Evetttt nihayet ben de yaptım bu pizzayı!

Yalnız hayal ettiğim gibi deniz ürünlü ya da kıymalı yapmadım. Dondurulmuş deniz ürünlerini soteleyip öyle koymak lazım üstüne, ne onunla ne de kıyma kavurmakla uğraşacak vaktim olmadı bugün. Ben de evdeki şarküteri ürünleri ile yaptım. Sosis, sucuk, kaşar peyniri, biberli yeşil zeytin, mısır, çarliston biber kullandım malzeme olarak.
Tüm aşamaları resimleyip sizlere gösterecektim bu ilk ocakta pizza deneyimimde, malzemeleri koyduktan sonra çektim, hamur kabarmaya başlayınca çektim, ama piştiği zaman çekmeyi unuttum çünkü derhal yemeğe girişildi, son kalan dilimin resmini çekeyim bari diye mutfağa gittim ama dilimin yerine yeller esiyordu.

Bence bu hamur en güzel kıymalı olur. Kıymayı domates, soğan biberle soteleyip öyle kullanacağım, birkaç gün içinde yapmayı düşünüyorum...
Tarifte ne gibi değişiklikler yaptım söyleyeyim, bir kere hamura çok az tuz kattım, çünkü üzerindeki ürünler fazlası ile tuzlu olacaktı...İkincisi tavayı tereyağ ile yağladım çünkü -zehir- olduğunu bildiğim margarin bizim eve asla girmez, 20 senedir margarinli birşey yemedim diyebilirim (misafirlikte ve dışarda yenenleri saymıyorum tabii, mecbur kalınıyor bazen), sıvı yağla tavayı yağlamayı düşündüm ama sıvı yağ toplanacağı için tereyağda karar kıldım. 26 cm teflon tavada pişirdim pizzayı, yaklaşık 20 dakikada pişti. Bu arada kabartma tozunu da tam 2/3 paket kullandım, hamur 1 cm kadar kabardı; bence ideal yükseklik, kağıt gibi ince pizza hamurları bana lahmacunu çağrıştırır, pek sevmem.

Çok kalın da olmadı çok ince de olmadı, sanırım 5 fincan una 2/3 kabartma tozu tam geldi...
Yine de ben fırında pişirdiğim ve bildiğim hamurdan vazgeçmem, ev pizzası dedim mi aradığım lezzet odur. Bu bana biraz ekmek hamuru gibi geldi, bu nedenle ideal malzemenin kıyma olacağını düşünüyorum bu hamur için.
Resimleri ekleyeyim, dediğim gibi maalesef iki resim var sadece, ikinci deneyişimde en son aşamasını da çekmeyi unutmayacağım inşallah.
Malzemeleri koyup, ocağı yakmadan önce çektiğim resim....
[image]local://49569/2E4E617A1C4441D5AB4942096FC5C775.JPG[/image]