Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

TUVALET EĞİTİMİ

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 9 of 39, mesajlar 161 to 180 of 769
Yazar Mesaj
yasasin anneyim

• Tüm gönderiler : 533
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: California/usa
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 10.06.2008 22:57:16 ( #161 )
kizimda dun kendiliginden soyledi ve potty'e oturup yapti.bende odul olarak ona lolipop verdim.sevindik tabi...
"Gul dusunur,gulistan olursun.
Diken dusunur,dikenli olursun...
"Hz.Mevlana...
E V R E K A

• Tüm gönderiler : 8317
  • Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 10.06.2008 22:59:00 ( #162 )

Orjinalden alıntı: yasasin anneyim

kizimda dun kendiliginden soyledi ve potty'e oturup yapti.bende odul olarak ona lolipop verdim.sevindik tabi...

O zaman kocaman bir maşallah da benden olsun prensese

Üstteki mesajını neden sildin Serpil?
Güzel bilgiler vardı....
<mesaj tarafından düzenlendi E V R E K A on 10.06.2008 23:00:26>

benisa

• Tüm gönderiler : 222
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 10.06.2008 23:33:54 ( #163 )

Orjinalden alıntı: E V R E K A

Ben çokkkkkkkk mutluyum. Neden mi?

Bugün Kaan kendiliğinden anne çiş var dedi ve elimden tuttu beni tuvalete götürdü.
Ben de buraya mı yapalım annecim dedim.

Evet dedi ve bezini çekiştirerek annecim çıkart, sizin gibi yapıcam dedi.
Ben de çıkarttım ve girdik tuvalete. Girer girmez yaptı 

Artık iyice hazır. Bir kaç defa söylediğinde bu şekilde deneyelim bakalım.

Yalnız Kaan ne lazımlık, ne de klozet aparatı kullanmayacak sanırım.
Çünkü normal tuvalete yapmak istedi...
Zaten lazımlıga hiç oturmak istemedi  bugüne kadar...

merhaba ruhan. benimkiler 20 aylık ve aynen kaan gibi davranıyorlar. elimden tutup tuvalete götürüyorlar. bezlerini çıkartıyorum hemen bir kenarda oturup yapıyorlar. büyüğünü yapınca biraz panik oluyorlar, şaşırıyorlar. bende hemen aferin oğluma-kızıma ne güzel kakasını yapmış hadi babayı çağıralım oda baksın, alkışlasın diyorum çok hoşlarına gidiyor. bir iki saat sonra bir daha başlıyorlar tuvalete diye. biri gidince diğeri de gitmek istiyor.
sormak istediğim acaba tam anlamıyla hazırlar mıdır? yoksa biraz daha beklemelimiyim. bu hafta sonu oturak almayı düşünüyorum. en azından her biri bir köşeye yapacağına oraya yapar. birde benimkiler bir kız bir erkek ve beraber gitmek istiyorlar. beraber gitmeleri şu an için bir olumsuzluk oluşturmaz değilmi? çünkü cinsel kimlik genelde 3 yaşından önce oluşmaz. yardımcı olursan sevinirim...
E V R E K A

Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 10.06.2008 23:43:55 ( #164 )

Orjinalden alıntı: benisa

merhaba ruhan. benimkiler 20 aylık ve aynen kaan gibi davranıyorlar. elimden tutup tuvalete götürüyorlar. bezlerini çıkartıyorum hemen bir kenarda oturup yapıyorlar. büyüğünü yapınca biraz panik oluyorlar, şaşırıyorlar. bende hemen aferin oğluma-kızıma ne güzel kakasını yapmış hadi babayı çağıralım oda baksın, alkışlasın diyorum çok hoşlarına gidiyor. bir iki saat sonra bir daha başlıyorlar tuvalete diye. biri gidince diğeri de gitmek istiyor.
sormak istediğim acaba tam anlamıyla hazırlar mıdır? yoksa biraz daha beklemelimiyim. bu hafta sonu oturak almayı düşünüyorum. en azından her biri bir köşeye yapacağına oraya yapar. birde benimkiler bir kız bir erkek ve beraber gitmek istiyorlar. beraber gitmeleri şu an için bir olumsuzluk oluşturmaz değilmi? çünkü cinsel kimlik genelde 3 yaşından önce oluşmaz. yardımcı olursan sevinirim...

Evet gözünaydın tamamen hazırlar 
Hem de ikisi birden!!! Gerçekten büyük şans.
Aferin miniklere

Ancak yine de ben şu an senin yazdıklarına göre yorum yapıyorum.
Henüz 20 aylıklar..
Eger sen de gerçekten hazır olduklarına eminsen tuvalet egitimine başlayabilirsiniz.

Ama bu süreden sonra lazımlıga oturacaklarını sanmıyorum.
Çünkü seçimlerini yapmışlar.
En az 6 ay öncesinden  lazımlık alıp, tanışmalarını saglasaydın belki de lazımlıgı tercih edeceklerdi.
Yinede lazımlıkta yapmalarını istiyorsan alıp deneyebilirsin. Eger oturmak istemezlerse de zorlamamalısın.

Ben 6 ay öncesinden almama ragmen oglum lazımlıgı tercih etmedi

Beraber gitmelerinde herhangi bir sakınca yok (şimdilik)

Hadi bakalım kolay gelsin

benisa

• Tüm gönderiler : 222
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 12.06.2008 00:34:50 ( #165 )
teşekkür ederim ruhan inşallah hazırdırlar. çünkü bende başladıktan sonra geri dönmek istemiyorum. lazımlık almadım şimdiye kadar çünkü hep erken olduğunu düşündüm. bir anlık hevestir dedim ama sık sık gitmek istiyorlar ve her defasında  mutlaka bişeyler yapıyorlar.
haftasonu lazımlık alıp bir süre öyle deniyecem eğer otururlarsa biraz alıştıktan sonra altlarını açmayı düşünüyorum. ancak doktorumuz geceleri bağla rahat uyusunlar, uykuları bölünmesin dedi.  biraz daha büyüdükten sonra açabilirsin dedi. kafam karıştı, bu sayfada  sürekli  bir defa da açın diye okuyorum .  ben de şaşırdım  ama  kesinlikle geri dönüş olmasını istemiyorum.  bakalım inşallah bizde bir kaç haftada bu sorunu atlatırız.
verdiğin bilgiler için teşekkürler...
guzin

• Tüm gönderiler : 93
  • Bölge: fransa
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 13.06.2008 16:30:13 ( #166 )
merhaba, benim kizim 18 aylik. gecen hafta tuvalet egitimine basladik. devamli bezini cikarmak istiyordu. cikarinca da ciplak ciplak evde kahkahalarla kosuyordu. ben de tuvalete goturmeye basladim artik. yanliz devamli ben goturuyorum yani geldigi zaman hic belli etmiyor direk yapiyor. ama duzenli takip edersem kaza pek olmuyor. acaba erken mi basladim? cunki etraftan erken daha dediler. ayrica gunduz ve gece uykularindan kalktiginda bezi dolmus oluyor.. gunduz uykusunda bez baglamanin sakincasi varmi acaba? yardimci olursaniz sevinirim..

GÜLŞAHSENA

• Tüm gönderiler : 759
  • Bölge: istanbul
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 13.06.2008 18:54:04 ( #167 )
ben kızımı geçen yaz alıştırdım tuvalete.evet geç oldu ama çok kolay oldu.bir gün de kavradı durumu.iki defa çişini yetişemedi banyo kapısında kaçırdı biraz.sonrasında tamamen öğrendi.arada geceleri bağlıyordum.çok nadir.eğer o gün içersinde fazlaca sıvı aldıysa.sonra sonra gecenin ortasında bir kere tuvalete kaldırıyordum.sabaha hiç sorun yaşamıyorduk.ben çok kolay ve temiz savdım bu işi.bence erken davranmanın çocuğa eziyetinden başka bir faydası yok.

unutmadan ekleyeyim çişini tuvalete yaptığında arkasından bay bay çiiş deyip gönderme düğmesine kendisinin basmasını sağlarsanız bi de her deneyiminden sonra da ödüllendirirseniz daha çok zevkle,hevesle öğreniyorlar.bizim ki bayılıyordu arkadan bay bay demeye.
esvo

• Tüm gönderiler : 2147
  • Bölge: İstanbul
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 13.06.2008 22:05:20 ( #168 )
Ruhan'cığım,Ayşe 18 aylıkken(babası askerdeydi ve biz de annemlerin yanındaydık)kendi isteği ile çişini ve kakasını tuvalete yapmaya başladı.Buna rağmen gün içinde asla ne bir zorlamaya girdim ne de teşvik etmeye çalıştım ama, her seferinde tezahüratta bulundum,yaptığı şeyi  övdüm.Hep,kendisinin istemesini bekledim.Bu,uzunca bir süre böyle gitti.Fakat sonra,kendi başladığı gibi kendi kendine bitirdi ve tuvalete yapmaktan vazgeçti çişini ve kakasını.Yine de zorlamadım.Çünkü,zaten erken bir yaş olduğunu biliyordum.Okuduğum ve bildiğim kadarı ile bütün ön hazırlıkları tamam aslında fiziksel olarak.Sence,bir dönem tuvalete yapmak isteyip ve yapıp,sonradan bırakmasının sebebi ne olabilir?Gerçi okuduğum kitaplarda bunun olabileceğine dair şeyler yazıyor.Ben,senin de görüşünü  almak istiyorum canım.
Kaan Arda'ya ve sana sevgiler.
Umutmadan,Kaan Arda'yı tebrik ederim.
<mesaj tarafından düzenlendi esvo on 13.06.2008 22:07:53>

İNSANLARI İNANDIKLARINDAN VAZGEÇİRMEK,ONLARI BİR ŞEYE İNANDIRMAKTAN DAHA ZORDUR
Hz.Muhammed
desree

• Tüm gönderiler : 592
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 14.06.2008 00:01:17 ( #169 )
Merhaba, benim oğlum 20 aylık çiş olayını bu yazdan halletsek mi acaba yani ufaktan başlasam mı çünkü çiş-kaka kavramlarını pek bilmiyor sadece kaka deyince öğğh diyor o kadar, 2 yaşıdnan sonra başlamak en uygunuymuş ama oğlum tam kışa girerken 2 yaşına girecek kışın bu iş zor olur bi daha ki yaza da 3 yaşına yaklaşmış olacak ne yapacağımı bilmiyorum bu sabah bezini çıkarıp tuvalete götürüp biz çişimizi buraya yapıyoruz hadi sen yap dedim ve bekledim ayaktaydı oturtmadım suyuda açtım sıkılana kadar bekledik sadece o kadar amacım çişini yapmayı sağlamak değil çiş-kaka kavramlarını öğrensin diye ufaktan bu şekilde başlamam doğru olur mu? birde erkek çocukların da çiş ve kaka için oturtmak mı gerekiyor? yoksa çiş için ayakta kaka için ayrı oturmak mı gerekiyor?  sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim bu konu canımı çok sıkıyor sürekli bu konuyu araştırıyorum ama yanlış bir şey yapmak istemiyorum,ama benim oğlum kakasını köşelerde yapmıyor hiç belli bile etmiyor ama genelde aynı saatlerde yapıyor, çiş yaptığı zamanlarda ya da bezi şişince bezini çekiştiriyor mızmızlanıyor ama altını aldırmayı sevmiyor  annemde bi dahaki yaza geç olur bu yaz halledelim diyor bazı yazılarda 1,5-2 yaş arası en uygun eğitim deniyor annemde bu görüşte oğlum hazır mı? bana yardımcı olur musunuz?

..Çok sevmezsen,çok acımazsın
Çok sahiplenmeyince çok ait de olmazsın hem... -Can Yücel
E V R E K A

Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 14.06.2008 00:01:18 ( #170 )

Orjinalden alıntı: guzin

merhaba, benim kizim 18 aylik. gecen hafta tuvalet egitimine basladik. devamli bezini cikarmak istiyordu. cikarinca da ciplak ciplak evde kahkahalarla kosuyordu. ben de tuvalete goturmeye basladim artik. yanliz devamli ben goturuyorum yani geldigi zaman hic belli etmiyor direk yapiyor. ama duzenli takip edersem kaza pek olmuyor. acaba erken mi basladim? cunki etraftan erken daha dediler. ayrica gunduz ve gece uykularindan kalktiginda bezi dolmus oluyor.. gunduz uykusunda bez baglamanin sakincasi varmi acaba? yardimci olursaniz sevinirim..

Çocugunuz tuvalet eğitimine henüz hazır degil.

En azından 2 saat kuru kalmalı.
Biraz ara verin ve daha sonra ondan sinyalleri alınca tekrar deneyin.

unutmadan ekleyeyim çişini tuvalete yaptığında arkasından bay bay çiiş deyip gönderme düğmesine kendisinin basmasını sağlarsanız bi de her deneyiminden sonra da ödüllendirirseniz daha çok zevkle,hevesle öğreniyorlar.bizim ki bayılıyordu arkadan bay bay demeye.

Söyledigin cümleye  bir şeyler eklemek istedim.

Tuvaletini yaptıktan sonra ''Hadi çişler, kakalar siz de annenin-babanın çişlerinin, kakalarının yanına gidin'' demek de çok işe yarayacaktır ve çocugu yapması için cesaretlendirecektir.

Ruhan'cığım,Ayşe 18 aylıkken(babası askerdeydi ve biz de annemlerin yanındaydık)kendi isteği ile çişini ve kakasını tuvalete yapmaya başladı.Buna rağmen gün içinde asla ne bir zorlamaya girdim ne de teşvik etmeye çalıştım ama, her seferinde tezahüratta bulundum,yaptığı şeyi  övdüm.Hep,kendisinin istemesini bekledim.Bu,uzunca bir süre böyle gitti.Fakat sonra,kendi başladığı gibi kendi kendine bitirdi ve tuvalete yapmaktan vazgeçti çişini ve kakasını.Yine de zorlamadım.Çünkü,zaten erken bir yaş olduğunu biliyordum.Okuduğum ve bildiğim kadarı ile bütün ön hazırlıkları tamam aslında fiziksel olarak.Sence,bir dönem tuvalete yapmak isteyip ve yapıp,sonradan bırakmasının sebebi ne olabilir?Gerçi okuduğum kitaplarda bunun olabileceğine dair şeyler yazıyor.Ben,senin de görüşünü  almak istiyorum canım.
Kaan Arda'ya ve sana sevgiler.
Umutmadan,Kaan Arda'yı tebrik ederim.

Serapcım teşekkür ederiz.

Kaslarını kullanmayı öğrenirken bu durum normaldir ve biraz zaman alabilir.

Yalnız pekiştireçlerin aşırı olmaması önemli.
Aşırı övgü ve ödüllendirme bir süre sonra çocukta etkisiz hale gelir.
Bu nedenle  aşırıya kaçmamak kaydı ile onu övün ve ödüllendirin.

Bizden de size kocaman sevgiler 

E V R E K A

Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 14.06.2008 00:10:10 ( #171 )

Orjinalden alıntı: desree

Merhaba, benim oğlum 20 aylık çiş olayını bu yazdan halletsek mi acaba yani ufaktan başlasam mı çünkü çiş-kaka kavramlarını pek bilmiyor sadece kaka deyince öğğh diyor o kadar, 2 yaşıdnan sonra başlamak en uygunuymuş ama oğlum tam kışa girerken 2 yaşına girecek kışın bu iş zor olur bi daha ki yaza da 3 yaşına yaklaşmış olacak ne yapacağımı bilmiyorum bu sabah bezini çıkarıp tuvalete götürüp biz çişimizi buraya yapıyoruz hadi sen yap dedim ve bekledim ayaktaydı oturtmadım suyuda açtım sıkılana kadar bekledik sadece o kadar amacım çişini yapmayı sağlamak değil çiş-kaka kavramlarını öğrensin diye ufaktan bu şekilde başlamam doğru olur mu? birde erkek çocukların da çiş ve kaka için oturtmak mı gerekiyor? yoksa çiş için ayakta kaka için ayrı oturmak mı gerekiyor?  sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim bu konu canımı çok sıkıyor sürekli bu konuyu araştırıyorum ama yanlış bir şey yapmak istemiyorum,ama benim oğlum kakasını köşelerde yapmıyor hiç belli bile etmiyor ama genelde aynı saatlerde yapıyor, çiş yaptığı zamanlarda ya da bezi şişince bezini çekiştiriyor mızmızlanıyor ama altını aldırmayı sevmiyor  annemde bi dahaki yaza geç olur bu yaz halledelim diyor bazı yazılarda 1,5-2 yaş arası en uygun eğitim deniyor annemde bu görüşte oğlum hazır mı? bana yardımcı olur musunuz?

Bence oglunuz hazır degil.
En azından kakasını yaparken yüz ifadesi ile de olsa  belli etmesi gerekir.

Başlayın ya da başlamayın diyemem. Ama başlarsanız bu süreç sizin için uzun sürecege benziyor....

Yine de başlarsanız kolay gelsin.Umarım sorunsuz atlatırsınız.

Yalnız kaka diyince öggh demeyi sizden ögrenmiştir.
Kesinlikle bu tür ifadeler kullanmayın, ileride kabızlık problemi yaşayabilirsiniz.

esvo

• Tüm gönderiler : 2147
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 14.06.2008 00:10:11 ( #172 )
Ruhan'cığım,teşekkür ederim.

Çok abartmadan övdüm her yaptığında desem, daha doğru olacakmış.Ama yine de daha fazla dikkat edeceğim yazdıklarına canım.

Sevgiler.

İNSANLARI İNANDIKLARINDAN VAZGEÇİRMEK,ONLARI BİR ŞEYE İNANDIRMAKTAN DAHA ZORDUR
Hz.Muhammed
desree

Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 14.06.2008 00:45:45 ( #173 )
Ruhan teşekkür ederim, bende hazır olmadığının farkındayım ama çiş-kaka kavramını ve tuvalete yapabileceğini anlaması için bu gün itibari ile tuvalete tuttum zaten zorlamadım sıkılınca bıraktık, bi de bi şey daha sorucam sana daha önce eklediğin yazıda kontrollü tuvalet eğitimi ve bağımsız tuvalet eğitiminden bahsetmiştin  yani wc eğitimine başlarken çişin kakan var mı diye sorup tuvalete mi tutacaz yada sadece sorup onun söylemesini mi bekleyeceğiz bağımsız eğitim için, ya da ilk başlarda kontrollü tuvalet eğitimi olacak zamanla mı bağımsız eğitime geçeceğiz böyle mi olacak biraz daha açıklar mısın benim için?

Dipnot: Bu arada oğlunla bu eğitimi başarmışsınız gözünüz aydın darısı başıma ama oğlum değilde ben başaramayacağım galiba çünkü çok korkuyorum yanlış şeyler yapmaktan rüyalarıma giriyor bu konu
<mesaj tarafından düzenlendi desree on 14.06.2008 00:47:05>

E V R E K A

Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 14.06.2008 01:01:01 ( #174 )

Orjinalden alıntı: esvo

Ruhan'cığım,teşekkür ederim.

Çok abartmadan övdüm her yaptığında desem, daha doğru olacakmış.Ama yine de daha fazla dikkat edeceğim yazdıklarına canım.

Sevgiler.

Rica ederim Serapcım
Kolay gelsin,  umarım kısa zamanda Ayşe yeniden sinyalleri vermeye başlar

Ruhan teşekkür ederim, bende hazır olmadığının farkındayım ama çiş-kaka kavramını ve tuvalete yapabileceğini anlaması için bu gün itibari ile tuvalete tuttum zaten zorlamadım sıkılınca bıraktık, bi de bi şey daha sorucam sana daha önce eklediğin yazıda kontrollü tuvalet eğitimi ve bağımsız tuvalet eğitiminden bahsetmiştin  yani wc eğitimine başlarken çişin kakan var mı diye sorup tuvalete mi tutacaz yada sadece sorup onun söylemesini mi bekleyeceğiz bağımsız eğitim için, ya da ilk başlarda kontrollü tuvalet eğitimi olacak zamanla mı bağımsız eğitime geçeceğiz böyle mi olacak biraz daha açıklar mısın benim için?

Dipnot: Bu arada oğlunla bu eğitimi başarmışsınız gözünüz aydın darısı başıma ama oğlum değilde ben başaramayacağım galiba çünkü çok korkuyorum yanlış şeyler yapmaktan rüyalarıma giriyor bu konu

Özlem; tuvaletin, lazımlık ya da klozetin işlevini anlaması için yaptıgın şey dogru.
Bu işlemi bezini çıkarmadan yapabilirsin.
Ancak tuvalet egitimine hazır oldugunu anladıgın ve başlamaya karar verdiğiniz zaman çıkarmalısın.

O yazımı aynen kopyalıyorum, çünkü devamında neler yapılacagını yazmışım

Bir de şuna özellikle deginmek istiyorum.

Tuvalet egitimi, çocuga gün içerisinde sürekli çişin/kakan var mı diye sorarak lazımlıga ya da klozete oturtmak degildir. Bu kontrollü tuvalet eğitimidir.

Bagımsız tuvalet egitimi ise çocugun kendiliğinden çişini/kakasını haber vermesidir.Tabi bu hemen saglanmaz.
Çocuğa tuvaleti geldiğinde bunu söylemesi ve tuvalete gitmesi gerektiği anlatılmalıdır. Böylece ondan ne beklenildiği açıkça belirtilmiş olur.

Önce siz model olacaksınız ( yani lazımlıga ya da klozete siz oturacaksınız ve göstereceksiniz. )Sonra sözel ipucu verilecek. Gün içinde çocuga çişin/ kakan var mı şeklinde yönergeler verilmesi gerekiyor.Bir süre sonra 4 defadan 3'ünde kendiliğinden söylüyorsa  bu durumda sözel ipucu tamamen geri çekilmeli. Yani bundan sonra çocugun bagımsız tuvalet egitimini kazanması beklenir.

Biz tuvalet eğitimine henüz başlamadık.
Sadece kendisi gitmek istediği zamanlarda götürüyorum.
Gün içinde 2-3 defa kendisi söylerek tuvalete yapmak istiyor.

Ancak 1-2 hafta içinde taşınma olayımız ve mekan ve şehir degişikliğimiz olacak.
Bu nedenle bunu göz önünde bulundurarak psikolojik olarak etkilenme ihtimalini  düşündüğüm için
(geri dönüşler, altına kaçırma sayısında artış vs) tam eğitime bu süreç tamamlanınca başlayacagım.

desree

Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 14.06.2008 01:41:19 ( #175 )
Teşekkür ederim daha iyi anladım, önce bu kavramları, tuvaletin işlevini öğreteceğim sonra, çişini kakasını söylemesini yada belli etmesini sonra, tuvalete yapmak istediği anlarda götürüp yaptırtacağım, hazır olduğunu anladığım ve başlamaya karar verdiğimiz anda bezden kurtulacağız, bizim yolumuz çok uzun neyse geç olsun güç olmasın, ben sizi eğitime başladınız sanmıştım sanırım sen daha bezi çıkarmadın, ama oğlun hazırmış gibi sinyaller veriyor, taşınma süreciniz tamamlanınca hayırlısı ile tamamlarsınız inşallah

E V R E K A

Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 14.06.2008 13:31:59 ( #176 )
Evet Özlem aynen böyle

Teşekkür ederim sana da kolay gelsin

yasasin anneyim

• Tüm gönderiler : 533
  • Bölge: California/usa
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 14.06.2008 19:59:44 ( #177 )
"Gul dusunur,gulistan olursun.
Diken dusunur,dikenli olursun...
"Hz.Mevlana...
BalBöceği_Annemicino

• Tüm gönderiler : 8499
  • Bölge: karlar diyarı:)
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 14.06.2008 21:17:13 ( #178 )

Orjinalden alıntı: yasasin anneyim

http://www.pampers.com/en_US/ltpt/tools/pdf/awards_certificates/girls_certificate.pdf
http://www.pampers.com/en_US/ltpt/tools/pdf/awards_certificates/boys_certificate.pdf
http://www.pampers.com/en_US/ltpt/tools/pdf/awards_certificates/elmo_potty_trng_certificate.pdf

http://www.pampers.com/en_US/ltpt/activities/pdf/girl_page_03.pdf
http://www.pampers.com/en_US/ltpt/activities/pdf/girl_page_01.pdf
http://www.pampers.com/en_US/ltpt/activities/pdf/girl_page_02.pdf
http://www.pampers.com/en_US/ltpt/activities/pdf/boy_page_03.pdf
http://www.pampers.com/en_US/ltpt/activities/pdf/boy_page_01.pdf
http://www.pampers.com/en_US/ltpt/activities/pdf/boy_page_02.pdf
arkadaslar daha once bu resimleri ekleyip silmistim.kusura bakmayin.simdi tekrar ekliyorum.resimleri kitap haline getirip,cocugunuzun tuvalet egitiminde kullanabilirsiniz.resimlerde neler oldugunu cocugunuza anlatip,sorulariniza cevap vermesini saglayabilirsiniz.tamamen tuvalet aliskanligi kazandiginda da en ustteki sertifikalardan hazirlayip,odullendirebilirsiniz.isterseniz resimleri beraber de boyayabilirsiniz...

açılmıyo..zahmet olmazsa direkt buraya aktarabilir misin?

E V R E K A

Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 14.06.2008 22:29:15 ( #179 )
Açılıyor Gönül.

Dosyalar pdf dosyaları.

Senin bilgisayarında Adobe Reader yüklü degilse ondan açılmıyordur.

Bu arada teşekkürler Serpil

ezreselen

• Tüm gönderiler : 406
Ynt: TUVALET EĞİTİMİ - 15.06.2008 12:47:39 ( #180 )
Benimde kızım 23 aylıkken kendi söylemeye başladı.Bir aydır bez kullanmıyoruz
Aslında farkında olmadan Ruhanın tavsiyelerini yapmışımGündüz uykularından temiz kalkıyordu zaten kakasınıda bir kere yapıyor onun için daha kolay oldu sanırımAma ilk kızımda çok yanlışlar yapmışım hem ona hem kendime eziyet etmişim.Hazır olmadan başlamamalı çocuk kendi istemeli devamlı çiş varmı diye sormamalı yapınca azarlamamalı.Bütün hayatımız çiş olmuştu nerdeyse gece uyku uyumuyordum saat başı çişe kaldırıyordum.Birde gece altını ıslatan çocuklar için (gerçi Ruhanda belirtmiştir)sadece üç gece saat başı bakın altına çişini ne zaman yaptığını az çok öğreniceksiniz  
Şimdi kızıma dışarı çıkarken bir kere soruyorum varsa yaptırıp çıkıyorum yoksa en olmadık  yerde gelirse yaptıramayacağım bir yerdeysek külot şeklindeki bezlerden giydirip yaptıktan sonra çıkarıyorumAltına kaçırdığındada lazımlığına yaptığındada çok abartmıyorum duygularımı
Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 9 of 39, mesajlar 161 to 180 of 769

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 21 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat