parpali...
-
Tüm gönderiler
:
775
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: ist/ortaköy
-
Durum: çevrimdışı
|
BEBEKLERDE SU
-
21.04.2008 21:39:11
( #1 )
NEDEN SU VERMEMELİYİZ ARKADAŞLAR?????
<mesaj tarafından düzenlendi *ASLUŞKA* on 29.05.2008 23:43:04>
 KELEBEKLERİM 1YAŞINDA...
|
|
zzeynepp
-
Tüm gönderiler
:
3275
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İstanbul
-
|
Ynt: BEBEKLERE NEDEN SU VERİLMEZ?
-
21.04.2008 21:47:33
( #2 )
Benim bildiğim bebeklere su verilmez değil de, sadece anne sütü alan bir bebeğe su verilmez çünkü anne sütünde bebeğin ihtiyaç duyduğu kadar su bulunur ama mama takviyesi alan bebeklere su verilir.
|
|
nazan samıt
-
Tüm gönderiler
:
6938
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: http://ordeklerim.blogspot.com/
-
|
-
21.04.2008 22:13:49
( #3 )
sadece anne sütü alan bebeklerde su bebeğin gereksiz yere midesinin dolmasına ve yeterli anne sütü alamamasına sebep olur anne sütünün %90 ı su olduğu için bebek su ihtiyacını anne sütünden karşılamaktadır
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
-
|
-
21.04.2008 22:24:50
( #4 )
Daha önce başka bir sayfaya yazdıgım mesajımı aynen kopyalıyorum İlk dört ay bebek, ihtiyacı olan suyu anne sütü veya hazır mamadan alır. Bu nedenle, çölde yaşayan bebeklere bile, ilk dört ay anne sütü ya da hazır mama dışında ek su verilmez. Ancak aşırı kusma, ishal, ateş gibi olağandışı durumlarda su vermek gerekir. Katı besinlere başlandığında, suya da başlanır. Dört-altı aydan büyük bebeklere, aldıkları besinle birlikte günde 4-6 kez su verilmelidir. Suyun öğün içinde verilmemesi, çocuğun sıvı gereksinimini karşılamak için gereksiz yere fazla yemesine, dolayısıyla da kilo almasına yol açar. Besinlerin hepsinde bir miktar su mevcuttur. Meyve ve sebzelerin % 80-95’i sudur. Çocuğa yüksek oranda protein içeren et, yumurta sarısı verildiğinde, bunların böbreklerden atılabilmesi için bebeğin ek suya gereksinimi vardır. Meyve suları, meyveler, sebzeler, muhallebinin böbrek atılım yükü az olduğundan fazla ek su içilmesini gerektirmezler. Çoğu anne, çocuğu fazla su içiyor diye gereksiz kaygıya kapılır. Oysa çocuklar beden ağırlıklarına göre erişkinlerden daha çok sıvı almalıdırlar. Çünkü vücutları % 50-75 oranında su içerir. Öte yandan çocuk az yerse, fazla hareket ederse, ateşi, kusması, ishali varsa, hava sıcaksa, nezle, grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonu geçirirse su gereksinimi daha da artar. Çocukların su ihtiyacı temiz içme suyu, meyve sebze suyu, çorba, bitki çaylarıyla karşılanabilir. Bebeğin yeterli su alıp almadığı günde kaç kez bezini ıslattığına bakılarak anlaşılabilir. Günde 4-8 ıslak bez normaldir.
<mesaj tarafından düzenlendi E V R E K A on 21.04.2008 22:26:49>
|
|
ARDA-ELİF
-
Tüm gönderiler
:
3871
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İzmir-Karşıyaka, 3 yıl için Bilecik-Söğüt
-
|
-
22.04.2008 14:34:00
( #5 )
Oğlum Haziran ortası İzmirde doğdu, havalar aşırı sıcak olduğu halde ilk altı ay sadece anne sütü verdim. Su verdiğimizde sıvı ihtiyacını alacağı için emme isteği azalabilir, bu da arz-talep durumundan dolayı sütümüzü azaltabilir diye düşünüyorum..
|
|
kreb
-
Tüm gönderiler
:
7
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
24.04.2008 17:45:21
( #6 )
doktorumuz her emzirmeden sonra 1 çay kaşığı vermemizi istiyor böylece süt kalıntıları ağızdan temizlenmiş oluyor. Pamukçuk oluşumunuda azaltıyor.
|
|
E V R E K A
-
Tüm gönderiler
:
8317
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
-
|
-
24.04.2008 17:48:10
( #7 )
Orjinalden alıntı: kreb doktorumuz her emzirmeden sonra 1 çay kaşığı vermemizi istiyor böylece süt kalıntıları ağızdan temizlenmiş oluyor. Pamukçuk oluşumunuda azaltıyor. Emzirdikten sonra su vermeyiniz. Anne sütünün agızda belli bir süre kalması oral yolla alınan enfeksiyonları önler.
|
|
C U D A N A
-
Tüm gönderiler
:
3943
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Deutschland
-
|
-
24.04.2008 17:57:18
( #8 )
Emzirdikten sonra su vermeyiniz. Anne sütünün agızda belli bir süre kalması oral yolla alınan enfeksiyonları önler. katiliyorum... ilk 6 ay boyunca sadece anne sütüyle beslenen bebeklerin agzina degip midesine giren -su dahil olmak üzere- her tür kati/sivi madde sütün kalitesini bozar... anne sütü disinda bebege verdiginiz her bir damla suyun miktari kadar daha az anne sütü almis olur bebeginiz ve midesini bosuna gereksiz yere doldurmus olursunuz...
|
|
monarosaa
-
Tüm gönderiler
:
114
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
26.04.2008 22:25:04
( #9 )
Orjinalden alıntı: kreb doktorumuz her emzirmeden sonra 1 çay kaşığı vermemizi istiyor böylece süt kalıntıları ağızdan temizlenmiş oluyor. Pamukçuk oluşumunuda azaltıyor. katılıyorum..ben okulda okurkende bunu önemle vurguluyorlardı..eğer ağzını temizleyecek kadar su verirseniz bebişinizin ileride daha sağlıklı dişleri olur.çünkü sonuçta süt bakteri üretimine yol açıyor.
|
|
bernur
-
Tüm gönderiler
:
2853
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: GAZİANTEP
-
|
-
26.04.2008 22:45:56
( #10 )
Ben doğduğundan beri anne sütü ile beraber mama verdiğim için su vermeye gayret ediyorum ama oğlum pek sevmiyor içmiyor genelde. Ama içmesinin doğru olacağını düşünenlerdenim.
|
|
TAVŞANCIK
-
Tüm gönderiler
:
6040
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
27.04.2008 19:18:25
( #11 )
Orjinalden alıntı: bernur Ben doğduğundan beri anne sütü ile beraber mama verdiğim için su vermeye gayret ediyorum ama oğlum pek sevmiyor içmiyor genelde. Ama içmesinin doğru olacağını düşünenlerdenim. formül mama veriyorsan zaten onun da içine konulacak su miktarı bellidir.Ekstra suya gerek kalmıyor.
|
|
nilll
-
Tüm gönderiler
:
1815
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
28.04.2008 01:08:25
( #12 )
Orjinalden alıntı: monarosaa Orjinalden alıntı: kreb doktorumuz her emzirmeden sonra 1 çay kaşığı vermemizi istiyor böylece süt kalıntıları ağızdan temizlenmiş oluyor. Pamukçuk oluşumunuda azaltıyor. katılıyorum..ben okulda okurkende bunu önemle vurguluyorlardı..eğer ağzını temizleyecek kadar su verirseniz bebişinizin ileride daha sağlıklı dişleri olur.çünkü sonuçta süt bakteri üretimine yol açıyor. anne sütü mü bakteri üretimine yol açıyor?   emin misiniz???
|
|
sevil_cull
-
Tüm gönderiler
:
13583
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: izmir -- marmaris
-
|
-
28.04.2008 17:48:00
( #13 )
anne sütü bebeğin su ihtiyacını karşıladığı için bebeğin ayrıca bir su ihtiyacı yoktur.
|
|
...
-
Tüm gönderiler
:
1860
-
Ödül puanları
:
0
-
|
Ynt: BEBEKLERDE SU
-
29.05.2008 23:59:16
( #14 )
|
|
wildblue
-
Tüm gönderiler
:
6644
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
31.05.2008 10:44:54
( #15 )
Kızım ilk 6 ay sadece anne sütü aldı, doktorumuzun önerisi ile...Anne sütünün %90 sudan oluşuyor ve ilk 6 ay bebeğin bütün gereksinimlerini karşılıyor. Hasta olduğunda yada farklı durumlarda doktor önerisi ile vermeni tavsiye ederim, onun dışında anne sütü yeterli canım.
|
|
monarosaa
-
Tüm gönderiler
:
114
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
02.06.2008 15:38:10
( #16 )
Orjinalden alıntı: nilll Orjinalden alıntı: monarosaa Orjinalden alıntı: kreb doktorumuz her emzirmeden sonra 1 çay kaşığı vermemizi istiyor böylece süt kalıntıları ağızdan temizlenmiş oluyor. Pamukçuk oluşumunuda azaltıyor. katılıyorum..ben okulda okurkende bunu önemle vurguluyorlardı..eğer ağzını temizleyecek kadar su verirseniz bebişinizin ileride daha sağlıklı dişleri olur.çünkü sonuçta süt bakteri üretimine yol açıyor. anne sütü mü bakteri üretimine yol açıyor?  emin misiniz??? nasılki gece dişlerini fırçalayıp yatmadığında ağızda bakteriler oluyorsa buda aynen..sonuçta emdiği süt göğüsten çıktığı gibi kalmıyorki ağızda..saatlerce ağızda bulaşmış olduğu yerlerde bakteri üretime yol açıyor..yani anne sütü ile alakalı bir durum değil..yada anne sütü bakteri yapar demiyorum ben.pamukçuk oluşmuda sonuçta sadece anne sütü alan bebeklerdede olabiliyor.
|
|
ANGEL
-
Tüm gönderiler
:
132
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
28.08.2008 01:00:54
( #17 )
Orjinalden alıntı: kreb doktorumuz her emzirmeden sonra 1 çay kaşığı vermemizi istiyor böylece süt kalıntıları ağızdan temizlenmiş oluyor. Pamukçuk oluşumunuda azaltıyor. Süt kalıntılarını temizlemek için her emzirmeden sonra steril gazlı bez ile bebeğin ağzının içini silmeniz yeterlidir. Arkadaslarında dediği gibi sadece annesütü alan bir bebeğin 1 damla bile suya ihtiyacı yoktur. Mama hiç vermedik o yüzden mama ile beslenen bebekler hakkında bir fikrim yok. Biz bu ay sebze çorbasına basladık ama doktorum su ver demedi haftaya gittiğimde soracağım.
|
|
edaesenli
-
Tüm gönderiler
:
4
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
19.02.2009 12:47:28
( #18 )
Ben de ilk 6 ay su vermedim, doktorumuz vermeyin demişti. 6 aydan sonra ek gıdaya başlayınca bile sanırım emdiği için çok az 1-2 kaşık su içiyordu. Emdikleri sürece ihtiyaç duymuyorlar, ek gıda miktarı artınca su ihtiyaçları artıyor. Sevgiler
|
|