Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

MOLA YÖNTEMİ

Sayfayı değiştir: < 123456789 | Sayfayı gösteriyor 9 of 9, mesajlar 161 to 180 of 180
Yazar Mesaj
E V R E K A

• Tüm gönderiler : 8317
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 10.11.2008 22:36:16 ( #161 )

Orjinalden alıntı: papu-ceren

Ruhancım selam

Bende bişey danışmak isitiyorum sana. Başa çıkamadığım bir mevzu var. Bizim evde 2 tane kedimiz var bunlarında sürekli yerde duran mamaları. Aslında çok doğal olarak aylardır ceren bu mamaların başında. İlk başlarda yani 8-9 aylıkken mamaları ağzına almak için kendini yerden yere atıyordu sürükleyerek başından ayırıyorudum. Sonra senin yazılarını okuyarak inatlaşmak yerine sebep anlatarak uzaklaştırmayı denedim. Yani ceren mamanın başındayken yanına gidip yere çöküp bunları yemeni istemiyorum, bunlar kedilerimizin mamaları yersen hasta olursun gibi açıklamalar yapıp hadi gel kaldıralım kedilerin mamalarını diyerek ceren ağlamadan mamanın başından uzaklaştırmayı başarıyordum. Bİrkaç ay böyle yapınca cerende şöyle bişey oluştu sanıyorki o mama kapları yerde durmamalı her seferinde yere dökülenleri tabağa koyup masanın üstüne kaldırıyor. Tabi bunu ben ordaysam yapıyor sorunda burda başlıyor. Benim olmadığım zamanlarda her yanına gittiğimde 1-2 mama tanesini ağzında buluyorum resmen yiyor beni görüncede aklınca taneleri sayarak tabağa koyuyormuş gibi yapıp kaldırıyor. Şimdi sorum şu nasıl davranmalıyım? Çünkü inan ani tepkiler vermiyorum hatta eşimde vermiyor her ağzında gördüğümüzde lütfen çıkar onu yoksa hasta olursun bunlar senin mamaların değil diyorum. İnatlaşmadan çıkarıyor ağlama yırtınma olmuyor ama sonuçta hala ağzına almaya devam ediyor. Mamaları mecburen yerde tutmak zorundayım yoksa zavallı kedilerim aç kalıyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım eşim haftasonu biber dökelim ağzı yanarsa bir daha yemez dedi ama buda bana çok acımasızca geldi bende tuz dökelim tuzlu olduğunu görürse belki iğrenir yemez falan dedim ama bunların hiçbiri mantıklı gelmedi açıkçası.

Dediğim gibi ortada bir inatlaşma yok, bırak deyince, ağzından çıkar deyince çıkarıyor ama hiç ağzına almaması konusunda ikna edemiyorum. Lütfen bana bir yol gösterirmisin. Nasıl davranmalıyım, ne yapmalıyımki bu sorundan kurtulabileyim

Merhaba Çigdemcim

Öncelikle şunu söyleyeyim, benim söylediklerimi uygulamana ve işe yaramasına sevindim.
Dogru olanı yapmışsın.
Ceren'e de annesini dinlediği için aferin

Yalnız burada dikkat edilmesi gereken bir şey var.
Ceren kedi mamalarını seni gördüğü an yemiyor, ancak sen olmadıgında yiyor.
Yani yardım tuzagına düşüyor...
Aslında kedi mamalarının yenmemesi gerektiğini ögrenmiş.
Burada uyarıcı olan  sensin.
Çünkü seni gördüğü an yenmemesi gerektiği aklına geliyor.
Yani şu an için yeterli otokontrole sahip degil.

Bunun için de davranışın iyice yerleşmesi ve saglamlaşması gerek.
Sen veya baba aynen yukarda söylediğin gibi ben dilini kullanarak  her defasında yenmemesi gerektiğini söylemeye devam edin.
Bunun yanısıra somut ve soyut olarak ödüllendirmek, kuralın sınırlarını ve sürekliliğini sağlamak açısından olumlu olacaktır.

Kedi mamalarını yemediği zamanlar yiyecek, oyuncak pekiştireçlerini, etkinlik veya sosyal pekiştireçleri kullanabilirsin.
Bunu belirlemek size  düşüyor.
Çünkü Ceren'i en iyi tanıyan sizsiniz.

papu-ceren yazını ilgiyle okudum. vee gülümseyerek. lütfen alınma bende küçükken kedi mamalarını gizlice birkaç yemiştim hatta çok küçük sayılmazdım hatırladığıma göre

Fundacım demek sen de küçükken yiyordun.
Öpüyorum canım

benimde çook büyük sıkıntım var..yardım istiyorum..

- yağız oyun oynarken yada ben onu kucağımda hoplata hoplata severken yada başbaşa bir şey yaparken en mutlu olduğumuz anlar dahil...bir boşluk bulup bana tokat atıyor..yada kafama vuruyor..

ilk başlarda sesimi çıkartmadım ama şimdilerde çok tekrarlamaya başladı..ceza da veriyorum ara ara..konuşmuyorum.küsüyorum..yaptığı davranışın beni üzdüğünü kimi zaman ağlayarak kimi zamanda canımın acıdını ona hissettirek anlatıyorum..

ama yağız bu hareketini tekrarlıyor..nedenini bulamıyorum..oyun zannediyor diyorum.artık oyunluk bir durumumuz kalmadı..

Binnazcım neden bu kadar resmi sordun canım benim
Bu sayfanın ilk sayfalarını okur musun?
Ya da şöyle sorayım mola yöntemini hiç denedin mi?
Çünkü mola yöntemi genelde çocugun kendisine veya çevresine zarar verdiği davranışlarda kullanılır.

ruhan hanım, vermiş olduğunuz açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim..

Gül hanım ne demek, rica ederim efendim

zhoskan

• Tüm gönderiler : 3175
Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 11.11.2008 04:35:31 ( #162 )

Orjinalden alıntı: E V R E K A

Merhaba Zuhalcim

İyiyim teşekkür ederim. Senin ve Zeynonun iy olmasına çok sevindim

Çocuklar anne- veya babadan ayrı kaldıklarında kendilerine olan özgüvenleri ve
kendi kendini avutma ve oyalama becerileri de gelişir.
Zeyno da bunu görüyorum

Ayrıca aile içi ilişkilerin kaliteli olması, çocukla kurulan iletişim dilinin doğru olması, çocuğun gelişim dönemlerinde zengin uyaran verilmesi, öğrenme ile ilgili çevresel faktörlerin zengin ve doğru verilmesi, anne-babanın sağlıklı model olması, kültürel seviyenin iyi olması, başarıyı olumlu etkiler.

Siz de bunu başarmışsınız.

Ama yine de şunu söylemeden geçemeyecegim.
Daha yolun çok başındasınız.
Her şeye hazırlıklı olmanızda fayda var.

Peki Zeyno seni mayısa kadar görmeyecek mi?

Ruhancim ocakt glecegim 10 gun pedagog her ay gidip gelmemin hem benim psikolojim hemde zeyno acisindan iyi olmayacagini soledi. Birde martda 1 hafta gelecegim. Mayistada onlar londraya gelecek 15 gun avrupayi gezip oradan birlikte eve donecegiz allahin izni ile. Planlar simdilik bole. Valla ne derece hazirlikli olunur bilemiyorum ama , umarim buyuk bir problem yasamayiz. zaten ole birseyin basladiini gorursem hemen eve geri donerim..Guzel ve olumlu sozlerin icin cok tesekkurler sanirim zeyno ile aramizdaki guveni olusturmayi basarabilmisim, o benden daha sakin uzulme anne yaza burdasin gene beraber olcaz diyo bana yavrum :( zaten dondugumde 3-4 ay calismayi dusunmuyorum bu zamanlarin telafisini yapacagim kizimla :) ne dersin iyi fikir degilmi ? :)

cevap icin tekrar cok tesekkur ederim gercekten icimi rahatlattin ruhancim opuyorum kendine iyi bak :)
papu-ceren

• Tüm gönderiler : 9454
Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 11.11.2008 11:23:07 ( #163 )
Çok teşekkür ederim ruhancım
E V R E K A

Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 11.11.2008 23:36:36 ( #164 )

Orjinalden alıntı: zhoskan

Ruhancim ocakt glecegim 10 gun pedagog her ay gidip gelmemin hem benim psikolojim hemde zeyno acisindan iyi olmayacagini soledi. Birde martda 1 hafta gelecegim. Mayistada onlar londraya gelecek 15 gun avrupayi gezip oradan birlikte eve donecegiz allahin izni ile. Planlar simdilik bole. Valla ne derece hazirlikli olunur bilemiyorum ama , umarim buyuk bir problem yasamayiz. zaten ole birseyin basladiini gorursem hemen eve geri donerim..Guzel ve olumlu sozlerin icin cok tesekkurler sanirim zeyno ile aramizdaki guveni olusturmayi basarabilmisim, o benden daha sakin uzulme anne yaza burdasin gene beraber olcaz diyo bana yavrum :( zaten dondugumde 3-4 ay calismayi dusunmuyorum bu zamanlarin telafisini yapacagim kizimla :) ne dersin iyi fikir degilmi ? :)

cevap icin tekrar cok tesekkur ederim gercekten icimi rahatlattin ruhancim opuyorum kendine iyi bak :)

Zuhalcim rica ederim canım.

Zeyno çok güçlü bir çocuk.
Maşallah.
Böyle bir çocuk yetiştirdiğiniz için seni ve eşini tebrik ederim.

İnşallah hiç bir şey olmayacak.Durum bunu gösteriyor
Düşüncen de çok çok iyi.
Hem ona hem de sana iyi gelir.

Çok teşekkür ederim ruhancım

Çiğdemcim rica ederim.
<mesaj tarafından düzenlendi E V R E K A on 11.11.2008 23:44:38>

sedefbyo

• Tüm gönderiler : 57
Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 29.11.2008 16:38:32 ( #165 )

• Fiziksel yönlendirme çocuğunuzu korkutabilir.Çocuklar korktuklarında öğrenemezler.
• Korkan bir çocuk yetişkinlerle iletişim kurmak için bildiklerini kullanamayabilir

kesinlikle denenmemeli çocuğununuzun öz güvenini sarsarsınız.
zeykos

• Tüm gönderiler : 606
Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 03.01.2009 23:09:44 ( #166 )
benimde yardıma ihtiyacm var sanırım.4 aylık ve 30 aylık olmak üzere 2 kızım var.büyük kızım kardeşi doğduktan sonra ilk zamanlar bikaç kez "bende meme yiceem"demişti.bende memeyi küçük bebekler yer ama istersen sende yiyebilirsin dedim onun dilince.geldi baktı hayıır kardeş yicek dedi.sonralarıda bikaç kez kucağıma geldiğinde bana çaktırmadan göğsüme yatıp emiyormuş gibi yaptı.2 gündürde artık gizliliği bırakıp alenen açtırıp ağzına alıyor.emmediği için müdahale etmiyorum.ama nasıl davranmam gerektiğinide bilmiyorum.olmaz emilmez desem daha çok üzülecek.şimdilik kısa süreliğine izin veriyorum uzatırsa ilgisini başka şeye veriyorum.ama korkuyorum bunu alışkanlık haline getirmesinden.Fikrinizi paylaşırsanız sevinirim..
E V R E K A

Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 04.01.2009 22:38:12 ( #167 )
Merhaba;

Kızınız memeyi kardeşinin emecegini benimsemiş
ama yönlendirmeyi '' istersen sen de yiyebilirsin'' diyerek siz yapmışsınız...

Durumu oldugu gibi anlatın. Mantıklı bir açıklama her zaman işe yarar.
Sizde de işe yarayacagına inanıyorum.

Memeyi bebeklerin emdiğini, kendisinin de bebekken emdiğini, büyüyünce bıraktıgını, kardeşinin de kendisi kadar olunca bırakacagını söyleyin.

Çok kısa da olsa davranışın gerçekleşmesine izin vermeniz,
bir süre sonra davranışın yerleşmesine sebep olur.
Yerleşen davranışı ortadan kaldırmak da zaman alır.
Bu nedenle kesinlikle izin vermeyin.
Davranışı görmezden gelin veya dikkatini başka bir şeye çekin.
<mesaj tarafından düzenlendi E V R E K A on 04.01.2009 22:40:25>

zeykos

• Tüm gönderiler : 606
Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 05.01.2009 15:00:08 ( #168 )
izin vermemem gerektiğini biliyorum ama bu sefer üzülür istenmiyor düşüncesine kapılır diye korktum.inatlaşmak istemedim onla.çünkü yeni doğduğunda anne emiyo diye bana gösterdiğinde aynı açıklamayı ben yapmıştım.onunda küçükken emdiğini büyüyünce bıraktığını vs..dünde yaptı aynı şeyi.birde sizin dediğinizi yapayım ozaman.bugün yaparsa izin vermeyeyim.teşekkürler..
bengül

• Tüm gönderiler : 1964
Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 13.01.2009 11:11:55 ( #169 )
mola yöntemini kızım  bana vurduğunda denedim  önce ben sana vuruyormuyum diye sordum hayır dedi sen neden vuruyorsun dedim önceleri yapmadı sonra devam edince vurunca (onun odasını kullanmadım özellikle)bizim yatak odasında 2 dk (2.5 yaşında) aşmayacak şekilde beklemesini söyledim ceza bitince tamam mola bitti dedim ....2-3 gün uyguladım ama her yaptığında molayaaa gittii....kararlı bir şekilde vurma hareketi peşikmeden müdahale ettik ....tamamen bıraktı ....arada kendim içinde uyguluyorum aynı süre kadar başka bir ortamda genelde banyo oluyooooo çünkü etki tepki doğuruyor baktım sinirleniyorum (özellikle iki yaş sendromlarındayız )öfke ile kalkıp zarar ile oturmaktansa hemen ortamdan uzaklaşıyorum .....ruhan emeklerin için tşk ederim ....sağolasın varolasın ...

bir konuda seninde fikrini almak isterim .bu ara kızımın hayal gücü tavan yaptı diyeyim salondaki halı havuz diyorrrr ,içine girip yüzüyoruz, evde kaptopu oynuyoruz ,camdan kamyonları yakalıyor,(yol kenarında oturuyoruzda)daire şeklinde pilastik bişey araba direksiyonu oluyoooo,elinde bişey yok var gibi yemek yediriyor ,hayal gücünü köreltmemek için bende ortak oluyorum ...sen ne dersin doğru mu gidiyoruz.....?

E V R E K A

Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 13.01.2009 22:31:45 ( #170 )

Orjinalden alıntı: bengül

mola yöntemini kızım  bana vurduğunda denedim  önce ben sana vuruyormuyum diye sordum hayır dedi sen neden vuruyorsun dedim önceleri yapmadı sonra devam edince vurunca (onun odasını kullanmadım özellikle)bizim yatak odasında 2 dk (2.5 yaşında) aşmayacak şekilde beklemesini söyledim ceza bitince tamam mola bitti dedim ....2-3 gün uyguladım ama her yaptığında molayaaa gittii....kararlı bir şekilde vurma hareketi peşikmeden müdahale ettik ....tamamen bıraktı ....arada kendim içinde uyguluyorum aynı süre kadar başka bir ortamda genelde banyo oluyooooo çünkü etki tepki doğuruyor baktım sinirleniyorum (özellikle iki yaş sendromlarındayız )öfke ile kalkıp zarar ile oturmaktansa hemen ortamdan uzaklaşıyorum .....ruhan emeklerin için tşk ederim ....sağolasın varolasın ...

bir konuda seninde fikrini almak isterim .bu ara kızımın hayal gücü tavan yaptı diyeyim salondaki halı havuz diyorrrr ,içine girip yüzüyoruz, evde kaptopu oynuyoruz ,camdan kamyonları yakalıyor,(yol kenarında oturuyoruzda)daire şeklinde pilastik bişey araba direksiyonu oluyoooo,elinde bişey yok var gibi yemek yediriyor ,hayal gücünü köreltmemek için bende ortak oluyorum ...sen ne dersin doğru mu gidiyoruz.....?

Merhaba;

Rica ederim Bengül. Bir aile bile faydalansa çok mutlu oluyorum ben.
Sen de başarıyla uygulayıp, davranışı söndürmüşsün

Hayal dünyası ile ilgili de yine tebrik ederim.
Çünkü dogru yoldasın
Bu da bilinçli bir anne oldugunu gösteriyor.
Çünkü çocukların bu yaşlarda hayal dünyası çok geniştir.
Dediğin gibi halı bir havuz olup siz de içinde yüzüyorsanız hayal dünyası körelmiyor,
aksine yaratıcılıgını destekliyorsunuz.
Oyun sırasında aslında halının bir havuz veya deniz olmadıgını söylemek çocugun hayal dünyasını köreltir.
Onu dileğini gibi hayal edemez.
Bu nedenle, hayal dünyasını desteklemek adına (tıpkı senin yaptıgın gibi)çocugun oyununa katılmak gerekiyor.

bengül

• Tüm gönderiler : 1964
Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 14.01.2009 10:47:18 ( #171 )

Orjinalden alıntı: E V R E K A

Orjinalden alıntı: bengül

Merhaba;

Rica ederim Bengül. Bir aile bile faydalansa çok mutlu oluyorum ben.
Sen de başarıyla uygulayıp, davranışı söndürmüşsün

Hayal dünyası ile ilgili de yine tebrik ederim.
Çünkü dogru yoldasın
Bu da bilinçli bir anne oldugunu gösteriyor.
Çünkü çocukların bu yaşlarda hayal dünyası çok geniştir.
Dediğin gibi halı bir havuz olup siz de içinde yüzüyorsanız hayal dünyası körelmiyor,
aksine yaratıcılıgını destekliyorsunuz.
Oyun sırasında aslında halının bir havuz veya deniz olmadıgını söylemek çocugun hayal dünyasını köreltir.
Onu dileğini gibi hayal edemez.
Bu nedenle, hayal dünyasını desteklemek adına (tıpkı senin yaptıgın gibi)çocugun oyununa katılmak gerekiyor.

ilgin için çok tşk ederim..... halıda yüzmeye devammmmm .....
sayfalarının takipçisiyim mola yöntemini ayrıntılı yazdım çünkü doğru uygularsan işe yarıyor okuyanlarada örnek olmak istedim ....

sağolasın varoalsın ....öpüyorum ......
afetansel

• Tüm gönderiler : 968
Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 21.01.2009 16:51:48 ( #172 )
Ruhan Hanım Merhaba,
Benimde sizin yardımınıza ihtiyacım var.Doğumundan itibaren tek problemi iştahsızlık olan 17 aylık kızım Ceyda,son günlerde bizimle inatlaşmaya hiç yapmadığı yaramazlıkları bilinçli olarak yapmaya,sırf itiraz etmek için itiraz etmeye, en önemlisi kusmakla bizi tehdit etmeye başladı.Eskiden konuşarak her şeyi hallediyorduk şimdide itirazsız dinliyor hatta yaptığı yaramazlık sonucunda neler olacağını ben söylemeden o bana söylüyor ama yapacağını genede yapıyor.Örneğin 6.ayından bu yana aynı saatlerde kendi kendine yatağında uyurdu şimdi oturma odasında televizyon karşısında uyumak istiyor yatağından çıkarmadığımda da boğazından garip sesler çıkarmaya başlıyor sonunda da kusuyor. Sakinleştirip temizleyip uyku saatinin geldiğini,çok yorulduğunu uyuması gerektiğini ama yatağında uyuması gerektiğini anlatırken zaten o kollarımda uykuya geçişe hazır hale geliyor ve yatağında itirazsız uyuyor....
Yapmak istemediği her olay karşısında böyle davranmaya başlamasından çok korkuyorum ama nerede hata yaptığımı,nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
[
E V R E K A

Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 27.01.2009 22:56:08 ( #173 )

Orjinalden alıntı: afetansel

Ruhan Hanım Merhaba,
Benimde sizin yardımınıza ihtiyacım var.Doğumundan itibaren tek problemi iştahsızlık olan 17 aylık kızım Ceyda,son günlerde bizimle inatlaşmaya hiç yapmadığı yaramazlıkları bilinçli olarak yapmaya,sırf itiraz etmek için itiraz etmeye, en önemlisi kusmakla bizi tehdit etmeye başladı.Eskiden konuşarak her şeyi hallediyorduk şimdide itirazsız dinliyor hatta yaptığı yaramazlık sonucunda neler olacağını ben söylemeden o bana söylüyor ama yapacağını genede yapıyor.Örneğin 6.ayından bu yana aynı saatlerde kendi kendine yatağında uyurdu şimdi oturma odasında televizyon karşısında uyumak istiyor yatağından çıkarmadığımda da boğazından garip sesler çıkarmaya başlıyor sonunda da kusuyor. Sakinleştirip temizleyip uyku saatinin geldiğini,çok yorulduğunu uyuması gerektiğini ama yatağında uyuması gerektiğini anlatırken zaten o kollarımda uykuya geçişe hazır hale geliyor ve yatağında itirazsız uyuyor....
Yapmak istemediği her olay karşısında böyle davranmaya başlamasından çok korkuyorum ama nerede hata yaptığımı,nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba;

Öncelikle kızınızın iştahsız oldugundan bahsetmişsiniz.
İştahsız çocuk yemek yemek istemediğinde ve zorla yedirildiğinde size tepki olarak bir süre sonra kusar
ve bu daha sonra ögrenilmiş bir davranış haline gelir.
Kısa sürede de bu davranışı, yapmak istediği davranışlar engellenmeye başladıgında yine tepki olarak sergiler.

Böyle bir durum sözkonusu oldu mu?
Yani zorla yemek yedirmeye çalıştınız mı?

Televizyon karşısında uyumak istiyor,
ancak siz onu yatagında yatması için yatagında tutuyorsunuz.
O an öfke nöbeti geçiriyor mu?
Öfke nöbeti sonrasında kusma davranışı gerçekleşiyor mu?
Ve siz bu durum karşısında nasıl bir tepki gösteriyorsunuz? 

Ayrıca belirtmeliyim ki tüm bu saydıklarınız, inatlaşma, itiraz,
belirgin bir şekilde degişim  2 yaş sendromu belirtileridir.

Bu dönemin geçici bir dönem oldugunu bilerek sabırlı bir şekilde hiç tepki vermemeye çalışın.
Davranışı görmezden gelin,
kendisine ve çevresine zarar veren davranışlarında mola yöntemini kullanın.
Onunla gereksiz inatlaşmalara girmeden ilgisini başka bir şeye çekmeye çalışın.

Onun da sinirlenmeye hakkı var. Öfkesini engellemeye çalışmayın. 
Öfkesini engellediğinizde bir süre sonra kendisine zarar vermeye başlayacaktır.Kendine vurma, elini ısırma gibi...
O an yanından uzaklaşarak, sakinleşmesini bekleyin ve siz kendinize yetişkin molası uygulayın
Sakinleştiğinde durumu betimleyin.
Bunu tutarlı bir şekilde sergilerseniz sorun kalmayacaktır.

Kolay gelsin

afetansel

• Tüm gönderiler : 968
Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 28.01.2009 17:05:34 ( #174 )
Ruhan hanım cevabınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Sizin de dediğiniz gibi çok kısa bir süre yemek yemesi için Ceydaya ısrar etmem onun çok erken kusmayı öğrenmesine neden oldu çok uzun zamandır yemek nedeniyle kusmamıştı bu davranışını diğer zorlamalarda da kullanacağını düşünememiştim açıkcası.

Öfke nöbetleri sonucunda kusuyor gerçi şu ana kadar iki kez öfke nöbeti geçirdi ikinciden sonra bir yerlerde hata yaptığımın çünkü Ceydanın bir tek bana sinirlendiğinin,benimle inatlaştığının farkına vardım ve Ceyda için uyguladığım mola yöntemini kendim için de uygulamaya başladım.

Gece uykusu konusunda da her zaman yattığı uyku saatini 15 dak ileri attım gerçi saatinde uyumak için diretti ama 3.gün sorun çıkarmadı birde eskiden müziğini açıp öpüp odadan çıkardım şimdi müzik yerine masal okuyorum öpüyorum ve çıkıyorum şu an için normal düzenimize girdik gibi görünüyor....
[
E V R E K A

Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 28.01.2009 22:54:38 ( #175 )
Rica ederim

Bazen çocuklarımız için iyi oldugunu düşündüğümüz şeyler,
olumsuz davranışlara zemin hazırlayabiliyor.

Siz de kısa sürede hatanızın farkına varıp yol yakınken dönmüşsünüz.

Bu konuda kendinize özeleştiri yaptıgınız için tebrik ederim.
Çünkü bir çok anne çocugumun iyiliği için diyip,
kendisine özeleştiri yapmıyor ve durum bir süre sonra vahim bir hal alıyor.

Tekrar kolay gelsin. 

aysenol2

• Tüm gönderiler : 849
Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 31.01.2009 01:17:57 ( #176 )
slm ruhancım benimde cok önemli iki sorunum var banada yardımcı olursan sevinecegim cünkü ne yapacagımı bilmiyorum

bizim bebeklikten beri uyku sorunumuz varve bu günlerde daha cok arttı
ogluşum 3.5 yaşında
 ve gece uykumuz bir sorun  saat 10 da odamıza gidiyoruz kıtap okumaya başlıyoruz 3 kıtap okuyoruz sonra benim oglumun tekrar çişi geliyor sonra sırtı kaşınıyor sonra susuyor ..... vs 
 ve bugibi benzeri olaylar bizim uyumamız ve benim ve babasının sinir harbını anlatamam  ve bizimki inatla uyumak istemiyor ve saat 11 30 yada 12 de artık pes edip uyuyor
ve ne yapacagımızı bilmiyorum diger anneler bu yaş gurubunda nasıl uyutur vallahıne anlamış degilim bana önerebilecegin bir yöntem var mı ve ne yapmam gerek ....
diger sorunumuz bogaz çimdiklemek yada kolumuzu bu huyundanda asla vaz gecmedi verdigim tüm cezalara ragmen annecim birdaha yapmayacagım özür diliyor tekrar unutuyor ve tekrar yapıyor ve ben yine iza ediyorum ama nafıle memeyi bıraktıgından beri daha cok anne ve babaya yapıyor yada cok sevdigi kişilere
kreşte kimseye yapmıyormuş
 bu konuda ne yapabilirim  yardımın için şimdikten sagolasın
yada başka arkadaşlar bu şekilde yaşayan var mı

E V R E K A

Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 04.02.2009 00:38:26 ( #177 )

Orjinalden alıntı: aysenol2

slm ruhancım benimde cok önemli iki sorunum var banada yardımcı olursan sevinecegim cünkü ne yapacagımı bilmiyorum

bizim bebeklikten beri uyku sorunumuz varve bu günlerde daha cok arttı
ogluşum 3.5 yaşında
ve gece uykumuz bir sorun  saat 10 da odamıza gidiyoruz kıtap okumaya başlıyoruz 3 kıtap okuyoruz sonra benim oglumun tekrar çişi geliyor sonra sırtı kaşınıyor sonra susuyor ..... vs 
ve bugibi benzeri olaylar bizim uyumamız ve benim ve babasının sinir harbını anlatamam  ve bizimki inatla uyumak istemiyor ve saat 11 30 yada 12 de artık pes edip uyuyor
ve ne yapacagımızı bilmiyorum diger anneler bu yaş gurubunda nasıl uyutur vallahıne anlamış degilim bana önerebilecegin bir yöntem var mı ve ne yapmam gerek ....
diger sorunumuz bogaz çimdiklemek yada kolumuzu bu huyundanda asla vaz gecmedi verdigim tüm cezalara ragmen annecim birdaha yapmayacagım özür diliyor tekrar unutuyor ve tekrar yapıyor ve ben yine iza ediyorum ama nafıle memeyi bıraktıgından beri daha cok anne ve babaya yapıyor yada cok sevdigi kişilere
kreşte kimseye yapmıyormuş
bu konuda ne yapabilirim  yardımın için şimdikten sagolasın
yada başka arkadaşlar bu şekilde yaşayan var mı

Merhaba;

Uyku konusunda bahsettiğiniz olay 2-6 yaş çocukları arasında son derece normal bir davranıştır.
Çünkü bu dönemde oldukça hareketliler ve uykuya direnme davranışı sergileyebilirler.

Ancak bir yandan da şu durumları gözden geçirmenizi istiyorum.

Evdeki gürültü,
Uyku saatinin düzensizliği
Daha önce kendi kendisine uyuması için zorlama
Aşırı baskıcı veya korumacı ebeveyn
Gergin bir ev ortamı

Yukarıda saydıklarım da çocugun uykuya geçişini zorlaştıran sebeplerdir.
Bunları bir düşünmenizi tavsiye ederim.
Özellikle de yatagına yattıgında uyumamak için direndiğinde siz de onunla inatlaşma yoluna gidiyorsanız çocukta bir süre sonra yatma korkusu başlar.

Çimdikleme davranışında ise sadece size karşı yapıyorsa
yine kendinizin verdiği tepkilere bakın.
Nerede hata yaptıgınızı anlayacaksınız.

aysenol2

• Tüm gönderiler : 849
Ynt: MOLA YÖNTEMİ - 08.02.2009 23:17:16 ( #178 )

Evdeki gürültü,
Uyku saatinin düzensizliği
Daha önce kendi kendisine uyuması için zorlama
Aşırı baskıcı veya korumacı ebeveyn
Gergin bir ev ortamı

bunların hiçbiri yok sadece uykuya geçişimiz cok zor
ama şu dogru ben yada babsı gergin oldugunda daha zor oluyor uyuması
diger konuda  dedigim gibi dalıyor yapıyor bu konuda kendimin hangi davranişina bakmam gerekir  yardımın için cok sagol

NURALL

• Tüm gönderiler : 2152
  • Bölge: Elbistan,ALANYA;Antep
Ynt:MOLA YÖNTEMİ - 13.10.2009 04:45:46 ( #179 )
merhaba ruhan hanım,benimde size danışmak istediğim bir konu vardı.
Kızım 2 yaşında ve yaklaşık bir buçuk ay önce mecburiyetten kreşe göndermeye başladık.Ben hemşireyim ve ayda yedi yada sekiz gün 24 saat çalışıyorum bu yüzden eylülde altı gün gönderdik.Babası da işten geç çıkmak zorunda kaldığı için sabah yediden akşam altı yada yediye kadar kreşte kaldı ve tüm endişelerime rağmen hiç sorun yaşamadık.Ancak bu altı günlük rahatlıktan sonra son dört seferdir benden ayrılmak istemiyor ve kesinlikle okula(o öyle diyor:))gitmek istemiyor,sabahları evden çıkmak istemiyor gitmeyeceğim diyor ve çok içlenerek ağlıyor.Ben bunu 2 yaş grubuyla ilgilenen öğretmen izinde olduğu için başka iki öğretmenleydi ve asıl öğretmeni dönünce ona alışamamasına bağladım.kaldı ki önceki öğretmenlerinden biri hala 2 yaş grubunda onunla.
Bunu bugün onlarla da konuştum ama biz gittikten sonra ağlayıp sustuğunu ve günü neşeli geçirdiğini söylüyorlar bunun onu çok geç almamızdan yada okula çok seyrek gidiyor olmasından kaynaklanıyor olabileceğini söylüyorlar.Ben de  belki ceylini artık göndermeyebileceğimi ve başka bir çözüm yolu arayabileceğimi söylediğimde çok alıcı ve akademik açıdan önde olduğunu onu kreşten koparmamam gerektiğini söylüyorlar ama ben onun o mutsuzluğuna dayanamıyorum.ben kreşi kızıma ne kadar cazip bir yer haline getirerek anlatsamda lafını bile duymak istemiyor.
 Onun için çokmu erken,göndermememi gerekiyor yada başka bir kreşmi denemeliyim bilmiyorum?Bana yardımcı olursanız çok sevinicem,şimdiden teşekkür ederim.
derinya

• Tüm gönderiler : 12
  • Katıldı: 14 August 2005
Ynt:MOLA YÖNTEMİ - 18.11.2009 11:26:29 ( #180 )
deneme
Sedat Özkan 1
Sayfayı değiştir: < 123456789 | Sayfayı gösteriyor 9 of 9, mesajlar 161 to 180 of 180

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 16 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat