ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR

Sayfayı değiştir: < 12 | Sayfayı gösteriyor 2 of 2, mesajlar 41 to 80 of 80
Yazar Mesaj
E V R E K A
  • Tüm gönderiler : 8317
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 01.02.2008 22:28:33

Orjinalden alıntı: ayek

ruhan E.A.E kuramında anne ve babanın tutarsızlığının gayet makul olduğunu söylüyor amakabul edilebilir davranışlar ve kabul edilemez davranışlar ebeveynin ruh haline göre değişir ve bu çok normaldir diye başlıyor kitap.ikinci olarak anne ve babanın fikir birliğinin şart olmadığını söylüyor ki kitapta katıldığım tek nokta
ruhan neden ben dili ve etkin dinlemeyi beğenmediğimi sormuştun..bazı konular var ki işlemiyor..gerçekten ;hayalim de karşılaştığım sorunları düşünüyorum ama ben dili ile anlatılabilecek cümleler bulamıyorum mesela....
atalay yörükoğlunun kitabında ise tam anlamıyla ben ve çocuğumu buldum.tepkiler cümleler sorunlar birebir....ve anne çocuk ilişkisini tam analamıyla Türklere özgü şefkat ve sıcaklıkla anlatmış..canım çekti tekrar okuyacağım

Arzu benim için de bir daha oku 

Ben dilini günlük hayatta kullanmayı alışkanlık haline getirirsen ne söyleyecegini anında bulursun.Aslında bu empatiden başka bir şey degil. Empati kurarak , karşındakini anlamaya çalışarak ona ne söylemen gerektiğini ya da sen onun yerinde olsaydın ne duymak isterdinin cevabıdır bu.

Benim kitabı begenmem illa da o kitapta yazılanları aynen uyguluyorum ya da siz de uygulayın anlamına gelmiyor. Ben okurum, analiz yaparım ve mantıklı olanı uygularım.

Sayısız psikoloji ve çocuk eğitimi kitabı okudum. Küçüklüğümden bu yana psikolojiye aşırı bir ilgim vardır. Ama bunların sadece birini uygulamam ben. Ortaya bir sentez çıkarırım ve uygulamaya dökerim.

Mesela bence anne-baba kesinlikle tutarlı olmak zorundadır.Çocuk ikilemde kalmamalıdır.

Olumlu ve olumsuz davranışlar ise tabiki ruh haline göre veya ortamına göre onaylanmalıdır.Bu da gerçegi yansıtmıyor mu?

Bu arada ben Pavlov'un ve  Thorndike'ın Davranışçı Yaklaşımını sonuna kadar desteklerim.

<mesaj tarafından düzenlendi EVREKA :) on 01.02.2008 22:37:09>

@ÖZLEM@
  • Tüm gönderiler : 5390
  • Bölge: dergah-ı muallaDAN
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 01.02.2008 23:05:44
bugün sabah erkan tan la  başkentten programına üstün dökmen konuktu ve şu lafı gerçekten çok doğruydu
arabayı fazla gaz çocuğuda fazla laf boğar.
ve anlattığı başka bişeyde aktarmak isterim tren yoluna yakın alan evdeki insanlar belli bir süre sonra artık o tren sesinden rahatsız olmamaya başlarlar ama evde bir çocuk ağlasa yada çalar saat çalsa anında duyarlar.çünkü artık tren sesine alıcılarını tamamen kapatmışlardır ve duymamaya başlarlar.çocuklarda böyledir.siz ona yapmaması gereken şeyleri okadar çok söylersinizki çocukta artık size alıcılarını kapatır.mesela bir çocuğa ders çalış ders çalış diye sürekli söylemenin bir anlamı yoktur.önemli olan onun ders çalışmamasının nedenlerini araştırmaktır.bu sebepleri bulup ortadan kaldırmaktır.
bir kitap ismi veremiyorum ama duyduklarımı aktarmak istedim.
gerçi hamileyken okuduğum haluk yavuzer in çocuk pisikolojisi kitabı ve doğan cücel oğlunun kitapları vardı ama o kitaplar beni pek sarmadı.ben daha çok örneklemeli kitapları seviyorum.anlattıkları şeyleri yaşamam gerek yani kendimi içinde hissetmem gerek.
ruhancım evet forumda emel hanımada kızımla yaşadığımız olayları anlattığımda bana çok korumacı yaklaşıyorsun demişti.bu konuda kendimi düzeltmeliyim.ama şu konudada kendimi beğeniyorum kızım aslında çok kendinede güzeni olan bir kız.başka çocukların kendine yaptırmak istediği kötü şeyleri kesinlikle kabul etmez hayır bu çok yanlış bişey der.yani anlaşılan ben ne kadar korumacı yaklaşıyosam kızımda tam tersi kendine güveni olan bir kız bazı konular hariç.oda yaşının getirdiği şeyler normal yani.kızım beni eğitiyor anlayacağınız.

E V R E K A
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 01.02.2008 23:31:26
Temelde yine yargılamamak yatıyor.

Ayrıca yapmaması gerekenleri  sürekli söylemek boşa kürek çekmektir. Siz söyledikçe davranış daha çok pekişecektir.

Mesela hayırı çok kullanmayın. Bir süre sonra hayır etkisiz bir kelime haline gelecektir. Hayır yerine alternatif olumlu davranışlar sunmak gerekiyor.

Özlem evet bizler çocuklarımızla büyüyoruz. Önemli olan onların bizlere verdiği mesajları dogru algılamak ve uygulamaya dökebilmektir.

Unutmadan sürekli uyarılan çocuk asla bagımsız bir birey olamaz. Büyüdügünde kendi kendisine karar veremez.Hep birilerinin fikrini almaya mahkumdur.
<mesaj tarafından düzenlendi EVREKA :) on 01.02.2008 23:33:34>

@ÖZLEM@
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 02.02.2008 01:00:39
evet ruhan şuan benim kızım 3 yaşında ve herşeyi sorgulama ve kendi kendine başaracağına inanma döneminde.bende elimden geldiği kadar hayırı kullanmıyorum.mutfakta bana yardım etmek istiyor onun yapabileceği her şeye izin veriyorum.veya kendi kendine dişini fırçalayabiliyor mesela.tabureyi alıyor ve fırça macun olayını bile hallediyor yani.hamur yoğurup açabiliyor bile.zaten sen yapamssın dedikçe başaramıyor.her zaman destek olmak gerekiyor.ama bunları ancak yaşayarak görüyoruz.yapamayacağı şeyleri yapmasına izin veriyorumki olmuyacağını kendisi anlasın.
ay iyiki bu sayfa var çok sevindim.sayın muhalefet teşekkürler.konu kitaplardı ama ben konuyu dağıtmadım umarım
ruhan onun bana verdiği mesajları doğru anlama konusunda elimden geleni yapıyorum bazen elimden gelenin fazlasını bile yaptığımı görüyorumnasıl bir cümle oldu ama anladınız bence siz beni

yorum70
  • Tüm gönderiler : 2756
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 02.02.2008 10:56:45
Bu konularda ilk çocuk olmadan önce ve olduğunda bir çok kitap okudum.Şu an ise elimde olan kitap " Okul Evde Başlar" Dr.Fatih KALKINÇ .Kitap tamamen Türkiye şartlarına ve hayat standardı olarak her aile kültürüne hitap edecek şekilde kaleme alınmış.288 sayfalık bir kitap olup, konularda yan başlıklar kullarak ilgili konuya vurgu yapılmış.pİYASA filatı 11 Ytl olup, internetten 9 ytl'ye temin edebilirsiniz.

Diğer yayınlar olarak ise, Türk yazarları, A.YÖRÜKOĞLU-H.YAVUZER'i beğendiğimi söylemeliyim..E.A.B. Eğitimi kitabı kısmen okudum, ancak Amerikan ve İngiliz aile kültürüne ve yaşam koşullarına daha yakın bulduğum için açıkcası pek beğenmedim.

Şimdilerde ben dahil kimse kitap okumuyor-eskisi gibi yani, şimdi internet var merak ettiği konuyu arama motorlarına yazıyor ve çıkan makaleyi okuyup bilgisini alıyor.

Anında Yorum Yapılır.

sevil_cull
  • Tüm gönderiler : 13583
  • Bölge: izmir -- marmaris
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 02.02.2008 11:15:33
ben sordukları sorularla ilgili kitap arıyorum oğlum artık ciddi sorular sormaya başladı anne ay neden orada , ay neden bizimle geliyor, anne neden soğuk anne neden kış bunlara mantıklı cevaplar veriyorum ama onun yaşına uygun anlayabileceği bir cevap verirsm daha uygun olur diye düşünüyorum böyle bir kitap bileniniz var mı.

ayek
  • Tüm gönderiler : 1408
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 02.02.2008 11:23:29
ruhan senin bir süre oğlum ile yaşamanı isterdim.belki bana yol gösterirdi.bazen o kadar çaresiz bırakıyor ki...en sık yaptığı şey ısrar ısrar ısrar....ve doğduğundan beri tek yaptığım şey onu dinlemek olmasına rağmen hala dikkat çekmek için konuşur..ve benim de kimseyle hatta telefonda bile konuşmama tahammül edemiyor.misafir geldiğinde de konuşturmaz mesela..bebekliğinden beri böyledir.oğlum da tek işleyen yöntemin talimat vermek olduğunu anladımmesela kızım öyle değil.bir kere söylerim ve yapar.oğlumla uyumadan önce masal okuruz; masalın heryerine karışır...sonunu beğenmez...ortasında karakterleri değiştirir..daha hiçbir masalı bitiremedikbu durum için önerisi olan varsa sevinirim...

E V R E K A
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 02.02.2008 11:36:17

ruhan senin bir süre oğlum ile yaşamanı isterdim.belki bana yol gösterirdi.bazen o kadar çaresiz bırakıyor ki...en sık yaptığı şey ısrar ısrar ısrar....ve doğduğundan beri tek yaptığım şey onu dinlemek olmasına rağmen hala dikkat çekmek için konuşur..ve benim de kimseyle hatta telefonda bile konuşmama tahammül edemiyor.misafir geldiğinde de konuşturmaz mesela..bebekliğinden beri böyledir.oğlum da tek işleyen yöntemin talimat vermek olduğunu anladımmesela kızım öyle değil.bir kere söylerim ve yapar.oğlumla uyumadan önce masal okuruz; masalın heryerine karışır...sonunu beğenmez...ortasında karakterleri değiştirir..daha hiçbir masalı bitiremedikbu durum için önerisi olan varsa sevinirim...

Arzu demekki bir şeyler eksik kalıyor. Oglun da bunun eksikliği ile dikkat çekmek için ugraşıyor.

Hani daha önceki mesajımda da demişti ya 'onların bizlere verdiği mesajları dogru algılamak ve uygulamaya dökebilmektir.' İşte bu çok önemli.

Mesela seni konuşturmuyor ama o anda ilgi bekliyor. O an onun ihtiyacı ne ise karşılaman gerekir. Telefonda konuşma, misafirlerle konuşma ama o anda oglun senden ne istiyor ne mesaj veriyor anlamaya çalışıp yapmanı öneririm. O an sen oglum daha sonra konuşuruz dediğinde kendini dışlanmış hissedecektir ve bir sonraki misafir ya da telefon konuşmasında davranışın şiddeti haddinden fazla artarak karşına çıkacaktır.

Aslında yine daha önce de söyledim sen onu sürekli uyararak davranışını pekiştiriyorsun. Mümkünse bir süre kendi haline bırak.

Mesela ben şimdi tahmin edebiliyorum. Oglun eminim sen bir şeyi söylemeden asla kendiliğinden yapmıyordur. yani hep senden ya da babadan bir uyarı bekliyordur. Yemekten sonra diş fırçalaması gerektiğini ya da ellerini yıkaması gerektiğini sürekli hatırlatıyorsun degil mi? Ve bu hatırlatmayı en az 2-3 defa yapıyorsundur.

Ama malesef ki buna sen alıştırmışsın.

ayek
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 03.02.2008 12:04:41
ruhan senin gibi çevremde sen alıştırdın bunu böyle diyen birkaç kişi oğlum gibi zor çocukların ebevenleri olunca yanıldıklarını kabul ettilermesela kardeşim çok eleştirirdi beni.şimdi 2,5 yaşında kızı var ve bana diyor ki; herkes bana kızıyor sen alıştırdın diye halbu ki ben ne yaptım ki...aynı sözlerle beni eleştirmişti oysaindigo mu dersin zor çocuk mu dersin bilmiyorum ama;bazı çocukların diğerlerinden farklı zor çocuklar olarak doğduklarını düşünüyorum.öyle ki daha 1-2 aylıkken farklarını göstermeye başlıyorlar.elbette haklısın benimde pek çok hatam oldu..ilk anneliğimdi..kabul ediyor ve değişmeye çalışıyorum.sürekli okuyorum...ama doğuştan gelen özellikleri olduğuna da inanıyorum...neyse bu sayfanın konusunu da dağıtmayayımbu tip konular için başka sayfalar mevcut çünkü...ben önerilerini elbette dikkate alacağım ve kitap önerilerinide takip edeceğim...

E V R E K A
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 03.02.2008 13:31:55
Tabi ki hiç bir çocuk aynı degildir.Bireysel farklılıklar boşuna yok degil mi?

Hatalarının farkında olup degişmeye çalışman da çok güzel. Zaten önce insanın kendine özeleştiri yapması lazım.Seni tebrik ediyorum.

Evet bazı çocuklar doguştan zor çocuklardır. Gerçekten 1 -2 aylıkken bile hatta 40'ı dolmadan kendilerini belli ediyorlar.

Benim oglumda bu zor çocuklardan bir tanesi. Yani aslında senin oglunla yaşamaya gerek yok Arzu. Kaan Arda'nın da büyüdükçe anlattıgın şekilde olacagı aşikar.

Ama eşim ve benim özel eğitimci olmamızın çok etkisi var. Anında ne yapmamız gerektiğine konuşmadan gözlerle anlaşarak karar veriyoruz.

Tabi ki biz de mükemmel anne-baba degiliz. Mutlaka hatalarımız vardır. Ama önemli olan bunların farkına varıp tekrarlamamak.

<mesaj tarafından düzenlendi EVREKA :) on 03.02.2008 23:51:19>

MUHALEFET
  • Tüm gönderiler : 258
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 04.02.2008 11:38:53
Ooooo sayfam almış başını yürümüş..Maşallah
Evreka, (yoksa ortak mı demeliydim ) meğer ne cevherler varmış sende !
Bir insan, parmağını başkasına uzatınca, 3 parmağını kendisine uzattığını unutmamalıdır. "Louis Nizer"

E V R E K A
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 04.02.2008 15:16:14

Orjinalden alıntı: MUHALEFET

Ooooo sayfam almış başını yürümüş..Maşallah
Evreka, (yoksa ortak mı demeliydim ) meğer ne cevherler varmış sende !

Eeeeee söylemesi ayıp vardır biraz cevher ortak
<mesaj tarafından düzenlendi EVREKA :) on 04.02.2008 15:30:25>

zafer2006
  • Tüm gönderiler : 350
  • Bölge: En sonunda Ankara'dayım
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 05.02.2008 01:17:03
Tebrik ediyorum gerçekten çok güzel bir konu olmuş.

Ruhan gerçekten seninle tanışmak isterdim. Kahvelerimizi içerek sohbet etmek hoş olurdu.

[

Aurora_
  • Tüm gönderiler : 2074
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 05.02.2008 12:35:49
arkadaşlar yazılarınız çok güzel..çok yararlı bir konu olmuş..bende önerileriniz üzerine, ' kız bebek sahibinin kullanma kılavuzu' ve ' ana baba okulu' nu internetten sipariş ettim şimdi..umarım yararlı olur banada..çok teşekkürler önerileriniz için..
takipteyim

E V R E K A
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 05.02.2008 14:21:47

Orjinalden alıntı: zafer2006

Tebrik ediyorum gerçekten çok güzel bir konu olmuş.

Ruhan gerçekten seninle tanışmak isterdim. Kahvelerimizi içerek sohbet etmek hoş olurdu.

Selmacım inşallah bir gün o da olur.

Teşekkür ediyorum

Bu arada kitaplıgımdan bir kaç kitap daha önerecegim ama daha sonra şu an vaktim yok
<mesaj tarafından düzenlendi EVREKA :) on 05.02.2008 14:23:02>

E V R E K A
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 05.02.2008 23:27:47
Gelişimde 0-3 yaş Yard.Doç.Dr. Neslihan Avcı
Çalışan Anne ve Çocuk - Dr. Binnur Yeşilyaprak
Ailede Dil Etkinlikleri - Yard.Doç.Dr. Murat Aşıcı
Çocuk ve Spor - Yard.Doç.Dr. Mehmet İnan
Çocuk saglıgı - Dr. Füsun Kitapçı Uysal
Çocuk ve Disiplin - Sebahat Söylemez
Bir Aile Olmak - Yard.Doç.Dr. Necla Tuzcuoglu
Dikkat Geliştiren Oyunlar - Yard.Doç.Dr. Necla/Semai Tuzcuoglu
Çocuk ve Beslenme - Doç.Dr Nevin Şanlıer / Yard. Doç.Dr. Yasemin Ersoy
Gelişim ve Psikoloji ( Nasıl mutlu bir çocuk yetiştirebilirim)  Doç.Dr. Handan Asude Başal
Çocuk ve Sanat Eğitimi - Yard.Doç.Dr. Sevgi Gürtuna
İlkögretime Hazırlık - Fatma Çigdem Gökçen

ayek
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 06.02.2008 11:08:44
yaşasın ruhan hepsi Türk yazarlar

E V R E K A
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 06.02.2008 13:35:23

yaşasın ruhan hepsi Türk yazarlar

Böyle diyecegini biliyordum Arzu

aysenol2
  • Tüm gönderiler : 849
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 06.02.2008 23:57:58
bende 3 gundur bu sekılde bır yer arıyordum ve oglumun bende de zor gunler gecırıyoruz kıtaplardan fayda gorecegımı dusundum
ruhan fıkırlerın cok guzel ayek sana katılıyorum....
nerde okudugumu hatırlamıyorum ama hurıyette okudum danırım anneler mukkemmel oluyum derken dogallıktan cıkıyormus ben annemden gormedım oglum yada kızım herseyın en ıytısını yesın en ıyısını oynasın en ıyısını bulsun herseyın en ıyısı seklınde bır yazı ve bu sekılde yetısen cocuklar ılerde cok sorunlu sıkıntılıu olacagını yazıyordu...
gercekten bende oyleyım
ama gel bakalım oglum benden ıkı dak. ayrılmıyor 2.5 yasında tuvalete gıtmeme bıle ızın vermıyor sureklı oynamam gerek onunla yada babsı yemegı bıtsın bızı kaldırıyor oyun oynayacakmısız kesınlıkle yek olmaz bızde artık
bır zanman sonra tıkanıyoruz su gunlerde evdeyız ama ben calısıyorum
o yuzden bu tarz bır kıtap arıyorum ne yapamm gerek rehber ogretmenı arkadasım ayse dogal ol yetre dıyor ama nasıl bır yontem uygulamam gerek
ruhan yardım canımmm
sayfa cok guzel dıger paylasımlarını beklıyorum

E V R E K A
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 07.02.2008 00:36:02

Orjinalden alıntı: aysenol2

bende 3 gundur bu sekılde bır yer arıyordum ve oglumun bende de zor gunler gecırıyoruz kıtaplardan fayda gorecegımı dusundum
ruhan fıkırlerın cok guzel ayek sana katılıyorum....
nerde okudugumu hatırlamıyorum ama hurıyette okudum danırım anneler mukkemmel oluyum derken dogallıktan cıkıyormus ben annemden gormedım oglum yada kızım herseyın en ıytısını yesın en ıyısını oynasın en ıyısını bulsun herseyın en ıyısı seklınde bır yazı ve bu sekılde yetısen cocuklar ılerde cok sorunlu sıkıntılıu olacagını yazıyordu...
gercekten bende oyleyım
ama gel bakalım oglum benden ıkı dak. ayrılmıyor 2.5 yasında tuvalete gıtmeme bıle ızın vermıyor sureklı oynamam gerek onunla yada babsı yemegı bıtsın bızı kaldırıyor oyun oynayacakmısız kesınlıkle yek olmaz bızde artık
bır zanman sonra tıkanıyoruz su gunlerde evdeyız ama ben calısıyorum
o yuzden bu tarz bır kıtap arıyorum ne yapamm gerek rehber ogretmenı arkadasım ayse dogal ol yetre dıyor ama nasıl bır yontem uygulamam gerek
ruhan yardım canımmm
sayfa cok guzel dıger paylasımlarını beklıyorum

Yahu ben dert babası mıyım ? Şaka şaka

Ayşe sizin sorununuz da aşırı ilgi 

Aslında güzel bir konuya deginmişsin. Bu konuda çalışan anneler için söylemek istediklerim var.

Çalışan anneler kendilerini sürekli suçlu hissederler. (Bu bende de var )Eve gittiginde de sanki tüm günün acısını çıkarırcasına daha fazla ilgi göstererek çocugu bogarlar.

Aşırı ilgi ise ilerde çocugu tamamen anne-babaya bagımlı yapar.

Çocuk aynı ilgiyi çevresindeki diğer insanlardan da bekler ama göremeyince de başka insanlara karşı güvensiz olur ve sadece anne-baba yanındayken kendisini güvende hisseder.

Mesela kendi kendine oyun oynarken hiç karışmayın.O anda oyunu birlikte oynayalım diye yanına gittiğiniz zaman  bu çocukta olumsuz tepki yaratacaktır.Çünkü çocugunda kendi dünyasında sevdiği oyunu ve oyuncaklarını kendisinin oynamaya ihtiyacı vardır.

O ilgi beklediği zamanı belli eder.Çocugunu biraz gözlemle ve kendi davranışlarını degerlendir. Mutlaka birşeyler bulacaksındır.

Bir de mutlaka ona sorumluluk ver.

Mesela benim oglum daha 21 aylık ama evde görevleri var.Ben her sabah yatak örtüsünü düzeltirken dolaptan yastıkları alır ve bana verir ve bende yatagın üzerine koyarım.( Olayı tam anlatamadım ama neyse )

Çamaşır asarken de mandalları verir.

Tabi bunları oyun şeklinde yapıyoruz
<mesaj tarafından düzenlendi EVREKA :) on 07.02.2008 00:38:59>

@ÖZLEM@
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 08.02.2008 19:04:53
benimki 3 yaşında her işi yapar ruhan.yakında çayda demlicek.bende çokmu çalıştırıyom acep

E V R E K A
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 08.02.2008 23:21:10

Orjinalden alıntı: afacan2

benimki 3 yaşında her işi yapar ruhan.yakında çayda demlicek.bende çokmu çalıştırıyom acep

Eeeeeeee becerikli olacak o zaman

senempeh
  • Tüm gönderiler : 6120
  • Bölge: T.dağ/Çorlu
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 11.02.2008 16:59:46
Ben geldimmmm

E V R E K A
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 11.02.2008 17:01:39

Orjinalden alıntı: eesila_

Ben geldimmmm

Hoşgeldin.

Ne tür kitap istersin Senem?

MUHALEFET
  • Tüm gönderiler : 258
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 11.02.2008 17:22:32
"Fikri ne olursa olsun,her koşulda, arkadaşlarına %100 destek" diye bir kitap var mı
Bir insan, parmağını başkasına uzatınca, 3 parmağını kendisine uzattığını unutmamalıdır. "Louis Nizer"

senempeh
  • Tüm gönderiler : 6120
  • Bölge: T.dağ/Çorlu
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 11.02.2008 17:26:37
valla öncelikle konsantrasyonla ilgili olsun - bir konuya konsantre olmakta güçlük çekiyorum konuları dağıtıyorumm:))

sonra empati kurmayla ilgili bir kitap olabilir - kendimi bir türlü senin ve ortaklarının yerine koyup düşünemiyorum...

sonraaa kılıç kalkan kullanma kitabı olabilir - kalkanlarımı yeterince güçlü çalıştıramıyorum :))

sonra duygusal zeka geliştirme - onu da size yolluycam :))

E V R E K A
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 11.02.2008 22:49:43

Orjinalden alıntı: Ruh-MUH

valla öncelikle konsantrasyonla ilgili olsun - bir konuya konsantre olmakta güçlük çekiyorum konuları dağıtıyorumm:))

sonra empati kurmayla ilgili bir kitap olabilir - kendimi bir türlü senin ve ortaklarının yerine koyup düşünemiyorum...

sonraaa kılıç kalkan kullanma kitabı olabilir - kalkanlarımı yeterince güçlü çalıştıramıyorum :))

sonra duygusal zeka geliştirme - onu da size yolluycam :))

Oooooo bu kadarı da olmaz ki ama Senemmmmmm

Sana kitap mitap yok

Nazlı_Beren
  • Tüm gönderiler : 4069
  • Bölge: Allahıma binlerce şükür yavrumu bağışladı bize :)
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 15.02.2008 14:27:47
Ellerinize ağlık arkadaşlar gerçekten çok güzel bir konu olmuş bu kaç zamandır kitap almak istiyordum ama kararsız kalmıştım aldığım kitapları okurken hep hayal kırıklığına uğramışımdır.Benim aradığım alıştırmalı bir kitap olacak yani oku öğren ve uygula tarzında önereceğin bir kitap ismi varmı Ruhan
Ama en kısa zamanda E.A.E Etkili Anne baba Eğitiminde Aile iletişim dilini ve Çocuk Ruh Sağlığını almayı düşünüyorum
Güzel paylaşımlar olmuş gerçekten çok teşekkürler sayfayı açtığın için muhalefet

E V R E K A
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 15.02.2008 14:37:40

Orjinalden alıntı: Nazlı_Beren

Ellerinize ağlık arkadaşlar gerçekten çok güzel bir konu olmuş bu kaç zamandır kitap almak istiyordum ama kararsız kalmıştım aldığım kitapları okurken hep hayal kırıklığına uğramışımdır.Benim aradığım alıştırmalı bir kitap olacak yani oku öğren ve uygula tarzında önereceğin bir kitap ismi varmı Ruhan
Ama en kısa zamanda E.A.E Etkili Anne baba Eğitiminde Aile iletişim dilini ve Çocuk Ruh Sağlığını almayı düşünüyorum
Güzel paylaşımlar olmuş gerçekten çok teşekkürler sayfayı açtığın için muhalefet

Yeşim E.A.E  ve kitabın devamı uygulamalar istediğin tarzda kitaplardır. Zaten benim bu sayfada önerdiğim kitapların bir çogu öyle.

Şu an vaktim kısıtlı, isim seçemedim. Bir ara yazayım.

Nazlı_Beren
  • Tüm gönderiler : 4069
  • Bölge: Allahıma binlerce şükür yavrumu bağışladı bize :)
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 15.02.2008 15:14:02
Çok teşekkür ederim müsait olduğunda yazarsan sevinirim ona göre önereceğin diğer kitaplarıda alırım

Orjinalden alıntı: EVREKA :)

Orjinalden alıntı: Nazlı_Beren

Yeşim E.A.E  ve kitabın devamı uygulamalar istediğin tarzda kitaplardır. Zaten benim bu sayfada önerdiğim kitapların bir çogu öyle.

Şu an vaktim kısıtlı, isim seçemedim. Bir ara yazayım.

nisanarda
  • Tüm gönderiler : 62
  • Bölge: istanbul
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 19.02.2008 10:25:03
Bende en son okuduğum kitapı tavsiye etmek istiyorum daha önce söylendimi bilmiyorum ama Prof.Dr.Haluk Yavuzer Çcuk Eğitimi El Kitabı bebeklikten okul çağına kadar anlatılımış ve anlatımlar çizimlerle örneklendirilmiş.

yasasin anneyim
  • Tüm gönderiler : 533
  • Bölge: California/usa
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 25.03.2008 01:41:05
guzel bi sayfa olmus.. "Cocugumu nasil anlarim(0-6 yas)"yazari Dr.Lynn Weiss..cok guzel bir kitap...tavsiye ederim....
Birde Vicki Lansky'nin "Anne- Babalik Rehberi(0-6 yas)"kitabini tavsiye edebilirim.bu kitapta bebek ve cocuk bakiminin en onemli noktalari kadar,ayrintilari hakkinda da okuyucuyu aydinlatiyor diyebilirim.Bu iki kitap ta bayez yayinlari tarafindan yayinlanmis.

buketulu
  • Tüm gönderiler : 20
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 18.07.2008 23:37:54
selamlar, ben de kişisel gelişim kitaplarına meraklı biri olarak kitapçıya gidip çocuk kitaplarını epey bi karıştırmıştım.
ama kafam karıştı, hamileydim de, başım da döndü. en sonunda sistem yayıncılığa güvendim ve ben de E.A.E uygulamalar kitabını aldım.
bir de özellikle "ben dili"ni vurgulamış olması benim için önemli oldu.
başucu kitabı yaptım :)
şu anda kızım 8 aylık, ama ilerde daha tecrübe kazanabilmek için "ben dilini" kullanmaya çalışıyorum.

ben dili de şöyle bişiy: karşınızdaki bir davranışta bulunduğunda eğer kızıyorsanız, bu "siz kızıyorsunuz" demektir. o bu davranışı yapmakla sadece sizin içinizdeki bir duyguyu harekete geçiriyor. o duygunun kaynağı o davranış, o kişi kesinlikle değil! çocukluğunuza dönün :)

o yüzden "bu davranışın karşısında şu anda şunu hissediyorum, çünkü..." diye karşınızdakine-büyük,küçük farketmez- derseniz size bu konuda yardımcı olabiliyorlar, eğer aksini yani "sen dili"ni kullanırsanız, "bana bu davranışınla şunu hissettiriyorsun" gibi suçlama şeklinde, hemen karşı taraf kendini savunmaya geçiyor.
"ben dili" mucizeler yaratabilir yani :)
hem insanın kendini tanımasına da yardımcı oluyor, hem de -kanaatımca- çocuğun ilerde karşısındaki insanla yaşadıklarını "kişisel algılamaması"nı öğrenmesini sağlıyor.
"tutarsız olabilirsiniz" demesi de bence harika. insanın içini rahatlatıyor. tutarlı olayım diye kasmaya gerek yok. insanın moduna göre tepkileri değişebildiğine göre bu tepkileri çocuğa "ben dilini" kullanarak anlatmak iyi bir çözüm. ben tutarsızlığa karşı değilim :)

"çocuğunuzu olduğu gibi kabul edin" tavsiyesi de bence önemli. bu konuda da Mevlana çok güzel bişey demiş, özetle: "Siz eğitimci olarak birer ateşsiniz. Toprağı kızdırır, suyu kaynatırsınız. Toprağı su, suyu toprak yapamazsınız!" İşte bu kadar!

neyse, bu kitabı kesinlikle tavsiye ederim. diğer insanlarla ilişkileriniz için de ilaç gibi gelebilir :)

bir de Daniel Golema-Duygusal Zeka kitabında da yapılan bilimsel araştırmaları ve sonuçlarını yazmış. Örn; çocuklar kaşla göz arasında anlık bi şeyler yaparlar ya, o anda kararlı bir sesle "hayır, dur" ya da "hayır, dokunma" gibi net ifadeler çocuğun ilerde daha kararlı olmasını sağlıyormuş. eğer siz orada çekimser kalır, "müdahale etsem mi, kendi öğrensin" tereddütü geçirirseniz çocuğunuz da ilerde kararsız olabilirmiş. Kitabın bütünü çocuk gelişimiyle ilgili değil ama.

Don Miguel Ruiz'in Dört Anlaşma ve Ustaca Sevmek kitaplarını da okudum. Bu iki kitabı da tavsiye ederim. Kızıma notlar çıkarmaya başladım hatta :) Çünkü bizim hayata bakış açımızın değişmesi çocuğumuzun eğitiminde çok önemli bir rol oynayacaktır. Hani uçaklarda bir tehlike anında önce kendinizi kurtarın ki çocuğunuzu da kurtarabilin derler ya, onun gibi işte :)

bi de ruhsal, zihinsel gelişimin yanında fiziksel gelişim de çok önemli. genelde diğer 2 konuda kitap var. O minik kasların da kuvvetlenmesi gerekiyor :)

son olarak da Üstün Dökmen'in "küçük şeyler" kitabında yazdığı bir not vardı: "anne-babalara 70'lerde şunu tavsiye ettik; büyüyen çocuklar şöyle oldu. 80'lerde şunu tavsiye ettik, büyüyen çocuklar yine istenildiği gibi olmadı. şimdi de bunu tavsiye ediyoruz. " :) diyordu. Yani bence yine bir annenin içgüdüsü de en iyi kitaptan daha iyi yol göstericidir. çocuklarımızın karakteri parmak izleri gibi, tek. benzerler ama eşleri yok. o yüzden çocuğunu en iyi anne-baba tanır ve yönlendirir. dediğim gibi önce kendinizle değişime başlayınca göreceksiniz ki çok daha sabırlı olabiliyorsunuz. çünkü onun ağlaması ya da uyumaması değil sizi sinirlendiren. siz sinirleniyorsunuz! :)

şubatta kalmış bu konu da kitap denilince hele bi de E.A.E yi görünce hemen bi yazayım dedim :) amma yazmışım :) ilyada destanı gibim olmuş kusura bakmayın :P

bu forumu çok seviyorum ama kuzum nedeniyle fazla internet bağlantım artık zayıfladı :)

herkese sevgiler, kitap tavsiyeleri için de teşekkürler 

zelis22
  • Tüm gönderiler : 226
  • Bölge: Edirne
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 28.07.2008 04:20:05
Herkese selam güzel bi sayfa olmuş. sayfayı açan arkadaşa teşekkürler. Bir çok kitap adını not ettim en kısa zamanda almayı düşünüyorum.Geçen gün eğitici oyunlarla ilgili kitap araştırırken bi kitap buldum henüz alamadım ama yorumlarını okudum bikaç yerde gayet iyiydi.
"Benimle Oynarmısın Anne 365 Eğitici Çocuk Oyunu" Timaş Yayınları Yazarı: Ali ÇANKIRILI
Eğer almış olan arkadaşlar varsa yorumlarını bizimle paylaşabilir mi?

E V R E K A
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 03.08.2008 12:33:10

Özel Eğitimci bir arkadaşımın kitabı

Henüz alıp okuyamadım, ama eminim güzeldir

<mesaj tarafından düzenlendi E V R E K A on 03.08.2008 12:34:17>

sevil_cull
  • Tüm gönderiler : 13583
  • Bölge: izmir -- marmaris
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 28.09.2008 17:03:24
Ben evdeki attığımız eşyalarla yapabileceklerimizle ilgili bir kitap istiyorum ama varmıdır ki.

E V R E K A
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 28.09.2008 23:13:52

Orjinalden alıntı: sevil_cull

Ben evdeki attığımız eşyalarla yapabileceklerimizle ilgili bir kitap istiyorum ama varmıdır ki.

Sevilcim var tabiki.Bildiklerimi yazayım

Atık Materyallerle Çeşitli El Faaliyetleri kitabı - Ya-pa Yayınevi
Yazarı: Jale Üre

Atık Materyallerle El işi çalışmaları - Esin Yayınevi

Sihirli Eller-Mutlu Yüzler  - Gülay aydın- Kök Yayıncılık

Atık Materyaller Dizisi  - Jale Üre, Nezih Üre - Ya-pa Yayınevi

demirkaran
  • Tüm gönderiler : 1
  • Katıldı: 14 September 2009
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 14.09.2009 16:13:56
Merhabalar herkese, güzel bir sayfa gerçekten.. mesajların hepsini okudum, daha önce kimse yazmamış olduğu için bende bir kitap önermek isterim..
[size=3 font="trebuchet ms"]Çocuklar Nasıl Öğrenir? NLP İle Çocuğunuzun Zekasını Geliştirin!
Yayınevi: Kuraldışı Yayınevi
Yazar: Dawna Markova, Anne Powell
Kategoriler: Aile, Anne Baba Kitapları
Açıklama:
- Çocuğunuz nasıl öğrenir ve zekası nasıl gelişir?
- Çocuklar değişime değil, değiştirilmeye direnirler.
- En güçlü rüzgarlarda bile kendilerini koruyabilmeleri için çocuklarımızı nasıl destekleyebilir, yönlendirebiliriz? En dik yamaçlarda bile bel bağlayabilecekleri bir özgüven, mutlak bir güç kazanmaları için, bize duydukları güven ve inancı kendilerine de duymalarını nasıl sağlayabiliriz?
- Çocuğunuzun olağanüstü zekasının olağan sihrini bu kitap sayesinde keşfedebilirsiniz.
- Hepimizin farklı şeyler düşündüğü bilinen bir şeydir. Bilinmeyen şey ise, bunları düşünmede hepimizin farklı yöntemleri olduğudur. Okulda, çocukların nasıl düşündükleri çok az dikkate alınıyor. Genellikle herkesin beyninin öğretmeninki gibi işlediği varsayılıyor. Aslında, altı farklı yolla yöntemleri anlamanız hayati bir önem taşır.
Bu kitapta, düşüncenin çocuğunuzun beyninde nasıl yol aldığını anlamanıza yardımcı olacak esnek ve hayli basit bir yöntem bulacaksınız. Böylece çocuğunuzun doğal düşünme modelini keşfedebileceksiniz.
(Arka Kapak)

** Benim Notum: Benim oğlum 31 aylık, çalışıyorum fakat yoğun bir tempom yok ve vaktimizin çoğu birlikte geçebiliyor fakat yinede oğlumun daha sosyal bir hayatı olabilsin diye bir yuvaya verdik.. Memnuniyetim meçhul diyebilirim, henüz yeniyiz fakat bana göre yuva da yolunda gitmeyen birşeyler var ama henüz tam adını koyamadım. Oğlum yuvaya çok uyumlu, çok zevk alarak gidiyor fakat yuvanın sahibi aynı zamanda müdürü olan kişi son derece bilgili 25 yıllık tecrübeli bir psikolog olmasına rağmen bizdeki eğitim anlayışı malesef mahallesel gibi biraz.. Neyse, bilgisi olan bir kaç eğitimci ile yaptığım görüşmeler neticesinde çocukların 5 yaşından önce yuvaya gitmelerinin ileriki eğitim süreçlerinde zedelenmelere yol açabileceğini öğrendim ve bende doğal yöntemlerle anne-baba doyumuna ulaşmasını evde kendim nasıl sağlayabilirim diye kitap arştırmalarına başladım.. Bu kitabı kesinlikle tüm annelere tavsiye ediyorum, kendinizin ve çocuklarınızın bilgiyi almak için önce hangi kapıyı açtığını net olarak idrak ediyorsunuz, en azından beyninizin bir köşesindeki karanlık odalardan birinde sürekli yanan bir ışık açılıyor. :)

Biraz uzun oldu lütfen kusura bakmayın :)

34sahika
  • Tüm gönderiler : 5
  • Katıldı: 21 May 2010
Ynt: ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 28.05.2010 18:49:35
Akıllı Bebekler Akademisi artık yok..Bilginiz olsun.Basılmıyacakmış.

Atiyel
  • Tüm gönderiler : 2
  • Katıldı: 21 May 2010
Ynt:ÇOCUK GELİŞİMİ İLE İLGİLİ KİTAPLAR - 05.06.2010 23:45:21
Selamlar,
Piyasada Çocuk Gelişimi ile ilgili kitaplar o kadar çokki inanamazsınız!.
Sizinde belirttiğiniz gibi Haluk Yavuzer en seçkin ve tercih edilen gelişim kitapları
Size bir öneride bulunacağım. Yeni bir site var. www.ilkkitaplarim.com olarak geçiyor.
Bu sitede kitap satış bölümünde "Çocuk Gelişim" hanesi bulunuyor. Bu bölümde bir çok kitap
var. Bilgilerinize
Atiye

Sayfayı değiştir: < 12 | Sayfayı gösteriyor 2 of 2, mesajlar 41 to 80 of 80