Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR

Sayfayı değiştir: << < ..3132333435 > | Sayfayı gösteriyor 32 of 35, mesajlar 621 to 640 of 691
Yazar Mesaj
mozcelik1983

• Tüm gönderiler : 395
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 01.07.2008 11:49:47 ( #621 )
Merhaba bu faydalı bölüm için çok teşekkürler. benimde merak ettiğim bi şey var sormak istiyorum.

2,5 yaş civarında bir kızım var. Çevremdeki 2,5 yaş çocukalrına gçre büyük gösteriyor 4 yaşında gibi diyor herkes. Bir de konusmaları da daha büyük gibi bazen ağzım açık aklıyo yaşıtlarına bakıyorum o kadar konusmuyorlar yani yaşlarına yakışır konusuyolar. Yada ben mi abartıyorum bilmiyorum. Bir örnek vereceğim size. Geçenlerde bulaşık makinesi bozuldu. Elim kendi kendine yorumlar yapıyordu kablo sürttü kısa devre yaptı gibi şeyler söyledi. Kızım da O zaman yarın ona yeni kablo kakalım dedi :) yani 2.5 yaşındaki bi çocuk böyle bir çözüm ve öneriyle karşımıza çıkınca şaşırdık tabii. Sizce bu normal mi yoksa zeka yaşı ileri oabilir mi? ne önerirsiniz?

aysenol2

• Tüm gönderiler : 849
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 08.07.2008 00:51:44 ( #622 )
size ne soracam ...
merhabalar  cocuklara kız erkek farklılıklarından  nasıl bahsedebiliriz   ben bu egitimi nasıl verebilirim ... tavsiye edebileceginiz bir kıtap var mı

papu-ceren

• Tüm gönderiler : 9454
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 08.07.2008 17:45:31 ( #623 )
Mehaba Emelcim, sayfan süper bende uzaktan takip edenlerdenim ayrıca iş, ev ve parla arasında bizlerede vakit ayırıyor olman ayrıca taktire değer

Bende sana bişey danışmak istiyorum. Benim kızım 25 haziranda 1 yaşını doldurdu. Çabuk öğrenen, taklit yeteneği fazla, kısacası algıları oldukça açık bir kızım var. Ben onu doğru yönlendiremediğim için bu özelliklerinin zamanla kaybolmasını istemiyorum çünkü biliyorumki bir çok çocukta bu oluyor. 1 yaşına kadar seninde yazdığın oyunlarla gelişimine katkıda bulunabiliyordum ama bundan sonrası için aklımda çok düzenli bir program yok. Üstelik benim birde dezavantajım var kızıma 3 gün anneannesi 2 gün babaannesi bakıyor ve bu iki karakter tamamen birbirinden farklı karakterler gönlüm sadece bize yakın olduğu için annemin bakmasından yanaydı ama malesef kayınvalidemin ısrarlarıyla durum böyle oldu. Neyse konuya döneyim. Son dönemde şöyle bişey aklıma geldi, ben cerene yani kızıma günlük oyun programları hazırlayayım ve o gün kim bakıyorsa o kişiden bu programı uygulamalarını isteyeyim. Fikir güzel geldi ama tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum Son 1 haftadır favori oyunumuz şu şekilli oyuncakları (kare, üçgen, silindir vs.) kendi boşluklarından atma. Ben eve gittiğimde beni odasına götürüp oyuncağını alıp karşıma oturuyor birlikte oynuyoruz ve bu sabah gördüm ki annem geldiğinde hemen odasına gitti bu oyuncağını alıp annemin karşısına oturdu. Bir süre bu onu oyalar ayrıca bu oyunun onun gelişiminde çok faydalı olacağını düşünüyorum hemde oldukça başarılı. Pamak boyalar alıp haftada 1 gün birlikte burnumuzu yanaklarımızı falan boyayalım diye düşünüyorum ama sonrasını bilmiyorum. Senden rica etsem bu dönem çocuklar için bana birkaç oyun önerebilirmisin. Yada 1 haftanın konusunuda 1 yaş sonrası oyunlara ayırırmısın.
EmPar

• Tüm gönderiler : 1889
  • Bölge: b-fit'den:)
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.07.2008 17:52:11 ( #624 )

Orjinalden alıntı: littlemermaid

Orjinalden alıntı: bayraktar.35

Emel hanım baştan sona kızımla yazdıklarınızı okudu(k)!pc Allahtan henüz sağlamken aklıma bir konu geldi.bilmem işe yarar mı ama bu benim korktuğum ve ne yapmam gerektiğini tam olarak bilemediğim bir konu.kızım 10. ayının içinde annem babam onu çok seviyor ve şımartıyor ne yapacağımı bilemiyorum.demişsiniz 10ayda disiplin başlar diye bende ufak ufak başladım hayır demeye ama sanırım annemler bu konuda bana yardımcı olamayacaklar.ben bozulan disiplini nasıl düzelteceğim.şımarık bir çocuğum olmasından çok endişeleniyorum.
fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.öptük:))

merhabalar emel hanım
arkadaşımız disiplin monusunu yazmış
ben de yazacaktım ama bu soruya cevap gelmediği için alıntılayayım dedim
benim kızım da 10 aylık ve bazen babaannede bazen anneannede kalıyor
ve oldukça şımartılıyor orda
artık birşeyi yapmak istemediği veya isteyip de benim yapmasını istemediğm zaman ağlıyor
ben anlık dikkatini dağıtmayı ve başka birşeye yönlendirmeyi deniyorum işe yarıyor ancak
kayınvalidemlerin ve annemin böyle yaptığını düşünmüyorum
gerçi annemin birkaşç kez disiplin sağlamaya çalıştığına hayır olmaz vs. dediğine şahit oldum
herneyse ben de arkadaşım gibi her istediğini yaptıran şımarık bir çocuk yetiştirmek istemiyorum
yardmcı olursanız sevinirim
çok teşekkürler

allah allaaahhh. okuyunca çok şaşırdım çünkü soruyu hatırlıyorum ve de cevaplamıştım. kaç sayfa geriye gittim taraya taraya ama yok! ilginç. demekki gitmemiş bu mesajım.

yeniden cevaplayayım
1. çocuğun sınırlara ihtiyacı vardır. her istediğini yapmak iyilik değildir
2. her çocuk annesine neyi nereye kadar yaptırabileceğini bilir. kararlı değilseniz bu işe kalkışıp otoritenizi sıfırlamayın:)
3. kurallarınızı net koyun. büyüklere de bunları kabul ettirin. ama bu kurallar çok fazla olmamalı. belli temel şeyler yeterli
4. sevgi ve şımartılmak güzel şeylerdir. bırakın çocuklarınız anane dede şımarma lüksünü yaşasın. sadece belli temel kurallara sadık kalmalarınısağlayın yeter.
5. siz kararlı olursanız hem bebeğiniz hem de anneniz bunu anlar ve uyar:)

sevgiler
b-fit!
sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir yaşlılık için!
Sadece kadınlara, Sadece 30 dakika...
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.07.2008 17:56:59 ( #625 )

Orjinalden alıntı: naz02

Bu sayfaya giren bûtûn annelere selamlar, ne zamandir giriyorum, ama burayi ancak kesfedebildim...

Emel hanima bir sorum olacacakti...Belki klasik ama, anne olarak hiç bizaman kendimizi yeterli bulmuyoruz sanirim.

Ben iki çocuk annesiyim, oglum su an 12 yasinda, kizim da 1 yasinda.

Her iki bebegim de ideal bebek denecek kadar uslu bûyûdûler, hiç uyku sorunu yasamadim, sakin, sosyal...Oglum su anda 12 yasinda olmasina ragmen, diger yasitlarina gôre hem çok zayif hem boyu da kisa, doktorlara çok baktirdik, fakat normal oldugunu, ergenlik çagina girince bu gecikmenin birden gelisecegini sôylediler.

Kizimsa 1 yasina kadar hep normal sayilirdi, ama su son aylarda, kesinlikle yemek yediremiyorum, yemek masasina oturtuyorum, ve onu oyalayip yemegi unutturmadikca kafasini çeviriyor, kesinlikle acikmiyor...Sevdigi seyler sadece sûtlû mamalar, iste nisasta, pirinç unu, un çorbasi. Sebze ve meyveyi zorla yiyor, ya da kusuyor... Resmen stres benim için yemek saatleri. ayrica dikkatimi çeken konu su, kizim krese gidiyor, ve kreste hiç bir sorun yokmus, en sorunsuz yemek yiyen çocuklardan bitanesi diyorlar, annem yediridigi zaman da sorun yok...

Acaba dedim benim zorlamamdan mi tiksindi diye, aç birakmayi denedim, yani reddetikce israr etmedim, ve sonuç ayni, gûnde 2 ôgun sûtle yattigi oluyo.

Evde oldugum gûnler bebegimin yemek saati benim kabusum oldu, napmaliyim??? Kendimi suçlu hissediyorum, oglum gibi gelisim geriligi olacak diye korkuyorum, yemekten tamamen tiksinir diye korkuyorum... Tesekkûr ederim

hah hah haaa
kelin merhemi olsa kafasına sürermiş
Parla 4 aylıktı ek gıda ile tanıştırdığımda. şimdi 17 aylık hala yediremiyorum!
allahtan kreşe vermişim de orada yemeye başladı. çok da güzel yiyor. ama benden yemiyor.
kendisi de yiyor. ama anneye hayııırrr:)

sanıyorum siz de böylesiniz.
önerilerim şöyle,
kaygı düzeyinizi düşürün. çocuk açlıktan ölmez
gerginliği azaltın.yemek yeme bir gerilim meselesi olmasın
ona karar hakkı tanıyn. istemiyorsa yemeyebileceğini anlayıp rahatlasın.
neyi sevdiğini keşfetmeye çalışın.
çocuğunuzla çatışmaya girmeyin
tüm bunları tutarlı olarak yapın.

sevgiler
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.07.2008 17:59:30 ( #626 )

Orjinalden alıntı: mozcelik1983

Merhaba bu faydalı bölüm için çok teşekkürler. benimde merak ettiğim bi şey var sormak istiyorum.

2,5 yaş civarında bir kızım var. Çevremdeki 2,5 yaş çocukalrına gçre büyük gösteriyor 4 yaşında gibi diyor herkes. Bir de konusmaları da daha büyük gibi bazen ağzım açık aklıyo yaşıtlarına bakıyorum o kadar konusmuyorlar yani yaşlarına yakışır konusuyolar. Yada ben mi abartıyorum bilmiyorum. Bir örnek vereceğim size. Geçenlerde bulaşık makinesi bozuldu. Elim kendi kendine yorumlar yapıyordu kablo sürttü kısa devre yaptı gibi şeyler söyledi. Kızım da O zaman yarın ona yeni kablo kakalım dedi :) yani 2.5 yaşındaki bi çocuk böyle bir çözüm ve öneriyle karşımıza çıkınca şaşırdık tabii. Sizce bu normal mi yoksa zeka yaşı ileri oabilir mi? ne önerirsiniz?

bu önerisi normal. ama başka neyi var bilmiyorum tabii.
şimdiki çocukları bizim çocukluğumuzla kıyaslamayın, çok daha ilerideler. çünkü anneleri bizim annelerimizden ileride. onarın çocukları da onardan ileride olacak. normal sınırları değişiyor yani.
ama isterseniz test yaptırabilirsiniz.

sevgiler
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.07.2008 18:00:56 ( #627 )

Orjinalden alıntı: aysenol2

size ne soracam ...
merhabalar  cocuklara kız erkek farklılıklarından  nasıl bahsedebiliriz   ben bu egitimi nasıl verebilirim ... tavsiye edebileceginiz bir kıtap var mı

hah hah haa haydi sor sor

BANA NELER OLUYOR adlı kitabı alın. okuyabilecek düzeye gelince kendi okusun.
sevgiler
b-fit!
tweety0555

• Tüm gönderiler : 13295
  • Bölge: AMASYA/MERZIFON
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.07.2008 18:00:59 ( #628 )

EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.07.2008 18:05:44 ( #629 )

Orjinalden alıntı: papu-ceren

Mehaba Emelcim, sayfan süper bende uzaktan takip edenlerdenim ayrıca iş, ev ve parla arasında bizlerede vakit ayırıyor olman ayrıca taktire değer

Bende sana bişey danışmak istiyorum. Benim kızım 25 haziranda 1 yaşını doldurdu. Çabuk öğrenen, taklit yeteneği fazla, kısacası algıları oldukça açık bir kızım var. Ben onu doğru yönlendiremediğim için bu özelliklerinin zamanla kaybolmasını istemiyorum çünkü biliyorumki bir çok çocukta bu oluyor. 1 yaşına kadar seninde yazdığın oyunlarla gelişimine katkıda bulunabiliyordum ama bundan sonrası için aklımda çok düzenli bir program yok. Üstelik benim birde dezavantajım var kızıma 3 gün anneannesi 2 gün babaannesi bakıyor ve bu iki karakter tamamen birbirinden farklı karakterler gönlüm sadece bize yakın olduğu için annemin bakmasından yanaydı ama malesef kayınvalidemin ısrarlarıyla durum böyle oldu. Neyse konuya döneyim. Son dönemde şöyle bişey aklıma geldi, ben cerene yani kızıma günlük oyun programları hazırlayayım ve o gün kim bakıyorsa o kişiden bu programı uygulamalarını isteyeyim. Fikir güzel geldi ama tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum Son 1 haftadır favori oyunumuz şu şekilli oyuncakları (kare, üçgen, silindir vs.) kendi boşluklarından atma. Ben eve gittiğimde beni odasına götürüp oyuncağını alıp karşıma oturuyor birlikte oynuyoruz ve bu sabah gördüm ki annem geldiğinde hemen odasına gitti bu oyuncağını alıp annemin karşısına oturdu. Bir süre bu onu oyalar ayrıca bu oyunun onun gelişiminde çok faydalı olacağını düşünüyorum hemde oldukça başarılı. Pamak boyalar alıp haftada 1 gün birlikte burnumuzu yanaklarımızı falan boyayalım diye düşünüyorum ama sonrasını bilmiyorum. Senden rica etsem bu dönem çocuklar için bana birkaç oyun önerebilirmisin. Yada 1 haftanın konusunuda 1 yaş sonrası oyunlara ayırırmısın.

Ceren hanım
2nci sayfada 1-3 yaş dönemi oyunları var. orayı okuyun.
ayrıca kitapçılarda birçok oyun kitabı var. içeriklerini inceleyerek kızınıza ve size uyan birini seçebilirsiniz.
elime bir kaynak geçerse ben de yazarım bir hafta

sevgilerle
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.07.2008 18:09:43 ( #630 )

Orjinalden alıntı: tweety0555

http://www.bebek.com/BebekNETForum/tm.aspx?m=1452695
LUTFEN BURAYA BAKARMISINIZ

sorunuzu direkt buraya kopyalasanız daha iyi olurdu. ilgili kişiler de okurdu.
neyse  bari ben sizin yerinizekopyalayayım.

""MERHABALAR YIGIT I GECEN GUN DR A GOTURDUK VE YIKILDIK...DAHA DOGRUSU BEN YIKILDIM...OGLUMUN GOZLERI 3 DERECE HATTA BIRI  DAHA FAZLA .ASTIGMAT VE MIYOP CIKTI DAHASI BUNU BIZ HIC FARKETMEDIK ...RASTGELE GOTURDUK DRA.VE BU IRSI IMIS...YANI BENDEN
ALLAHA COK SUKUR ALISTI TAKIYOR FAKAT BEN KAHROLUYORUM ONU GOZLUKLU GORDUKCE SIMDI BEN SU DURUMLARI DUSUNUYORUM

• OKULDA YADA SOKAKTA KIZDIKLARINDA LAKAP TAKACAKLAR

• COK KUCUK BU TIPSEYLERI NASIL TOLERE EDECEGIZ...

• BU GECEICI BIR SUREC TE DEGIL NASIL BUNU ONUN VAZGECILMEZI HALINE GETIRECEGIZ...

• SİNİRLENDİGİNDE ONU KOZ OLARAK KULLANABILIR ONU NASIL ENGELLICEZ..

• GOZLUK ONUN PSIKOLOJISINI NASIL ETKILICEK

• KRESTE MUHTEMELEN TEK GOZLUKLU OLACAK COCUKLARLA FARKINI VEYA ONA YAKLASIMINI NASIL YIGIT E ANLATACAGIZ VS VS

GIBI BITON SEY KAFAMDA DOLANIP DURUYOR....
NE OLUR YARDIM...SENELERDIR KENDIM GOZLUK KULLANIYORUM FAKAT EVLADIMI HIC GOZLUKLU DUSUNMEDIM KALDIRAMAZ GIBI GELIYOR...ALLAHA SUKUR COK ALISTI GIBI AMA NASIL DIGER COCUKLARLA OLCAK HALA ENDISELIYIM...

COCUGU GOZLUK KULLANAN ANNELER YASADIKLARINIZI LUTFEN PAYLASIN... ""

1. sizin tüm kaygınız çocuğunuza geçer
2. sizin için kötü olan herşey onun için de kötü olarak algılanır
3. önce kendinizi araştırın. neden görme probleminiz var.hayatınızda neyi neden görmek istemiyor olabilirsiniz?
4. çocuğunuz araştırın, ev içinde annesinde babasında görmekten hoşlanmadığı, görmekten korktuğu birşey varmı?

önce bu sorun neden ortaya çıktı onu bulun ve onu çözün. o zaman bilinç altının bu göz problemine ihtiyacı kalmaz.

sevgiler
<mesaj tarafından düzenlendi EmPar on 13.07.2008 18:32:49>
b-fit!
tweety0555

• Tüm gönderiler : 13295
  • Bölge: AMASYA/MERZIFON
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.07.2008 18:15:49 ( #631 )
EMEL HANIM KUSURA BAKMAYIN DUSUNEMEDIM KOPAYALAMAYIOZUR DILERIM...
YANI ASLINDA COK KAYGILIYIM AMA BUNU COCUGA YANSITMIYORUM HANI COK OZEL BIR DURUMMUS HAVASINA SOKMUYORUM AMA ASTIGMAT VE MIYOPLUK IRSI IMIS ..BEN KANDIMI BILDIM BILELI TAKIYORUM HIC KENDIMI GOZLUKSUZ GORMEDIM OGLUMDAMUHTEMELEN HATILAMICAK GOZLUKSUZ HALINI BEN OYUZDEN NELERI GORMEK ISTEMEDIGIMI HATIRLAMIYORUM ACIKCASIAMA OGLUM EVDE BIZIM TARTISMAMIZI HIC ISTEMIYOR HATTA DEMEKKIOKADAR COK OLMUSKI BIR DONEM YANYANA KONUSTURMUYOR BAZEN TARTISACAGIZ DIYE...SIZ BU TARTISMALARINDA BUNA SEBEP OLABILECEGINI MI DEMEK ISTEDINIZ EGER BOYLE ISE IRSI OLUSUNDAN DAHA FAZLA UZULURUM SIMDIEN YARDIMLARINIZ ICIN TESEKKURLER
<mesaj tarafından düzenlendi tweety0555 on 13.07.2008 18:24:34>

@RZU

• Tüm gönderiler : 492
  • Bölge: rizeden
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.07.2008 18:18:28 ( #632 )
emel hanım yemek sorunu bende de var  daha doğrusu  sevdiği şeyleri yiyor  bunu keşfettim ama hiç başka besin almayacak mı diyorum bu sefer örneğin yumurtayı çok sever şimdi hergün yumurta mı yediricem  elimden geleni yapıyorum ama demir eksikliği de var  off  ne kadar zor  değil mi  çünkü bu yaşlar geri gelmeyecek boşa geçirmekten korkuyorum  iyi değerlendirmek istiyorum her anne gibi  keşke bütün yararlı yemekleri yeseler.....kızım  23 aylık 2 yaş sendromu diyede konu açılmış  hakikaten  çok zor  çünkü hareketliler  enerji dolular  hiç kaçışımız yok sanırım  çoğukez esrayla çocuk oluyorum...emel hanım tanımadığı biri tarafından  birazcık azar işitti  hemen parmağını  ağzına soktu  utandığındanmıdır acaba..
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.07.2008 18:18:56 ( #633 )
27nci haftamızın konusu:
Yatak odanızdaki özel zamanlar ve çocuğunuz

bu konuyu kaleme almak istiyordum ne zamandır ama fırsat yaratamamıştım
anneyizbiz'de Uzman Psikolojik Danışman Seçil Akaygün Cüntay tarafından yayınlanmış bu yazıyı görünce çok beğendim ve bunu yayınlayayım dedim.

soruları yine birlikte tartışırız.
iyi okumalar iyi haftalar

<mesaj tarafından düzenlendi EmPar on 13.07.2008 18:22:37>
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.07.2008 18:23:40 ( #634 )
Yatak odanızdaki özel zamanlar ve çocuğunuz

Çocuklar büyüdükçe, çevreleriyle ilgili daha meraklı olmaya, “neden” ve “nasıl” sorularını daha sık sormaya başlarlar. Anne baba arasındaki sevgi gösterileri, bebeğin nasıl dünyaya geldiği, kızlarla erkeklerin birbirlerinden nasıl farklı oldukları da çocukların en çok merak edip, bilgi toplamaya çalıştıkları konulardır.

Gelişimin bir parçası olarak merak

Özellikle 3-5 yaşları arası çocukların “ben kızım/erkeğim” ayrımını yapabildiği, etraftaki insanlar için de bu ayrımı gözleyebildiği yaş dönemidir. En yakınındaki insanlar olarak bu genelleme anne/baba için de söz konusudur. Annenin “kız” babanın “erkek” olduğu keşfinin ardından, anne ve babanın “evli” olmaları üzerine de meraklı sorular başlayabilir.

Bu yaş döneminde çocuklar her şeyi merak ederler. Ancak konu cinsellik olduğunda bu konu ile ilgili sorular, yorumlar ve anne baba olarak vermemiz gereken cevaplar, bizleri biraz heyecanlandırır hatta kafamızı karıştırır. Önemli olan, çocuğun bize göre mahrem sayılan konulardaki merakını açıklamalarla gidermek, ancak asla bilişsel ve duygusal olarak hazır olmadığı bilgiler vermemektir.

Anne ve babayı çıplak görmek

Çıplaklık, anne ve babanın banyo zamanlarında, giyinip soyunurken rastlayabileceği bir durumdur. Böyle anlar, günlük hayata ait normal durumlar olduğu için;

-Panik olup, “çok yanlış bir şey oldu” gibi hissetmemek, bunu çocuğa da hissettirmemek,

-Apar topar çocuğu odadan, banyodan çıkarmamak,

-Asla çocuğa kızmamak, onu yargılamamak önemlidir.

-Sizi çıplak gördüğü andan sonra giyinmek ve iletişiminize devam etmek,

b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.07.2008 18:24:48 ( #635 )
-Dokunmak veya bakmak için ısrar ettiğinde, yaşı küçükse –onu reddedilmiş hissettirmeden– dikkatini başka noktaya çekmek, okul çağındaysa “banyo gibi zamanlarda çıplak olduğumuzu, ama onun dışında giyinik kalmamızın doğru olacağını” söylemek, gerekirse konuyla ilgili kitaplara beraber bakmak yararlı olacaktır.

Çıplaklık günlük hayatın içinde görüldüğünde ve anne baba olarak uygun tavır sergilendiğinde çocuğunuz da sizin verdiğiniz bilgilerle yetinecektir. Ancak, çocuğun olduğu yerlerde çıplak gezinmek, birlikte uyumak, uyurken ten temasını sürdürmek, banyo yaptırırken tamamen çıplak olmak, doğru uygulamalar değildir. Çünkü böyle durumlar, çocuğun hazır olmadığı bilgi ve görüntüleri vererek çocuğun aklının karışmasına neden olabilir.

Anne babanın özel zamanları

Artık televizyon sayesinde çocuklar, anne baba arasında cinselliğin olduğunu daha erken fark ediyor. Dolayısıyla bunu yok saymak, ayıp kabul etmek, hatta çocuğun yanında el ele tutuşmamak, birbirini öpmemek gibi yaklaşımlar, çocuğun bu konuyu daha çok merak etmesine, hatta ileriki hayatında sevgisini göstermekle ilgili sıkıntı yaşamasına yol açabilir.

Anne baba olarak özel zamanlarınızda,

-Çocuğunuzun sizi görmesinin uygun olmayacağı zamanlara dikkat etmeye,

-Arzu ederseniz kapınızın kapalı olmasına, ancak bunun çocuğun size olan erişimini engellemeyecek bir şekilde düzenlenmesine,

-Cinselliğin, ya da anne baba arası dokunmaların, “sevgi” göstermenin bir yolu olduğuna,

-Çocukların zaman zaman kafasında oluşan, “birbirlerinin canını yakma” senaryolarına dikkat etmeye,

-Özel zamanlarınızda sizi tesadüfen gördüğünde, eşinize sarılarak, öperek, anne babanın birlikte ve yan yana olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etmeye özen gösterebilirsiniz.

Çocuğun yaşı, cinsiyeti, ebeveynlik yaklaşımları, çocuğun çevresinden ve medyadan gördükleri, duydukları, size sorduğu sorulara verdiğiniz cevapların hepsi, sizin özel zamanlarınızla ilgili senaryoları oluşturur. Eğer bu konuda siz kendinizi bilgi vermeye, çıplak görüldüğünüzde bununla baş etmeye ne kadar hazır hissederseniz, çocuğunuzun gelişimi de o kadar desteklenecektir.

Çocuğu bile bile kendinizden uzak tutmak, sorularını geçiştirerek kendi kafasında kurduklarıyla onu baş başa bırakmak, anne ve babanın “iyi” olup olmadıkları ile ilgili kaygılarına cevap olmamak, dokunma ve diğer kadın-erkek arası ilişkileri kötü, ayıp, yasak göstermek, özellikle çocuğun yaşı büyüdükçe, onun cinsellikle ilgili fikirlerinin oluşmasını olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden, etraftan yanlış veya eksik bilgi edinmeden sizlerin böyle anları açıklama yapmak ve konuşmak için fırsat olarak görebilmeniz çok önemlidir.

---BİTTİ---

b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.07.2008 18:25:04 ( #636 )

Orjinalden alıntı: tweety0555

EDA HANIM KUSURA BAKMAYIN DUSUNEMEDIM KOPAYALAMAYIOZUR DILERIM...
YANI ASLINDA COK KAYGILIYIM AMA BUNU COCUGA YANSITMIYORUM HANI COK OZEL BIR DURUMMUS HAVASINA SOKMUYORUM AMA ASTIGMAT VE MIYOPLUK IRSI IMIS ..BEN KANDIMI BILDIM BILELI TAKIYORUM HIC KENDIMI GOZLUKSUZ GORMEDIM OGLUMDAMUHTEMELEN HATILAMICAK GOZLUKSUZ HALINI BEN OYUZDEN NELERI GORMEK ISTEMEDIGIMI HATIRLAMIYORUM ACIKCASIAMA OGLUM EVDE BIZIM TARTISMAMIZI HIC ISTEMIYOR HATTA DEMEKKIOKADAR COK OLMUSKI BIR DONEM YANYANA KONUSTURMUYOR BAZEN TARTISACAGIZ DIYE...SIZ BU TARTISMALARINDA BUNA SEBEP OLABILECEGINI MI DEMEK ISTEDINIZ EGER BOYLE ISE IRSI OLUSUNDAN DAHA FAZLA UZULURUM SIMDIEN YARDIMLARINIZ ICIN TESEKKURLER

evet bunu kastetmiştim.
Ben enerji psikoloğuyum.
ırsi diye bir açıklama benim bakış açımla olamaz.
benim açımdan ırsi demek ailenin bireyleri aynı hatayı birbirlerinde öğrenerek tekrarlıyor, bu yüzden de hepsinde aynı hastalık ortaya çıkıyor demektir.
mesela evlilik. bunu tamamen anne babamızdan edindiğimiz kalıplarla sürdürüyoruz. sizdeki sorun da kendi anne babanızın ilişki tarzından kaynaklanıyor olabilir.
ama sizin çocuğunuzun neyi görekten rahatsız olduğunu bakın hemen bulduk. hadi düzeltin de o endişe ettiğiniz şeyleri yaşamasın.

sevgiler
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.07.2008 18:27:30 ( #637 )

Orjinalden alıntı: @RZU

emel hanım yemek sorunu bende de var  daha doğrusu  sevdiği şeyleri yiyor  bunu keşfettim ama hiç başka besin almayacak mı diyorum bu sefer örneğin yumurtayı çok sever şimdi hergün yumurta mı yediricem  elimden geleni yapıyorum ama demir eksikliği de var  off  ne kadar zor  değil mi  çünkü bu yaşlar geri gelmeyecek boşa geçirmekten korkuyorum  iyi değerlendirmek istiyorum her anne gibi  keşke bütün yararlı yemekleri yeseler.....kızım  23 aylık 2 yaş sendromu diyede konu açılmış  hakikaten  çok zor  çünkü hareketliler  enerji dolular  hiç kaçışımız yok sanırım  çoğukez esrayla çocuk oluyorum...emel hanım tanımadığı biri tarafından  birazcık azar işitti  hemen parmağını  ağzına soktu  utandığındanmıdır acaba..

eveettt bu yaşlar geri gelmez. bu kadar kasmayın. tadını da çıkarın. bol bol sevgi verin.
ortaya bir sorun çıktığında da naparım da bu sorunu aşarım diye değil, ne yaptımda böyle bir sorun çıktı diye düşünün.

bu lafım tüm annelere tabii

ayrıca parmağını ağzına sokmuşsa nolmuş, dert etmeyin bu kadar olurmu.

sevgiler
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.07.2008 18:28:44 ( #638 )
BU HAFTALIK BU KADAAAARRR
HAFTAYA GÖRÜŞÜRÜZ

KENDİNİZE VE BEBEKLERİNİZE SEVGİYLE BAKIN

ALGILARINIZ VE YÜREĞİNİZ AÇIK OLSUN

FARKEDERK VE SEVGİYLE YAŞAYIN

HOŞKALIN...
b-fit!
@RZU

• Tüm gönderiler : 492
  • Bölge: rizeden
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.07.2008 18:36:02 ( #639 )
tartışılacak hiçbir tarafı yok kesinlikle katılıyor ve uyguluyorum 
naz02

• Tüm gönderiler : 9
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 14.07.2008 12:36:54 ( #640 )
tesekkûr ederim,

inanin bunu baska annelerden duymak artik beni sasirtmiyor, aynen sôyedigini gibi kreste kuzu oluyor hatta gayet istahli yiyor bana gelince seçiyor...

Sanirim annelik içgûdûsûnden olacak ona hep sevdiklerini yapinca, yiyor ama isin kolayina kaçtigim için kendimi suçlu hissediyorum...

Oysa ki ikinci bebegime hamile kalana kadar hep dua etmistim, bebegim istahli olsun diye!!

Iyiki varsiniz, tekrar tesekkûr ederim
Sayfayı değiştir: << < ..3132333435 > | Sayfayı gösteriyor 32 of 35, mesajlar 621 to 640 of 691

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 55 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat