Sayfayı değiştir:
< 12345678910 > | Sayfayı gösteriyor 2 of 10, mesajlar 21 to 40 of 186
patito
-
Tüm gönderiler
:
1040
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: BURSA
-
Durum: çevrimdışı
|
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu?
-
09.12.2005 13:17:24
( #21 )
bizde eşimle ikimiz oturduk zaten bir kaç isim vardı kafamızda bora koyduk...kimse karışmadı bize karıştırmazdım da zaten hayatta ezdirmem kendimi
|
|
m.deniz
-
Tüm gönderiler
:
1004
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.12.2005 13:59:40
( #22 )
Bizimde daha eşimle çıkarken oğlumuz eğer olursa ilk adı belliydi.Eşim oğlu olursa ilk adının kendi gibi Murat olmasını bana söylüyordu..Ben de öyle istediği için olabilir diyordum..Kendi 1.Murat, oğlu da bu durumda 2. Murat olacakmış   Bizde de her ikimizin ailesinin de isim konusunda talepleri ve yorumları olmamıştı.. Deniz ismini de kız da olsaydı aynısı olacaktı ben istedim ve koydum..Bebek olmasına karar verdiğimizde o yaz Kıbrıs' a tatile gitmiştik..Tatilde hamile kaldığım ve soyadımıza uyumlu bir isim olduğu için Deniz koymuştuk..Eşiminde oğlumunda ilk adı Murat ama hiç bu isimleriyle çağırmıyoruz..Sadece nüfus cüz.yazılı..
Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır..
|
|
happygırl
-
Tüm gönderiler
:
3852
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Türkiye'nin incisi İZMİR'den
-
|
-
09.12.2005 14:01:33
( #23 )
Biz eşimle karar verdik. son zeynep ve yağmur dedik ailelerimize sorduk iki taraf da yönlendirmedi.... Ama zeynep ismi çok var diye YAĞMUR da karar kıldık.
|
|
esrayilmaz
-
Tüm gönderiler
:
190
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.12.2005 14:34:30
( #24 )
slm arkadaşlar.Ben evlendik sonra eşime kızımız olursa nisa olsun dedim ve hamile kalana kadar şime aşıladım ve eşimde çok alışmıştı nisa ismine ve öylede oldu.Kayınvlidemlerde hiçbi tepki göstermedi,bu benim ilk bebeşim göstersede ben böle bişeyi kabul edemezdim.
|
|
baran26
-
Tüm gönderiler
:
406
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
09.12.2005 15:21:37
( #25 )
Bizde eşimle birlikte karar verdik.Kimseye sormadık.Söyleyince onayladılar.İki isim olduğu için kayınvalidemler ve tarafı zor olur falan dedi ama dinlemedik.Başta Berke koymayı düşündük.Sonra ben hamileyken haziran gecesini seyrederken Baran ismi çok hoşuma gitti.Bende hamile olduğumu Haziran da öğrenmiştim.O yüzden Berke Baran koyduk.Biz evde her iki ismi birden kullanıyoruz.O yüzden her ikisine de alıştı.Haziran gecesini seyrederken Baran dediklerinde kafayı çevirip televizyona bakıyor ona seslendiklerini zannediyor.
Sibel(11/03/1979)&Zuzusu Berke Baran(31/01/2005)
|
|
ciko
-
Tüm gönderiler
:
351
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Ankara
-
|
-
09.12.2005 15:56:18
( #26 )
ezgi nin ismini amcası koydu daha ben hamile falan değilken bir arda oturduğumuz zaman çocuğunuz olursa ismini ben koyarım diyodu ben de kendisini çok sevdiğim için tabi dedim öyle de oldu
SERAP
|
|
yasso1661
-
Tüm gönderiler
:
1902
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: BURSA(TRABZON)
-
|
-
15.12.2005 12:22:00
( #27 )
OĞLUMUN ADI ÖMER FARUK..DAHA NİŞANLİYKEN BELLİYDİ.EŞİMİN ADIDA ÖMER BU YÜZDEN BİRAZ ZORLUKLARI OLUYOR..KIZIM OLURSA ADINI BEN KOYACAĞIM HAFSA VEYA AZRANUR ANLAMLARI ÇOK HOŞUMA GİTTİDE  ..
|
|
Arzu&Sarp
-
Tüm gönderiler
:
1275
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: deseo :)))
-
|
-
15.12.2005 15:11:21
( #28 )
annem koydu Tunç oldu adı...
|
|
tweety0555
-
Tüm gönderiler
:
13295
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: AMASYA/MERZIFON
-
|
|
|
micrana
-
Tüm gönderiler
:
12
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
15.12.2005 21:29:34
( #30 )
Isim konusu belkide zorlandigim en zor konu. Yakinlarimiz esimle bana cocuklari oldugunda hep isim sorarlardi bizde soylerdik ,onlarda koyardi.Gorumcem hamileyken esiyle isim kavgasina tutustular.eniste annesinin adi olacak illaki Halime,gorumce hayir ben begun koyacagim kavgasi.Bizde dedik ikisinide koyun.hatta bide biz koyalim uc olsun dedik.boylece kizinin adi Halime Begun Neva oldu. ama terzi kendi sokugunu dikemezmis.Internette ucbin kusur isme baktim icime sinmedi.benim icin anlam cok onemli.anlami vurucu olsun istedim. sonrada bulduk. gercekten cok zor cok...
|
|
bahar25
-
Tüm gönderiler
:
1090
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: FINLAND / Adana
-
|
-
15.12.2005 22:23:25
( #31 )
ay en zor konu bu gercekten , ben neler cektim isim bulana kadar, önce erkek olacak dediler, basladim isim aramaya, hani hep kiz istiyorum ya erkek ismi kafamda bile yok erkek ismini arda olarak buldum , ama kiz olursada akasya olacakti ve yine bu ismide ben buldum. ve benim minik fistigim dunyay geldi, erkek beklerken ve minigin ismi AKASYA oldu........
|
|
aylincee
-
Tüm gönderiler
:
2768
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: nederland /izmir (ama ankaraliyim)
-
|
-
15.12.2005 23:27:30
( #32 )
merhaba ogluma hamileyken son ayda bir ruya gordum bir bebege DOGUS oglum diye sesleniyordum halbuki erkek olacagini bilmiyorduk ilk bebek diye ogrenmek istememistim boylece isim dusunmedik pek ama esim kendi ismine uygun olsun diye serhat istedi hep oglusum dunyaya geldi dogus koyduk ismini ama burda okunusu farkli ve anlamida kutu olarak cikiyordu bizde ilerde dalga gecerler diye serhat dogus koyduk yanicim okulda serhat aile icinde dogus diyoruz ama zamanla herkez serhat dicek gibi kizima gelince SELCAN ve SECIL arasinda cok gidip geldik oglusuma sorduk secil istedi bizde secil koyduk kimse karismadi valla zaten selcan koysaydik oda okunustan kaybedecekti hehehe
|
|
pelin.su
-
Tüm gönderiler
:
47
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
18.12.2005 14:43:35
( #33 )
walla ilki oğlumuzun ismini eşim istemese de gene de beni kırmadı ve ben koydum uygar.ikinciyi eşim bunu da ben koyacağım dedi ve barış koydu.babası benımkını koyma zorunluluğunuz yok zaten eski isim dedi ama 2.de oğlan olunca bekledi aslında da eşim koymak istemedi ben de tabi..
|
|
Zeynep_Sena
-
Tüm gönderiler
:
2716
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İstanbul
-
|
-
18.12.2005 18:16:30
( #34 )
kız olduğu için bizde tartışma yaratacak birşey olmadı esasında birini ben çok istedim zeynep diye.. ikinci de sena-sezin arasında karar veremiyordum kayınvaldem sena olsa güzelmiş dedi peki dedim. bizdeki esas takıntı erkek olsaydı......çünkü eşimin adı dedesinin adı babasının adı onun dedesinini adı krallık gibi dededen toruna geçiyor bu konuda bayağı bir konuşmuştuk cinsiyetler belli olmadan.... sırf kırmamak için koyacaktım belki ama hiç istemeye istemeye beyninin etini de yerdim.. benim ailemde yaşayan kişinin adı konmaz ömrü kısaır falan derler bundan ziyade herkes adıyla güzel yani bir ailede 50 tane aynı isimden kişi var hoş değil bence bir de modern isimler bulmak adına bazen ipin ucunun kaçtığı oluyor yani söylemesi kolay kulağa hoş gelen çocuğun kendi ismini söylerken zorlanmayacağı isim olması lazım.. bir tanıdığımız kızının adı aybüke idi çocuk 5 yaşına kadar adını söyleyemedi millet anlamıyordu. bence bir de anlmı olması lazım adının anlamı ne diye sorduklarında insanın verecek bir cevabı olmalı bence
DİLARA&MAHMUT 25-10-1997 ZEYNEP 16-08-1999 SENA 10-08-2004
|
|
refakir
-
Tüm gönderiler
:
1214
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Almanya/Köln
-
|
-
18.12.2005 22:05:19
( #35 )
4 aylık hamileyken doktorum %97 kız olacağını söylemişti.Gerçi biz daha cinsiyetini öğrenmeden isim aramaya başlamıştık.  Doktor cinsiyetini söyledikten sonra ismi kesinleştirik.Sonra da ya yanılıpta erkek olursa diye korkmaya başladı.Kadın doktoruma göstermedi de birdaha.Sonra karar verdik biz birde herhangi bir süprize karşı hazırlıklı olmak üzere erkek ismini de kesinleştirdik.Kayınvalidemler sordular ama biz söylemedik.Beğenmeseler hemen bizi etkilemeye kalkacaklardı kesin.Sadece bir kere çok merak ettiklerinde başka bir isim verdik onda da aaaa ne biçim bir isim siz ....... koyun falan dediler.Bizde siz hakkınızı kullandınız.Çocuklarınıza istediğiniz isimleri verdiniz.Bu bizim çocuğumuz ve biz karar vereceğiz siz beğensenizde beğenmesenizde.Doğduktan sonra gerçek ismini öğrendiklerinde de beğendiler.Ne yapsınlar mecbur beğenecekler  Yani kısacası ismi eşim ve ben koyduk.Ne kendi ailemin ne de eşimin ailesi karışabildi bu duruma.İkinci çocuktada aynısını yapacağız.Geçi erkek olursa ismi hazır ya.Bakalım kısmet. Sağlıcakla kalın.
|
|
eylüldeizmir
-
Tüm gönderiler
:
1272
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
19.12.2005 23:59:50
( #36 )
Bugün doktordaydik, bebegimiz cinsiyetini göstermedi.. Ben kiz olacagini tahmin ediyorum, esim de kiz olmasini umuyor ama hayirlisi.. Cinsiyeti belli olsaydi karar vermek kolaylasirdi sanirim.. Isim konusunda hic bir fikrimiz yok daha.. Elimizdeki bütün bebek dergilerindeki isimleri ayikladik, eledik.. Türkce ve Almanca´da söylenisi kolay, akilda kalici bir isim istiyoruz.. Isim olayi gercekten cook zor... Simdilik cok sükür kimse karismiyor bize.. Ben Eylül, Duru, Ege veya Nehir isimleri üzerinde yogunlasmistim ama esim daha secicidir, bakalim neler olacak..
ELIF & ARDA EGE 
|
|
duruhayat
-
Tüm gönderiler
:
24
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
20.12.2005 10:44:43
( #37 )
biz eşimle baktıkki herkes bir isim isteyecek buda olmayacak şöyle bir yönteme karar verdik.Sevdiğimiz isimlerden bir liste çıkardık ve ailelerimize en sevdiği üç ismi seçmelerini söyledik en çok oy alan isim duru idi onu koyduk böylece hem sevdiğimiz isimler oldu hemde herkesin fikrini almış olduk.sonra ablam depremde kızını kaybetti hep benim kızımı hamileyken severken hayat diye seviyordu.eşim ona süpriz olsun diye nufus kağıdını alırken hayat isminide eklemiş banada süpriz oldu ve çok sevindim.
|
|
ADAB
-
Tüm gönderiler
:
110
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
20.12.2005 17:37:20
( #38 )
hamileyken henüz daha cinsiyetini bilmeden eşimle anlaşmıştık.kız olursa o , erkek olursa ben koyacaktım ismini...kız olunca eşim beril diye tuturdu.benimse çocukluktan beri istediğim isim ZEYNEP'ti (hala da öyle).fakat daha sonra eşim yıllar önce buket uzunerin MAVİ TUNA KUMRAL ADA kitabında okuyup beğendiğimiz ADA ismini önerdi.hiç düşünmeden kabul ettim ve 5 aylık hamileyken bebeğimizin ismi belli oldu.çok tepkiler geldi ailemizden.dalga geçenler de oldu ama ben bayıldım. ADAAA İYİ Kİ VARSIN ANNECİİĞİMMM!!! fındık gibi kızıma en çok bu isim yakıştı. bizim hikayemiz böyle işte bütün bebeklerimiz adıyla bin yaşasın herkese selamlar
|
|
hulya.g
-
Tüm gönderiler
:
1454
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Norvec
-
|
-
20.12.2005 17:53:41
( #39 )
kizim dunyaya gelmeden kayin validem,in ismini koymak istiyordum fatma kendisinden cok raziyimda o istemedi cok eski dilediginiz isim koyun dedi kizim dogana kadar on cesit isim buldum baktim icinden cikamayacagim esim koysun istedim rojin koydu bende cok sewdim..
|
|
Bahar4
-
Tüm gönderiler
:
27
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
21.12.2005 03:08:42
( #40 )
Kizimin adi Melisa ve esimle beraber karar verdik. Yurt disinda da kolay telafuz edilmesine de dikkat ettik. Anlami da cok guzel : Bal arisi, tatli, bal gibi ve limon kokulu faydali bir cicek.
|
|