Berna'cim, unuttun sanırım Esila'nın kolik günlerini

Avazım cıktığı kadar bağıra bağıra ağladığım günleri biliyorum. Esila geceleri emerken mutlaka 3-4 kere kalkardı. Gece emmesini kestikten sonra hemen düzelmedi tabi kademe kademe... Ben önce saatleri ertelemeye başladım, normalde 2 de uyanıyorsa kucağımda sallayarak, su vererek, tekrar uyutmayı deneyerek 2yi atıyorum 3.30 yapıyordum... bu süre her gün uzadı artık son dönemde sabaha karşı 5-5,30'da kalkmaya başladı. Kararlı şekilde devam ettim, 5 uyanmalarında da aynı taktikle devam ettim, kucaklama, evir çevir sağ sol yap tekrar yatır, su içir, oyala vs.. derken şimdi sabah 9 da kalkıyor Esila akşamda 9 da en geç uyur... İdeal uyku

Bu süreç bahsettiğin türde bebeklerde 1-2 gün sürebiliyormuş benim Esila'yı alıştırma sürem ortalama 10-15 gün sürdü. Bu arada aklıma gelmişken yazayım yukarıda yaptıklarımın hepsini karanlıkta yaptım, asla ışık açmak yok...
Bir süredirde yatağına koyuyorum kendi uyuyor. Omzundan önce yanında uyumaya terfi ettir. Esilada hatırlarsan kucakta uyuyordu. Ne yaptın dersen, uyku saatine yakın (hiperaktifleşmeden önceki dönem, uyku saati geçen bebekler feci şekilde aktifleşiyor) önce geniş bir koltuğa uzanıyordum, prenseside kollarıma alıp yanıma uzandırdım... saçlarımla, yüzümle vs. oynarken mayışıyor ve sonunda uyuyordu. yavaş yavaş tam uyumasına yakın yatağa koydum, sonra iyice mayışıkken, sonra mayışıkken derken şimdi uyku saatinde burnunu kaşımaya başladığı anda hemen pijamalarını giydirip yatağına koyuyorum...

kazanan yine ben oldum anlayacağın...
Bu tip konularda kararlı olmassan ve ufacık açık verirsen inan bana seni feci şekilde kullanıyor bu veletler. 1 kere onun dediği olursa o hep devam ediyo, sandığından daha akıllılar...
<mesaj tarafından düzenlendi Namaste on 07.04.2009 15:51:03>