Expand

REGL DÖNEMİ SİNİRİ

Yazar Mesaj
happygırl

• Tüm gönderiler : 3852
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Türkiye'nin incisi İZMİR'den
  • Durum: çevrimdışı
REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 05.12.2005 09:17:14 ( #1 )
Kızlar; ben son 2 aydır  regl öncesi çok agresif oluyorum. İnanılmaz gergin basit bir olaya bile oturup zırıl zırıl ağlıyorum... Ayrıca tam birgün boyunca süren şiddetli bir başağrısı oluyor. Ense köküme inen. Hep Apranax Fort kullanıyordum onun da zararlı olduğuna dair mail gelince elime bu ay, onu da içemedim. Sizlerde de böyle bir sorun oluyor mu? Oluyorsa nasıl çözümler buluyorsunuz?

Sevgiyle kalın!!!

kaoss

• Tüm gönderiler : 4546
Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 05.12.2005 09:35:56 ( #2 )
bende sinirli oluyorum..zaten genelde herkes öyle olur :)) çözüm bulamadım ama sabahları özellikle eşime sataşır kavga cıkarırım bu biraz işe yarıyor :)
feyzadem

• Tüm gönderiler : 2173
  • Bölge: PARIS
Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 05.12.2005 10:05:56 ( #3 )
   Merhaba regl donemini oldukca agrili geciren bir anne olarak cok coook iyi anliyorum sizi ,bahsettiginiz ilacla ilgili cook onceleri de aynis ekidl euyari notlari almistik ve ben de kullanmayi birakmistim ,simdi regl oncesi cukulata yemeye basliyorum ,rahatlatiyor ,ayaklarinizi  usutmemeye bakin,belinizi de ,aksamlari sicak suya koyabilirsiniz ,belinize de termofor ,geceleri de rahatlatici caylar icin ,sonra kuveti biraz doldurup icine de bir demet maydanoz atip biraz uzanabilirsiniz ,bu arada kafanizi dagitacak neseli seyler okuyun ,sakin bisiler dinleyin...

Bir ilac tavsiye edecegim ama ozelinize yolluyorum ismini... ama lutfen eczaneye ya da doktorunuza danisin ,cokgenel bir ilac aslinda ama olsun...
peggy

• Tüm gönderiler : 1202
  • Bölge: dünya(M)dan
Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 05.12.2005 10:41:41 ( #4 )
happycim, ilaç ismi vermek ne kadar doğru bilmem ama benimde çok agrılı gecerdi regl dönemim, sana özelden yolluyorum bende ... çok iyi gelirdi bana, çünkü söylediğin ilaç agrı kesici, oysa senin kas gevşetici ve aynı zamanda ağrı kesiciye ihtiyacın var, dolayısıyla, kasları gevşeterek vücüdu rahatlarıyo. bide regl dönemi beslenmene çok dikkat et, suni şeyler yemeni tavsiye etmem. doğal ürünlerle beslen, feyzanında bahsettiği sıcak su ve bitki çaylarıda çok iyi geliyor. birde biryerde okumuştum, b vitamini zengini besinler yada direk tablet olarak almak önemliymiş...
geçmiş olsun...

happygırl

Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 05.12.2005 11:01:28 ( #5 )
Kızlar sizlere çok teşekkür ederim.
Kaosscuğum senin yaptığını ben de yaptım. Bazen eşim bana iyi tahammül ediyor diyorum vallaha.... Cmt. başım ağrıyor dedim yattım, pazar bacaklarım halsiz dedim yattım..... Ben olsam bu kadar anlayışlı olurmuydum bilmem?

Bu arada benim karın ve bel ağrım olmuyor, çatlayacak gibi başım ağrıyor. sanki bir elektrik kanalı var, beynimin içinde sızlıyıp duruyor....

Bu arada bebek.com da böyle sorunlarımızı danışabileceğimiz doktor olsa ne iyi olur değil mi?

prenscim

• Tüm gönderiler : 2850
  • Bölge: İstanbul Katılım Zamanı:10/10/2005
Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 05.12.2005 11:25:46 ( #6 )
kızlar bu konuyla bende bişeyler söyleyeyim.benim doğumdan nce hafif ağılarım olurdu.doğumdan sonra ağrım olmadı ama benimde baş ağrılarım var.çok şiddetli değil,birde çok sinirli oluyorum.doktora gittim ama emzirdiğim için doğal şeyler önerdi.şu sıcak su işini pek yapmayın derim.çünkü bekarken çok sancım vardı.annemda ayaklarıma sıcak su,belimede sıcak havlu koydu.sonrasımı acillik oldum.daha çok sancılandım.bağıra bağıra hasteneye götürdüler beni.doktorda anneme çok kızdı.bu tür yöntemleri uygulamak doğru değilmiş.sora bana buscopan isimli ilaç verdi.adetin ilk günü alıyorsun ağrın olmuyor.sevgiler

bekirin annesi burcu..

28.06.2004
CANIM OĞLUM
happygırl

Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 05.12.2005 11:27:59 ( #7 )
Peki buzcopan adetini kesmiyor mu? Ben çok fazla adet görmediğim için bana aspirin iç demişlerdi, kanı sulandırması açısından ben de ise aksi oldu, adetim kesildi... Umarım aynı şeyi yaşamam buzcopan içerek...

prenscim

• Tüm gönderiler : 2850
  • Bölge: İstanbul Katılım Zamanı:10/10/2005
Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 05.12.2005 11:40:50 ( #8 )
happycim canım ben bekarken kullanmıştım.kesilme felan olmadı.şu an görümcelerimin ikiside kullanıyor,onlarada ben söylemedim doktor yazmış.sen kullanıyormusun şu an doktormu verdi?
bekirin annesi burcu..

28.06.2004
CANIM OĞLUM
nehirnil

• Tüm gönderiler : 72
Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 19.12.2005 21:28:55 ( #9 )
arkadaşlar apranax fort neden zaralıymış benim bu konuda bilgim yok. dr.um elimin altında bulunsun diye vermişti ama hiç kullanmadım zaten regl döneminde özellikle ilaç kullanmak istemiyorum ki gerek te kalmıyor çok şükür rahat geçiriyorum. size de tavsiyem bu dönemde eğer çok ağrınız oluyorsa hafif hafif egzersiz yapmayı deneyin inanın çok faydasını göreceksiniz.
sibelhandan

• Tüm gönderiler : 202
  • Bölge: MALTEPE/İSTANBUL
Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 23.12.2005 12:30:35 ( #10 )

benim son zamanlar mide bulantısıyla başlıyor regl dönemim sanki hamilliğin ilk aylarında gibiyim, ve başım karnım heryerim ağrıyor ilaç kullanmadan atlatmaya çalışyorum yoğun olursanm bazen unutuyorum ağrıı bile.
happygırl

Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 03.01.2006 11:24:18 ( #11 )

Adet öncesi sendromu (PMS)
PMS, kadın ve genç kızların adet (regl) dönemine yaklaşırken yaşadıkları önemli karakteristik fiziksel ve ruhsal belirtiler olarak tanımlanır.

Güncelleme: 19:42 TSI 28 Mayıs 2005 Cumartesi

- Kadınların ve genç kızların çoğunda, PMS belirtileri gözlenir. Bununla birlikte, kadın ve genç kızların % 80’inden fazlasında görülen bu belirtilere karşı, bunların sadece % 2.5’lik bir kısmı gerçekten PMS’dir. PMS, yeni ergenliğe ulaşmış kızlarda daha az rastlanmakla beraber daha ileri yaşlarda daha sık gözlenir.

İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

www.orkid.com.tr

reklam

PMS, yumurtlama ile regl dönemi arasında yaşanan bir grup belirtidir. Reglden 7-10 gün önce yaşanmaya başlar ve belirtiler regl başlamasıyla sona erer.

PMS BELİRTİLERİ
Her kadın ya da genç kızda farklı belirtiler gözlenebilir. Belirtiler regl döneminden, regl dönemine gerçekleşir. Belirtilerin şiddeti, dönem dönem dalgalı bir seyir göstererek artabilir. Belirtiler, genellikle regl döneminin başlamasından 7-10 gün önce kendini gösterir ve bu dönem yaklaştıkça şiddetlenebilir. Belirtiler hafif, orta şiddette ya da şiddetli olabilirler.

Duygusal belirtiler
*Sıkıntı, kaygı
*Çabuk sinirlenme, asabilik
*Bitkinlik
*Depresyon
Kızgınlık
Konsantrasyon bozukluğu
Aşırı duyarlılık
Cinsel istekte değişme
Kendini beğenmeme
Sosyallikten uzaklaşma
Doğal aktivitelere olan ilginin azalması

Fiziksel belirtiler
*Karın Şişkinliği
*Göğüslerin şişkinliği ve hassaslığı
*Diz, dirsek ve parmaklarda su toplanması
*İştahın artması
*Baş ağrısı
Yeme isteği
Kabızlık
Mide bulantısı
Susama
Hantallaşma
Uyku alışkanlığının değişmesi
(Yıldızla işaretlenenler çok görülen belirtilerdir)

PMS’İN TEŞHİSİ
PMS’in teşhisinde, laboratuar bulguları ya da fiziksel bulgularla hareket edilemez. Çünkü PMS’e has bir tane özel belirti yoktur. PMS’in teşhisindeki tek yol, PMS belirtileri olarak sıralanan belirtilerden rahatsız olan kadın ve genç kızların belirtilerini, iki - üç ay boyunca izlemeleridir. Belirtilerin adet öncesi dönemde gerçekleştiğinin ve adet kanamasının gerçekleşmesiyle yok olduğunun saptanmasıyla, PMS teşhisi konulabilecektir.

NE YAPMALI
Diyet
Genel beslenme çizgilerinin rehber alındığı günlük bir diyet, PMS belirtileri üzerindeki kontrolünüzde size yardımcı olacaktır. Daha az tuz, rafine şeker, kırmızı et ve yağ tüketmeye çalışın; karbonhidrat karışımları, sebze ve meyve yiyin.
Sodyum miktarını kontrol altına almanız, adet kanaması öncesinde eklemlerinizde oluşacak sıvı toplanmasını azaltacaktır. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu günlük sodyum miktarı 2000 ile 4000 mg arasıdır. Aşağıdaki önerileri dikkate alarak, tuz alımınızı dereceli olarak düşürün.
Tabağınızdaki yiyeceğe tuz yerine başka katkılar eklemeyi deneyin (Bu, mevsime göre çeşitli otlar, limon suyu ya da sirke olabilir)
Yemeğinizi pişirirken tuz eklemeyin.
Konserve yerine taze ürünleri tercih edin.

Egzersiz
Egzersiz, sadece genel sağlığı düzeltip, iyiye gitmesini sağlamaz, aynı zamanda endorfin üretimine de yardımcı olur. Haftada en az 3 -5 kere yarım saatlik egzersizler yapmanız, çok yararlı olacaktır. Yüzme, jogging, hızlı adımlarla yürüme ya da kendi tercih ettiğiniz bir sporu yapabilirsiniz. Bu, sizin vücudunuzun daha biçimli olmasına, kilonuzu daha rahat kontrol edebilmenize, vücut sağlığınızı korumanıza ve kendinize olan güveninizin artmasına yardımcı olacaktır.

Alkol ve kafein alımını düşürmek
Alkol ve kafein, PMS belirtilerini şiddetlendirebilir. Kafein bundan başka, göğüslerin hassasiyeti arttırabilir, endişe ve asabiyet yaratabilir. Ancak şu da unutulmamalıdır ki kafeinin tek kaynağı kahve değildir. Çayda, bazı içeceklerde, çikolotada ve sayılamayacak kadar çok ilaçta da bulunur. Alkol de, PMS’in yarattığı baş ağrısı ve yorgunluğu arttırır.

Dinlenme
Çoğu kimse, her gece ortalama 7 saat uykuya ihtiyaç duyar. Bazı genç kızlar, özellikle adet dönemi öncesi, daha fazla uykuya ihtiyaç duyabilirler. Kendinizi daha iyi hissedene kadar dinlenmelisiniz.

Stresi azaltmak
Stres, PMS’i şiddetlendirebilir. Stresi yenerek kendinizi rahatlatmak için kullanabileceğiniz bir çok metod vardır. Meditasyon, yoga ya da egzersiz sizin stresinizi atmanıza yardımcı olacaktır. Kendinizi rahatlatıcı renklerle çevirin, yumuşak bir müzik koyun, bir banyo yapın. Özellikle hoşlandığınız şeyleri yapmak için zaman ayırmanız, kendinizi daha iyi ve daha mutlu hissetmenize yol açacaktır. Sizde nelerin stres yarattığını keşfetmeye bakın ve onlardan uzak durun. Özellikle adet döneminizin son safhasında.

Duygularla başa çıkmak
PMS’in en zor bölümü, duygularınızın üst seviyeye çıkması ve bu hisleri kontrol edebilme konusunda yetersiz kalabilmenizdir. Gereksiz yere duyulan kızgınlıklar genç kızları rahatsız eder. Gereğinden fazla duyarlılık ve sinirlilik hali, aile hayatı ya da arkadaşlıkları zedeleyebilir. PMS’de duygusal belirtiler, fizikselden daha önde gidiyorsa ve verdiğimiz yardım ipuçları yetersiz kalıyorsa, bir uzmana gözükmenizde yarar vardır.

duru28

• Tüm gönderiler : 144
Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 03.01.2006 14:41:49 ( #12 )
bu konuyla ilgili okadar cok sey yazdımki bilgisayar kilitlendi ve hepsi gittisimdi nasıl toparlıycam bilmiyorum.sevgili happygirl senin yasadıklarının aynısını ben bekarlıgımdan beri yasıyorum.sadece hamilelikte olmadı.cünkü bu hormonal bir durum.östrojenin yükselmesiyle oluyor.aslında bu tam olarak pms degil.bir cesit migren atagı.bu dönemde vucut su tutup ödem olusuyor.sadece vucut degil beyindede ödem olusuyor.bu yüzden siddetli basagrıları hatta bazen bulantılar oluyor.yapılabilecek seyler arasında söyle tavsiyelerim var.basagrılarını takip et.reglden 1 gün önce yada 1.günümü baslıyor?kanama artmaya baslayınca basagrısı azalıyormu?basagrısı enaz 4 saatmi sürüyor?bazen yumurtlama dönemlerindede oluyormu?bazı seyleri yemek icin istek duyarken bazılarından tiksinti duyuyormusun?bunları takip edip kendine bir cözüm yolu bulman gerekiyor.öncelikle tuzu kesip bol su icmelisin.ödemi ve toksinleri atmak icin.basagrın hafif basladıgında sana iyi gelen bir agrı kesiciyi geciktirmeden ic.sakın gecer diye bekleme.öznurun dedigi gibi esinle kavga etmek stres kaynagı oldugu icin bence yapma.sana stres verecek olay ve ortamlardan uzak dur.dısarı cıkıp temiz hava almayı dene.mutlaka tansiyonunu ölctür.benim agrılarım sırasında tansiyonumun 18 e cıktıgı bile oluyordu.basagrısı ve tansiyon birbirini tetiklermis.kola,neskafe,peynir,cikolata,kızartma,sigara ve alkol basagrısını artırabilr.o dönemlerde bunlara dikkat et.bazende aksine cözüm olabiliyor.mesela ben koyu sekersiz neskafeyle basagrımın azaldıgını biliyorum.deneyerek sana iyi gelenleri bul.agrın sırasında uyumak ve karanlıkta olmak istiyorsan muhakkak bu ortamı kendine sagla.yada HAMİLE KAL ÖSTRÖJEN DÜZEYİN DEGİSSİN VE BAS AGRISINDAN KURTUL
  SAKA BİR YANA MAALESEF ARKADASLAR BUNU CEKMEK ZORUNDAYIZ.UZUN ZAMAN TEDAVİSİ İCİN UGRASTIM.İZMİRDEYKEN 9 eylül hastanesinde calısıyordum.orda bir docentle basladım tedaviye.ankarada devam ettim ama tamamn gideremiyorsun sadece hafifletebilirsin.Allah kolaylık versin
<mesaj tarafından düzenlendi duru28 on 03.01.2006 14:44:29>
happygırl

Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 03.01.2006 14:59:41 ( #13 )
duru28 canım sağol yaaa..

evet eskiden bu şiddetli yaşadığım başağırısı reglimden 1 gün önce olurdu şimdi ise 1 hafta önce... İnanki korkuyorum vücudumda birşeyler mi değişti doğumdan sonra, yoksa kullandığım doğum kontrol hapları mı yapıyor bunları bilmiyorum. Özellikle son dönemlerde d.k.hapları ile ilgili çok kötü mailler geliyor...bilmiyorum neden oluyor....Bir de bişi soracağım senin de omzunda kasılma oluyor muydu bu dönemde?

Sevgiler

duru28

• Tüm gönderiler : 144
Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 06.01.2006 13:52:33 ( #14 )
tam olarak omuz diyemeyecegim ama boynunun altına kürek kemiginin üstünde benim genelde sag omzumun ortasına denk gelir.bir nokta vardır.boynumun sag tarafından yukarı dogru cıkar.ensede sertlik olusur.genelde basagrısı bir tarafında daha yogundur.basımı geriye dogru attıgımda omzumdaki tutulan nokta resmen deliniyormus gibi agrır.güzel anlattımmı?????kusura bakma bu arada efeyle ugrasırken buraya ugramam zor oluyor.cevabını biraz geciktirdim.dogum kontrol hapı bazen arttırabiliyor.bu arada bana su apranaxın zararlarını gönderirmisin?takiplerini yapacakmısın?özellikle su neskafeyi dene derim.sevgiler
baran26

• Tüm gönderiler : 406
Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 06.01.2006 17:01:11 ( #15 )
Merhaba happygirl.Adet döneminde benim önceden hiç baş ağrım olmazdı.Doğum kontrol hapı kullandığımdan beri bendede oluyor.Bende haberleri okuduğumdan psikolojik mi yada ondan mı bilmiyorum benimde resmen başım ağrıdan çatlıyor.Ne yapacağımı şaşırıyorum valla.
Sibel(11/03/1979)&Zuzusu Berke Baran(31/01/2005)
bahar25

• Tüm gönderiler : 1090
  • Bölge: FINLAND / Adana
Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 09.01.2006 18:16:51 ( #16 )
Bendede bekarken cok siddetli agrilar olurdu, aslinda dogum yapana kadar agrilarim devam etti, bende gunde 5 tane apranax icerdim tr de, yoksa mumkun degil o agrilara dayanamazdim, dogum yaptiktan sonra agrim olmadi, yani cok az oluyor belli belirsiz, bunada sukur canim en azindan ilac almiyorum gerek kalmiyor cunku

happygırl

Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 16.01.2006 08:34:17 ( #17 )

Orjinalden alıntı: duru28

bu arada bana su apranaxın zararlarını gönderirmisin?

Canım gelen mailleri sildiğimden şuan yok.ama ilk geldiği zaman buraya kopyalayacağım...Sevgilerimle

bnszhytyk

• Tüm gönderiler : 3
  • Katıldı: 13 July 2010
Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 13.07.2010 05:16:09 ( #18 )
MERHABALAR BEN SAYFAYA YENI UYE OLDUMDA YAZILARINIZI YORUMLARINIIZI GORDUM ADET DÖNEMI SINIR STRESI ICIN ILAC ÖNERIRIM DEMIISSINIZ ADINI ALABILIRMIYIM SORDURARAK uygun gelıse kullanıcamda cok tesekkurler
bnszhytyk

Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 13.07.2010 05:16:39 ( #19 )
MERHABALAR BEN SAYFAYA YENI UYE OLDUMDA YAZILARINIZI YORUMLARINIIZI GORDUM ADET DÖNEMI SINIR STRESI ICIN ILAC ÖNERIRIM DEMIISSINIZ ADINI ALABILIRMIYIM SORDURARAK uygun gelıse kullanıcamda cok tesekkurler
bnszhytyk

Ynt: REGL DÖNEMİ SİNİRİ - 13.07.2010 05:16:44 ( #20 )

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 1 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat