SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 9 of 19, mesajlar 321 to 360 of 727
Yazar Mesaj
Grizabella
  • Tüm gönderiler : 13225
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 06.02.2008 03:09:14
Evetttt nihayet ben de yaptım bu pizzayı! Yalnız hayal ettiğim gibi deniz ürünlü ya da kıymalı yapmadım. Dondurulmuş deniz ürünlerini soteleyip öyle koymak lazım üstüne, ne onunla ne de kıyma kavurmakla uğraşacak vaktim olmadı bugün. Ben de evdeki şarküteri ürünleri ile yaptım. Sosis, sucuk, kaşar peyniri, biberli yeşil zeytin, mısır, çarliston biber kullandım malzeme olarak.

Tüm aşamaları resimleyip sizlere gösterecektim bu ilk ocakta pizza deneyimimde, malzemeleri koyduktan sonra çektim, hamur kabarmaya başlayınca çektim, ama piştiği zaman çekmeyi unuttum çünkü derhal yemeğe girişildi, son kalan dilimin resmini çekeyim bari diye mutfağa gittim ama dilimin yerine yeller esiyordu.

Bence bu hamur en güzel kıymalı olur. Kıymayı domates, soğan biberle soteleyip öyle kullanacağım, birkaç gün içinde yapmayı düşünüyorum...

Tarifte ne gibi değişiklikler yaptım söyleyeyim, bir kere hamura çok az tuz kattım, çünkü üzerindeki ürünler fazlası ile tuzlu olacaktı...İkincisi tavayı tereyağ ile yağladım çünkü -zehir- olduğunu bildiğim margarin bizim eve asla girmez, 20 senedir margarinli birşey yemedim diyebilirim (misafirlikte ve dışarda yenenleri saymıyorum tabii, mecbur kalınıyor bazen), sıvı yağla tavayı yağlamayı düşündüm ama sıvı yağ toplanacağı için tereyağda karar kıldım. 26 cm teflon tavada pişirdim pizzayı, yaklaşık 20 dakikada pişti. Bu arada kabartma tozunu da tam 2/3 paket kullandım, hamur 1 cm kadar kabardı; bence ideal yükseklik, kağıt gibi ince pizza hamurları bana lahmacunu çağrıştırır, pek sevmem. Çok kalın da olmadı çok ince de olmadı, sanırım 5 fincan una 2/3 kabartma tozu tam geldi...

Yine de ben fırında pişirdiğim ve bildiğim hamurdan vazgeçmem, ev pizzası dedim mi aradığım lezzet odur. Bu bana biraz ekmek hamuru gibi geldi, bu nedenle ideal malzemenin kıyma olacağını düşünüyorum bu hamur için.

Resimleri ekleyeyim, dediğim gibi maalesef iki resim var sadece, ikinci deneyişimde en son aşamasını da çekmeyi unutmayacağım inşallah.

Malzemeleri koyup, ocağı yakmadan önce çektiğim resim....

[image]local://49569/2E4E617A1C4441D5AB4942096FC5C775.JPG[/image]
Eklenen resim(ler)

Grizabella
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 06.02.2008 03:10:02
Bu da pizzanın pişme süresinin 10.dakikasında çekilmiş bir resim... Dediğim gibi sonrası yok, hemencecik midelere indirildiği için.

[image]local://49569/497A6093A0754D7096924C4030283D16.JPG[/image]
Eklenen resim(ler)

elya
  • Tüm gönderiler : -7469
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 06.02.2008 07:53:41
niyammm niyammm :)))
ellerine saglik ilkeee...
:)

spmm
  • Tüm gönderiler : 1352
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 06.02.2008 08:12:22
offss İlkee yapma bunu banaaaaacaip canımm istedi yaaf kahvaltıya mı yapsam neellerine sağlık canım harika görünüyorr...

sadengk
  • Tüm gönderiler : 7735
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 06.02.2008 09:30:21

Orjinalden alıntı: #kızımın*adıaylin#

nurcancım o zaman da yiyemeyecen hehehe..çünki emzireceksin.sarımsaklı süt bebek sevmeyebilir.ama bi yersin..etkilemiyorsa yiyebilirsinbazen bebekler emmeyebilio o yüzden

Gerçekten mii
Bi kerecik yiyim bişi olmaassss sucukunu as koycam söz

zseker
  • Tüm gönderiler : 4544
  • Bölge: b.paşa/istanbul
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 06.02.2008 12:24:00
ilke ellerine sağlık ,çok güzel gözüküyor ..

bende fırında olan pizza daha hoşuma gidiyor..
bunun hamuru dediğin gibi kıymalıya daha çok yakışıcak..

denersem bende fikrimi yazarım kıymalı hakkında

SeYmAnUr
  • Tüm gönderiler : 3612
  • Bölge: İSTANBUL-ÜMRANİYE
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 19:03:06
BENDE YAPTIM ÜŞENMEDEN BÜTÜN SAYFALARI OKUDUM TECRÜBELERİNİZDEN YARARLANDIM AMA KENDİ PİZZAMIN ÜSTNE PİZZA TANIMAM KARDEŞİM BUNUN HAMURU KEK GİBİ BENIMKI TAM PİZZA HAMURU OLUYOR....EMEĞİ GEÇENLERİN ELLERİNE SAĞLIK RESIMLER SICAKKEN ÇEKİLMİŞ ONDAN PUSLU BUHARI ÜSTÜNDE....

AYRICA MISIRI KOYMAYI UNUTTUM KAŞARDA KOYMUŞTUM MISIRI SONRA EKLEDİM BI DAHA KAŞAR KOYDUM...

İŞTE DUMANI ÜSTÜNDE VEJETERYAN PİZZA

[image]local://71554/14F78FC922424F1AB58FBEB326B98F4D.jpg[/image]

[image]local://71554/F7251C025CAC4AFBA8B9606F7FA65313.jpg[/image]

[image]local://71554/6F49D6FB52CE4A9D9FC9C46631FDF1D9.jpg[/image]

[image]local://71554/79E5B4C960124B84AFB738FAFF379587.jpg[/image]
<mesaj tarafından düzenlendi şeymanur on 07.02.2008 19:05:14>
Eklenen resim(ler)

secilöz
  • Tüm gönderiler : 1636
  • Bölge: İZMİR KSK -ŞİMDİLİK KAYSERİ
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 19:16:35
valla ben bugğn yptım.yarım paket koydum kabatma tozunu ay çok güzel oldu yawww:)

c@ney38
  • Tüm gönderiler : 6819
  • Bölge: Listemiz 837.sayfada:))
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 19:16:51
İlkecim o ne ööle nasıl iştahım kabardı şimdi ben bu pizzayı yapmıyayım da kim yapsın.
 Şeymanurcum senin de eline sağlık akşam akşam midemi guruldattınız yaw
SEVİYESİZLİĞİ KENDİNE DÜSTUR EDİNEN KİŞİ CAHİLDİR.
AYRICA CEHALETTE ÇİRKEFLEŞTİRİR İNSANI

secilöz
  • Tüm gönderiler : 1636
  • Bölge: İZMİR KSK -ŞİMDİLİK KAYSERİ
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 19:17:10

[image]local://121892/CCCA7863A650471E97D84D87B346D348.jpg[/image]
Eklenen resim(ler)

Grizabella
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 20:54:50
Yakında bu sayfa gazetelere konu olursa hiç şaşırmam. "Yüzlerce kadın, örgütlü bir şekilde tava pizzası yapıyor, sayıları çığ gibi büyüyor" başlığı altında.

Hastayım grip oldum, halim yok, kendimi biraz iyi hissetsem kıymalısını yapacağım hemen.

B£RRAK
  • Tüm gönderiler : 1308
  • Bölge: Balıkesir
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 21:51:49
Arkadaşlar bu pizzayı pizzapan da(elektrikli pizza tenceresinde) yaptım...aynı ölçüyü kullandım..bu tencere zaten kocaman bişi...10 kişilik belki de daha fazla çıktı..inceliği de çok güzel oldu..yarın sabah tekrar yapacağım resim eklerim

elya
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 22:10:10
berrakkkkkkkkkkkk..davsanim....sirinemmmm...puzzlekralicemmmmmmmmm...
nerdesin yafff...pizza konus olmasa..göremicez seni valla :)
nasilsen bakemm???

heee..o pizza panlardan benim annemdede var...ben de mi alsam bidene :))
sen daha neler yapiyon onun icinde?? annem sac böregi yapiyo...

ilkeeee..hehhee..bi pizza furyasi gidiyor bakalim :))
ama cok gözel birsey valla...ben yarin tonbaliklisini yapcammmmm :)
niyamm niyammm :D

...dP...
  • Tüm gönderiler : -1379
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 22:16:49

Orjinalden alıntı: ilke_ersoy_kibriscikli

Yakında bu sayfa gazetelere konu olursa hiç şaşırmam. "Yüzlerce kadın, örgütlü bir şekilde tava pizzası yapıyor, sayıları çığ gibi büyüyor" başlığı altında.

hahhahahahaaaaaaaaaaaa

walla tahriklere dayanamayıp ben de yapıcam yakında sanırım...
çünkü bu pizzayı yapmamış olanı yakında modlar forumdan atıcak...

E V R E K A
  • Tüm gönderiler : 8317
  • Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 22:48:54
Pizzalar süper görünüyor.

Herkesin ellerine saglık

Grizabella
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:08:19
Nilsun mutlaka yap, içinde kalmasın...Ben kaç gün bu sayfaya baktım takıntı olmuştu bu pizza bende.

Yalnız ben bir dahakine 5 fincan değil de 6 fincan unla yapmayı düşünüyorum, diğer malzemelerin miktarını değiştirmeden... Ben biraz tıkız seviyorum pizza hamurunu, bu biraz ekmek gibi olmuştu acaba un miktarını arttırsam düşündüğüm gibi olur mu? Zaten tek bir tarif yoktur ki bir yerleri ile oynamayayım tabii sonuç her zaman mükemmel olmayabiliyor hehe

Berrak benim pizzapanım yok alsam mı ki. Bir o eksikti, süratle dönmem gereken bir diyetim var ama yemek sayfaları da feci baştan çıkarıyor insanı, bu foruma girmemek lazım yaw.

Elif sen de her gün pizza, kek, börek yapıyorsun nasıl kilo almıyorsun hayret ediyorum. Bizim evde hamur işleri çok nadir pişer aslında ama dediğim gibi bu sayfalar beni yoldan çıkarıyor. Bir de benim yardımcı (öncekini işten çıkardıktan sonra 1 ay istediğim gibi birini bulamamıştım nihayet buldum) yarın çiğ börek yapacağım dedi, yapma diyemedim, dilim varmadı, hatta "ayy o çok sevilir bizim evde, bolca yap" deyiverdim. Allah sonumuzu hayır etsin ne diyeyim...

Ruhan, senin eşin pizzanın ketçabını fırça ile sürdü diye ben de öyle yapayım dedim ama sen "önce ketçapı koydu fırça ile yaydı" demişsin, ben onu atlamışım okurken ve poğaça üstüne yumurta sürer gibi kaseye ketçabı koyup öyle sürmeye kalktım cıvık hamurun üstüne, tabii epey oyaladı beni, bir yandan da düşündüm "Ruhan'ın eşi bunu nasıl sürebildi" diye. Ender'in de yemekleri dillere destandır, ben hamileyken her yemeği o yapmıştı ama artık epeydir yapmıyor, performansını bu ay sonunda başlayacağı yemek kursuna saklıyor sanırım. Bizim evde de yakında profesyonel bir aşçı olacak ama kaç kur giderse gitsin benim kadar iyi bir aşçı olamaz, bunu ona da diyorum, bakalım göreceğiz diyor. Benim elimin lezzeti yeter, hımf.

elya
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:12:43
ahhahaha...ilkeeee..sana kilo almadigimi kim dediiiii :))))))
valla banu bilir...84 kg kadar inmistim..su an yine masallah baskül 88kg gösteriyor...
bi toparlayamadim yaffff..uyuz oluyorum...sözde banuya söz vermistim :)
ama beni bitiren hamur isleri diil..su abur cubur olayi...ben yoksa..yaparim..ama bi parca yerim..
yapmasini seviyorum ..ondan yani...sonra dagitirim saga sola...anneme gönderirim...kursa yaparim..
kadina veririm ve ve veee....

bu arada cigbörek..cüper bisidir :) bi tatar kizi olarak söyleye bilrim bunu :D

ama yarin tonbaliklidan yicem..2 dene heminde :P

E V R E K A
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:15:22

Ruhan, senin eşin pizzanın ketçabını fırça ile sürdü diye ben de öyle yapayım dedim ama sen "önce ketçapı koydu fırça ile yaydı" demişsin, ben onu atlamışım okurken ve poğaça üstüne yumurta sürer gibi kaseye ketçabı koyup öyle sürmeye kalktım cıvık hamurun üstüne, tabii epey oyaladı beni, bir yandan da düşündüm "Ruhan'ın eşi bunu nasıl sürebildi" diye. Ender'in de yemekleri dillere destandır, ben hamileyken her yemeği o yapmıştı ama artık epeydir yapmıyor, performansını bu ay sonunda başlayacağı yemek kursuna saklıyor sanırım. Bizim evde de yakında profesyonel bir aşçı olacak ama kaç kur giderse gitsin benim kadar iyi bir aşçı olamaz, bunu ona da diyorum, bakalım göreceğiz diyor. Benim elimin lezzeti yeter, hımf.

Ha ha hahaaaaaaa gece gece iyi güldürdün beni İlkeeeeeee

Senin iş Karadenizlilere dönmüş yawsss

Grizabella
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:17:13
Ben de çok severim yapıp dağıtmayı ama eve de hatırı sayılır miktarda kalıyor ben hamur işleri yaptığımda. Abur cubur ile çok fazla aram yok (çikolata hariç) ama bizde yemek saatleri çok düzensiz, herkesin farklı zamanlarda farklı işleri olunca, birlikte oturup belli saatte akşam yemeği yemek filan hayal oluyor. Hal böyle olunca özellikle akşam yemeği saati gecikiyor, mesela kahvaltı atlanabiliyor bunlar çok yanlış. Bir de hamur işleri ile tatlılarda sahiden çok fazla kalori var. Benim yaptığım poğaçalarımın biri yaklaşık 300 cal mesela... Gün içerisinde 4-5 tane yesen ki yenir, bir de günlük normal yemeğini yesen bittin demektir düşün yani.

Amaaaa ben de bu pizzayı 4-5 çeşidini yapmadan bırakmam. Zaten Ender bayıldı, 2.sini bekliyor çok fazla belli etmemeye çalışsa da.
<mesaj tarafından düzenlendi ilke_ersoy_kibriscikli on 07.02.2008 23:18:50>

Grizabella
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:18:19

Orjinalden alıntı: EVREKA :)

Heheh aynen öyle Ruhancığım. Demek ki neymiş, okumak da yetmezmiş, okuduğumuzu doğru anlamak lazmmış.

Neyse ki kıymalısına ketçap sürmeyeceğim.

E V R E K A
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:20:05

Heheh aynen öyle Ruhancığım. Demek ki neymiş, okumak da yetmezmiş, okuduğumuzu doğru anlamak lazmmış.

Ben artık ketçap sürmüyorum. Salçayı sulandırıp içine kekik atıp öyle sürüyorum. Ketçapdan daha güzel oluyor

elya
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:24:04

Ben artık ketçap sürmüyorum. Salçayı sulandırıp içine kekik atıp öyle sürüyorum. Ketçapdan daha güzel oluyor

baaaaaaaaaaa..kimden ögrendin kiz onuuu ?? :D:D:D:D:D
uehehhe

E V R E K A
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:27:28

Orjinalden alıntı: elya

baaaaaaaaaaa..kimden ögrendin kiz onuuu ?? :D:D:D:D:D
uehehhe

Evet itiraf ediyorum senden ögrendim

elya
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:31:43
uehehe :P
ama harbi ketcaptan cok daha ii oluyor :D

E V R E K A
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:33:00

uehehe :P
ama harbi ketcaptan cok daha ii oluyor :D

Evetttttt

...
  • Tüm gönderiler : 1860
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:33:59
salçayı sulandırmıcaksınız salçanın içine biraz zeytinyağı ve kekek koyup öle sürceğiniz yoksa öle yapmıomuydunus siz..

yaw benim fırın pizzasını veriim bari tarifini daha rahat ve lezzetli onu yapın

E V R E K A
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:35:30

Orjinalden alıntı: A-S-L-I

salçayı sulandırmıcaksınız salçanın içine biraz zeytinyağı ve kekek koyup öle sürceğiniz yoksa öle yapmıomuydunus siz..

Aslıcım sulandırmayınca çok koyu oluyor yaw

elya
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:35:30

Orjinalden alıntı: A-S-L-I

uleynn..parazit yapma hemen :))))
biz sulandiriyozzzz :PpPP alla allaaaaa
zeytinyagi paaali kizimmm :pPp
muhahhaha

E V R E K A
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:36:21

uleynn..parazit yapma hemen :))))
biz sulandiriyozzzz :PpPP alla allaaaaa
zeytinyagi paaali kizimmm :pPp
muhahhaha

Grizabella
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:42:58
Baktım Ender akşam yemeği yememiş bir halde ortalıklarda dolanıyordu "pizza yapayım mı dedim" yarım ağız "sen bilirsin ama yaa uğraşma şimdi bu saatte" yani "istemem yan cebime koy" deyince hemen gidip 15 dakikada koydum ocağa, kıyma kavurdum biberli domatesli soğanlı, üstüne kaşar rendesi koydum, 5,5 fincan unla yaptım bu defa, bakalım nasıl olacak.

elya
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:47:10
resim isterizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :)
kiymalisini daha görmedim ben :) ona göre :D
hehehe
sen gösterirsen..bende sana yarin tonbalikli gösteririm...anlastik :ppPp
mauah

E V R E K A
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:50:50
Fotograf isteriz isteriz isterizzzzzzzzzzz

Grizabella
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:56:24
Ananızın karnında nasıl durdunuz 9 ay?

Alın size resim, piştikten sonra da çekip eklerim, hepsini piştikten sonra ekleyecektim ama rahat durmuyonuz ki.

[image]local://49569/AC125D72CAAD46AB9DB5D645D8F5E99D.JPG[/image]
Eklenen resim(ler)

E V R E K A
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:58:34

Ananızın karnında nasıl durdunuz 9 ay?

Alın size resim, piştikten sonra da çekip eklerim, hepsini piştikten sonra ekleyecektim ama rahat durmuyonuz ki.

Biz hiç rahat durmayız.

Mükemmel görünüyor. Şu saatte olsa hepsini mideme indirirdim

Grizabella
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:58:42
Aceleye geldi daha düzgün yapardım aslında... Bakalım pişince nasıl olacak....

...
  • Tüm gönderiler : 1860
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:58:43
beceriksizler sizi zeytin yağı pahalıysa sende gress yağı kullan ozaman  1 kaşık salça 2 kaşık zeytinyağı 1 datlu kaşuğuu kekik çrpıyorum hamurun üstüne fırçayla sürüyom ozaman güsel oliii üstü hamur kalmii pitzanın (haha ruslar ve italyanlar gibi konuştum yawww)

papagan
  • Tüm gönderiler : 7048
  • Bölge: amsterdam
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:58:51
haaallaaa pismedimi ilkeee.yoksa pistide mideye hizli inismi yapti

elya
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 07.02.2008 23:58:56
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..niyammm niyammmmmmmmmmm :))))
valla refresh buttonuna basa basa bi hal oldum :PPppPP
uehehehhehe
hade..pismisinide koy :)) bekliyozzz...

kiz ruhan..ii görünüyo dimiii ??? :D:D:D:D

C U D A N A
  • Tüm gönderiler : 3943
  • Bölge: Deutschland
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 08.02.2008 00:00:32

aaaa ilke eline saglik ve afiyet olsun da,
o hamur nasil yusyuvarlak olmus öyle yaw??[sm=rolleyes.gif]

ben gecen aylarda bi yuvarlak hamur acma denemesi yaptim,
sekizgen elips gibi bisi oldu...

evet...
bi daha da denemedim zaten...

www.portakalradyo.de

E V R E K A
Ynt: SÜPER PRATİK TAVA PİZZASIIIIIIIIIII - 08.02.2008 00:00:44

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..niyammm niyammmmmmmmmmm :))))
valla refresh buttonuna basa basa bi hal oldum :PPppPP
uehehehhehe
hade..pismisinide koy :)) bekliyozzz...

kiz ruhan..ii görünüyo dimiii ??? :D:D:D:D

Mükemmel görünüyor. Valla canım istedi yaw

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 9 of 19, mesajlar 321 to 360 of 727