Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

YÜRÜTEÇ YARARLI MI? ZARARLI MI?

Sayfayı değiştir: < 123 | Sayfayı gösteriyor 3 of 3, mesajlar 41 to 47 of 47
Yazar Mesaj
__ANKA__

• Tüm gönderiler : 5817
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: YÜRÜTEÇ ZARARLI - 24.05.2009 21:52:16 ( #41 )
özlemcim ben de haziran gibi düşünüyorum..eğer o zamana kadar almazsam daha da almam..hani emekler falan zaten..ondan sonra anlamı olmaz pek..bir de maaşallah,2.aydan beri adım atan bir bebek...yani çok aceleci..eeee tezahurat eşliğinde olunca da gülücükler atıyor..eee napalım,heyecan yapmıyo değiliz deyani erken diyosun öyle mi özlem..eee o zaman sanırım almam daha dadr sorayım bir de,sanki cevap değişecek de
Angel..

• Tüm gönderiler : 1045
  • Bölge: İstanbul..
Ynt: YÜRÜTEÇ ZARARLI - 24.05.2009 22:10:27 ( #42 )
   Evet canım,yürüteç kullanılacaksa da,6.aydan sonra deniyor..Zaten ürünün üstünde de yazıyor,6 ay üstü bebekler için diye..

Benim kızım da sürekli ilgi istiyor ve çok hareketli..Ama ben "kucakçı" olarak bakmıyorum..Sevgiye ihtiyaçları var ..Ama işte o zaman bütün işlerimiz kalıyor,ne diyelim ..Yalnız şimdi tenteyi çıkarttım,ayaklarıyla ittiriyor sağa sola..Ben hemen yürüsün diye bakmıyorum ama sanırım Sena emeklemeden yürüyecek..Henüz hiç emekleme faaliyeti yok da ..Ama beşiğini kenarına asılıp kaldırıyo kendini..Ordan gülüyo bi de zilli ..Hep ayakta dursun istiyo,sıkılmıyo..

Şimdi oyuncaklara olan ilgisi çok arttı..Emzirme yastığına oturtuyorum onu..Hani şu c şeklinde olanlardan,emzirirken kullanamadım pek,kendisi büyüdüğü için vücudu yukarı kalkıyordu..Ama şu an işe yarıyor,hatta ondan kurtulma çabasına bile girişiyo ..Neyse,yere yaydığım battaniyede oturup,epeeeey bi oynuyo..Az daha büyüsün,sen de o zaman rahat edeceksin..Bu dönem yeni oyuncaklar almaya başladım,araştırıyorum..

__ANKA__

• Tüm gönderiler : 5817
Ynt: YÜRÜTEÇ ZARARLI - 24.05.2009 23:15:50 ( #43 )
anladım canım...belki emeklemeden yürür kimbilir...ben ve ailede herkes fazlasıyla ilgili,kucakçı olarak hiç bakmadım..çünkü kucakta ilgilenmeyince bile kızıyo,içleniyo...biraz tabiatından biraz da biz alıştırdık6.ay üzeri meselesini bilmiyordum...sanırım almayacağım...öpt sena kuzusunu
zzeynepp

• Tüm gönderiler : 3275
  • Bölge: İstanbul
Ynt: YÜRÜTEÇ ZARARLI - 12.06.2009 23:33:24 ( #44 )
Yürüteç için 6 ay da erken diyor doktorlar. aslında hiç tasvib etmiyorlar ama ille de kullanılacaksa bacak kas  ve kemik yapısının bozulmaması için 7 aydan önce önermiyorlar.
Ben de almayı pek düşünmüyordum ama kayınvalidem oğlum 4 aylıkken istanbula geldiğinde aldı
çok heves etmiş alma da diyemedim. Ama yine de işime yaradı.

ben günde 2-3 kereden fazla koymuyordum ve her koyduğiumda 10 15 dakikadan fazla oğlumu yürüteçte tutmuyordum. Bunu da yine aldığım tavsiyeler üzerine yaptım. Ve bu kadarının zararı olmaz diye düşündüğüm için içim de rahat etti.
 Ve günde o kadar vakit bile oğlumun kendi kendine durması benim de bazı işlerimi yapmama yardımcı oldu. mesela mutfağa götürüyordum yürüteci ben yemeğimi hazırlarken hem beni izliyor  hem de yürüteçle ileri geri giderken etrafı inceliyor karıştırıyor çok mutlu oluyordu
Bi de yürüteç kullanan çocuklar geç yürür  falan diyolar ya arkadaşlarımın çocuklarından biliyorum doğru değil. E tabi çocuğu bütün gün yürüteç üzerinde gezdirenler için söylemiyorum onlar hariç
cimcime_2008

• Tüm gönderiler : 468
Ynt: YÜRÜTEÇ YARARLI MI? ZARARLI MI? - 13.06.2009 01:08:48 ( #45 )
Benim en büyük yardımcım oldu,bende çok araştırdım ama çevremde kullanmıyan yoktusonunda bende aldım.ve kızım 10 aylıkken yürümeye başladı hiç zararını görmedim.Doktorumuz sorduğumda hiç birşey olmaz koy annesi dediİlk 1 ay az süreli koydum yürütece,sonrası saldım çayıra mevlam kayıra.yani diyeceğim şu ki bebeklerimizin gelişim süreci tamamlandıysa siz naparsanız yapın yürüler.bunu yürüteçle ilgisi olduğunu düşünmeyenlerdenim.kardeşimde yürütexi çok kullandı oda 10,5 aylıkken yürüdü.Tabi herkezi kendi bileceği iş ben sadece başımdan geçeni söylüyorum arkadaşlar.
İkinci çocuğum olsa bir sağlık sorunu olmadığı sürece onada kulanırım.
<mesaj tarafından düzenlendi cimcime_2008 on 13.06.2009 01:14:44>
si_belle

• Tüm gönderiler : 109
Ynt: YÜRÜTEÇ YARARLI MI? ZARARLI MI? - 18.06.2009 15:37:16 ( #46 )
yürüteci kızımla oynarken bizde kullanıyoruz ama 15 -20 dk kadar zaten sonra kendi sıkılıp kucağımıza almamız için kollarını uzatıyor kızım şuan 9 aylık ve kendi kendini kaldırıp koltuklarn kenarlarında geziniyor yani biz kullandık ve hiçbir zararını görmedik umarım görmeyizde :)
mine2828

• Tüm gönderiler : 2
  • Katıldı: 27 September 2010
Ynt:YÜRÜTEÇ YARARLI MI? ZARARLI MI? - 27.09.2010 21:13:16 ( #47 )
bayanlar yürüteçin erkek çocuklara testis problemi yarattığıda söyleniyor sizce?
Sayfayı değiştir: < 123 | Sayfayı gösteriyor 3 of 3, mesajlar 41 to 47 of 47

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 22 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku