Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

bebeğinizin ismini kim koydu?

Sayfayı değiştir: < 12345678910 > | Sayfayı gösteriyor 5 of 10, mesajlar 81 to 100 of 186
Yazar Mesaj
sab.iş

• Tüm gönderiler : 423
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: ANKARA
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 01.04.2007 02:19:19 ( #81 )
kızımın adını ben koydum ''Elif Dilan''.. ''Elif'' yüce kitabımızın İlk harfi diye ''Dilan'' da otantik ve bizim oralardan bir isim olduğu için.. Oğlumun adını da şu an 9 yaşında olan ablası koydu. Adı ''Burak''.. Hepimizin evlatlarını Allah ana babalarına bağışlasın... 
hanedan66

• Tüm gönderiler : 39
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 09.04.2007 11:32:10 ( #82 )
slm.kızlar ben oğluşumun ismini henüz 6 aylıkken koydum daha doğrusu eşimle birlikte koyduk aslında eşim babasının ismini vermek istedi ama ben kabul etmedim ve dediğim oldu yani biraz bencillik etmişim eşime göre tabi bence hiç de öyle değil neticede annesi benim 9 ay ben taşıyorum onu dimi ama bu neden le oğluşumun adı yavuzhan oldu
fetusum

• Tüm gönderiler : 1708
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 09.04.2007 13:30:41 ( #83 )
ne yazıkki hala insanın kendi doguracagı bebegin
adına karısan insanlar var..
allahtan bizimkilerin böyle bi talebi olmadı olamaz dı da

sonuc olarak ben doguruyorum bebegime de ismini ben ve babası koyar..
nitekim de öyle oldu
ben öykü istedim eşim peri
öyküperi koyduk bizde

hasret5

• Tüm gönderiler : 1135
  • Bölge: avusturya
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 09.04.2007 22:21:55 ( #84 )
butun cocuklarimin isimlerini esimle beraber koyduk cogunluk benim sectim isimler esimde babasinin adini koymak istemisti ikinci olusuma rahmetli kayinpederimi hic gormedim  ilk torunlariydi goremeden vefat etmis benimde sevdigim isimdi mehmet ali  koyduk 

ne olursa olsun baskalarinin isim konusuna karismalarina karsiyim allaha sukurler olsun bize karisan olmadi baska herseye karisirlarda  birakin anne baba karar versin dimi ama nerdeeeee hala duyariz malesef
ayseloz

• Tüm gönderiler : 1452
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 09.04.2007 23:43:00 ( #85 )
ilk bebeğimin adı eşimle flört zamanı belli idi kayınpederimin adı...yani doğmadan kondu.. 2. oğluşu ben kız istiyodum ismide zeynep olacaktı,erkek olacağını hiç aklıma getirmediğim gibi isimde düşünmemiştim,16.haftada erkek olduğu belli oldu,,eşimle daha önce kararlaştırmıştık 2.ye kesinlikle karışmayacaksın dedim..saolsun bana bıraktı...ben poyraz ve alp arasında kaldım..alp aydın a daha uyumluydu ve tanıdığım tüm alpler yakışıklı ve karizmaydıbende kısa ve öz olsun alp olsun dedim
öz27

• Tüm gönderiler : 333
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 11.04.2007 13:26:18 ( #86 )
Kızımın adı Defne ama ben hep  Defnem diye seslenirim.galiba adını da öyle sanacak büyüdükçe
  Hamileyken eşim askerdeydi o yüzden bir ara kız da olsa erkek de olsa adını Şafak koyacam dedim. Ama eşim karşı çıktı.Arap asıllı olduğumuz için arapça bir isim aradık hep.Erkek ismi kolay bulunmuştu.Danyel ve daha cinsiyeti belli olmadan tüm ailede Danyelin annesi diye çağrılıyordum çok sevdik bu ismi çok. Kız olduğunu öğrendiğimizde kız ismi bulmaya ağırlık verdik.Ama eşim Türkçe isim istemiyordu.Ben de ısrarla Gamze,Aylin,Duygu gibi isimleri isityordum çok beğeniyordum bu isimleri.Her tel. görüşmemiz isim yüzünden tatsızlıkla bitiyordu nerdeyse.
    Bir gün tanrıça Daphne nin hikayesini tiyatroya uyarlayıp oynayan kızkardeşim "abla defne hem arapça hem türkçe üstelik tanrıça ismi ve defne ağacına dönüşmüş. Ömür boyu solmaz bir ağaç.Kokusu da mis gibi neden defne olmasın." çok beğenmiştim bu fikri. Eşime de defne koyalım mı değil Defne olacak ismi dedim. Kesinlikle taviz vermeden hep defne defne diye konuştum kızımla.Babasına Defnen diye mesajlar atardım.Böylece alıştı ve Defne ismini çok sevdik.Bu isim kızıma çok yakıştı. İsmiyle yaşasın mis kokulu hiç solmayacak kızım

aylinakav

• Tüm gönderiler : 1667
  • Bölge: izmir
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 12.04.2007 16:45:20 ( #87 )
tabi ki ben koydum

yasemin zeynep

• Tüm gönderiler : 196
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 13.04.2007 01:15:01 ( #88 )
babasıyla birlikte koyduk.
jasper

• Tüm gönderiler : 3432
  • Bölge: Kocaeli :)
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 22.07.2007 03:20:10 ( #89 )
Grizabella

• Tüm gönderiler : 13225
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 22.07.2007 09:19:41 ( #90 )
İyi de ben bu başlığa daha önce yazmışım zaten.

Siliyorum bunu...
<mesaj tarafından düzenlendi ilke_ersoy_kibriscikli on 22.07.2007 22:24:31>
eliffcik

• Tüm gönderiler : 1568
  • Bölge: Kocaeli / İzmit
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 22.07.2007 10:49:33 ( #91 )
Kızımın adını ben 5 aylık hamileyken koymuştum, eşimde beğendi ve koyduk. Minik kuşumun adı Elif.
Ben Aynur

*BURCU*

• Tüm gönderiler : 9393
  • Bölge: sakarya:))))
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 22.07.2007 11:14:30 ( #92 )
tabiiki  kendimmm...
boy;1 57

14/06/09;76

20/06/09;74,8

27/06/09;74:)))

hedef kılo;60

basaracağım kendımı sevıyorummm!!!!
ankadoğa

• Tüm gönderiler : 8
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 22.07.2007 11:29:11 ( #93 )
biz eşimle ortak kararımızdı herkes çok karşıydı buldugumuz isme anka doğa anka hiç duylmadıgı için bence harika bir isim kendine ait bir havası var bence
...

• Tüm gönderiler : 1860
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 22.07.2007 11:40:01 ( #94 )
o olsun bu olsun derken 9 ay boyunca karar veremedik eşimle... doğumdan 1 gün önce aşkım bak yrn bebişimiz gelio artık bi isim bulalım yoksa hastanede ne dicez bebişimize dedim... İlk Derin olsun dedim oda peki dedi... Sevdiim isimlerdendi belki kızımız maviş olurda derin derin bakar dedim. gercektende maviş bi derin kızım oldu.
Grizabella

• Tüm gönderiler : 13225
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 22.07.2007 22:27:48 ( #95 )

Orjinalden alıntı: incip

Orjinalden alıntı: ilke_ersoy_kibriscikli

Öncelikle iyi dileklerin için çok sağol İnci, Allah gönlüne göre versin hem senin hem eşinin.
İsim koyma konusunda da hiç merak etme, anne adayı ısrarcı olduğu sürece kimse birşey diyemez. Sen hangi ismi istiyorsan çocuğuna o ismi verme hakkına sahipsin. Bir çocuğa isim veme hakkı bence sadece anne ve babanındır ama hamilelik süreci nedenli annenin hakkı daha fazladır. Eşin de o süreci seninle paylaşırken bunu anlayacaktır ve sana destek çıkacaktır bence.

Ben de öyle olacağına inanıyorum, hele bir o günler gelsin de  İlke.. 10 aydır bekliyoruz, biraz umutsuzum ama elbet bir gün gelecektir benim de meleğim...

İnci bak neler yazışmışız, şimdi geçmiş mesajları okurken gözüm takıldı tickerına. Bak geldi işte meleğin, çok şükür... Allah sağlıkla mutlulukla kollarına almayı da nasip edecek inşallah.
kötü_kedi_şero

• Tüm gönderiler : 2923
  • Bölge: istanbul
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 24.07.2007 18:47:24 ( #96 )
kız ismine bir öneride bulunabilirmiyim size
BİKEM sizede belki hoş gelebilir

Şekerli Kurabikk :)

• Tüm gönderiler : -2457
  • Bölge: İstanbul :))
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 25.07.2007 11:22:08 ( #97 )
Oğlumun ismini ben koydum 4 yıl önce vefat eden babamın adını koydum minik Fatih Mehmetimde babama o kadar çok benziyor ki kız evlat erkek evlat tabiki de önemli değil ama şükürler olsun ki Rabbime bana bir erkek evlat verdi ve babamın ismini koyabildim değilse içimde uhde kalacaktı.
SELMA..

• Tüm gönderiler : 2861
  • Bölge: izmir
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 25.07.2007 11:29:44 ( #98 )
benimki artık bebek değil kocaman bir kız  adını eşimin abisi koydu çocukları olmuyordu o zaman (8 yıllık tedavi sonucu bir kızları oldu) bende kırmak istemedim elif koyduk
şimdi ikinci bebeğim olursa kendim koyacağım erkek olursa HÜSEYİN EREN kız olursa ZEYNEP istiyorum
yağmurnazım

• Tüm gönderiler : 1456
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 25.07.2007 11:51:44 ( #99 )
bizde kendimiz kara verdik kzıımızın isminin yağmur naz olmasına yağmur ismini babamız istedi naz'ıda ben istedim benim ailem karışmadı ama eşimin ailesi biraz karışmaya kalktı ama ben taviz vermedim
hilalde

• Tüm gönderiler : 149
  • Bölge: Istanbul
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu? - 25.07.2007 13:34:00 ( #100 )
biz oğlumuzun ismine kesin doğduktan sonra karar verdik. Bütün hamileliğim boyunca bir karar veremedik, çünkü eşimle benim zevkim bu konuda uyuşmuyor. Ailelerimize bile danıştık. Ben Ali Kaanda ısrar ettim (kardeşim önermişti) ama eşim kesinlikle kabul etmedi çünkü Ali babamın adı ve biz baştan büyüklerimizin adını koymama kararı almıştık (maalesef)...! Sonra eşim Batu dedi ama Batu bana bir tarfı eksikmiş gibi geldi, sonunda kardeşim Batuhan önerdi. Ben çok beğendim çünkü eşim Batu der bende Batuhan derim... . Birde ben illaki Kuranda geçen bir isim olsun dedim ama Batuhan maalesef geçmiyor. Batuhana birde göbek adı koyduk: Taha. Bu kimlikte geçmiyor. Tahaya da eşimle birlikte karar verdik.
İsim koymak meğer ne zormuş.
Sevgilerimle
Hilal
Sayfayı değiştir: < 12345678910 > | Sayfayı gösteriyor 5 of 10, mesajlar 81 to 100 of 186

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 49 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat