Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

UYKU-AĞLATMADAN UYUTMA YÖNTEMİ

Sayfayı değiştir: < 12345678 | Sayfayı gösteriyor 8 of 8, mesajlar 141 to 147 of 147
Yazar Mesaj
Namaste

• Tüm gönderiler : 5443
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Antalya
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: UYKU - 03.04.2009 11:54:31 ( #141 )
Burcu'm bunu sana doktorun mutlaka söylemiştir ama gece emmezini azaltarak kesmen gerekiyor, yoksa daha çoook çekersin canım. Ben bebeklerin ağlatılarak uykuyu öğrenmesini tasvip etmiyorum, belki psikolojisini etkilemez, belki bi sorun yaşanmaz ama.. ne bileyim yine de bana göre değil, dayanamam ben... Esila'yı kayınvalidem ayakta sallamaya alıştırmak istedi, kendisi öyle rahat uyutabiliyor, ben ve babasıda kucağımızda uyutuyoruz, ilk zamanlar saçımı tutarak uyuyordu kucağımda sonra yavaş yavaş kendi saçını tutturdum eline  mayışıncada atıyorum beşiğine, uyuyor.. bazen tam dalmadığı için uyanıp yatakta oyun oynuyor, ilgilenmiyorum hiç, sağa dönüyor, sola dönüyor, üstünü açıyor, ninni söylüyor derken ağlamıyorsa uyuyana kadar dokunmuyorum ve asla konuşmuyorumda... ama ağlıyorsa ya yan çeviriyorum ya da sakinleşmesi için kucağıma alıp sustuğunda tekrar yatırıyorum.. Eşim bir ara yanımızda yatsın diye heveslendi 15 gün sonra isyan edip kendisi yataktan kaçınca ben sıkıyönetim ilan edip hanımefendiyi yukarıda bahsettiğim yöntemle yatağına geri döndürdüm... hatta bir iki gündür odasını ayırma planı içersindeyim  Ama bütün bahsettiklerimin yanı sıra ben 4. ayından bu yana gece emmesini kestim, 4-8 ay arasında sabaha karşı 5-6 gibi emziriyordum artık sabah 8-9 olana kadar hiç bir şey vermiyorum ve uyanınca direk kahvaltı sofrasına götürüyorum hem çok güzel kahvaltı yapıyor hem de emmediği için rahat uyuyor.. 2 gün mızıklanıyorlar belki ama 3. gün yoluna giriyor herşey...

__berna__

• Tüm gönderiler : 3960
Ynt: UYKU - 07.04.2009 14:37:55 ( #142 )
duygucum aslında gece beslenmelerini kesmek hepimiz için çok rahatlatıcı olurdu ama sanırım maalesef bu daha çok bebeğin karakteriyle ilgili. mesela benimki kendi başına uyumayı kesinlikle başaramıyor. 5. ayından buyana kendi odasında yatıyor, o konuda sorun çıkarmadı bize. fakat kayıtsız kalmayı ve uykusu gelince yatakta kendi haline bırakmayı ben de denedim ama kıyamet koptu her defasında! sadece ben değil, çok daha tecrübeli olan annem ve kayınvalidem de başarılı olamadılar. sonuç olarak hala omzumuzda uyutuyoruz. başlarda çok sorun değildi ama benim belim hiç sağlam değil ve maaşallah gün geçtikçe ağırlaşıyor. gece uyanmaları da ayrı bir konu. mutlaka ama mutlaka uyanıyor. şanslıysam 1 kez, o da çok nadir. ama genelde 3-4 kez uyanıyoruz gece. bazen acıktığını düşünüp biberon maması bile hazırlıyorum. çünkü öyle yüksek bir sesle ağlıyor ki gecenin o saatinde sinirlerim iflas etmiş oluyor. bazı arkadaşlara soruyorum, biraz büyüdüklerinde gece beslenmeleri kesilip hemen uyum sağlayan bebekler zaten doğumdan itibaren gece uykuları düzenli olup pek problem çıkarmayan bebekler. yani başından beri bir düzensizlik yaşayan ve bazı tekniklerle gece beslenmeleri kesilip sabaha kadar deliksiz uyuyan bebek duymadım ben. başta nasılsa hep öyle gidiyor. haırladığım kadarıyla esila da düzenli bir bebeklik geçiriyor başından buyana.
sen gece emmesini nasıl kestin?
Namaste

• Tüm gönderiler : 5443
  • Bölge: Antalya
Ynt: UYKU - 07.04.2009 15:31:29 ( #143 )
Berna'cim, unuttun sanırım Esila'nın kolik günlerini  Avazım cıktığı kadar bağıra bağıra ağladığım günleri biliyorum. Esila geceleri emerken mutlaka 3-4 kere kalkardı. Gece emmesini kestikten sonra hemen düzelmedi tabi kademe kademe... Ben önce saatleri ertelemeye başladım, normalde 2 de uyanıyorsa kucağımda sallayarak, su vererek, tekrar uyutmayı deneyerek 2yi atıyorum 3.30 yapıyordum... bu süre her gün uzadı artık son dönemde sabaha karşı 5-5,30'da kalkmaya başladı. Kararlı şekilde devam ettim, 5 uyanmalarında da aynı taktikle devam ettim, kucaklama, evir çevir sağ sol yap tekrar yatır, su içir, oyala vs.. derken şimdi sabah 9 da kalkıyor Esila akşamda 9 da en geç uyur... İdeal uyku   Bu süreç bahsettiğin türde bebeklerde 1-2 gün sürebiliyormuş benim Esila'yı alıştırma sürem ortalama 10-15 gün sürdü.  Bu arada aklıma gelmişken yazayım yukarıda yaptıklarımın hepsini karanlıkta yaptım, asla ışık açmak yok...

Bir süredirde yatağına koyuyorum kendi uyuyor. Omzundan önce yanında uyumaya terfi ettir. Esilada hatırlarsan kucakta uyuyordu. Ne yaptın dersen, uyku saatine yakın (hiperaktifleşmeden önceki dönem, uyku saati geçen bebekler feci şekilde aktifleşiyor) önce geniş bir  koltuğa uzanıyordum, prenseside kollarıma alıp yanıma uzandırdım... saçlarımla, yüzümle vs. oynarken mayışıyor ve sonunda uyuyordu. yavaş yavaş tam uyumasına yakın yatağa koydum, sonra iyice mayışıkken, sonra mayışıkken derken şimdi uyku saatinde burnunu kaşımaya başladığı anda hemen pijamalarını giydirip yatağına koyuyorum...  kazanan yine ben oldum anlayacağın...

Bu tip konularda kararlı olmassan ve ufacık açık verirsen inan bana seni feci şekilde kullanıyor bu veletler. 1 kere onun dediği olursa o hep devam ediyo, sandığından daha akıllılar...
<mesaj tarafından düzenlendi Namaste on 07.04.2009 15:51:03>

ipekcoban

• Tüm gönderiler : 90
Ynt: UYKU - 14.04.2010 21:42:14 ( #144 )
Merhaba,

10 haftalık bir oğlum var ve gündüzleri 20 dk.dan fazla uyumuyor. Çıldırmak üzereyim. Ne yaptıysam başaramadım. Geceleri saat 22:30 - 23 gibi uyuyor, bazen daha da geç, ve 03:30 - 04.00 gibi uyanıyor. Emziriyorum ve yanıma yatırıyorum. Sonra iki saat aralıklarla uyanıyor. En son saat 08:00 - 09:00 gibi yataktan kalkıyoruz. Gün başlıyor ve gün boyunca az az uyuyor. Yani 2 - 3 kez 20şer dakika. Buna bir çözüm bulamıyorum.

Yardım edebilecek biri var mı?

Teşekkürler!!
***ATIKUS***

• Tüm gönderiler : 1338
  • Bölge: İSTANBUL
Ynt: UYKU - 22.04.2010 17:17:43 ( #145 )
Canım yardımcı olabilmeyi isterdim ama maalesef bazen bebekler böyle olabiliyor...
Benim oğlum da 13 aylık ve inan doğduğundan beri hiç öyle uzun uzun uyumadı...
Sanırım bu biraz da bebeklerimizin yapısıyla ilgili...
Ben hala uyku düzenimizi oturtabilmiş değilim....
Sanırım zor olsa da yapman gereken senin bu tempoya uyum sağlaman olacaktır...
Yine de belli olmaz bazen bebekler 3-4 ay sonra düzelebiliyorlarmış...
Bende olmadı umarım sende olur...

GAMZELİ CANKUŞUM
sandyy

• Tüm gönderiler : 5600
  • Bölge: İstanbul
Ynt: UYKU - 29.04.2010 09:39:18 ( #146 )
ipekcoban

Merhaba,

10 haftalık bir oğlum var ve gündüzleri 20 dk.dan fazla uyumuyor. Çıldırmak üzereyim. Ne yaptıysam başaramadım. Geceleri saat 22:30 - 23 gibi uyuyor, bazen daha da geç, ve 03:30 - 04.00 gibi uyanıyor. Emziriyorum ve yanıma yatırıyorum. Sonra iki saat aralıklarla uyanıyor. En son saat 08:00 - 09:00 gibi yataktan kalkıyoruz. Gün başlıyor ve gün boyunca az az uyuyor. Yani 2 - 3 kez 20şer dakika. Buna bir çözüm bulamıyorum.

Yardım edebilecek biri var mı?

Teşekkürler!!

merhaba
bebeğin muhtemelen gaz sancısı olduğu için fazla uyuyamıyordur.her beslenmeden sonra gazını çıkartman lazım.bazı anneler bebek memede uyuyunca gazını çıkarmadan yatırıyorlar.bir müddet sonra o gaz bağırsaklara iniyor ve bebek sancıyla uyanıyor.gazı bağırsaklara inmemesi gerekli.uyuttuktan sonra yüzüstü çevirmeni öneririm,sık sık da kontrol edersin.kolaylıklar...
Sayfayı değiştir: < 12345678 | Sayfayı gösteriyor 8 of 8, mesajlar 141 to 147 of 147

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 86 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat