Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

UYKU SAATLERİ Ve UYKU PROBLEMI

Sayfayı değiştir: 123456 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 6, mesajlar 1 to 20 of 102
Yazar Mesaj
BANU-ÇAĞAN

• Tüm gönderiler : 1542
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: İstanbul/Kartal
  • Durum: çevrimdışı
UYKU SAATLERİ Ve UYKU PROBLEMI - 15.03.2007 14:36:14 ( #1 )
Merhaba arkadaşlar
yavrularımızın sağlıklı olabilmesi için gereken uyku saati ne olmalıdır teorik olarak okuyorum ama pratikte içimi rahatlatmak adına size soruyorum

Çağan 19 aylık
Memesiz uyuyabilmesini sağlamak adına gece geç yatırmak zorunda kalıyorum iyice uykusu gelsin de sızsın diye... daha
erken memesiz uyumuyor
23,30'u buluyor akşam uyuması

Sabah ortalama 08:30 DA KALKIYOR
Öğlen de 1.5 saat uyuyor ortalama olarak
bu miktarlar az mı pratikte yani sizinkiler ne kadar uyuyor bu saatleri aylarıyla beraber yazarsanız sevinirim ..
Eğer durum kötüyse eski sisteme döneceğim mecburen...

SEVGİLER....

<mesaj tarafından düzenlendi Zeynoss on 10.10.2007 01:19:54>
yasemin_Oğuz

• Tüm gönderiler : 486
Ynt: UYKU SAATLERİ - 15.03.2007 15:10:20 ( #2 )
Yani durum kötümü onu bilemiyorum ama bi yerde sanki 14 saat uyumuaarı gerek diye okumuştum.

Oğuz uykucu baya akşam 22 de yatar sabah bazen 11 i bulur. Öğlen 15 de yatar 17 de kalkar tabii evdeysek ve kimse yoksa böylece 15 saati buluyo bana göre çok iyi annem Allah tan uykusu var kızım yoksa mahvolurdun diyo bana bencede öyle
bilgena

• Tüm gönderiler : 708
  • Bölge: Rize
Ynt: UYKU SAATLERİ - 15.03.2007 15:10:46 ( #3 )
valla bu konuyu cevaplandıracak en son kişi herhalde benim. beril de biliyorsun çağan la yaşıt ve biz hala uyku problemimizi tam olarak çözemedik. beril in uykusu o kadar değişken ki. son halini yazayım. bu aralar saat 23:30 da uyuyoruz. o da sallayarak, masal okuyarak, şarkı söyleyerek ve konuşarak. kısacası canım çıkıyor onu uyutana kadar. gece birkaç kez uyanıyor. sabah en erken 9:30 da en geç 10:30 da uyanıyor. ama şunu keşfettim ki ne kadar geç uyursa o kadar erken uyanıyor. tamamen ters bir orantı yani. gündüz de 1 en fazla 1,5 saat uyuyor. yani toplam günde en fazla 12 saat kadar uyumuş oluyor. ortalaması da bu aylarda böyle diye biliyorum. valla kolay gelsin. uyku deyince tüylerim diken diken oluyor...

Ebru_Arda&Nehir

• Tüm gönderiler : 3903
Ynt: UYKU SAATLERİ - 15.03.2007 15:37:27 ( #4 )
Banucum Arda akşam 9,30 da yatıyor. 9 da başlıyoruz hazırlıklara aptamilini yapıyorum. Biberon elinde uyku saati geldiğini anlıyor. Birde 9 dan sonra fazla uyarmıyorum Ardayı yani kikirdeşmek koşturmak yok. Kitap okuyoruz yada legolarıyla biraz oynuyor sonra emziğin nerde annecim diyorum. Babasına iyi geceler diyoruz. Altını değiştirip uyku tulumunu da giydikmi o moda giriyor zaten. Yatağa beraber uzanıp, ışıkları söndürüyorum, ya dua ediyoruz, yada kırmızı başlıklı kızı anlatıyorum. Yada günlük şeyleri anlatıyorum o da dinliyor. Sonra ninni ve sarılmalar 5 dakikada dalıyor.

Sabahsa 8,30 gibi uyanıyor. Öğlen 1,30 gibi tekrar uykuya. Öğlen uykumuza gidiş mızırdanmalarla oluyor. Ama o saatte arabada falansak yada bebek arabasında daha kolay dalıyor. 1-1,5 saat uyuyor. Ama uyanınca ev sessizse ve bende yanına uzanırsam bu süre 2-3 saate çıkıyor.

bende 14 saat uyku ihtiyaçları var diye biliyorum.Yaş büyüdükçe 12 ,10 diye düşüyor.
s.bulmus

• Tüm gönderiler : 710
Ynt: UYKU SAATLERİ - 15.03.2007 17:31:37 ( #5 )
Duru da gündüz en fazla 2 saat uyuyor. gece ben rahatım çok şükür akşam yemeğni 7 de yiyor. yarım saat 45 dakika falan oyun oynuyoruz.bizde 8 e doğru hazırlıklara başlıyoruz. altını değiştiriyorum. hatunu babası götürüyor yatağa sonra iyi geceler öpücüğü veriyor. karanlıkta uyuyor bende uzanıyorum yanına ve en fazla 10 dakika içinde dalıyor ve sabah 7 de bizimle kalkıyor. gece hiç uyanmıyor.
biz böyle alıştık bu konuda hiç taviz vermiyorum hafta sonu 9 olabiliyor yatma saatimiz.
herkese iyi hafta sonları..... 

~~filiz~~

• Tüm gönderiler : 6088
  • Bölge: Isparta
Ynt: UYKU SAATLERİ - 15.03.2007 17:40:56 ( #6 )
Arkadaşlar uyuyan kuzucuklarınıza önce kocaman maşallah demek istiyorum...uyumayanlarıda gayet iyi anlıyorum..ben anlamayayımda kimler anlasın dimi Ebruuu

benim ikizlerim doğduğundan bu yana uyku problemi yaşıyoruz...akşam 20. 30 da bizde başlıyoruz hazırlıklara, elimiz, yüzümüzü, ayaklarımızı yıkıyoruz, altımızı değiştiriyoruz tulumumuzu giyip odamıza çekliyoruz..Mamamızıda biberona koyup uyku moduna girmeye çalışıyoruz....önceden uykuya geçme problemimiz vardı azda olsa rahatladık bu konuda ama gene çok kolay dalabiliyoruz diyemem...bazen 1 saat uğraştığım oluyorrrr
uyutmakla bitmiyor benim sıkıntım yarım saate bir 1 saate bir uyanırlar feci bişi.....  ikiz oldukları için dinlenme ve enerji toplama gibi bir şansımda olmuyorrrr.......sabahta 7 de kalkıyorlar..tabi benim gözüm açılmıyor, kalkıp hazırlanıp birde işe gitmem gerekiyorr  gündüz uykularımıza aynıı...yarım saat sabahtan öğleden sonrada yarım saat uyuyorlar....biz uyku konusunda oldukça sıkıntılıyız...bir çok yol denedim, ama olmadımı olmuyorrr..kurulmuş saat gibi uyanıyorlar....bir an önce düzelmelerini istiyorum inşallah uzak değildir bu zaman dilimi...

allah herkesin yardımcısı olsun...

Şöhret,gençlik,ve gurur.... Mezar hepsini alır. (Victor Hugo)

..efeemre..
kanom

• Tüm gönderiler : 1000
Ynt: UYKU SAATLERİ - 15.03.2007 18:40:58 ( #7 )
KAANDA  AKŞAM  10  DA  YATIYO SABAH  9DA  FALAN KALKIYO.AMA GECE  ARADA HER  SAAT  KALKIYO EMMEK İÇİN EMİYO UYUYO  BAZEN  MEMEYİ  TUTUYO  AZIYLA  AMA  UYUYO  CEKİYORUM UYANIYO.UZUN  ZAMANDIR  DELİKSİZ BİUYKU UYUMADIMCANLARI SAGOLSUN

Ynt: UYKU SAATLERİ - 15.03.2007 21:44:38 ( #8 )

Orjinalden alıntı: EFEEMRE

Arkadaşlar uyuyan kuzucuklarınıza önce kocaman maşallah demek istiyorum...uyumayanlarıda gayet iyi anlıyorum..ben anlamayayımda kimler anlasın dimi Ebruuu

benim ikizlerim doğduğundan bu yana uyku problemi yaşıyoruz...akşam 20. 30 da bizde başlıyoruz hazırlıklara, elimiz, yüzümüzü, ayaklarımızı yıkıyoruz, altımızı değiştiriyoruz tulumumuzu giyip odamıza çekliyoruz..Mamamızıda biberona koyup uyku moduna girmeye çalışıyoruz....önceden uykuya geçme problemimiz vardı azda olsa rahatladık bu konuda ama gene çok kolay dalabiliyoruz diyemem...bazen 1 saat uğraştığım oluyorrrr
uyutmakla bitmiyor benim sıkıntım yarım saate bir 1 saate bir uyanırlar feci bişi.....  ikiz oldukları için dinlenme ve enerji toplama gibi bir şansımda olmuyorrrr.......sabahta 7 de kalkıyorlar..tabi benim gözüm açılmıyor, kalkıp hazırlanıp birde işe gitmem gerekiyorr  gündüz uykularımıza aynıı...yarım saat sabahtan öğleden sonrada yarım saat uyuyorlar....biz uyku konusunda oldukça sıkıntılıyız...bir çok yol denedim, ama olmadımı olmuyorrr..kurulmuş saat gibi uyanıyorlar....bir an önce düzelmelerini istiyorum inşallah uzak değildir bu zaman dilimi...

Filizcim bu bir geçiş dönemi . Biz 18. aydan itibaren gündüz uykusu 1 e düştü belkide daha önceydi. Gece hala 2-3 kere uyanıyor. Senin 2 tane bebiş var bide aynı odada uyuyolarsa birbirinin mırıltılarına bile uyanır. Birde gece alt değiştiriyormusun. Ben doğduğundan beri değiştirmiyorum. Gece uyku düzensizliği yaratır demişti doktorumuz. Islaklık hissettiği an uyanır diye.Gece mamasınıda kestim 1 yaşında çünkü mamaya uyanıyordu. Yatmadan önceye aldım yada hemen uyuduktan yarım saat sonra veriyorum. Şimdide gece suyu kesmem lazım.
s.bulmus

• Tüm gönderiler : 710
Ynt: UYKU SAATLERİ - 16.03.2007 08:03:04 ( #9 )
iyi hafta sonları demişim yaa
naapim o kadar çok istiyorumki hafta sonu olmasını. günleri karıştırıyorumm.
daha öncede yazdığım gibi Duru gece hiç uyanmıyor. 11 saat uyuyor yaa düşünün. bi ara gece süt içmesi için çok uğraştım (gündüz de içmiyor ya neyse) gece 12 gibi uyandırıp içireyim dedim. kıyametler koptu. ağladı çok huysuzlaştı.su bile istemedi. aslında suyu hiç reddetmez.
yani ben zorla uyandırsam da uyanmak istemiyor ve çok sinirleniyor.
ben de pes ettim artık. süt müt yok bizim menümüzde. sadece kahvaltısına koyuyorum.

~~filiz~~

Ynt: UYKU SAATLERİ - 16.03.2007 09:26:36 ( #10 )

Orjinalden alıntı: ebruyarkataş

Orjinalden alıntı: EFEEMRE

Filizcim bu bir geçiş dönemi . Biz 18. aydan itibaren gündüz uykusu 1 e düştü belkide daha önceydi. Gece hala 2-3 kere uyanıyor. Senin 2 tane bebiş var bide aynı odada uyuyolarsa birbirinin mırıltılarına bile uyanır. Birde gece alt değiştiriyormusun. Ben doğduğundan beri değiştirmiyorum. Gece uyku düzensizliği yaratır demişti doktorumuz. Islaklık hissettiği an uyanır diye.Gece mamasınıda kestim 1 yaşında çünkü mamaya uyanıyordu. Yatmadan önceye aldım yada hemen uyuduktan yarım saat sonra veriyorum. Şimdide gece suyu kesmem lazım.

ebrucum gece alt değiştirmedim hiççç..bunu bende duymuştum..gece yatmadan önce değiştiriyorum sabaha kadar idare ediyoruz...bu biberon konusunda haklısın ama bırakamıyoruz...yani öyle ağlıyorlarki anlatamam sana, sakinleştirmenin imkanı yokkk...karnı açta olsa tokta olsa yarım saate 1 saate uyanıyorlar...çok sık uyandıkları için aynı odada da yatırmıyorum....konu açlık, tokluk değil, doğduğun buyana hep böyleydi bunlar, değişen hiç birşey olmadı henüzzzz...çok bunaltıcı bir durum...

s.bulmuş bence uyanmıyorsa uyandırma canım..kaç aylık bilmiyorum ama...süt ihtiyacını öğün aralarında karşılarsın sende...ben senin yerinde olsam takla atardım. maşallah kuzuna inşallah hep böyle devam etsin..

..efeemre..
Ebru_Arda&Nehir

Ynt: UYKU SAATLERİ - 16.03.2007 09:56:08 ( #11 )
Filizcim gece mamayı bırakmamız hiç kolay olmadı. 1 hafta sürdü. 15 dakikada yarım saatte bir uyandı bu bir hafta içinde. Tabi sizin ikiz olduklarından yorum yapamıycam. Ama eşinle 1 hafta biriniz efenin diğeriniz emrenin yanında uyuyarak gece biberonu bıraktırmayı deneyebilirsiniz. Tabi 2 nizde çıldırmazsanız. Biberonu bırakınca uykumuz daha düzene girdi. Ben tavsiye ettim ama tek çocukluya laf etmek kolayEn doğru kararı sen vereceksin.
d.duygu

• Tüm gönderiler : 549
Ynt: UYKU SAATLERİ - 16.03.2007 10:17:25 ( #12 )
arkadaşlar bende bu uyku saatlerine takmıştım bi ara kafayı
oğlum uyandıktan sonra 2 saat içinde tekrar uyuyor. aslında günde toplam 14 saat anca uyuyor ama bana sanki çok çabuk uykusu geliyor gibi geliyor.
bakın yazayım.
sabah 7.30da kalkıyor 9.30dan 11e kadar uyuyor.sonra 1 de yatıp 2 ye kadar. sonra 3-4 gibi yatıp 45 dakika daha uyuyor.gecede 8-9 gibi uyuyor.sadce emmeye kalkıyor.

çokmu uyuyor sizce????
~~filiz~~

Ynt: UYKU SAATLERİ - 16.03.2007 10:31:56 ( #13 )
duygu  merhaba...

her çocuğun bünyesi farklısen uykusunu farkedince uyutma ihtiyacı duyuyorsun doğal olarak. Çünküsü uykusu gelipte uyamayan çocuklar huysuzluk gösteriyor...uykusu gelince yatırmak gerekiyor..Benim ikizlerimde önceden çok sık uyurlardı. uyandıktan bir buçuk saat sonra uykusu gelip huysuzluk ettiğini bilirim bende uyuturdum...benim için oldukçu bunaltıcı günlerdi büyüdükçe uyku saatleri arası uzuyorrrr

görüşürüz

..efeemre..
hifa

• Tüm gönderiler : 102
  • Bölge: HOLLANDA
Ynt: UYKU SAATLERİ - 16.03.2007 12:34:06 ( #14 )
aaaaaah dur bende yazayim.......fark ettimde hepimizin cocuklari asagi yukari ayni yaslarda benim oglumda 19 aylik olacak! Duygucum benim oglumda 9 aylikken oyleydi, valla benim isime geliyordu? rahat rahat evin isini yapiyordum o uyuduktan sonra? simdi Yegani aksam saat 19:30 yatiriyorum sabah saat 7 kadar yatiyor, sabah hic uyumaz, sonra oglen 1de yatiriyorum 2:30 kadar uyuyor, haftasonlarida 19:30 yatiriyorum, acaba haksizlikmi ediyorum cokmu katti davraniyorum acaba? hafta ici 7 kalkmasi sorun deyilde hafta sonu 7 kalkmak inan cok kotu hele bide gec yatiysan, o yataktan kalkmak inan cok zor. Ama benim okuduguma gore bu yaslardaki cocuk 14 veya 16 saat arasi uyumasi lazim?
Optum sizleri deliksiz uykular dilerim
d.duygu

• Tüm gönderiler : 549
Ynt: UYKU SAATLERİ - 16.03.2007 14:13:29 ( #15 )
filiz ve eliha teşekkür edrim. valla normal deyince birileri içim rahatlıyor.

filizcim birazdan sayfanı ziyaret edicem. orada görüşürüz
vildo

• Tüm gönderiler : 1045
  • Bölge: bursa
Ynt: UYKU SAATLERİ - 16.03.2007 15:42:23 ( #16 )
filiz, bebelerin uykuları düzelmedi mi daha :(

banu, uyku saatlerini öne çekmede fayda var. çünkü, çocuklarda büyüme hormonu akşam 22 ile 02 arasında daha fazla salgılanıyor diye okumuştum.
Vildan '74
Defne & Çınar '04

*marifet teyze*
*Defne & Çınar*
~~filiz~~

Ynt: UYKU SAATLERİ - 16.03.2007 15:48:37 ( #17 )
düzelmedi vildannn...

aklına gelebilecek her şeyi yaptımmm...Nil hanımlada bu konu hakkında yazışmışıtık hatırlıyorsundur belki...yok olmuyo Vildan. Yani ne yaparsan yap olmadımı olmuyor...kurulu saat gibiler, hatta ben diyorum ki eşime biri bunları dürtüyor uyanın diyeee 

bizde normal saatte yatıyoruz en geç 21,30 da uyumuş oluyoruz, bazen o saate bile kalmıyorrrrr...

seninkilerde kocaman olmuşlardır artıkk....

..efeemre..
vildo

Ynt: UYKU SAATLERİ - 16.03.2007 15:51:37 ( #18 )
buldum o yazıyı;

Hızlı büyümesi için erken yatırın
Çocuklarda büyüme hormonu saat 22.00 ile 02.00 arasında daha fazla salgılandığından, gelişmenin daha hızlı olması için çocukların erken yatırılması gerekiyor.

AA Güncelleme: 18:07 TSİ 06 Ekim 2006 Cuma

KONYA - Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Koç, çocukların gelişimine doğru beslenme kadar uyku düzeni ve uyuma saatlerinin de önemli etki yaptığını anlattı.

Çocuğun sağlıklı bir şekilde gelişmesinde büyüme hormonlarının düzenli bir şekilde salgılanmasının önemine işaret eden Koç, akşamın belli saatlerinin uykuda geçirilmesinin, büyüme hormonlarının düzenli salgılanmasında önemli etkisi olduğunu ifade etti.

Koç, çocuklarda büyüme hormonunun saat 22.00 ile 02.00 saatleri arasında daha fazla salgılandığını vurgulayarak şunları kaydetti:
“Gelişmenin daha hızlı olması için çocukların erken yatırılmasında büyük yarar vardır. Çünkü büyüme hormonları, vücut hareketsizken, yani enerji harcamadığı zamanlarda daha düzgün bir şekilde salgılanır. Büyüme hormonları 22.00 ile 02.00 saatleri arasında salgılandığı için, çocuğun bu hormonlardan daha fazla yararlanabilmesi için erken yatmak büyük önem taşıyor. Çocuklar genellikle daha fazla televizyon seyredebilmek için geç yatma eğiliminde oluyor. Ancak, fazla televizyon seyretmek zaten gelişme çağındaki çocuğun göz sağlığı için zararlıdır.”

Çocuklarının erken yatmasının sağlanmasında ailelerine büyük görev düştüğünü belirten Koç, çocuklara erken yatma alışkanlığı kazandırılması gerektiğini anlattı.

Koç, büyümeyi düzenleyen ve hızlandıran Omega 3 içeren takviye maddelerin akşam saatlerinde verilmesinin, vücuda yararını artıracağını sözlerine ekledi.

kaynak : msnbcntv.com.tr
Vildan '74
Defne & Çınar '04

*marifet teyze*
*Defne & Çınar*
vildo

Ynt: UYKU SAATLERİ - 16.03.2007 15:58:08 ( #19 )
oldular filiz :) büyüdüler hissediyorum her geçen gün :)

ya sanırım efe de emre de uzun uykuyu bilmedikleri için onlarda bu durum alışkanlık oldu. hep aynı sıklıkta mı uyanıyorlar, hiç mi değişen bi durum yok? belki şimdi yaz geliyor ya gündüz bahçede, parkta vs çok yorulduklarında süreler uzayıp arada kalkmalar seyrekleşebilir. umarım öyle olur. öperim kuzularını[sm=kiss.gif]
Vildan '74
Defne & Çınar '04

*marifet teyze*
*Defne & Çınar*
sengo

• Tüm gönderiler : 56
  • Bölge: Ingiltere
Ynt: UYKU SAATLERİ - 16.03.2007 16:23:00 ( #20 )
selam filiz,
kucuk minik nacizane bir onerim olacak oglen uykulariyla ilgili, kurulu saat gibi diyorsun ya, mesela tam uyanacagini bildigin saatten bes 10dk once kapilarinin onune gidip sessizce bekle, ilk uyanma belirtileri gosterdigi anda daha ayilmalarina firsat vermeden hemen iceri girip ne biliim elini sirtina koy, veya elini tut, veya onu ne rahatlatiyorsa onu yap ve bak bakalim uyumaya devam edecek mi..
benim oglum da uykusuzlardan  bir ara bu yontemle oglen uykularini 40 dk dan 2 saate cikarmistim, sonra hastaliktir, gelisim atagidir bilmemne bozuldu yine, simdi sabah yarim saat ogleden sonra yarim saat, tabii uykusuzluk huysuzluk had safhada oluyor sonrasinda. dene bakalim belki ise yarar. yanliz 1 hafta 10 gun kadar devam etmen lazim, zaten sabah uykusu yarim saat iyidir yasina gore, uzamamasi daha iyi.
tabii 2zlerle nasil yaparsin bilmiyorum, yardim eden birisi var mi gunduz?
kolay gelsin canim..
(ha bu yontemi elizabeth pantley in kitabinda okumustum, yani uydurmasyon formul sunmuyorum sana )
Sayfayı değiştir: 123456 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 6, mesajlar 1 to 20 of 102

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 6 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku