refakir
-
Tüm gönderiler
:
1214
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: Almanya/Köln
-
Durum: çevrimdışı
|
Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI
-
26.10.2008 22:06:25
( #9 )
YEDİNCİ SAYFA Orjinalden alıntı: Angel... Orjinalden alıntı: cim_cim Evet Gülce sağma meşakkatli ve zor . Bizim bebeğimiz de 34 haftalık doğdu. Şimdi şimdi azcık emmeye meyillendi. Ama bir ay onra işe başlayacağım o zaman zaten mecbur biberon falan kullanılacak. Ben de Medela aldım ama swing değil. Memnunum. Ama sağma aparatlarının cam olanı var mı varsa nerede bulunur merak ediyorum. Hijyene de mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıyoruz . Steril makinesi aldım. Çabalıyorum. Biz de tam olarak boşaltamıyoruz memeyi..Medela'nın elektrilik pilli pompasından aldım..Swing değil..Yasemin'cim,ben altına "Bambino"nun küçük cam biberonlarından takıyorum,tam olarak uyuyor,aklında olsun .. Orjinalden alıntı: C U D A N A ben yine swing'in reklamini yapmis gibi olucam ama piyasadaki her biberon uyuyo altina... allah süt saganlara kolayliklar versin arkadaslar... cok zooor ugrasmak... süt sagarken cok iyi anlamiyosunuz o farki ama ben bu bebegimi sadece direkt emziriyorum (silikon baslik bile kullanmiyoruz hic) ve -hayat buymus- diyorum... hem pratik, her daim dogru isida, temiz, hijyenik, rahat... ve duygusal olarak da bicok artisi var... bütün biberon bebekleri bi an önce sadece annelerini emmeye alisirlar insallah... Orjinalden alıntı: cim_cim iyi de olmayınca olmuyor gülce üzme bizi Günlerce ağladım emmiyor diye zaten Orjinalden alıntı: C U D A N A allah süt saganlara kolayliklar versin arkadaslar... cok zooor ugrasmak... süt sagarken cok iyi anlamiyosunuz o farki ama ben bu bebegimi sadece direkt emziriyorum (silikon baslik bile kullanmiyoruz hic) ve -hayat buymus- diyorum... hem pratik, her daim dogru isida, temiz, hijyenik, rahat... ve duygusal olarak da bicok artisi var... bütün biberon bebekleri bi an önce sadece annelerini emmeye alisirlar insallah... Orjinalden alıntı: Angel... Orjinalden alıntı: C U D A N A ben yine swing'in reklamini yapmis gibi olucam ama piyasadaki her biberon uyuyo altina... allah süt saganlara kolayliklar versin arkadaslar... cok zooor ugrasmak... süt sagarken cok iyi anlamiyosunuz o farki ama ben bu bebegimi sadece direkt emziriyorum (silikon baslik bile kullanmiyoruz hic) ve -hayat buymus- diyorum... hem pratik, her daim dogru isida, temiz, hijyenik, rahat... ve duygusal olarak da bicok artisi var... bütün biberon bebekleri bi an önce sadece annelerini emmeye alisirlar insallah... Orjinalden alıntı: cim_cim iyi de olmayınca olmuyor gülce üzme bizi Günlerce ağladım emmiyor diye zaten Gülce'cim,elbette dediklerin çok doğru..Bebiş bi tarafta ağlarken mama hazırlamak hiç kolay değil..Oysa memede süt hazır bekliyor..Zaten bilinen bi gerçek bu.. Ancak sen de biliyosun ki,hayatta herşey istediğimiz gibi,harfi harfine olmayabiliyor..Çoğu kitabı bilgi başımıza gelenlerle uyuşmayabiliyor..Sen de normal doğumu çok istedin ancak olmadı işte..Ama sonuçta kavuştun evladına çok şükür..Hayırlısı ne ise o olsun hepimiz için,diyelim .. Orjinalden alıntı: ilke.duru Allah hepimize bebişlerimiz gönlümüzce emzirmeyi nasip etsin  , Ama herşey malesef plandığımız gibi gitmeyebiliyor, sen elinden geleni yapmıssındır zaten Yasemincim bence kendini hiç üzme tatlişim, Orjinalden alıntı: refakir Orjinalden alıntı: cim_cim iyi de olmayınca olmuyor gülce üzme bizi Günlerce ağladım emmiyor diye zaten Canım benim üzülme. Sen olabildiğince yerleştir yavrunu göğsüne. Biberondan içmek daha kolay olduğu için zamanla alışacak ve göğüsten içmek daha da zor gelecek. Ne kadar sık verirsen o kadar çabuk alışır meleğin. Hem göreceksin öyle çabuk büyüyorlar öyle çabuk güçleniyorlarki en kısa zamanda alışacaktır. Pes etme. O istemiyorsa bir dahaki karnı acıktığında. Her acıktığında ilk önce göğsüne olmazsa biberonla. Eğer hala da olmuyorsa o zaman yapacak birşey yok. Önemli olan direkt göğüsten ya da biberondan beslendiği değil. Asıl önemli olan bence olabildiğince anne sütüyle beslenmesi. Yüce Rabbi hepimizin yardımcısı olsun. Bol sütlü günler yaşarız inşallah. Bu arada yavrularınız neler yapıyor bakalım? Uykuyla araları nasıl? Benimki gündüz hala pek uyumuyor. Yani dışarı çıkarsak ayrı ama evdeysek beyefendi şekerlemeler yapıyor. Ama akşam en geç 21:00 oldumu yatıyor ve ondan sonra 2-3 saatten önce uyanmıyor. Onda da hemen 5-6 dakika karnını doyuracak kadar içiyor. SOnra yine devam sabah erken kalkmazsam bu durum 8:00 e kadar sürüyor. Biraz daha idare edeceğiz artık. Gaz problemimiz yediklerime dikkat etmezsem özellikle: yumurta, brokoli, pırasa, mantar, lahana, bezelye yersem (ŞİMDİLİK GÖZLEMLEDİKELRİM BUNLAR) çok gaz sorunu yaşıyoruz. Bu yüzden genellikle kahvaltı şeklinde yemeye çalışıyorum. Ya da salata, balık, ızgara şeklinde. Her geçen gün bizi bekleyen rahat günlere yaklaştığımızı bilmek beni çok rahatlatıyor. Sizlerde bizim gibi misiniz? Hadi anneler paylaşın yaşadıklarınızı.       Hepinizin meleklerine bizden kocaman MUCK Orjinalden alıntı: cim_cim Anne sütü dışında birşey vermiyorum zaten. Beni avutan da o . Size kızımın resmini gönderiyorum . [image]local://292252/E73FBE4533364BF281B23F0A343CA7AC.jpg[/image] Orjinalden alıntı: Angel... Selamlar..Valla bol bol yazmaya vakit yok artık..Bi cö deyip kaçmaya vakit oluyor .. Refiye'cim,merhaba canım nasılsın? Siz bizden iki gün büyüksünüz..Bizim daha düzene girmedi pek ama gece uykuları uzadı diyebilirim..Geceleri uyanmıyor artık..Sabah erken kalkıp emziriyorum..Bakalım ilerleyen günlerde ne olacak.. Yasemin'cim,sen de hiç sıkma canını canım ..Stres yapma kendine,önemli olan anne sütü alması Refiye'nin dediği gibi.. Kızın da çok tatlı görünüyor burdan ..Allah bağışlasın,hepsinin bahtı açık olsun..Analar tahtını yaparmış,ama bahtını yapamazmış.. Orjinalden alıntı: refakir Orjinalden alıntı: cim_cim [image]local://292252/E73FBE4533364BF281B23F0A343CA7AC.jpg[/image] Maşallah tatlı kızına canım. Mışıl mışıl uyuyor ne güzel. Allah rahatlık versin. Orjinalden alıntı: Angel... Selamlar..Valla bol bol yazmaya vakit yok artık..Bi cö deyip kaçmaya vakit oluyor .. Refiye'cim,merhaba canım nasılsın? Siz bizden iki gün büyüksünüz..Bizim daha düzene girmedi pek ama gece uykuları uzadı diyebilirim..Geceleri uyanmıyor artık..Sabah erken kalkıp emziriyorum..Bakalım ilerleyen günlerde ne olacak.. Al benden de o kadar canım vakit yok doğru düzgün forumda bol bol yazışmaya. Bizim melekler sağolsun    Ne güzel demek senin yavrunun uykuları uzamaya başladıç Rahat günler uzakta değil anlaşılan    Orjinalden alıntı: Angel... Orjinalden alıntı: refakir Al benden de o kadar canım vakit yok doğru düzgün forumda bol bol yazışmaya. Bizim melekler sağolsun    Ne güzel demek senin yavrunun uykuları uzamaya başladıç Rahat günler uzakta değil anlaşılan    Evet canım,yeter ki canları sağolsun onların .. Anne olmak çok güzelmiş,Rabbim isteyen,hakeden herkese nasip etsin.. Peki bişey sorucam,ne kadar emziriyorsun,dakika saat olarak? ..Misal doyduğunu nasıl anlıyosun? Memeyi bırakmasından mı? Orjinalden alıntı: refakir Orjinalden alıntı: Angel... Evet canım,yeter ki canları sağolsun onların .. Anne olmak çok güzelmiş,Rabbim isteyen,hakeden herkese nasip etsin.. Peki bişey sorucam,ne kadar emziriyorsun,dakika saat olarak? ..Misal doyduğunu nasıl anlıyosun? Memeyi bırakmasından mı? Yüce rabbi dediğin gibi isteyen herkese bu güzelliği anne olmayı yaşatsın inşallah. Canım aslında 10 dakikayı tamamlamaya çalışıyorum ama malesef 10 dakika doymadan göğsümü bırakıyor. Doyduğunu ilk önce bırakmasından anlıyorum. Tekrar vermeye çalışıyorum dudaklarını sıkıyor ve hani biz çok yiyip doyduğumuzda nasıl gıck ederiz aynı öyle yapıyor. Kaldırıp gazını çıkartıyorum ve herşeye rağmen tekrar veriyorum diğer göğsümü ama dudaklarını sıkmakta ısrar ediyor. Yani her defasında birkaç kez deniyorum emin olmak için doyduğundan. Ama ısrar ederse almamakta ya da alıp iki çekip süt geldiği halde içmiyorsa o zaman belli ediyor. Orjinalden alıntı: Angel... Orjinalden alıntı: refakir Yüce rabbi dediğin gibi isteyen herkese bu güzelliği anne olmayı yaşatsın inşallah. Canım aslında 10 dakikayı tamamlamaya çalışıyorum ama malesef 10 dakika doymadan göğsümü bırakıyor. Doyduğunu ilk önce bırakmasından anlıyorum. Tekrar vermeye çalışıyorum dudaklarını sıkıyor ve hani biz çok yiyip doyduğumuzda nasıl gıck ederiz aynı öyle yapıyor. Kaldırıp gazını çıkartıyorum ve herşeye rağmen tekrar veriyorum diğer göğsümü ama dudaklarını sıkmakta ısrar ediyor. Yani her defasında birkaç kez deniyorum emin olmak için doyduğundan. Ama ısrar ederse almamakta ya da alıp iki çekip süt geldiği halde içmiyorsa o zaman belli ediyor. Amin.. Hmm,anladım canım..Benimkisi daha fazla emiyo ama bazen de bakıyorum yutkunmadan emiyo,sanki yalancı emzik gibi ..Sonra da uyuya kalıyo ..Ben de doymuyo o diye,sütümü sağıp veriyorum..En azından bilirim ne kadar verdiğimi..Kilosuna göre 450 cc alması gerekli.. Orjinalden alıntı: refakir Orjinalden alıntı: Angel... Hmm,anladım canım..Benimkisi daha fazla emiyo ama bazen de bakıyorum yutkunmadan emiyo,sanki yalancı emzik gibi ..Sonra da uyuya kalıyo ..Ben de doymuyo o diye,sütümü sağıp veriyorum..En azından bilirim ne kadar verdiğimi..Kilosuna göre 450 cc alması gerekli.. Sütünü direkt sağarak mı veriyorsun canım? Korkma onlar karınları aç olduklarında göğsünda damla bırakmayana kadar içiyorlar     Evet doyduğunda benimkide uyuya kalıyor dediğin gibi çekmiyor sadece çenesini, dudaklarını oynatıyor. Aynı senin dediğin gibi sanki emzik var ağzında. Ama kızına güven canım. Doymasa uykusuda olsa içer. Sen korkma ve göğsündan vermeye devam et. Biberona alışmasın. Tabii göğsünden emzirmek istiyorsan. Biberondan içmek göğüsteki kadar zahmetli olmadığından çabuk alışıyorlar. Sonra göğüsten içmek zor gelir. Şuan uyuyor mu senin prenses? Orjinalden alıntı: Angel... Orjinalden alıntı: refakir Sütünü direkt sağarak mı veriyorsun canım? Korkma onlar karınları aç olduklarında göğsünda damla bırakmayana kadar içiyorlar     Evet doyduğunda benimkide uyuya kalıyor dediğin gibi çekmiyor sadece çenesini, dudaklarını oynatıyor. Aynı senin dediğin gibi sanki emzik var ağzında. Ama kızına güven canım. Doymasa uykusuda olsa içer. Sen korkma ve göğsündan vermeye devam et. Biberona alışmasın. Tabii göğsünden emzirmek istiyorsan. Biberondan içmek göğüsteki kadar zahmetli olmadığından çabuk alışıyorlar. Sonra göğüsten içmek zor gelir. Şuan uyuyor mu senin prenses? He evet uyuyo,lakin yazışmak zor olurdu biraz .. Valla doğru diyosun da,ilk başlarda 20 dakika emzirmem rağmen,doktor kilo alamamış dedi biliyosun..Sonra mamaya başladı..Ben şimdi azaltıyorum mamayı.. Tabii ki göğsümden emzirmek istiyorum,istemez miyim ama takviye lazım demişti doktor ..İnan bu konuda kafam çok karışık..Emzirmek varken neden sağayım ki yoksa? Bir de ben,Dalin'in çooook ince az akışlı olan ucundan almıştım..Kauçuk bir uç,ama o kadar ince ki çoğu zaman sütten bile tıkanıyo ..Ama silikonlarda öyle değil,delikleri kocaman..Bunda içerken ayni meme gibi cok cok yapıyo .. Bişey daha sorucam ..Senin oğlan meme ucunu tamamen ağzına alabiliyo mu? ..Hani o kahverengi bölgeyi alması lazımmış..Sena hanım tamamını alamıyo.. Orjinalden alıntı: refakir Orjinalden alıntı: Angel... He evet uyuyo,lakin yazışmak zor olurdu biraz .. Valla doğru diyosun da,ilk başlarda 20 dakika emzirmem rağmen,doktor kilo alamamış dedi biliyosun..Sonra mamaya başladı..Ben şimdi azaltıyorum mamayı.. Tabii ki göğsümden emzirmek istiyorum,istemez miyim ama takviye lazım demişti doktor ..İnan bu konuda kafam çok karışık..Emzirmek varken neden sağayım ki yoksa? Bir de ben,Dalin'in çooook ince az akışlı olan ucundan almıştım..Kauçuk bir uç,ama o kadar ince ki çoğu zaman sütten bile tıkanıyo ..Ama silikonlarda öyle değil,delikleri kocaman..Bunda içerken ayni meme gibi cok cok yapıyo .. Bişey daha sorucam ..Senin oğlan meme ucunu tamamen ağzına alabiliyo mu? ..Hani o kahverengi bölgeyi alması lazımmış..Sena hanım tamamını alamıyo.. Yok canım tamamını alamıyor. Zaten mümkün olduğunuda sanmıyorum. Az bir yer değilki. Önemli olan sadece göğüs ucunu almaması. Alabildiği kadarda etrafındaki kahverengi kısmında. Zaten emzirirken rahatlık çekiyorsun kahverengi kısmından alınca. Aksi halde benim göğüs uçlarım acıyor ve anlıyorum sadece uçtan çektiğini. Şuan nasıl kızının kilo alımı canım? Yani takviyeye başladığından beri bir değişiklik oldu mu? Ama yaptığın herşeye rağmen çok iyi. Yavaş yavaş tekrar kendi sütüne dönmen pes etmemen. Kızın bu emeğini karşılıksız bırakmayacaktır bence. Orjinalden alıntı: Angel... Orjinalden alıntı: refakir Yok canım tamamını alamıyor. Zaten mümkün olduğunuda sanmıyorum. Az bir yer değilki. Önemli olan sadece göğüs ucunu almaması. Alabildiği kadarda etrafındaki kahverengi kısmında. Zaten emzirirken rahatlık çekiyorsun kahverengi kısmından alınca. Aksi halde benim göğüs uçlarım acıyor ve anlıyorum sadece uçtan çektiğini. Şuan nasıl kızının kilo alımı canım? Yani takviyeye başladığından beri bir değişiklik oldu mu? Ama yaptığın herşeye rağmen çok iyi. Yavaş yavaş tekrar kendi sütüne dönmen pes etmemen. Kızın bu emeğini karşılıksız bırakmayacaktır bence. Tabii yaa,sütüm varken neden kendimden beslemeyeyim yavrumu..Mama deyince doktor çıldırdım,ağladım ağladım  ..Güya iki yıl boyunca emzirecektim,ama yapıcam inşallah.. Valla takviyeden sonra haftada 340 gr.aldı Refiye..Alması gerekenin iki katı yani..Bu seferde abartmışsınız demiyorum,çünkü açığı vardı dedi doktoru da..Vayyy,yavrumu aç bırakmışım diye ne hayıflandım bi bilsen.. Güya hastanede 15-20 dakika yeter,bir iki damlada olsa o doyar demişleri..Benim de gözüm saatte,20 dakikadan fazla olmasın diye .. Orjinalden alıntı: refakir Orjinalden alıntı: Angel... Tabii yaa,sütüm varken neden kendimden beslemeyeyim yavrumu..Mama deyince doktor çıldırdım,ağladım ağladım  ..Güya iki yıl boyunca emzirecektim,ama yapıcam inşallah.. Valla takviyeden sonra haftada 340 gr.aldı Refiye..Alması gerekenin iki katı yani..Bu seferde abartmışsınız demiyorum,çünkü açığı vardı dedi doktoru da..Vayyy,yavrumu aç bırakmışım diye ne hayıflandım bi bilsen.. Güya hastanede 15-20 dakika yeter,bir iki damlada olsa o doyar demişleri..Benim de gözüm saatte,20 dakikadan fazla olmasın diye .. Haklısın canım çıldırmamak elde değil. Kimbilir ne kadar üzüldün. Ama zamanla tekrar anne sütüne dönersin canım. Doktora da birden süpriz yaparsın. Gelişimi iyi dediği gün sen de artık sadece anne sütüyle besliyorum dersin. Bir şokta o yaşasın    Herşey halledeceksiniz yavrunla canım. Çok yakında inşallah haberini alacağız. Benim prens hareketlenmeye başladı. Sanırım acıktı. Bu kadar rahat verdiya sağolsun. Canım sonra tekrar görüşmek üzere. Meleğini ve seni öpüyoruz. Orjinalden alıntı: Angel... Orjinalden alıntı: refakir Haklısın canım çıldırmamak elde değil. Kimbilir ne kadar üzüldün. Ama zamanla tekrar anne sütüne dönersin canım. Doktora da birden süpriz yaparsın. Gelişimi iyi dediği gün sen de artık sadece anne sütüyle besliyorum dersin. Bir şokta o yaşasın    Herşey halledeceksiniz yavrunla canım. Çok yakında inşallah haberini alacağız. Benim prens hareketlenmeye başladı. Sanırım acıktı. Bu kadar rahat verdiya sağolsun. Canım sonra tekrar görüşmek üzere. Meleğini ve seni öpüyoruz. Tamam canım,çok sağolasın Allah razı olsun..Hadi git yavruna .. Orjinalden alıntı: ilke.duru Orjinalden alıntı: cim_cim Anne sütü dışında birşey vermiyorum zaten. Beni avutan da o . Size kızımın resmini gönderiyorum . [image]local://292252/E73FBE4533364BF281B23F0A343CA7AC.jpg[/image] Aman maşallah nasılda güzel uyuyor, haftaya bende eklerim inş Orjinalden alıntı: ilke.duru kızlar ne güzel kaynatmışsınız, bende okuuyup bilgileniyorum
|