Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

bebeğinizin ismini kim koydu?

Sayfayı değiştir: 12345678910 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 10, mesajlar 1 to 20 of 186
Yazar Mesaj
abu05

• Tüm gönderiler : 1600
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: istanbul /avrupa / osmanbey
  • Durum: çevrimdışı
bebeğinizin ismini kim koydu? - 08.12.2005 16:14:59 ( #1 )
merhaba arkadaşlar
ben 3 isimli bebeği olan bir anne olarak bebeklerinizin ismini kimin koyduğunu merak ettim
eşim ve ben metin alptuğ düşündük ama kayınvalidem kendi babasının adı olan hasan olması konusunda direttiği için malesef hasanıda koyduk ve tren gibi ismi oldu oğlumun
olay sırasında çok üzülmüştüm ve daha fazla yıpranmamak adına da kabul ettim 3 isim koymayı ama bir daha anne olduğumda sadece ben karar vereceğim!!!
hırs yaptım yahu
banu erseven 27/07/76
kaoss

• Tüm gönderiler : 4546
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 08.12.2005 16:38:07 ( #2 )
oğlumun ismi biz nişanlıyken belliydi..ben yıllardır abimin ismini koymak istedim hep, birgün oğlum olursa diye..eşimde yıllarca göktürk koymak istemiş..
nasip oldu cok şükür..oğlan olduda kurtulduk :) ama kızım olsa defne istemiştim..kimse karışmadı bize..sadece uyardılar..cok uzun ve karışık diye..ileride sorun yaşayabilir anlamında..
bence anne babalar içlerine sinen kendileri için özel olan isimleri koymalılar..annane-babaanne-dede isimlerinin koyulması için yapılan baskıları hiç anlamıyorum ben..elbette anlamlı onlarda ama anne baba zorlanmamalı..
hexe

• Tüm gönderiler : 1387
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 08.12.2005 16:54:28 ( #3 )
ben, bizzat, kendim
estreya

• Tüm gönderiler : 3210
  • Bölge: nevada:)
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 08.12.2005 16:56:46 ( #4 )
YERSTEM ne demek sahi?
aytöreefe

• Tüm gönderiler : 314
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 08.12.2005 16:57:19 ( #5 )
vallahi arkadaşlar ben ta nişanlı iken k.validem vede kpederim bizdelerdii bir akşam sonra cocuk ve cocuk ismleri acıldı bende pat diye "vallahi kimse kusura bakmasın ne annemim ne babanım nede sizlerin adını koyarım dedim " ben patavatsız bir gelin olarak ta o günden bu konuyu kapattım .....

ve evlendik bir oğlumuz oldu adını ben efe çok istedim metinde berat o yüzden BERAT EFE koyduk .... ama dogurana kadar yüzlerce isim uyudurduk ....      

BU ARADA ÖZNURCUM SENİN OĞLUNUN İSMİNE BAYILIYORUM EVER KARIŞIK AM AÇOK GÜZEL BİR İSMİ VAR
AMA BİZİM SÜLALEDE DE OYLE HERKEZİN ÇOK FARLI İSİMLER VAR

MESALE BENİM Kİ AYTÖRE KİMSEDE YOK SADECE BENİM BİLDİĞİM SOYADI VAR VEDE TANIDIM ( İSMİNİ ALDIĞIM ) BİR ABLA VAR ...

İLKİM, GÖKTÜRK, SELCEN , GÖKHUN, CEREN, KÜRŞAT, AYTÖRE VS VSV VS

AY KONUYU NEREYE GETİRMİŞİM PARDON ARKADAŞLAR

o yüzden kimse bize karışamadı ama bir akşam k.validen efenin ismini sorana birine kim koydu diye sorunca vallahi kardeş bize soran olmadı annesi vede babası karar verdi dedi  
abu05

Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 08.12.2005 17:05:08 ( #6 )
çok iyi yapmışın canım taşıyan sensin tabi ama ben çok gergindim ve artık uzasın istemedim şimdiki halim olsa zor koydururlardı o ismi bana!
banu erseven 27/07/76
nuregem

• Tüm gönderiler : 77
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 08.12.2005 17:31:31 ( #7 )
bizdede kayınpederim bir isim önerdi ama kabul etmedik eşim egemen istiyordu bende ege ve tabi isim koymayı ona bıraktım . istemediğim bir isim olsaydı kabul etmezdim tabikide. yani bende kimseyi karıştırmak istemiyorum.biz altı kız kardeşiz annem ve babam'a hiç laf süşmemiş hep birileri koymuş taki en sonuncu olana kadar onuda babam büyük mücadeleden sonra kendi istediği ismi koydu hiç unutmam. bakacak olan bizlersek istediğimiz ismi koymak bizim hakkımız değilmi yahu.
EGEMEN BİRİCİK OĞLUM
gulor

• Tüm gönderiler : 727
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 08.12.2005 17:47:48 ( #8 )
BENİMDE KAYIMPEDERİN ÇOK ÖNCELERİ ÖLMÜŞ BEN ONUN İSMİNİ KOYMAK ÇOK İSTEDİM AMA ANNEM ( KAYINVALİDEM) KESİNLİKLE İSTEMEDİ İKİNCİ İSİM OLARAK BİLE KABUL ETMEDİ BİZDE ORTAK BİR KARAR VERİP ORKUNU KOYDUK
antuna

• Tüm gönderiler : 591
  • Bölge: Isvicre/Luzern/Ist.
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 08.12.2005 18:50:25 ( #9 )
bizde kendimiz koyduk ismini oglumuzun,
bizde de ne benim ailem ne de kayin ailem hic karismadilar ne olacak diye biz sadece yurt disinda yasagimiz icin burada da rahat söylenebilecek ve baska anlama gelmeyecek bi isim düsündük.
gerci ATA ismi benim hep gönlümde vardi esimde KAAN ismini cok severmis nasip oldu erkek olunca koyuverdik.ama ATA KAAN diil haaa KAAN ATA oglumuzun adi.

Ne Mutluki Bana TüRK Yaratildim,Gönlümün Gururudur Bu.Ne Esir Oldum Nede Satildim,TüRKLüGüMüN Suurudur Bu.
kaoss

• Tüm gönderiler : 4546
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 08.12.2005 18:54:20 ( #10 )
aytöre hadi yaaa demek sizin sülalede de var göktürk :))

aslında annemde istemedi abimin ismini koymamızı..hoş onunda iki ismi vardı..ama ben yıllardır istediğim için birşey demedi..ama herkes göktürk diyor..teyzem hariç :)) ya şimdi değilde ileride iki isim olayını nasıl çözeceğiz bilemiyorum..
**SeViM**

• Tüm gönderiler : 2089
  • Bölge: ingiltere
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 09.12.2005 00:18:12 ( #11 )
isim konusunu bebegimin cinsiyetini ogrendigimizde ben yurtdisinda yasadigimiz icin kolay soylenmesi bakimindan selin istemistim.annemde cok severdi bu ismi.sonra esim sinem olsun dedi.ben de tamam dedim.ben 6 aylik hamileyken turkiyeye gitim.yasli bi babaannem var.biz onun yaninda buyuduk.40 kusur torunu var ve kimsenin ismine karismamistir.buraya donecegim gun herkesle vedalastiktan sonra arabaya bindim ve arkami dondugumde bi baktim ki babaannem yavas yavas bastonuyla benim yanima geliyor.egildi tekrar optu beni ve bana dediki kizim senden bi ricam var.kizinin ismini sevgi koy dedi.ay ben zaten agliyordum daha cok aglamaya basladim cok duygulanmistim.kendisi 90 yasinda ve sanki bana bi vasiyet gibi olmustu bu.
sonra kizim dogduktan sonra 3.gun esim yanimda otururken bana irem olsun kizimizn ismi dedi.kizkardesi ve annesi ona soylemis onun da hosuna gitmis.aslinda sevgi`yi de koysak karismazdi ama soylenmesi daha kolay bi isim olmasi nedeniyle irem`i one sevgi`yi de ikinci isim olarak koyduk.aslinda ben ikisinin de soylenmesini istiyorum.iste boyle arkadaslar biraz uzattim.
ama onceden hep birilerinin isimleri konurmus.dede,babaanne gibi.bana da halamin ismini koymuslar.

sahnur**

• Tüm gönderiler : 3087
  • Bölge: ankara
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 09.12.2005 00:29:44 ( #12 )
biz bebeğimiz olduğunu öğrendiğimizde erkek olursa ismini babası kız olursa ben koyacaktım erkek oldu babası kaan uygun mu dedi bende uyar dedim kız olsaydı elif ya da zeynep istiyordum bende kayınvaldem kulağına ezan okunurken başına muhammeti de ekleyelim dedi annem ya kayınpederinin adı ya da babanın adı ikinci isim olsun dedi ben hemen cadılık yapıp tek isim olacak başka isim istemiyoruz dedim biraz bozulur gibi oldular ama sonuçta o bizim oğlumuz dimi ama
KAAN 07.04.2005
cahilin yanında kitap gibi sessiz ol "Mevlana"
irmakim

• Tüm gönderiler : 287
  • Bölge: İSTANBUL/avrupa
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 09.12.2005 09:11:41 ( #13 )
BİZDE KIZ OLDUĞUNU ÖĞRENDİĞİMİZ ANDAN İTİBAREN ARAŞTIRMALARA BAŞLAMIŞTIK ANLAMI GÜZEL OLSUN FALAN DİYE AMA 9 AY KARAR VEREMEDİK BİZE KİMSEDE BASKI YAPMADI SEZERYANLA DOĞUM YAĞTIĞIM İÇİN 3 GÜN HASTANEDE KALDIM AMA KARAR  VEREMEMİŞTİM AKLIMDA 3 İSİM VARDA IRMAK DEFNE NEHİR Dİ ARTIK HASTANEDEN CIKACAĞIMIZ GÜN KARAR VERDİM IRMAK OLSUN DİYE KISACASI BEN VERDİM KIZIM İSMİNİ BİDE DOĞUMA GİDECEĞİMİZ GECE EŞİM RÜYASINDA KEVSER SURESİNİ OKUDUĞUNU GÖRMÜŞ İLK İSMİNİDE KEVSER KOYDUK KEVSERİN ANLAMIDA CENNETTEKİ IRMAK MIŞ 2.Bİ KIZIM OLURSA ONADA NEHİR İSMİNİ VERİCEM
EBRU 01.03.1981
IRMAK 04.04.2005
gizemoz

• Tüm gönderiler : 1567
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 09.12.2005 09:56:15 ( #14 )
DAHA EVLİ BİLE DEĞİLKEN KARAR VERMİŞTİK BİZ KAYRA İSMİNE...ANLAMI ÇOK ÇOK HOŞUMUZA GİTMİŞTİ...ALLAHTAN GELEN İYLİK..:))

KIZ OLSA İŞİMİZ DAHA ZOR OLACAKTI..FİKİR BİRLİĞİNE VARMAMIZ DAHA ZAMAN ALACAKTI AMA OĞLUŞUMDA HİÇ ZORLANMADIK...SAOLSUN EŞİM BABAMIN İSMİNİ KOYMAYI DA TEKLİF ETTİ  (11 YIL ÖNCE KAYBETTİM BEN BABAMI)  BABAMIN İSMİNİ SÖYLEMEK ÇOK ZOR OLACAKTI BANA AYNI ŞEKİLDE ANNEMEDE. BABAMIN İSMİNİ DE GÖBEK ADI OLARAK KOYDUK.

İKİ İSİM İLERDE ZOR OLACAK BELKİ OĞLUŞA AMA NÜFUZ CÜZDANINA DA YAZDIRDIK...

ERDAL KAYRA 19.09.2003 - 14:11
GİZEM 05.03.1977

sudenaz.ceylan

• Tüm gönderiler : 3749
  • Katıldı: 15 August 2005
  • Bölge: Antalya
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 09.12.2005 11:10:11 ( #15 )
bizimkide ismiyle geldi kız yada erkek farketmiyecekti çünkü eşim kendi isimlerimizi koymayı kafasına koymuştu erkek olsaydı ertan olacaktı ama tabiki ben yanına can ekliyecektimkız oluncada naz koymak istedi bu seferde sude ekledim ve sudenaz oldu hiç kimsede sesini çıkarmadı isim konusunda bize ve sorunsuzca kızım ismiyle geldi dünyaya
pepoo

• Tüm gönderiler : 3142
  • Bölge: İst/Europe
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 09.12.2005 11:25:54 ( #16 )
BİZDE DAHA NİŞANLIYKEN EŞİM BANA;" BİRGÜN OĞLUMUZ OLURSA İSMİ ATA OLSUN MU?" DEDİ.BENDE "O ZAMANA KADAR BELKİ BAŞKA İSİMLERDE BULURUZ" DEDİM AMA SONRADAN BAKTIM ATA İSMİ ÇOK HOŞUMA GİTTİ VE ONU KOYDUK.HATTA HAMİLEYKEN OĞLUMUN CİNSİYETİNİ ÖĞRENDİĞİMİZ GÜN HABERİ VERDİĞİMİZ HERKES "AAA DEMEK ATA GELİYOR" DEMİŞTİ.BİZEDE AİLELERİMİZ HİÇ KARIŞMADI BU KONUDA.

irem kız

• Tüm gönderiler : 325
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 09.12.2005 11:48:04 ( #17 )
MERHABA, BİZ KIZIMIN İSMİNİ EŞİMLE BERABER KOYDUK. AMA SENİN YAŞADIĞINI ELTİM YAŞADI KAYINPEDERİM KENDİ İSMİNİ İSTEDİ MECBUREN O DA İKİ İSİM KOYDU. KARIŞMASALAR ÇOK DAHA İYİ OLACAK BENCE. AMA NE YAPARSIN KARIŞIYORLAR.

11/07/1979 Tülay
abu05

Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 09.12.2005 12:01:50 ( #18 )
2 isim tamam ama bizimki 3 oldu yavvvvv
çok sıkıntı yaşayacak yavrum!
bencede kimse karışmamalı isteyen kendi yapsın koysun isim aaaaa
banu erseven 27/07/76
BalBöceği_Annemicino

• Tüm gönderiler : 8499
  • Bölge: karlar diyarı:)
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 09.12.2005 12:14:27 ( #19 )

Orjinalden alıntı: kaoss

aytöre hadi yaaa demek sizin sülalede de var göktürk :))

aslında annemde istemedi abimin ismini koymamızı..hoş onunda iki ismi vardı..ama ben yıllardır istediğim için birşey demedi..ama herkes göktürk diyor..teyzem hariç :)) ya şimdi değilde ileride iki isim olayını nasıl çözeceğiz bilemiyorum..

benim de teyzemin oğlu var göktürk...6.sınıfa gidiyo..yaa nasıl özledim onu şimdii

esin_tas

• Tüm gönderiler : 10
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 09.12.2005 12:20:27 ( #20 )
merhaba arkadaşlar benimde oğlumun iki ismi var murat atakan tabi neden böyle olduğunu açıklamama gerek yok murat kayınpederin ismi ama pek sorun yaşadığımızı söylüyemem çünkü nede olsa benim istediğim isimde koyuldu oğluma büyüdüğünde hangi ismi kullanmak istiyorsa onu kullansın.aslında benim görüşüm çocuklara ikinci ve üçüncü isimlerin konulmaması çünkü onlar ikilemde kalıyorlar benim çocuğuma kayınvaldemgil baktıkları için sürekli murat diye sesleniyorlar ben ve benim cevremdeki insallar ise atakan diye sesleniyorlar tabi doğal olarak oğlumda hangi isme tepki vereceğini şaşırıyor büyüdükçe inşallah atakanı benimserde sorunumuz olmaz
Sayfayı değiştir: 12345678910 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 10, mesajlar 1 to 20 of 186

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 49 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat