PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR
Sayfayı değiştir:
<< < ..21222324252627282930.. > >> | Sayfayı gösteriyor 30 of 35, mesajlar 581 to 600 of 691
|
Yazar |
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: b-fit'den:)
-
Durum: çevrimdışı
|
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR
-
30.05.2008 12:50:33
( #581 )
Orjinalden alıntı: sevgibasol emelcim hoşgeldin herşeyin yoludna gittiğine sevindim canım parla kreşe uyum sağladımı ayrılıktan sen etkilenmişsin ama o nasıl etkilendi acaba davranışlarında bi değişme oldumu... bende bunları merak ettim vallahi miniğim artık beni tanımaya başladı ve temmuzda işbaşı yapacagım o zaman ayrılmak istemezsek acaba ne olacak bide miniğim nasıl etkilecek acaba çok merak ediyiorum... ama herşey onlar için Sağol Sevgicim, hoşbulduk. Parlanın uyum süreci şöyle oldu, ilk hafta birlikte oynamaya gidip geldik, çok mutlu oldu. İkinci hafta o sınıfında oynadı ben ara sıra uğradım ya da sadece uyku öncesi emzirdim. üçüncü hafta yalnız kaldı. ikinci ve üçüncü hafa sıkıntı yaşadı. ağladı. genelde de keyifsizdi. Ama dördüncü hafta herşey yoluna girdi. artık çok neşeli. günlük notlarında "kızınız harika" yazıyorlar yaş küçüklüğü bu gibi durumlarda avantaj. Parla biraz daha büyük olsa daha zorlanırdık. Nil Özgü çok küçük olduğu için seninki daha rahat olacaktır. ama tabii en önemlisi senin yaydığın enerji. biraz da sana bağlı yani. öpüldün
b-fit! sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir yaşlılık için! Sadece kadınlara, Sadece 30 dakika...
|
|
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
30.05.2008 12:50:44
( #582 )
Orjinalden alıntı: bayraktar.35 Emel hanım çok teşekkür ederim.içim o kadar rahatladı ki.kreş konusunda da hemfikiriz. Ben de kendimi kötü hissediyordum kızım gece uyanıyor babasını özlüyor ondan diye düşünüyordum.demek ki normalmiş.Ne kadar güzel ifade etmişsiniz.gece kalkmak hayatımızın bir parçası,problem değil diye. bunu kabullenip kendimi yıpratmamam gerekiyor.işlerinizde kolaylıklar dilerim.çok teşekkürler ilginize...sevgiyle mutlu kalın... Rica ederim öpüldünüz...
b-fit! sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir yaşlılık için! Sadece kadınlara, Sadece 30 dakika...
|
|
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
30.05.2008 12:50:53
( #583 )
Orjinalden alıntı: epurpletr Çok teşekkürler Emel Hanım,içime su serptiniz.Hepimiz zamanı gelince herşeyi öğrendik nasılsa değilmi,ama annelik işte sabırsız olunuyor:)İyi çalışmalar,miniğinize kocaman öpücükler... Rica ederim bol sabır diliyorum:) öpüldünüz...
|
|
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
30.05.2008 12:51:04
( #584 )
Orjinalden alıntı: TÜYLÜOĞLU emel hanım sizi alkışlıyorum burada bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için ben safanızı yeni okudum ve ne kadar geç kaldığım için de üzüldüm sanırım her sorunumu paylaşabilirim.... ilkincisi 10 gün önce kadar kızımın saçını asker tıraşı kestirdik babası çok istiyordu ben istemiyordum 21 aylık o gün kuaföre gidip biraz kısaltıcaktım fırsattan istifade eşim isteyince bende o an birşey dememdim kararsızlığımı eşim farkedince vınnnn doğru erkek kuaföre gittiler tabii ben görünce üzüldüm şimdi saçlarını saklıyorum eşimde gülüyor neyse alıştım belkide iyi oldu çok gür saçı yoktu biraz dökülüyrdu kırığıda vardı.neyse şunu merak ettim sanki o günden sora biraz durgunlaştı acaba etkilendi mi dersiniz.. bu yaşta ki çocuklar pisikolojisi etkilenir mi bu tip olaylardan.... 1.alkışlar için teşekkürler:) 2. hayır her sorunu cevapladığımız bir sayfa değil aslında burası. baştan okuduysanız bunu belirttiğimi de görmüşsünüzdür. aslında amaç her hafta bir konuyu konuşmak. o konu ile ilgili soru olursa da yanıtlamak. ama bir süredir girmediğim için sorular birikmiş. şu an onları cevaplıyorum. sonra yine haftalık konulara dönücez. 3. bebek saçının boyundan etkilenmez ama ona bakan annesinin gözlerinde gördüğü memnuniyetsizlikten çoookkk etkilenir. o kendini sizin gözlerinizden görüyor şu an, bunu unutmayın ve davranışlarınıza dikkat edin. sevgiler...
|
|
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
30.05.2008 12:53:02
( #585 )
Orjinalden alıntı: zeymus2006 İyi günler Emel Hanım, bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. tüm sayfaları okudum kendi bebeğimle ilgili faydalanıyorum size ve ailenize sağlık mutluluklar dilerim. Benim sizden gelecek bir tavsiyeye çok ihtiyacım var . Konu kuzenimin eşini kaybetmesi ile ilgili. Yaşanan baba ölümü sonrasında geride kalan 33 yaşında bir anne 5 yaşında bir kızı ve 10 yaşında bir oğlu var. Anne çocukları için bu büyük acıyı göğüsleyerek hayata maddi ve manevi zorluklara karşı dik durmaya çalışıyor. Annenin çocuklarına durumdan en az tahribat ve yara ile çıkmaları için nasıl davranması gerekir? Onların kişilik gelişimi için yaklaşımı nasıl olmalı? ??? Tavsiye edeceğiniz bir kitap bir söz çok işe yarayacak . Sağlıcakla kalın sevgiler... bu durumda kullanılacak standart bir kalıp yoktur. annenin ve çocukların kişilik yapıları önemli. ve de hayat tarzları, koşulları. bir uzmana gidip yönlendirme almalarını öneririm sevgiyle kalın
|
|
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
ÖNERİ İSTİYORUM
-
30.05.2008 12:59:29
( #586 )
ÖNERİ İSTİYORUM HAFTALIK YAZILARA HANGİ KONUDAN DEVAM EDELİM??? BURADA GÖRMEK İSTEDİĞİNİZ KONULARI YAZARMISINIZ?
|
|
bayraktar.35
-
Tüm gönderiler
:
178
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
30.05.2008 13:55:06
( #587 )
Emel hanım burada size cevabınız için teşekkür etmiştim ama bir de baktım forumda yok olmuş bu cevap.teşekkürümü yinelemek istedim.iyi çalışmalar...
|
|
bayraktar.35
-
Tüm gönderiler
:
178
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
30.05.2008 17:13:28
( #588 )
Emel hanım baştan sona kızımla yazdıklarınızı okudu(k)!pc Allahtan henüz sağlamken aklıma bir konu geldi.bilmem işe yarar mı ama bu benim korktuğum ve ne yapmam gerektiğini tam olarak bilemediğim bir konu.kızım 10. ayının içinde annem babam onu çok seviyor ve şımartıyor ne yapacağımı bilemiyorum.demişsiniz 10ayda disiplin başlar diye bende ufak ufak başladım hayır demeye ama sanırım annemler bu konuda bana yardımcı olamayacaklar.ben bozulan disiplini nasıl düzelteceğim.şımarık bir çocuğum olmasından çok endişeleniyorum. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.öptük:))
|
|
@RZU
-
Tüm gönderiler
:
492
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: rizeden
-
|
-
30.05.2008 21:33:52
( #589 )
emel hanım size çok teşekkür ediyorum elimden geldiğince sayfayı takip edicem....
|
|
zeymus2006
-
Tüm gönderiler
:
140
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
31.05.2008 00:36:15
( #590 )
Orjinalden alıntı: EmPar Orjinalden alıntı: zeymus2006 İyi günler Emel Hanım, bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. tüm sayfaları okudum kendi bebeğimle ilgili faydalanıyorum size ve ailenize sağlık mutluluklar dilerim. Benim sizden gelecek bir tavsiyeye çok ihtiyacım var . Konu kuzenimin eşini kaybetmesi ile ilgili. Yaşanan baba ölümü sonrasında geride kalan 33 yaşında bir anne 5 yaşında bir kızı ve 10 yaşında bir oğlu var. Anne çocukları için bu büyük acıyı göğüsleyerek hayata maddi ve manevi zorluklara karşı dik durmaya çalışıyor. Annenin çocuklarına durumdan en az tahribat ve yara ile çıkmaları için nasıl davranması gerekir? Onların kişilik gelişimi için yaklaşımı nasıl olmalı? ??? Tavsiye edeceğiniz bir kitap bir söz çok işe yarayacak . Sağlıcakla kalın sevgiler... bu durumda kullanılacak standart bir kalıp yoktur. annenin ve çocukların kişilik yapıları önemli. ve de hayat tarzları, koşulları. bir uzmana gidip yönlendirme almalarını öneririm sevgiyle kalın Cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Sevgiler...
|
|
reltemiz
-
Tüm gönderiler
:
6
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
01.06.2008 22:27:09
( #591 )
Emel Hanım iyi geceler! Benim 12 aylık kızım var. Doğduğundan beri kızıma yalnız bakıyorum. Ailem İzmir'de yaşıyor. Annem ara sıra gelir 10 gün falan kalır. Kızım 16 aylık olunca işe başlayacağım. Annem gelecek, beraber yaşayacağız. 3 yaşına kadar falan annem bakacak. Sonra kreşe vereceğiz. Annem emekli anasınıfı öğretmeni olduğu için kızıma yararlı olur diye düşünüyorum. Şimdiki planımız böyle. Ancak sizin kızınızı kreşe verdiğinizi ve kızınızla sizin gayet mutlu ve huzurlu olduğunuzu görünce acaba kreşe kızım için daha iyi mi olur merak ediyorum. (Ben de Ankara'da yaşıyorum. Kızınız hangi kreşe gidiyor?) Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Herkese iyi geceler diliyorum!
|
|
bhr
-
Tüm gönderiler
:
1673
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: istanbul, avrupa yakası
-
|
-
04.06.2008 15:22:58
( #592 )
emelciğim ya, sayfanın başını yeni okudum, yalnızca haftalık yazılar hakkındaki soruları yanıtladığını yeni gördüm. ben de acelece yazdığım sorumu sildim bunu öğrenince. gördüğüm kadarı ile yazıların forumda çok faydalı oluyor, ellerine, bilgine sağlık canım..
<mesaj tarafından düzenlendi bhr on 13.06.2008 00:30:26>
 liste 332
|
|
ebruhakuş
-
Tüm gönderiler
:
259
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: izmir-karşıyaka
-
|
Ynt: ÖNERİ İSTİYORUM
-
06.06.2008 01:58:46
( #593 )
emel hanım ssayfanızı çok beğendim bilgilerinizi bizle paylaştığınız için teşekkürler.ellerinize sağlık
<mesaj tarafından düzenlendi ebruhakuş on 06.06.2008 02:08:37>
|
|
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
15.06.2008 23:04:28
( #594 )
HERKESE MERHABA TAM DA , ARTIK İŞLERİ YOLUNA KOYDUM SIK SIK GİRERİM ARTIK DEEKEN BİR DE GÖRDÜM Kİ İŞYERİMİN BİLGİSAYAR SİSTEMİ BU TARZ FORUM VE SOHBET İÇERİKLİ STELERE GİRİŞE İZİN VERMİYORMUŞ!!! ENGELLİYOR YANİ. AKŞAMLARI ZATEN FİRSAT BULAMIYORDUM GÜNDÜZ DE BÖYLE OLDU İŞTE. ELİMDEN GELDİĞİ KADAR GİRMEYE VE YAZMAYA GAYRET EDERİM AMA DÜZENLİ OLAMAYACAK MALESEF. HEPİNİZİ ÖPÜYORUM BU ARADA SON YAZIM GÖRÜŞLERİNİZE SUNULUR: http://www.birmilyonfikir.com/hayata-cocuk-gozlerle-bakmak%e2%80%a6/
|
|
artemisse
-
Tüm gönderiler
:
3297
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: paris
-
|
-
19.06.2008 11:26:10
( #595 )
emel hanım yazınızı okudum. evet hayat anlardan ibaret. çoğu zaman diyorum ' acaba yetişebiliyor muyum o'nun yaşadıgı herşeye'....hayat çok hızlı akıyor..tadını çıkara çıkara yaşama dileğimle............. oglum Ada'yla ilgili ufak bır sıkıntımı paylaşmak isterim sizinle.Ada'da kendini kasma gibi bir sorun var.yapmaması gereken birşeyi anlatırken illaki yapmak istedigini kendini ellerini kollarını sertleştirip taş gibi kasılıyor.bunu bir de bana inat olarak da yapabiliyor hem de gülerek.kendine ilgi çekiyor bu şekılde....bu konuda yardımcı olur musunuz?nasıl aşabilirim? teşekkürler sevgiler....
Güneşin olsun gönlünde Kar bile yağsa, ya da fırtına olsa Gök bulutlarla ve dünya kavgayla dolsa Güneşin olsun gönlùnde
|
|
AŞKSINSENN
-
Tüm gönderiler
:
5442
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
19.06.2008 13:51:03
( #596 )
emel hanım aynı sorun bizdede var kızım henüz 8 aylık ellerini sıkıp kendini kasıp kızarana kadar titriyor bazende sanki üzerine soğuk su dökülmüş gibi ürperiyor ben çalışan bir anneyim kızıma annem ve kayınvalidem bakıyor acaba onu bırakmama bir tepki olabilirmi Orjinalden alıntı: artemisse emel hanım yazınızı okudum. evet hayat anlardan ibaret. çoğu zaman diyorum ' acaba yetişebiliyor muyum o'nun yaşadıgı herşeye'....hayat çok hızlı akıyor..tadını çıkara çıkara yaşama dileğimle............. oglum Ada'yla ilgili ufak bır sıkıntımı paylaşmak isterim sizinle.Ada'da kendini kasma gibi bir sorun var.yapmaması gereken birşeyi anlatırken illaki yapmak istedigini kendini ellerini kollarını sertleştirip taş gibi kasılıyor.bunu bir de bana inat olarak da yapabiliyor hem de gülerek.kendine ilgi çekiyor bu şekılde....bu konuda yardımcı olur musunuz?nasıl aşabilirim? teşekkürler sevgiler....
|
|
dbc
-
Tüm gönderiler
:
20
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
19.06.2008 15:22:14
( #597 )
Ben bütüngün kızımlayım,daha çalışmaya başlamadım ama o da aynı şeyi yapıyor.Çalışmanızla ilgili olduğunu düşünmüyorum
|
|
AŞKSINSENN
-
Tüm gönderiler
:
5442
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
20.06.2008 13:27:26
( #598 )
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CANIM Orjinalden alıntı: dbc Ben bütüngün kızımlayım,daha çalışmaya başlamadım ama o da aynı şeyi yapıyor.Çalışmanızla ilgili olduğunu düşünmüyorum
|
|
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
21.06.2008 18:29:56
( #599 )
MERHABA HANIMLAR NASILSINIZ BAKALIM GÖRÜŞMEYELİ:) UMARIM HERKES İYİDİR, HERŞEY DE YOLUNDADIR. BEN VE KIZIM İYİYİZ. PARLA KREŞE İYİCE ALIŞTI, ÇOK DA KEYİFLİ ORADA. AMA DEZAVANTAJI DA YOK DEĞİL; NEZLE GRİP GİBİ VİRÜSLERİ ARTIK ÇOK RAHAT KAPIYOR. ESKİDEN EVDE STERİL STERİL YAŞIYORDU ŞİMDİ MİKROPLARDAN KORUYAMIYORUM ONU. AMA ONA DA NASIL OLSA BİRGÜN TANIŞACAKTI DEYİP ALIŞMAYA ÇALIŞIYORUM. İKİ GÜNDÜR DE ATEŞLİ. DOKTORU SULARA DİKKAT DİYOR. YEMEKTE VE YIKAMADA DAHİ MUSLUK SUYUNU KULLANMAYIN DİYOR, BİLGİNİZE. ŞİMDİ CEVAPLAAARR...
|
|
EmPar
-
Tüm gönderiler
:
1889
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
21.06.2008 18:32:33
( #600 )
Orjinalden alıntı: reltemiz Emel Hanım iyi geceler! Benim 12 aylık kızım var. Doğduğundan beri kızıma yalnız bakıyorum. Ailem İzmir'de yaşıyor. Annem ara sıra gelir 10 gün falan kalır. Kızım 16 aylık olunca işe başlayacağım. Annem gelecek, beraber yaşayacağız. 3 yaşına kadar falan annem bakacak. Sonra kreşe vereceğiz. Annem emekli anasınıfı öğretmeni olduğu için kızıma yararlı olur diye düşünüyorum. Şimdiki planımız böyle. Ancak sizin kızınızı kreşe verdiğinizi ve kızınızla sizin gayet mutlu ve huzurlu olduğunuzu görünce acaba kreşe kızım için daha iyi mi olur merak ediyorum. (Ben de Ankara'da yaşıyorum. Kızınız hangi kreşe gidiyor?) Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Herkese iyi geceler diliyorum! Ben kreşten memnunum ama her kreş bir olmaz tabii. Öğretmeni hele en önemli unsur. Tüm bunlara dikkat etmek gerekir. Eğer anneniz bu konuda eğitimliyse 2 yaşa kadar evde kalabilir.Ama 2yi geçirmeyin derim. Kreşte neler yaptıklarını bir görseniz hayret edersiniz:) Ben Çok araştırdım ve Oran'daki İlkadım kreşi seçtim. Eviniz yakınsa tavsiye ederim.
|
|
|
Şu andaki aktif kullanıcılar
|
0 adet üye ve 55 misafir var.
|
İkonların Anlamları ve İzinler
|
-
Yeni mesajlar
-