Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

SU ÇİÇEĞİ..

Sayfayı değiştir: < 12345 | Sayfayı gösteriyor 5 of 5, mesajlar 81 to 86 of 86
Yazar Mesaj
ayek

• Tüm gönderiler : 1408
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 20.07.2007 13:14:10 ( #81 )
tatilde oğlumun arkadaşlarından biri suçiceği geçirdi.8-9 yaşlarındaydı aşısıda varmış.benim kızın aşısı henüz yapılmamıştı.bende bulaşır diye endişe ettim gerçekten.ama kapalı ortamlarda bile bulaşma riski yüzde 35 civarındaymış.aşılı olan çocuklar sadece daha hafif ateşle ayakta atlatabiliyorlar sanırım.çocuğun ilk önce ateşi çıktı.3.gün tamamen vücutta döküntü oldu.1 hafta sonra ise iyileşmişti.

...

• Tüm gönderiler : 1860
Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 07.06.2008 09:59:32 ( #82 )
@RZU nickli üyenin açmış olduğu konudan alınmıştır.

Orjinalden alıntı: @RZU

arkadaşlar kızım 14 aylık  ve düzenli bir şekilde aşılarını yaptırdım....su çiçeği aşısı için ne düşünüyorsunuz  dr  yaptırmamızı  söyledi  ama  acaba  boşunamı  virüs veriyoruz...

Orjinalden alıntı: ayek

suçiçeği aşısı 13-15.aylar arasında tek toz olarak yaptırılıyor.kesinlikle yapılması gereken bir aşı olduğunu biliyorum.okuduklarıma göre, hastalığın ayakta hafif atlatılmasını sağlıyor.yani aşı tamamen korumuyor ama etkilerini hafifletiyor.aksi takdirde oldukça ağır geçiriliyor.yani zatürre yada grip aşısı gibi tercihli bir aşı olmadığını biliyorum..

Orjinalden alıntı: aibü

biz 15 aylıkken yaptırdık su çiçeği aşısını. bana göre maddi durum elveriyorsa özel aşıların yaptırılması gerek. biz hepsini yaptırdık. sadece 20. ayda kkk ve 24 ile 30. aylardaki hepatit a kaldı. onları da yaptırınca bitiyor şükür.

Orjinalden alıntı: ebru_sena

ben kreşe başladığında yaptırdım 21 aylıktı ve tek doz oldu.

...

Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 07.06.2008 10:05:16 ( #83 )
güşa nickli üyenin açmış olduğu konudan alınmıştır.

güşa

Orjinalden alıntı: güşa

arkadaşlar kendimi çok kötü hissediyorum 8 aylık bebeğim 1 hafta önce yeğeniyle görüştü ve yeğeninin su çiçeği olduğunu öğrendim bugün hemen doktorumuzu aradım virüsü kapma riskinin çok yüksek olduğunu soledi.ama ben daha once gecırdıgım ıcın ve emzırdıgım ıcın bu oranın daha azaldıgını soledı ama ben cok huzursuzum lutfen bole bırsey yasayan varsa benle paylaşsın

güşa

Orjinalden alıntı: nazan samıt

canım geçmiş olsun emzirdiğin için çok hafif atlatır benim kızım daha büyüktü geçirdiğinde  o bile hafif atlattı hemde şimdi geçirmesi çok iyi sonra zor oluyor kaşınma olur biraz ateş bile olmayabilir birazda leke olur zaten 1 haftada azalır allerji ilaçlarıyla atlatırsınız bol bol emzir benimki o zaman emmiyordu bende hamileydim ayrılmak zorunda kalmıştık çünkü benim geçirip geçirmediğimi bilmiyorduk

Orjinalden alıntı: ayseloz

slm canım
bizimde abimiz geçirdi,farkettiğim anda kuzumu hemen babaanneye yolladım ama maalesef geç olmuştu
su çiçeği hemen bulaşıyor maalesef,dr umuz 15.günde döker demişti 2. oğluş için , da 7 aylıktıve hakikatende 15.günde bulaştıama o kadar kolay atlattıki anlamadığı için
büyük oğlum çok nazlanmıştı ve aşılı olmasına rağmen çok ağır geçirdi ama ufaklık yetişkinler gibi sızzlanamadan atlattı
o yüzden hiçç korkma ..

Orjinalden alıntı: eylüldeizmir

Arda Ege�de su cicegi asisi olduktan 15 g�n sonra dolayli bir sekilde su cicegi oldu.. Havalar cok sicakti, �nce isilik sandik sonra su kabarciklari cikti.. Biz doktora gittigimizde hepsi s�nmek �zereydi bile, krem verdi doktor ama pek kullanmaya gerek bile kalmadi.. Iz de kalmadi s�k�r.. Erken gecirmesinin cok daha iyi oldugunu biliyorum, sanirim biz bunu sagsalim atlattik.. K�c�k olduklari icin cok b�y�k rahatsizlik duymuyorlar.. Sizde kolay atlatirsiniz insallah..

Orjinalden alıntı: güşa

cokk tesekkur ederım ınankı ıcım rahatladı cok korktum ılk duydugumda gercekten ılgılendıgınız ıcın tesekkur ederım allah sızı evlatlarınıza bagıslasın

�ncelikle duana AMIN canim..

www.sucicegi.net diye bir adres buldum internette.. Istersen okuyup sorularinin cevabini bulabilirsin.. Ben bebeginin ayina cok dikkat etmeden cevap vermisim ama yine de asi olmamasina ragmen hafif atlatacagindan eminim.. Benim oglum yazdigim gibi asisini 1 yasina dogru oldu ve 15 g�n sonra dogum g�n�nde sans eseri kuzeninden aldi vir�s�, ki kuzenini getirmemislerdi, havadan bile alinabiliyormus.. Belki de asinin yan etkisiydi bilmiyorum ama sonucta atlattik diye kabul ediyorum..

Bol bol emzir gercekten, istahi kesilmisti Arda Ege�nin, hep anne s�t�yle idare ettik o d�nem.. Anne s�t� gibisi yok..

Orjinalden alıntı: C U D A N A

elif,
can da 1 yasini doldurunca su cicegi asisi oldu...
ama ben sanmistim ki asi olunca tamamen imunizasyon oluyo
ve bi daha cikarmaz diye düsündüm...

öyle diilmis yani...
hmm...

Orjinalden alıntı: ikinci bebeğim

abisi hasta olduğunda küçük oğluma geçmedi yani belli olmuyor ilk iki günü atlattıktan sonra yani halsizlik falan sonraki günlerde kalmıyo merak etme ben sağlık ocağının yazdığı krem l ile ba ve alerji ilacı ile geçirdim  hitrizin şurup lovadril krem..bu krem zaten int aratırsan çok meşhur kaşınmayı önlüyo zaten 3 4 gün sonrada gerek kalmıyo

G�lcem Arda Ege asiyi olduktan sonra doktorumuz 15 g�n icinde nadir olarakta olsa su cicegine benzer seyler cikarabilir, ates yapabilir, sasirmayin dedi.. Dedigim gibi o d�nem biz Izmir�e gittik ve kuzeni su cicegi cikartmis.. Cocuk dogum g�n�ne gelemedi ama annesi falan geldi, dolayisiyla onlardan gelmiste olabilir.. Emin olamadim yani nerden geldi, iki ihtimal de birbirini tetiklemis olabilir yani ama toplam 20 tane falan cicegimiz cikti.. Ve ne kasinti ne b�y�k bir rahatsizlik yasandi cok s�k�r.. Verdigim sitede cook nadir durumlarda 2 kere bile gecirilebilecegi yaziyor.. Sen sor bakalim doktoruna bu durumu ne diyecek..

Orjinalden alıntı: ARDA-ELİF

Ben ve eşim su çiçeği geçirmedik. Sİtede emziren annelerin bu aşıyı olmasında hiç bir sakınca yok diyor. Bu aşı rutin aşı değil sanırım,  eczaneden mi alınıyor, özel bir ismi var mı, bi de fiyatını öğrenebilirmiyim??

Adaslarimiz merhaba.. Burada rutin asi oldugundan fiyati hakkinda bilgim yok ama http://www.sucicegi.net/_index/sucicek_ilgili.asp? burada sorularinin cevabini bulursun belki..

...

Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 07.06.2008 12:31:29 ( #84 )
psyche nickli üyenin açmış olduğu konudan taşınmıştır.

psyche

Orjinalden alıntı: psyche

merhaba arkadaşlar,
9 aylık bir oğlum var, 3 gün önce su çiçeği çıkardı, doktor asiviral krem ve zyrtec şurup verdi,internette epey araştırdım ve o ilaçları kullanmamaya karar verdim, bir doktor arkadaşım fenistil jel kullanmamı ama bebeğimin yüzüne sürmememi soyledi, yüzünde çok fazla çıktı ve dün gece sabaha kadar ağladı.Aranızda bebeği su çiçeği geçirmiş olan varsa ilaç ve tedavi konusunda yardımcı olabilirse çok sevinirim

Orjinalden alıntı: ayseloz

slmlar canım
öncelikle geçmiş olsun benimde küçük oğluşum 8 aylıkken geçirmişti,abimizden bulaşmıştı
ben ovadril krem sürmüştüm o rahatlatıyor baya
başkada maalesef yapılacak bir tedavi yok
2 gece kaşıntıdan oğluşum uyumamıştı
abimiz hele aşılı olduğu halde o daha ağır geçirmişti
ateşi varsa birde ateş düşürücü verebilirsin,kendi kendine geçmesini bekleyeceksin ne yazıkki
zyrtec vermeyede devam et mutlaka en azından kaşıntısını alır
tekrar geçmiş olsun...

Orjinalden alıntı: tumanbay

Merhaba..oncelikle gecmis olsun... o ilaclari kullanmamaya karar vermenizdeki sebep nedir? zararlilarmi merak ettim... Ben kendim 21 yasinda gecirmistim su cicegini..cok agir ve zahmetli olmustu. Asiviral kremin ozellikle herpes icin iyi geldigini biliyorum. Belkide gulsuyu ve pudralama gibi eski yontemlerle bebeginiz rahatlar..tekrar cok gecmis olsun..

Orjinalden alıntı: papagan

merhaba benim oglum ve kizim da gectigimiz gunlerde su ciegi cikardi,oglum 1 yasinda henuz ve cok agir gecirdi.hala yaralari duruyor tam anlamiyla gecmis de sayilmaz.bizde 2 gece boyunca sabahladik kasinti yuzunden...ilaclarin yani sira pudralamak cok ise yaradi...burda vermediler ama turkiyede bir surup ve krem veriliyormus isimlerini bilemiyorum...yaralari tamamen kuruyana kadar yikanmamasi gerekiyor.daha fazla dagilmamasi icin...

oglusumun birde cicek acmis fotosunu ekleyeyim 2 gun once cekildi bu resimler.3 haftanin sonunda ancak bu kadar duzelme oldu bizde...size de gecmis olsun...

[image]local://237976/6CC681A721E0473899A0B03D8D8F2F83.jpg[/image]

Orjinalden alıntı: B@H@R

benim de büyük oğlum geçirdi önce ama ço hafif atlatmıştık..şimdide 1 yaşındaki oğlum geçiriyor ve çok üzgünüm çünkü o kadar çok çıktıki..öyle ağır geçiriyorki..kafasını kaldıramıyor yavrum..yüzünün hertarafını sarmış durumda..gözünde bile çıktı.boynu görünmüyorbizede cetryn adında bi şurup ve merhem verdi.ama sabaha kadar uyumadık kaşıtı yüzünden.esra geçmiş olsun sizede atlatmışsınız iyi bari..demek pudra rahatlatıyor..bende kullansammı acaba

bende resmini ekliim..ama inanın bu en hafif hali.şimdi bin beter

[image]local://110330/50015231F24448C0BCB45BB3C751B053.jpg[/image]

şu anda bütün vücudu yanık gibi heryeri kıpkırmızı

[image]local://110330/0CE1DA93071642438EB7BE5C0F861A14.jpg[/image]

Orjinalden alıntı: JOLOLO

hay allah bahar çok geçmiş olsun...acaba aşı olunca daha mı hafif olur yakalanmadan elimi çabuk tutayım bari..insan çok üzülüyor ama bir yandanda hastalığı geçirmeleri lazım ilerde daha fena

evet çiğdem daha hafif oluyormuş.hemen danış dr a.yaptır.ben çok pişmanım

Orjinalden alıntı: *berk-beril*

Orjinalden alıntı: JOLOLO

hay allah bahar çok geçmiş olsun...acaba aşı olunca daha mı hafif olur yakalanmadan elimi çabuk tutayım bari..insan çok üzülüyor ama bir yandanda hastalığı geçirmeleri lazım ilerde daha fena

bizim aşılıydı çiğdem kafasında 3,4 tane oldu hiç kaşınmadı ateş v.s de olmadı dikkat et..ihmal etme..

arkadaşlar ben bi şeyi merak ediyorum..oğlumun üç dört gün oldu çiçek başlayalı.şimdi
 sönmüş durumda pazar günü benim bi yere gitmem gerek.ve ordada çocuklar var..acaba bulaşma süresi ne kadar bu hastalığın..yani o zamana kadar bulaşıcılığı geçermi

:

Orjinalden alıntı: E B R U L İ

Pek i bu aşıyı yaptırmak ne zaman uygun? Bİlen var mı? Kİmi yerlerde 15 ay diye okuyorum, kimi yerde 1 yaşından sonra diye.... Hangisi doğru?

nurcihan bende az önce eltimle konuştum.dr a gitmiş aşıyı vurdurmak için.bebeği 11 aylık.bir yaşından sonra vurulacak demiş

Orjinalden alıntı: nil1

Biz su çiçeği aşısını 13 aylıkken yaptırdık.

baharcim gecmis olsun canim sizede...biz de asili degildik doktora goturdum ama asilamadi gerek yok dedi2 haftada zor atlattik.pudra cok ise yariyor kullan rahatlasin yavrucak...gidecegin yerdeki cocuklara kesinlikle gecer.biz cicekler ciktiktan 1,5 hafta sonra rutin kontrole gittigimizde doktorumuz hic soymadan hemen alin eve gidin dedi,henuz gecmis degil burda hamile bayanlar ve cocuklar oluyor onlara gecer dedi.kendisi de hic dokunmadi...2 hafta sonrasina tekrar randevu aldik...simdi gecti cok sukur.bizimde gozlerde bile cikti.dilinde de vardi 4 tane...once dilindekiler gecti sonra vucudundakiler.ama hala izleri var...en cok da bezli oldugu kisimda cikiyor.sicak ve cisden dolayi...bir sure daha yikama o zaman daha cok cikiyor...gecmis olsun canim...

Orjinalden alıntı: senempeh

Orjinalden alıntı: ingeborg

arkadaşlar ben bi şeyi merak ediyorum..oğlumun üç dört gün oldu çiçek başlayalı.şimdi
 sönmüş durumda pazar günü benim bi yere gitmem gerek.ve ordada çocuklar var..acaba bulaşma süresi ne kadar bu hastalığın..yani o zamana kadar bulaşıcılığı geçermi

kuluçka dönemi 2 hafta diye biliyorum..yani mikrobu alan çocuk 2 hafta sora su çiçeği oluyor ama oğlununki sönmüş, bence doktora sormalısın...

ayyy esra bizimde gözlerde çıktı ama dilde çok kötü ya..hiç sorma poposu çok fena..hele bi tenasi çok büyüktü patlamış tam pipisinin yanı çok fena oldu..yüzüldü orası kocaman..çok zor bi hastalıkmış ya..allah beterinden saklasın

senem bilmiyorum ki dediğin gibi dr.a sormalı..şimdi ufacık bebeklerede sebep olmayayım da

:

Orjinalden alıntı: *berk-beril*

bize ikeada bi çocuktan geçti çocuğun yanına gitmemizle eşime bi hata yaptık dedim ve 2 güne kalmadı çıkardı

yani bence gitme bahar

hatta ben hamile olduğum için çok kokrtum doktora gittim ayrıntılı bakıldı test yapıldı bebeğe geçmemişti allahtan...

Bahar, Esra gecmis olsun, ne olmuslar kiyamam yaaa...  Arda Ege´de gecirdi su cicegi.. Tam 1 yasinda asi olmustu ama asinin yan etkisi miydi o dönemde Su Cicegi geciren kuzeninden mi geldi hastalik bilmiyoruz.. Bu kesinlik kazanmasa da cok sükür hafif atlattik.. 2 hafta kimseye yaklastirmayin derim, cok bulasici cünkü.. Hatta sizden bile baskaina gecebilir zira bize ´´eger kuzenden geldiyse´´ kuzaninin annesi araciligiyla geldi.. Türkiye´deki doktor 2 krem vermisti kasinti olmasin diye ama sürmeye bile gerek kalmadi.. Insallah izsiz, aciiz sancisiz iyi olur cocuklariniz..

www.sucicegi.com diye bir adres bulmustum, size de faydasi olur belki.. Tekrar büyük gecmis olsun ikinize de..

elifcim cok sagol canim,efenin izleri cok yavas geciyor,efeden sonra cicek geciren ,komsumun 2 aylik bebegi ,coktan iyilesti ama bizmkiler hala gitmedi

bak şimdi verdiğin siteye baktım.kesecikler kuruyunca dışarı çıkılabilir.kabukların dökülmesini beklemeye gerek yokmuş.pazara kadar duruma bakıcam artık

Orjinalden alıntı: Banu-Z.Aleyna

Çok geçmiş olsun hepinizin bebeklerine kıyamam :(

bende kızıma 1 yaşından sonra yaptırmıştım suçiçeği aşısını ve sanıyorum 1,5-2 yaş civarıydı 1-2 çiçekle atlattı suçiçeğini hiç problem yaşamadık ama araştırdığım kadarıyla ağır geçiren birinden bu mikrobu alan çocuk hafif ,hafif geçiren birinden bu mikrobu alan çocukta ağır geçirebiliyormuş su çiçeğini aşılı çocuklarda da 1-2 çiçekle atlatıldığını biliyorum çevremdekilerde de benim kızımda da öyle oldu,biran önce atlatmanız dileğiyle...

banucum sağol..demek öyle..ilk defa duyuyorumabisinden  geçti bu hastalık ve çok hafif geçirmiştik..inanırım yani.

Orjinalden alıntı: emiroza

bu aralar hollandada su cicegi mevsimiymis cogu cocuk su cicegi.gecen bi komsuma gittik oglumla cocuk su cicegi cikarmis hemen evimize geri donduk.benim korkum esere gecmesinden degildi gecse bile daha iyi olurdu onuda atlatmis olurdu.ama bende daha hic su cicegi gecirmedim.
buyuklerin daha zor atlattigini tehlikeli oldugunu duydum berkay,in kontrolunde soyluyecem dr bi asi yapsin bana bari.

Orjinalden alıntı: ARDA-ELİF

Piyasada iki tane su çiçeği aşısı var. İsimleri oka..x ve varil..x Acaba aralarında koruyuculuk bakımından bir fark var mı? Biri 60YTL, diğeri 78 YTl civarı..

Orjinalden alıntı: B A T O Ş

EVEEETTT TAM BENLİK Bİ KONU
GEÇEN HAFTALARDA OSMANİYEYE GİTTİK ORDA ABİMİN 4 YAŞINDAKİ KIZI TAMDA BİZİM GİTTİĞİMİZ GÜN SU ÇİÇEĞİ ÇIKARDI OĞLUM 13,5 AYLIK TABİ BİZİM AŞIMIZ YOK ÇÜNKÜ DOKTORUMUZ SU ÇİÇEĞİ AŞISINI 15 AYLIKKEN YAPTIRALIM DEMİŞTİ GENELDE ÖYLE OLUYORMUŞ NEYYYSEEEE BUARADA BEN BİÇOK ARAŞTIRMA YAPTIM VE ÇİÇEĞİN ÇOK KOLAY BULAŞABİLEN Bİ HASTALIK OLDUĞUNU ÖĞRENDİM BİZ ORDA 1 HAFTA KALDIK TEN TEMASINA NEKADAR DİKKAT ETTİYSEMDE AYNI HAVAYI TENEFFÜS ETTİKLERİ İÇİN BİLE GEÇİYOMUŞ NEYAZIKKİ
MERSİNE DÖNDÜĞÜMÜZDE KENDİMİ DOKTORA ATTIM OSMANİYEDE YAPTIRMADIM ÇOK PİŞMANIM HEMEN AŞIMIZI OLALIM DEDİM DOKTORUMUZ İYİKİ YAPTIRMAMIŞSIN ZATEN O MİKROBU ALMIŞSAKİ ALMIŞTIR DEDİ MİKROP VÜCUTTAYKEN KULUÇKA DÖNEMİNDE YANİ AŞI YAPTIRILIRSA TERS REAKSİYON GÖSTEREBİLİRMİŞ AŞISIZ ATLATICAKSINIZ MECBUREN DEDİ BENDE BEKLİYORDUM HA ÇIKTI HA ÇIKICAK ÇÜNKÜ 15 GÜN OLDU
DÜN BOYUN BÖLGESİNDE KÜÇÜCÜK NOKTALAR GÖRDÜM KORKTUM İSİLİKMİŞ AMA BUGÜN SIRTINDA BİDE KASIĞINDA İSİLİKTEN BİRAZ DAHA BÜYÜK VE İÇİ SUYLA DOLU OLAN 2 KAPARCIK GÖRDÜM SANIRIM ÇIKARIYORUZ ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN ŞİMDİ DIŞ DÜNYAYLA TEMASIMIZI NASIL KESİCEZ BİLMİYORUM ONCA GÜN SİTENİN BAHÇESİNE ÇIKMADIĞI GÜN ÇOK HUYSUZ OLUYOR ÇÜNKÜ E ÇIKARSAM Bİ SÜRÜ ÇOCUK
PARKA GÖTÜRSEM ORDADA ÇOCUK NEOLACAK BİLMİYOIRUM
UMARIM SORUNSUZ ATLATIRIZ

A..Nur

• Tüm gönderiler : 915
Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 06.08.2008 16:50:47 ( #85 )
Benim kızım da iki ay önce anaokulundaki arkadaşları nedeniyle su çiçeği geçirdi. Yüzünde, sırtında kırmızı su dolu kabarcıklar oluştu. 10 gün sonrasında iyiye doğru gitti durumu. Ama kaşındığı için (Dr. önerisiyle Antihistaminik şurup ve losyon) kullanmamıza rağmen iz kaldı bir kaç yerde.

Minik kardeşimize ise çok şükür geçmedi.

Dr.umuzun dediğine göre; 6.aya kadar bebekleri anneleri kouyormuş. Su çiçeği geçiren annelerin bebekleri de suçiçeği olmazmış.

10 gün beklemek çok sıkıntılıydı doğrusu.

konturbas

• Tüm gönderiler : 321
Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 24.11.2008 04:20:56 ( #86 )
arkadaşlar suçiçeğinin en belirgin özelliği eklem ağrısıdır,hastalıktan şüphe ediyorsanız çoçuğunuzun bacaklarım ağrıyor gibi sızlanması varmı dikkat edin.birde normal soğuk algınlığı gibi başlar ateş öksürük vs ilaç vermeden takip edin.benim kızım aşısız olmasına rağmen çok hafif atlatmıştı.rabbim bütün meleklerinizi korusun.
Sayfayı değiştir: < 12345 | Sayfayı gösteriyor 5 of 5, mesajlar 81 to 86 of 86

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 10 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku