Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

 Evde yoğurt yapımı

Yazar Mesaj
ece08

  • Tüm gönderiler : 14
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Evde yoğurt yapımı - 30.07.2008 16:16:05 ( #1 )
Kızın 4,5 aylık ve biz ek gıda vermeye yavaş yavaş başladık.
Yalnız evde yoğurt yapma işinde çok başarısızım,sulu muhallebi kıvamından öteye geçemiyorum. Yapımı ile ilgili kolay bir yöntem var mı? Yapımında devam sütü kullanılması gerekli değil mi?
jandan

  • Tüm gönderiler : 11167
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: A N K A R A
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde yoğurt yapımı - 30.07.2008 16:30:50 ( #2 )
pastörüze günlük süt ile yaparsanız daha başarılı olursunuz minik bi kavanoza ılıtıp sıcağa yakın yani 1 tatlı kaşığı yoğurt koyarsanız onuda 3-4 saat bekletirseniz sarılı bi biçimde olur..çok katı olmuyo ama yenebilecek kıvamda oluyor yinede..
ece08

  • Tüm gönderiler : 14
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde yoğurt yapımı - 30.07.2008 16:38:57 ( #3 )
1 yaşına kadar süt kullanmamak gerektiğini duymuştum. Bu yanlış mı?
jandan

  • Tüm gönderiler : 11167
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: A N K A R A
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde yoğurt yapımı - 30.07.2008 16:52:16 ( #4 )
hayır doğru..
 
ama süt kullanmamak..
 
yani süt mayalanıp yoğurt haline geliyo bu şekilde tamamen değişiyo bu şekilde gönül rahatlığı ile kullanabilirsin..doktorlar tavsiye ediyo bu şeklide
tugce1

  • Tüm gönderiler : 528
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: istanbul/anadolu/kartal
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde yoğurt yapımı - 30.07.2008 21:38:36 ( #5 )
bende tarif vereyim :) genelde tutuyor
 
 
kupa bardaklar varya hani seramik ben onda mayalıyorum günlük sütü alıyorum önce kaynatıyorum sonra soğumaya bırakıyorum ama çok ılık değil hatta sıcağa yakın içine 3 çay kaşığı yada 1 tatlı kaşığı yoğurt hafif karıştırıyorum sonra kupanın üstüne peçete onun üstünede çay tabağı sonra sarıp sarmalayıp 6 7 saat kadar tutuyorum sonra hopp  buzdolabına
 
umarım tutar
ilk göz ağrım ege
ece ve ela aramızda
Kartopum

  • Tüm gönderiler : 1002
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: balıkesir..
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde yoğurt yapımı - 30.07.2008 22:50:41 ( #6 )
küçük cam kavanozda yapıyorum pastörize sütü (dr umuz kullanabileceğimizi söyledi)  kaynatıyorum bi 10 dk kadar ılımaya bırakıyorum sonra kavanoza koyup mama ölçeğiyle 2 kaşıkta yoğurt koyup iyice sarmalıyorum 3 saat bekletiyorum kıvamım çok güzel katı oluyor
tuğce 6-7 saat çok değilmi çok beklerse ekşime yapar diye duymuştumda
<mesaj tarafından düzenlendi durusin on 30.07.2008 22:59:03>
sevgii

  • Tüm gönderiler : 10470
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: ANKARA
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde yoğurt yapımı - 30.07.2008 23:01:17 ( #7 )
günlük pastörize sütten çok güzel yoğurt yapıyordum sanırım yaz mevsiminden kaynaklanıyor 1 aydır yoğurt tutturamıyorum...
 
şu şekilde yapıyordum..( bir ay sonra tekrar kendim mayalayacagım kısmetse ) 500 gr günlük pastörize süt ( tercihen Pınar veya Atatürk orman çiftliği ( ankarada oldugumdan bulmam sorun olmuyor ) ) 5dk kaynatılır 2 ayrı cam kavanoza paylaştırılır... bir kaseye 1 tatlı kaşığı yoğurt konulur ( tercihen Yörsan ) süte parmak batırılır ve 38 e kadar sayılır eliniz yanma kıvamında oluyor 38 e gelindiğinde sütten 2 kaşık alıp kasenin içindeki yoğurt özenir ve kavanoza boşaltılır ve karıştırılır ve üstü sıcak tutacak bir bezle sarmalanır..3 saat sonra açılır 2 saat buzdolabında bekletilir ve yemeye hazır olur ben diğer kavanozuda ertesi gün yediriyordum...
 
umarım başarılı olursunuz.. kolay gelsin..
mydaughter

  • Tüm gönderiler : 221
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: AKATLAR/İST
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde yoğurt yapımı - 03.08.2008 16:38:30 ( #8 )
KIŞIN KALORİFERİN ÜZERİNDE BİR BARDAĞA MAYALIYORDUM ÇOK GÜZEL TUTUYORDU
 
FAKAT UZUN ZAMANDIR TUTMUYOR
 
BEN DE ARZUMUN YOĞURT MAKİNASINI ALDIMÇOK
 
MEMNUNUM.GÜNLÜKPASTÖRİZE SÜTTEN MAYALIYORUM
 
HER SEFERİNDE DE BİR MAYALIK AYIRIP YAPMIŞ OLDUĞUMSÜTTEN TEKRAR MAYALIYORUM.
A..Nur

  • Tüm gönderiler : 915
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde yoğurt yapımı - 06.08.2008 16:35:53 ( #9 )

Orjinalden alıntı: zeynepece2008

Kızın 4,5 aylık ve biz ek gıda vermeye yavaş yavaş başladık.
Yalnız evde yoğurt yapma işinde çok başarısızım,sulu muhallebi kıvamından öteye geçemiyorum. Yapımı ile ilgili kolay bir yöntem var mı? Yapımında devam sütü kullanılması gerekli değil mi?

 
Ek gıdalara geçerken, doktorumuz günlük süt, günlük süt yoksa Pastörize sütten yoğurt yapabileceğimizi söylemişti. Hatta marketlerdeki günlük gelen yoğurtlardan bile yedirebileceğimizi söylemişti.
 
Yoğurdu tutturabilmenin püf noktasını vereyim size. 
 
Süt 3-5 dak. kaynatılır, ılıklaşınca tahta kaşıkla yoğurt eklenir. Mümkünse cam kap kullanın. Etrafını güzel mayalansın diye temiz mutfak havlusu sarın. Üzerini de ekşi olmasın diye kapakla kapatmayın. Üstüne kağıt havlu ile kapatıp en son kevgir-süzgeçle falan kapatabilirsiniz.
 
Ben yoğurdumu yaz olduğu için; fırınımın yoğurt ayarı olduğu için fırında yapıyorum. Cam tencerelerimde yapıyorum. Müthiş güzel, tatlı ve katı oluyor.
 
Deneyin, göreceksiniz.
 
zzeynepp

  • Tüm gönderiler : 3275
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: İstanbul
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde yoğurt yapımı - 02.09.2008 19:42:07 ( #10 )
biz de bi süredir mayalıyoruz ama 3 gündür tutmuyo
aklıma bişi geldi belki de saçma bi soru olacak ama bilmem [sm=rolleyes.gif] Kupa termoslarda yoğurt mayalanır mı acaba?
<mesaj tarafından düzenlendi zzeynepp on 02.09.2008 19:43:30>
zeynozge

  • Tüm gönderiler : 52
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: KAYSERİ
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde yoğurt yapımı - 06.09.2008 13:36:26 ( #11 )
evet kupa termoslarda daha iyi tutuyor ısıyı biraz uzun süre sakladığı için daha iyi tutuyor
betul_n

  • Tüm gönderiler : 19
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 08 February 2012
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Ynt: Evde yoğurt yapımı - 16.02.2013 01:13:58 ( #12 )
http://bertugilebuyumek...13/02/yogurt-facias.html
deneyimlerimi paylaşmak istedim

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 4 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat
  • Mesaja cevap ver
  • Yeni anket gönder
  • Oy gönder
  • Post reward post
  • Gönderilerimi sil
  • Konularımı sil
  • Gönderiyi derecelendir

© 2000-2009 ASPPlayground.NET Forum Version 3.4