Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 3 of 35, mesajlar 41 to 60 of 691
Yazar Mesaj
EmPar

• Tüm gönderiler : 1889
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: b-fit'den:)
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 11.10.2007 00:26:26 ( #41 )

Orjinalden alıntı: elifakay

Böyle bir konu actigin tskler paylasimlarin gercekten cok yararli oluyor .
Bizde sarki parmak oyunu ve tekerlemeler söyleyerek etkinliklar yapiyoruz Bu arada abimizde ögreniyor ve kardesine özel konserler veriyor .

Rice ederim, zevkti. afferim o abiye de

Orjinalden alıntı: artemisse

sevgili Emel hanim paylasimlariniz icin cok tesekkurler,
takipcinizim........

Teşekkür bizden efendim, sevgilerle..

Orjinalden alıntı: cudana82

[sm=kiss.gif]
b-fit!
sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir yaşlılık için!
Sadece kadınlara, Sadece 30 dakika...
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 11.10.2007 00:26:38 ( #42 )

Orjinalden alıntı: 25nisan

BEN BİR KAÇ AY ÖNCE KÜÇÜK VAHŞİ HAYVAN FİGÜRLERİ ALMIŞTIM.BU ŞEKİLDE HAYVANLARI ÖĞRETMEYE ÇALIŞIYORUM.TABİİ OYUNLA.MESELA TİLKİYİ "TİLKİ TİLKİ SAAT KAÇ?" DİYE,HİPOPOTAMI "HİPPOOO" DİYE ,FİLİ DE "VUUUV" DİYE ÖĞRETTİM.BİR DE ZÜRAFAMIZA "ZÜRAFA ZARİFE" ,ZEBRAYA DA "ZEBRA ZEHRA" DİYORUZ.GERÇİ O SÖYLEYEMİYOR AMA İSİMLERİNİ ÖĞRENDİ.NERDE DEYİNCE BULUP GETİRİYOR...

yaratıcı bir anne.Tebrikler.

Orjinalden alıntı: sseevinc

çok hoş 
paylaşımlarınız için teşekkürler.....

Rica ederim. İyi oyunlar.

Orjinalden alıntı: Dilosh

Emelll ne güzel bir sayfa olmussss
Ellerine saglik bizde cocunu uyguluyoruzz
Yigitte bayiliyor...
Ama bilmedigimde bir cok sey var
onlarada baslayacagiz artikkk canim

teşekkür ederim Diloshcum, beğendiğinize sevindim. İyi oyunlar
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 11.10.2007 00:28:07 ( #43 )

Orjinalden alıntı: nilll

Orjinalden alıntı: psk.emel

Davul Çalma: Mutfaktan irili ufaklı birkaç tencere çıkartıp bebeğin önünde ters çevirin. Eline de iki tane tahta kaşık verin. Kendinden geçerek tencereler vuracaktır.
(Annesi mutfakta iş yaparken kafasını gözünü çarpa çarpa araştırmacılık yapan, kovaları deviren minikler için ideal anladın sen onu)

aaaa birisi benim oğlumdan bahsediyoooor, bu işleri gözümün önünde yaptı hem de.
anlamışım ben onu diii mi psikoloğum, kankam.

Orjinalden alıntı: psk.emel

Nilll sende de bir sürü oyun vardı, yazarmısın lütfen.

vallahi de billahi de yazıcam boş vakitte, boşuboşuna gidip o kadar akademik kitaplar okumadık, bi faydam olsun di miii?

anlamışsın sen onu yaz yaz şekerim, bekliyoruz.
b-fit!
BaNuNuN AcAnI 042

• Tüm gönderiler : 10
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 11.10.2007 00:34:42 ( #44 )
Merhabalar Emel hanim.. Cok tesekkur ederim boyle bir sayfa acip bizi bilgilendirdiginiz icin..Benim oglum oyuncaklardan cok benimle oynamayi sevdigi icin bi sure sonra ne yapacagimi sasiriyorum acikcasi.. Cok anneci bir bebek kimseyle bensiz kalmak istemiyor..ev hanimiyim cok sukur yoksa nasil olcakti bilemiyorum.. Yazdiginiz her bir oyunu denicem..Tabi iclerinde oynadiklarimiz var mutlaka ama bilmedigimde cok fazla Birde aklima takilan bir soru.. Bebeklerin annelerine cok duskun olmasi ilerde kendine guven eksikligi gibi birseye sebep olurmu? Simdiden tsk ederim.. Elleriniz dert gormesin..

eda2006

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 11.10.2007 01:06:23 ( #45 )
İlginiz için teşekkür ederim tekrara. Humananın sayfasında bulup baktım normal görünüyor.
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 11.10.2007 21:30:03 ( #46 )

Orjinalden alıntı: GmTuNaHaN

Merhabalar Emel hanim.. Cok tesekkur ederim boyle bir sayfa acip bizi bilgilendirdiginiz icin..Benim oglum oyuncaklardan cok benimle oynamayi sevdigi icin bi sure sonra ne yapacagimi sasiriyorum acikcasi.. Cok anneci bir bebek kimseyle bensiz kalmak istemiyor..ev hanimiyim cok sukur yoksa nasil olcakti bilemiyorum.. Yazdiginiz her bir oyunu denicem..Tabi iclerinde oynadiklarimiz var mutlaka ama bilmedigimde cok fazla Birde aklima takilan bir soru.. Bebeklerin annelerine cok duskun olmasi ilerde kendine guven eksikligi gibi birseye sebep olurmu? Simdiden tsk ederim.. Elleriniz dert gormesin..

Rica ederim, benim için zevkti.
Bebeğinizin yaşını bilmiyorum ama, bebeğin,  ilk dönemde anne ile sağlıklı bağlanma kurabilmesi, sonradan anneden rahatlıkla bağımsızlaşabilmesi için önşarttır. Anneye bağlanma ve akabinde gelişen yabancı korkusunun geçilmesi ve bebeğin bağımsızlaşması, 1-1.5 yaşlarına kadar oluşmalıdır. ancak yine de altını çizerek belirtmek istiyorum ki, her bebek benzersiz birer bireydir. Genelleme yapmayı pek sevmiyorum.
sevgilerle
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 11.10.2007 21:30:30 ( #47 )

Orjinalden alıntı: eda2006

İlginiz için teşekkür ederim tekrara. Humananın sayfasında bulup baktım normal görünüyor.

OK, sevindim.
Sevgiler
b-fit!
bengül

• Tüm gönderiler : 1964
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 11.10.2007 22:24:34 ( #48 )
öncelikle paylaşımın için çok tşk ederim.

kızımla ilgili danışmak istediğim konu anneye bağımlı olması .uyurken uyandığında sürekli yanımda olmak istiyor .altı aya kadar beraber yattık daha sonra odasında yatırmaya başladım geceleri sık uyanıyordu emdiği için ve dişlerden diye tahmin ediyordum son zamanlarda daha sık uyanmaya başladı emzirsemde hemen uyumuyordu ateşli hastalık geçirdi sürekli kontrol altında tutmam gerektiği için üç gün yanımda yatırdım ..önce 3-4 sonraki günler bir -iki kere uyandı gece uyanıp yanında olduğumu görünce yada vucudunu bana yaslayınca (bazen yüzüstü üzerimde yattığıda oluyor)uyumaya devam ediyor ..tekrar yatağına yatırdığımda ben yanında olsamda sık uyanıyor diş ve emme istediğinden değil beninle olmak istiyor ....onun odası yatak odamızın hemen yanında emzirerek uyutuyorum tam dalınca yatağına koyuyorum  gece her uyandığında hemen yanındayım bilmiyorum sitede anne bebek bağımlığı ile ilgili yazıyı okudum ..ilk aylarda kurulan anne -bebek güven ilişkisini tam kuramadım kızıma genelde kendim baktım güvendiğim birisine  uyurken bile bıraksam (babasıda dahil )uyanınca beni arar ağlardı ....çoçuk doktoruma anneye çok düşgün dediğimde normaldir derdi...
ilerisini düşünüyorum ..okul kreş v.s gibi ..hafta sonu için kısa ayrılıklar yapmak istiyorum anneanne ve babaya bırakacağım ..evden çıkarken öpüp geleceğim diyeceğim güven duygusunu aşılamaya çalışacağım ...daha sonrada yatağında yatırmaya başlamak istiyorum ..başka neler yapabilirim ...

biraz uzun oldu ...ayrıntılı anlatmak istedim .....

duygutürkuyan

• Tüm gönderiler : 436
  • Bölge: İZMİR BUCA
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 11.10.2007 23:19:49 ( #49 )
harike oyunlar. 9.5 aylık bir kızım ve 2.5 yaşında bir kuzenim var. hepsini deeyeceğim. sonuçları yazarım.teşekkürlerrrrr
sudenaz.ceylan

• Tüm gönderiler : 3749
  • Katıldı: 15 August 2005
  • Bölge: Antalya
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 12.10.2007 21:31:10 ( #50 )
ben burayı fark etmemişim çok güzel bir sayfa olmuş oyunları okudumda bilmeden faydalarını bir çoğunu oynamışım kızımla zaten şimdi büyüdük gerçi anaokuluna başladık 4 buçuk yaşındayız bizlerede faydalı olacak bilgiler sunarsanız çok sevinirim
hanifeyavuzm

• Tüm gönderiler : 228
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.10.2007 21:42:13 ( #51 )
Emelcim ben sayfayı daha yeni gördüm.
Süper olmuş.

Davul oyunu bizdede var.

Ama bizim en çok sevdiğimiz oyun saç çekme, Dedesinin omzuna binip keltoş kafaya tokat atma, Sürünerek topunun peşinden koşma, Ve binim sırtıma binip at oyunu oynama (bu biraz tehlikeli bi oyun anun için ama çok hoşuna gidiyo)

Birde ALİ BABANIN ÇİFTLİĞİ şarkısına bayılıyo.
İnanamıyorum bazen deli gibi ağlarken sölemeye başlıyorum ve susuyo.
özellikle uyurken huzursuz ise şarkı başladığında anında sakinleşiyo.

Tatilden dönerken 5 saatlik yol boyunca arabanın içinde Ali babanın çiftliği şarkısıyla geldik.
duygutürkuyan

• Tüm gönderiler : 436
  • Bölge: İZMİR BUCA
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.10.2007 23:40:29 ( #52 )
bizim de en sevdiğim oyun yastık kapma oyunu. yastığını koyuyoruz ortaya. "ay ben bi yatayım şu yastığa çok uykum geldi." diyorum. hemen dikkat kesilior. ben yastığa yönelince hızlı hızlı emkleyip yastığa atıyor kendini.
bir de minik kuş şarkımız var. ben o şarkıya el hareketleri uydurdurm. şimdi  o şarkıyı her duyduğunda el hareketlerini yapmaya çalışıyor. çok tatlı oluyor.
anzer balım

• Tüm gönderiler : 3551
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 14.10.2007 01:52:50 ( #53 )
Benim de çok hoşuma gitti sayfanız.Önerdiğiniz oyunların bazılarını oynuyoruz zaten ama daha duymadığım çok tekerlemeli oyun varmış.Önce onları ezberlemem gerekecek.
Gökhan da baba veya benle top veya arabayla onla karşılılı oturup birbirizime atıyoruz.
Geometrik şekilli oyncaktan şekilleri içine atıyor ama ben gösteriyorum yerlerini o kendisi de koyarak deneme yanılma yapıyor içine atmak için.Atınca aferiiin diyoruz.Ama yarım daire var onuı zor atıyor ben eline göre oyuncağı çeviriyorum atmasına yardıcı oluyorum yani.
Kumandadan veya uydudan kanal değişmeyi seviyor.
Ona değişik bir ses tonuyla seslendiğimde(hep o tonu kullanıuyorum saklambaş oyununda)o anlıyor hemen beni aramaya geliyor.Saklandığım yerden bulamazsa tekrar sesleniyorum bulunca ceee diyorum çok hooşuna gidiyor tekrar kaçıp saklanıp sesleniyorum.
Yere atma oyununu severdi atınca ben eğilip alınca kahkahayı basardı.
mandalları doldurup boşaltma.
Kapıyı kapatıyor kendi benim açmamı istiyıor aç de dedim.Aç dedi.
Suya moo, muuu ,maa diyordu.Su de diyorum sık sık.Şimdi de su isterken bazen muu de diyor.Veya nadir ısrar edersem cuu.
Cıııısss yapıyor kaşığı üflüyor.
Ben pencereden seyrettirince kuş nerde ordaaa parmağıyla yukarıyı,kedi nerde çöp bidonunun ordsa mesela ordaaa,araba nerdee ordaaa(enn dittt)Babası arabayla oynarken onunla ennn diiit diyordu arabayı öyle diyor.
Altını temizlerken sayı sayma oyuunu yapıyorum değşik ses tonuyla.Sırf dönmeye çalışmasın diye hem sayıları öğrenir.
Gezmeye çoook meraklı.Bir misafir gelsin hemen arkasından el sallayıp öpücük atıyor veya bize sıkılınca evde el sallıyor yani onu gezmeye dışarı götürelim.kapıcı bile gelsehemen çığlıuk atıyor,baybay gidecez deyince deyince deli oluyor sevincinden.Yani en çok sevdiği şey gezmek ama gezmeye gidince de mesela dün bayramlaşmaya gittik oranın eşi geldi adam Gökhan hemen ona atladı baybay yapmaya başladı.Öpücük atıyor hemen.yani baybaya gidince de baybay istiyor.Sokağı seviyor galiba işte.Kış ta geliyor.bazen işimi bırakıp komşuya falan gidiyorum gezme hevesi geçsin diye.her zaman da herkese gidilmez ağlıyor baybay yapıyor.Mızmızlnıyor.Oyunla veya camdan baktırarak oyalamaya çalışıyorum bazende.
Birde yemekte çok iştahsız.Dr.zayıf ve kısa demişti.Boy persantili %25 kilo 10larda falan.Şİmdi evde kıyafetle 8900 gr geliyor.Boyu da 76 cm.diyelim.meyve püresini sevmiyor eliyle de kemirmiyor atıyor.herkesin çocuğu bakkala gidince bişi istemesin diye (korkar ebeveyn )ben artık yesin de istesin diyorum tek yesin.Ama akşam kafasına taş mı düştü ne misafir gelmişti muhallebni yedirdi bebeğine oda mama yiyooo diye istedi.Arkadaşta hem ona hem bizimkine yedirdi.Normalde sabah ister tek acıktığı için.Ama ekmek peynir ister ekmeği kemirmeyi sweviyor ama az yiyor.Birde süt veya biberon içmediği için Ben de peynir tereyağı ekmek falan bulamaş yapıyorum.Bıktı oda bulamaçtan.Ağzını sıkı sıkı kapıyor.İterek yediriyorum ağzında tutuyor.Ama akşam muhallebiye kocaman açtı gidip gelip yedi neyse sevdi nedense.Süt içmediği için muhallbi veya kah.yı bulamaçla yediriyorum.Sonra az yerse belki bizimle ama tok olunca yemez.Bizimle yemeyi istiyor aslında pütürlü yani.Onunlada az yiyor diye vede yoğur falan yanında yemiyor diye bulamaç yapmak zrumnda kalıyorum.Mesela mercimek çorbasına ekmek koyup blendrlıyorum.veya yoğurtla dola bir dilim de salatalık suyla blendrlıyorum.Sevmiyor aslında öyle ama pütürlü vericnnce daha güzel yiyor ama çok az.Öyle sevyor yani.Ben de istiyorum bir kaseye yakın 200 cc bir öğünde yesin kalksın.bende akşam yarım kase dolma yoğurtlu blendr yaptım.1 dolmada(küçük)  pütürlü yedi.Ama öğlende az meyveli yoğurt yemişti uyudu uyandı acıktı tabi.Aç olduğu için yedi güzel.
Çİş kaka diyor ama yapınca.Eliylede gösteriyor bezini..Lazımlığa oturup sabahları ve uykudan uyanınca yapıyordu.Ama şimdi ishal olduğundan beri lazımlığa çişini yapıyor sadece ishali düzeldi ama.Kakasını da bezini taktıktan sonra beze yapıyor.Sabah mesela.Bazen oturmayı istemiyor.Ondanmı acaba?
neyse sayfanızı takipteyim.
nazo01

• Tüm gönderiler : 38
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 14.10.2007 22:58:32 ( #54 )
ooooff süüpersin gerçekten çok güzell bi öneri hemen şimdi dolaba onun oyuncaklarndan biras koyucam sabah bakalım bu süprizle napıcak..çoook teşekkür ederim yaa...
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 15.10.2007 00:46:57 ( #55 )

Orjinalden alıntı: bengül

öncelikle paylaşımın için çok tşk ederim.

kızımla ilgili danışmak istediğim konu anneye bağımlı olması .uyurken uyandığında sürekli yanımda olmak istiyor .altı aya kadar beraber yattık daha sonra odasında yatırmaya başladım geceleri sık uyanıyordu emdiği için ve dişlerden diye tahmin ediyordum son zamanlarda daha sık uyanmaya başladı emzirsemde hemen uyumuyordu ateşli hastalık geçirdi sürekli kontrol altında tutmam gerektiği için üç gün yanımda yatırdım ..önce 3-4 sonraki günler bir -iki kere uyandı gece uyanıp yanında olduğumu görünce yada vucudunu bana yaslayınca (bazen yüzüstü üzerimde yattığıda oluyor)uyumaya devam ediyor ..tekrar yatağına yatırdığımda ben yanında olsamda sık uyanıyor diş ve emme istediğinden değil beninle olmak istiyor ....onun odası yatak odamızın hemen yanında emzirerek uyutuyorum tam dalınca yatağına koyuyorum  gece her uyandığında hemen yanındayım bilmiyorum sitede anne bebek bağımlığı ile ilgili yazıyı okudum ..ilk aylarda kurulan anne -bebek güven ilişkisini tam kuramadım kızıma genelde kendim baktım güvendiğim birisine  uyurken bile bıraksam (babasıda dahil )uyanınca beni arar ağlardı ....çoçuk doktoruma anneye çok düşgün dediğimde normaldir derdi...
ilerisini düşünüyorum ..okul kreş v.s gibi ..hafta sonu için kısa ayrılıklar yapmak istiyorum anneanne ve babaya bırakacağım ..evden çıkarken öpüp geleceğim diyeceğim güven duygusunu aşılamaya çalışacağım ...daha sonrada yatağında yatırmaya başlamak istiyorum ..başka neler yapabilirim ...

biraz uzun oldu ...ayrıntılı anlatmak istedim .....

Aslında bir yandan da güzel güzel annesinin tadını çıkararak büyümüş kızınız. Anneye bağlanma ve yabancı korkusunun sağlıklı aşılması bazen 1-1.5 yaşları da bulabilir. Kızınız için böyle bir durum da olabilir. Ama kısa süreli ayrılıklara başlamanız yerinde olur. doğru düşünmüşsünüz. yavaş yavaş yapın. Birden bire birçok taktikle üstüne gitmek de doğru olmaz.
sevgiler
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 15.10.2007 00:57:28 ( #56 )

Orjinalden alıntı: akcaybs

Benim de çok hoşuma gitti sayfanız.Önerdiğiniz oyunların bazılarını oynuyoruz zaten ama daha duymadığım çok tekerlemeli oyun varmış.Önce onları ezberlemem gerekecek.
Gökhan da baba veya benle top veya arabayla onla karşılılı oturup birbirizime atıyoruz.
Geometrik şekilli oyncaktan şekilleri içine atıyor ama ben gösteriyorum yerlerini o kendisi de koyarak deneme yanılma yapıyor içine atmak için.Atınca aferiiin diyoruz.Ama yarım daire var onuı zor atıyor ben eline göre oyuncağı çeviriyorum atmasına yardıcı oluyorum yani.
Kumandadan veya uydudan kanal değişmeyi seviyor.
Ona değişik bir ses tonuyla seslendiğimde(hep o tonu kullanıuyorum saklambaş oyununda)o anlıyor hemen beni aramaya geliyor.Saklandığım yerden bulamazsa tekrar sesleniyorum bulunca ceee diyorum çok hooşuna gidiyor tekrar kaçıp saklanıp sesleniyorum.
Yere atma oyununu severdi atınca ben eğilip alınca kahkahayı basardı.
mandalları doldurup boşaltma.
Kapıyı kapatıyor kendi benim açmamı istiyıor aç de dedim.Aç dedi.
Suya moo, muuu ,maa diyordu.Su de diyorum sık sık.Şimdi de su isterken bazen muu de diyor.Veya nadir ısrar edersem cuu.
Cıııısss yapıyor kaşığı üflüyor.
Ben pencereden seyrettirince kuş nerde ordaaa parmağıyla yukarıyı,kedi nerde çöp bidonunun ordsa mesela ordaaa,araba nerdee ordaaa(enn dittt)Babası arabayla oynarken onunla ennn diiit diyordu arabayı öyle diyor.
Altını temizlerken sayı sayma oyuunu yapıyorum değşik ses tonuyla.Sırf dönmeye çalışmasın diye hem sayıları öğrenir.
Gezmeye çoook meraklı.Bir misafir gelsin hemen arkasından el sallayıp öpücük atıyor veya bize sıkılınca evde el sallıyor yani onu gezmeye dışarı götürelim.kapıcı bile gelsehemen çığlıuk atıyor,baybay gidecez deyince deyince deli oluyor sevincinden.Yani en çok sevdiği şey gezmek ama gezmeye gidince de mesela dün bayramlaşmaya gittik oranın eşi geldi adam Gökhan hemen ona atladı baybay yapmaya başladı.Öpücük atıyor hemen.yani baybaya gidince de baybay istiyor.Sokağı seviyor galiba işte.Kış ta geliyor.bazen işimi bırakıp komşuya falan gidiyorum gezme hevesi geçsin diye.her zaman da herkese gidilmez ağlıyor baybay yapıyor.Mızmızlnıyor.Oyunla veya camdan baktırarak oyalamaya çalışıyorum bazende.
Birde yemekte çok iştahsız.Dr.zayıf ve kısa demişti.Boy persantili %25 kilo 10larda falan.Şİmdi evde kıyafetle 8900 gr geliyor.Boyu da 76 cm.diyelim.meyve püresini sevmiyor eliyle de kemirmiyor atıyor.herkesin çocuğu bakkala gidince bişi istemesin diye (korkar ebeveyn )ben artık yesin de istesin diyorum tek yesin.Ama akşam kafasına taş mı düştü ne misafir gelmişti muhallebni yedirdi bebeğine oda mama yiyooo diye istedi.Arkadaşta hem ona hem bizimkine yedirdi.Normalde sabah ister tek acıktığı için.Ama ekmek peynir ister ekmeği kemirmeyi sweviyor ama az yiyor.Birde süt veya biberon içmediği için Ben de peynir tereyağı ekmek falan bulamaş yapıyorum.Bıktı oda bulamaçtan.Ağzını sıkı sıkı kapıyor.İterek yediriyorum ağzında tutuyor.Ama akşam muhallebiye kocaman açtı gidip gelip yedi neyse sevdi nedense.Süt içmediği için muhallbi veya kah.yı bulamaçla yediriyorum.Sonra az yerse belki bizimle ama tok olunca yemez.Bizimle yemeyi istiyor aslında pütürlü yani.Onunlada az yiyor diye vede yoğur falan yanında yemiyor diye bulamaç yapmak zrumnda kalıyorum.Mesela mercimek çorbasına ekmek koyup blendrlıyorum.veya yoğurtla dola bir dilim de salatalık suyla blendrlıyorum.Sevmiyor aslında öyle ama pütürlü vericnnce daha güzel yiyor ama çok az.Öyle sevyor yani.Ben de istiyorum bir kaseye yakın 200 cc bir öğünde yesin kalksın.bende akşam yarım kase dolma yoğurtlu blendr yaptım.1 dolmada(küçük)  pütürlü yedi.Ama öğlende az meyveli yoğurt yemişti uyudu uyandı acıktı tabi.Aç olduğu için yedi güzel.
Çİş kaka diyor ama yapınca.Eliylede gösteriyor bezini..Lazımlığa oturup sabahları ve uykudan uyanınca yapıyordu.Ama şimdi ishal olduğundan beri lazımlığa çişini yapıyor sadece ishali düzeldi ama.Kakasını da bezini taktıktan sonra beze yapıyor.Sabah mesela.Bazen oturmayı istemiyor.Ondanmı acaba?
neyse sayfanızı takipteyim.

Bol oyunlu, bol yemekli, keyifli günler

Orjinalden alıntı: nazo01

ooooff süüpersin gerçekten çok güzell bi öneri hemen şimdi dolaba onun oyuncaklarndan biras koyucam sabah bakalım bu süprizle napıcak..çoook teşekkür ederim yaa...

umarım keyifli olur. sevgiler....
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 15.10.2007 00:59:53 ( #57 )

Orjinalden alıntı: duygutürkuyan

harike oyunlar. 9.5 aylık bir kızım ve 2.5 yaşında bir kuzenim var. hepsini deeyeceğim. sonuçları yazarım.teşekkürlerrrrr

teşekürler. iyi oyunlar....

Orjinalden alıntı: sudenaz.ceylan

ben burayı fark etmemişim çok güzel bir sayfa olmuş oyunları okudumda bilmeden faydalarını bir çoğunu oynamışım kızımla zaten şimdi büyüdük gerçi anaokuluna başladık 4 buçuk yaşındayız bizlerede faydalı olacak bilgiler sunarsanız çok sevinirim

teşekkürler. Ne güzel, siz büyütmüşsünüz. Tabii, yazmaya çalışırım. Ama kızımın yaşı ve yazdığım kitabın kapsamı itibariyle daha çok 1 yaş altı konular olacak değineceklerim. Amacım, bilgiyi tecrübeyle birleştirip, benden sonraki annelerin işini biraz da olsa kolaylaştırmak. Ama isteğinizi aklımda tutacağım.
sevgilerle.......

Orjinalden alıntı: hanifeyavuzm

Emelcim ben sayfayı daha yeni gördüm.
Süper olmuş.

Birde ALİ BABANIN ÇİFTLİĞİ şarkısına bayılıyo.
İnanamıyorum bazen deli gibi ağlarken sölemeye başlıyorum ve susuyo.
özellikle uyurken huzursuz ise şarkı başladığında anında sakinleşiyo.

Teşekür ederim, hoş geldin. Bence de süper bir şarkı. Parla da bayılıyor.

Orjinalden alıntı: duygutürkuyan

bizim de en sevdiğim oyun yastık kapma oyunu. yastığını koyuyoruz ortaya. "ay ben bi yatayım şu yastığa çok uykum geldi." diyorum. hemen dikkat kesilior. ben yastığa yönelince hızlı hızlı emkleyip yastığa atıyor kendini.
bir de minik kuş şarkımız var. ben o şarkıya el hareketleri uydurdurm. şimdi  o şarkıyı her duyduğunda el hareketlerini yapmaya çalışıyor. çok tatlı oluyor.

Bir yaratıcı anne daha. Güzel bir oyunmuş, tebrikler.
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 15.10.2007 02:03:43 ( #58 )
KUCAK DOLUSU SEVGİYLE VE MERHABAYLA AÇIYORUM BU HAFTAYI.
YENİ BAŞLAYAN BU HAFTA, HEPİMİZE MUTLULUK GETİRSİN!

GEÇEN HAFTA OYUNLAR KONUSUNU ELE ALMIŞTIK. BENİM İÇİN KEYİFLİ BİR PAYLAŞIM OLDU. EKLEME YAPAN, KATKIDA BULUNAN HERKESİN DE ELİNE SAĞLIK. GELEN OKUYAN FAYDALANAN HERKESE DE İYİ OYUNLAR.

BU HAFTA, BİZİM SAYFADA DAHA ÖNCEDEN YAZDIĞIM BİR KONUYU ELE ALMAK İSTEDİM; BEBEKLERDE KENDİLİK GELİŞİMİ.

BEBEĞİNİZİN DÜNYAYI, KENDİNİ VE SİZİ NASIL ALGILADIĞINI, NASIL KONUMLANDIRDIĞINI BİLMEK, ONLARLA KURACAĞINIZ İLETİŞİMDE ÇOK FAYDALI OLACAK, SİZE YOL GÖSTERECEKTİR. OYNAYACAĞINI OYUNDAN TUTUN DA, HİTAP ŞEKLİNİZİ AYARLAMAYA, BLUZUNU GİYDİRMEKTEN, SAÇINA TOKA TAKMAYA KADAR BİRÇOK KONUDA SİZE REHBER OLACAKTIR.

İHTİYAÇ DUYAN HERKESİN OKUMASI DİLEĞİYLE.....

b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 15.10.2007 02:16:29 ( #59 )
2nci hafta:

Bebeklerde Kendilik Gelişimi:

Kendilik dediğimiz şey, benlik kavramıdır. Bebeğin ne olduğunu kim olduğunu anlaması, kendisi ile diğerlerinin ayırımını yapabilmesi bu kavramla ifade edilmektedir. Ben konuyu Sanders'in sınıflamasına  göre ele alacağım. Literatürde farklı araştırmacıların farklı isimlendirmeleri de olabilmektedir.
Bebeklerde kendilik gelişimi 7 aşamada gözlemlenmektedir:

1. 0-3 aylar: Henüz bir kendilik kavramı söz konusu değildir. Bebek bu evrede, annenin bir parçasıdır. Sadece duyular aracılığı ile kendini ve çevreyi algılar. Ayrı bir birey olma dürtüsü yoktur. Beslenmesi, altının temizlenmesi, vs anne tarafından düzenlendikçe, bebek için yavaş yavaş tahmin edilebilir bir dünya oluşmaya başlar.

2. 4-6 aylar: Bebek ayrı bir birey olduğunu fark etmeye başlar. Onun kontrolünde olmayan herşey tepkiyle karşılanır. Giydirilirken, temizlenirken tepki vermeye başlar. Zaman zaman bu gibi girişimler dirençle de karşılanabilir. Anne-bebek arası karşılıklı alışveriş başlar. İletişimi başlatan anne, tepki veren bebektir. Sesimize tepki vermesi, küçücük de olsa bir gülücük bahşetmesi gibi:)

3. 7-9 aylar: Bebeğin girişimci olduğu aşamadır. Artık etkileşimi bebek başlatır. Sabah uyanıp da sizi gördüğünde gülümsemesi gibi:) Bu dönemde bebek, sırf sizin ne tepki vereceğinizi görmek için bile olsa, sürekli faaliyettedir. İter, dürter, çeker, sürekli birşeyler yapar. Dikkat edin, kucağınızdayken bile saçınız olsun yakanız olsun biryerlerinizi çekiştirir, iter, dürter. Aldığı tepkiler, onun bu davranışları devam ettirip ettirmeyeceğini belirler. Vereceğiniz her olumlu pekiştireç, onun davranış repertuarına bir yenisini katacaktır. Çevreyi de aynı şekilde inceler. Sosyal ve zihinsel gelişimi için, onu fiziksel zararlardan koruyarak çevreyi keşfetmesine izin vermeniz gerekir. Sürekli müdahale ile karşılaşan bebekte, hem hırçınlık hem de beceri ve kendine güven hususlarında olumsuzluklar görülebilir.

4. 10-13 aylar: Bebek yavaş yavaş anne dışındaki dünyayla da ilgilenmeye başlar. Artık anne-bebek ilişkisi genişler, baba da işin içine girmeye başlar. Bebek, anneye çeşitli taleplerde bulunmaya başlar.Kendi etkileme gücünü öğrenmeye başlar. Hani bebeğin eline ne verseniz yere atıp, geri vermeniz için size sırıttığı bir dönem vardır ya, işte o bu dönemdir:) Sizin üzerinizdeki yaptırım gücünü keşfettikçe emin olun çok eğlenecek ve sizi çıldırtacaktır:)
Ama yine de bebeğin bu girişimleri desteklenmeli, köreltilmemelidir. Zira sağlıklı bir kendilik gelişimi için en zarar verici şeylerden birisi sürekli engellenme durumudur. Bu dönemde de, bebek fiziksel zararlardan korunarak, çevreyi araştırması hususunda desteklenmelidir. Böylelikle sadece bilişsel değil, hem duygusal, hem de fiziksel gelişimine katkıda bulunmuş olursunuz.

5. 14-20 aylar: Kendini ortaya koyma dönemidir. Bebek dünyayı keşfetmeye ve manipüle etmeye çalışır.
İstekleri anneninkilerle çatışırsa, kendi hedeflerine doğru yönelir.
Ben bu döneme "küçük ergenlik" diyorum. Bebeğin herşeye hayır dediği, ben yaparım diye tutturduğu bir evredir. Ebeveyn için çıldırtıcı olsa da bebek için başarılması önemli bir evredir. Kendi gücünü ve sınırlarını deneyimlemesi önemlidir.

6. 18-24 aylar: Tanıma evresidir. Artık bebeğin dili geliştiği için, kendi duygu ve isteklerinden söz etmeye başlar. Bebek, çevresindeki insanlarla girdiği etkileşimer sonucu, kendisinin ayrı bir varlık olduğunun anlaşıldığını da fark eder.
Bu dönem ayrıca, düşüncenin de geliştiği evredir. Davranışını önceden planlamaya da başlar. Bu dönemde taklit çok önemli bir mekanizmadır. Nasıl davranmasını istiyorsanız öyle davranın ki, o da sizi taklit edebilsin.
7. 24-sonrası: Kendilik kavramı oturur. Bebek, artık kendisinin farkındadır ve bunun değişmez olduğunu kavramıştır. Kendini pek çok açıdan farklı görür (cinsiyet, yaş, vs). Başkalarının da kendisini bu özellikleri ile tanıdığının da farkındadır. Bu dönemde biraz saldırganlık görebilirsiniz. Bebeğiniz, kendisinin olayları organize edici ya da başlatıcı bir güç olduğunu farkettiğinde bunu göstermek için bazen saldırgan davranışlar da gösterebilir. Uygun olmyan davranışlara izin verilmemeli, inatlaşmaya girimeden, istendik davranışlar pekiştirilmelidir.

<mesaj tarafından düzenlendi EmPar on 17.02.2008 21:24:47>
b-fit!
paris1893

• Tüm gönderiler : 1506
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 15.10.2007 02:44:55 ( #60 )
Emelcim, öncelikle bilgi ve deneyimlerini forumda bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim..
Kendi adıma, çok mutlu oldum, nefis bi iş yapıyorsun, öncelikle kolay gelsin arkadaşım ellerine sağlık

Bi kaç bölüm okuyabildim ancak.. Ama çok keyifli kısa cümleler, güzel ve doyurucu bir anlatımla harika gidiyor yazılar.  Ben de aktif olarak katılacağım... Tekrar tebrikler
Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 3 of 35, mesajlar 41 to 60 of 691

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 23 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat