüm gönderiler : 140
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 29.05.2008 14:27:52 ( #580 )
İyi günler Emel Hanım,
bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. tüm sayfaları okudum kendi bebeğimle ilgili faydalanıyorum size ve ailenize sağlık mutluluklar dilerim.
Benim sizden gelecek bir tavsiyeye çok ihtiyacım var . Konu kuzenimin eşini kaybetmesi ile ilgili. Yaşanan baba ölümü sonrasında geride kalan 33 yaşında bir anne 5 yaşında bir kızı ve 10 yaşında bir oğlu var. Anne çocukları için bu büyük acıyı göğüsleyerek hayata maddi ve manevi zorluklara karşı dik durmaya çalışıyor. Annenin çocuklarına durumdan en az tahribat ve yara ile çıkmaları için nasıl davranması gerekir? Onların kişilik gelişimi için yaklaşımı nasıl olmalı?
???
 Tavsiye edeceğiniz bir kitap bir söz çok işe yarayacak .
Sağlıcakla kalın
sevgiler...
Sayfayı değiştir: << < ..21222324252627282930.. > >> | Sayfayı gösteriyor 29 of 35, mesajlar 561 to 580 of 691

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 23 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat