Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR

Sayfayı değiştir: < 123456 > | Sayfayı gösteriyor 2 of 6, mesajlar 21 to 40 of 117
Yazar Mesaj
E V R E K A

• Tüm gönderiler : 8317
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 28.10.2007 23:54:07 ( #21 )
Evlendiğimizden bu yana  eşim korunuyor.Vücuduna herhangi bir maddenin girmesini istemiyorum diyor.

Ben de pek sıcak bakmıyorum haplara veya spirale.

Ama İlke'nin söylediklerine katılmamak elde degil. Bütün herşeyde oldugu gibi bunda bile kadınların korunma zorunlulugu varmış gibi davranılıyor.

Toplumda kadın korunmak zorunda anlayışı var. Ben de oldum olası buna bir türlü anlam vermemişimdir. Hatta bir ara forumda bununla ilgili sayfa açmıştım.

eylüldeizmir

• Tüm gönderiler : 1272
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 29.10.2007 00:08:05 ( #22 )
Ilkecigim erkekler kadinlara yasamlarini borclular, sonucta Onlarin anneleride kadin.. Ama gel gör ki hep Onlar pasa???...

Genel bakis böyle Ruhancigim.. Erkekler her daim ve her konuda keyfi yapili, bencil ve kendine dönükler.. 

Istisnalar ise kaideyi bozamiyor maalesef..
ELIF & ARDA EGE

E V R E K A

• Tüm gönderiler : 8317
  • Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 29.10.2007 00:15:17 ( #23 )
Yeri geldiğinde de kadın - erkek eşitliğinden bahsediyorlar.

Madem kadın ve erkek eşit bu konuda da böyle olmalı.

Kendi istegi ile korunanlara sözüm yok ama eşinin zoruyla korunanları anlamıyorum. Eğitimli insanlar arasında bile eşine sen korunacaksın diye direten  erkekler var.

Hatta bir araştırmaya göre üniversite mezunu kadınlar yine üniversite mezunu eşlerinden daha  fazla şiddet görüyorlar.

Aslında bence konunun eğitimle alakası yok.Bu bile karşısındaki insana verdiği degerin bir ölçütüdür.
<mesaj tarafından düzenlendi RUHAN_KAANARDA on 29.10.2007 00:19:51>

Grizabella

• Tüm gönderiler : 13225
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 29.10.2007 00:35:04 ( #24 )
İstatistikler ne derece doğru bilemiyorum ama universite mezunu kadınların da şiddet gördüğü kesin. Onlar neden şiddet görüyorlar, bence haklarını savundukları ve susmadıkları için. Eğitimsiz ve ekonomik özgürlüğü olmayan kadın susmak zorunda çünkü. Sustukları halde şiddet görüyorlar. Susmayanlar da konuştukları için şiddet görüyorlar, yetersizlikleri yüzüne vurulan erkekler kendilerini kelimelerle ifade etmekten aciz oldukları noktada şiddete başvuracak kadar zavallılaşabiliyorlar. Onların mayası bozuk elbette, kadına el kaldıran bir erkeğe erkek denmez. Ama o şiddeti gördüğü halde, ekonomik özgürlüğü olduğu halde o cibilliyetsiz erkeklerle yaşamaya devam eden kadınlara da kızıyorum ben. Bu kadar mı acizler, bu kadar mı köle ruhlular? Maddi imkanı olmayan, gidecek yeri, bir güvencesi olmayan kadın 'kaderim buymuş' deyip oturuyor ona birşey diyemem elbette ama eşinden bile fazla kazanan, kariyer sahibi kadınlar da ayrılamıyorlar. Çocuk, eğer şiddet söz konusu ise sebep olmamalı asla. Zira çocuğun evde şiddeti görmesi boşanmış anne-babadan çok daha fazla zarar verecektir ona. Zaten çoğu zaman kadınlar ayrılmamak için çocuğu bahane ediyorlar maddi imkanı olan kadınlar; kendilerine yeni bir hayat kuracak cesaretleri olmadığı için...
Bu konu çok canımı sıkıyor. Ama şiddet gören insan kurtulmak için çaba göstermedikten sonra ben ve benim gibiler istediği kadar canlarını sıksınlar, elden ne gelir ki...
C U D A N A

• Tüm gönderiler : 3943
  • Bölge: Deutschland
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 29.10.2007 00:49:49 ( #25 )
ilke;
yazdiklarinla ilgili olarak
burda böyle bi konu vardi:
http://www.bebek.com/bebeknetforum/tm.aspx?m=583116&mpage=1&key=Neden&#588322

ben de seninle ayni seyleri düsünüyorum...
o zaman tepki cekmisti yazdiklarim sanirim...

www.portakalradyo.de
kamilkubra

• Tüm gönderiler : 387
  • Bölge: hollanda
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 29.10.2007 13:57:33 ( #26 )
kizlar konus bambaska yere gitmis ama bende ayni seyleri dusuyorum tabiki couk dogurmak ev isi yapmak alisvberis yapmak korunmak hersey ama hersey kadinlara ozel erkek sadece calismk icin yaratilmis varliklar galiba.
kamilkubra

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 29.10.2007 13:58:10 ( #27 )
YADA ONLAR OYLE DUSUNUYOR
nazan samıt

• Tüm gönderiler : 6938
  • Bölge: http://ordeklerim.blogspot.com/
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 07.11.2007 11:26:58 ( #28 )
ilkecim haklısın ama benim eşim korunuyordu sağolsun baştan beri ben ne hap ne de başka birşey kullanmadım ama ikinci çocuk korunmasına rağmen olunca bende şimi düşünüyorum acaba spiral taktırsammı diye yine desemki sen korun korunur ama artık güvenemiyorum eşime değil korunma yöntemine bu sayfayı görüncede atladım şimdi benim bazı sorularım var acısının dışında benim zaten reglim 10 gün sürüyor bu uzatıyorsa regl günleri ağrılı geçiyorsa taktırmak istemem bunun uzatmayanı ağrı yapmayanı varmı ya da başka kesin çözüm varmı benim çocuklarım çok küçük artık uzun sürede hamile kalmak istemiyorum belki kızlarım okula başladığı zaman canım bebek isterse olabilir çünkü ben bebek kokusu olmadan yaşayamayanlardanım bu arada doğum yapalı 15 gün oldu ne zaman dr.a başvurmam lazım ve de sezeryanla oldu

yiğitalininannesi

• Tüm gönderiler : 435
  • Bölge: kocaeli
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 10.12.2007 00:06:09 ( #29 )
merhaba arkadaşlar benim problemim daha da farklı korunma yöntemlerini araştırdım spiral kullanmak daha iç açıcı geldi bana ama içimi karartan sebep başka garip ama ben alttan muhayne olamıyorum açamıyorum bacaklarımıdoğumumuda sırf bu yüzden sezeryan istedim..drumla konuştum deneriz çok mecbur kalıırsakta anestezi uygularız dedi bende şimdi ne yapsam diye kara kara düşünüyorum...BEN NEYAPICAM KIZLAR YAA
kamilkubra

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 10.12.2007 00:14:10 ( #30 )
al bendende okadar sirf alttan bakilcak diye omrum boyunca cocuk dogurmak istemedim bakilicak bacaklarini ac santimine bakacaklar bilmem neve dogumdan dolayi aklimdan cikmayan tek sey o sancilari gectim mide bulantisi kusmayi gesctim alttan bakilmak halen aklimdan cikmiyor bu yuzden spiral tekilirkende cok zorlandim ama dogumda ameliyatla dikis atildigi icin hem arkadan bakildimhem nden bakildim derken artik yani dedim bir kerede spiral icin tekrar hamile kalip ordan burdan bakilmatansa taktirdim kurtuldum oda tesadufen jinekologa kontrole gitmisken ebem yatmisken zaten baktircaksin hemen taktir zirp pirt bacaklarini acip yatmak zorunda kalmazsin demisti. ebcede tek bir kere goz yumunderim nekadar zor olsada kabul emek kadiniz maalesef.
yiğitalininannesi

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 10.12.2007 00:25:54 ( #31 )
ben hiç açamıyorum ama hayatımda bi kere çatala çıktım ağlıya  ağlıya indim çok geriyorum kendimi psikolojikmi nedir anlamadım
kamilkubra

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 10.12.2007 14:51:42 ( #32 )
catala ciktim derken?? peki dogumdadami bakilmadi kac antim oldugunua bende dedigim gibi neret ediyorum am neyaparsin iki hafta sonra ultrasonla arkadan bakacaklar aylarca kurtulamametkisinden cok berbat birsey ya
yiğitalininannesi

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 10.12.2007 16:59:15 ( #33 )
hayır direk sezeryana alındım zaten..önden doğuma alındım..drum durumumu bildiği için üzmiycem seni dedi..enson muhaynede açılmışmı diye bakayım dedi hayır açamıyorum deyince sezeryana karar verdik yaa benim ki takıntı oldu artık...çözümü varmıdır bilmiyorum ama ben zor durumdayım yani
kamilkubra

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 10.12.2007 18:21:58 ( #34 )
cozumu varmi bende ilmiyorum siz dua edin turkiyedeiniz drunla kara verip sezeryan olabiliyorsun burda oyle vbir sansinda yok maalesef ben ebenin en son eliyle iceri girip son santimi masaj yaparak acvmaya caligini hatirliyorum. ve hayatimdan herseyden nefret ediyorum cofugun dogdugu an ble sevinemedim okadar piskolojim bozuktu ve hala ayni.
yiğitalininannesi

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 10.12.2007 22:03:50 ( #35 )
canım ya seni  şuan en  iyi ben anlarım evt bi yönden şükretmek lazım ama bak demekki zor da olsa yapılabiliyormuş belkide ben böyle giderse ömrüm boyunca bacakalrımı açamıycam açacağım varsada Allah korusun o bölgeyle ilgili bi sorunum olsa ne yaparım???nankörlük mü yapıyorum acaba
kamilkubra

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 11.12.2007 21:40:25 ( #36 )
bence nankorluk degilde rahatlik cunki bende hayata acamazdim ebe ilk bakcagi zaman yalvardim nerdeyse bakmasan olmazmi diye iki kere bakti ama banada yetti,ve dediim gibi nekaadar cekinren okadr basina gelirya benimde oyle bakiladik yerim kalmadi gecen hollanali bir bayanin yazisini okudum benim durumuma gelmemis yani kas yirtilmasi olmamis ama daha beter olmus onu okuyunca halime sukrettim. keske turkiyede olsaydim hersey benim icinder rahat olurdu ama hayirlisi boyleymis
DiLeK&YiGiT

• Tüm gönderiler : 1420
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 11.12.2007 23:15:43 ( #37 )
arkadaslar ciddimisiniz?

Nasil yani, sirf alttan bakilmasini istemedigin icin
sezeryanlami dogum yaptin?
Peki hamileligin süresince hic kontrol olmadinmi?
Ilk dönemler mecburen alttan bakiyorlar ya o bakimdan

Benim icin cocugumun dogru gelistigini görmek ,saglikli oldugunu (kontrolde) ,
ve onu "dogal" yollardan  "dogurmak" HER seyden önemliydi.
Sadece "utaniyorum" diye asla böyle davranamazdim.
Yanlis anlamayin sakin benim düsüncem sadece...

Ayrica evet bende spiralle korunanlardanim. Cocuk istemedigim
sürecede cikarmayacagim. Tabi süresi gecince yenisini taktiririm
Ilk dönemlerde adetim düzene giremedigi icin aksakliklar oldu
ama simdi hersey yolunda...

Peki siz dogumdan sonrada kontrole gitmedinizmi?
Her kadin cocuklu veya cocuksuz 6 ayda bir kontrole
gitmelidir diye düsünüyorum...

Dilosh
yiğitalininannesi

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 11.12.2007 23:53:51 ( #38 )
sanırım dikkatli okumadınız hiçbir mesajımda utandığımdan yazmadım psikolojik açamıyorum işte elbette ben de isterdim kim istemez emek harcıyarak bağıra bağıra oğlumu dünyayaya getirmeyi gerçi sezeryanlı annelerde enaz normal doğum kadar eziyet çekiyo hatta ömürleri boyunca..hatta çözümü varmıdır diyede sordum..ayrıca heray kontrollerime gittim ama olmadı işte açamadım..doğum sonrası gittim smear testinide yaptıramadım drumda malesef karnımdan ultrsonl bktı
DiLeK&YiGiT

• Tüm gönderiler : 1420
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 12.12.2007 01:37:17 ( #39 )
ben acamadiginizi utanmaya baglamistim kusura bakmayin
ama diger düsündüklerim hala gecerlidir.

Peki psikolojik oldugunu kendiniz yazdiniz diye yaziyorum
hic bir psikologa gitmeyi düsünmedinizmi
onun altinda "utanma" yatabilir.

Dilosh
kamilkubra

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 13.12.2007 23:31:47 ( #40 )
ya halen regl olmadim buarada normal spiral taktirdimmm
Sayfayı değiştir: < 123456 > | Sayfayı gösteriyor 2 of 6, mesajlar 21 to 40 of 117

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 36 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat