Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

bebeğinizin ismini kim koydu?

Sayfayı değiştir: < 12345678910 > | Sayfayı gösteriyor 4 of 10, mesajlar 61 to 80 of 186
Yazar Mesaj
Grizabella

• Tüm gönderiler : 13225
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 18:08:06 ( #61 )
Yanlış anlaşılmamak için hemen ek bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim... Kız çocuklarını oldum olası erkek çocuklarından daha çok sevdiğim doğru, bu anne olmadan önce böyleydi. Şimdi tüm çocukları çok seviyorum. Yavrum bana evlat sevgisinin dışında, çocuk sevgisini de öğretti aslında. Çünkü ben daha önce etrafındaki bebekleri farkeden biri değildim şimdi sokakta gözlerim puset arıyor diyebilirim. Erkek çocuğu çok fazla istemememdeki ana sebep, onu bu ülkede dilediğim gibi yetiştirmenin daha zor olacağını düşünmem. Çünkü ben "ağa oğlum, paşa oğlum, sen erkeksin ne istersen yap oğlum" tavrıyla erkeklik egosunu ön plana çıkarıp okşayarak, sürekli hizmetinde olarak erkek çocuğu yetiştirmenin, geleceğin iflah olmaz maçolarını yaratmak olduğunu düşünüyorum. Duygusal yönü geliştirilmeyen erkek çocukları yetiştiriyorlar bu zihniyetle... "Erkek adam ağlamaz, erkek adam onu yapmaz bunu yapmaz" şekilde baskılanan bir erkek çocuktan ileride maço bir erkek olmasından başka ne beklenebilir ki... Böyle yetiştirilmemiş, daha hassas, daha narin olan erkek çocukları ise kendi arkadaş çevrelerinde bile -o diğer küçük maçolar tarafından- alaya alınıyorlar. Halbuki asıl onlar ileride eşlerini çok daha mutlu edebilecek, empati sahibi erkek modelleri olacaklardır. Diğerleri ise eşlerine çektirip duracaklardır, görmüyor muyuz bir dolu örneğini?

Mesela kaç anne baba Türkiye'de oğlu bale eğitimi alsın ister? Ben çok isterim mesela. Çünkü çok iyi biliyorum ki -bale eğitimi- erkek çocuğu eşcinsel yapmaz, bu yanlış yargı yüzünden nice yetenekler baltalanıyor. İnanın bana ağır görünüşlü işadamları çevrelerinde, bale eğitimi alan topluluklardakinden çok daha fazla eşcinsel var. Ama işte o bir türlü kırılamayan önyargılar yok mu! Oğlu olunca top peşinde koşsun, kız tutular giyip baleye gitsin, bu çark böyle dönsün diye düşünenlerle dolu milletimiz...Doğru yaptıklarını sanıyorken telafisiz yanlışlar yapan anne babaların yetiştirdiği çocuklarla aynı ortamda olmasını istemediğim için bir oğlum olmasını tercih etmem, sebeplerim bunlardır. Ne kadar ben oğluma farklı bir çevre oluştursam da o, Türkiye gerçeğinin ortasında yaşamak durumunda kaldığı sürece sorun yaşamaya aday olacaktır.
<mesaj tarafından düzenlendi ilke_ersoy_kibriscikli on 21.03.2007 18:25:00>
Grizabella

Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 18:10:13 ( #62 )

Orjinalden alıntı: nazli_eraydin1980

İlkeciiim kızının ismine ve cetveldeki manalı söze bayılıyoruuuuuuum

Sağol canım, kızıma yazdığım bir şiirden alıntı o...
Zeynep_Sena

• Tüm gönderiler : 2716
  • Bölge: İstanbul
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 18:22:22 ( #63 )
İlk bebekte hiç cinsiyet düşünmedim..hatta erkek kardeşimle aramda 12 yaş olduğundan ve ben ilk ona annelik yapmaya başladığımdan zannederdim ki bütün bebekler erkek olur

Kız olduğunu öğrenince acayip sevinmiştim yalnız onu çok iyi hatırlıyorum hatta eşimin ilk defa o zaman kız çocuklarına çok düşkün olduğunu anlamıştım...Zaten oldum olası ZEYNEP takıntım vardı...Hiç arkasından gelenle uyum sağlar sağlamaz diye düşünmeden ZEYNEP koyduk...Bir de o zamanlar  çalıştığım firmada iş yaptığımız şirketlerden birinde Zeynep diye genç bir kız vardı..Ama tuttuğunu koparan pıcır pıcır konuşan acayip hırslı ve çalışkan bir kızdı..Ona da demiştim..Kız olursa adını Zeynep koyacam sana benzesin..

İkinci hamileliğimde ilk günden son güne kadar o kadar sorunlu bir durumum oldu ki inanın isim düşünmeye takatim yoktu..Zaten ha düştü ha düşecek diye beklemekten zevkim de kalmamıştı...O sırada kız olduğunu öğrendik...Ama ben allahtan dilimle çok diledim.."Allahım aklı fikri yerinde eli ayağı düzgün olsun ama bana sorarsan kız olsun" İki aynı cinsin anlaşma olasılığını bildiğim için..Eğer ilkj çocuğum erkek olsaydı erkek dilerdim..Allah gönlüme göre vermiş oldu bir yerde...

İsim konusunda çok düşündük ama bir karara bağlayamadık..Biz herkese fkrini soruyorduk bu sefer..Çünkü beklettiğimiz bir isim yoktu...Kayınvaldem ve annem "Sena"  dediler...Kulağıma da hoş geldi..Tamam dedik...Zaten uyum gibi bir takıntım hiç olmadı...

Amaaaaa meğerse anlamlar çok önemliymiş bu kez iyice anladım...Anlamı "şimşek" olan bir ismi kız çocuğunuza koyarsanız işte benimkisi gibi erkek çocuğunu aratmayan bir kızınız olur..

Allah herkesin evladını adıyla yaşatsın..

İlkeeeeeeeeeee bu arada merak etme anacım allah bana öle 2 kız verdi ki erkek çocukları halt etmiş.. O yüzden şunu anladım ki Allah a dua ederken huyu için de dua etmek lazımmış
DİLARA&MAHMUT 25-10-1997
ZEYNEP 16-08-1999
SENA 10-08-2004
incip

• Tüm gönderiler : 4002
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 18:40:17 ( #64 )

Orjinalden alıntı: ilke_ersoy_kibriscikli

Orjinalden alıntı: nazli_eraydin1980

İlkeciiim kızının ismine ve cetveldeki manalı söze bayılıyoruuuuuuum

Sağol canım, kızıma yazdığım bir şiirden alıntı o...

Valla ne yalan söyleyeyim, ben de kızının adına da, şiirinden alıntı yaptığın o söz de, kızına da bayılıyorum. Geçen gece eşim geldi, baktı ekrana aynen şöyle dedi: "Olamaz böyle bir güzellik bu  kimin bebeği!"

Ki eşim öyle bebek delisi erkeklerden değildir. Onu bebeğe ikna edene kadar 2 yıl geçti Ama İlkyaz'ı görür görmez bayıldı.

İlke'cim kızınla ve eşinle güzel bir hayat diliyorum, Allah sizi nazardan korusun

Ben de daha Ayşe Arman kızının adını koymadan çoook önce, sanırım 96 ya da 97 yılında Cadde'de bir bebek sevmiştim, adı ALYA idi. Hem bebeğe hem adına bayılmıştım. O günden beri kızım olursa Alya olsun adı derim. Ama eşim alışamadı. Onun ya da ailesinin isim konusunda bana karşı çıkma ihtimali bile beni deli ediyor. Onca zaman eşini ikna et, onca zaman bebeğin olmadı diye üzül, günün birinde bebeğin olsun ve adına karışsınlar. Ayyyyy hayal bile edemiyorummmmm!!!
<mesaj tarafından düzenlendi incip on 21.03.2007 18:46:32>
Grizabella

Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 19:11:19 ( #65 )

Orjinalden alıntı: incip

Valla ne yalan söyleyeyim, ben de kızının adına da, şiirinden alıntı yaptığın o söz de, kızına da bayılıyorum. Geçen gece eşim geldi, baktı ekrana aynen şöyle dedi: "Olamaz böyle bir güzellik bu  kimin bebeği!"

Ki eşim öyle bebek delisi erkeklerden değildir. Onu bebeğe ikna edene kadar 2 yıl geçti Ama İlkyaz'ı görür görmez bayıldı.

İlke'cim kızınla ve eşinle güzel bir hayat diliyorum, Allah sizi nazardan korusun

Ben de daha Ayşe Arman kızının adını koymadan çoook önce, sanırım 96 ya da 97 yılında Cadde'de bir bebek sevmiştim, adı ALYA idi. Hem bebeğe hem adına bayılmıştım. O günden beri kızım olursa Alya olsun adı derim. Ama eşim alışamadı. Onun ya da ailesinin isim konusunda bana karşı çıkma ihtimali bile beni deli ediyor. Onca zaman eşini ikna et, onca zaman bebeğin olmadı diye üzül, günün birinde bebeğin olsun ve adına karışsınlar. Ayyyyy hayal bile edemiyorummmmm!!!

Öncelikle iyi dileklerin için çok sağol İnci, Allah gönlüne göre versin hem senin hem eşinin.
İsim koyma konusunda da hiç merak etme, anne adayı ısrarcı olduğu sürece kimse birşey diyemez. Sen hangi ismi istiyorsan çocuğuna o ismi verme hakkına sahipsin. Bir çocuğa isim veme hakkı bence sadece anne ve babanındır ama hamilelik süreci nedenli annenin hakkı daha fazladır. Eşin de o süreci seninle paylaşırken bunu anlayacaktır ve sana destek çıkacaktır bence.
eylüldeizmir

• Tüm gönderiler : 1272
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 21.03.2007 22:23:45 ( #66 )
Forumu inceleyip eski cevabimi okuyunca ben de nostalji yapmis oldum.. Ailecek (esimin ailesinde de) kiz takintimiz vardi..  Benim de hayalim-mis-di.. Ama Allah biliyor, dönüpte keske kizim olsaydi demedim.. Hatta bir gün ikinci bebegi düsünürsem yine erkek cocuk isterim.. Insan evladini kucagina alinca cinsiyetine bakmadan asik oluyormus meger.. Hayirli, saglikli evlat olsunlar yeter..  

Adina kesinlikle karismadilar sükür.. Biz sectigimiz isimleri söyleyip fikirlerini sordugumuz halde -biz kesinlikle karismayiz- dediler israrla.. Arda Ege koyduk.. Kuzum, pamugum, Izmirlim Arda Ege´m..

Allah isteyen herkese nasip etsin.. Hepsini kötülüklerden korusun.....
ELIF & ARDA EGE

binnaz006

• Tüm gönderiler : 6631
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 22.03.2007 08:14:18 ( #67 )
hamile iken içimde pıt pıt diye atan minik bebeğimin cinsiyetinin erkek olduğunu hissediyordum..babası zaten o kadar çok emindiki erkek olacağından hayret ediyordum onun bu kesin tavrına.benim için ne önemi olabilirdiki önemli olan onun sağlıklı olmasından başka bir şey değildi..16 haftalık iken cinsiyetini öğrendim..ve erkek olursa yağız kız olursa eylül dediğim bebeğime yağızı koyuvermiştim..eşim de karışmadı kayınvalidem yada başka biri..hamileliğin zorluğunu ve bir canı taşımanın sorumluluğunu üzerine almış biz annelerin en büyük hakkıdır bence bebeğine isim koymak..eğer ikinci bebeğim erkek olursa ismini şimdiden biliyorum..yiğit olacak.kız olursa ekin su...

annekaptan

• Tüm gönderiler : 9
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 23.03.2007 01:45:50 ( #68 )
oğlumun adı daha  ben 4-5 aylık hamileyken tatilde ailecek karar verildi.ve o günden sonra fatoş birkenara atıldı efenin annesi oldum.daha sonra doğuma yakın eşime halili de teklif ettim.rahmetli kayınpederimin ismiydi.ilk önce kabul etmedi ama efeyi kucağımıza alınca adı belli oldu.HALİL EFE............
incip

• Tüm gönderiler : 4002
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 23.03.2007 07:30:39 ( #69 )

Orjinalden alıntı: ilke_ersoy_kibriscikli

Öncelikle iyi dileklerin için çok sağol İnci, Allah gönlüne göre versin hem senin hem eşinin.
İsim koyma konusunda da hiç merak etme, anne adayı ısrarcı olduğu sürece kimse birşey diyemez. Sen hangi ismi istiyorsan çocuğuna o ismi verme hakkına sahipsin. Bir çocuğa isim veme hakkı bence sadece anne ve babanındır ama hamilelik süreci nedenli annenin hakkı daha fazladır. Eşin de o süreci seninle paylaşırken bunu anlayacaktır ve sana destek çıkacaktır bence.

Ben de öyle olacağına inanıyorum, hele bir o günler gelsin de  İlke.. 10 aydır bekliyoruz, biraz umutsuzum ama elbet bir gün gelecektir benim de meleğim...
BalBöceği_Annemicino

• Tüm gönderiler : 8499
  • Bölge: karlar diyarı:)
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 23.03.2007 11:01:11 ( #70 )
daha önce bahsetmişimdir..bilenler bilir
eşimin 7 aylıkkken vefat eden kızkardeşi imiş handan ve "kızım olursa handan olsun isterim"derdi...benim de bekarlığımda aklımda iki isim vardı...kız olursa dua erkek olursa haktan...handan ve haktanın uyumu şaşırttı benii...ve isimlerimiz belli oldu...kız olursa handan erkek olursa haktan...şimdi bi de 2. de kız olursa sorusu takıldı aklıma..onu da buldum...candan   dua da hala aklımda ama 3.kız olur mu ki

vildo

• Tüm gönderiler : 1045
  • Bölge: bursa
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 23.03.2007 14:51:44 ( #71 )
onu da vildan ya da nurdan koyarsın, sıkma canını gönül
Vildan '74
Defne & Çınar '04

*marifet teyze*
*Defne & Çınar*
zeykos

• Tüm gönderiler : 606
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 25.03.2007 20:27:05 ( #72 )
ayy bebek ismimi dediniz.ben bu konuyu duyunca irkiliyorum.hayatımın en zor kararıydı sanki.evlenirken bile bukadar kafa yormadım ya.kızlar eşim yunanlı 10 ay önce bütün bebişler gibi dünya tatlısı kızımız geldi dünyaya.ama kızımın ismine tam 2 aylık olduğunda karar veremeden koyduk.evet hala karar veremedik ama eşim gitmiş yazdırmış düşündüklerimizi.anlatayım sıkılmazsanız.ortak beğenimiz "su"idi.ama adaletsizlik olmazsın diye ben eşime bide yanına yabancı isim bul dedim.birde suyu beğeniyodum ama ben ailem arasında sadece türk ismi kullancam için suda çok yavan geldi bana.diğer beğendiklerimi eşim beğenmedi derken eşime yabancı isim bul dedimya oda gitti annesinin ismini koymak istedi.nemi ismi:"Erifili" hayır ismin öenemi yok ben annemin imini koymayı teklif ettimmi hayır.ee niye adaletsizik olsun.ayy bende değme hakimlere taş çıkarırım.asla hak geçmicek bende neyse ben su isminde vaz geçtim "Bade" olsun dedim.anlamı kutsal sevgi,aşk ki bizde aşık olarak evlendik tüm zorluklara göğüs gererek hatta iki ülkenin barış temsilcisi olaraktan neyse efendim bu sefer eşim gak guk etti. ya uzatmıyayım iki ay sonunda(kızım doğduktan sonraki iki ay) Melina badesu ismini yazdırmış.soyadımızıda sormayın zaten uzun.anlayacağınız ispanyol asilzadeler gibi olduk.kızım sınava girdiğinde ismini yazana kadar sınav bitecek.napalım ben şimdi ikincinin ismini düşünmekteyim.2-3 sene sonra düşünüyorum 2.yi Allah nasip ederse ama ismni düşünmeye şimdiden başlamam lazım dimi?

ans88

• Tüm gönderiler : 137
  • Bölge: şanlıurfa
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 26.03.2007 01:57:55 ( #73 )
benim oğlumun adı çook uzun yıllar önce belliydi.ben babannem vefat ettiği gece rüyamda beyazlar giymiş biri kapımızı çalıyor ve diyo ki bu oğlun yağızhan bu da kızın cemre.ben o zaman ünv.1.sınıfta öğrenciydim.eşimlede yeni tanışmıştık.bi gün ona rüyamı anlattım.10yıldır arada birbirimize yağızhanın annesi babası diye takılırdık.yani ben hamile kaldığımda kızda olsa erkekte olsa adı vardı zaten.aslında diğer ismine kimse karışmadı.ben kayınpederimi babam gibi severim.o da beni çok sever.buralarda ilk erkek toruna illa ismi konur hem hatrı kalmasın hemde adı güzel diye onun adınıda koydum.
böylece oldu mustafa yağızhan..ama iki isim gerçekten zor.öğretmen olduğum için ilk aklıma gelen form doldurması zor olacak bu çocuğun olmuştu
aleyna&tuana

• Tüm gönderiler : 3760
  • Bölge: Bursa dan Antalya ya transfer :))
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 26.03.2007 19:25:38 ( #74 )
Valla bende herşey planlı olmuştu önce eşime bu yaz hamile kalmak istiyorum dedim o daha erken desede ben kafama koymuştum temmuzda yıllık iznimi ayarladım 15 günlüğüne eşimin yanına gittim Alanya ya ,kızım olursa Aleyna olacak adı dedim ağustosta hamile kaldığımı öğrendim ,ben hamile kaldığımı öğrenmeden eşim rüyasında görmüş kızımız olacak dedi o da Zeynep ismini önerdi veee sonuç olarak Zeynep Aleyna oldu kimse karışmadı kimseyede fikrini sormadık hoş ben karıştırtmazdım da

DeriNehiR

• Tüm gönderiler : 2268
  • Bölge: İstanbul
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 26.03.2007 21:48:45 ( #75 )

Orjinalden alıntı: HANDANınANNESİ

daha önce bahsetmişimdir..bilenler bilir
eşimin 7 aylıkkken vefat eden kızkardeşi imiş handan ve "kızım olursa handan olsun isterim"derdi...benim de bekarlığımda aklımda iki isim vardı...kız olursa dua erkek olursa haktan...handan ve haktanın uyumu şaşırttı benii...ve isimlerimiz belli oldu...kız olursa handan erkek olursa haktan...şimdi bi de 2. de kız olursa sorusu takıldı aklıma..onu da buldum...candan   dua da hala aklımda ama 3.kız olur mu ki

valla benim de 2,kız olursa napıcam bilmeeeeeeem
ama rkek olursaa Eray olucak soy adına uyucak
NehirNaz ERAYDIN
Eray(Efe de eklenebilir) ERAYDIN
Eşim efecan diyor başka bir şey demiyor ama ne o öyle afacan der gibiii  !!!!!

ozkar

• Tüm gönderiler : 491
  • Bölge: izmit
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 27.03.2007 00:19:24 ( #76 )
KIZIMIN ADINI BABASI KOYDU EYLÜL NİSA
Eklenen resim(ler)

arsi

• Tüm gönderiler : 498
  • Bölge: FOREVER LOST
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 27.03.2007 13:35:13 ( #77 )
esim batı trakyalı, oglumda cift vatandas olacagı icin rahat kullanabilecegi bir isim olsun istedik. ama zaten hamile kalmadanda belliydi ismi.. kız olsun erkek olsun DENİZ olacaktı. aslında nesillerdir dede ismi devam edermis ama ben bunu bana zorlamalarına bile izin vermeden, esimle ortak kara aldıgımızı kız veya erkek farketmez DENİZ olacagını söyleyince, susmak zorunda kaldılar
aslında ben hamileyken babamı kaybetmistim esim onun ismini koyalım mı diye bana sordu 2. isim olarak ama bunu ne ben ne annem kaldırabilirdik

sevil_cull

• Tüm gönderiler : 13583
  • Bölge: izmir -- marmaris
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 31.03.2007 10:58:10 ( #78 )
merhaba bu isim konusu hep sorun aileler arasında. ben oğlumun adını nişanlıyken bursada türbenin birinde aklıma geldi nasıl geldi ne olduda geldi bilmiyorum. öyle bi düşünceydi işte. egemen koymayı istedim. eşim babamın adıda olsun mu diyince ibrahim egemen oldu çift isimli zaten hep çift ismi olsun seçme hakkı olsun diye düşünmüştüm.

**gül**

• Tüm gönderiler : 8766
  • Bölge: ankara/
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 31.03.2007 23:33:07 ( #79 )
KIZIMIN ADINI BİS KOYDUK.BABA VE ANNE..SEVEREK VE İSTEYEREK İSTİŞARE YAPARAK KOYULDU..KARŞIKLI BİRBİRİMİZE SORARAK YANİİ.
...
budakzuhal

• Tüm gönderiler : 2859
  • Bölge: (maraş) elbistan-(bursa) gemlik-balıkesir
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 01.04.2007 01:55:50 ( #80 )
eşimle üniv de tanıştık ve evlenmeden 4 yıl önce kızımız olursa adı eylül olsun dedik ve allah bize bir kız verdi . kızım dünyaya gelmeden kısa bir süre önce de ben 2. isim olarak sıla yı istedim eşim de onayladı . ve kızımın adı eylül sıla oldu . kayınvalidem ne zaman biri ismini kim koydu gibi bir konu geçse hemen kendileri koydular diye konuya başlar ve ilk çocukları olduğu için biz karışmadık ikicide bize gelip anne baba bunun adını da siz koyun derlerse biz koyarız gibi bir cümle sarfediliyor gülsümbül olacakmış kayınvalideme kalsa kızımın adı . vallahi ilkini biz koyduk eğer 2.bebeği düşünürsek kesinlikle onun adıda bize ait olur zaten çok da ısrarcı olmazlar isim konusunda.
kızımı da adını da çok seviyorum " adın bir başka güzel sen bir başka güzelsin " diye beste yapıyorum kızıma
Sayfayı değiştir: < 12345678910 > | Sayfayı gösteriyor 4 of 10, mesajlar 61 to 80 of 186

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 49 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat