Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

bebeğinizin ismini kim koydu?

Sayfayı değiştir: < 12345678910 > | Sayfayı gösteriyor 3 of 10, mesajlar 41 to 60 of 186
Yazar Mesaj
Grizabella

• Tüm gönderiler : 13225
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 07.01.2006 09:25:29 ( #41 )
Ben birşeyi hiç anlamıyorum arkadaşlar yaaa.. Çocuğu yapan sizlersiniz, çocuk babanın ve annenin. Yani birilerinin torunu, yeğeni, bilmem nesi olana kadar sizlerin evladı! Bu durumda kimseye isim koymak konusunda söz düşmez, dillendirmeleri bile abes, yani tutup da "ben şu ismi beğendim isterseniz düşünün" şeklindeki yumuşak bir ifade ile ihsas etmek bile yakışıksız. Ama maalesef Türkiye'mizdeki ümmet yaşamının ve kişisel haklara saygısızlığın sonuçlarından en vahimi de evli çiftlerin herşeyine burun sokmak, evlatlarına verecekleri isimlere kadar. Bizde neyse ki böyle bir sorun yok, olamazdı zaten. Bize sadece "ne isim düşündünüz, bebeğin ismi ne olacak" gibi sorular sorabilirler. Ama ben kendi adıma şöyle bir jest düşündüm çünkü kayınpederim bunu hakediyor ve ismi de çok çok güzel bir isim, çok nadir bulunan anlamlı bir isim. Eğer çocuğumuz erkek olacaksa onun adını vermek istiyorum tek isim olarak, ultrason sonucuna göre bunu ona ben söyleyeceğim, eşimin aklına bile gelmediydi hatta ben bunu eşime daha evlenmeden çok önce dediydim, babasının ismini duyduğum an çok beğendiğim için, o da peki dediydi, kız ismi de senelerdir kafamda hep bellidir onu söylediğimde de bayılmıştı ve tamamdır demişti yani bizim çocukların isimleri epeydir belli ve değişemez. Tabii erkek olursa kayınpederime koyacağımız ismi söylerken yüzünün ifadesini görmek istiyorum, iki oğlu var ve hiç erkek torunu yok, kızından bir kızı var sadece. Soyadları da Türkiye'de başka hiçbir ailede yok. Yani ancak benim dünyaya getireceğim bir erkek çocuk soyadını devam ettirecek, bir de adı aynı olunca çok güzel olacak.  Tabii kızımız da olsa oğlumuz da olsa aynı derecede sevineceğiz hepimiz de, o ayrı.
DeriNehiR

• Tüm gönderiler : 2268
  • Bölge: İstanbul
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 20.03.2007 18:09:17 ( #42 )
Eşimle evlendiğimiz günden beri ortak kararımız Nehirnaz eşimin adı Nezir olduğu için Nehir ona uyuyor Naz ı da benden alıyor
erkek olursa Efecan koyardım diyor eşim 
ama ben karşıyım ne o öyle afacan gibi yaa
oğlum olursa soyadına uysun diye Eray koycaaam
Eray ERAYDIN güzel olmaz mı ????

emire74

• Tüm gönderiler : 489
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 20.03.2007 18:38:45 ( #43 )
ilk çocuğumun ismini ben koyamamıştım. 2. ye hamieyken kız olursa ben koyacaktım ama erkek oldu. ben de inat yaptım ve yine ben koydum. oldum olası uzun isimlere kıl oluyodum .çünkü benimde 2 ismim var.bende kısacık bi isim koydum ege .isim anneside ben oldum.ege de olduğumuz için birden aklıma gelivermişti.
sadengk

• Tüm gönderiler : 7732
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 20.03.2007 20:05:40 ( #44 )
ben de anlamıyorum kayınpederin kayınvalidenin isim konusuna karışmasını.Çiftler rızasıyla koyarsa koyar adlarını.Yoksa diretmek çok sinir bozucu olsa gerek.Yabancı damatta bir kadın hamileydi kayınpederi şahap olsun adı dedi.Gelin eğer bu çocuğun adı şahap olacaksa ben de bu çocuğu doğurmuyom işteeee diye bağırmıştı o geldi aklıma

bıyolog

• Tüm gönderiler : 752
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 20.03.2007 21:15:22 ( #45 )
ıkısının ısmını de teee evlenmeden evvel eşimle kararlaştırmıstık . sırasıyla kararlastırdıgımız ısımlerı koyduk .

DeriNehiR

Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 20.03.2007 21:21:00 ( #46 )

Orjinalden alıntı: sadengk

ben de anlamıyorum kayınpederin kayınvalidenin isim konusuna karışmasını.Çiftler rızasıyla koyarsa koyar adlarını.Yoksa diretmek çok sinir bozucu olsa gerek.Yabancı damatta bir kadın hamileydi kayınpederi şahap olsun adı dedi.Gelin eğer bu çocuğun adı şahap olacaksa ben de bu çocuğu doğurmuyom işteeee diye bağırmıştı o geldi aklıma

hatırlıyoruuuum
napıcak doğurmayıp içide mi saklıycak ??????
ayy öle bişi olsa istediğin zaman yine koysan oraya işe giderken koyarım ben kızımı orayaaaaaa

meltemalp

• Tüm gönderiler : 4929
  • Bölge:
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 20.03.2007 22:01:51 ( #47 )
nurcan kopardın beni akşam  akşam  o  sahneye  bitmiştim  zaten   yaram  varda  benimde kızımınismini   ben  koydum  sonra  babaannemiz  2. olursa  kız erkek  farketmez toprak olsun  dedi  2. hamileliğimde  eşime  isim koyma  hakkı senin  dedim  ne istersen  onu  koy  ama  benimde  aklımdan geçmiyor  değildi hamileliğimin  son  aylarında  bi  hasattı  çıktı  kayınpederimin ağzından  bende iki ism  istiyordum  ikinciyide ben  koyacaktım  ama  öyle  olmadı  oğluşumu  emzirdikten  sonra  salona  döndüm  dedemiz  kaşla göz arası kayboldu  bende oğluşa  bakmak  için  gittiğimdekulağına  hasat ismini  okumuş  içeri  girdiğinde  eşim isim konusunu açtığında  ben  koydum  ismini  dedi  hasat oldu  ben  şok  oldum  içeri  gittim  babaannemiz  geldi  ne  söyledi  oşokla  hatırlamıyorum  ama  akşamları  koltuğunda  uyuklayan  adamdan  eser  yoktu  bülbül kesildi  bülbül
istediği ismi  koyunca  sonraları  benim için  bi  kabustu  her gece  eşime  belli etmeden  ağladım  nefret ettim  bu  isimden  bigece  patlayı verdim hıçkırıklara  boğularak anlattım  eşime  eşimde sevmemişti ama  yapacak  bişey  yoktu  artık  nüfusa  hasat  alp olarak  geçti  ben  alp ismini kullanıyorum  oğlumun ismini soranlarada  hasat alp  diyorum  bana  soruyolar hangisini  kullanıyorsunuz  diye  bende  hangisini  beğeniyorsanız  onu  söyleyin  diyorum  hiç kimseye müdahale  etmiorum  ogünleri hatırladıkça  sinirleniyorum  yaa
bide  bu  yüzden  hamileliğimde  çok  sevdiğim  bi ablayı  kırmıştım  çocuk  bizim  çocuğumuz  ismide biz  koyarız  isim koymak isteyen  çocuk yapar demiştim büyük konuşmuşum  başıma  geldi  neyse  çooook uzattım

hacıpur

• Tüm gönderiler : 1157
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 02:01:58 ( #48 )
BİZİM DURUMUMUZ BİRAZ ZORDU. EŞİM İRANLI AZERİ. ÇOCUĞUMUZ ÇİFT VATANDAŞ OLACAKTI DOLAYISIYLA. İRAN TÜRKÇE İSİM KULLANIMINA İZİN VERMİYOR , YA HER İKİ ÜLKE DE FARKLI İSİMİ OLACAKTI YA DA ORTAK KULLANILAN İSİMLERDEN SEÇECEKTİK. BEN K. VALİDEMİ ARAYIP İSİM KİTAPÇIĞI İSTEDİM ORTAK OLANLARI AYIRAYIM DİYE , AMA LATİN ALFABESİNDE YAZILI BİR KİTAP BULAMADILAR. BEN DE İRAN RADYOSUNA KADAR BİR SÜRÜ YERE MAİL ATTIM , AMA SONUÇ ALAMADIM. SONUNDA İNTERNETTE BULDUĞUMUZ BİRKAÇ LİSTE İLE BAŞBAŞA KALDIK. BEBEĞİN CİNSİYETİ BELLİ OLMADAN ÖNCE  KARAR VERMEDİK. O ARADA BABAM AMELİYAT KARARI ALDI KALP AMELİYATI OLACAKTI VE BİR GÜN BİZE BEBEĞİN OĞLAN OLACAĞINI VE ADININ DA SERDAR OLACAĞINI SÖYLEDİ. O GÜNDEN SONRA TELEFONDA BİLE " SERDAR NASIL " DİYORDU. BEN DE KIZDIM EN SONUNDA İSİME KARIŞMAYIN , HEM KIZ OLURSA ÜZÜLMEYİN DİYE. NEYSE CİNSİYET GERÇEKTEN ERKEK OLUNCA BİZ DE SERDAR I ARAŞTIRIK İRAN İZİN VERİR Mİ DİYE . ONLARDA OK DEYİNCE ADI SERDAR OLDU OĞLUMUN.
sadengk

Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 10:57:56 ( #49 )

Orjinalden alıntı: nazli_eraydin1980

Orjinalden alıntı: sadengk

hatırlıyoruuuum
napıcak doğurmayıp içide mi saklıycak ??????
ayy öle bişi olsa istediğin zaman yine koysan oraya işe giderken koyarım ben kızımı orayaaaaaa

sadengk

Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 11:00:19 ( #50 )
Meltem valla çok sinir bozucu gerçekten,ne kadar güzel isim seçmişte olsalar senden habersiz yapılması çoook kötü.Bu konularda büyük konuşmak istemiyorum ben olsam şöyle yapardım böyle yapardım gibi.Ama hiiiç hoş değil.

bernur

• Tüm gönderiler : 2853
  • Bölge: GAZİANTEP
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 11:42:41 ( #51 )
Valla bizde de benzer sorunlar oldu. Kayınvalidem ve görümcem bana eltimin adını koymamı istedilerAynen böyle oldum bende. Ne alaka yaaaaaaaaa. Koymadım tabiki.

Eşimle biz hep kızımız olursa Berfin, oğlumuz olursa Baran koyarız derdik. Ama her nedense eşim bebek olduktan sonra kesin tavır alamadı ve eltimin adını koyalım falan demeye başladı baskılar yüzünden. Ama ben kesin ve sert tavrımı koydum yavrucuğum 1 hafta isimsiz kaldı "şu olsun yok bu olsun" tartışmasından.Çocuk bana ait, doğuran benim, büyütecek olanda benim. Ve eşimle zaten biz karar vermişiz millete ne oluyorrrr veeeee ismi Berfin oldu

Şimdide oğluşumuz Baran ımız için çalışmalar başladık. Ama Baran da çok net konuşamıyorum bir de Berkay geçiyor aklımdan. Şu aralar Berkay daha ağır basıyor. Bakalım artık oğluşumuz doğsun hele hayırlısı ile. Kızımda olursa adı şimdiden hazır. Helin koyacam.

sadengk

Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 11:52:50 ( #52 )

Orjinalden alıntı: bernur

Valla bizde de benzer sorunlar oldu. Kayınvalidem ve görümcem bana eltimin adını koymamı istedilerAynen böyle oldum bende. Ne alaka yaaaaaaaaa.

[image]local://106220/9A1B5D2F08A54B938E0BE41835266ADB.gif[/image]
Eklenen resim(ler)

elimak

• Tüm gönderiler : 2707
  • Bölge: Ankara
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 12:24:07 ( #53 )
Ben  hep  ilerki  yaşamında  zorlanmayacağı  iki üç  isimle  kafasını karıştımayacak  yalın isimler  düşündüm...hep  aklımda Elif  vardı  iyiki kızım oldu  .babasıda  ısrarla  eylül olsun dedi...tamam  elif  bir  sonbahar  bebeği olcaktı  Eylülde  doğacaktı ...bende  babasına  eylülde  doğarsa  tamam ikinci isim koyalım dedim..lakin Elifcim  acele  etti  Agustosda  doğdu 
babasınında  benimde ortak  fikrimiz  Elifi  tek  başına tercih  ettik ..

Bende  büyüklerin  karışmasına  karşıyım bu isim konusunda  ama oluyor  ne yapalım  hoşgörmek lazım kati kuralla  olmaz  dememek  lazım.  güzelce  anlatmak  lazım  karışamamaları  gerektiğini....

meltem  alpin ismi benim çok hoşuma gidiyor  hasatalp....
Elif'im Yaşanılası İklimim
Hayatımıza girişi 03 08 2005
etacarinea

• Tüm gönderiler : 4322
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 13:04:55 ( #54 )
çok komik yaa elti ne alakaymış, hadi görümcenin ismi deseler anlarım da elti yani...halla hallaaaa
aydınımın adını kayınpederime jest olması açısından ben seçtim yiğit'ide orat seçtik eşimle aydın yiğit deriz diyoduk ama uzun geldi sonradan ee madem adamın adını koyduk onu kullanalım dedik bizde, işte öyle....
aysu ben
eydd

• Tüm gönderiler : 1756
  • Bölge: ANKARA
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 16:13:17 ( #55 )
bizim isim olayıda biraz zor oldu ben yücel ege, atahan ,metehan ,oğuzhan olsun istiyordum diğer taraftanda kuran da geçen bişey olsun diye araştırmalara giriştim hamileykende istanbul masalı vardı eşim demir olsun dedi bende inatla hanlı bişey olsun dedim demirhan oldu ama babam vefat etttiği için onunda ismi konulsun istedim eşimde bebnim babama ayıp olur onuda koyalım o zaman dedi ailelere söyledik muharrem nevzat demirhan oldu kimliğinde sadece demirhan yazıyor kulağına 3 isim söylendi kayınvalidem sakın kimliğine muharrem koymayın yazdırmayın dedi işin garibi kayınvalideme şaştım kaldım  kocasının ismini koydurmak istemedi

demirhan 4 .01.2005  

defne 10.03.2010
C U D A N A

• Tüm gönderiler : 3943
  • Bölge: Deutschland
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 16:24:51 ( #56 )
bizim oglus,
"türk-alman ortak yapimi"
daha hamile kalmadan belliydi zaten...
oglumuz olursa "CAN" olucakti adi...
iki tarafa da uygun... öyle de oldu...

www.portakalradyo.de
**semosss**

• Tüm gönderiler : 4048
  • Bölge: KOCAELİ / İZMİT
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 17:22:13 ( #57 )
hamile kalmadan önce erva ismini bi yerde duymuştum cok hoşuma gitmişti kızım olursa adını erva koycam diyodum hamile kaldım ve kız oldugunu ögrendigimde ki eşim kız olursa sen oglan olursa ben koycam demişti ama sözünde durmadı zeynep olcak adı dedi hatta dogum yaptım hastanedeyım zeynep zeynep dıye sevıyo cocugu bana bak dedım canımla urasıyorum senle sonra goruscez eve geldık kıyamadı bana tabı ben de ona erva zeynep koyduk adını

ERVA ZEYNEP 16 04 2002
EBRAR 09 05 2007
ALİ YASİR 01 05 2008
Grizabella

Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 17:41:56 ( #58 )
Bu başlığı yukarı taşınmış görünce ve sayfadaki mesajımı okuyunca nostalji yaşadım. Bebeğimin cinsiyeti henüz belli değilmiş o zaman... Kız olacaksa, 15 yaşımda karar verdiğim ismi vereceğim dememişim, sır gibi saklamışım onu da. Hatırladığım kadarıyla cinsiyet belli olunca forumda ilan etmiştim İLKYAZ diye...
Adıyla yaşasın yavrum, tüm yavrularımız...
Grizabella

Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 17:49:41 ( #59 )
Bu arada, o kadar çok kız çocuğu istemiştim ki, içimde büyüyen bebişimi ilk aylarda erkek hissetmemin bir çeşit -kendime karşı- savunu olduğunu o zamanlar bir arkadaşım söylemişti bana. O savunuyu yukarıda yazdıklarımda gördüm şimdi okurken...
Türkiye'de çoğu anne-baba, ilk çocukları erkek olunca rahatlarlar(!) ve "aman ikinci ne olursa olsun artık" derler. Ben de ilki kız olunca aynı rahatlığı hisettim, 2. yi de kız istediğim halde "erkek olsa da olur" dedim. Anne-kız olmak muhteşem birşey, anne-oğul olmanın ne demek olduğunu da yaşamak isterim tabii neden olmasın, ama yaşamazsam, kızımın (ya da inşallahhhh kızlarımın) bu eksikliği hissettireceğini hiç sanmıyorum.
DeriNehiR

Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 17:59:04 ( #60 )
İlkeciiim kızının ismine ve cetveldeki manalı söze bayılıyoruuuuuuum

Sayfayı değiştir: < 12345678910 > | Sayfayı gösteriyor 3 of 10, mesajlar 41 to 60 of 186

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 49 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat