Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

 kolay tatlılar

Sayfayı değiştir: 12 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 2, mesajlar 1 to 20 of 21
Yazar Mesaj
BORAPOYRAZ

  • Tüm gönderiler : 7796
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
kolay tatlılar - 13.03.2008 15:17:26 ( #1 )
 Muhallebi
Gereçler: (4–6 Porsiyon)
Ø 1 litre süt
Ø 250 g toz şeker
Ø 80 g pirinç unu
Ø 1 paket vanilya
Ø İstenildiği kadar tarçın
 
Pirinç unu bir tencereye konulur. Bir su bardağı süt ile iyice ezilir. Sütün tamamı
eklenir. Orta ateşte karıştırarak 10–15 dakika pişirilir. Koyulaşınca şekeri katılır.
Karıştırılarak eritilir. Ocaktan indirilir. Vanilya eklenir.
Aşağıdaki yöntemlerle de hazırlanabilir.
Ø Muhallebi pişirilirken içine 2–3 adet damla sakızı ezilip konulursa sakızlı muhallebi
adını alır.
Ø Muhallebi yaparken toz şeker atmadan hemen önce çekilmiş yeşil fıstık katılırsa
fıstıklı muhallebi adını alır.
5
Ø Muhallebi piştikten sonra ıslatılmış bir tepsiye dökülüp soğuduktan sonra üzerine
yarım su bardağı su gezdirip dolapta iyice katılaştıktan sonra kesilip özel şekerli su
dökülüp suyu ile servisi yapılırsa su muhallebisi adını alır. Bazı yörelerde şekerli su
yerine pekmez dökülerek de servisi yapılır.
Ø Sütün içine taze meyve püreleri katılarak meyveli muhallebi yapmak mümkündür.
Ø Muhallebi pişirirken şeker miktarını çok az koyup piştikten sonra soğutulup servisi
yapılırken üzerine pudra şekeri serpilirse şekersiz muhallebi adını alır.
Ø Yaz aylarında dondurma ile servisi yapılabilir.
Ø Yine muhallebinin üzerine tanesi bol reçel konularak servisi yapılabilir.
6
1.2.2.Sütlaç (4-6 Porsiyon)
Ø 1 litre süt
Ø 250 g toz şeker
Ø 90 g pirinç
Ø 15 g nişasta
Ø 200 ml su (pirinci haşlamak için)
Ø 10 g tarçın
Ø Pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra tencereye konulur. Su ile yumuşayıncaya kadar
haşlanır.
Ø Süt eklenerek 10 dakika pişirilir.
Ø Şeker eklenir ve karıştırılarak eritilir.
Ø Nişasta sütle karıştırılır. Sütlü pirinçli karışıma eklenir.
Ø Bir kere kaynattıktan sonra ocaktan indirilir
Ø Fırında sütlaç yapmak istenirse nişastalı sütlü karışımdan bir miktar alınarak. 2
yumurta sarısı eklenerek çırpılır.
Ø Sütlaca eklenir.
Ø Pişirme işleminden sonra ısıya dayanıklı kaplara konur.
Ø İçinde su bulunan tepsilere dizilir.
Ø Fırında üzeri kızarıncaya kadar bekletilir. Kızarma işleminin daha çabuk olması
istenirse fırının sıcaklığı üstten verilmelidir.
 
 
<mesaj tarafından düzenlendi BORAPOYRAZ on 13.03.2008 15:20:08>

BORAPOYRAZ

  • Tüm gönderiler : 7796
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 13.03.2008 15:22:41 ( #2 )
1.2.3.Kazandibii.Ø 1 litre süt
Ø 250 g toz şeker
Ø 65 g pirinç unu
Ø 55 g nişasta
Ø 25 g pudra şekeri
Yarım paket vanilya veya yarım limon kabuğu
rendesi

Ø Süt tencereye dökülüp ocağa konur.
Ø Pirinç unu ve nişasta eklenir. Karıştırarak
10 dakika kaynatılır.
Ø Şeker eklenip eriyinceye kadar karıştırılır. Bir kere kaynatıp ocaktan alınır.
Ø Pudra şekeri tepsiye serpilir. Üzerine hazırlanan muhallebi dökülür.
Ø Ocakta veya fırında 15–20 dakika tepsi dibinin yanması sağlanır.
Ø Hemen soğuk su bulunan kaba dip kısmı batırılır, bir kaç saniye tutulur. Soğutmak
için 5–6 saat beklenir.

BORAPOYRAZ

  • Tüm gönderiler : 7796
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 13.03.2008 15:27:16 ( #3 )
KALBURABASTI
100 ML SIVIYAĞ
125 ML ERİTİLMİŞ MARGARİN
100 ML SÜT
100 GR TOZ ŞEKER
KARBONAT AZICIK
KABARTMA TOZU AZICIK
1 PAKET VANİLYA 1/2 LİMON KABUĞU RENDESİ
500 GR UN
ŞURUP İÇİN 500 GR TOZ ŞEKER
600 ML SU
1/4 LİMON SUYU
ÖNCE ŞURUP HAZIRLANIR.
SONRA DİĞER TÜM MALZEMELER BİR ARAYA GETİRİLİP YOĞURULUR YARIM SAAT DİNLENDİRİLİR. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALARA AYRILIR ELİMİZDE BUNLAR YASSILAŞTIRILIR RENDEYE BASTIRILARAK PÜTÜRLEŞTİRİLİR ŞEKİL VERİLİP YAĞLI TEPSİYE DİZİLİR FIRINDA KIZARINCA HEMEN ŞURUP EKLENİR ALT ÜST EDİLİR ŞURUP SOĞUMUŞ KALBURABASTI SICAK OLMALI DÖKERKEN
<mesaj tarafından düzenlendi BORAPOYRAZ on 13.03.2008 15:30:46>

BORAPOYRAZ

  • Tüm gönderiler : 7796
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 13.03.2008 15:46:06 ( #4 )
KARIŞIK MEYVELİ JALUZİ PASTA
4 YAPRAK MİLFÖY HAMURU
1 ÇORBA KAŞIĞI SÜT
1 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
İÇİNE
2 ELMA
2 MUZ
1 PORTAKAL
YARIM LİMON
15 ÜZÜM(YOKTU BENDE)
1 ÇORBA KAŞIĞI CEVİZ
1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI KONYAK(BEN KOYMADIM)
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
TARÇIN ARZUYA GÖRE 
ELMA MUZ KÜP DOĞRA ÜZÜMLERİ İKİYE BÖL LİMON SUYUNDA BEKLET. LİMON PORTAKAL KABUĞUNU RENDELE SUYUNU SIK. HEPSİNİ KARIŞTIR MALZEMENİN CEVİZ ŞEKER KONYAK EKLE. TEREYAĞI ERİT EKLE. İKİ YAPRAK HAMURU YAĞLI TEPSİYE BİRLEŞTİREREK KOY. ÜZERİNE MEYVELERİ DÖK. KALAN HAMURLARI SUYLA NEMLENDİR. ORTADAN KATLA. KESİKLER AT. PENCERE GİBİ. AÇ SONRA. KENARLARDAN BASTIRARAK MEYVELERİN ÜSTÜNE KAPAT. FIRÇAYLA SÜT SÜR. PUDRA ŞEKERİNİN YARISINI GEZDİR. 220 DERECEDE 15-20 DK PİŞİR. ÇIKARINCA KALAN PUDRA ŞEKERİNİ SERP.

Ç i ç e k

  • Tüm gönderiler : 3276
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 21.03.2008 17:40:09 ( #5 )
Jaluzi pasta çok güzel görünüyor, elinize sağlık   Milföy hamuru ile olması da kolay görünüyor, denemeli
 
Ben de bir Çikolatalı Muhallebi ekleyeyim


[image]local://320862/F45D7775C270436185E7FA486D516C11.JPG[/image]
Eklenen resim(ler)
secilöz

  • Tüm gönderiler : 1636
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: İZMİR KSK -ŞİMDİLİK KAYSERİ
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 24.03.2008 18:36:45 ( #6 )
yaptım bugün jaluzu pastadana ben sadece elma ve ceviz koydum içine bşr diğerini de çikolata koydum sardım güzel oldu tavsiye ederim.tşkler tarif için de
gobus

  • Tüm gönderiler : 6074
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: İZMİR - 35 1/2
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 25.03.2008 14:03:56 ( #7 )
Çiçekcim ellerine sağlık canım çikolatalı muhallebi çok güzel görünüyor tarif alabilirmiyim please.......
BalBöceği_Annemicino

  • Tüm gönderiler : 8499
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: karlar diyarı:)
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 25.03.2008 14:32:53 ( #8 )

Orjinalden alıntı: BORAPOYRAZ

1.2.3.Kazandibii.Ø 1 litre süt
Ø 250 g toz şeker
Ø 65 g pirinç unu
Ø 55 g nişasta
Ø 25 g pudra şekeri
Yarım paket vanilya veya yarım limon kabuğu
rendesi

Ø Süt tencereye dökülüp ocağa konur.
Ø Pirinç unu ve nişasta eklenir. Karıştırarak
10 dakika kaynatılır.
Ø Şeker eklenip eriyinceye kadar karıştırılır. Bir kere kaynatıp ocaktan alınır.
Ø Pudra şekeri tepsiye serpilir. Üzerine hazırlanan muhallebi dökülür.
Ø Ocakta veya fırında 15–20 dakika tepsi dibinin yanması sağlanır.
Ø Hemen soğuk su bulunan kaba dip kısmı batırılır, bir kaç saniye tutulur. Soğutmak
için 5–6 saat beklenir.


kazandibi bana hi. kolay gelmiyo,çünkü defalarca denedim,tutturamadım
üstelik en sevdiğim tatlıdır kendisi


Ç i ç e k

  • Tüm gönderiler : 3276
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 25.03.2008 15:20:25 ( #9 )

Orjinalden alıntı: gobus

Çiçekcim ellerine sağlık canım çikolatalı muhallebi çok güzel görünüyor tarif alabilirmiyim please.......

 
Muhallebi
 
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
250 gr. margarin
2 lt. süt
1 paket vanilya
 
Çikolata Sosu
 
3 yumurta
5 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım paket kakao
125 gr. margarin (eritilmiş)
 
 
Muhallebisi piştikten sonra 10-15 dk. mikserle çırpılacak, bu şekilde sakız gibi uzayan bir kıvamı oluyor. sosu da iyi çırpmak gerek, çünkü pişmiyor ve direkt muhallebinin üzerine dökülüyor.
 
Bu arada biz iki kişi olduğumuz için ben genelde bu tarifin yarım ölçüsünü yapıyorum, fotodaki miktar yarım ölçü  Hafif bir tatlı, tavsiye ederim
 
 
gobus

  • Tüm gönderiler : 6074
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: İZMİR - 35 1/2
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 25.03.2008 17:42:54 ( #10 )
Çiçekcim sağol canım tarifi not ettim.daha yapmadan ağzım sulandı. 1-2 sorum olacak.
 
muhallebisinde margarin un ile kavrulacakmı,yoksa pişirilirken içinemi eklenecek yada piştikten sonra eklenip öyle mi çırpılacak güzel sonuç vermesi açısından bu ayrıntılara dikkat ediyorum da hüsrana uğramayayım
 
sosun yapılış aşaması var mı yoksa direk hepisini bir seferde ekleyip çırpıyor musun ?
<mesaj tarafından düzenlendi gobus on 25.03.2008 17:47:51>
Ç i ç e k

  • Tüm gönderiler : 3276
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 26.03.2008 13:29:35 ( #11 )
Evet Güldaneciğim, önce yağ ile un kavrulacak, ama un kararmadan sütü eklenecek, kaynamaya başlayınca şekerini, ocaktan alırken de vanilyasını ekliyorum, sonra mikserle çırpıp kaba döküyorum.

Çikolatasına gelince önce yumurtaları iyice çırpıp sonra pudra şekeri ve kakoyu, en son da yağı ekliyorum...Yalnız koyduğun kakao miktarına göre sos bazen katı olabiliyor, tekrar yağ eklemek istemediğimden ben duruma göre biraz su ekliyorum, biraz akışkan bir sos daha iyi oluyor...Onu artık zevkinize göre ayarlarsınız hanımcığım  Sosu muhallebinin üzerine döküp, dolapta soğuttuktan sonra afiyet olsun efenim  Bu benim yaptığım tek tatlı aslında, ilk olarak senin elmalıyı denedim bundan sonra
<mesaj tarafından düzenlendi Ç i ç e k on 26.03.2008 13:31:40>
sidarr

  • Tüm gönderiler : 2906
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: antalya
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 26.03.2008 15:33:54 ( #12 )
çiçekçım mrb...buakşam denemk istıom muhallebıyı çok hoş görunuo çunku...yarım ölçu kullandıgını söledın ya bu ölçuler yarımmı yoksa bu ölçulerımı yarıya indirıozz...bizde iki kişiyizzz de...bıde sosu kaynatsak olmazmı hanı yum çiğ oluncaa
ALLAHIM SENDEN HAYIRLI SAĞLIKLI SALIH NESILLER DİLİYORUM..(amin)
Ç i ç e k

  • Tüm gönderiler : 3276
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 26.03.2008 15:42:42 ( #13 )
Burada verdiğim ölçüler tam tarif canım, bunların yarısını koyuyorum.... Fikren çiğ olması tuhaf geliyor ama yapılınca hiç belli olmuyor, tam bir çikolata tadı oluyor... Önce yumurtaları uzunca mikserle çırpıyorum, hiçbir koku ya da çiğlik belirtisi kalmıyor... Bence pişirme, pişirirsen kıvamı ve tadı farklı olacaktır sanıyorum... Dediğim gibi sosun katılığını gerekirse su da ekleyerek ayarlarsınız, çok katı da olmamalı, çok sulu da....
sidarr

  • Tüm gönderiler : 2906
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: antalya
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 26.03.2008 15:46:18 ( #14 )
tamam tesekkurler canımmm...akşam için yapmayı dusunuom inş...
yarın yıne gelırım busayfaya inş yorum için...
ALLAHIM SENDEN HAYIRLI SAĞLIKLI SALIH NESILLER DİLİYORUM..(amin)
gobus

  • Tüm gönderiler : 6074
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: İZMİR - 35 1/2
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 26.03.2008 16:10:19 ( #15 )
Çiçekcim sağol güzelim ayrıntılı bir şekilde anlatmışsın ellerine sağlık canım,en kısa zamanda deneyeceğim sabırsızlanıyorum
sidarr

  • Tüm gönderiler : 2906
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: antalya
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 26.03.2008 22:22:17 ( #16 )
sonuc harıkaaaaaaaaaaaa...teşekkurler çıçekcım tarıf için...ama ıtıraf etmelıyımkı sosu ben hazırlardan ((dr.otker))kullandımmm..bıde ayrı ayrı kaselere döktummm içinede damla çıkolataa attım...daha guzel oldu...
<mesaj tarafından düzenlendi sidaarr on 26.03.2008 22:24:16>
ALLAHIM SENDEN HAYIRLI SAĞLIKLI SALIH NESILLER DİLİYORUM..(amin)
BORAPOYRAZ

  • Tüm gönderiler : 7796
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 26.03.2008 22:22:52 ( #17 )
Ay sayfayı açıp unutmuşum
Demek denediniz jaluzi pastayı afiyet olsun beğendiğinize sevindim
Gönülcüm bende daha denemedim bir kere tutturamayınca bir daha cesaret etmedim
Çikolatalı muhallebi de çok güzel ellerinize sağlık

uğurböcüğü

  • Tüm gönderiler : 4047
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 27.03.2008 11:37:51 ( #18 )
oldum olası sütlü tatlılara bayılmışımdır,muhallebi çok güzel görünüyor,ellerine sağlık...tarifini yazdım en kısa zamanda denicem...
 
aynı lezzeti verirmi bilmiyorum ama tembel işi olarak üzerine hazır çikolata sosu koysakta olur sanırım demi
    
  

sidarr

  • Tüm gönderiler : 2906
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: antalya
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 27.03.2008 12:48:22 ( #19 )
bende öle yaptım ugur böcüğüüü harıka oldu denemelısın benceeeeeee
ALLAHIM SENDEN HAYIRLI SAĞLIKLI SALIH NESILLER DİLİYORUM..(amin)
Ç i ç e k

  • Tüm gönderiler : 3276
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: kolay tatlılar - 27.03.2008 13:15:09 ( #20 )
Aşkolsun Sidar, bak yine güvenemişsin benim çiğ sosuma   Bir dahakine onu da dene canım, bak sonuç seni şaşırtacak   Beğendiğine sevindim, afiyet olsun
 
Söylemeyi unutmuşum, bazen bende dondurma kapları ya da çeşitli ayaklı cam kaselere koyup servis yapıyorum, konukların varsa şık bir sunum oluyor öylesi de
Sayfayı değiştir: 12 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 2, mesajlar 1 to 20 of 21

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 1 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat
  • Mesaja cevap ver
  • Yeni anket gönder
  • Oy gönder
  • Post reward post
  • Gönderilerimi sil
  • Konularımı sil
  • Gönderiyi derecelendir

© 2000-2009 ASPPlayground.NET Forum Version 3.4