Yasmin burada en cok kullanilan haplardan listenin tepelerinde.
1. Genelde Yasmin kilo aldirmiyor ama unutma ki butun bunyeler farkli. Belki kimseye aldirmaz ama sana kilo aldirir. Ben 7 yil araliksiz dkontrol hapi kullandim, hic kilo almadim.
2. Dkontrol haplarinin koruyucugulu dogru kullanildiginda 99.9%. Bu ne demek? Ozellikle ilk 1-2 ay hapi her gun ayni saatte almaya dikkat et ve her gun unutmadan al. Ondan sonra her gun ayni saatte almasan da olur, ben hicbir zaman ayni saati tutturamadim. Bu 3. soruna getiriyor.
3. Bir hap unuttun diye hamile kalacaksin diye birsey yok. Bir hapi unutunca ertesi gunu iki hap aliyorsun. Ben hatta bunu 2 kere ust uste yaptigimi bilirim ve hamile kalmadim. AMA, antibiyotik kullaninca 1 ay boyunca ek koruma lazim

Antibiyotik dkontrol hapinin etkisini cok azaltiyor, hatta yokediyor denebilir. Ben 1 hafta kullanmistim, doktorum bir dahaki adetine kadar takviye yapin dedi, uyguladik, hamile kalmadim.
Eklemek istedigim son sey: hapina illa adetinin ilk gunu baslamak zorunda degilsin. Ilacin icinden cikan bilgilerde de ayrintili yazar hangi gun baslayabilecegin. Ben ona gore pazar gunu baslamistim, boylece her ay adetimin ilk gunu pazar oluyordu.