PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA

Sayfayı değiştir: 12345678910 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 10, mesajlar 1 to 40 of 386
Yazar Mesaj
serap_41
  • Tüm gönderiler : 1314
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: KOCAELİ-SERAP-23
PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 01.04.2008 12:07:15
Selam arkadaşlar 35 haftalık doğan prematüre bir kızım var.Bizde burda kendi deneyimlerimizi paylaşsak.Gelişimlerinii yazalımmı?Ne kadar zamanda yaşıtlarına ulaştılar?Kilo alımları nasıl idi?
Benim kızım 38 günlük.İlk iki hafta çok kilo verdi.Şİmdi yeni almaya başlıyor.Ne gibii kontrollere götürdünüz bebeğinizi?Biz göz muaynesi ve işitme testi yaptırıcaz.İnşallah sorun çıkmaz?Birde kızım maşallah çok hareketli nasıl kilo alır bilmiyorum

aysenorhan
  • Tüm gönderiler : 9
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 01.04.2008 15:11:49
selam, endişelerini çok iyi anlıyorum çünkü 18 mart ta benim de 35 haftalık bebeğim oldu.dilerim bebeklerimiz en kısa zamanda kendilerini toplarlar.bizim doktorumuz özellikle prematüre bebeklerde kullanılan anne sütünü zenginleştiren özel bir mama önerdi.anne sütüne karıştırılarak günde tek öğünde veriliyor.kesinlikle biberonla verilmiyor.memeden kesilmemesi için.benim eşim de doktor.mamanın siparişi verildi.yarın gelecek.umarım işe yarar.istersen sen de doktorunla bunu paylaş.belki önerecektir.
sevgiler...
Ayşen

parpali...
  • Tüm gönderiler : 775
  • Bölge: ist/ortaköy
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 01.04.2008 15:28:26
SLM

İKİZLERİM 35. HAFTADA DOĞDULAR.OĞLUM 2750  KIZIM 2250 GR İDİ.ŞİMDİ 4.5  AYLIK OLDUK VE YAŞITLARINI YAKALAYIP GEÇTİLER BİLE 7 KG CİVARINDALAR VE BOYLARI DA 64 CM VE DOĞDUKLARINDA 46 CM İDİLER.ANNE SÜTÜ VE PRE APTAMİL İLE BESLEDİK ŞU AN APTAMİL 2 ANNE SÜTÜ VE EK GIDAYA BAŞLADIK...ÇOK ŞÜKÜR SAĞLIKLILAR VE HEM SOSYAL HEM FİZİKSEL GELİŞİMLERİ ÇOK İYİ..

ENDİŞELENMEYİN VE SABIRLA VE SEVGİYLE ÇOCUĞUNUZUN BAKIMINI YAPIN VE MÜMKÜNSE HERGÜN DEĞİLSE GÜNAŞIRI MUTLAKA YIKAYIN.SU BEBEĞİ GRÇEKTEN ÇABUK BÜYÜTÜYOR

SEVGİLERR
KELEBEKLERİM 1YAŞINDA...

zzeynepp
  • Tüm gönderiler : 3275
  • Bölge: İstanbul
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 01.04.2008 15:41:21

Orjinalden alıntı: arda@ada

SLM

İKİZLERİM 35. HAFTADA DOĞDULAR.OĞLUM 2750  KIZIM 2250 GR İDİ.ŞİMDİ 4.5  AYLIK OLDUK VE YAŞITLARINI YAKALAYIP GEÇTİLER BİLE 7 KG CİVARINDALAR VE BOYLARI DA 64 CM VE DOĞDUKLARINDA 46 CM İDİLER.ANNE SÜTÜ VE PRE APTAMİL İLE BESLEDİK ŞU AN APTAMİL 2 ANNE SÜTÜ VE EK GIDAYA BAŞLADIK...ÇOK ŞÜKÜR SAĞLIKLILAR VE HEM SOSYAL HEM FİZİKSEL GELİŞİMLERİ ÇOK İYİ..

ENDİŞELENMEYİN VE SABIRLA VE SEVGİYLE ÇOCUĞUNUZUN BAKIMINI YAPIN VE MÜMKÜNSE HERGÜN DEĞİLSE GÜNAŞIRI MUTLAKA YIKAYIN.SU BEBEĞİ GRÇEKTEN ÇABUK BÜYÜTÜYOR

SEVGİLERR

Aman maşallah!!! Darısı diğer prematüre bebişlerin başına.
Bizde erken doğduk ama  tam 37 hafta dolduğu için prematüre sınırını geçtik.

nazan samıt
  • Tüm gönderiler : 6938
  • Bölge: http://ordeklerim.blogspot.com/
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 01.04.2008 15:41:57
benim kızımda 34 haftalık 2400 doğdu şu an 5 aylık ve 6.5 kilo hastalandığı için son ay kilo alamadı ve sadece anne sütü aldı başka hiç birşey vermedim ve normal çocuklar 5 aylık oturamazken benim kız desteksiz oturmya başladı merak etmeyin öyle hızlı kilo alyorlarki şok olacaksınız hala sadece anne sütü alıyor

serap_41
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 01.04.2008 16:19:37
bende şu anda sadece annesütü veriyorum.Geçen hafta kilo alımı gayet iyi dediği için mama sormadım bile gönlüm elbette sadece anne sütü alması.İnşallah toparlar kendini.
Ayşen bebeğin emmiyormuyduda mama takviyesine başladınız?
Bu arada mine ikizlerine kocaman bir maşallah.Ne güzel toplamışlar kendini.Bende kızımı gün aşırı yıkıyorum.Yazın sudan çıkarmıycam
Nazan çok geçmiş olsun sizede.Bizim kızda bazen inanamayacağım şeyler yapıyor.Maşallah

benisa
  • Tüm gönderiler : 222
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 01.04.2008 16:22:17
merhaba benim ikizlerim 38. haftada doğdu. pek prematüre sayılmazlar ama doğum kiloları düşüktü. kızım 48.cm 2.650 oğlum 47 cm 2.600 doğdu.ilk haftalarda bütün bebekler genelde biraz kilo verirler. ilk 6 ay neredeyse sadece anne sütüyle beslendiler. kilo alımları ayda 800 - 1000 gr arasındaydı. ek gıdaya geçtikten sonra kilo alımları azaldı. oğlum şu an 78 cm 10.5, kızım 82 11 kilo civarında. ikiside çok aktif ve sosyal bebekler. gelişimlerinde şimdiye kadar hiç problem yaşamadık inşallah bundan sonra da yaşamayız. doğum sonrası bakım özellikle prematüre bebekler için çok önemli.

secetu
  • Tüm gönderiler : 2245
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 01.04.2008 16:31:04
benimde kızım 36 haftalık doğdu.2500 kilo 48 cm..sadece anne sütü alıyor kilo alımı gayet iyi olduğunan dr başka şeye hiç gerek duymadı

nazan samıt
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 01.04.2008 16:32:53

Nazan çok geçmiş olsun sizede.Bizim kızda bazen inanamayacağım şeyler yapıyor.Maşallah

sağol canım bundan 25 gün önce dizanteri oldu ishal ve karın ağrısı yüzünden emememesi zayıflattı şükür şimdi çok iyi ama o hastalık yüzünden toparlanamadı bu ay inşalah ek besine geçecez prematüre olunca insan her yaptığ harekete daha çok seviniyor bizimki doğduğunda emmeyi bile bilmiyordu büyük kızım 3700 doğunca bu çok küçük geldi bize

serap_41
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 01.04.2008 16:36:59
ayy kıyamam ben kuzucuğa.gerçekten dediğin gibi prematüre olunca yaptığı herşeye daha çok seviniyor insan.Bende sürekli kızıma bakmaktan başka bir çocuk görsem ayy bu ne kdara şişmanlamış diyorum halbuki çocuk aynı kiloda

papatyamm
  • Tüm gönderiler : 2443
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 01.04.2008 16:41:28
benim kızımda 36 haftalık doğdu 2200 gr ve 44 cm doğdu onu kucağıma aldığımda bakamayacağımdan çok endişelenmiştim çok küçüktü nasıl büyüyecek diye az kafay takmadımilk ay sadece beni emdi ve gelişiminin gayet ii olduğunu söyledi doktorumuz böyle giderse 3,4 ayda yaşıtlarına yetişir dedi haa birde supravit diye bir vitamin kullaıyoruz ikinci konturolümüz cumaya inşallahhhher şey yolundadaır

cinarefe
  • Tüm gönderiler : 298
  • Bölge: heryerden
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 01.04.2008 17:53:52
en kuçuk bızız galıba ogluym 35 haftalık 1770 gr 47 cm dogdu 15 gun önce 6.450 gr 66 cm dı şuan bılmıyorum 6 aylık olunca asımız var ozaman ögrencez

serap_41
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 03.04.2008 14:41:42
selam kızlar;
Ben kızıma rezene çayı vermek istiyorum acaba sizler verdinizmi hiç.Çok küçük diye tereddüt ediyorum

papatyamm
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 03.04.2008 15:59:29
hayır canımcım hiçç vermedim niye vermek istiyorsun kiiçok mu gazı var?

cinarefe
  • Tüm gönderiler : 298
  • Bölge: heryerden
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 03.04.2008 19:08:42
cnm ben hep papatya cayı verdım çok ıçıyodu ve rahatlatıyordu

nazan samıt
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 03.04.2008 20:12:41
verebilirsin canım ben verdim dr.a sorarak 40 ı çıkmış galiba 1 aydan sora verilebiliyor

serap_41
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 03.04.2008 21:07:27
sağolun kızlar yarın doktora götürücem bakalım göbek fıtığımız var o arada onuda sorayım.Bende rahatlatmak için vermek istiyorum zaten gaz ilacı kullanıyoruz ama yinede gazdan kıpkırmızı oluyor dayanamıyorum
Nazancım evet canım bugün çok şükür 40 ımız çıktı
sibelcim papatya çayını aktardanmı alıp veriyorsun

zumra buyurken
  • Tüm gönderiler : 9598
  • Bölge: Üyelik 2004
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 03.04.2008 21:33:41
gaz ilacı ne kullanıyosun? metsil se at çöpe.. sub simplex al

nazan samıt
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 03.04.2008 21:41:03

Orjinalden alıntı: serap_41

sağolun kızlar yarın doktora götürücem bakalım göbek fıtığımız var o arada onuda sorayım.Bende rahatlatmak için vermek istiyorum zaten gaz ilacı kullanıyoruz ama yinede gazdan kıpkırmızı oluyor dayanamıyorum
Nazancım evet canım bugün çok şükür 40 ımız çıktı
sibelcim papatya çayını aktardanmı alıp veriyorsun

serapcım bizimkiler aynı galiba bizimde göbek fıtığı var baya küçüldü bizimki çok büyüktü göbek dışarda ve aşağıya doğru sarkıyordu bize dr. bantlayın dedi normalde önermiyoruz ama çok büyük dedi bir dahada kontrole götürmedik burda çocuk cerrahı yoktuda yeni geldi bir ara götürürüz kırkınızda hayırlı olsun

ECEINCI
  • Tüm gönderiler : 645
  • Bölge: istanbul
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 00:41:11
SERAP SÜPER DÜŞÜNMÜŞSÜN BU SAYFAYI AÇMAKLA.. BENİM DE İKİZLERİM VAR...DÜN 1 AYLIK OLDULAR.. 33+3 DE DOĞUM YAPTIM..BİRİ 2000 45 CM DİĞERİ 2200 46 CM.. 1. AY KONTROLUMUZDE BİRİ 2.500 DİĞERİ 2.600 DÜ. DR UM İYİ GİDİYOSUNUZ DEDİ. ANNE SÜTÜ VERDİM Bİ TEK.. AMA ANNE SÜTÜNE KATILAN PROTEİN TAKVİYESİ VERDİ DR UM.. ONU KULLANDIM DEVAMLI..D VİTAMINI KULLANIYORUM EXTRADAN.

YANLIZ BİŞİ SORUCAM BENİM KIZLAR GÜNDÜZLERİ 4 GECELERİ DE 6 SAATE KADAR UZUYO UYUMALARI..GENELDE BEN KALDIRIYORUM.. UYANDIRMAYA ÇALIŞIYORUM AMA UYANMAK ISTEMIYOLAR BEN DE BIRAKTIM ARTIK NE ZAMAN ISTERLERSE O ZAMAN KALKIYOLAR.. TABİİ 6 SAATİ GEÇİRMİYORUM.. BU NORMAL MI.. DÜZENE Mİ GİRDİLER..YOKSA FIRTINA ONCESİ SESSİZLİK Mİ??

İKİZ ANNELERİ NE Bİ SORUM VAR İKİSİ AYNI ANDA UYANINCA YEMEK OLAYINI NASIL ÇÖZÜYOSUNUZ..??

bizzz
  • Tüm gönderiler : 995
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 00:55:31
Merhaba arkadaşlar

evet bu sayfa iyi olmuş.

Sanırım genelde ikizler var prematüre olarak

Biz de 35+3 de doğduk.
Biri 1.940 45 cm.diğeri de 2.825 gr. ve 47 cm.di.

ama inanın çok hızlı büyüyorlar.Aydaşlarını boy ve kilo olarak geçmiş durumdalar.
Biz bir ay sadece anne sütüyle gittik.
Sonra anne sütü+ mama verdik.

bizzz
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 01:04:02

Orjinalden alıntı: gözdenil

SERAP SÜPER DÜŞÜNMÜŞSÜN BU SAYFAYI AÇMAKLA.. BENİM DE İKİZLERİM VAR...DÜN 1 AYLIK OLDULAR.. 33+3 DE DOĞUM YAPTIM..BİRİ 2000 45 CM DİĞERİ 2200 46 CM.. 1. AY KONTROLUMUZDE BİRİ 2.500 DİĞERİ 2.600 DÜ. DR UM İYİ GİDİYOSUNUZ DEDİ. ANNE SÜTÜ VERDİM Bİ TEK.. AMA ANNE SÜTÜNE KATILAN PROTEİN TAKVİYESİ VERDİ DR UM.. ONU KULLANDIM DEVAMLI..D VİTAMINI KULLANIYORUM EXTRADAN.

YANLIZ BİŞİ SORUCAM BENİM KIZLAR GÜNDÜZLERİ 4 GECELERİ DE 6 SAATE KADAR UZUYO UYUMALARI..GENELDE BEN KALDIRIYORUM.. UYANDIRMAYA ÇALIŞIYORUM AMA UYANMAK ISTEMIYOLAR BEN DE BIRAKTIM ARTIK NE ZAMAN ISTERLERSE O ZAMAN KALKIYOLAR.. TABİİ 6 SAATİ GEÇİRMİYORUM.. BU NORMAL MI.. DÜZENE Mİ GİRDİLER..YOKSA FIRTINA ONCESİ SESSİZLİK Mİ??

İKİZ ANNELERİ NE Bİ SORUM VAR İKİSİ AYNI ANDA UYANINCA YEMEK OLAYINI NASIL ÇÖZÜYOSUNUZ..??

öncelikle tebrik ederim...
bizimkilerin uyku düzenleri çok kötüydü.
22. gün civarı gaz sancıları başladı.Ve 2 saatte bir beslenirlerdi.
Sadece kan şekerleri düşük olduğu dönemde yani ilk 5 gün sürekli uyudular.
Sonra beslenmeyi başarınca ve kan şekerleri normal seviyeye ulaşınca ,uykusuz günler başladı.

2 saatte bir beslenip ,1 saat kadar da uyurlardı.Geri kalan 1 saat de de gaz çıakrması ve bakımları ile geçerdi.

6 saat uyumaları çok.Bebekler ilk 2 ay 3 saat arayla beslenmeliler.
Yoksa kan şekerleri düşebilir.Pankreasları şuan dengeleyecek şekilde değil.

Sen 3 saat geçince mutlaka besle.

Doktorun birşey demedi mi bu konuda.
Bizi özellikle uyarmıştı. 3 saati geçirmeyin diye.

2 aylık olunca bizim beslenme aralığımız 3 saate çıktı.
İlk 2 ay 1,5-2 saatte bir beslerdik.

Biz ilk 2,5 ay annemle baktık.
Ben hem emzirdim hem sağdım.
Emzşirirdim kalanı sağardım.
Uyandıklarında anne sütü varsa anne sütü yoksa mama verirdik.
% 75-80 anne sütü ağırlıklı beslendiler.

İkisine sütüm yetmedi tabiii.Çünkü hem çokkkk hem de sık beslenirlerdi. Aylık kilo alışları 1 kg.üzerindeydi.
<mesaj tarafından düzenlendi bizzz on 06.04.2008 01:10:32>

bizzz
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 01:07:32
İkisi aynı anda uyanınca ne yapıyordunuz diye sormuşsun yaaa

bizimkiler zaten genelde uyanıklardı
ama normal periyodta ben birini emzirirdim annem alır gazını çıkarır bezini değiştirirdi .Sonra ben diğerii emzirirdim.

Veya birine mama diğeri de anne sütü verirdik.Ben emziriyorsam annem de biberonla süt  veya mamasını yedirirdi.

kiyazzzz:)
  • Tüm gönderiler : 3709
  • Bölge: niye bize mi geleceksin?
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 08:43:59
1 aylık bebekler için 6 saat uzun bir süre en fazla 3 saatte bir uyandırıp emzirmelisiniz.bu ayda düzene girmez uykuları.uyanmıyolarsa altlarını açıp öyle emzirin uyanacaklardır.

♥ ♥ ♥

Kartopum
  • Tüm gönderiler : 1002
  • Bölge: balıkesir..
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 12:05:33
bizde geldik
benim kızımda 36+6 da 3800 kg 47.5 cm olarak doğdu doktorumuz daha kalsaydı ne olcaktı bilemiyorum demişti ama 7. günümüzde 3350 kg düştük dünde kontrolümüz vardı 5.500 olmuşuz doktorumuz kilonuza iyi diyorum 5800 olsaydı çok iyi diyecektim dedi yani beğenmedi bizi:))))

ECEINCI
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 12:38:21
DR UMLA UYKU OLAYINI KONUSTUM.. 4 SAAT NORMAL DEDI.. BENDE 4 SAATI GECIRMIYORUM SIMDI..

ECEINCI
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 12:43:35
BİZZZ BEN TEK BAŞIMA BAKIYORUM. ANNEM 1 SOKAK AŞAĞIMDA OTURUYO AMA BEN YANLIZ BAKMAK ISTIYORUM.. BUNA ALIŞMAM LAZIM DİE DÜŞÜNÜYORUM.. YANIMDA TEMİZLİK İÇİN YARDIMCIM VAR ÇOK SIKIŞMAZSAM ONDAN DA YARDIM İSTEMİYORUM..ŞU AN AYNI ANDA UYANMIYOLAR ALLAHTAN.. HEP AYNI BEBEĞİ ÖNCE YEDİRİNCE OTOMATİKMAN ÖNCE UYANAN DA AYNI BEBEK OLUYO.. ÇOK NADİR AYNI ANDA UYANIYOLAR O ZAMANDA YARDIM EDECEK BİRİ OLUYO EVDE..İNŞALLAH HEP BÖLE GİDER...

bizzz
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 12:53:02
Gözdenil uyuma saatleri çok uzun olduğu için ,tek bakmakta zorlanmazsın..
Gaz probleminiz de hiç olmaz inşallah.
Biz çok sık beslendiğimizden dolayı çok da gazımız vardı.

3 ay.da hepsi bitti çok şükür.
Kendim bakacağım diye kendini kasma.
Sen bol bol dinlenmelisin uyumalısın ki sütün bol olsun.

Zaten bir süre sonra kendin bakarsın.
Biz maşallah 16 aylık olduk ,ben şimdi zorlanıyorum kendim bakmaya.Büyüdükçe herşey daha da zorlaşıyormuş

TAVŞANCIK
  • Tüm gönderiler : 6040
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 06.04.2008 14:31:49
Aaaa ben bu sayfaya niye bakmamışım acep???

Mert Eren de 31 haftalık 39 cm ve 1866 gr doğdu.22 gün yoğun bakımdan sonra evimizdeyiz...Bu süreçte sadece bir kez hasta oldu (bronşiyolit) çok şükür.Onu da anne sütü verdiğimiz için dr antibiyotiksiz atlatmak istedi.Öyle de oldu...Şu anda anne sütü dışında birşey vermiyorum.Ama memeden emme alışkanlığımız olamadı.Sürekli sağıyorum.O sağlıklı olsun da razıyım ne yapayım...

3 hafta önce 58 cm ve 5800 gr dı...haftaya kontolümüz var 6 aylık (yani aslında 4 aylık) olucaz.Bakalım ne olmuş?

aysenorhan
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 15.04.2008 11:36:51
minik oğlumla uğraştığım için geç cevap yazabildim,kusura bakma. emiyor oğlum ama kilosu bir türlü istediğimiz rakama ulaşmadı.bu perşembe kontrolümüz var umarım artık kilosu beklenen düzeydedir ve sadece anne sütüyle devam ederiz.zaten dr.umuz da eğer istediğimiz düzeye gelirse sadece anne sütü ile devam edeceğiz demişti.
bizim sorunumuz göbeğimizin hala düşmemeri.dr.umuz da bekliyor.3 gün sonra 1 aylık olacak ve hala düşmedi.benim de içim parçalanıyor.prematüre bebeklerde böyle uzun sürer mi?ya da benzeri durumla karşılaşan varsa,deneyimini paylaşabilir mi lütfen?moralim çok bozuk bu göbek problemine..düşmezse sanırım cerrah tarafından göbek alınacak..

TAVŞANCIK
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 15.04.2008 20:53:49
normal süresinde doğup da uzun sürede göbeği düşen bebekler var forumda...

bizim göbek düştü mü derdimiz olmadı..göbeğini dibinden kesp kateter yerleştirmişlerdi ilk gün zaten.

serap_41
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 16.04.2008 10:14:09

Orjinalden alıntı: aysenorhan

minik oğlumla uğraştığım için geç cevap yazabildim,kusura bakma. emiyor oğlum ama kilosu bir türlü istediğimiz rakama ulaşmadı.bu perşembe kontrolümüz var umarım artık kilosu beklenen düzeydedir ve sadece anne sütüyle devam ederiz.zaten dr.umuz da eğer istediğimiz düzeye gelirse sadece anne sütü ile devam edeceğiz demişti.
bizim sorunumuz göbeğimizin hala düşmemeri.dr.umuz da bekliyor.3 gün sonra 1 aylık olacak ve hala düşmedi.benim de içim parçalanıyor.prematüre bebeklerde böyle uzun sürer mi?ya da benzeri durumla karşılaşan varsa,deneyimini paylaşabilir mi lütfen?moralim çok bozuk bu göbek problemine..düşmezse sanırım cerrah tarafından göbek alınacak..

ayşen bizim göbeğimiz 13. gün düştü.Ama göbek fıtığı var.Senin düşmemesi bence erken doğumla ilgisi yok feyza abla söylemiş zaten zamanında doğup geç düşen göbeklerde var.
Kilo olayı bizdede çok düşüş oldu.İlk 20 gün sürekli kilo verdi ırmak.20 gün sonra almaya başladı.Şimdi iyi gidiyor kilo alımı.Sende takma kafana alır o anne sütü alıyorsa

aysenorhan
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 16.04.2008 15:46:01
umarım en kısa zamanda düşer ve rahatlar bebeğim.
yarın dr kontrolümüz var bakalım kaç kg olmuş,göbeği ne olacak merak ettim.
forumda baktım ,normal zamanında doğan ve göbeği geç düşen bebeklerle ilgili bir forum bulamadım..

BalBöceği_Annemicino
  • Tüm gönderiler : 8499
  • Bölge: karlar diyarı:)
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 16.04.2008 17:22:58
selam:)
benim zuzum da 35 haftalık doğdu..
2 kg.dı doğduğunda..
3 ay sonra 2 yaşına girecek ve zihinsel ve bedensel gelişimi iyi çok şükür
benim kızım yaklaşık 3-4 ay sonra yakaladı akranlarını..
hatta ona ilk tombiş dedikleri gün nasıl mutlu olmuştum anlatamam
ilk defa giysilerinin tam olduğu zamanlar en mutlu olduğum günlerimdendi..çünkü doğduğu günlerde ne giydirsek içinde kayboluyordu:(
çok şükür sağlıklı bi bebekti handan..şu yaşına dek sadece 2 defa ciddi ishal geçirdi ve bi defa grip...
gece hiç karnını doyurmak için uyandırmadım..fazla da uyusa kaldırmadım..ki ilk 3 ay falan zaten bikaç saatte bir uyanıyordu..ama sonrasında 8-9 saat uyanmadığı oldu..ve kilo kaybı olmadı hiç..
1 yaşına doğru ciddi iştahsızlık problemi oldu,kansızlıktanmış..şu an kanı da iştahı da yerinde..

aysenorhan
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 16.04.2008 17:49:26
maşallah,umarım bizim bebeklerimiz de kısa sürede açığı kapatır..
merak ettim,hiç gece uyandırmadım yazmışsın,ben geceleri en fazla 3 saatte uyandırıyorum,kilo alımı ve gelişimi için ilk bir kaç ay uyandırmamızın gerektiğini söylüyor dr.lar.sen nasıl başardın gece uyandırmadan kilo almasını sağlayabildin?

TAVŞANCIK
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 16.04.2008 23:59:29
Eren de 2-2.5 ay sonra gece uykusu uyumaya başladı...BAzen 6 saat bazen 8 hatta 10 saat birşey yemediği oluyor..Arada vermeyi denedim ama içse bile o kadar az içiyor ki boşuna uğraştığıma değmez.Ama ne derler,uykuda da büyür çocuk.Gece yemediklerini gündüz sık yiyerek tamamlıyor.

Eren de 4 aylıkken nörolojik olarak yaşıtlarını yakalamıştı.bu ay da boy vs açısından da yakaladı.1 ayda 8.5 cm uzayınca normal boy kıyafetleri giyer oldu.(Ama ben hep 4 aya göre hesap edip kıyafet almıştım.elimde kaldı bisürü kıyafet yaa hehe büyüsün büyüsün...alırım ben ona yine...)

serap_41
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 29.04.2008 15:06:36
Selam kızlar;
Bugün sağlık ocağına götürdüm kızım 3600 olmuş.Ama ordaki doktor kilosu az iki aylıkken yaşıtlarını yakalaması lazım dedi.Mama ver dedi.Ama çocuk doktorumuz gayet iyi olduğunu söylüyor prematüre bebekler gerçekten iki aylıkken mi yaşıtlarını yakalamalı kızlar çok moralim bozuldu oysaki sütümde var emşyor ama sanırım yaramıyor bütün gündüz hiç uykusu yok sürekli memede olmak istiyor açmı acaba

sinemc
  • Tüm gönderiler : 23
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 29.04.2008 15:35:09
Merhaba Arkadaşlar

Bu başlığı görünce özellikle yazmak istedim çünkü bende oğlum doğduğunda prematürelikle ilgili ne bulursam okuyordum

şimdi inanırmısınız o zor günleri hatırlamıyorum bile 32 haftalık 2000 gr doğmuştu 2 hafta hastanede kaldı çok üzülüyordum zamanında doğan çocuklar gibi olacakmı diye düşünüp duruyordum

Ömer şimdi 32 aylık kocaman adam oldu 14 aylık yürüdü kilosu hiçbir zaman yaşıtlarına yetişmedi bizim yediğimiz herşeyi yiyor ama çok hareketli 12 ay anne sütü aldı 1 yaşından 2 yaşına kadarda formül mama doktorumuz inek sütünü 2 yaşına kadar önermedi kansızlığa neden oldu için prematürelerde buna çok dikkat edilmesi gerekli demişti

Bu günlerde ise hiç durmadan konuşuyor şarkılar söylüyor hatta bir hafta önce tuvalet eğitiminide hallettik yani her şey gayet normal

prematürelerde her çocuk gibi gelişip büyüyor.

Herkesin bebeği sağlıkla büyüsün....

hepimize kolay gelsin

papatyamm
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 29.04.2008 21:43:22

Orjinalden alıntı: serap_41

Selam kızlar;
Bugün sağlık ocağına götürdüm kızım 3600 olmuş.Ama ordaki doktor kilosu az iki aylıkken yaşıtlarını yakalaması lazım dedi.Mama ver dedi.Ama çocuk doktorumuz gayet iyi olduğunu söylüyor prematüre bebekler gerçekten iki aylıkken mi yaşıtlarını yakalamalı kızlar çok moralim bozuldu oysaki sütümde var emşyor ama sanırım yaramıyor bütün gündüz hiç uykusu yok sürekli memede olmak istiyor açmı acaba

tatlım önemli olan 2.ayda kaç kilo olduğu değil bir ayda kaç kilo aldığı ve ya kaç cm uzadığı önemli mümkün mü ikinci ayda normal doğan bebekleri yakalaması bence saçmalamış sen canını boşuna sıkıyorsun benim bebeğimde1.ay konturolünde 3200gr dı ve doktor çok iyi dedi anne sütüne devam dedi. her ay 500gr ın üstünde alışmışsa anne sütüne devam diyor doktorlar  bu kadar kısa sürede yaşıtlarını yakalamaları zor zaten kendini hiçç üzme sütününde yetmediğini falan düşünme tatlım bizim bebişlerde ufak ama mama vermiyoruz sadece anne sütü
<mesaj tarafından düzenlendi başak78 on 30.04.2008 06:20:31>

serap_41
Ynt: PREMATÜRE BEBEKLERİMİZ BURAYA - 29.04.2008 22:42:52
çok teşekkür ederim başak.Kendi doktorumda aynı şeyi söylüyor.Ortalama kızım günlük 25 gram alıyor.Doktor iyi diyor bakalım cumaya tekrar kontrol var.Bende mama taraftarı değilim ama gündüz sürekli memede olmak istiyor acaba doymuyormu diyorum ama gece uyuyor

Sayfayı değiştir: 12345678910 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 10, mesajlar 1 to 40 of 386