Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

 Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları

Sayfayı değiştir: < 123 > | Sayfayı gösteriyor 2 of 3, mesajlar 21 to 40 of 42
Yazar Mesaj
sevil_cull

  • Tüm gönderiler : 13583
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: izmir -- marmaris
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 28.10.2008 16:39:42 ( #21 )
benim yoğurdum bu şekilde oldu.
 


[image]local://309754/3C5C83A2F297495B885BEFD11BD2CA4F.jpg[/image]
Eklenen resim(ler)

Bebişkolarım

  • Tüm gönderiler : 3903
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 28.10.2008 17:31:17 ( #22 )
Sevil ellerine sağlık nefis görünüyor. Ben de yoğurdumu denedim bugün. Nefis olmuş. Nazifenin resimdeki yoğurduna benziyor. Tadı hiç ekşi değildi. Yarım litre günlük süte 1 tağta kaşık tava yoğurdu koydum. Süt biraz elimi ısırıyordu. Mayayı koyunca soğuyacağını düşünerek. Ayrıca kalorifer peteğinin yanına tabure koyup onun üstünde sardım yoğurdu. Rahmetli anneanem de kalorifer peteğinde yapardı o aklıma geldi
sadengk

  • Tüm gönderiler : 7735
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 01.11.2008 22:14:20 ( #23 )
Beşinci deneme de başarısız
Altıncı yolda bakalım bu tutacak mıtutana kadar devam
 
 
sevil_cull

  • Tüm gönderiler : 13583
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: izmir -- marmaris
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 01.11.2008 22:49:23 ( #24 )

Orjinalden alıntı: sadengk

Beşinci deneme de başarısız
Altıncı yolda bakalım bu tutacak mıtutana kadar devam

 
 
neden tutmadı ki. mesela ben yaparken sütün sıcaklığını parmağımı yakacak şekilde yapıyorum. sonra bir kase süzme yoğurdu çok az suda iyice karıştırıyorum. tahta kaşıkla sütün içine katıyorum. dağılmasını sağlıyorum. sonra ağzını kapatıyorum altına bir havlu bir şey seriyorum. üzerine bir havlu daha koyup battaniye koyuyorum. gene bir şey daha örtüp 9-10 saat bekletiyorum açtığımda paket yoğurtlar gibi oluyor çok güzel tutuyor.
yoğurdun sıcaklığını mı ayarlayamıyorsun ki.

nazifee

  • Tüm gönderiler : 2544
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Mersin
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 01.11.2008 23:09:30 ( #25 )
Sevil, 9-10 saat mı bekletiyorsun? Ben her yoğurt yaptığımda en fazla 4 saat bekletiyorum.
sevil_cull

  • Tüm gönderiler : 13583
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: izmir -- marmaris
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 01.11.2008 23:18:57 ( #26 )
evet canım 9-10 saat bekletiyorum.
akşam 11 gibi mayalıyorum. sabah kalkınca açıyorum baya güzel tutmuş oluyor.

nazlim_gelsin_

  • Tüm gönderiler : 2542
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: hoşgeldin melek se
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 01.11.2008 23:20:18 ( #27 )
bende Arzumun yoğurt yapma makinasını aldım ortalama 7,5 saatte tutar diyor saati ayarladım... sütüü kaynatıp haffif soğumasını bekledim.yani parmağımı hafif yakıyordu...daha sonra 1 kaseye 1 fincan kadar sütü alıp içine tepeleme 1 çorba kaşığı yoğurdu  ekeyip iyice karıştırdım...sonra bu karışımı sütün içine ekleyip karıştırdım ve tahta kaşıkla küçük kavanozlara yerleştirdim...
   bakalım nasıl olacak çok merak ediyorum



BEBİŞ ÖZLEMİ ÇEKENLER DUALARIM HEP SİZLERLE
zzeynepp

  • Tüm gönderiler : 3275
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: İstanbul
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 01.11.2008 23:22:50 ( #28 )
 Gerçekten sütün sıcaklığı çok önemli eli biraz yakacak sıcağa yakın ılık olacak  bu hafta kesin anladım bunu
ben de bugün annem yoktu kendim mayaladım ve nefis oldu
Annem yoğurt mayalayacağın kabı da sütü mayalamadan önce sar yerini hazırla der bilmiyorum artık doğruluk payı nedir belki yardımı olur diye yazayım dedim
 
Ben bugün cam kabı havluya koyup ısıttım hatta süt kaynayınca 1 yudum sütü ısınsın diye  bardağa koyduM
sONRA 1 KAŞIK YOĞURDU BU SÜTE KATIP KARIŞTIRDIM VE ILIMIŞ SÜTÜ DE ÜZERİNE DÖKÜP TAHTA kaşıkla karıştırdım
 
ben de 4-5 saat bekletip sonra dolaba koyuyorum
 
sevil yoğurdun muhteşem görünüyo altın kaymaklı reklamı gibi miss
 
sevil_cull

  • Tüm gönderiler : 13583
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: izmir -- marmaris
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 01.11.2008 23:27:39 ( #29 )

Orjinalden alıntı: zzeynepp

 Gerçekten sütün sıcaklığı çok önemli eli biraz yakacak sıcağa yakın ılık olacak  bu hafta kesin anladım bunu
ben de bugün annem yoktu kendim mayaladım ve nefis oldu
Annem yoğurt mayalayacağın kabı da sütü mayalamadan önce sar yerini hazırla der bilmiyorum artık doğruluk payı nedir belki yardımı olur diye yazayım dedim
 
Ben bugün cam kabı havluya koyup ısıttım hatta süt kaynayınca 1 yudum sütü ısınsın diye  bardağa koyduM
sONRA 1 KAŞIK YOĞURDU BU SÜTE KATIP KARIŞTIRDIM VE ILIMIŞ SÜTÜ DE ÜZERİNE DÖKÜP TAHTA kaşıkla karıştırdım

ben de 4-5 saat bekletip sonra dolaba koyuyorum
 
sevil yoğurdun muhteşem görünüyo altın kaymaklı reklamı gibi miss
 

 
 
 
canım benim çok teşekkür ederim.
gerçekten kaymağı çok güzel oluyor sanırım süzme yoğurtla alakalı.
bu arada sütün sıcaklığı onu ayarlamak gerçekten önemli parmağı yakmalı sıcaklık.

sadengk

  • Tüm gönderiler : 7735
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 02.11.2008 00:10:04 ( #30 )

Orjinalden alıntı: sevil_cull


Orjinalden alıntı: sadengk

Beşinci deneme de başarısız
Altıncı yolda bakalım bu tutacak mıtutana kadar devam



neden tutmadı ki. mesela ben yaparken sütün sıcaklığını parmağımı yakacak şekilde yapıyorum. sonra bir kase süzme yoğurdu çok az suda iyice karıştırıyorum. tahta kaşıkla sütün içine katıyorum. dağılmasını sağlıyorum. sonra ağzını kapatıyorum altına bir havlu bir şey seriyorum. üzerine bir havlu daha koyup battaniye koyuyorum. gene bir şey daha örtüp 9-10 saat bekletiyorum açtığımda paket yoğurtlar gibi oluyor çok güzel tutuyor.
yoğurdun sıcaklığını mı ayarlayamıyorsun ki.

Altıncı tuttu yuppiii
Sevil sen de epey sarıp sarmalıyorsun yoğurdu anlaşılanSanırım benim öncekiler sıcak tutamadığım için tutmadı,kaloriferin üzerinde mayaladım bu kez ve oldu

 
 
sadengk

  • Tüm gönderiler : 7735
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 02.11.2008 00:12:03 ( #31 )

Orjinalden alıntı: nazifee

Sevil, 9-10 saat mı bekletiyorsun? Ben her yoğurt yaptığımda en fazla 4 saat bekletiyorum.


Orjinalden alıntı: sevil_cull

evet canım 9-10 saat bekletiyorum.
akşam 11 gibi mayalıyorum. sabah kalkınca açıyorum baya güzel tutmuş oluyor.

Benimki de 4 satte tuttu
ama annem Sevil gibi akşam mayalar sabah açardı
 
 
sevil_cull

  • Tüm gönderiler : 13583
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: izmir -- marmaris
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 02.11.2008 00:15:22 ( #32 )

Orjinalden alıntı: sadengk


Orjinalden alıntı: sevil_cull


Orjinalden alıntı: sadengk

Beşinci deneme de başarısız
Altıncı yolda bakalım bu tutacak mıtutana kadar devam



neden tutmadı ki. mesela ben yaparken sütün sıcaklığını parmağımı yakacak şekilde yapıyorum. sonra bir kase süzme yoğurdu çok az suda iyice karıştırıyorum. tahta kaşıkla sütün içine katıyorum. dağılmasını sağlıyorum. sonra ağzını kapatıyorum altına bir havlu bir şey seriyorum. üzerine bir havlu daha koyup battaniye koyuyorum. gene bir şey daha örtüp 9-10 saat bekletiyorum açtığımda paket yoğurtlar gibi oluyor çok güzel tutuyor.
yoğurdun sıcaklığını mı ayarlayamıyorsun ki.

Altıncı tuttu yuppiii
Sevil sen de epey sarıp sarmalıyorsun yoğurdu anlaşılanSanırım benim öncekiler sıcak tutamadığım için tutmadı,kaloriferin üzerinde mayaladım bu kez ve oldu

 
 
hadi canım gözün aydın.
yoğurdun sıcaklığı çok önemli hem eli yakacak kadar sıcak olmalı
hemde iyi sarıp sarmalamak lazım.

sevil_cull

  • Tüm gönderiler : 13583
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: izmir -- marmaris
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 02.11.2008 00:16:06 ( #33 )

Orjinalden alıntı: sadengk


Orjinalden alıntı: nazifee

Sevil, 9-10 saat mı bekletiyorsun? Ben her yoğurt yaptığımda en fazla 4 saat bekletiyorum.


Orjinalden alıntı: sevil_cull

evet canım 9-10 saat bekletiyorum.
akşam 11 gibi mayalıyorum. sabah kalkınca açıyorum baya güzel tutmuş oluyor.

Benimki de 4 satte tuttu
ama annem Sevil gibi akşam mayalar sabah açardı

 
 
ee ben eskilerden kalma bir hatunum öyle eski yöntemler yaparım.

guler.cet

  • Tüm gönderiler : 1418
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: ist
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 02.11.2008 11:27:18 ( #34 )
bende ilk denemelerimde sarıp sarmalıyıp akşamdan koyuyordum ama sabaha bi baktım tutmamış.şimdi mayalayıp kalorifer peteğinin drek üstüne koyuyorum sadece üst kısmını örtüyorum cok güzel oluyor.yani peteksiz tutturamıyorum. Şimdi yeni birsey keşfettim kaloriferi yakmadığımda küçük kapaklı bir kabın içinde mayalıyorum sonra tabanı en kalın  celik tencerenin içine kaynara yakın sıcak su doldurup içenede yoğurt kabını koyuyorum ve tencerenın kapağınıda sıkıca kapatıyorum. büyük tencereyi iyice sarıyorum.böylede cok güzel tutuyor. büyük tencere  gec soğuduğundan mayalanıyor.
 
ayrıca yoğurdunuz tutmadığında hemen sütü dökmeyin aynı şekil kaynar suya oturtturun ozaman yine tutuyor.
nazlim_gelsin_

  • Tüm gönderiler : 2542
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: hoşgeldin melek se
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 02.11.2008 14:11:19 ( #35 )
benimde tuttu aynı bakkaldakiler gibi oldu,hatta daha güzel...bugün 4-5 gibi oğluşuma ilk kezvericem...umarım sever



BEBİŞ ÖZLEMİ ÇEKENLER DUALARIM HEP SİZLERLE
Bebişkolarım

  • Tüm gönderiler : 3903
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 02.11.2008 15:57:06 ( #36 )
valla kalorifer peteğinde süper oluyo nur içinde yatsın ananem :)
 
Ama Güler şu tencere içinde benmari usulü de süper fikir:)
burcu-perim

  • Tüm gönderiler : 2671
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: KARŞIYAKA 35½
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 02.11.2008 20:57:33 ( #37 )
Uzun zamandır yoğurt yapmıyordum...
Hatta eşim şaşırdı heralde şimdi yapınca, ona hiç yapmamışım meğer...
Üniversitedeyken myalardım arada bir.
Ben de Sevil gibi geceden mayalayıp sabah açardım ve güzel olurdu.
4-5 saatte mayalamadım hiç
Şimdi merak ettim 4-5 saatte mayalanacak mı diye?
Küçük kavanoza mayaladım, gece 1 gbi açıcam bakalım tutacak mı?
Bu arada mayalama saati, 20:30
 

nazifee

  • Tüm gönderiler : 2544
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Mersin
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 02.11.2008 21:49:59 ( #38 )
Burcu, bende 17.00 gibi mayalamıştım 21.00 gibi açtım ve gayet güzel tutuyor. 
tunaras

  • Tüm gönderiler : 41
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: izmir buca
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 02.11.2008 22:33:50 ( #39 )
arkadaşlar bende 3-4 saat tutuyorum sulu oluyor biraz .Yarın yine yapıcam ama bu kez akşam yapıp sabah açıcam sevilin yaptığı gibi...Bir de iki gün önce mayaladığım zaman kapağını kapatmadım tencerenin.Süzgü koyup iyice örttüm üstünü.Tadı nefis oldu..Bizim sitenin hemen yanında çiftlik var sütü ordan alıyoruz.



TAVŞANCIK

  • Tüm gönderiler : 6040
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - 02.11.2008 23:21:01 ( #40 )
ben arzumun yoğurt makinesi ile yapıyorum.maya olarak da bebekler için minik yoğurtlar var ya 100 gr lık,onları kullanıyorum..makinenin en az süresi 6 saat..bu süreyi bekliyordum hep ama yoğurt elşimsi oluyordu..süre mi çok geliyor acaba dedim.bu sefer 3-4 saatte çektim fişini.kıcamı biraz daha akışkan olmuş ama kesinlikle yoğurtlaşmış ve de tadı bal gibi
Sayfayı değiştir: < 123 > | Sayfayı gösteriyor 2 of 3, mesajlar 21 to 40 of 42

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 7 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat
  • Mesaja cevap ver
  • Yeni anket gönder
  • Oy gönder
  • Post reward post
  • Gönderilerimi sil
  • Konularımı sil
  • Gönderiyi derecelendir

© 2000-2009 ASPPlayground.NET Forum Version 3.4