Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR

Sayfayı değiştir: 123456 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 6, mesajlar 1 to 20 of 117
Yazar Mesaj
kamilkubra

• Tüm gönderiler : 387
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: hollanda
  • Durum: çevrimdışı
SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 25.10.2007 18:49:02 ( #1 )
SLM KIZLAR DOGUM KONTROL HAPLARI BASLIGI ALTINDA SPIRAL KONUSUNADA DEGINILMIS AMA BEN TAM BILGI ISTIYORUM. 2 AY OLDU DOGUM YAPALI VE YENGEMIN CESARETLENDIRMESI UZERINE GECEN HAFTA JINEKOLOGDA KONTROLDE TAKTIRDIM. AMA SIMDI ACXABA KAYARMI DUSERMI DIYE DUSUNMEDEN EEDEMIYORUM, TAKTIRDIKTAN BIR GUN SONRADA REGL OLDUM ACAYIP BELIM VE KARNIM AGIRIYOR SUANDADA BITMEK UZERE AMA HALEN AGIRIYOR. BILGILERINIZI PAYLASIRMISINIZ?
aynur29

• Tüm gönderiler : 5030
  • Bölge: FINLANDIYA/ESKISEHIR
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 25.10.2007 19:35:25 ( #2 )
kubra ne tesaduf benimde aynis sekilde oldu tr ye tatile gittigimde yemgemin cesaretlendirmesiyle spiral taktirmaya karar verdim.Gecen hafta taktirdim hormonsuz olanindan ben hala regli olamadim cok hafif bir leke gibi geldi ama karnim cok agridi belki tam olarak regli olsam rahatlayacagim.Bende bazi seyleri okuyunca kafam karisti.Bakalim zaman gösterecek simdi yeni oldugu icin pek bir bilgi veremeyecegim.Memnun olanda var olmayandan o yuzden bunyeden bunyeye degisiyor galiba.

kamilkubra

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 26.10.2007 00:37:51 ( #3 )
VALLAHA AYNURCUM AYNEN BNIMKIDE HORMONSUZ OLANINDAN REGLE OLDUGUM ICIN SANIORIM BELIM AGRIIRYO MA YINEDE KORKTUM ISTE NE ZOR ISIMIZ YA.
binnaz006

• Tüm gönderiler : 6631
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 26.10.2007 09:47:16 ( #4 )
benide cesaretlendirecek bir yengeye ihtiyacım var sanırım...hala yook bir şey..taktırıp taktırmamak arasında kaldım..varmı bana bu cesareti verecek

aynur29

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 26.10.2007 10:42:12 ( #5 )
Simdilik bizim tavsiye etmemiz icin cok erken zaman gecmesi gerekli.Ama ben son dakikaya kadar taktisammi diye cok dusundum.O anda kendimi cok korkak hissetdim heralde icimde icimde supheler oldugu icin öyle oldu.Doktor ee sen dogum yaptin bunu takmak cok basit dedi ama ben dili tam bilemedigim icin dusuncemi dile getiremedim.Dusunuyorumda  3 ay sonra bakacaklar senede bir defa kontrol edecekler bunlari aksatmamak gerekli.
yani biz daha yeniyiz binnaz senide cok memnun olan birisi cesaretlendirmesi gerekli.

binnaz006

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 26.10.2007 10:46:23 ( #6 )

Orjinalden alıntı: aynur29

Simdilik bizim tavsiye etmemiz icin cok erken zaman gecmesi gerekli.Ama ben son dakikaya kadar taktisammi diye cok dusundum.O anda kendimi cok korkak hissetdim heralde icimde icimde supheler oldugu icin öyle oldu.Doktor ee sen dogum yaptin bunu takmak cok basit dedi ama ben dili tam bilemedigim icin dusuncemi dile getiremedim.Dusunuyorumda  3 ay sonra bakacaklar senede bir defa kontrol edecekler bunlari aksatmamak gerekli.
yani biz daha yeniyiz binnaz senide cok memnun olan birisi cesaretlendirmesi gerekli.

EVET CANIM..YOOKSA BENİM CESARET LENMEYE NİYETİM YOOK GİBİ..YOOKMU CESARETLENDİRECEK BENİ..YADA BEN YENGEME DURUMU ANLATAYIM

aynur29

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 26.10.2007 12:28:13 ( #7 )
yok galiba arkadasim sen en iyisi yengene ilet durumu o bir cözum uretir sana

binnaz006

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 26.10.2007 13:57:08 ( #8 )

Orjinalden alıntı: aynur29

yok galiba arkadasim sen en iyisi yengene ilet durumu o bir cözum uretir sana

öyle yapcam aynur cum akşam da görümcemin evinde davet var..yengem de yani eltime yenge diyorum..ben en iyisi onu bir sıkıştırıyım

patapya

• Tüm gönderiler : 546
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 26.10.2007 15:04:35 ( #9 )
Herkese merhaba;
Bende dogumdan sonra sprial taktirdim. Bazi dezavantajlari var tabii. Mesala eskiden bu kadar kanamam gelmiyordu 3-4 gunde bitiyordu. Simdi bayaga uzun suruyor. En basinda leke gelmeden once koyu akintilar geliyor sonra kanam geliyor ama benim eski sureme gore uzun suruyor o yuzden pek memnun degilim ama dogum kontrol hapindan cok daha iyidir diye dusunuyorum. 
Merak ettigim bir konu var, benim doktorum spriali takacagi zaman  hastaliginin son gunu gel demisdi. Hamile olma ihtimaline karsi. Ama kamilkubra arkadasimiz takildiktan bir gun sonra hasta olmus. Entresan geldi bana. Ya takilmadan once hamile olsaydiniz, neye guvenip spriali takmis dokturunuz merak ettim.
kamilkubra

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 26.10.2007 23:42:31 ( #10 )
merhaba canim benim zaten dogum yapali yedi hafta olmustu yani zaten daha kanamam bile durmus sayilmazdi oyiuzden zaten doigum sonrasi kontrolum 7 hafta sonra oldugu icin direk takti. buarada bende dusunmeye baslaamistim ama dedigim gibi kontrolde jinekolog takmk istiyorsun hemen takayim dedi ama komik olan hic kontrol felan vermedi 5sene sonra kendin ara randevu yap[ dedi yanio sevindim ay bukadarmiymis diye ama simdide kontrol edilmesi gerekmiyorku cidden diye dusunuyorum
aynur29

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 27.10.2007 11:15:09 ( #11 )
Bende taktirdigimda hasta degildim önceki ayki hastaligima göre gun vermisti.Bende regli olmadigim icin takmaz demistim ama taktilar.
Bana 3 ay sonrasina kontrol verildi bakacaklar sonra senede 1 kere bakilacak dedi.Bence sende kontrol ettirderim.
Bende regli oldum ama cok agrili oldu ve benimde eskiden az sururdu simdi uzun surecege benziyor.

sinemine

• Tüm gönderiler : 1133
  • Bölge: Bursa'dan
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 27.10.2007 13:39:34 ( #12 )
Bir cesaretsiz daha
Korkuyorum ya,kimisi hiç bi şey hissetmiyorsun diyor,kimisi biraz acıyor,ağrıyor vs..
Sonrasında uzun süren kanama,ağrıı[sm=rolleyes.gif][sm=rolleyes.gif][sm=rolleyes.gif]
Benim şu an düzenli ,4-5 gün sürüyor.
Offff ya cesaret ve soru işaretlerinin çözülmesi lazımm gerçektenn

ezgisu25

• Tüm gönderiler : 323
  • Bölge: hatay
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 27.10.2007 23:45:50 ( #13 )
merhaba arkadaslar.ben dogum yaptım tam kırkıncı günü gıttım taktırdım.acıycak dıye cok korkmustum ama yenı dogum yaptıgım için hıc acımadı.bır ay sonra kontrole cagırdı.sonra yılda bır kere gelıceksın dendı.bende bı degısıklık olmadı.hersey eskısı gıbı devam edıyor.tek düşüncem onu gerı nasıl cıkarttıracagım.onun korkusu var sımdıde.
eylüldeizmir

• Tüm gönderiler : 1272
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 28.10.2007 02:05:42 ( #14 )
kamilkubra bence sen doktorunu dinleme, spiral takildiktan sonra 1-2 hafta icinde yerine yerlesme durumu kontrol edilmelidir.. Ultrason muayenesi yaparlar.. Ben Mirena kullaniyorum 14 aydir ve cok memnunum.. Spiral icin  doktorum 6 ayda 1 kontrole cagiriyor.. Ve zaten maksimum senede 1 kadin doktoruna gidilip rutin muayene olunmali, senelik kanser testi yapilmalidir..  Eger kontrol olmazsa olasi kayma/yapisma vs sorunlar görülebilir veya  görülsede erken müdahele edilebilir(her türlü hastalik icin gecerli tabii).. Bu tehlike göze alinmamali..
ELIF & ARDA EGE

kamilkubra

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 28.10.2007 11:33:45 ( #15 )
sagol canim dedigin dogrudur herkes kontrol olunmasi gerektigini soyluyor zaten reglime cok uzun surd dunden belli muslu, gibi bitmesi gerejkirken yarin evdoktorunu arayip sorucam ya aa ben cok kicik olurum herdefasindaalttan kontrol falan.
LAREN

• Tüm gönderiler : 2106
  • Bölge: İSTANBUL
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 28.10.2007 23:08:32 ( #16 )
Arkadaşlar , bu konu başlığını görünce bende yazayım dedim,benim doktorum sezeryan olan hastalarıma spirali altı aydan önce önermiyorm dedi ,altı aydan sonra takalım dedi,sizler bukonuda bana fikrlerinizi yazabilirmisiniz ,sezeryan olup hemen taktıran var mı ,doktorumla tekrar görüşeceğim belkide.

eylüldeizmir

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 28.10.2007 23:25:16 ( #17 )
Lalece merhaba.. Ben sezeryan oldum ve oglum yaklasik 8 haftalikken Mirena kullanmaya basladim.. Rahim henüz acik oldugu icin takilmasi kolay olacaktir.. Veya regl döneminin tercih edilmesi bundandir.. Eger niyetiniz varsa bence hemen taktirin.. Ufak kazalardan uzak kalmis olursunuz hem.. Hormonlusundan dahi kullansaniz süte zarari yok.. Oglum sadece ve hala anne sütü aliyor..

Kamilkubra; benim kullanmaya basladiktan sonraki muayenelerim üstten ultrason yöntemiyle yapildi.. Bu arada takilmadan evvelde gebelik testi yapildi ve durum garantiye alindi.. Doktorum 6 ayda bir kontrole cagiriyor dedigim gibi..

Bu arada Bakir Spiralin regl günlerini uzatma, agri siddetini artirma durumlari Mirena´ya oranla daha cok yasanir.. Ara kanamalar da olabilir.. Yinede anormallik hissettiginizde muhakkak muayene olunmali..
ELIF & ARDA EGE

Grizabella

• Tüm gönderiler : 13225
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 28.10.2007 23:34:17 ( #18 )
Neden sıkıntıları hep kadınlar çekiyor anlamıyorum. Tamam, doğamız gereği doğurgan olan biziz ve erkeklerin bu konuda yapabilecekleri birşey yok ama sonrasında yapabilecekleri şeyler var. Bebeklerine bakmaları gerekliliği zaten bir yana da, şu korunma meselesinde de bu ülkedeki erkeklerin büyük kısmının pervasızlığı beni çileden çıkarmakta. Hep duyuyoruz kadınlardan, "eşim korunmak istemiyor, spiral taktırmam lazım"... Condom ile korunmayı bile reddedenler var da, erkeğin geçirebileceği ufak bir cerrahi operasyon ile kalıcı bir korunma sağlanabiliyor ve yeniden çocuk istediğinde kanallar açılabiliyor. Ama erkeklerin eline iğne batsa kolu kopmuş gibi davrandıkları için, buna cesaret edecek, eşini düşünüp kendisi duruma ağırlığını koyacak erkek nerdeee?! Gelişmiş ülkelerde, kendisinin de korunmak korusunda sorumluluğu olduğunun bilincinde olan erkekler çok da, bizde pek yok. Nedense buna hiç şaşırmıyorum ben. Ne de olsa bu ülkede kadın çekmeli her türlü sıkıntıyı. Herşey erkeğin keyfine hizmet etmeli. Kendi anneleri bile böyle düşünüyorken, erkek çocuklarını bu kafa ile yetiştiriyorken başka ne beklenebilir ki zaten.
eylüldeizmir

Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 28.10.2007 23:47:40 ( #19 )
Haklisin Ilke.. Ama bizde bu konu olmadi.. Oglumdan evvel PKO nedeniyle hap kullanmam benim sagligim icin sartti.. Dogumdan sonrada hap sorumlulugu zor geldi dogrusu, doktorlarimla görüsüp spiral kullanma kararini aldim.. Ama durum farkli olsaydi oturup konusur, farkli ve ortak bir yöntemde uzlasirdik..
<mesaj tarafından düzenlendi eylüldeizmir on 28.10.2007 23:54:53>
ELIF & ARDA EGE

Grizabella

• Tüm gönderiler : 13225
Ynt: SPIRAL KULLANAN ARKADASLAR - 28.10.2007 23:52:41 ( #20 )
Elifciğim bizler zaten evliliklerinde sözü geçen kadınlarız, ama bu ülkede kadınların büyük çoğunluğu ezilmekte ve eşleri ne diyorsa onu yapmak zorunda. Çocuk doğururken bizim aldığımız risk, onların operasyon geçirirken alacakları riskten çok daha fazla. Hiç olmazsa bu kadarını borçlular bence. Her konuda kadının risk alması erkeğin paşa paşa keyfine bakması büyük haksızlık.
Sayfayı değiştir: 123456 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 6, mesajlar 1 to 20 of 117

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 38 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku