Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

TUVALET EĞİTİMİ

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 3 of 39, mesajlar 41 to 60 of 769
Yazar Mesaj
hurihus

• Tüm gönderiler : 212
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: KIBRIS/INGILTERE
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 11.01.2008 19:48:24 ( #41 )

Orjinalden alıntı: seheray

Biz de dun itibariyle tuvalet egitimine basladik. Doktorumuz tuvaletini belirli araliklarla yapmaya basladigi zamanin, en mukemmel zaman oldugunu soyledi. Sumeyye de oyle yapiyordu. Bu donemin onun icin zor bir zaman haline getirilmemesi gerektigini ve mumkun oldugunca eglenceli hale getirmeye calismamizi soyledi. Galiba biz asiriya kactik. Bizim prenses tuvaletten kalkmak istemiyor. Ve beni de karsisina oturtuyor. Ben kuvetin kenarinda o klozette gunumuzu geciriyoruz
Soyle bir aparat aldik tuvaletin uzerine konulan. Dora bebekleri sevdigi icin, cok hosuna gitti. Ben simdilik saat basi soruyorum o da bayila bayila var diyor ve gidiyoruz tuvalete. Oturuyor, bana da otur diyor :) Karsilikli oturuyoruz. Ve bizim kiz basliyor Sirayla saymaya, bu hau(Havlu), bu pi(kapi), bu pede(perde), bu anne.... . Ilk baslarken ben saymistim. Artik kendi sayiyor. Bircok seyi de kendi adlandiriyor. Sonra da basliyor sarki soylemeye. sonra alkisliyor. Ve shirrrrr diye birses geliyor klozetten. U'uu diyor ve beraberce alkisliyor. hadi kalk silelim diyorum. Ellerini havaya kaldirip aaaa diyor. Kalkmak istemiyor:)) Simdilik boyle basladik. bakalim nasil gidecek. herkese kolayliklar diliyorum.

merhaba seheray benim kizimda 1 yas 1 aylik bugun olesine bu konuyu okumak geldi icimden okudum,okudum aklima geldi kizimin bezini degistirmem lazim gittik odaya degistirdim uzerini giydirdim yere indirdim yataktan baktim yuzune sikilir gibi bi hal var hemen dedim yapma annem cikariverdim bezini oturttum klozete hadi annem iiih yapta ciksin iihhh yapta ciksin diye diye ikindi cocugum yapti valla buyugunude kucugunude ole sevindim ki babaannemizle birlikte yasiyoruzda seslendik babaanneye geldi afferin kizima lara akillidir falan filan tabii bu arada oda seviniyo guluyo sonra kaldirdim klozetten bak annem dedim gosterdim ve daha sonra sifonu cektik ama biraz korktu sifonu cekince acaba erkenmi tuvalet egtimim yoksa yada devam edeyimmi nasil edeyimm hani senin kizinda hemen hemen ayni yaslardaymis ya ama benim kizim daha konusamiyor yardimini beklerim simdiden tesekkurler canim
<mesaj tarafından düzenlendi hurihus on 11.01.2008 19:51:01>

seheraytx

• Tüm gönderiler : 1214
  • Bölge: usa tx-IZMIR
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 11.01.2008 20:27:22 ( #42 )
Merhaba Huri, bezden sikilmaya basladiysa muhtemelen sinyal veriyor olabilir. Sumeyye sikilmaya yeni baslamisti ki ben firsati kacirmadim. Ondan once altini degistirmek istedigimde kose bucak kaciyordu. Alti pis olsa bile bu onu hic rahatsiz etmiyordu.
Her cocugun hazir oldugu donem farkli olur. Kizlarimiz arasinda 8 ay var yaklasik. Gelisim acisindan oldukca onemli bir zaman. Ama tr de bir arkadasimin oglu, 1 yasindan sonra bezi hic istemedi. Ve tuvaleti tercih etti. Dedigim gibi her bebek farklidir, ve sen hazir oldugunda bunu hissedersin. Sifon olayina gelince. Sesinden korkmus olabilir. Ama bir kac ay sonra onun icin bir oyun gibi gelir. Simdi sifonla oynamaya bayiliyor bizim cadi.

Unutmadan yazmak istedim. Tuvalet egitimine gecince tuvalete gidip gelmeler cogalacagi icin hijyeni saglamak da zor oluyor. Sifon tankinin icine konulan tabletlerden aldim. Her sifonu cekiste temizliyor tuvaleti. Oturdugu aparati da clorox denen mikrobu kiran mendillerle siliyoruz. Boylece isimiz kolaylasiyor.
Biz tuvalete gidiyoruuuuzz..
Kolayliklar diliyorum.

baran61

• Tüm gönderiler : 1357
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 12.01.2008 18:46:00 ( #43 )
bende bitirdim
bmotor

• Tüm gönderiler : 1719
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 20.01.2008 12:01:10 ( #44 )
benim oğlum 30 aylık. zaman zaman denemeler yaptık. tuvalete götürdük. biz yaptık  o yapmadı. her seferinde soydum, giydirdim, bezine yaptı. şimdi lazımlığa giyinik oturtturuyorum. oyuncaklarını oturtturuyorum. hatta ben de lazımlığa oturuyorum. alışmadı halen. soyunup oturmuyo. neredeyse 3 yaşımıza gelecez arkadaşlar . eşim bana baskı yapıyo . çok geç kaldın diyo. ama ne yapabilirim. çocuk istemiyo. tuvalet eğitiminin çok ciddi bir iş olduğunu anlatamıyorum. baskı, ya da yanlış bir tuvalet eğitimi ileride çocukta cinsel bozukluklara kadar da gider diyor kitaplar . çok hassas bir konu ne yapmalıyım???
www.blogcu.com/baranvan/

blogumuza bekleriz,hadi tıklayın

berrin
G.KILINC

• Tüm gönderiler : 129
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 21.01.2008 11:29:11 ( #45 )
merhaba arkadaslar,
benım kızımda 2 yasını doldurdu,son 1 aydır maasallah kakasını tuvalete yapıyor.oncelerı bazen soyluyor bazende oyuna dalıp unutuyordu.ama sımdı bakıyorum hemen soyleyıp tuvalete oturtuyoruz ve kaka ısımızı tamamlıyoruz.sıze soracagım ıse artık ben tamamen bezden kurtulmak ıstıyorum.kucuk tuvaletını nasıl alıstıracagım?acaba yazımı beklesem,malum havalar soguk ,altına kacırdıgı zaman sureklı yıkamam lazım.
sızler nasıl alıstırdınız kucuk tuvaletı?
vildo

• Tüm gönderiler : 1045
  • Bölge: bursa
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 21.01.2008 12:16:17 ( #46 )

Orjinalden alıntı: bmotor

benim oğlum 30 aylık. zaman zaman denemeler yaptık. tuvalete götürdük. biz yaptık  o yapmadı. her seferinde soydum, giydirdim, bezine yaptı. şimdi lazımlığa giyinik oturtturuyorum. oyuncaklarını oturtturuyorum. hatta ben de lazımlığa oturuyorum. alışmadı halen. soyunup oturmuyo. neredeyse 3 yaşımıza gelecez arkadaşlar . eşim bana baskı yapıyo . çok geç kaldın diyo. ama ne yapabilirim. çocuk istemiyo. tuvalet eğitiminin çok ciddi bir iş olduğunu anlatamıyorum. baskı, ya da yanlış bir tuvalet eğitimi ileride çocukta cinsel bozukluklara kadar da gider diyor kitaplar . çok hassas bir konu ne yapmalıyım???

bence doğru yoldasın. anne babanın isteğine göre değil kendi isteklerine göre halloluyor bu tuvalet işi. ne aylarca uğraştım, ne de sağa sola yapılan kazaları temizledim. 3 yaşa 1 ay varken artık büyüdüklerini ve artık tuvalete yapmaları gerektiğini söyledim, bunun içinde alternatifler sundum(oturak ve adaptörlü klozet), kaza yaptıklarında hiç tepki vermedim, çok kolay bir şekilde bir haftada bezden wc ye geçiş yaptık. bence oğlun da kaslarına hakim olduğu anda itiraz etmeden tuvalete yapacaktır. wc eğitiminin baskıyla verilmesi dediğin gibi geri dönülmez sonuçlara neden oluyor..
Vildan '74
Defne & Çınar '04

*marifet teyze*
*Defne & Çınar*
vildo

• Tüm gönderiler : 1045
  • Bölge: bursa
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 21.01.2008 12:20:59 ( #47 )

Orjinalden alıntı: curly27

merhaba arkadaslar,
benım kızımda 2 yasını doldurdu,son 1 aydır maasallah kakasını tuvalete yapıyor.oncelerı bazen soyluyor bazende oyuna dalıp unutuyordu.ama sımdı bakıyorum hemen soyleyıp tuvalete oturtuyoruz ve kaka ısımızı tamamlıyoruz.sıze soracagım ıse artık ben tamamen bezden kurtulmak ıstıyorum.kucuk tuvaletını nasıl alıstıracagım?acaba yazımı beklesem,malum havalar soguk ,altına kacırdıgı zaman sureklı yıkamam lazım.
sızler nasıl alıstırdınız kucuk tuvaletı?

istersen çişini de tuvalete yap o zaman tuvalet kağıdını sen kullanabilirsin vs diyebilirsin. bana göre kızınız henüz küçük ama 1 yaşında bile wc ye alıştıranlar var (örnek kuzenim, ama sabahtan akşama dek oturakta oturup alıştı -çok yanlış çokkk) yaza kadar bekleyebilirsin, sık sık değil de arada bir çişin geldiğinde tuvalete yapmak ister misin diyebilirsin, seni tuvalette görmesine müsade edebilirsin. bir de sürekli "çişin var mı? " dememek gerekiyor, beyinin fonksiyonlarını anne üstlenmiş oluyor ve çişi geldiğinde dışarıdan bir uyarı gelmediği için altına yapıyormuş çocuklar (bunu da haftasonu okulumuzun pedagogu anlattı). bence rahat olun, öyle olunca o da rahat olup kolayca geçiş yapacaktır.
Vildan '74
Defne & Çınar '04

*marifet teyze*
*Defne & Çınar*
aysenol2

• Tüm gönderiler : 849
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 27.01.2008 00:45:18 ( #48 )
slm arkadaslar benım yasadıklarımda aynı ve kafam cok karısık oglum benımde 30 aylık ama tuvalet egıtımını red edenlerden  kesınlıkle bez baglanacak dıye aglıyor oturaga televızyon karsısında oturuyor (sızce yanlıs degıl mı!)ama yıne yapmıyor annem bır kez yapsın banyoya alırız dıyor .....
otura oturmayıda red edıyor .....
benım oglum hazır mı yada boyle durumda ne yapmalıyım.....
bırazdaha mı bekleyeyım 15 tatılde alıstırıyım dıyordum ogluma bu paketın son oldugunu bu bıtınce artık tuvaletımızı klozete yapacagımızı soyledık ama yıne alırız dıyor.....
bu sekılde yasayan var mı bu konuda yardımcı olursanız arkadaslar sevınırım ne yapabılırım ....

bmotor

• Tüm gönderiler : 1719
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 30.01.2008 04:21:45 ( #49 )
1 ay öncesine kadar benim oğlumda lazımlığı kabullenmiyordu. en sevdiği oyuncakları oturttum önce ve kendim oturdum ( zor sığdım ama naaaparsın)ilk olarak giyinik oturdu, sonra çıplak oturuyo 2-3 haftadır oturuyo ama hala damla çiş yapmadı. yaptım diyo kalkıyo. ben de yapmış gibi aferin aaa çiş yapmış benim oğlum diyorum.
31. ayımızı bitiriyoruz ve hala geçemedik . üzülme  vildonun dediği gibi artık " çok geç kaldın, ayyyy hala bağlı mı bunun altı" diyenleri takmıyorum. ebediyyen bağlı kalacak değil ya. söylicek elbet
www.blogcu.com/baranvan/

blogumuza bekleriz,hadi tıklayın

berrin
aysenol2

• Tüm gönderiler : 849
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 03.02.2008 23:58:47 ( #50 )
tuvalet egıtımımıze basladık ama gercekten sabır işi oglusum çişini soyluyor ama kakasını kuloda yapıyor bu sekılde yasayan var mı yada ne yapmalıyım gece de altına yapıyor gece uykulu uykulu tuvalete mı goturmrme gerek bu konuda yardımcı olursanız cok sevınırım......
gunduz sorun yok kesınlıkle kaka olayını red edıyor ....

yasasin anneyim

• Tüm gönderiler : 533
  • Bölge: California/usa
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 09.03.2008 11:53:42 ( #51 )
herkese ve kendime oncelikle tuvalet egitiminde kolayliklar diliyorum.Benim kizimda uc gun sonra 23aylik olacak.Ilk olarak 18.ayinda yavas yavas alistirmaya basladim.Tuvalet egitiminde gerekli herseyi denedim ve denemeyede devam ediyorum.Altini acik biraktigim zamanlar altina kaciriyor.cisi geldigin hopluyor zipliyor yinede soylemiyor.cisini veya kakasini yaptiktan sonra soyluyor,"anne ok ok" diye...Annesine bol bol yere yapiyor.Lazimliga oturttugumda da "tamaaam bittiii "deyip hemen kalkiyor,sikiliyor.Ayrica hadi kizim potty power yapalim dedigim de de "noo daypi "diyor,bezini getiriyor bana ve oturmak istemiyor.Hatta internetten de videosunu seyrettiriyorum;seyrederken cok hevesleniyor ama yinede yapmiyor.Sanirim psikolojik olarak hazir degil,bu nedenlede fazla sikistirmiyorum.Umarim ki bu donemi cabuk ve kolay atlatiriz....
benisa

• Tüm gönderiler : 222
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 09.03.2008 23:03:53 ( #52 )
yaa arkadaşlar bu konu benide ciddi ciddi düşündürmeye başladı. benimkiler ikiz. biri kız biri erkek. tek bakıyorum. ben nasıl alıştıracam. tecrübeli anneler banada yardım...........
G.KILINC

• Tüm gönderiler : 129
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 10.03.2008 12:12:02 ( #53 )
VALLA GENEL KANI COCGUN KENDINI HAZIR HISSETMESI VE ORADA BULUNAN KASLARINI KONTROL EDEBILMESI ILE ALAKALI .AMA SUDA BIR GERCEKKI,SABIRLA ISIN USTUNE GIDILMESI SART.COCUGA BIR BEZ BAGLAYIP CIKARMAK BENCE YANLIS.EGER EGITIME BASLADIYSANIZ DONMEK YOK.ARTIK HER TARAF CIS VE KAKA OLUCAK AMA HEM BIZIM HEM DE COCUKLARIMIZIN SAGLIĞI ICIN BUNA KATLANMAMIZ GEREKECEK.BENCE ILK ONCE KAKA ILE BASLAMAK LAZIM.VE COK ISRARCI OLMAMAMIZ GEREKIYOR.KIZIM SU ANDA 26 AYLIK VE BIZ TAM IKI YASIMIZDA BEZ OLAYINI BITIRDIK COK SUKUR.SU AN SADECE GECELERI BEZ BAGLIYORUM.

HEPINIZE KOLAY GELSIN..
pınariçe

• Tüm gönderiler : 831
  • Bölge: Bursa
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 10.03.2008 12:20:22 ( #54 )
ben de geçen hafta pazartesi başladım.ilk 2 gün altına yaptı ama bez bağlamadım.3. gün öğrendi.şimdi gecede bağlamıyorum.
Neden birbirimizi öldürüyoruz ki biraz beklesek zaten kendiliğimizden öleceğiz...
**gül**

• Tüm gönderiler : 8766
  • Bölge: ankara/
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 18.03.2008 16:07:59 ( #55 )
20 ay erken mi?herkes 2 yaşı geçtikten sora başlamış amaa..
ne zorr bu işşş.
...
E V R E K A

• Tüm gönderiler : 8317
  • Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 18.03.2008 16:17:32 ( #56 )

Orjinalden alıntı: curly29

VALLA GENEL KANI COCGUN KENDINI HAZIR HISSETMESI VE ORADA BULUNAN KASLARINI KONTROL EDEBILMESI ILE ALAKALI .AMA SUDA BIR GERCEKKI,SABIRLA ISIN USTUNE GIDILMESI SART.COCUGA BIR BEZ BAGLAYIP CIKARMAK BENCE YANLIS.EGER EGITIME BASLADIYSANIZ DONMEK YOK.ARTIK HER TARAF CIS VE KAKA OLUCAK AMA HEM BIZIM HEM DE COCUKLARIMIZIN SAGLIĞI ICIN BUNA KATLANMAMIZ GEREKECEK.BENCE ILK ONCE KAKA ILE BASLAMAK LAZIM.VE COK ISRARCI OLMAMAMIZ GEREKIYOR.KIZIM SU ANDA 26 AYLIK VE BIZ TAM IKI YASIMIZDA BEZ OLAYINI BITIRDIK COK SUKUR.SU AN SADECE GECELERI BEZ BAGLIYORUM.

HEPINIZE KOLAY GELSIN..

2 yaşında olayı birtirdik diyorsunuz ama hala gece bez baglıyorsunuz. Ayrıca bold yaptıgım cümlelerinizle gece hala bez baglama davranışınız birbiri ile çelişmiyor mu?

Gece de her taraf kaka da olsa , çiş de olsa altını baglamamalısınız.

Gece eğitimi ve gündüz egitimi aynı anda verilmelidir.

Tuvalet eğitimine başlandıysa dönmek yok evet ama bir kere başlandı mı bez tamamen çocugun hayatından çıkarılmalıdır.

Ben böyle düşünüyorum

<mesaj tarafından düzenlendi EVREKA :) on 18.03.2008 16:21:28>

BalBöceği_Annemicino

• Tüm gönderiler : 8499
  • Bölge: karlar diyarı:)
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 18.03.2008 18:34:06 ( #57 )
ben de bişi sorucam...
handan kaka yapınca haber veriyo..bezen de yapmadan...bi de bu aralar bezi sızdırıyo..hep aynı marka kullanıyoruz ve sızdırıyo diye bi büyüğüne geçtim,fark olmadı..burada bi arkadaş: çişini tutup toplu halde yapıyodur,fazla geliyodur beze,tuvalet eğitimi zamanı gelmiş,dedi...
bi de ıkınıyo,kaka diyo bazen...mahsuscuktan kaka yapıyo
yaza başlamayı düşünüyorum rahat olur diye..ama şimdi başlamalı mıyım?yani vakti geliyo tuvalet eğitiminin de..vakti geçtiği olur mu?20 aylık handan bu arada

yasasin anneyim

Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 18.03.2008 21:18:17 ( #58 )
Evet geri donus yapmamak gerekiyor.Sana katiliyorum.

Orjinalden alıntı: EVREKA :)

Orjinalden alıntı: curly29

HEPINIZE KOLAY GELSIN..

2 yaşında olayı birtirdik diyorsunuz ama hala gece bez baglıyorsunuz. Ayrıca bold yaptıgım cümlelerinizle gece hala bez baglama davranışınız birbiri ile çelişmiyor mu?

Gece de her taraf kaka da olsa , çiş de olsa altını baglamamalısınız.

Gece eğitimi ve gündüz egitimi aynı anda verilmelidir.

Tuvalet eğitimine başlandıysa dönmek yok evet ama bir kere başlandı mı bez tamamen çocugun hayatından çıkarılmalıdır.

Ben böyle düşünüyorum

yasasin anneyim

Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 18.03.2008 21:22:33 ( #59 )
eger cocugun hazirsa veya tuvalet egitimindeki belirtileri veriyorsa baslayabilirsin.

Orjinalden alıntı: Bal Böceği

ben de bişi sorucam...
handan kaka yapınca haber veriyo..bezen de yapmadan...bi de bu aralar bezi sızdırıyo..hep aynı marka kullanıyoruz ve sızdırıyo diye bi büyüğüne geçtim,fark olmadı..burada bi arkadaş: çişini tutup toplu halde yapıyodur,fazla geliyodur beze,tuvalet eğitimi zamanı gelmiş,dedi...
yaza başlamayı düşünüyorum rahat olur diye..ama şimdi başlamalı mıyım?yani vakti geliyo tuvalet eğitiminin de..vakti geçtiği olur mu?20 aylık handan bu arada
E V R E K A

• Tüm gönderiler : 8317
  • Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 18.03.2008 21:49:49 ( #60 )

Orjinalden alıntı: Bal Böceği

ben de bişi sorucam...

Gönülcüm tuvalet eğitimi için en ideal yaş 2-2,5 yaştır.Çünkü kaslar ancak bu sürede gelişiyor.

18-24 ay arası başlanan tuvalet eğitimleri bazen 3 yaşına kadar sürebiliyor. Tabi her çocugun gelişimi  farklıdır ancak bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Bir de şuna özellikle deginmek istiyorum.

Tuvalet egitimi, çocuga gün içerisinde sürekli çişin/kakan var mı diye sorarak lazımlıga ya da klozete oturtmak degildir. Bu kontrollü tuvalet eğitimidir.

Bagımsız tuvalet egitimi ise çocugun kendiliğinden çişini/kakasını haber vermesidir.Tabi bu hemen saglanmaz.
Çocuğa tuvaleti geldiğinde bunu söylemesi ve tuvalete gitmesi gerektiği anlatılmalıdır. Böylece ondan ne beklenildiği açıkça belirtilmiş olur.

Önce siz model olacaksınız ( yani lazımlıga ya da klozete siz oturacaksınız ve göstereceksiniz. )Sonra sözel ipucu verilecek. Gün içinde çocuga çişin/ kakan var mı şeklinde yönergeler verilmesi gerekiyor.Bir süre sonra 4 defadan 3'ünde kendiliğinden söylüyorsa  bu durumda sözel ipucu tamamen geri çekilmeli. Yani bundan sonra çocugun bagımsız tuvalet egitimini kazanması beklenir.

Hepimize kolay gelsin arkadaşlar

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 3 of 39, mesajlar 41 to 60 of 769

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 20 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat