Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

YÜRÜTEÇ YARARLI MI? ZARARLI MI?

Sayfayı değiştir: < 123 > | Sayfayı gösteriyor 2 of 3, mesajlar 21 to 40 of 47
Yazar Mesaj
budakzuhal

• Tüm gönderiler : 2859
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: (maraş) elbistan-(bursa) gemlik-balıkesir
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: YÜRÜTEÇ YARARLI MI? ZARARLI MI? - 28.07.2006 23:10:36 ( #21 )
bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler buketcim
ben yürütec kullanmayı düşünüyordum fakat  bu ay kontrolümüzde dr a sorduk ve önermedi
bu yazıyıda okudum ya yok artık kullanmam.
nataliejasmine

• Tüm gönderiler : 30
  • Bölge: Sydney-Eylule kadar Istanbul' da tatildeyim:)
Ynt: YÜRÜTEÇ YARARLI MI? ZARARLI MI? - 28.07.2006 23:15:54 ( #22 )
Ben hic kullanmadim... Zaten buradaki doktorlar tavsiye etmiyorlar.
<mesaj tarafından düzenlendi nataliejasmine on 29.07.2006 14:22:12>
Natalie Jasmine 02.09.2004
sudecan

• Tüm gönderiler : 79
Ynt: YÜRÜTEÇ YARARLI MI? ZARARLI MI? - 01.08.2006 23:16:43 ( #23 )
    Arkadaslar...Lütfen DIKKAT!
 Benim oglum nerdeyse 10,5 aylik sayilir.Bir hafta önce bir arkadasin yürütece bindimeyin arkaya dogru basinin üzerine düsebilir diye uyarmasina ragmen ,birsey olmaz diye daha düne kadar bindiriyorduk.Dün oglum kendini geriye dogru atti aniden ve arkasindaki mindere takildi.Tabi o hizla arabasi nerdeyse devriliyordu,Kafasinin üstüne dogru düsüp boynu kirilabilirdi yada beyin travmasi gecirbilirdi.Bunlari aklimdan bile gecirmek istemiyorum ama ANNELERIN  YÜREGI YANMASIN diye yaziyorum.NE OLUR bebeklerinizin iyiligi icin onlari en azindan hareketlenmeye basladiktan sonra YÜRÜTECE bindirmeyin!
   Onlar bizim yavrularimiz ,onlari düsünmek zorundayiz.

bahargök

• Tüm gönderiler : 115
  • Bölge: İstanbul
Ynt: YÜRÜTEÇ YARARLI MI? ZARARLI MI? - 01.08.2006 23:36:53 ( #24 )
Doktorumun uyarısıyla hiç kullanmadım... 
BANU-ÇAĞAN

• Tüm gönderiler : 1542
  • Bölge: İstanbul/Kartal
Ynt: YÜRÜTEÇ ZARARLI - 03.08.2006 10:02:33 ( #25 )
ARKADAŞLAR YÜRÜTEÇ BENCE DE KESİNLİKLE ZARARLI KONTROLLÜ VE KISA SÜRELERLE DİYORSUNUZ AMA İNANINKİ KONTROL DE ETSENİZ BAŞINDA DA DURSANIZ TEHLİKELİ ...YAŞADIĞIM İÇİN SÖYLÜYORUM ÇAĞAN BABANNESİ ARKASINDA İKEN DEVRİLDİ YÜRÜTEÇLE BERABER ÜSTELİK ÇOK DA HAREKETLİ BİR BEBEK DEĞİLDİR...SIRTI MORARDI YA KAFA ÜSTÜ ÇAKILSAYDI ALLAH KORUSUN BEBEKLERİMİZİ  AMA EN ÇOK KAZA YÜRÜTEÇLE OLUYOR İNANIN BANA
BEN ZATEN KARŞIYDIM O OLAY DA BAŞIMA GELİNCE HEMEN ATTIM YÜRÜTECİ
**AYSE BERRA**

• Tüm gönderiler : 11929
  • Bölge: İSTANBUL
Ynt: YÜRÜTEÇ ZARARLI - 03.08.2006 13:38:40 ( #26 )
BİR GAZETE HABERİ

Dokuz aylık İlayda yürüteç kurbanı....
Ereğli'de yürüteç ile evde dolaşan İlayda, düşerek öldü. Uzmanlara göre kazalara davetiye çıkaran yürüteçler 'yasaklanmalı'
08/03/2005 (1758 kişi okudu)

SERKAN AYDEMİR (Arşivi)
ZONGULDAK - Ereğli ilçesinde, evin içinde yürüteçle gezen İlayda Uysal, merdivenlerden düşerek öldü. Kurtlar Köyü'nde yaşayan 23 yaşındaki Emine Uysal, dokuz aylık kızı İlayda'yı yürütece koyduktan sonra, mutfakta bulaşık yıkamaya başladı. İlayda yürüteçle gezinirken, açık unutulan kapıdan dışarı çıktı. İlayda, bir süre burada gezindikten sonra bahçeye inen merdivenlerden düştü. Gürültü üzerine bahçeye koşan Emine Uysal, hemen 112 Hızır Acil'i aradı. Ambulansla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan İlayda, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazada ihmali görünen anne gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Öte yandan uzmanlar yürütecin, hem ev kazaları bakımından hem de çocuğun fiziksel gelişimi açısından sakıncalı olduğunu belirtiyor.
turkgulcin

• Tüm gönderiler : 68
  • Bölge: gaziantep
Ynt: YÜRÜTEÇ ZARARLI - 03.01.2008 10:56:48 ( #27 )
merhaba, daha yenilerde furkantoys markalı bir yürüteç almıştım, uzun süreli bindirmiyordum, sonra bi baktım yürüteç  çocuğumla birlikte devrildi,hemde düzyerde, tekerlerinin yerini dengesiz yapmışlar, çocuk aşağı doğru eğilince, ağırlığını verdiği yerde teker olmadığı için devrilmiş, üreticisini aradım çok şaşırdılar,zaten tereddütteydim, hemen iade ettim, tabii aldığım yere fabrikası kabul etmedi iade almayı, bi de onlarla uğraştım, alacak olanar sakın bu markadan almayın....
emiroza

• Tüm gönderiler : 2781
  • Bölge: nederland
Ynt: YÜRÜTEÇ ZARARLI - 03.01.2008 11:12:24 ( #28 )
yrutec kullanirken cok dikkat etmeniz gerekiyor ben buyuk oglumuda bindirdim simdi kucugude bindiriyorum ama yanindan hic ayrilmiyorum onu yuturece koyup mutfaga falan giotmiyorum mesela.
ben buyuk oglumu 7 aylikken bidiridim hic bi sakincasini gormedim 9 aylikkende yurumeye basladi.

TAVŞANCIK

• Tüm gönderiler : 6040
Ynt: YÜRÜTEÇ ZARARLI - 03.01.2008 13:32:06 ( #29 )
yanında durduktan sonra,yürütece gerek kalmıyor zaten bence...çocuk başka şeylerle de oyalanabilir annesiyle beraberken...benim 2 çocuğum da yürüteçsiz büyüdü.ben ve kardeşim de öyle...zararı var diye filan değil.kendi kendine yürümeyi öğrenmesi lazım,yürüteçle bu işi nasıl yapıcak ki dediğim için...yeni bebeğimde de alacağımı sanmıyorum..
angelhera

• Tüm gönderiler : 327
Ynt: YÜRÜTEÇ ZARARLI - 03.01.2008 15:05:19 ( #30 )
bende yürüteç kullanmamaya kararlıyım. dr.umuzda bunu onayladı. Zümram şu an 8 aylık, yavaş yavaş büyüklerinde baskısıyla adım attırmaya başlamıştım ama dr.umuz henüz erken olduğunu ve doğal sürece bırakmamızın daha iyi olacağını söyledi. Şu an hiç zorlamıyorum arada bi kendisi kalkmak istiyor ama kesinlikle adım attırmıyorum. Zaten bizim minik kuş bütün evreleri bırakıp kalkıp yürüyecek gibi. Fazla oturmaya tahammülü yok hemen kendisini arkaya atıyor yastıksız oturtamıyorum, yüzüstü yatmayı sevmiyor hemen sırtüstü dönüyor bu durumda emekleme ve sürünmede olmayacak. bakalım ne zaman yürümeye başlıyacak :)
turkgulcin

• Tüm gönderiler : 68
  • Bölge: gaziantep
Ynt: YÜRÜTEÇ ZARARLI - 16.01.2008 14:46:54 ( #31 )
merhaba bizim oğlan 9 aylık olcak ve daha yeni emeklemeye başladı. daha çok yürümek istiyo. bizden tutunarak yürüyo, doktora falan danışmadık çocuk hazırmışki yürümeye çalışıyor diye düşünüyorum ben.
**UYUCU**

• Tüm gönderiler : 1656
  • Bölge: Kalbim Ege'de kaldı...
Ynt: YÜRÜTEÇ ZARARLI - 17.01.2008 09:29:01 ( #32 )

Orjinalden alıntı: turkgulcin

merhaba bizim oğlan 9 aylık olcak ve daha yeni emeklemeye başladı. daha çok yürümek istiyo. bizden tutunarak yürüyo, doktora falan danışmadık çocuk hazırmışki yürümeye çalışıyor diye düşünüyorum ben.

eğer siz zorlamadan bu hareketi yapıyorsa kendisi hazırdır canım,merak etme,bende 9 aylıkken yürümüşüm

acquagamze

• Tüm gönderiler : 41
Ynt: YÜRÜTEÇ YARARLI MI? ZARARLI MI? - 19.01.2008 22:57:37 ( #33 )
ben doktora bu konuyu danıştığımda, tavsiye etmemişti. Nedeni de çarpık bacak olması ya da yürümesini geciktirmesi değilmiş. Yürüteçler ev kazalarına sebep olurmuş. Yürüteç sebebiyle kazaya uğrayan çok çocuk varmış.

sevgiler
gamze erkal
www.bebekbuyutu-yorum.blogspot.com

brc_brc

• Tüm gönderiler : 43
  • Bölge: tekirdağ/çorlu
Ynt: YÜRÜTEÇ YARARLI MI? ZARARLI MI? - 22.09.2008 23:58:29 ( #34 )
oğlum 2 ay yürüteç kullandı 9,5 aylıkken ilk adımlarını atmaya başladı ve 11 aylık olduğunda kşuyordu zararını görmedim
A.J

• Tüm gönderiler : 373
Ynt: YÜRÜTEÇ YARARLI MI? ZARARLI MI? - 23.09.2008 16:32:22 ( #35 )
Bizim doktorda 9 aydan sonra sakıncası yok uzun süreler oturtmamak kaydıyla demişti.
Bizde kullandık.
mydaughter

• Tüm gönderiler : 221
  • Bölge: AKATLAR/İST
Ynt: YÜRÜTEÇ ZARARLI - 31.10.2008 11:52:30 ( #36 )

Orjinalden alıntı: emiroza

yrutec kullanirken cok dikkat etmeniz gerekiyor ben buyuk oglumuda bindirdim simdi kucugude bindiriyorum ama yanindan hic ayrilmiyorum onu yuturece koyup mutfaga falan giotmiyorum mesela.
ben buyuk oglumu 7 aylikken bidiridim hic bi sakincasini gormedim 9 aylikkende yurumeye basladi.

bencede çok dikkatli kullanılmalı,benim kızım da yürütece 9 aya kadar bindi ,ve 9.5 aylıkken yürümeye başladı,yürümeyi geciktirdiğini düşünmüyorum.ama olası ev kazaları riski çok fazla

__ANKA__

• Tüm gönderiler : 5817
Ynt: YÜRÜTEÇ ZARARLI - 21.12.2008 11:02:53 ( #37 )
fiziksel olarak gelişimini tamamlayan bebek zaten yürüyecektir..yürümede gecikme olduğu tespit edilirse yine hekim yardımıyla çözülür..bence yürüteç gereksiz yere tehlikeye davet çıkarmak...ben çocuğuma yürüteç almayacağım..hekimler önermiyorsa elbette yaşanılan birçok olay vardır...benim çocuğuma bir şey olmaz yada olmadı mantığı bu gerçeği değiştiremez ki...

tüm bebişlere sağlıklı günler..annelere de keyifli sohbetler
Nilay&Yiğit

• Tüm gönderiler : 3504
  • Bölge: İstanbul
Ynt: YÜRÜTEÇ ZARARLI - 24.12.2008 00:20:13 ( #38 )
evet çocuk yürümeye hazır hissettiğinde kendisini zaten bunun ataklarını yapmaya başlıyor ve hafif düşmelerle takılmalarla düşse bile onun için 1 adım bile büyük bir başarı ve sevinç kaynağı.

çocuğum hemen yürüsün, neden yürümüyor diye düşünmeyin sakın ve yürüteçe bindirmeyin bu amaçla, çünkü çocukların bacak kasları emekleyerek ve yürüme deneyimleriyle güçleniyor ve yürümeye bedeni taşıyacak hale ulaşıyor. yürüteçte ise ayaklarıyla ittiriyor sadece. bu anlamda yürümeyi geciktirdiğini biliyorum.

doktorumuz hiç önermedi gerek yok dedi. erkek olduğu içinde baskı yapacağı düşüncesiyle bindirmedim.
__ANKA__

• Tüm gönderiler : 5817
Ynt: YÜRÜTEÇ ZARARLI - 24.05.2009 21:38:41 ( #39 )

Orjinalden alıntı: __ANKA__

fiziksel olarak gelişimini tamamlayan bebek zaten yürüyecektir..yürümede gecikme olduğu tespit edilirse yine hekim yardımıyla çözülür..bence yürüteç gereksiz yere tehlikeye davet çıkarmak...ben çocuğuma yürüteç almayacağım..hekimler önermiyorsa elbette yaşanılan birçok olay vardır...benim çocuğuma bir şey olmaz yada olmadı mantığı bu gerçeği değiştiremez ki...

bunu söyledim ben bir zamanlar...şimdi ise kollarım çok ağrıyoooooooor...habire beni kaldır,ayakta durayım hühüleriyle beni başından ayırmayan,fazlasıyla ilgiyi seven ve hareketli bir kızım var...acaba yürüteç alsam ve yanında dursam,10 dk falan tutsam ve ben o zaman diliminde dinlensem nasıl olur
Angel..

• Tüm gönderiler : 1045
  • Bölge: İstanbul..
Ynt: YÜRÜTEÇ ZARARLI - 24.05.2009 21:47:55 ( #40 )

bunu söyledim ben bir zamanlar...şimdi ise kollarım çok ağrıyoooooooor...habire beni kaldır,ayakta durayım hühüleriyle beni başından ayırmayan,fazlasıyla ilgiyi seven ve hareketli bir kızım var...acaba yürüteç alsam ve yanında dursam,10 dk falan tutsam ve ben o zaman diliminde dinlensem nasıl olur

Merhaba canım..Biliyosun biz almıştık,şimdi dediğin gibi kısa sürelerle oturtuyorum üzerine..Yürüteçten memnunum..6.aydan sonra kullanılabiliyor yalnız..Henüz Merve Azra için erken ..Biz 4.ayda almıştık,sadece oturak kısmına bindirerek,altındaki tentesine bastırttım,o da 5 dakika belki..Ama şimdi üzerinde zaman geçiriyor az çok..Müzikleri,ışıkları,kornası ilgisini çekiyor..Ama tıbbi açıdan,en fazla 20 dk.oturtabilirsiniz deniyor ..

Sayfayı değiştir: < 123 > | Sayfayı gösteriyor 2 of 3, mesajlar 21 to 40 of 47

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 22 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku