Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

SU ÇİÇEĞİ..

Sayfayı değiştir: 12345 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 5, mesajlar 1 to 20 of 86
Yazar Mesaj
gizemoz

• Tüm gönderiler : 1567
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
SU ÇİÇEĞİ.. - 17.01.2006 11:14:35 ( #1 )
SELAM,

BAYRAMDA GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ ARKADAŞLARIMIZDAN BİRİNİN OĞLU BAYRAM ARİFESİNDE SU ÇİÇEĞİ GEÇİRMİŞ DÜN DE ARKADAŞIMIN EŞİNİN SU ÇİÇEĞİ ÇIKARDIĞINI DUYDUM VE HALİYLE BAYA TELAŞLANDIM....BİRKAÇ SAAT AYNI ORTAMDA BULUNDUK VE O DÖNEM ARKADAŞIMIN EŞİ HASTALIĞIN KULUÇKA EVRESİNDEYMİŞ YANİ OĞLUŞA BULAŞMIŞ OLMA İHTİMALİ BAYA YÜKSEK GİBİ GELDİ BANA....BİR DE İŞİN KÖTÜSÜ DURUMUN FARKINDA OLMADIĞIMIZDAN EBRULARLA DA GÖRÜŞTÜK (YANİ KAYRA KEREM E VE NAZ A DA BULAŞTIRMIŞ OLABİLİR...:() BUNA DA ACAYİP ÜZÜLDÜM. NEYSE KAYRA NIN AŞISI VAR DÜN DOKTORUMUZLA KONUŞTUM AŞI YÜZDE 90 KORUR OLSA BİLE HAFİF GEÇİRECEKTİR DEDİ. 2-3 HAFAT BEKLEMEMİZ GEREKECEK BAKALIM NE OLACAK..

ARANIZDA AŞIYA RAĞMEN SU ÇİÇEĞİ GEÇİRMİŞ BEBEK SAHİPLERİ VAR MI?

YA DA ÇOCUKLARI SU ÇİÇEĞİ GEÇİREN ARKADAŞLAR NASIL GEÇTİ NASIL OLDU KAŞINTI ATEŞ ÇOK YAPTI MI? MERAK İÇİNDEYİM MERAK..

ERDAL KAYRA 19.09.2003 - 14:11
GİZEM 05.03.1977

feyzadem

• Tüm gönderiler : 2173
  • Bölge: PARIS
Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 17.01.2006 11:59:02 ( #2 )
   Gizem buraya ilk geldigimiz sene Aral su cicegi gecirmisti , ustelik durumu tatile ciktigimizsa fark ettik ,geri donup doktor aradik bri suru vs vs vs....cok traji komik bir olaydi....

Gitmeden once arkadaslara ugrayip hoscakalin demistik ,sonra ogrendim ki onlarin kizi da gecirmis ,asisi da vardi.Ama o ara tum okullu cocuklar geciriyordu ,bizden bulasmis oldugunu dusunmedim hic ,yarim saat gorustuk en fazla....

Aral cok rahat gecirdi , hatta anlamadik bile ,kirmizi noktalar disinda ,doktor muayene bil etmeden ilaclari verdi ,ates olursa ates dusurucu ,kirmizi noktaLar icin kasinti onleyici ,bir de dus sonrasi surulecek bisiler , hepsi bu kadardi ,tabii ki her cocuk farkli geciriyor...

Umarim kimseye bulasmaz ,ya da hafif bir sekilde gecirirler....

hexe

• Tüm gönderiler : 1387
Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 17.01.2006 12:39:15 ( #3 )
ya anacim nerden bilicen bole birsey oldugunu, ne uzuluyorsun. risk her zaman her yerde var. gecirirlerse de hafif gecirirler insallah. asililar hem. uzme kendini sen. :)
"Bilmezsen, nasıl bilicem ? "

Nazo
gizemoz

Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 17.01.2006 12:55:16 ( #4 )
AMAN NE BİLİİM BEN BAYA BAYA ÜZÜLDÜM YA...UMARIM ÜÇÜ DE GEÇİRMEZ GEÇİRSELER DE HAFİF GEÇİRİRLER...

ULAN GÖRÜŞME GÖRÜŞME GÖRÜŞ BAK OLANA..

GİZEM 05.03.1977

sareon

• Tüm gönderiler : 1471
  • Bölge: İstanbul/Anadolu
Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 17.01.2006 13:53:18 ( #5 )
forumdan su çiçeği bulaşır mı acaba?
hahaha çok tatlısınız...

bayramda ben kuzeni grip oldu diye Tungayı herkesten uzak tuttum, insanlar ateşi olan çocuklarını bizimle öpüştürdüler. hiç anlamadım bu mantığı ben.
Gizem seni tebrik ederim....
İnşallah hiçbiri hastalanmaz, hastalanırlarsa da hafif atlatırlar.
Söz uçar, yazılanlar kalır.

SEDA
kuzeynep

• Tüm gönderiler : 1606
  • Bölge: Ankara
Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 17.01.2006 16:25:55 ( #6 )
Zeynep anaokuluna başladığında su çiçeği çıkarmıştı... Bütün çocuklar çok kolay atlattılar... Zeynep de aşılıydı fakat ben cahillik yapıp çocuğumu yıkamıştım. Aklınızda bulunsun eğer çocuğunuz su çiceği olursa sakın yıkamayın sonra tüm vücuda yayılıyor. onun dışında korkulacak bir durum yok.
feyzadem

• Tüm gönderiler : 2173
  • Bölge: PARIS
Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 17.01.2006 18:38:54 ( #7 )
  Ya Funda doktor da bize yikamanizda mahsur yok dedi ,hatta yikama suyuna konulan bir de ilac vermisti,sadece sabun bezi ile ovmamak lazimmis o kadar yani ,netekim ben de o ozel sivi ile yikadim...bisi olmadi.
kuzeynep

• Tüm gönderiler : 1606
  • Bölge: Ankara
Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 17.01.2006 19:40:27 ( #8 )
doğrudur feyzacım koruyucu özellikli bir sıvı olabilir o. Ben ise sadece su ve vücut şampuanı ile yıkamıştım zeynebi çok dağılmıştı tüm vücuda sonradan öğrendim ki aslında yıkanmayacakmış.
kaoss

• Tüm gönderiler : 4546
Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 17.01.2006 23:44:48 ( #9 )
gizemcim endişelerin inşallah boşa cıkar..
bizimde bu ay aşımız var ama etrafımdaki birçok kişi  illaki yaptırmana gerek yok demiyormu sinir oluyorum..
ne kadar duyarsız insanlar var..birde sana bak..kıyamam sana ben :)

peggy

• Tüm gönderiler : 1202
  • Bölge: dünya(M)dan
Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 17.01.2006 23:51:34 ( #10 )
Bizimde aşımız var bu ay.
Gizem nereden bileceksin? umarım olmaz, olursa da  kolay atlatırsınız oğluşunla...

kaoss

Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 18.01.2006 00:01:42 ( #11 )
nasıl bu ay girne..su çiçeği aşısı 12 ay bitince vurulmuyormu..adacık daha bitirmedi ki..ne aşısı bu..benmi yanlış biliyorum yoksa..
malum aşılar başımı döndürüyor valla...
sareon

Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 18.01.2006 13:19:15 ( #12 )
evet biz de 12. ayda olduk su çiçeğini.
175 ytl kadar, biraz şaşırmıştım eczanede haberiniz olsun.

SEDA
kaoss

Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 18.01.2006 13:30:15 ( #13 )
ben sadece 75 diye duymuştum ..bak seda şokun şokundayım yanii şimdi :)
sareon

Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 18.01.2006 13:31:49 ( #14 )
markaya göre değişiyor sanırım. Biz GSKnınkini aldık.

SEDA
eylemd

• Tüm gönderiler : 23
Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 18.01.2006 15:58:58 ( #15 )
Gizem ne çok ortak noktamız çıktı seninle ( bu arada polip durumları ne oldu? ) Bizim oğlancık tam iki yaşını bitireceği günlerde çıkardı su çiçeğini. (altı ay önce) Hatta o kadar üzüldük ki doktorumuzun bizim için düzenlediği aşı listesinde  su çiçeği aşısı tam 2 yaş doğum gününe yazılmıştı. Aşıyı vurduramadan çiçek açtı bizimki. Özellikle yüzü savaş alanı gibiydi. Doğum günü fotolarından kendisi bile ürküyor. Çiçeği biz kuluçka döneminde olan bir arkadaşın çocuğundan kapmışız. İnan o kadar çabuk bulaşıyor ki. Korkma. Biz hiçbir ilaç kullanmadık. Sadece ilk gün ateşi çıkmıştı. Fazla değil. O gün ateş düşürücü verdik. Bir de ismini unutum hani şu sakinleştirici bir alerji şurubu var ya onu verdik rahat uyusun ve kaşımasın diye ( tabi ki doktor kontrolünde) Belki de ilaçların  etkisiyle hiç kaşımadı. Ama 1 hafta banyo yaptırmadım. Şu anda çenesinde ve alnında çökük şeklinde iki tane izimiz var. Çok küçükler, dikkatli bakınca anlaşılıyor. Onlar da hatırası oldu. Tavsiyelerim: çıkaracak olursa; banyo yaptırma, kaşımaya yeltendiğinde dikkatini başka şeylere çek. Dedim ya görüntü olarak insanı üzüyor ama çok panik olmamak lazım. Bizi merakta koyma , Sevgiler
gizemoz

Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 18.01.2006 16:25:51 ( #16 )
SAOL ÖZNURCUM BEN DE NE ZORUNLU OLMAYAN AŞILAR KONUSUNDA NE GEREK VAR DIYEN ARKADAŞLARI ANLAYAMIYORUM...HİÇ ÖNEMLİ OLAN YAVRUŞLARIN EN EN AZ ŞEKİLDE ETKİLENMELERİ HASTALIKLARDAN SIKINTILARDAN...

SU ÇİÇEĞİ AŞISI İSTEĞE BAĞLI BİR AŞI 12. AYDA YAPTIRDIK BIZ DOKTORUMUZ PAHALI BİR AŞI OLDUĞUNDAN SORMADAN YAPMIYORUZ İSTİYOR MUSUNUZ DEMİŞTİ...İYKİ DE YAPTIRMIŞIZ..AŞILI OLMASINA RAĞMEN GEÇİRME İHTİMALİ VAR VE SANIRIM ÇOK ÇOK KOLAY BULAŞIYOR SU ÇİÇEĞİ...BEN AŞI NE KADARDI HATIRLAMIYORUM

EYLEMCİM VALLA YA BAYA ORTAK NOKTAMIZ VAR..:) POLİP ÖYLECE DURUYOR DOKTORUMDA SIK SIK SORUYOR NE ZAMAN YAPACAZ DİYE BAKALIM BEN CESARET EDEBİLİNCE SANIRIM..:) BU AY GENE REGL GECİKTİ BAKALIM NE ZAMAN TEŞRİF EDECEK...ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN SİZE DE GERÇEKTEN ŞANSSIZLIK OLMUŞ AŞI ÖNCESİ ÇIKARMASI OĞLUŞUN...ALLAH BÜYÜK HASTALIK VERMESİN

GENELDE ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ, ZRYTEC VE OVARİL VERİLİYOR SANIRIM..O ARKADAŞIMIN OĞLUNA ANTİBİYOTİK DE VERMİŞ DOKTOR O NEDEN ANLAMADIM..BİZİM DOKTORDA ÇIKARIRSA GETİRİN GÖRELİM DEDİ BAKALIM...

GİZEM 05.03.1977

kaoss

Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 18.01.2006 16:39:27 ( #17 )

markaya göre değişiyor sanırım. Biz GSKnınkini aldık.

size bunu kim önerdi seda..doktorunuzmu...
gizemcim sen hangi marka yaptırdın.hatırlıyormusun.
sareon

Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 18.01.2006 17:39:29 ( #18 )
Gizem kuluçka dönemi ne kadarmış, Kayrada çıkarsa ne zaman belli olacak?
Bayramdan önce Tunganın kuzeni hastalandı, kuluçka döneminde öpüş koklaş beraberlerdi ama bulaşmadı. Hatta biz ilk günlerde kimseye yaklaştırmadık. İllaki bulaşmıyor demek ki her hastalık.
Ama yararı olabilecek her aşıyı yaptırmakta yarar var, hatta ben gelecek sefere batın ultrasonu konusunu da danışmayı düşünüyorum. Eşim kızıyor ama....

GSK konusuna gelince, biz askeri hastaneye gidiyoruz bu nedenle aşılarımızı kendimiz alıyoruz. Şimdiye kadar hep GSK kullandık ve hiç yanetki ile karşılaşmadık. Bir de GSK fabrikada çalışan çok yakın arkadaşlarım var ve ne kadar titiz bir işletme olduğunu biliyorum. Doktorumuz her zmana birkaç marka öneriyor biz seçip alıyoruz ama dediğim gibi şimdiye kadar hiçbir yan etki olmadığı için marka tercihi yapmaya başladım.

SEDA
gizemoz

Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 19.01.2006 09:17:55 ( #19 )
VALLA BEN MARKAYI HATIRLAMIYORUM ÖZNURCUM YA..AMERİKAN HASTENESİNE GİDİYORUZ BİZ AŞIYI DIŞARDAN ALMIYORUZ ORDA DİREK YAPILIYOR.

SEDACIM DOKTORUMUZ 2-3 HAFTA İÇİNDE ÇIKAR DEDİ BULAŞTIYSA...BİZ GEÇEN PERŞEMBE BİRLİKTEYDİK ARKADAŞIMIN EŞİ PAZAR HASTALANMIŞ...SU ÇİÇEĞİNİN EN EN BULAŞICI OLDUĞU DÖNEM  DÖKÜNTÜ OLMADAN 1-2 GÜN ÖNCE VE HASTALIK BOYUNCAYMIŞ YANİ YAKLAŞIK 6 GÜN ÇOK ULAŞICI OLUYORMUŞ. SU ÇİÇEĞİ ÇOK KOLAY BULAŞAN BİR HASTALIK HAVA YOLUYLA BULAŞIYOR...

BİZ EN EN TEHLİKELİ DÖNEMDE GÖRÜŞTÜK O ARKADAŞLARLA AMA ŞÜKÜR Kİ EBRULARA BULAŞMIŞ OLMA İHTİMALİMİZ AZ ŞU ANDA..

GİZEM 05.03.1977

patito

• Tüm gönderiler : 1040
  • Bölge: BURSA
Ynt: SU ÇİÇEĞİ.. - 19.01.2006 16:17:53 ( #20 )
sareon şu anda 68 ytl satılıyor suçiçeği aşıları bu işte bir yanlışlık mı var anlamadım garip geldi marka farkı aşı fiyatını bu kadar arttırıyor mu?
Sayfayı değiştir: 12345 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 5, mesajlar 1 to 20 of 86

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 10 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku