Yanlış anlaşılmamak için hemen ek bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim... Kız çocuklarını oldum olası erkek çocuklarından daha çok sevdiğim doğru, bu anne olmadan önce böyleydi. Şimdi tüm çocukları çok seviyorum. Yavrum bana evlat sevgisinin dışında, çocuk sevgisini de öğretti aslında. Çünkü ben daha önce etrafındaki bebekleri farkeden biri değildim şimdi sokakta gözlerim puset arıyor diyebilirim.

Erkek çocuğu çok fazla istemememdeki ana sebep, onu bu ülkede dilediğim gibi yetiştirmenin daha zor olacağını düşünmem. Çünkü ben "ağa oğlum, paşa oğlum, sen erkeksin ne istersen yap oğlum" tavrıyla erkeklik egosunu ön plana çıkarıp okşayarak, sürekli hizmetinde olarak erkek çocuğu yetiştirmenin, geleceğin iflah olmaz maçolarını yaratmak olduğunu düşünüyorum. Duygusal yönü geliştirilmeyen erkek çocukları yetiştiriyorlar bu zihniyetle... "Erkek adam ağlamaz, erkek adam onu yapmaz bunu yapmaz" şekilde baskılanan bir erkek çocuktan ileride maço bir erkek olmasından başka ne beklenebilir ki... Böyle yetiştirilmemiş, daha hassas, daha narin olan erkek çocukları ise kendi arkadaş çevrelerinde bile -o diğer küçük maçolar tarafından- alaya alınıyorlar. Halbuki asıl onlar ileride eşlerini çok daha mutlu edebilecek, empati sahibi erkek modelleri olacaklardır.

Diğerleri ise eşlerine çektirip duracaklardır, görmüyor muyuz bir dolu örneğini?
Mesela kaç anne baba Türkiye'de oğlu bale eğitimi alsın ister? Ben çok isterim mesela. Çünkü çok iyi biliyorum ki -bale eğitimi- erkek çocuğu eşcinsel yapmaz, bu yanlış yargı yüzünden nice yetenekler baltalanıyor. İnanın bana ağır görünüşlü işadamları çevrelerinde, bale eğitimi alan topluluklardakinden çok daha fazla eşcinsel var. Ama işte o bir türlü kırılamayan önyargılar yok mu! Oğlu olunca top peşinde koşsun, kız tutular giyip baleye gitsin, bu çark böyle dönsün diye düşünenlerle dolu milletimiz...Doğru yaptıklarını sanıyorken telafisiz yanlışlar yapan anne babaların yetiştirdiği çocuklarla aynı ortamda olmasını istemediğim için bir oğlum olmasını tercih etmem, sebeplerim bunlardır. Ne kadar ben oğluma farklı bir çevre oluştursam da o, Türkiye gerçeğinin ortasında yaşamak durumunda kaldığı sürece sorun yaşamaya aday olacaktır.
<mesaj tarafından düzenlendi ilke_ersoy_kibriscikli on 21.03.2007 18:25:00>