Sayfayı değiştir:
< 123456 | Sayfayı gösteriyor 6 of 6, mesajlar 101 to 117 of 117
fiska
-
Tüm gönderiler
:
955
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: İSTANBUL-KARTAL
-
Durum: çevrimdışı
|
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR
-
17.11.2008 18:53:43
( #101 )
bende doğumdan 4 ay sonra ana_sağlıkta ücretsiz olarak taktırdım.yaklaşık 8-9 ay boyunca kanamalarım uzundu,15 gün kadar.ama şu anda normale döndü.ki bunu doktor baştan söylüyor.bazı kişilerde kanama fazlalaşır,bazılarında azalırmış. spiral takılırken anestezi uygulandığını ilk defa duydum.üstelik ücrette çok fazla.anestezi uygulanacak kadar acı hissetmiyorsun. spiral taktırmadan önce tekrar düşün bence.yada başka doktorlada görüş.artık sağlık ocakları ve ana-sağlık merkezleride ÜCRETSİZ olarak spiral takıyorlar.üstelik özellerde takılanlara göre daha güvenilir olduğunuda duydum.unutmayın hiçbir doğum kontrol yöntemi %100 güvenilir değil.
|
|
demirleke
-
Tüm gönderiler
:
99
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
07.12.2008 08:15:07
( #102 )
bende yenı kullanmaya basladım...1 ay oldu..ilk adette fazla kanama oldu...alişkın olmadıgım bırseydı...normalde 2 gun suren adet sımdı 10 gun oluyor...bakalım sonrakıler nasıl devam eder...
|
|
burcu-perim
-
Tüm gönderiler
:
2671
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: KARŞIYAKA 35½
-
|
-
07.12.2008 14:32:54
( #103 )
Ben de bebeğim iki aylık olduğunda taktırdım. Özel doktorumda taktırdım, ana sağlıkta takılanlar anti-alerjik değilmiş, benimde çok alerjik bünyem var. Bir de orda takılanların plastik olduğunu ve ete kaynadığını bir çok kişiden duydum. Daha doğrusu bir çok ebeden duydum. Şimdi iki aydır memnunum, takılırken birazcık ağrı duydum. Geçen hafta da ilk reglimi oldum doğumdan sonra. İlk iki gün kanama mikatrı çoktu ama toplam 3 gün sürdü. Umarım böyle devam eder, çünkü eskiden hep 6 gün sürüyordu...
|
|
secilöz
-
Tüm gönderiler
:
1636
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İZMİR KSK -ŞİMDİLİK KAYSERİ
-
|
-
20.12.2008 17:14:16
( #104 )
ya üf ben de taktırmak istiyorum ama çok kararsız kaldım.eşim korunuyo sağ olsun ama hayatımızın sonuna kadar da prezervatif mi kullancaz yaw.taktırsam mı ki üff   spiral de kaza riski var mı acaba  prezervatife göre güvenilirliği ne ölçüdedir
|
|
burcu-perim
-
Tüm gönderiler
:
2671
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: KARŞIYAKA 35½
-
|
-
22.12.2008 01:36:27
( #105 )
Malesef bunda da hiç bir yöntem gibi %100 değil koruyuculuk oranı. Ama taktırdıktan bir süre sonra doktorun kontrole çağırıyor, spiral yerinde mi, kaymış mı bakılıyor, ki yerinde olması ve kaymaması koruyuculuk açısından çok önemli. Ve koruyuculuğu türüne göre belirli bir sene ile sınırlı. Bu seneyi geçirmemek gerekiyor. Bundan sonrası çok çok düşük bir ihtimale kalıyor. Ama bence condom da risk daha yüksek, patlak olabilir, tırnakla fark etmeden çizilip yırtılabilir, kenarından köşesinden sızabilir...
|
|
tontisanne
-
Tüm gönderiler
:
142
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Isvicre /Luzern
-
|
-
27.12.2008 00:50:55
( #106 )
selam arkadaslar , bende dogumdan 4 ay sonra nihayet spiral taktirmaya karar vermistim . benim spiralimde 500 (isvicre frangi) ama benim takirdigim mirena denilen hormonlu spirallerden 5 yillik. vücut acisindan kabul daha kolay problemsiz oldugu icin doktorum onu tavsiye etmisti,bende onu kabul ettim. ama öyle anestezi alacak kadar bir agri olmuyor takilma sirasinda,tabi nahos bir agri oluyor ama katlanilmayacak kadar degil.takildiktan sonra kanama uzun sürdü(hormonlu oldugu icinmis)salgiladigi hormon düsük düüzeyde olup sadece rahimde kaldigi icin rahim icindeki tabakayi inceltiyormus ve zamanla adet bile görmeyebilirsin dedi dr. ama spiral cikarinca hersey eskisi gibi olacakmis tabi spiralle de hamile kalma vakalari var ama cok düsük ,hatta benim kullandgim marka hamile kalma durumda tazminat bile veriyormus sanirim, yani o kadar güveniyorlar kendilerine:) benim dr.um spiral takildiktan 1 ay sonra kontrole cagirdi cünkü eger kayma olacaksa bu genelde ilk ay icind eoluyormus. ben sahsim olarak spiral düsünen arkadalara tavsiye ederim .kaldiki Tr de saglik ocaklrinda ücretsiz hizmetler bile oluyor ne güzel:)burada korunmanin her türlüsü biraz pahaliya mal oluyor saglili günler dilerim
|
|
__ANKA__
-
Tüm gönderiler
:
5817
-
Ödül puanları
:
0
-
|
yeni bir problem daha
-
15.02.2009 11:29:46
( #107 )
bu sayfayı yeni inceliyorum..niye mi valla bana doktorum önerdi..40 dolunca gelin,takalım dedi yada eşiniz korunsun hap kullanamıyoruz,keşke kullanılabilse..iğne olayını da tam bilemiyorum,kimii öneriyor ama acı duyuluyor demek,bunu da bilmiyordum..bir de spiralin ipi eline gelirse kaymamaıştır demiş bir arkadaş,ne ipi acabainasıl bişey ki bu aparat kafam çok karıştı ben 5 yıl falan bebek düşünmüyorum..kızım daha 25 günlük...Allah uzun ömürler versin kuzulara..amin
|
|
ece2006
-
Tüm gönderiler
:
2
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
21.04.2009 15:27:36
( #108 )
benim kızım 2,5 yaşında, doğumdan 15 gün sonra regl oldum, doktorum hemen spiral taktı, altın olduğunu biliyorum sadece, platini fln da varmış, doğumdan önce de, bekarken de regl günlerim ağrısız sancısız geçerdi, yine öyle, değişen tek şey kanamamın fazla olması... müthiş rahat birşey, herkese tavsiye ederim, takarken de ağrı sancı yok, 2,5 yıldır hiç bi sorun yaşamadım
|
|
sadengk
-
Tüm gönderiler
:
7732
-
Ödül puanları
:
0
-
|
Ynt: yeni bir problem daha
-
21.04.2009 15:52:50
( #109 )
|
|
Nilay&Yiğit
-
Tüm gönderiler
:
3504
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İstanbul
-
|
-
21.04.2009 18:36:45
( #110 )
bende ilk defa duyuyorum spiralin anestezi ile takıldığını. ben taktırmadım ama ablam ve arkadaşım sağlık ocağında ücretsiz taktırdılar. hatta ablam pek bişey hissetmediğini bile söyledi. sanırım çıkarılırken biraz acılı oluyormuş. spiral yerinden oynadığında zaten kanama olarak belirti veriyor.
|
|
can16
-
Tüm gönderiler
:
1056
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
23.04.2009 09:04:35
( #111 )
çok uzun süredir buralardayım ama ilk kez bu konuyu görüyorum benim kızımda 1.5 yaşında bizde prezarfetifle korunuyoruz eşiminde pek şikayet yok aslında bu durumdan ama ben taktırmayı düşünüyorum diceksinizki eşinin bi şikayeti yoksa neden düşünüyorsun arkadslar ben malesef ilşkiden hiç bir şey anlamıyorum buuyrda yazmak ne kadar doğru bilmiyorum ama benim orgazm olamama gibi bi durumum söz konusu dr gitmekte işime gelmiyo malesef  acaba diyorum prezarvatif kullanmasak bi değişiklik olurmu
|
|
monella
-
Tüm gönderiler
:
1
-
Ödül puanları
:
0