Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 9 of 35, mesajlar 161 to 180 of 691
Yazar Mesaj
EmPar

• Tüm gönderiler : 1889
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: b-fit'den:)
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 13.11.2007 23:51:52 ( #161 )
KONUYLA HİÇÇÇ Mİ HİÇ ALAKASI YOK AMA, BURDAN DA BİRÇOK KİŞİYE ULAŞSIN DİYE BURAYA DA EKLEMEK İSTEDİM. BEBEK BESLENMESİ İLE İLGİLİ FAYDALI BİLGİLER VAR:

http://www.realage.com.tr/RealAge.Web/ParentingCenter/beslenmetool.html
b-fit!
sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir yaşlılık için!
Sadece kadınlara, Sadece 30 dakika...
nazan samıt

• Tüm gönderiler : 6938
  • Bölge: http://ordeklerim.blogspot.com/
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 14.11.2007 12:56:08 ( #162 )
teşekkür ederim emel hanım zaten kızımda bende ten temasını çok seviyoruz ve en büyük zevkim onu kucaklamak ona dokunmak ve onu öpmek onu çok sevdiğimi onun benim için dğerli olduğunu belirtiyorum sürekli oyun oynayıp şarkılar söylüyorumbu ay kreş olayı bitecek zaten kızım herşeyden önemli benden bile ama dediğim gibi sezeryandan dolayı bakamadım baya aştık ilk anın zorluğunu şimdi daha ılımlı sizede kitabınızda kolay gelsin tekrar teşekkürler

EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 14.11.2007 14:47:34 ( #163 )

Orjinalden alıntı: cudana82

emelcim,
yazilarini zevkle okuyorum...
cok tesekkürler paylasimin ve özverin icin...

bizim önümüzde tuvalet egitimi icin daha uzuuuunca bi yol var
ama yine de konuyla ilgili yavas yavas kafa yormaya baslamistim ben de...

yazdiklarini okuyunca bi noktaya takildim;
lazimligi evin icinde bolca zaman gecirdigi yere koymak
ve istegi dogrultusunda evde dolastirmak konusunda
ben de tamamen ayri düsünüyordum...
nasil ki yemeklerimizi de mama sandalyemizde ve evde hep sabit bi yerde yiyorsak,
tuvalet aliskanligini da, ayni sekilde tuvalette edinmenin
mekansal iliski kurulmasiyla daha rahat kazanilabilecegini düsünmüstüm...
yanlis mi düsünmüsüm?

Aslında buradaki amaç, olayı çocuğun kontrolüne bırakmak. Nasıl istiyorsa nerede istiyorsa kendisinin tayin etmesine izin vermek. zaten zor olan bir olayı bir de ısrarla burada olacak diye sınırlamak durumu daha da güçleştirebilir.
Ama herzaman dediğim gibi, her kural çocuğa göre uygulanmalıdır; eğer bebeğiniz banyada duran bir lazımlığı kullanıyor buna da itiraz etmiyorsa sorun yok, öyle devam edebilir.
sevgilerle...
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 14.11.2007 14:51:22 ( #164 )

Orjinalden alıntı: eeooss

emel hosgeldın;
azra 18.ayın ıcınde yaklasık 1.5 aydır kakasını yapınca
kakaa dıyo.fakat fazla ısrarla degıl 1 sefer soyluyo duyarsam hemen guzel sozler soyleyıp altını degıstırıyorum.duymadıgım zamanlarda
aaa annecım kaka yapmıssın nıye soylemedın.kakan gelınce soyle tuvalete yapalım olurmu dıyorum.
gecen sabah kaka dedı bezını gostererk.hemen tuvalete oturttum cısını yaptı.bıde kendını alkıslıyo
acaba ustune dussem ogrenmeye baslarmı?
pis ve temız kavramlarını bılıyo.
fakat bazen altını degıstırırken cok rahatsız oluyo degıstırmek ıstemıyo.1-2 dk konusuyorum ama yınede kızıyo.bı tutarsızlıkmı var acaba?
yada yatırdıgım ıcın kızıyo...
kıtabını dort gozle beklıyorum...

Bence başlanabilir, çünkü hazır olduğuna dair sinyalleri veriyor. Ancak içinde bulunduğu dönem "hayır" dönemi olabilir. yatırılmaya, altının açılmasına itiraz etmesi bundan olabilir. tuvalet eğitimini de bir güç çatışmasına dönüştürmeden başlayabilirsiniz. mümkün olduğunca da ona karar hakkı tanıyarak yapın olurmu.
Birşey sorcam, avatardaki gelin sizmisiniz? çok güzel buldum da
sevgilerle...

b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 14.11.2007 14:53:54 ( #165 )

Orjinalden alıntı: eda2006

Hoşgeldin...
Bahadır biz tuvaletteyken kim olursa olsun eğilip alttaki delikten dikizliyor. Kaka yapmışsa özellikle çok zor açtırıyor bezini ikna edemediğimiz zamanlarda zoraki açtığımız bile oluyor. Önerin olursa sevinirim.

Anlayamadım nasıl alttaki delikten izliyor?
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 14.11.2007 14:55:01 ( #166 )

Orjinalden alıntı: nazan samıt

teşekkür ederim emel hanım zaten kızımda bende ten temasını çok seviyoruz ve en büyük zevkim onu kucaklamak ona dokunmak ve onu öpmek onu çok sevdiğimi onun benim için dğerli olduğunu belirtiyorum sürekli oyun oynayıp şarkılar söylüyorumbu ay kreş olayı bitecek zaten kızım herşeyden önemli benden bile ama dediğim gibi sezeryandan dolayı bakamadım baya aştık ilk anın zorluğunu şimdi daha ılımlı sizede kitabınızda kolay gelsin tekrar teşekkürler

Rica ederim.
size de kolay gelsin
b-fit!
eda2006

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 14.11.2007 15:42:31 ( #167 )
Emelcim kapının altı 10 cm kadar aralık. Banyonun da aynı şekilde. Her ikisinde de yere yüzüstü yatıp alttan bakıyor. Elini uzatıyor bazen emziğini ya da biberonunu atıyor ordan. Dikkatini başka yöne çekip uzaklaştırmak mümkün olmuyor. Kıyameti koparıyor. Kapıya da birşey yapamıyoruz ev kira çünkü. Zaten banyo tüplü olduğu için kapatmamız mümkün değil.
sadece bize yapmıyor bu arada gelen misafirlere de yapıyor.
<mesaj tarafından düzenlendi eda2006 on 14.11.2007 15:44:43>
eeooss

• Tüm gönderiler : 908
  • Bölge: istanbul
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 14.11.2007 22:47:11 ( #168 )
emelcım merhaba;
bana ismimle hıtab edersen cok sevınırım.boyle siz falan deyınce cok resmı oluyo.tabı senı rahatsız etmesse...
ozaman yarından sabah azrayı tuvalete oturtmakla gune baslıyım
ama tuvalete oturmayı oyun halıne getırır dıyede korkuyorum.neyse bakalım artık kendıme sabır dılemekten baska bı şansım yok:)

evet avatardakı gelın benım.tesekkur ederım.sımdı kıpkırmızı oldum.aslında o resmı degıstırmek ıstıyorum fakat yenı resım koymayı bı beceremedım.bu konularda bıraz becerıksızımde....(o foto.ben koymadım)

kıtabın son hazırlıklarındamsın?
ıyı calısmalar...
bol sutlu gunler ve geceler...
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 14.11.2007 23:35:21 ( #169 )

Orjinalden alıntı: eda2006

Emelcim kapının altı 10 cm kadar aralık. Banyonun da aynı şekilde. Her ikisinde de yere yüzüstü yatıp alttan bakıyor. Elini uzatıyor bazen emziğini ya da biberonunu atıyor ordan. Dikkatini başka yöne çekip uzaklaştırmak mümkün olmuyor. Kıyameti koparıyor. Kapıya da birşey yapamıyoruz ev kira çünkü. Zaten banyo tüplü olduğu için kapatmamız mümkün değil.
sadece bize yapmıyor bu arada gelen misafirlere de yapıyor.

üzgünüm bir fikrim yok. merak ediyor olabilir, orada ne yapıldığını açıklarsanız belki faydalı olur.Bu davranışın uygun olmadığını anlatmanız da gerek. yaptığı zaman sizin hoşnutsuzluğunuzu da görmeli. Bunu yapmaması gerektiğini öğrenebilir.
sevgiler...
<mesaj tarafından düzenlendi psk.emel on 14.11.2007 23:36:25>
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 14.11.2007 23:40:47 ( #170 )

Orjinalden alıntı: eeooss

emelcım merhaba;
bana ismimle hıtab edersen cok sevınırım.boyle siz falan deyınce cok resmı oluyo.tabı senı rahatsız etmesse...
ozaman yarından sabah azrayı tuvalete oturtmakla gune baslıyım
ama tuvalete oturmayı oyun halıne getırır dıyede korkuyorum.neyse bakalım artık kendıme sabır dılemekten baska bı şansım yok:)

evet avatardakı gelın benım.tesekkur ederım.sımdı kıpkırmızı oldum.aslında o resmı degıstırmek ıstıyorum fakat yenı resım koymayı bı beceremedım.bu konularda bıraz becerıksızımde....(o foto.ben koymadım)

kıtabın son hazırlıklarındamsın?
ıyı calısmalar...
bol sutlu gunler ve geceler...

Rahatsız etmez ama benim isim hafızam iyi değildir. Genelde nick name leri kullanıyorum. Ama "sen" demeye dikkat ederim.
Kitabın son hazırlıkları çook uzak daha istediğim hızda gitmiyor. Ayrılık kaygısı ve diş sıkıntıları sabote etti işi. Bir de ilk iki yılı kapsamaya karar verdim. Öyle olunca da konu çoğaldı. aslında kızımın doğum gününe yetiştirmek istiyordum ama olmayacak. Bir tarih koymaktan vazgeçtim ben de, artık ne zaman biterse diyorum.
iyi geceler
b-fit!
eda2006

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 15.11.2007 09:01:45 ( #171 )
EMELCİM AÇIKLIYORUZ HATTA YALNIZKEN ONU DA KUCAĞIMA ALIP GİDİYORUM ÇOĞUNLUKLA. çÜNKÜ 1 SEFERİNDE ÇAMAŞIR MAKİNESİNİN ÜZERİNDEN CALGONU ÇEKİP YERE DÖKÜP SONRADA GÖZLERİNE SÜRMÜŞTÜ BEN WCDEYKEN. ePEYCE BİR GÖZÜNÜ YIKAMIŞTIM ENJEKTÖRLE DE ANCAK AÇILMIŞTI. SİFONU ONA ÇEKTİRİYORUM MESELA HEP ANLATIYORUM İNŞALLAH SONRA VAZGEÇER.
bestedeniz

• Tüm gönderiler : 63
  • Bölge: istanbul
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 15.11.2007 16:22:30 ( #172 )

Orjinalden alıntı: psk.emel

Aslında sen de bulmacayı çözmüş gibisin ama ben yine de açıklayayım. Aslında sorunun kaynağı tek başına olmamakla birlikte sensin,  bu doğru.Fakat seni model almaktan çok, tutarsızlığını sezmesi sorunu körüklüyor. Yanlış bir davranım geliştirmiş bebek bunun doğru ya da yanlış olmasıyla ilgilenmez, amacına ulaştırmasıyla ilgilernir. Bu davranım ona istediği sonucu kazandırmışsa tekrarlayacaktır. öğrenme budur.
"sakin yaklaşıyorum olmuyor bazen bende sinirleniyorum yine olmuyor. bu sefer istediği şeyi yapayım diyorum onu da istemiyor. " demişsiniz, işte bu tutarsızlık, çocuğun gelecekte bu davranışı yapacağını, büyük ihtimalle de daha yüksek dozda yapacağını gösterir.  
İçinde bulunduğu yaş bağımsızlaşma kendini sınama dönemi. Bu dönemde ona ne kadar serbesti tanındığı da önemli gösterdiği öfkeyi anlamada.
Bunun yanısıra, kendini ifade edememek de evet büyük bir engellenme ve öfke kaynağıdır. Fakat bu öfkeyi nasıl yaşayacağı babanın ve sizin rol modelleriniz çerçevesinde gerçekleşecektir, buna da dikkat.
Henüz konuşamıyor diye bir uzmana götürmekten kaçınmayın, çocuk psikoloğu veya pedagog onun kendini ifade edişini anlayacaktır. Asıl önemlisi size bebeğiniz ile ilgili bir kullanma klavuzu çıkaracaklardır ki sizin asıl ihtiyacınız olan da bu sanırım.
kolay gelsin....

canım önerilerin için çok teşekkür ederim. bu sıralar kayra biraz daha sakin. bir günü başka bir güne uymuyor. nazar değmesin son bir haftadır. uysal sinirli değil. ama konuşması biraz daha gelişte daha fazla kelime kullanmaya 2/3 kelimelik tek tük de olsa çümle kurmaya başladı. acıktığını su içmek istediğini anlatıyor. arabayla gezmek istediğini söylüyor.
anneyi seğiyom (seviyorum) bile dedi.
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 15.11.2007 21:54:35 ( #173 )

Orjinalden alıntı: bestedeniz

Orjinalden alıntı: psk.emel

Aslında sen de bulmacayı çözmüş gibisin ama ben yine de açıklayayım. Aslında sorunun kaynağı tek başına olmamakla birlikte sensin,  bu doğru.Fakat seni model almaktan çok, tutarsızlığını sezmesi sorunu körüklüyor. Yanlış bir davranım geliştirmiş bebek bunun doğru ya da yanlış olmasıyla ilgilenmez, amacına ulaştırmasıyla ilgilernir. Bu davranım ona istediği sonucu kazandırmışsa tekrarlayacaktır. öğrenme budur.
"sakin yaklaşıyorum olmuyor bazen bende sinirleniyorum yine olmuyor. bu sefer istediği şeyi yapayım diyorum onu da istemiyor. " demişsiniz, işte bu tutarsızlık, çocuğun gelecekte bu davranışı yapacağını, büyük ihtimalle de daha yüksek dozda yapacağını gösterir.  
İçinde bulunduğu yaş bağımsızlaşma kendini sınama dönemi. Bu dönemde ona ne kadar serbesti tanındığı da önemli gösterdiği öfkeyi anlamada.
Bunun yanısıra, kendini ifade edememek de evet büyük bir engellenme ve öfke kaynağıdır. Fakat bu öfkeyi nasıl yaşayacağı babanın ve sizin rol modelleriniz çerçevesinde gerçekleşecektir, buna da dikkat.
Henüz konuşamıyor diye bir uzmana götürmekten kaçınmayın, çocuk psikoloğu veya pedagog onun kendini ifade edişini anlayacaktır. Asıl önemlisi size bebeğiniz ile ilgili bir kullanma klavuzu çıkaracaklardır ki sizin asıl ihtiyacınız olan da bu sanırım.
kolay gelsin....

canım önerilerin için çok teşekkür ederim. bu sıralar kayra biraz daha sakin. bir günü başka bir güne uymuyor. nazar değmesin son bir haftadır. uysal sinirli değil. ama konuşması biraz daha gelişte daha fazla kelime kullanmaya 2/3 kelimelik tek tük de olsa çümle kurmaya başladı. acıktığını su içmek istediğini anlatıyor. arabayla gezmek istediğini söylüyor.
anneyi seğiyom (seviyorum) bile dedi.

Sevindim. İletişim bir döngü işte, o iyiyse siz de iyi, siz iyiyseniz o da iyi oluyor.
sevgilerle
b-fit!
ayse28

• Tüm gönderiler : 226
  • Bölge: FINLAND/ZONGULDAK
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 16.11.2007 13:47:22 ( #174 )
merhabalar benimde size bir sorum olacakti her zaman yazilanlari takp edemiyorum ama cok guzel ve yararli bilgiler cok tesekkurler bilgileriniz icin.benim sorunum kizim öyle tek basina uyuyabilen bi cocuk degil ya kucagimda yada emerek uyuyor.kizim bazi seslerden korkuyor mesela elektirik supurgesinden onunla birlikte evi supurmem cok zor oluyor yaa kucagimdayken korkarak bana sarilarak supurebiliyorum yada  onu arabasinda balkonda uyutunca yapabiliyorum.bugun evi supururken onu karyolasina biraktim uykusuda gelmisti iyice orda 10 dk kadar agladi sonra uykuya daldi ama böyle korkarak uykuya dalmasi benim icime hic sinmedi ve cok uzuldum.böyle bir defa daha olmustu.acaba bu onun psikolojisini nasil etkiler. bende kendimi kötu hissediyorum.acaba fikirlerinizi yazabilirmisiniz.cok tesekkurler
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 17.11.2007 14:35:42 ( #175 )

Orjinalden alıntı: ayse28

merhabalar benimde size bir sorum olacakti her zaman yazilanlari takp edemiyorum ama cok guzel ve yararli bilgiler cok tesekkurler bilgileriniz icin.benim sorunum kizim öyle tek basina uyuyabilen bi cocuk degil ya kucagimda yada emerek uyuyor.kizim bazi seslerden korkuyor mesela elektirik supurgesinden onunla birlikte evi supurmem cok zor oluyor yaa kucagimdayken korkarak bana sarilarak supurebiliyorum yada  onu arabasinda balkonda uyutunca yapabiliyorum.bugun evi supururken onu karyolasina biraktim uykusuda gelmisti iyice orda 10 dk kadar agladi sonra uykuya daldi ama böyle korkarak uykuya dalmasi benim icime hic sinmedi ve cok uzuldum.böyle bir defa daha olmustu.acaba bu onun psikolojisini nasil etkiler. bende kendimi kötu hissediyorum.acaba fikirlerinizi yazabilirmisiniz.cok tesekkurler

lütfen sorularınız konu ile ilgili olsun.
sevgiler
b-fit!
nazan samıt

• Tüm gönderiler : 6938
  • Bölge: http://ordeklerim.blogspot.com/
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 18.11.2007 12:20:38 ( #176 )
emel hanım yazılarınızı dikkatle takip ediyorum özellikle tuvalet eğitimi konusunda kızım 2 yaşını geçmiş olmasına rağmen bez kullanıyoruz bu konuda bende tecrübemi paylaşmak istedim yazın çok güzel tuvalet eğitimine başladım ilk önceleri kreşten gelince akşamları altını tamemen açıp lazımlığıda ulaşabileceği yere koydum tuvaletin önüne hemen çok güzel tepkiler verip hiç yerleri kirletmeden devam etmeye başladı daha sonra hafta sonu tamamen açtım hatta geceleri bağladığımız bezi sabaha kadar ıslatmadan kalkıyordu hafta sonuda kazasız atlatınca kreşe bezsiz götürdüm ama kreşte hiç bir zaman söylememiş ama bu kreşin hatasıydı çünkü öğretmeni işten ayrılmış ve bizim kaç gün sonra haberimiz oldu çünkü sabah ları ve akşamları herhangi bir öğretmen alabiliyordu bu bizim için normaldi beyzada bize birşey anlatmadı neyse kreşte yaptıramıyorlardı ama evde tuvalete gidiyordu sonunda kreşte beze dönünce çocuğun kafası karıştı evdede altına yapmaya başladı tamamen beze geri döndük şimdilerde eve kardeş gelince hiç denemiyorum tuvalet olayını iki gün önce kendiliğinden iki kere bezini çıkartıp tuvalete gitti ve yaptı çok sevinmiştim ama uzun sürmedi bu sevincimiz bir daha gitmedi üstüne gitmedim ama babamız sık sık dile getiriyor bende kardeşe alışması gerektiğini düşünüyorum herhalde bir gün tuvalete gidecektir dimi

budakzuhal

• Tüm gönderiler : 2869
  • Bölge: (maraş) elbistan-(bursa) gemlik-balıkesir
Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 19.11.2007 01:39:08 ( #177 )
merhaba emel hanım ,
23 aylık bir kızım var biz de sonbahardan bu yana tuvalet eğitimini kazandırmaya çalışıyoruz ,kızım beklediğimden kısa bir sürede öğrendi çişini söylemeyi ama şimdi çoğu zaman söylemiyor ben tahmin ederek götürüyorum ona da ne yazıkki çeşitli şekillerde oyalayarak yoksa gene istemiyor yada altına yapıp sevinçle anne bak ben çiş yaptım diyerek geliyor. tekrar çişi geldiğinde söylemesini nasıl sağlayabilirim . şimdiden teşekkür ederim
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 20.11.2007 14:13:56 ( #178 )

Orjinalden alıntı: nazan samıt

emel hanım yazılarınızı dikkatle takip ediyorum özellikle tuvalet eğitimi konusunda kızım 2 yaşını geçmiş olmasına rağmen bez kullanıyoruz bu konuda bende tecrübemi paylaşmak istedim yazın çok güzel tuvalet eğitimine başladım ilk önceleri kreşten gelince akşamları altını tamemen açıp lazımlığıda ulaşabileceği yere koydum tuvaletin önüne hemen çok güzel tepkiler verip hiç yerleri kirletmeden devam etmeye başladı daha sonra hafta sonu tamamen açtım hatta geceleri bağladığımız bezi sabaha kadar ıslatmadan kalkıyordu hafta sonuda kazasız atlatınca kreşe bezsiz götürdüm ama kreşte hiç bir zaman söylememiş ama bu kreşin hatasıydı çünkü öğretmeni işten ayrılmış ve bizim kaç gün sonra haberimiz oldu çünkü sabah ları ve akşamları herhangi bir öğretmen alabiliyordu bu bizim için normaldi beyzada bize birşey anlatmadı neyse kreşte yaptıramıyorlardı ama evde tuvalete gidiyordu sonunda kreşte beze dönünce çocuğun kafası karıştı evdede altına yapmaya başladı tamamen beze geri döndük şimdilerde eve kardeş gelince hiç denemiyorum tuvalet olayını iki gün önce kendiliğinden iki kere bezini çıkartıp tuvalete gitti ve yaptı çok sevinmiştim ama uzun sürmedi bu sevincimiz bir daha gitmedi üstüne gitmedim ama babamız sık sık dile getiriyor bende kardeşe alışması gerektiğini düşünüyorum herhalde bir gün tuvalete gidecektir dimi

bu mesajı dün de cevaplamıştım ama sitede bir problem oldu galiba, mesajım görünmüyor. yeniden yazayım; bu durum kreşteki öğretmeninin değişmesine tepki olarak da ortaya çıkmış olabilir. bu konunun üzerinde durulmalı bence.
sevgiler...
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 20.11.2007 14:17:18 ( #179 )

Orjinalden alıntı: budakzuhal

merhaba emel hanım ,
23 aylık bir kızım var biz de sonbahardan bu yana tuvalet eğitimini kazandırmaya çalışıyoruz ,kızım beklediğimden kısa bir sürede öğrendi çişini söylemeyi ama şimdi çoğu zaman söylemiyor ben tahmin ederek götürüyorum ona da ne yazıkki çeşitli şekillerde oyalayarak yoksa gene istemiyor yada altına yapıp sevinçle anne bak ben çiş yaptım diyerek geliyor. tekrar çişi geldiğinde söylemesini nasıl sağlayabilirim . şimdiden teşekkür ederim

bu mesajı da cevaplamıştım dün, nereye gitti benim mesajlar anlamadım.Yeniden cevaplayayım;
Bu konuda nasıl yerine neden sorusuna odaklanmamız gerek. Bebeğiniz neden söylemeyi bıraktı acaba bunu bulmalısınız. Tuvalet eğitimi çok hassas bir konudur. Hiç ummadığınız bir şeyden bile etkilenmiş olabilir. Dışkısına "ee, pis," gibi ifadeler kullanılması bile bazen geri tepebiliyor.
Kaka, saç ve tırnak, bebek için organ gibidir ve onları bırakmak, vermek istemez. O yüzden çok hassas davranmak gerekir.
sevgilerle...
b-fit!
EmPar

Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR - 20.11.2007 14:28:01 ( #180 )
5nci hafta:

HAFTANIN KONUSUNU DÜN AKŞAM YAZACAKTIM FAKAT SİTENİN AZİZLİĞİNE UĞRADIM.BİR TÜRLÜ GİRİŞ YAPAMADIM FORUMA. SANIRIM TEKNİK BİR ARIZA VARDI.

BU HAFTANIN KONUSU KARDEŞ KISKANÇLIĞI. BU BÖLÜMDE BİRÇOK ANNE İÇİN FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM BİR KONUYU İŞLEMEK İSTEDİM.

YİNE BİR PİKOLOG TARAFINDA YAZILMIŞ BİR YAZIYI ALINTILAYACAĞIM BU HAFTA; PSK.MİNE ÖZKAMALI YAZMIŞ.

HERKESİN FAYDALANMASI DİLEĞİYLE...
SEVGİ VE HUZUR DOLU BİR HAFTA DİLİYORUM...
<mesaj tarafından düzenlendi EmPar on 17.02.2008 21:28:09>
b-fit!
Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 9 of 35, mesajlar 161 to 180 of 691

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 22 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat