EK GIDA

Sayfayı değiştir: 123 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 3, mesajlar 1 to 40 of 115
Yazar Mesaj
IRMAK73
  • Tüm gönderiler : 20
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: kuşadası
EK GIDA - 19.03.2008 15:52:03
KIZIM NİL 18/12/2007 DOĞUMLU VE İLK AYDAN İTİBAREN HAZIR MAMA İLE BESLEMEK ZORUNDA KALDIM ŞU AN 3 AYINI DOLDURDU VE EK BESİNLERE GEÇİCEZ UMARIM SORUN YAŞAMAYIZ DOKTORUMUZ ELMA SUYU İLE BAŞLAMAMIZI ÖNÖRDİ DÜN BİR ÇAY KAŞIĞI ELMA SUYU VERDİM

[image]local://292762/7DDF1B2594364AB2BCC403A0B56ACCED.jpg[/image]
<mesaj tarafından düzenlendi *ASLUŞKA* on 23.05.2008 12:58:32>
Eklenen resim(ler)

sevgii
  • Tüm gönderiler : 10470
  • Bölge: ANKARA
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 19.03.2008 15:53:19
kızımın adaşı hoşgelmiş ek gıdaya geçişiniz hayırlı olsun dr unuz dediyse yapacak bişey yok

tuba75
  • Tüm gönderiler : 28
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 19.03.2008 15:59:43
benim kızımda mamayla beslendi.demek ki bizde bir ay sonra ek gıdaya gecicez.sevindim.

C U D A N A
  • Tüm gönderiler : 3943
  • Bölge: Deutschland
ek gidada meyva suyu konusu - 19.03.2008 17:56:22
ek gidada

meyva suyuyla ilgili sunu söyliyebilirim nacizane:
ben can'a daha meyve suyu vermedim...

nedenleri:

- tatli bi baslangic yapmak oldukca risklidir...
daha sonra anne sütü yada sebze konusunda sorun cikabilir...

- meyve suyu posali olmadigi icin sindirime yardimci diil...
bebeklerin posali gidalara ihtiyaclari var...
meyveyi püre seklinde vermek daha akilci...

- önemli bi ek gida prensibi de,
bebegin kasikla beslenmesi,
gidayi agzina almasi,
dilinde hissetmesi,
disetleri ve damagiyla ezmeye calisip yutkunmasi...
bu asamalari sivi gidalarla kaydetmek maalesef mümkün diil...

-6. aydan sonra bebegin ihtiyac duydugu iki sivi var:
su ve anne sütü... (anne sütü yoksa formül mama)

- ileriki aylarda meyve suyu vermek yine riskli,
bu kez tatli olmasi ve fazla kalori icermesinden dolayi
ana ögünlerde istahsizlik görülebilir...
<mesaj tarafından düzenlendi C U D A N A on 19.03.2008 18:52:58>

www.portakalradyo.de

yaren2009
  • Tüm gönderiler : 108
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 20.03.2008 00:02:31
Benim kızımda 11 aralık doğumlu aynı sayılırEk gıdaya ben şöyle başladım arasıra diline yavaş yavaş yemek sularından tattırarak çünükü daha katı yiyecekler için çok erken ve meyve suyu konusuna gelince çok az olmak şartıyla olabilir ama abartmadan ve eğer anne sütü yoksa devam maması ağırlıklı olmalı öğünlerinde şöyle bir dördü bitirsin 5e girsin daha yoğun başlarsın.Kolay gelsin

OneMoreTime
  • Tüm gönderiler : 2369
  • Bölge: florida /USA
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 20.03.2008 22:47:57
ek gidaya yogurtla baslamami onerdi doktorumuz. 3. ayindan itibaren baslicam. cunku burda aya gore deil kiloya ve bebegin gelisimine gore karar veriliyo. mesela boynunu saglam tutabiliyosa, yuvarlanabiliyosa, ayaklarini yere basabiliyosa gibi seylere bakiyolar. kilo ve boyuda istenen olcuye geldiyse gunde 1 kez taze yapilmis eksi olmayan yogurda pirinc cereal katilarak sekersiz kasikla yedirilmesini tavsiye ediyolar. bu sekilde beslenirse ek kalsiyum yada demir takviyesine gerek duyulmuyor. ben nisanin ilk haftasi ogleden sonralari yedirmeye baslicam insallah.

TAVŞANCIK
  • Tüm gönderiler : 6040
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 21.03.2008 00:36:57
inatla hiçbişi yedirmiycem işte 6 ay bitmeden.sonra da düşünürüm dolu dolu yedirmeyi...belki sadece tattırırım...

maviboncuğum
  • Tüm gönderiler : 1262
  • Bölge: istanbul
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 21.03.2008 13:37:00
Benim oğlumda 2 haftadır sadece mamayla besleniyor ve bizde haftaya geçiş yapıyoruz ek gıdaya banada dr um elma suyuyla başla dedi.Şimdi gülcenin yazdığıda mantıklı geldi ama pütürlü neyle başlayabilirim ki?Ve hala ek gıda işini anlayamadım korkuyorum yanlış beslemekten.Ve bu gıdaları nasıl arttıracağım

OneMoreTime
  • Tüm gönderiler : 2369
  • Bölge: florida /USA
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 21.03.2008 15:28:06
gunluk evde yapilan taze yogurt bebegin kemik gelisiminde cok buyuk rol oynuyor. yogurttaki zengin kalsiyum bebegimizin daha saglam yere basmalarina yardimci oluyor. bir bardak kaynamis sute bir cay kasigi yogurt koyarak mayalayin ve sarip sarmalayin. bir kac saat sonra eksimeden bebeginize yedirin. ve kesinlikle gec bir saatte deil gunduz yedirin cunku bazi bebeklerde gaz yapabilir. gunduz yedirirseniz geceye kadar gazini cikarmis rahatlamis olur.

diger meyve ve sebzelerin mutlaka organic olmasina dikkat edin. bol bol yikayip buharda az haslayip pure yapin ve corbalar icad edin. mikserle karistirin. asla mikrodalga firin kullanmayin. ben sebze meyve purelerini anne sutuyle sulandirip veriyorum.

bide burda ozel pirinc cereal denilen organic bir bebek urunu var. daha onceki bir mesajimda kisaca bahsetmistim. kokusu  ve lezzeti super. tamamen dogal ve katki maddesi yok. sekersiz olmasina ragmen denemek icin 1 kasik verdim gecen hafta, kizim sapir supur yaladi yuttu. bol demir vitamini yukluymus.bulabilirseniz anne sutune yada yogurda karistirarak verin.

C U D A N A
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 22.03.2008 03:12:31

Orjinalden alıntı: ozlem29

Benim oğlumda 2 haftadır sadece mamayla besleniyor ve bizde haftaya geçiş yapıyoruz ek gıdaya banada dr um elma suyuyla başla dedi.Şimdi gülcenin yazdığıda mantıklı geldi ama pütürlü neyle başlayabilirim ki?Ve hala ek gıda işini anlayamadım korkuyorum yanlış beslemekten.Ve bu gıdaları nasıl arttıracağım

özlem,
benim "ek gidada meyva suyu" konusuyla ilgili yazdiklarim
6.ayina girmis, normal standartta beslenmeye hazir bebekler icin...

6 ay öncesi ek gidaya dair bisi öneremem,
yardimci olamam maalesef...

ama sunu söyleyebilirim
yine 6.ayda baslanilan ek gida icin:
bakin adi üzerinde "ek gida"
yani baslangic olarak tek ögün ve bi iki kasik baslanir...
tercihen havuc püresi önerilir...
her gün talebe göre kasik sayisi artar...
uzun süre sadece tek sebze ve tek ögünde kalinir...

demek istedigim;
sanmayin ki
ek gidaya gecen bebekleriniz
yetiskinler gibi sabah-ögle-ikindi-aksam dolu dolu yemek yiycek...
hayir... böyle bisi baslangic icin sözkonusu diil...

6. aydan sonra da
yine uzun bi süre
ana gida anne sütüdür (yada formül süt)
sebzeler, meyveler "ek gidadir"...

zaten en iyi sartlarda 2 yasina kadar anne sütü alma sanslari var...
o kadar bile emmiyo bicok bebek artik...
6 aydan önce onlari
sebze-meyve-et ve tahilla tanistirarak
lütfen anne sütü almasini engellemeyin...
mide, bagirsak, sindirim sistemini zora sokmayin...
bagisiklik sistemini anne sütüyle destekleyin...

deniyor ki
"ilerde zorluk cekmemek icin erken baslamak gerekli ek besinlere..."
hayir...biz hic bi zorluk cekmedik...
oglum tüm gidalara tahminimizden oldukca erken adapte oldu...

ilk 6 ay sadece anne sütü vermenin
bebeginize tüm hayati boyunca
sadece getirisi olur,
götürüsü diil...

dünya saglik örgütü
ilk 6 ay sadece anne sütünü,
eger anne sütü yoksa formül sütü öneriyor...
<mesaj tarafından düzenlendi C U D A N A on 22.03.2008 03:28:26>

www.portakalradyo.de

C U D A N A
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 22.03.2008 03:16:48
seyla,
henüz iki aylik olan bebeginin
anne sütü alma sansini
baska gidalar vererek engellemen
ve amerika'daki bu sistem beni cok sasirtti...

ilk 6 ay bebeklerrin sadece anne sütüne ihtiyaclari var...
baska hicbiseye diil...

en temiz-steril,
her zaman dogru isida,
ücretsiz
ve
doganin bi mucizesi olan bu siviyi ikinci plana atmayin...
<mesaj tarafından düzenlendi C U D A N A on 22.03.2008 03:33:44>

www.portakalradyo.de

nilll
  • Tüm gönderiler : 1815
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 22.03.2008 12:19:24
Arkadaşlar üslubum konusunda eleştiriler almama rağmen yine biraz kızdıracağım bazılarınızı galiba.

Bizim başlıkta yani Aralık-ocak-şubat 2007 anneleri başlığında 6 aydan önce ek gıdaya başlayanlara uzaylı gözüyle bakardık. Ve yapmadığımız eziyet, etmediğimiz laf kalmazdı.
Hatta 5,5 aylıkken bir kere havuç püresi veriyim oğluma dedim diğer ek gıdaya başlayan arkadaşlara özenip (sayfanın en küçüklerinden ve en geç ek gıdaya başlayanlardan biri olduğumuz için), bana edilmeyen laf kalmamıştı, en başta bir üstte yazan Cudana tarafından.

Ek gıda için bu kadar acele niye? 3 aylık veya 3 ayını yeni doldurmuş bebeğin sizin sütünüzden başka hiçbir ihtiyacı yok ki. Onların midesi, sindirim sistemi, boşaltım sistemi meyve, yoğurt, sebze, çorba gibi şeyler için hazır değilki daha. Kemiklerinin gelişmesi ve yere sağlam basması için süt zaten en doğru kalsiyum deposu. 6 aydan sonra yani anne sütününün bebeğin ihtiyaçlarına yetmemeye başladığından itibaren mis gibi yoğurtlar yapıp yedirebilirsiniz.

Geç başlayınca alışmaz tezini çürüten diğer kişi de benim, biz altı ay bitiminde başladık ek gıdaya, ilk başta değişik şeyler yemenin ve pütürün verdiği sorunları yaşadık ama aşılamaz sorunlar değil. en geç 1 ay sonra her türlü yemeği yemeye alışıyorlar.
Ayrıca bebeklerin 6. ay da alışmak için zorlandığı yemekler doğru, ama bundan daha önemlisi beslenme tarzının farklılığı. Bebek anne memesi veya biberondan uzaklaşıp kaşıkla beslenmeye başlıyor, onlar için zor olan bu, yeni yemeklerin tadı değil. Biberonla beslenen bir bebeğe biberonla gayet rahat çorba içirebilirsiniz ama kaşıkla yedirmek zordur.
Onların beslenme maddelerinin yanında beslenme tarzları değişiyor, asıl uyum sağlamakta zorluk çekmeleri bundan.

Orjinalden alıntı: TAVŞANCIK

inatla hiçbişi yedirmiycem işte 6 ay bitmeden.sonra da düşünürüm dolu dolu yedirmeyi...belki sadece tattırırım...

süpersiniz, tebrik ederim. zaten onlara ömür boyu yedireceğiz yemek di mi? Ne gereği var 1-2 ay erken başlamanın...

maviboncuğum
  • Tüm gönderiler : 1262
  • Bölge: istanbul
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 22.03.2008 21:53:08

özlem,
benim "ek gidada meyva suyu" konusuyla ilgili yazdiklarim
6.ayina girmis, normal standartta beslenmeye hazir bebekler icin...

6 ay öncesi ek gidaya dair bisi öneremem,
yardimci olamam maalesef...

ama sunu söyleyebilirim
yine 6.ayda baslanilan ek gida icin:
bakin adi üzerinde "ek gida"
yani baslangic olarak tek ögün ve bi iki kasik baslanir...
tercihen havuc püresi önerilir...
her gün talebe göre kasik sayisi artar...
uzun süre sadece tek sebze ve tek ögünde kalinir...

Teşekkür ediyoruz canım bilgiler için sanırım etrafı fazla dikkate almamak lazım.Şu anda kilo dahil gelişimimiz gayet iyi.Sanırım biraz beklemenin ne bebeğime ne de bana zararı var.Bu hafta bu konuyu drumlada enine boyuna konuşacağım

eylüldeizmir
  • Tüm gönderiler : 1272
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 27.03.2008 14:21:45
�zlem her zamanki gibi G�lce�ye katiliyorum.. Az �nce de bir sayfaya yazmistim.. Havuc iyi bir baslangictir.. P�re yapip ilk g�n 2-3 tatli kasigiyla baslanir ve 3-4 g�n sirf havuc verilip daha sonra sebzeler eklenirse bebegin bagirsaklari zorlanmaz..

Ben Arda Ege�ye anne s�t�nden baska 5,5 ay su dahil hic birsey vermedim.. ��Su icir, ileride alismaz dediler��.. Alakasi yok.. 5,5 ayda baslamamizin sebebi; Almanya�da dogan bebekler D vitamini haric hic bir vitamin almiyor ve 6. ayda et yemeye baslamalilar.. 

Yukarida yazdigim sekilde yavas gecisler sonucu Allah�a s�k�r ne kabizlik ne alerji yasadik.. Tabii ki b�nyeye bagli ama ne kadar dikkat edilirse o kadar �n�ne gecilir bu durumlarin..

Sabredin yani, kimseye de kulak asmayin.. Bolca okuyun ki her s�ze verilecek cevabiniz olsun.. Bilginizle insanlari susturdugunuzda bir daha �neri verecek olduklarinda 2 kere d�s�n�yorlar, sen en iyisini bilirsin diyorlar.. Hepsi tecr�beyle sabittir..
ELIF & ARDA EGE

eylüldeizmir
  • Tüm gönderiler : 1272
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 27.03.2008 14:25:14
Amerika�daki yogurt olayina bende sasirdim c�nk� burada 7 aydan sonra tavsiye ediliyor yogurt.. Bizde 7 ayda baslamistik.. Her doktor ayri fikir veriyor.. Bunlar bir standarta sokulmali aslinda.. Annelerin kafasini corba yapiyorlar..
ELIF & ARDA EGE

nazan samıt
  • Tüm gönderiler : 6938
  • Bölge: http://ordeklerim.blogspot.com/
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 27.03.2008 15:09:53

Orjinalden alıntı: C U D A N A

ek gidada

meyva suyuyla ilgili sunu söyliyebilirim nacizane:
ben can'a daha meyve suyu vermedim...

nedenleri:

- tatli bi baslangic yapmak oldukca risklidir...
daha sonra anne sütü yada sebze konusunda sorun cikabilir...

- meyve suyu posali olmadigi icin sindirime yardimci diil...
bebeklerin posali gidalara ihtiyaclari var...
meyveyi püre seklinde vermek daha akilci...

- önemli bi ek gida prensibi de,
bebegin kasikla beslenmesi,
gidayi agzina almasi,
dilinde hissetmesi,
disetleri ve damagiyla ezmeye calisip yutkunmasi...
bu asamalari sivi gidalarla kaydetmek maalesef mümkün diil...

-6. aydan sonra bebegin ihtiyac duydugu iki sivi var:
su ve anne sütü... (anne sütü yoksa formül mama)

- ileriki aylarda meyve suyu vermek yine riskli,
bu kez tatli olmasi ve fazla kalori icermesinden dolayi
ana ögünlerde istahsizlik görülebilir...

evet gülce bende ilk meyve suyu yerine püresini tercih ediyorum çünkü posa çok önemli ben daha başlamadım ama büyük kızımda püreyle başladım veee hiiççççç çiğneme sorunumuz olmadı ben kahvaltıyla başlamıştım ve yağsız tuzsuz beyaz peynir salatalık yoğurt başlamıştım yalnış hatırlamıyorsam ve onlarıda ezmeden küçük parçalar halinde vermiştim her verdiğimi yediğinde çok mutlu olmuştum ve benim kızım kesinlikle yemek seçmiyor etinden sebzesine balığına kadar herşeyi yiyor
arkadaşlar ek besine geçmek çok zevkli eğer siz bunu sorun yapar ve stres olursanız bebeğinizde sorun yapıyor sabır ve hoşgörü kesinlikle bebeğinize zorla yedirmeyin yemiyorsa erteleyin sadece ve sakin mutlu olduğunuz zamanlarda başlayın yedirmeye inşallah bu kızımada 6. ay bitince başlayacam vee yine aynı şekilde düşünüyorum birde benim kızım hiç hazır mama yemedi bazı arkadaşlardan duyuyorum yemek sularından tattırıyoruz diye bizim yediğimiz yemekler kesinlikle bebeklerimize uygun değil salça tuz ve yağ oranı çok fazla ben kızım için küçük bir tencere almıştım makarnasını bile ona göre yapardım mesela makarnasını tavuk suyuyla haşlar suyunu süzmezdim birde demiri yüksek besinlerle süt ürünleri vermeyin ben kızıma bu sayede hiç demir ilacı kullanmak zorunda kalmadımdaha aklıma gelirse yazarım ama şunu üstüne basarak söylüyorum çocukların salça yağ ve tuza ihtiyacı yokturbeyzam 3 yaşına yaklaştı hala yumurtasını tuzsuz yer

zumra buyurken
  • Tüm gönderiler : 9598
  • Bölge: Üyelik 2004
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 27.03.2008 15:27:53
arkadaşlar bikaç sorum var ,

mesela elma suyu vericez ilk gun üç dört çay kaşığı uygun mu?açken vermek lazım ya haliyle bunla doymaz çocuk hemen ardından emzirmek mi gerekir?gün içinde sadece 1 kere mi vericez gerisi hep emzirme mi olacak?

bir de nazancım elma suyu değil püresi demişsin.. nasıl hazırlıycaz bunu?

bu konuda çok cahilim şimdiden öğrenmeye başlasam 6 aya anca yetişir

ek gıda olarak hazır mama vermek lazım mı hani sütlü pirinçli yazıyor ya üzerlerinde

nazan samıt
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 27.03.2008 15:46:32
nurdancım eğer suyunu vereceksen ilk gün bir kaç çay kaşığı açken ve başka hiç bir şey vermeyeceksin tabiki emzir yetmez
ikinci püreyi rendeyle ya da blenderla yapıyorsun rendeyle yaparsan en küçük tarafıyla rendeleyeceksin başka birşeye gerek yokkabuğunu soy rendele püre budur yani
hazır mama şartı yok bence tamamen bebeğin seçimiyle ilgili beyza sevmemişti hiç bir mamayı

...dP...
  • Tüm gönderiler : -1379
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 27.03.2008 15:53:22

nurdancım eğer suyunu vereceksen ilk gün bir kaç çay kaşığı açken ve başka hiç bir şey vermeyeceksin tabiki emzir yetmez
ikinci püreyi rendeyle ya da blenderla yapıyorsun rendeyle yaparsan en küçük tarafıyla rendeleyeceksin başka birşeye gerek yokkabuğunu soy rendele püre budur yani
hazır mama şartı yok bence tamamen bebeğin seçimiyle ilgili beyza sevmemişti hiç bir mamayı
e

bi yanlışı düzeltmek isterim....
bebeklerin gıdaları metal rendeden geçirilmez, sadece ve sadece cam rende kullanılır... oksitlenme nedeni ile.. cam rende de büyük marketlerin hepsinde kolaylıkla bulunabilir...

ikincisi ek gıdada hiç sorun yaşamamış bir anne olarak şunu önemle belirteyim: hiç birşeyde blender kullanmadım....!!! onun rahatlığına alıştırır pürüzsüz mamaları verirseniz, normal gıdalara alıştırmanız çok zor...

zumra buyurken
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 27.03.2008 16:11:24

Orjinalden alıntı: Nilsun...

e

bi yanlışı düzeltmek isterim....
bebeklerin gıdaları metal rendeden geçirilmez, sadece ve sadece cam rende kullanılır... oksitlenme nedeni ile.. cam rende de büyük marketlerin hepsinde kolaylıkla bulunabilir...

ikincisi ek gıdada hiç sorun yaşamamış bir anne olarak şunu önemle belirteyim: hiç birşeyde blender kullanmadım....!!! onun rahatlığına alıştırır pürüzsüz mamaları verirseniz, normal gıdalara alıştırmanız çok zor...

ay ben de neden herkes cam rende kullanıyor diye merak ediyordum nilsun sağol

evet blender iyi değil yeğenime kızkardeşim öyle yaptı çocuk kocaman olmuştu ekmek içi bile yiyemiyordu  blender kullanmayı düşünmüyorum

sağol nazancım ama bebek yutabilir mi ki püreyi boğulmasın ya

nazan samıt
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 27.03.2008 16:14:45
evet blender bende kullanmıyorum rendede cam tercih edilirse daha sağlıklı olur demeyi unutmuşum ben biliyorum ya herkes biliyor gibi geliyor benim kısa zaman yeni bir cam rende bulmam lazım eskiyi bulamıyorum taşınırken çok şey kayboldu nurdan az az yani küçücük ver dene yutamazsa zaten ek gıdaya hazır değildir
<mesaj tarafından düzenlendi nazan samıt on 27.03.2008 16:21:47>

yaren2009
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 27.03.2008 21:43:58
Kızlar size bir öneri eğer bebekleriniz elmayı rendeleyerek yiyemiyorsa şöyle yapın elmayı dörde bölün çok az suda yumuşayana kadar haşlayın suyunu dökmeyin 1-2 çay kaşığı bebişinize verirsiniz ve elmayıda ezerek azar verebilirsiniz

...dP...
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 27.03.2008 22:53:28

Orjinalden alıntı: evoo

Kızlar size bir öneri eğer bebekleriniz elmayı rendeleyerek yiyemiyorsa şöyle yapın elmayı dörde bölün çok az suda yumuşayana kadar haşlayın suyunu dökmeyin 1-2 çay kaşığı bebişinize verirsiniz ve elmayıda ezerek azar verebilirsiniz

vitamini kalmaz...

cam rendeden geçirince bayağı sulu oluyor püre rahatlıkla verirsiniz..

yaren2009
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 27.03.2008 23:34:29

Orjinalden alıntı: evoo

vitamini kalmaz...

cam rendeden geçirince bayağı sulu oluyor püre rahatlıkla verirsiniz..

Vitamini kalır canım bana doktorum önermişti bende aynı şeyi söylemiştim oda bana birnevi hoşaf gibi düşün demişti.Sadece tavsiye benimki isteyen yapabilir

C U D A N A
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 27.03.2008 23:37:48
biz de baslarda meyveleri haslayip verdik
uzman tavsiyesi üzerine...
ama öyle saatlerce fokur fokur diil,
yumusayincaya kadar...
direkt cig baslamanin uygun olmadigini söylemisti doktorumuz da...

www.portakalradyo.de

...dP...
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 27.03.2008 23:43:30
ok o zaman...
bizim dr gereksiz bulmuştu

E V R E K A
  • Tüm gönderiler : 8317
  • Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 27.03.2008 23:44:41

Orjinalden alıntı: C U D A N A

biz de baslarda meyveleri haslayip verdik
uzman tavsiyesi üzerine...
ama öyle saatlerce fokur fokur diil,
yumusayincaya kadar...
direkt cig baslamanin uygun olmadigini söylemisti doktorumuz da...

Gülce'ye katılıyorum.

Bize de doktorumuz haşlayıp verin dedi.

Arkadaşın dediği gibi suyunu dökmeyin çünkü tüm vitamini suyunda demişti

C U D A N A
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 27.03.2008 23:45:28
bence de artik gereksiz zaten...
essek kadar oldular teyzesi...
bi de yürüseler...

www.portakalradyo.de

...dP...
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 27.03.2008 23:47:59
sizinki kaç yaş büyüktü bizimkinden

*AYŞEGÜLCE*
  • Tüm gönderiler : 1689
  • Bölge: CENNET İZMİRİN İNCİSİ 35/5 KARŞIYAKA
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 28.03.2008 00:04:54
Eeee ne de olsa abi oluyo çocuk ister istemez büyücek ...
ilk 6 ay sadece anne sütü veren ve asla su bile vermeyen diğer bir anne de bendenizim ve bunun için içim çok rahat her ne kadar çevrem ve eski kafalar caniii gözüyle baksalar da...
Ek gıda konusunda acele etmeyin arkadaşlar nasıl olsa herşey yicek içicek hemen büyütmeyin bebişleri sadece süt koksun ağızları...

<mesaj tarafından düzenlendi *AYŞEGÜLCE* on 28.03.2008 00:07:51>

C U D A N A
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 28.03.2008 00:19:23

sizinki kaç yaş büyüktü bizimkinden

neyse konuyu bölüp dagitmadan
6 ay öncesi ek gidayla ilgili bisi söylemek istiyorum:

bicok yerde anne sütü almayan,
mama ile beslenen bebeklerin 4. ayda ek gidaya baslamasi gerektigine dair
söylemlerle karsilastim burda...

bunun nasil bi mantigi olabilir acaba diye düsündüm...
yani mama bu denli sihirli bi sivi midir ki,
bebegin midesini, bagirsaklarini/sindirim sistemini
bu kadar cabuk
sebzeye, meyveye ve bicok kati gidaya hazirlar???...

bu anne sütünün 6 aydan önce yapamadigini,
mama 4 ayda yapabiliyomus demek ki...
mama endüstrisine sevgi ve saygilarimi yolluyorum...
anneleri buna inandirdiklari icin de ayrica tebriklerimi sunuyorum...

www.portakalradyo.de

*AYŞEGÜLCE*
  • Tüm gönderiler : 1689
  • Bölge: CENNET İZMİRİN İNCİSİ 35/5 KARŞIYAKA
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 28.03.2008 00:29:00
Bence bunu yaparak kendilerini tükaka yapıyolar aslında yani anne sütü değil de mama veriyosanız ek gıda vermekte yarar var çünkü formül mamalar yeterli gelmiyor gibi bi anlama geliyor bi başka açıdan...

nazan samıt
Ynt: ek gidada meyva suyu konusu - 28.03.2008 08:58:46
evet arkadaşlar çocuğum olmadan önce bende  mama olmazsa olmaz sananlardandım ama çocuğum oldu başladım harıl harıl araştırmaya hatta ortalıkta bazı söylentiler bile duydum mamaların içindeki katkı maddelerinin zeka geriliği yaptıına dair sonra bunlar yalanlandı falan neyse ilk kızıma mecburen 5 aylıkken ek besine başladım 3.5 aylıkken emmeyi bıraktı bende sağdım çaykaşığıyla verdim herkes mama ver dedi hayır dedim o ilk altı ay anne sütü alacak mama getirip bıraktılar önüme açmadım sağdım çay kaşığıyla verdim onu bile bağırarak alıyordu birde ben elimle sağıyordum çok zorluklar çektim neyse artık ağzı değmediği için sütüm yetmedi ekbesine başladım ama kızım mama almadı anneside karşı nasıl olsaama 1.5 ay bir fiil uğraştım içim rahat o yüzden ek besine başladıktan  sonra kızım emmeye başladı bizim böyle oldu zehrada emmedi belli süre ama bu 15 gün falan sürdü şükür şimdi emmeye devam ediyor az kaldı 6 aya ve6. ay olduğu gün büyük bir zevkle ek besine başlayacam  neden anlattım bunları mücadele verin çocuğunuz emsin ben çokta inanmıyorum süt yetmeme olayına çünkü ben büyük kızımda sağdığımda sadece tek göğsümden 25 ml. çıkıyordu ben yarım çay bardağı çıktığı zaman havalara uçuyordum vee kızım gayet tombişti yetiyordu yani

hamideberke
  • Tüm gönderiler : 939
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 02.04.2008 03:37:34
merhaba kızlar yazdıklarınızı okuduktan bizde nisan aynın 15de ek gıdaya başlıycaz ama bende yavaş yavaş bebeğimi farklı tatlara alıştırsam deyip elma suyuyla başladım ama benim bebeğim feci öğürdü kusuyodu nerdeyse.suda içmiyo aynı şekilde öğürüyo.biz nası başlıycaz ek gıdaya yaa yardım bana en acilinden bi akıl verinn.

hamideberke
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 02.04.2008 03:54:42
ek gıdaya başlarken meyve suyuyla  ve 1 çay kaşığıyla başlayın diyolar ama ben nerde hata yapıyorum.benim bebeğim acaba anne sütüyle tam doyduğu için mi farklı gıda istemiyor

zumra buyurken
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 02.04.2008 13:40:41
canım okuduğum heryerde bebek açken başlayın diyor..önce meyve suyunu ver sonra emzir..ben tecrubeli değilim arkadaşlar yazarlar eminim

hamideberke
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 02.04.2008 13:48:12
ben zaten açken denedim canım ama feci öğürüyo.meyve suyu,yoğurt denedim ama hep öğüdü.yani öle çokta vermedim çay kaşığının ucuyla farklı tat denesin alışsın diye azıcık verdim ama öğürdü.istemiyo ,nası yapıcaz bilmiyorum.tecrübeli olanlardan yardım bekliyorum arkadaşlar.

zumra buyurken
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 02.04.2008 13:52:40
emzik alıyor mu?emziği meyve suyuna batırıp batırıp yalatsan belki alışır sonra kaşığa gecersin? bizimki emzik filan almıyor bakalım zmaanı gelince biz napcaz

Ebru_Arda&Nehir
  • Tüm gönderiler : 3903
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 02.04.2008 14:17:28
Biz ek gıdaya ilk olarak havuç suyu ile başladık. 1 hafta kadar önce havucun suyu sonra rendesini verdim öğle öğününde. Doktorumuz ilk havucu tavsiye etti meyve ile başlarsam tatlıdan sonra sebzeleri istemeyebileceğini söyleyince kafama yattı. Sonrasında havucu ve patatesi haşlayarak püre haline getirip suyu ile beraber çorba kıvamında verdik. Sebze çorbasına geçiş gibi. 1 hafta da böyle geçti. Sebzelerden sonra bir de pirinç eklendi çorbaya. Derken, ayına göre mevsim sebzeleri arttırılark sebze çorbasının içeriği genişledi.

Bu havuç patates denemelerini yaparken 2. hafta da sabahla öğle arası, meyveye geçtik elma suyu ve püresi şeklinde.

Alıştırmalardan sonra yoğurdu 7. ayda verdik gaz yapan bir besin olduğundan. Yoğurdu da öğlen ve akşam arası verdim .Akşamları 7. ayda sütlü pirinçli kaşık mamasına başladık. Sabah kahvaltısı olarak da aptamil, tuzu alınmış peynirle bulamaç şeklinde kahvaltıya başladı, içine ceviz rendesi, ekmek vs. eklendi zamanla. Katkılı olduğunu düşündüğümden labne kullanmadım

Öğünlerimiz bu şekilde oturdu ama içeriği gelişti tabi ayına uygun olarak

zumra buyurken
Ynt: 4. AYA GİRDİK EK GIDAYA BAŞLIYCAZ - 02.04.2008 15:15:37
tam olarak ne zaman başladınız ek gıdaya cetvellerinizden anlamadım ben

Sayfayı değiştir: 123 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 3, mesajlar 1 to 40 of 115