Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

*EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI

Sayfayı değiştir: 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 1 of 163, mesajlar 1 to 20 of 3251
Yazar Mesaj
refakir

• Tüm gönderiler : 1214
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Almanya/Köln
  • Durum: çevrimdışı
*EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 26.10.2008 21:04:55 ( #1 )
Evet kızlar ben sayfayı açtım eski yazılarda kopyalandımı herşey tamam demektir 
refakir

Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 26.10.2008 21:10:45 ( #2 )

Orjinalden alıntı: zigana

kızlar sayfamızın melekleri gelmek üzere zaman ne kadar da çabuk geçti.
bakalım ilk meleğimiz kim olacak?
allah hepimize hayırlı doğumlar ,evlatlar nasip etsin.
sayfamız hepimize hayırlı olsun

Orjinalden alıntı: *YAĞMUR&EYLÜL*

geldi geldi....
erdem paşa geldi...
çğdem'imiz paşasını kucağına aldı...maşallah kuzuya...
sayfamız hayırlı olsun inşallah...sağlıcakla alalım yavrularımızı...

Orjinalden alıntı: bebeşim_26

çiğdemin erdemi geldii
                                 Allah analı babalı büyütsün aminn
ilknurun oğulları geldiii

Orjinalden alıntı: zigana

ayyyy çok güzel ya.
allah bağışlasın
darısı bizlerin başına.
düşününce bi hoş oluyorum sormayın.
ilk göz ağrım olacak.

Orjinalden alıntı: C U D A N A

sayfamizin sezeryan bebekleri
erkenden yerlerini almaya basladilar bu sayfada...

hayirli olsun...
mutlu paylasimlar...

bol sütlü nice güzel aylara ve yıllara

Orjinalden alıntı: ilke.duru

Bol paylaşımlı, sağlıklı kuzularımızla güzel sohbetlere...

Orjinalden alıntı: refakir

Sayfamız hayırlı uğurlu olsun inşallah.
Evet sayfamızın üç meleği şuan dünyada ama malesef biz onları görenekadar biraz daha zaman geçecek.
İnşallah en kısa zamanda burada boy boy fotoğraflarını görürüz.

Orjinalden alıntı: LİVAN*

aman bu sayfayı benim oğluş görmesin. eren uyudugu zamanlar gireyim karnımda ehh çok aceleci biliyosunuz.. beşigini aldık diye erken gelmeye kalktı şimdi bide burayı  görürse

hayırlı bol sohbetli bol sütlü saglık dolu günlerimizi paylaşmak ümidiyle hayırlı olsun..

Orjinalden alıntı: LİVAN*

aman bu sayfayı benim oğluş görmesin. eren uyudugu zamanlar gireyim karnımda ehh çok aceleci biliyosunuz.. beşigini aldık diye erken gelmeye kalktı şimdi bide burayı  görürse

hayırlı bol sohbetli bol sütlü saglık dolu günlerimizi paylaşmak ümidiyle hayırlı olsun..

fark ettirmeden gir eren bahane arıyo gelmeye zati

Orjinalden alıntı: Angel...

Hayırlı uğurlu olsun sayfamız ..Nice güzel haberleri paylaşmak dileğiyle..

Çiğdem arkadaşımızın bebişi de hoşgeldi,sağlıkla,analı-babalı büyüsün inşallah ..

Orjinalden alıntı: bberiaa

selamlar güz anneleri...
sayfanız hayırlı olsun...

Orjinalden alıntı: uğurböcüğü

yeni sayfanız hayırlı olsun...

refakir

Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 26.10.2008 21:19:54 ( #3 )

Orjinalden alıntı: ırmakyagmur

Orjinalden alıntı: DESIROUS

işte ilk resim geldi 

yakışıklı oğlum arkadaşlarını bekliyor...

Çiğdem'cim neredeyse ağlıcam, çok duygulandım yaaa. Ne zamandır aklım sendeydi, doğurdu doğuracaktır diyordum ki nihayet foruma girip güzel haberini aldım bu mesajınla çok ama çok mutlu oldum. Ne kadar yakışıklı bir prenstir bu yaaa ALLAH NAZARLADAN SAKLASIN.  Eşime de gösterdim, Allah Allah diye sevdi fotoyu. Anca emiyordur diyor.  Minik erkek yaaaa maşallah binlerce kez. Allah bize de sağlıklı doğum nasip eder de biz de meleklerimizin fotolarını böle sizlerle paylaşırız inşallah. Bizim de 4 ayımız kaldı çok şükür.

Çiğdemciğim yakışıklı yavrunun birkaç fotosunu daha isteriz.
Nazar değmesin yakışıklı yavruna.
Çok ama çok yakışıklı.
Ne güzel sen aldın yavrunu kucağına.
Hem de 2 hafta oldu.
Bizim oğlan hala gelmek istemiyor.
Biliyorsun normalde bugün gelmesi gerekiyordu.
Yüce Rabbim hayırlısını nasip etsin.

Orjinalden alıntı: tulo

sayfamız hayırlı olsun güzel paylaşımlar ve hayırlı haberlerle dolsun

Orjinalden alıntı: burcu_ecem

DESİROUS yakısıklı oglusunun masallahı var . allah nazardan saklasın.darısıda tüm bekleyenlerin başına insallah.kızzlaaarrrr 1 gün kaldı kızımın gelmeye niyeti yok.sanırım eylül annesi olcam... ya bi hayırlısıyla gelsinlerde gerçi hiiiçççç önemli değil....

sen bizim sayfaya kaldın canım bak eylül ün 2 si oldu senin prensesin gelmeye niyeti yok hal sağlıkla gelsin inş.

Orjinalden alıntı: bberiaa

işte ilk resim geldi 

yakışıklı oğlum arkadaşlarını bekliyor...

oy oy oy...
maşallah erdem paşaya...
düğme burnunu sevsinler senin..
maşallahhhhhh....

Çiğdem'cim,oğluşun çok tatlı maşallah..Allah bahtını açık etsin..Biz de sizin arkanızdan gelicez galiba bu gidişle ..

Ben de artık buraya yazabilirim.
Bu hafta sonu oğlumuzun fotoğraflarını da koyacağım Allah'ın izniyle.
Hepinizi öpüyoruz.

Birde buraya ekleyeyim :)

[image]local://275724/00DF4A2A73D949DCA4C783AC6D668230.jpg[/image]

[image]local://275724/D95556AF23594693B94DBEE48B8530FF.jpg[/image]

[image]local://275724/7691E6E5CC3C4AAE9896811298667CB1.jpg[/image]

Sayfamızın bebekleri daha doğmadığından pek katılan yok buraya.
Çiğdemciğim nerelerdesin?
Oğluşun nasıl iyi mi?
Görünmüyorsun artık. Doğumdan sonra 1 kere gördük seni burada.
İnşallah heriey yolundadır.

refiyecim erdem kolik krizine yakalandı malesef...hiç fırsat bulamıyorum pc başına oturmaya... 6 dan 18 e kadar hep kucağımda... ya kakasını yapmada zorlanıyor ya da gaz problemi yaşıyor...16.gün başladı hala dewam ediyor...dr umuz zinco yu önerdi o da pek işe yaramıyor gibi...inşallah senin oğluş kolikli olmaz...bu arada bayıldım yakışıklı prensime...allah nazarlardan korusun...öyle tatlı ki krata...sen nasılsın nasıl gidiyor oğluşla yeni hayat...hepinizi çok özledim...fırsat buldukca girmeye çalışırım...başka kimler doğum yaptı merak ediyorum...fırsat bulursam dolaşacam ama erdem paşaya bağlı...şimdi bakınıyor boncuk boncuk...öptük herkesleri...

çiğdem hoşgeldin...
bize dr.um sab-simplex vermişti...
bir de nurse harweys var...
bunları sor istersen canım...
bir de karnına sürekli masaj yap iyi gelir...
bizde çok çektik gaz probleminden...
çiğdem merak ettiğim için soruyorum yanlış anlama ama ne kadar doğdu erdem paşa...?
ultrasonda büyük çıkıyordu ya ölçümleri onun için soruyorum.
bu arada özlem de doğurdu...

Merhabalaaaar..Nihayet biz de bu sayfaya terfi ettik kızımla ..Ancak detayları yazamıyorum,fazla zamanım yok ..Evde olsam daha rahat olurdum ancak,galiba bayrama kadar kalıcaz burda ..

cnm hoş geldin kızınla...zamanın olduğuna minik kızının resmini de isteriz...öptük oğluşla

çiğdem hoşgeldin...
bize dr.um sab-simplex vermişti...
bir de nurse harweys var...
bunları sor istersen canım...
bir de karnına sürekli masaj yap iyi gelir...
bizde çok çektik gaz probleminden...
çiğdem merak ettiğim için soruyorum yanlış anlama ama ne kadar doğdu erdem paşa...?
ultrasonda büyük çıkıyordu ya ölçümleri onun için soruyorum.
bu arada özlem de doğurdu...

cnm eczane eşime nurse harweys önermiş ancak okuduğumda 1 aydan sonra yazıyordu henüz onu kullanmadım yarın 1 aylık oluyoruz kullanabilirim artık...sen kullanmış mıydın..faydası nasıl acaba...öyle çok fazla ilaç da kullanmak istemiyorum aslında..şuan kullandığımız zinco bitkisel bir ilaç o bile rahatsız ediyor beni...ha bir de metsil i öneriyorlar...

erdem paşam 3.600 doğdu-son hafta bu ömlçümü wermişti usg tuttu yani...

senin nasıl gidiyor çok az kalmış artık ..son zamanlar geçmek bilmiyordur...

burcucum yukarıda görüyorum seni...nasılsın...resim eklesene...kawuştun dimi meleğine...ben uzun aradan beri foruma giremediğim için ayrıntıları kaçırdım...

Orjinalden alıntı: b_cevrimkaya

burcucum yukarıda görüyorum seni...nasılsın...resim eklesene...kawuştun dimi meleğine...ben uzun aradan beri foruma giremediğim için ayrıntıları kaçırdım...

yok canım benim daha var kasım 20 diyo dokt
sen nasılsın oglusun nasıl

ayşegülüm beyzam siz de mutlu sona yaklaşıyorsunuz...teşekkür ederim ikinize de...dualarım sizinle sağlıkla kawuşun meleklerinize...öptük teyzelerimizi...

refiyecim erdem kolik krizine yakalandı malesef...hiç fırsat bulamıyorum pc başına oturmaya... 6 dan 18 e kadar hep kucağımda... ya kakasını yapmada zorlanıyor ya da gaz problemi yaşıyor...16.gün başladı hala dewam ediyor...dr umuz zinco yu önerdi o da pek işe yaramıyor gibi...inşallah senin oğluş kolikli olmaz...bu arada bayıldım yakışıklı prensime...allah nazarlardan korusun...öyle tatlı ki krata...sen nasılsın nasıl gidiyor oğluşla yeni hayat...hepinizi çok özledim...fırsat buldukca girmeye çalışırım...başka kimler doğum yaptı merak ediyorum...fırsat bulursam dolaşacam ama erdem paşaya bağlı...şimdi bakınıyor boncuk boncuk...öptük herkesleri...

Canım seni görmek ne güzel. Erdem yakışıklıs nasıl?
Kolik durumu çok kötü. Yiğit Alp'te de var ama kolik denecek durumda değil.
Kızımda Sab-Simplex kullanmıştım. Emzirmeden önce 10-15 damla veriyorsun ve çok işe yaramıştı.
Ama malesef oğlumda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Ne 10 damla ne de 15 damla işe yaramadı.
Ebemiz geliyor neredeyse hergün ve bize wınd-salbe (kızımda da kullanmıştık) önerdi.
Bugün ilk defa denedim ve dener denemez havayla birlikte kakasını yaptı ve hemen rahatladığını anladık.
Ayrıca benim oğlanda büyük doğdu ve ebemiz büyük doğan çocukların gaz sorunu yaşamasının daha çok olduğunu söyledi.
Allah yardımcımız olsun canım. İnşallah bugünlerde tez zamanda geride kalacak.
Onları huzursuz görmeye dayanamıyor insan.
Çiğdemciğim oğlun tam doktorların dediği kiloda mı doğdu?
Sezeryan nasuıl geçti? Sonradan baş ve ense ağrısı çektin mi?

refakir

Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 26.10.2008 21:22:16 ( #4 )
Evet ilk iki sayfayı kopyalamış bulunmaktayım. Ama hepsini tek tek yapmadım yoksa yapamazdım.
refakir

Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 26.10.2008 21:35:17 ( #5 )

Çiğdemciğim oğlun tam doktorların dediği kiloda mı doğdu?
Sezeryan nasuıl geçti? Sonradan baş ve ense ağrısı çektin mi?

refiyecim erdem doğuma 5 gün varken 3.600 idi...3.600 doğum gerçekleşti...
sipinal anestezi-sezeryan uygulandı...o kadar memnun kaldım ki sonrasında hiç bir problem yaşamadım...
sen normal doğurabildin mi cnm?

maşallah çiğdemcim...
yeni resimler ekleyin yaw minik kuzuların sayfamıza...tembel anneler sizi...
çiğdemcim dr. bize metsil verdi önce hiç yararını görmedik...
sab-simplex aldık süper etkiliydi diyemem ama yine de iyi geldi...
ben sabahlara kadar sallardım kucağımda...
uykusuzluktan bayılırdım resmen.
inşallah bu kızçem böyle olmaz...
bir de erkek bebekler daha gazlı olurmuş...

Orjinalden alıntı: gurbetkusu

Cigdemcigim bebegine kavusmusun canim...
ne guzel sende artik annesin
nasil bir duygu cigdem? herseye deger degilmi?
ne olur benim icin soyle icten bir op yavrunu....

refiyecim erdem doğuma 5 gün varken 3.600 idi...3.600 doğum gerçekleşti...
sipinal anestezi-sezeryan uygulandı...o kadar memnun kaldım ki sonrasında hiç bir problem yaşamadım...
sen normal doğurabildin mi cnm?

Ne güzel demek şikayetlerin olmadı.
Ben malesef normal doğum yapamadım. 2 Eylül de hastaneye gönderdi doktorum. 3 Eylül de hastanedeki kontrolümde bebeğin 4000 gram üzerinde olduğunu ve zor bir doğum olabileceğini söyledi doktor.
Bu yüzden ertesi gün için spinal anestezi ile sezeryan oldum. Oülumda dedikleri gibi 4000 gramın üzerinde doğdu ve doğru karar verdiğimizi bir kez daha anladık.
Ama doüumdan 2 gün sonra dayanılmaz baş ve ense  ağrısı başladı.
Sabah öğle akşam 2 şer serum verdiler.
Öncesinde paracetamol verdiler ama bir faydasını görmedim malesef.
Şimdi çok şükür hepsi geride kaldı.

Ya kızım biraz rahatsızlandı ve devamlı burnu akıyor. Ablası kardeşini öperken oğlumuzda hastalandı. Burnu tıkalı iki gündür. Damla damlatıyoruz ama yine de zorlanıyor.
Çok zor bebeklerin hastalanması.
Dün bütün gün kucağımda kaldı :(
Hiç birşey yapamadım. Bugün biraz daha iyi çok şükür.
Ayrıca kardiyologi de de terminimiz vardı. Herşey aynı.
İlaçlarımızı da 2 ye çıkardık.
İnşallah hasta olan bütün yavrular sağlıklarına kavuşurlar.

Sayfamızın melekleri birer birer geliyorlar.
Ne güzel. Yakında bu sayfa da dolup taşacak yazılarla. Herkes güzel paylaşımlarda bulunacak Allah'ın izniyle.

Orjinalden alıntı: balımmm

seelaaamm bizde geldik sayfayaa beni merak eden teyzoşlarr buyrun resmimm
http://med.fatih.edu.tr/?bebeklerimiz,3814 18 eylül 23:26da dünyaya geldi oğluşum darısı isteyen ve bebek bekleyen annelere inşallah

http://med.fatih.edu.tr/?bebeklerimiz,3814 18 eylül 23:26da dünyaya geldi oğluşum darısı isteyen ve bebek bekleyen annelere inşallah

Hoşgeldin canım.
Maşallah Kayra oğluna çok tatlı. Yüce Rabbim analı-babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.
Nasılsın herşey yolunda mı?
Sezeryan mı olmuştun sen? Kaç haftalık doğdu oğluşun? Biraz anlatır mısın?

Ben sayfaları pek takip edemiyorum şu sıralar iki çocuk ev işi derken günler dolu dolu geçiyor. Hiç bu kadar yoğun olacağımı sanmazdım.
Şuan bile yatakta oturuyorum sol yanımda oğlum Yiğit Alp sağ yanımda ise kızım İrem Yaren yatıyorlar mışıl mışıl uyuyorlar. Yiğit Alp daha yeni uyudu. Yataktan kalkmayayım hemen anlıyor en fazla 5 dakika başlıyor ağlamaya.
Ben de dedim kendi kendime en iyisi yatakta kalayım uyanırsa arada kontrol ediyor küçük bey yanında görür beni de uyur. Kendi yatağında pek yatmıyor. Yani neredeyse hiç yatmıyor. Tahmin ediyordum bizimle yatacağını o yüzden ufak bizim yatağın yanına takılan yatak(beşik)lardan aldık. Ama anlaşılan o bile boşunaymış.

Diğer annelerde gelirler umarım yakında. Bol bol yazışırız inşallah.

Orjinalden alıntı: marlasinger

Bu sayfanında bebişleri teker teker gelmeye başlamış.Allah hepsine sağlıklı uzun ömürler versin inşallah kokluyorum bebişlerinizi

Bu sayfanında bebişleri teker teker gelmeye başlamış.Allah hepsine sağlıklı uzun ömürler versin inşallah kokluyorum bebişlerinizi

Evet canım yavaş yavaş hepsi gelmeye başlıyor.
İnşallah Yüce Rabbim hepsine sağlıklı uzun ömür verir canım.
Oh senin meleğinbaya büyümüş bizimkilere göre.
Nasıl herşey yolunda mı?

Hoşgeldin canım.
Maşallah Kayra oğluna çok tatlı. Yüce Rabbim analı-babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.
Nasılsın herşey yolunda mı?
Sezeryan mı olmuştun sen? Kaç haftalık doğdu oğluşun? Biraz anlatır mısın?

Ben sayfaları pek takip edemiyorum şu sıralar iki çocuk ev işi derken günler dolu dolu geçiyor. Hiç bu kadar yoğun olacağımı sanmazdım.
Şuan bile yatakta oturuyorum sol yanımda oğlum Yiğit Alp sağ yanımda ise kızım İrem Yaren yatıyorlar mışıl mışıl uyuyorlar. Yiğit Alp daha yeni uyudu. Yataktan kalkmayayım hemen anlıyor en fazla 5 dakika başlıyor ağlamaya.
Ben de dedim kendi kendime en iyisi yatakta kalayım uyanırsa arada kontrol ediyor küçük bey yanında görür beni de uyur. Kendi yatağında pek yatmıyor. Yani neredeyse hiç yatmıyor. Tahmin ediyordum bizimle yatacağını o yüzden ufak bizim yatağın yanına takılan yatak(beşik)lardan aldık. Ama anlaşılan o bile boşunaymış.

Diğer annelerde gelirler umarım yakında. Bol bol yazışırız inşallah.

canım çok şükür iyiyiz ama ameliyat bölgemde bantın geldiği taraf alerji yapmış su toplamış orası çok sızlıyo oturup kalkarken geriliyooğluşumu 2 saatte bir emziriyorum genelde yataktayım yani pc başına pek geçemiyorum ama hep aklım burda.39+3te doğum yaptım canım.suyumun gelmesiyle hastaneye gittik 8 saat sancı çektim 6 cm açılmaya rağmen malesef bebişim kakasını yapmış oyüzden acil sezeryana girdik olsun hayırlısı böyleymiş diyorum herşeyden önemli oğlumun sağlığı...
demek senin oğluş yatağına gitmiyo bizimkide alışmaya hazır hemn yanımda yarmaya ama izin vermiyorum şimdilik yatağına alışsın senin prenses ne heyecanlıdır şimdi abla oldum diye maşallah kuzularına

Orjinalden alıntı: gülgibiyim

Ayyy canlarım benim sayfamız açılışmış inş. kısa zamanda arkanızdan bizde geliriz sayfamızın misss kokulu bebekleri hoşgeldiniz rabbim hepinizi analı babalı büyütsün

canım çok şükür iyiyiz ama ameliyat bölgemde bantın geldiği taraf alerji yapmış su toplamış orası çok sızlıyo oturup kalkarken geriliyooğluşumu 2 saatte bir emziriyorum genelde yataktayım yani pc başına pek geçemiyorum ama hep aklım burda.39+3te doğum yaptım canım.suyumun gelmesiyle hastaneye gittik 8 saat sancı çektim 6 cm açılmaya rağmen malesef bebişim kakasını yapmış oyüzden acil sezeryana girdik olsun hayırlısı böyleymiş diyorum herşeyden önemli oğlumun sağlığı...
demek senin oğluş yatağına gitmiyo bizimkide alışmaya hazır hemn yanımda yarmaya ama izin vermiyorum şimdilik yatağına alışsın senin prenses ne heyecanlıdır şimdi abla oldum diye maşallah kuzularına

Geçmiş olsun canım. İnşallah ağrılaırn en kısa zamanda son bulur. Çabuk toparlanmışsın ama maşallah. Uzun kalmamışsın hastanede.
Hiç baş ağrısı ya da ense ağrısı çekmedin mi?
Ben çok kötü olmuştum. Son iki gğn serum vermeselerdi hemen toparlayamaz birkaç gün daha kalırdım kesin.
Neyseki herşey geçti. Ama bazılarında hiç bir şikayet olmuyormuş. 3 günde toparlıyorlarmış. Sen de öyle oldun sanırım.
Benim oğluş uyandı sonra devam ederim

yok refiye bende baş ağrısı olmadı ama gaz sorunu yaşadım oyüzden 2 gün kalcaktık ama 3 gün kalmak zorunda oldum.eşimle kayınvalidem çok yardımcı oluyorlar evde onların yardımıyla eğilip doğruldum ilk günlerde şuan daha iyiyim tabii...
bende oğluşumu emzireyim iftar sofrasında uyanıyo yoksa çok dakiktir kendileribirde karnımda gündüzleri daha çok uyurdu hala öyle devam ediyo
minik kuzularını öp benim için kendine iyi bak tatlım

buyrun yeni resimbebeklerin böyle uyuması huzurlu olduğunun işaretiymiş eğer evde kavga gürültü olursa uyuma şekli değişiyomuş dün doktorum söyledi...

[image]local://331063/D327E4A81AE24490AE2F59BC3BDAAFB3.JPG[/image]

buyrun yeni resimbebeklerin böyle uyuması huzurlu olduğunun işaretiymiş eğer evde kavga gürültü olursa uyuma şekli değişiyomuş dün doktorum söyledi...

[image]local://331063/D327E4A81AE24490AE2F59BC3BDAAFB3.JPG[/image]

Amanda aman yakışıklı Kayra'yı görmek nasip oldu sonunda.
Maşallah yavruna canım.
Bir ömür boyu mutlu, sağlıklı olurlar inşallah.
Yüce Rabbim analı-babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Büyüdü ya Refiye teyzesi senin ikinci bebeğin galiba kızın nerdeyse 4 yaşında oluyo maşallah

Mis kokulu bebiş karya teslim olmuş uyuyo maşallah
bebeklerin böyle uyuması huzurlu olduğunun işaretiymiş
bende öyle duymuştum

Büyüdü ya Refiye teyzesi senin ikinci bebeğin galiba kızın nerdeyse 4 yaşında oluyo maşallah

Mis kokulu bebiş karya teslim olmuş uyuyo maşallah
bebeklerin böyle uyuması huzurlu olduğunun işaretiymiş
bende öyle duymuştum

Evet canım 8 Ekim de kızım 4 yaşında olacak Allah'ın izniyle.
Ben çocukların elleri yukarıdayken uyumalarının huzurlu oldukları anlamına geldiğini bilmiyordum.
Ama sevindim. Benim oğluşumda öyle uyuyor. Demekki oda huzurlu.
Bizim uyku sorunumuz kalmadı fazla.
Ama gaz sorunu var yavrumun. Devamlı değşm ama çoğunlukla oluyor.
Yediklerime daha fazla dikkat etmeliyim sanırım. Kızımda o kadar dikkat etmiştim ki herşeye rağmen çok fazla gazı olmuştu.
Oğlumda dikkat etmedim doğal olarak oldu.
Ama kötü olan kızımda kaç ay sürmüştü gaz sancısı hiç hatırlamıyorum.
Ona göre hazırlayacaktım kendimi.Umarım biran önce biter bu gaz sancıları.

Çiğdemciğim senin oğlun nasıl oldu?
Gaz probleminiz devam ediyor mu?
İnşallah herşey yoluna girmiştir canım.

refiyecim hareketlendikleri anda bitiyor...
en geç 4 aylıkken yani...
az kaldı canım

refiyecim hareketlendikleri anda bitiyor...
en geç 4 aylıkken yani...
az kaldı canım

Ay inşallah canım. Desene daha neredeyse 3 ayımız var. Söylediğin iyi oldu kendimi hazırlarım şimdi.
Yoksa çok kötü uykusu var ama uyuyamıyor. NE yatırabiliyorsun nede kucakta duruyor. Neyseki bütün gün öyle değil. Yoksa iş miş yapamazdım.
refakir

Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 26.10.2008 21:42:27 ( #6 )

Eeee nerede bizim bebeklerimiz ya?
Sayfamızın kaç bebeği doğdu hala kimse uğramıyor buraya. Bekliyoruz ama. Artık elinizi burayada alıştırın kızlar.
Bebeklerimiz nasıl? İnşallah hepsi iyidir.

Orjinalden alıntı: P A M U K- K I Z I M

bayramınız mübarek olsun güzel anneler...

meleklerinizle güzel bayramlar geçirmeniz dileğiyle...
mis kokularını çekin içinize..seneye bayramda benim de kuzum yanımda olacak inş..dua ile..hayrlı bayramlar...

oğluşumda gaz sancısı başladı 3 gündür ve badem yağı veriyoruz 1 çay kaşığı çok iyi geliyor rahatlatıyo kuzumu tavsiye ederim sizlerede

oğluşumda gaz sancısı başladı 3 gündür ve badem yağı veriyoruz 1 çay kaşığı çok iyi geliyor rahatlatıyo kuzumu tavsiye ederim sizlerede

Canım diğer tarafada yazdım gerçi ama belki buraya daha önce bakarsın.
Doktorunuz mu tavsiye etti badem yağını?
vediğin bir çay kaşığı badem yağı iki gün mü rahatlatıyor bebeği?
Ay ilk defa duyuyorum.
Sanırım son zamanlarda içtiklerim baya soğuktu bu yüzden bebeğim devamlı içtiği sütten çıkartıyor.
Daha önce yapmıyordu. Gerçi şimdi geçen günlerdeki gibi değil ama yine de üzülüyorum.
Sütü başka neden çıkartabilir aklıma başka bir neden gelmiyor.
Bu arada bayramınız nasıl geçiyor?
Bizim burada sıkıcı. Kimse yokki. Tamamen yanlızız. Durum böyle olunca haliyle bayrammı değil mi belli değil. Bizim için diğer günlerden farklı değil. Ah ah Türkiye' de olacaktık şimdide bakın o zaman nasıl geçerdi.

bende aksine öteki sayfaya girdim burayı unuttum dur burayada kopyalayım evet refiyecim 1 çay kaşığı ver gazı olduğunda ben 2 gün önce gece verdim şimdiye kadar çok rahat uyudu kuzum doktorumuz söyledi eğer o iyi gelmezse ilaç veririm gaz giderici dedi ama şimdilik iyi geliyo badem yağı...birde topuklarına masaj yapıyoruz zeytinyağı ile oda rahatlatıyokakası gazı olduğu zaman yeşil oluyo badem yağı verince düzene giriyo yaaa bende çok üzülüyorum nasıl kıvranıyo kuzum karnına çekiyo ayaklarınıdayanamıyorum o halini görünce gözlerim doluyobayramımız emmekle ve gaz çıkarmakla geçti odadan çıkıpta misafirlerin yanına gitme fırsatım olmadı malesef onlar benim yanıma girdi odaya sağolsun kayınvalidem ilgilendi herşeyle bana iş yaptırmadı kayradan fırsat buldukçada uyudumçok enteresan bir bayram geçirdik yanisenin oğluş nasıl ameliyatmı olcak demiştin?pek giremiyorum ya unutuyorum burda neler olup bittiğini benim yerime bol bol kokla kuzunu...

bayramlıkımızla poz verdik babamızanasılız keyfimiz yerinde ohhh

[image]local://331063/A062E2EFF7D94FD8B726F9CBD4B40E05.JPG[/image]

yerim ben bu kayra paşayı  çok tatlı maşallah.valla benim bayramda aynı geçti . hiç misafirlerle ilgilenemiyosun.bizimki kalabalık sevmicek galiba.bi yapışıyo mememe bi dahada bırakmıyo.gelen gidiyo valla göremiyorum bile...

kızımın ilk fotosu teyzeleri

[image]local://355096/1006C16ECB2A4ED2BFA73C475DD9586B.jpg[/image]

sizede maşallah yaaa çok tatlı prenses meme arıyo zaten ağzını açmış baksana

bende aksine öteki sayfaya girdim burayı unuttum dur burayada kopyalayım evet refiyecim 1 çay kaşığı ver gazı olduğunda ben 2 gün önce gece verdim şimdiye kadar çok rahat uyudu kuzum doktorumuz söyledi eğer o iyi gelmezse ilaç veririm gaz giderici dedi ama şimdilik iyi geliyo badem yağı...birde topuklarına masaj yapıyoruz zeytinyağı ile oda rahatlatıyokakası gazı olduğu zaman yeşil oluyo badem yağı verince düzene giriyo yaaa bende çok üzülüyorum nasıl kıvranıyo kuzum karnına çekiyo ayaklarınıdayanamıyorum o halini görünce gözlerim doluyobayramımız emmekle ve gaz çıkarmakla geçti odadan çıkıpta misafirlerin yanına gitme fırsatım olmadı malesef onlar benim yanıma girdi odaya sağolsun kayınvalidem ilgilendi herşeyle bana iş yaptırmadı kayradan fırsat buldukçada uyudumçok enteresan bir bayram geçirdik yanisenin oğluş nasıl ameliyatmı olcak demiştin?pek giremiyorum ya unutuyorum burda neler olup bittiğini benim yerime bol bol kokla kuzunu...

YAVRULARINIZA MAŞALLAH. iKİSİDE BİRBİRİNDEN GÜZEL. aLLAH NAZARLARDAN KORUSUN İNŞALLAH. ANALI BABAL BÜYÜSÜNLER İNŞALLAH.

Evet canım gaz sancısı çok fena. Birde bizi oğlanı fazla ağlatmamalıyız. Kardiyoloji doktorumuz söyledi.
Ama gaz sancısı olupta ağlamamaları elde mi?
Devamlı kucakta korkuyoruz ağlatmaya ama ne kadar dikkat etsekte ağladığı oluyor biraz.
Evet oğlumuz kalbinden ameliyat olacak. Ya 6 aylıkken ya da 9 aylıkken. Kalbinin gidişatına bağlı.
Şuan günde 3 kere 2şer tane ilaç alıyor. Kalp kaslarını rahatlatması açısından.
Kalbinde delik var birde 3 kalp hatası.
Ne zaman ağlasa delirecek gibi oluyorum. Çok korkuyorum. Doktor uzun ağlarsa mevileşebilir ve bunun ardından da kısa sğreliğine bilincini kaybedebilir. Böyle bir olay olursa o zaman beklemeden ameliyat etmemiz gerekiyor dedi. Korkum bu yüzden. İlk zamanlar çok ağladım. Gerçi hala ağlıyorum ama durumu kabullenmiş durumdayım. En büyük korkum onu kaybetmek.  Daha doğrusu korkumuz. Ameliyat yüzde 99 başarılı geçen bir ameliyatmış. Ama insan kötüsünüde düşünmeden yapamıyor.
Yüce Rabbim hayırlısını nasip eder inşallah.

canım benim yaaa anlayabiliyorum üzüntünüzü inşallah herşey yolunda gider oğlun adı gibi yiğit bir delikanlı olur bu günleride geride bırakırsınız inşallah Allah size bağışlasın iki yavrunuda...

bayramlıkımızla poz verdik babamızanasılız keyfimiz yerinde ohhh

[image]local://331063/A062E2EFF7D94FD8B726F9CBD4B40E05.JPG[/image]

Aman maşallah küçük denizciye
ay siz foto koydukça nasıl özeniyorummmmmmmmmmmmmm,
Allah NAZARlardan saklasın

yerim ben bu kayra paşayı  çok tatlı maşallah.valla benim bayramda aynı geçti . hiç misafirlerle ilgilenemiyosun.bizimki kalabalık sevmicek galiba.bi yapışıyo mememe bi dahada bırakmıyo.gelen gidiyo valla göremiyorum bile...

kızımın ilk fotosu teyzeleri

[image]local://355096/1006C16ECB2A4ED2BFA73C475DD9586B.jpg[/image]

Ah yaaa nasılda prenses,
salara bak toka tak yani
Maşallah senin kuzunada Burcu,
Allah güzel günlerde büyütmek nasip etsin.

[YAVRULARINIZA MAŞALLAH. iKİSİDE BİRBİRİNDEN GÜZEL. aLLAH NAZARLARDAN KORUSUN İNŞALLAH. ANALI BABAL BÜYÜSÜNLER İNŞALLAH.

Evet canım gaz sancısı çok fena. Birde bizi oğlanı fazla ağlatmamalıyız. Kardiyoloji doktorumuz söyledi.
Ama gaz sancısı olupta ağlamamaları elde mi?
Devamlı kucakta korkuyoruz ağlatmaya ama ne kadar dikkat etsekte ağladığı oluyor biraz.
Evet oğlumuz kalbinden ameliyat olacak. Ya 6 aylıkken ya da 9 aylıkken. Kalbinin gidişatına bağlı.
Şuan günde 3 kere 2şer tane ilaç alıyor. Kalp kaslarını rahatlatması açısından.
Kalbinde delik var birde 3 kalp hatası.
Ne zaman ağlasa delirecek gibi oluyorum. Çok korkuyorum. Doktor uzun ağlarsa mevileşebilir ve bunun ardından da kısa sğreliğine bilincini kaybedebilir. Böyle bir olay olursa o zaman beklemeden ameliyat etmemiz gerekiyor dedi. Korkum bu yüzden. İlk zamanlar çok ağladım. Gerçi hala ağlıyorum ama durumu kabullenmiş durumdayım. En büyük korkum onu kaybetmek.  Daha doğrusu korkumuz. Ameliyat yüzde 99 başarılı geçen bir ameliyatmış. Ama insan kötüsünüde düşünmeden yapamıyor.
Yüce Rabbim hayırlısını nasip eder inşallah.

Canımmm,
diyecek hiçbirşey bulamıyorum ki,
Ama ben eminim ameliyattan sonra mazide kalacak bu göz yaşlarınız

canım benim yaaa anlayabiliyorum üzüntünüzü inşallah herşey yolunda gider oğlun adı gibi yiğit bir delikanlı olur bu günleride geride bırakırsınız inşallah Allah size bağışlasın iki yavrunuda...

Canımmm,
diyecek hiçbirşey bulamıyorum ki,
Ama ben eminim ameliyattan sonra mazide kalacak bu göz yaşlarınız

İnşallah kızlar. Bu günler geride kalır ve bizde huzur içinde mutlu yaşarız.
Yüce Rabbim tüm evlatlara sağlık versin.

Orjinalden alıntı: cim_cim

.

cim cim yasemincimkısss fotonuzu göremedik dursaydı ya azcık kızımı kaparlar diye korkuyosun dimi

kaptırmayız kızımızı :)))))))))

Dün gece 23:00 civarı 3650 gr 51 cm normal doğum ile bir paşa dünyaya geldi,
sesi çok çok iyiydi Filiz'in ( Gülgibiyim)herkese çok selamı var,
eve gelmişler bu sabah ilk fırsatta girecek foruma ve bilgilendirecek bizleri

Allah analı, babalı, kardeşli büyütmek nasp etsin,
bahtı ve yolu açık olsun kuzunun

Dün gece 23:00 civarı 3650 gr 51 cm normal doğum ile bir paşa dünyaya geldi,
sesi çok çok iyiydi Filiz'in ( Gülgibiyim)herkese çok selamı var,
eve gelmişler bu sabah ilk fırsatta girecek foruma ve bilgilendirecek bizleri

Allah analı, babalı, kardeşli büyütmek nasp etsin,
bahtı ve yolu açık olsun kuzunun

Ay ne güzel sayfamızın yavruları peşpeşe geliyorlar dünyaya. Maşallah kilosuda çok iyiymiş.
Filizciğim tebrik ederim canım Allah analı-babalı büyütsün inşallah.
En kısa zamanda fotoğraf bekliyoruz ona göre.

mert bebegimiz de 30 eylül'de 19:07'de
3240 gram ve 53 cm olarak katildi aramiza...

artik o da bu sayfanin bebegi...

refakir

Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 26.10.2008 21:50:08 ( #7 )
BEŞİNCİ SAYFA

Orjinalden alıntı: **SEMOSH**

gulcem canım benım burdan da tebrık edeyım seni kavuştun mert bebeğine
sağlık sihhat dilerim size
yalnız ben resimleri kacırdım umarım bı dahakı sefere mınık mertı gorme şerefine naıl olurum
eminim cok tatlıdır can bebeği düşününce cok ta haksız sayılmam herhalde

sayfamız kalabalıklaşıyor ne güzel!

yeni doğum yapan arkadaşlara tebrikler...

erdem bebeğimin gaz problemi bir nebze azalmış durumda...geceleri biraz daha huzurluyuz...ancak kaka problemi başladı,10 gün öncesine kadar her bez kakalı olurken şimdilerde 2 güne bir yapıyor...dewamlı emme isteği oluyor...dr umuzu aradım düzenli olarak sabah akşam olmak şartıyla 1 çay kaşığı zeytin yağı önerdi...sadece anne sütüyle beslendiği için endişelenmememiz gerekirmiş...çok ihtiyaç duyarsak fitil kullanacaz...bugün itibariyle işe başladım...erdem'le anneannesi ilgilendi...minik paşamı çok özledim...

zaman buldukca takip etmeye çalışıyorum forumu...bir tatlı kare bırakıp kaçıyorum...öptük teyzeleri we kardeşleri...

[image]local://318602/3032DF6BCB5043968E45244122C40216.jpg[/image]

Orjinalden alıntı: sevgibasol

çiğdem canım maşallah oy paşama kıyamam ben bugünlere şükür olsun...

yaw işbaşı için erken değilmi gerçi istediğin zaman eve gdiersin sanırım... senin bu patronlar yokmu tanıdık izni yapsalardı bari canım ya..

yeni doğmuş kuzulara maşallah allah analı babalı büytsün inşallah..

aaa sewgim gelmiş sayfamıza:)gerçekten şükür bugünlerimize...ne günler atlattık beraberce...

ewet cnm iş için erken aslında n'aparsın emir büyük yerden geldi

öptük paşamla nilözgümüzü we seni...

Gülceciğim hoşgeldin canım.
Nasılsın herşey yolunda gidiyordur umarım.
Yakışıklı Mert'i görmek nasip olmadı malesef. Bebeklerinize nazar değmesin diye hemencecik siliyorsunuz fotoğrafları.  İnşallah birdahaki sefere.

Çiğdemciğim sen de hoşgeldin canım. Maşallah yakışıklına güneşte vurmuş suratına.
Demek işe başladın sana kolay gelsin. Ne kadar çalışıyorsun?
Benim oğlumda kakasını sık yapardı ama şimdi eskisi kadar günde 5-6 kez yapmıyor. Ama yaptımıda tam yapıyor. Sanırım yavaş yavaş düzene girecek herşey. Ben de öyle biliyorum anne sütü aldıkları sürece yani sadece anne sütü korkmaya gerek yokmuş. Tabii onunda bir kimiti vardı ama kaç gündü unuttum.

Orjinalden alıntı: sevgibasol

aaa sewgim gelmiş sayfamıza:)gerçekten şükür bugünlerimize...ne günler atlattık beraberce...

ewet cnm iş için erken aslında n'aparsın emir büyük yerden geldi

öptük paşamla nilözgümüzü we seni...

canım bizxde derinden kokladık Erdem kuzusunu yeni bir cetvel yapmanın zamanı geldide geçiyor bile paşamın doğum gününe az kaldı allah uzun güzel ömürler versin. amin..

Orjinalden alıntı: bernur

Gülceeeeeeeeeeeeee bir türlü yakalayamadım Mert bebeğin fotosunu.
Neden kaldırıyorsun? Nazardan mı korkuyorsun?

Bütün bebişlere maşallahhhhhhhhhhhhh
Hepsi birbirinden tatlı allahım esirgesin
Yanlız sayfada böcekler çiçeklerden fazla galiba
Erkek üstünlüğü var hadi kızlar atağaaaaaa

Ayyyyyyyyyyyyyyyyy benimde tekrardan doğurasım geliyor.
Yeni doğmuş bebeğe bayılırım. Benimki kocaman oldu maşallah büyüdü artık

Evet artık cetvellerimizin yanında kuzularımında fotoğraflarını görebileceksiniz.
Dün kızımın doğum günüydü ve cetvelin değiştirmem gerekiyordu değiştirirkende neden fotoğraf koymayı denemiyorum dedim ve evlilik cetvelimizi silince sığdığını gördüm. Böylesi daha hoşuma gitti.
Yavrularım büyüdükçe fotoğraflarınıda yenilerim.

refiye maşallah kuzularına çok tatlılar cetveliniz pek güselll olmuşş yaaaa bende istiyorum nasıl olcakkk nasıl ekliyosun cetvele resimi?

refiye maşallah kuzularına çok tatlılar cetveliniz pek güselll olmuşş yaaaa bende istiyorum nasıl olcakkk nasıl ekliyosun cetvele resimi?

Canım cetveli yaptığın yerde arama kutusu var oradan arama yapıyolrsun ve cetvelin yanında gözüküyor. Yüklemek istediğin fotoğraflar bende olsa yapar kopyalaman ereken bölümü sana yollardım.

hım cetvelide ben yapmadımki ilke yapmıştı beceriksizimdir bu konularda oğluşumun yeni resimlerini çekeyim eklerim buraya sen bizede yapabilirsen çoookkk mutlu oluruzz

Orjinalden alıntı: zeykos

slm arkadaşlar..nihayet yazabildim..minik kızımla beraber artık bizde bu sayfadayız..Dün itibariyle 15 günlük olduk bile ilk kızımda tam 1 haftada göbeği düşmüştü,bunda ise dün düştü göbeği anlamadım neden geç oldu.İlk banyomuzu bugün yaptık.3 saati geçti hala uyuyor yavrum nasıl rahatladı.onun yerine ben sıkıldım sanki yıkanmamış olmaktan.size bir soru bebişlerinizi hergün yıkıyosunuz değilmi? Annem 40ına kadar hergün yıka demişti ilk kızımda.havalar güneşli değilya 2günde birmi yıkasam üşütürmüyüm diye endişeleniyorum.siz nasıl yapıyorsunuz?
Ay bu arada deneyimli olmak falan yetmiyormuş demekki.ilk banyosunu babamız şehir dışında olduğu için kendim yapmak zorunda kaldım.elim ayağıma dolaştı.sanki boğucam gibi geldi.yarın daha iyi olur heralde
hepinizi öptük mis kuzularınızla...

hım cetvelide ben yapmadımki ilke yapmıştı beceriksizimdir bu konularda oğluşumun yeni resimlerini çekeyim eklerim buraya sen bizede yapabilirsen çoookkk mutlu oluruzz

Canım ne demek tabii yaparım hiç sorun değil. İstersen maille yollarsın fotoğrafları sana yapar koplayanması gereken kısme verir ve sen de profilimdeki imza bölümüne kopyalaıp uygula dedinmi tamam demektir.
Sen çek yolla gerisi kolay. Birde hangi cetvelden istiyorsun onu söyle ;) :)

slm arkadaşlar..nihayet yazabildim..minik kızımla beraber artık bizde bu sayfadayız..Dün itibariyle 15 günlük olduk bile ilk kızımda tam 1 haftada göbeği düşmüştü,bunda ise dün düştü göbeği anlamadım neden geç oldu.İlk banyomuzu bugün yaptık.3 saati geçti hala uyuyor yavrum nasıl rahatladı.onun yerine ben sıkıldım sanki yıkanmamış olmaktan.size bir soru bebişlerinizi hergün yıkıyosunuz değilmi? Annem 40ına kadar hergün yıka demişti ilk kızımda.havalar güneşli değilya 2günde birmi yıkasam üşütürmüyüm diye endişeleniyorum.siz nasıl yapıyorsunuz?
Ay bu arada deneyimli olmak falan yetmiyormuş demekki.ilk banyosunu babamız şehir dışında olduğu için kendim yapmak zorunda kaldım.elim ayağıma dolaştı.sanki boğucam gibi geldi.yarın daha iyi olur heralde
hepinizi öptük mis kuzularınızla...

Canım hoşgeldin. Bizimde göbeğimiz 10 günlükken düştü sanırım yanılmıyorsam. Kızımda da öyle olmuştu ve ikisinide göbeği düşene kadar yıkamıştım. Yanlız oğlumunki daha bir büyüktü ve bu yüzden içi tam kurumadan düştü ve birkaç gün kurumasını bekledik. Şuan hergün değil ama 2 ya da 3 günde bir yıkayama çalışıyorum. Dediğin gibi havalar soğuk tam kaloriferleri yakmaya başlamadık sadece yatak odası ve çocuk odasında yakıyoruz. Diğer yerleri havalar iyice soğuyunca yakacağız bu yüzdende hergün yıkamıyorum. Dışarı çıkılıyor ve yetiştiremiyorum. Ama banyo ettiği günler daha bir rahat uyuyor farkediyorum.
İnsan ne kadar tecrübelide olsa korkuyor ilkinde. Bİrde kızımda bir keresinde yüzüstü pozisyondaydı yani yüzü suya bakıyordu dikkatsizliğime gelmiş ve burnu suya girmiş girincede nefes aldı bir 1 dakikaya yakın nefes alamadı.  Sonra çok ağladı bu yüzden çok korkuyorum hep o gün geliyor aklıma.
Çok dikkat etmek gerekiyor.

refiye canım benim çok sağol ilkecim cetvel istediğimi okumuş ve hemen yapıvermiş sağolsun gerek kalmadı yani
banyo konusunu bende sorucaktım size bi akrabamızın bebeği ile oğlum arasında 10 gün var onların dr'u hergün yıkayın iyi gelişir bebek demiş hergün yıkıyolar ama ben 3 haftada 2 kez yıkıyorum bizim dr'da haftada 2 gün yıka dedi.havalar soğuk yaz günü olsa neyse ama böyle havada üşütür kuzular hergün yıkamam ben
birde yeni birşey daha öğrendim gaz sancısı olduğunda sütümle göbeğine masaj yapıyorum oda rahatlatıyo oğlumu,burun tıkanıklığınada iyi geliyo burun damlası yerine anne sütü yaniiianne sütünün faydası saymakla bitmezmiş gerçekten

selamlar...
bizim de göbegimiz iki gün önce düstü 12 günlükken...
can'in da 13 günlükken düsmüstü...

ilk banyomuzu bugün yada yarin ebemizle yapicas...
kisin haftada 1 gün yikamak yeterli...
fazlasi tenin pH dengesini bozabilir...
hele hele köpüklü kimyasallar kullaniyorsaniz, bu hic iyi olmaz...
duru suya biraz anne sütü, yada saf badem yagi damlatmak idealdir...
sabuna, sampuana, köpürtmeye, citilemeye hic gerek yok...

slm gülce nasılsın ayyy seni yakalamışken bir foto rica etsem küçük beyimizin??ben hiç göremedim yaaa

iki dakikaligina gösteriyorum...

[image]local://282543/7549E57D39F142AAB7306998E0E81958.JPG[/image]

oyyy maşallah 41 kere yaaa çok şeker nasılda dikkatli bakıyo sanki görüyomuş gibisilebilrsin canım çok teşekkürler beni kırmadığın için

görüyo tabii teyzesi...
bu fotografta alt acma ünitesinin üstündeki ayili dönencesine bakiyo...
ben de farkedince cok sasirmistim...
can, mert kadarken paso uyuyodu...
dogdugunda ne kirpigini, ne de parmagini kipirdatmaya hali yoktu...
baygin bekir modundaydi haftalarca...
ama mert cok farkli...
aralarinda 45 gün fark var nerdeyse...
yani can 40-45 günlükken mert'in yeni dogmus hali gibiydi...
eee biri prematüre, biri de postmatüre ne de olsa...
o kadar fark olucak...

bizimkide ilk hafta uyku modundaydı ama şuan maşallahı var birde bana sezeryanla doğan bebişler uyku halini üstünden geç atar dediler yani anne karnında olduğunu sanarmış bebek demekki pek ilgisi yok onunla...
refakir

Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 26.10.2008 21:59:48 ( #8 )
ALTINCI SAYFA

bizimkide ilk hafta uyku modundaydı ama şuan maşallahı var birde bana sezeryanla doğan bebişler uyku halini üstünden geç atar dediler yani anne karnında olduğunu sanarmış bebek demekki pek ilgisi yok onunla...

aslinda onunla cok ilgisi var sevilcim...

burdaki neonatalog'lar su sekilde acikliyolar:

primer sectio yani 1. dereceden planli sezeryanla dogan bebekler
aktif sancili, bol kontraksiyonlu dogum sürecinden gecemedikleri icin
ve üstüne üstlük 40 hafta dolmadan, dünyaya gelme vakitlerine kendileri karar veremden
38. hafta civari alindiklari icin bi "saskinlik" dönemi geciriyolar...
ben bunu cok bariz gördüm can'da...

mert de sezeryan bebegi ama
seconder sectio yani 2. dereceden acil sezeryanla geldi dünyaya...
cok uzun saatlerce aktif olarak yogun caba sarfetti kanaldan cikmak icin
ama olmadi...
hazirlikliydi yani dis ortama... e zaten 41+1 olmustu... daha ne...

gülce hoşgeldin cnm.demek sende zeseryan oldun haa..ayy ben seni normal yaptın sanıyorum hep.hiç biyerde okumadım doğum hikayeni yada rastlamadım.neyse sağlıkla doğduya.en azından sdoğum sancılarını çektin sanırım.benim içimde kaldı şu sancıları çekemedimya.sırf bu yüzden bidaha hamile kalırmışım(aman allah korusun)
sezeryanla ilgisi varmı yokmu yada normalmi bilmem ama benim kuzuda habire uyuyor ya.yani toplasan 2 saat gözleri açık kalmıyodur belkide.ama öyle uyuşuk bi bebek değil.doğduğu gün bile nasıl hareketliydi.şimdide öyle ama sanki çok uyuyor gibi geliyor bana.
Birde derisi soyuluyor özellikle ayakları falan.sebamedin yağını aldım banyodan sonra sürüyorum her yerine.sizin uyguladığınız bişi varmı bakım için.yada sizinde soyuluyormu?

zeyno benim oğluşunda derisi çok soyuluyo deri genişlediği için olurmuş yani kilo aldıkça soyulurmuş dr öyle demişti vücudunu yağlıyorum bende...

iyi bari bende cildi çok kuruda ondan sandım.hele çoraplarını bi çıkarıyorum çıkarırken toz gibi havaya uçuşuyo deriler

refiye canım benim çok sağol ilkecim cetvel istediğimi okumuş ve hemen yapıvermiş sağolsun gerek kalmadı yani
banyo konusunu bende sorucaktım size bi akrabamızın bebeği ile oğlum arasında 10 gün var onların dr'u hergün yıkayın iyi gelişir bebek demiş hergün yıkıyolar ama ben 3 haftada 2 kez yıkıyorum bizim dr'da haftada 2 gün yıka dedi.havalar soğuk yaz günü olsa neyse ama böyle havada üşütür kuzular hergün yıkamam ben
birde yeni birşey daha öğrendim gaz sancısı olduğunda sütümle göbeğine masaj yapıyorum oda rahatlatıyo oğlumu,burun tıkanıklığınada iyi geliyo burun damlası yerine anne sütü yaniiianne sütünün faydası saymakla bitmezmiş gerçekten

Canım güle güle kullan yeni cetvelini. Kız İlke çok hızlısın maşallah
Anne sütünün burub tıkanıklığına ve gaz sancısına iyi geldiğini hiç duymadım bugüne kadar. Çocuk doktorumuzda bahsetmedi böyle birşeyden.

selamlar...
bizim de göbegimiz iki gün önce düstü 12 günlükken...
can'in da 13 günlükken düsmüstü...

Canım hadi gözünüz aydın göbeğiniz düşmüş. Göbeği düşünce ben çok rahatladım.

Birde derisi soyuluyor özellikle ayakları falan.sebamedin yağını aldım banyodan sonra sürüyorum her yerine.sizin uyguladığınız bişi varmı bakım için.yada sizinde soyuluyormu?

zeyno benim oğluşunda derisi çok soyuluyo deri genişlediği için olurmuş yani kilo aldıkça soyulurmuş dr öyle demişti vücudunu yağlıyorum bende...

Kızlar benim oğluşunda çok kuruydu aynı Zeyno'nun demesi gibi. Kızımda böyle bir durumla hiç karşılaşmamıştım. Oğlumda çok şaşırmış hemen ebemize sormuştum ama anormal bir durum değilmiş.
Şimdi birşey kalmadı artık cildindeki kuruluklar, dökülmeler yok. Sadece babamızın sakallarından dolayı yanaklarında alnında ufak ufak sivilce gibi kabarıklar oluştu. Krem sürmeyince de kuruyor iyice. Doktrumuz bugün yağlı bir krem yazdı onu kullanacağım.

Ayrıca bugün üçüncü kontrolümüz vardı.
Oğlumun maşallahı var 1 ayda 1,5 kilo almış ve şuan 5410 gram. Doktorumuz çok memenun kaldı normalde alması gerekenin neredeyse iki katıymış. Boyuda 2,5 cm daha uzamış ve 55,5 olmuş. Gelişimi çok iyi. Çok sevindik çok kilo aldığına. Ameliyatta kiloya bakıyorlar normal şartlarda 6-8 kilo olması gerekiyormuş. Eğer bizimkinin 6i aydan önce olma ihtimali varsada istenilen iloya ulaşmış olmasından o kadar zor olmaz inşallah.
Ve bugün oğlum onunla konuşurken karşılık verdi gülerek. Bugüne kadar melek gülüşü dedikleri gülücükler saçıyordu ama bu defa öyle değildi. Onun karşılık verdiğini görmek beni çok mutlu etti.
İnşallah bir dahaki aya kadarda herşey normal gider.

refiyecim maşallah oğluşa nekadar çabuk büyüyorlar değilmi.bizde hastaneden çıktıktan 1 hafta sonra kontrole gitmiştik.hastane çıkışında çok kilo kaybetmiştik çünkü.kontrolde verdiğimiz kiloları geri aldığımız gibi doğum kilosunun çok üstünde almışız 1 haftada.dr. banada bukadar almazlar normalde çok iyi beslenmiş demişti. bugün 20 günlük oldu bizimkide.gülücük deyince yazayıum dedim.ya 2-3 gündür bizimkide karşılık veriyor.aslında çoktandır gülüyor ama(uykusundaki gülmeler hariç) çok net olarak 2-3 gün önce ensesindeki saçları okşatyınca nasıl gülüyor.bugünde ağlıyorken kucağıma aldım ve onla konuştum gözümün içine bakarak nasıl gülümsedi bana.erken değil değilmi gülebilir yani.kızımda bu günlerde gülümsemişti diye hatırlıyorum.
Birde vitamine başladınızmı?dediğim gibi 1.hafta kontrolünde dr.muz 10 gün sonra başlamak üzere dvit verdi.daha başlamadım gerçi yarın falan başlayayım.

refiyecim maşallah oğluşa nekadar çabuk büyüyorlar değilmi.bizde hastaneden çıktıktan 1 hafta sonra kontrole gitmiştik.hastane çıkışında çok kilo kaybetmiştik çünkü.kontrolde verdiğimiz kiloları geri aldığımız gibi doğum kilosunun çok üstünde almışız 1 haftada.dr. banada bukadar almazlar normalde çok iyi beslenmiş demişti. bugün 20 günlük oldu bizimkide.gülücük deyince yazayıum dedim.ya 2-3 gündür bizimkide karşılık veriyor.aslında çoktandır gülüyor ama(uykusundaki gülmeler hariç) çok net olarak 2-3 gün önce ensesindeki saçları okşatyınca nasıl gülüyor.bugünde ağlıyorken kucağıma aldım ve onla konuştum gözümün içine bakarak nasıl gülümsedi bana.erken değil değilmi gülebilir yani.kızımda bu günlerde gülümsemişti diye hatırlıyorum.
Birde vitamine başladınızmı?dediğim gibi 1.hafta kontrolünde dr.muz 10 gün sonra başlamak üzere dvit verdi.daha başlamadım gerçi yarın falan başlayayım.

Canım sorma çok çabuk büyüyorlar. seninkininde maşallahı var demek 1 haftada eski kilosunu geçti. Çok güzel. İnşallah hep böyle iştahları yerinde olur.
Ay gülmeleri çok güzel. Seninki hızlı başlamış gülücükler saçmaya
Vitamin derken ne için? Biz dişleri için veriyoruz hergün bir tane. 1 yaşına kadar verilecek. Doktora gittiğimizdede A vitaminini vermişlerdi.

Buarada iki gündür kızım, oğlum ve ben hastayız. Üşüttük sanırım. Ben bu havalarda dışarıda emzirmekten dolayı üşüttüm sanıyorum.Her yerde emzirme imkanı yokki
Kızım daha iyice ama oğlumun burunları fena tıkalı. Okyanus suyuveriyorum sık sık. İnşallah biran önce iyileşir de rahat eder.
Bugün çocuk kardiyoloji doktorunda randevumuz var. Bakalım durumlar nasıl? İnşallah kötüleşme olmamıştır.

aslinda onunla cok ilgisi var sevilcim...

burdaki neonatalog'lar su sekilde acikliyolar:

primer sectio yani 1. dereceden planli sezeryanla dogan bebekler
aktif sancili, bol kontraksiyonlu dogum sürecinden gecemedikleri icin
ve üstüne üstlük 40 hafta dolmadan, dünyaya gelme vakitlerine kendileri karar veremden
38. hafta civari alindiklari icin bi "saskinlik" dönemi geciriyolar...
ben bunu cok bariz gördüm can'da...

mert de sezeryan bebegi ama
seconder sectio yani 2. dereceden acil sezeryanla geldi dünyaya...
cok uzun saatlerce aktif olarak yogun caba sarfetti kanaldan cikmak icin
ama olmadi...
hazirlikliydi yani dis ortama... e zaten 41+1 olmustu... daha ne...

hımm o açıdan bakarsan doğrudur tabi sezeryanla ilgisi olması..aslında benim kuzu ne erken ne geç geldi 39+3 te doğdu yavrum çok çabaladı ama çıkamadı malesef nekadar sıktıysa kendini kakasını yapmış içimdegülcem ikimizinde içinde kaldı normal doğum yapma isteği amann oğluşlar sağlıklı olsunda herşeye değer

selamlaaaarr...

burnu tikanan yeni dogan bebeler grubuna biz de katildik...
can bebek'ten nezleyi kapti merto bebek...
bugün ilk doktor ziyaretimizi yaptik...
burun damlasi kullaniyoruz rahat emebilsin diye...
doktora da cemkirdim;
hani dedim anne sütü korurdu???!!!
buna güvendik, bebeleri ayirmadik...
duygusal travma yasamalarindansa, nezle enfeksiyonu yasamalari daha iyi tabii
neyse...
anne sütü korurmus tabii de,
öncelikle annenin ve babanin enfeksiyonlarina karsi korurmus ilk dönem...
ondan sonra cember genislermis...
e biz daha 17 günlügüz...
cember genislemeden kapti oglus nezleyi...
can'in enfeksiyonu da, benim vücudumun tanimadigi bi enfeksiyonmus...
disardan aldi heralde...
o yüzden korumamis iste...

ben aslinda burun deliklerine anne sütü damlatmayi tercih ederim hep
can'da öyle yapardim...
fakat bu sefer enfeksiyon biraz daha agir oldugu icin ödem indirici bi damla verdi doktor...

evet yani 17 günlük bebegi nezle yapmayi becerdik...
kendimizi ve can bebegimizi tebrik ediyorum...

ve sunu anladim ki;
birbirine cok yakin yasta iki kardes olunca
cok daha SIK hastalaniyo bebeler...

Tam bir şaşkın anne oldum ben sanırım suçlusu kızımın tüm evi saran bebek kokusu . Sarhoş gibi oluyorum kokudan. Tüm bebekler güzel kokardı ama bu acayip birşey. Hormonal sanırım .

Erken doğan kızım sürekli uyuyordu ağlamıyor emmeyi beceremiyor gık çıkarmadan uyuyordu.

Dün gece annemin bizi ilk kez yalnız bırakması ile bir ciyaaak ciyaak bağırmaya başladı ki eliim ayağııım birbirine girdi o küçücük bedenden nasıl o kadar ses çıktı anlayamadım .

Gece hiç uyumadım gibi birşey . Sabah uyandığımda boğazım kaşınıyor burnum akıyordu  şimdi beni kızıma yaklaştırmıyorlar. Bulaşır diye  

Sabah uyandığımda boğazım kaşınıyor burnum akıyordu şimdi beni kızıma yaklaştırmıyorlar. Bulaşır diye

nasil yaklastirmiyolar????
kim yaklastirmiyo???

e peki kim emziriyo???

Gülce sakin ol şekerim , annem bebeğe bulaşmasın diye benden uzak tutuyor. Emzirme işine gelince minik kuzum meme emmeyi bşaramadığından zaten sürekli sağıp biberonla anne sütü alıyor. Annem biberonla veriyor.

Erken doğduğu için emme refleksi gelişmemişti şimdi kendini çok güçlü hissederse 2-3 günde bir meme alıyor. Sık sık deniyorum ama çoğunlukla başaramıyor . Çok çabuk yoruluyor.  Biz de anne memesi formnda bir biberon bulduk onla veriyoruz.

selamlaaaarr...

burnu tikanan yeni dogan bebeler grubuna biz de katildik...
can bebek'ten nezleyi kapti merto bebek...
bugün ilk doktor ziyaretimizi yaptik...
burun damlasi kullaniyoruz rahat emebilsin diye...
doktora da cemkirdim;
hani dedim anne sütü korurdu???!!!
buna güvendik, bebeleri ayirmadik...
duygusal travma yasamalarindansa, nezle enfeksiyonu yasamalari daha iyi tabii
neyse...
anne sütü korurmus tabii de,
öncelikle annenin ve babanin enfeksiyonlarina karsi korurmus ilk dönem...
ondan sonra cember genislermis...
e biz daha 17 günlügüz...
cember genislemeden kapti oglus nezleyi...
can'in enfeksiyonu da, benim vücudumun tanimadigi bi enfeksiyonmus...
disardan aldi heralde...
o yüzden korumamis iste...

ben aslinda burun deliklerine anne sütü damlatmayi tercih ederim hep
can'da öyle yapardim...
fakat bu sefer enfeksiyon biraz daha agir oldugu icin ödem indirici bi damla verdi doktor...

evet yani 17 günlük bebegi nezle yapmayi becerdik...
kendimizi ve can bebegimizi tebrik ediyorum...

ve sunu anladim ki;
birbirine cok yakin yasta iki kardes olunca
cok daha SIK hastalaniyo bebeler...

Geçmiş olsun Gülce,

Gece hiç uyumadım gibi birşey . Sabah uyandığımda boğazım kaşınıyor burnum akıyordu  şimdi beni kızıma yaklaştırmıyorlar. Bulaşır diye  

Sanada geçmiş olsun canım

ay yasık size biran öönce iyileşin inşallah,

Senn kuzuda büyüsünde amişin en yakın zamanda

Orjinalden alıntı: gülgibiyim

Geçmiş olsun kızlar bizimde başladı burun tıkanıklığımız inş. kısa sürede geçer..

evettt bizde geldik artık diğer arkadaşlarımıza da nasip etsin buraya gemeyi inşallahh

Allah analı babalı büyütsün . Maşallah kuzuya :))))

Gülce sakin ol şekerim , annem bebeğe bulaşmasın diye benden uzak tutuyor. Emzirme işine gelince minik kuzum meme emmeyi bşaramadığından zaten sürekli sağıp biberonla anne sütü alıyor. Annem biberonla veriyor.

Erken doğduğu için emme refleksi gelişmemişti şimdi kendini çok güçlü hissederse 2-3 günde bir meme alıyor. Sık sık deniyorum ama çoğunlukla başaramıyor . Çok çabuk yoruluyor.  Biz de anne memesi formnda bir biberon bulduk onla veriyoruz.

cok gecmis olsun...

anne hasta oldugunda, anne sütündeki bilesenler degiserek
bebegi aktuel enfeksiyona karsi koruyan maddeler artiyo...
yani bebegine senden bisi gecmez...
hatta bizim doktorumuz maske takmanin da cok gereksiz oldugunu söylemisti bu yüzden...
gercekten de öyle...
ben hastayken can'a gecmemisti hic
zaten bizim öyle anneden ayrilma gibi bi olayimiz olamaz hic
cünkü ben tekbasima bakiyorum...

süt sagma cok mesaakatli...
can'i cok uzun süre sagarak beslemistim
cünkü o da tam prematüre sInIrInda dogmustu (36+2)
ve memeyi agzinda tutamiyodu...
ben de ne olursa olsun, agzina anne sütünden baska bisi degmemesi icin
deli gibi süt sagdim
ve sükür ki ilk 6 ay sadece anne sütü aldi...
ama dedigim gibi zor is...
cok steril olmak lazim... disiplinli olmak lazim...
vs--- vs---
ve iyi bi elektrikli makina lazim...
ben medela swing öneririm...

bu kez sagmiyorum neyse ki...
olgun bebek sahibi olmanin avantajini yasiyorum...

size süt sagma ve beslemede kolayliklar dilerim...
insallah bi an önce memeden direkt emmeye baslar minik kuzu...

özlemcim
allah anali babali büyütsün...

Kızlar hepinize geçmiş olsun. Desenize hasta olan birtek biz değilmişiz. Ya bu defa ben sesimi bile neredeyse tamamen kaybettim. Ama bugün çok daha iyiyim. Kızım ve oğlumda iyileşiyorlar. Oğlum dün gece daha bir rahat uyudu. Biz oğlumuza sadece okyanus suyu verdik. Diğer damlada 6. aydan sonra verilebilirmiş.
Kızım hiç hasta olmamıştı hele bu kadar ufakken. Ama evde abla ya da abi oldumu küçükler ister istemez kapıyorlar büyüklerinden.

İnşallah tüm yavrular en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar.

Özlemciğim maşallah yavruna. Çok tatlı canım nazar değmesin.
Yüce Rabbim analı-babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

yasemin gülce refiye sağolun hepimizin meleğini anneli babalı büyütsün darısı tüm olmayanlara

cok gecmis olsun...

anne hasta oldugunda, anne sütündeki bilesenler degiserek
bebegi aktuel enfeksiyona karsi koruyan maddeler artiyo...
yani bebegine senden bisi gecmez...
hatta bizim doktorumuz maske takmanin da cok gereksiz oldugunu söylemisti bu yüzden...
gercekten de öyle...
ben hastayken can'a gecmemisti hic
zaten bizim öyle anneden ayrilma gibi bi olayimiz olamaz hic
cünkü ben tekbasima bakiyorum...

süt sagma cok mesaakatli...
can'i cok uzun süre sagarak beslemistim
cünkü o da tam prematüre sInIrInda dogmustu (36+2)
ve memeyi agzinda tutamiyodu...
ben de ne olursa olsun, agzina anne sütünden baska bisi degmemesi icin
deli gibi süt sagdim
ve sükür ki ilk 6 ay sadece anne sütü aldi...
ama dedigim gibi zor is...
cok steril olmak lazim... disiplinli olmak lazim...
vs--- vs---
ve iyi bi elektrikli makina lazim...
ben medela swing öneririm...

bu kez sagmiyorum neyse ki...
olgun bebek sahibi olmanin avantajini yasiyorum...

size süt sagma ve beslemede kolayliklar dilerim...
insallah bi an önce memeden direkt emmeye baslar minik kuzu...

Evet Gülce sağma meşakkatli ve zor . Bizim bebeğimiz de 34 haftalık doğdu. Şimdi şimdi azcık emmeye meyillendi. Ama bir ay onra işe başlayacağım  o zaman zaten mecbur biberon falan  kullanılacak. Ben de Medela aldım ama swing değil. Memnunum. Ama sağma aparatlarının cam olanı var mı varsa nerede bulunur merak ediyorum. Hijyene de mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıyoruz . Steril makinesi aldım. Çabalıyorum.
refakir

Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 26.10.2008 22:06:25 ( #9 )
YEDİNCİ SAYFA

Evet Gülce sağma meşakkatli ve zor . Bizim bebeğimiz de 34 haftalık doğdu. Şimdi şimdi azcık emmeye meyillendi. Ama bir ay onra işe başlayacağım  o zaman zaten mecbur biberon falan  kullanılacak. Ben de Medela aldım ama swing değil. Memnunum. Ama sağma aparatlarının cam olanı var mı varsa nerede bulunur merak ediyorum. Hijyene de mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıyoruz . Steril makinesi aldım. Çabalıyorum.

Biz de tam olarak boşaltamıyoruz memeyi..Medela'nın elektrilik pilli pompasından aldım..Swing değil..Yasemin'cim,ben altına "Bambino"nun küçük cam biberonlarından takıyorum,tam olarak uyuyor,aklında olsun ..

ben yine swing'in reklamini yapmis gibi olucam ama
piyasadaki her biberon uyuyo altina...

allah süt saganlara kolayliklar versin arkadaslar...
cok zooor ugrasmak...

süt sagarken cok iyi anlamiyosunuz o farki ama
ben bu bebegimi sadece direkt emziriyorum (silikon baslik bile kullanmiyoruz hic)
ve -hayat buymus- diyorum...
hem pratik, her daim dogru isida, temiz, hijyenik, rahat...
ve duygusal olarak da bicok artisi var...

bütün biberon bebekleri bi an önce sadece annelerini emmeye alisirlar insallah...

iyi de olmayınca olmuyor gülce üzme bizi  

Günlerce ağladım emmiyor diye zaten

cok zooor ugrasmak...

ben bu bebegimi sadece direkt emziriyorum (silikon baslik bile kullanmiyoruz hic)

bütün biberon bebekleri bi an önce sadece annelerini emmeye alisirlar insallah...

ben yine swing'in reklamini yapmis gibi olucam ama
piyasadaki her biberon uyuyo altina...

cok zooor ugrasmak...

Gülce'cim,elbette dediklerin çok doğru..Bebiş bi tarafta ağlarken mama hazırlamak hiç kolay değil..Oysa memede süt hazır bekliyor..Zaten bilinen bi gerçek bu..

Ancak sen de biliyosun ki,hayatta herşey istediğimiz gibi,harfi harfine olmayabiliyor..Çoğu kitabı bilgi başımıza gelenlerle uyuşmayabiliyor..Sen de normal doğumu çok istedin ancak olmadı işte..Ama sonuçta kavuştun evladına çok şükür..Hayırlısı ne ise o olsun hepimiz için,diyelim ..

Allah hepimize bebişlerimiz gönlümüzce emzirmeyi nasip etsin,
Ama herşey malesef plandığımız gibi gitmeyebiliyor,
sen elinden geleni yapmıssındır zaten Yasemincim bence kendini hiç üzme tatlişim,

Canım benim üzülme. Sen olabildiğince yerleştir yavrunu göğsüne.
Biberondan içmek daha kolay olduğu için zamanla alışacak ve göğüsten içmek daha da zor gelecek.
Ne kadar sık verirsen o kadar çabuk alışır meleğin. Hem göreceksin öyle çabuk büyüyorlar öyle çabuk güçleniyorlarki en kısa zamanda alışacaktır.
Pes etme. O istemiyorsa bir dahaki karnı acıktığında. Her acıktığında ilk önce göğsüne olmazsa biberonla.
Eğer hala da olmuyorsa o zaman yapacak birşey yok. Önemli olan direkt göğüsten ya da biberondan beslendiği değil. Asıl önemli olan bence olabildiğince anne sütüyle beslenmesi.
Yüce Rabbi hepimizin yardımcısı olsun. Bol sütlü günler yaşarız inşallah.

Bu arada yavrularınız neler yapıyor bakalım? Uykuyla araları nasıl?
Benimki gündüz hala pek uyumuyor. Yani dışarı çıkarsak ayrı ama evdeysek beyefendi şekerlemeler yapıyor. Ama akşam en geç 21:00 oldumu yatıyor ve ondan sonra 2-3 saatten önce uyanmıyor. Onda da hemen 5-6 dakika karnını doyuracak kadar içiyor. SOnra yine devam sabah erken kalkmazsam bu durum 8:00 e kadar sürüyor. Biraz daha idare edeceğiz artık.
Gaz problemimiz yediklerime dikkat etmezsem özellikle: yumurta, brokoli, pırasa, mantar, lahana, bezelye yersem (ŞİMDİLİK GÖZLEMLEDİKELRİM BUNLAR) çok gaz sorunu yaşıyoruz. Bu yüzden genellikle kahvaltı şeklinde yemeye çalışıyorum. Ya da salata, balık, ızgara şeklinde. Her geçen gün bizi bekleyen rahat günlere yaklaştığımızı bilmek beni çok rahatlatıyor.

Sizlerde bizim gibi misiniz? Hadi anneler paylaşın yaşadıklarınızı.
Hepinizin meleklerine bizden kocaman MUCK

Anne sütü dışında birşey vermiyorum zaten. Beni avutan da o . Size kızımın resmini gönderiyorum .

[image]local://292252/E73FBE4533364BF281B23F0A343CA7AC.jpg[/image]

Selamlar..Valla bol bol yazmaya vakit yok artık..Bi cö deyip kaçmaya vakit oluyor ..

Refiye'cim,merhaba canım nasılsın? Siz bizden iki gün büyüksünüz..Bizim daha düzene girmedi pek ama gece uykuları uzadı diyebilirim..Geceleri uyanmıyor artık..Sabah erken kalkıp emziriyorum..Bakalım ilerleyen günlerde ne olacak..

Yasemin'cim,sen de hiç sıkma canını canım ..Stres yapma kendine,önemli olan anne sütü alması Refiye'nin dediği gibi..

Kızın da çok tatlı görünüyor burdan ..Allah bağışlasın,hepsinin bahtı açık olsun..Analar tahtını yaparmış,ama bahtını yapamazmış..

Maşallah tatlı kızına canım. Mışıl mışıl uyuyor ne güzel.
Allah rahatlık versin.

Selamlar..Valla bol bol yazmaya vakit yok artık..Bi cö deyip kaçmaya vakit oluyor ..

Refiye'cim,merhaba canım nasılsın? Siz bizden iki gün büyüksünüz..Bizim daha düzene girmedi pek ama gece uykuları uzadı diyebilirim..Geceleri uyanmıyor artık..Sabah erken kalkıp emziriyorum..Bakalım ilerleyen günlerde ne olacak..

Al benden de o kadar canım vakit yok doğru düzgün forumda bol bol yazışmaya.
Bizim melekler sağolsun

Ne güzel demek senin yavrunun uykuları uzamaya başladıç
Rahat günler uzakta değil anlaşılan

Al benden de o kadar canım vakit yok doğru düzgün forumda bol bol yazışmaya.
Bizim melekler sağolsun

Ne güzel demek senin yavrunun uykuları uzamaya başladıç
Rahat günler uzakta değil anlaşılan

Evet canım,yeter ki canları sağolsun onların  ..

Anne olmak çok güzelmiş,Rabbim isteyen,hakeden herkese nasip etsin..

Peki bişey sorucam,ne kadar emziriyorsun,dakika saat olarak? ..Misal doyduğunu nasıl anlıyosun? Memeyi bırakmasından mı?

Evet canım,yeter ki canları sağolsun onların  ..

Anne olmak çok güzelmiş,Rabbim isteyen,hakeden herkese nasip etsin..

Peki bişey sorucam,ne kadar emziriyorsun,dakika saat olarak? ..Misal doyduğunu nasıl anlıyosun? Memeyi bırakmasından mı?

Yüce rabbi dediğin gibi isteyen herkese bu güzelliği anne olmayı yaşatsın inşallah.

Canım aslında 10 dakikayı tamamlamaya çalışıyorum ama malesef 10 dakika doymadan göğsümü bırakıyor.
Doyduğunu ilk önce bırakmasından anlıyorum. Tekrar vermeye çalışıyorum dudaklarını sıkıyor ve hani biz çok yiyip doyduğumuzda nasıl gıck ederiz aynı öyle yapıyor. Kaldırıp gazını çıkartıyorum ve herşeye rağmen tekrar veriyorum diğer göğsümü ama dudaklarını sıkmakta ısrar ediyor.
Yani her defasında birkaç kez deniyorum emin olmak için doyduğundan. Ama ısrar ederse almamakta ya da alıp iki çekip süt geldiği halde içmiyorsa o zaman belli ediyor.

Yüce rabbi dediğin gibi isteyen herkese bu güzelliği anne olmayı yaşatsın inşallah.

Canım aslında 10 dakikayı tamamlamaya çalışıyorum ama malesef 10 dakika doymadan göğsümü bırakıyor.
Doyduğunu ilk önce bırakmasından anlıyorum. Tekrar vermeye çalışıyorum dudaklarını sıkıyor ve hani biz çok yiyip doyduğumuzda nasıl gıck ederiz aynı öyle yapıyor. Kaldırıp gazını çıkartıyorum ve herşeye rağmen tekrar veriyorum diğer göğsümü ama dudaklarını sıkmakta ısrar ediyor.
Yani her defasında birkaç kez deniyorum emin olmak için doyduğundan. Ama ısrar ederse almamakta ya da alıp iki çekip süt geldiği halde içmiyorsa o zaman belli ediyor.

Amin..

Hmm,anladım canım..Benimkisi daha fazla emiyo ama bazen de bakıyorum yutkunmadan emiyo,sanki yalancı emzik gibi ..Sonra da uyuya kalıyo ..Ben de doymuyo o diye,sütümü sağıp veriyorum..En azından bilirim ne kadar verdiğimi..Kilosuna göre 450 cc alması gerekli..

Hmm,anladım canım..Benimkisi daha fazla emiyo ama bazen de bakıyorum yutkunmadan emiyo,sanki yalancı emzik gibi ..Sonra da uyuya kalıyo ..Ben de doymuyo o diye,sütümü sağıp veriyorum..En azından bilirim ne kadar verdiğimi..Kilosuna göre 450 cc alması gerekli..

Sütünü direkt sağarak mı veriyorsun canım?
Korkma onlar karınları aç olduklarında göğsünda damla bırakmayana kadar içiyorlar
Evet doyduğunda benimkide uyuya kalıyor dediğin gibi çekmiyor sadece çenesini, dudaklarını oynatıyor. Aynı senin dediğin gibi sanki emzik var ağzında.
Ama kızına güven canım. Doymasa uykusuda olsa içer.
Sen korkma ve göğsündan vermeye devam et. Biberona alışmasın. Tabii göğsünden emzirmek istiyorsan. Biberondan içmek göğüsteki kadar zahmetli olmadığından çabuk alışıyorlar.
Sonra göğüsten içmek zor gelir.

Şuan uyuyor mu senin prenses?

Sütünü direkt sağarak mı veriyorsun canım?
Korkma onlar karınları aç olduklarında göğsünda damla bırakmayana kadar içiyorlar
Evet doyduğunda benimkide uyuya kalıyor dediğin gibi çekmiyor sadece çenesini, dudaklarını oynatıyor. Aynı senin dediğin gibi sanki emzik var ağzında.
Ama kızına güven canım. Doymasa uykusuda olsa içer.
Sen korkma ve göğsündan vermeye devam et. Biberona alışmasın. Tabii göğsünden emzirmek istiyorsan. Biberondan içmek göğüsteki kadar zahmetli olmadığından çabuk alışıyorlar.
Sonra göğüsten içmek zor gelir.

Şuan uyuyor mu senin prenses?

He evet uyuyo,lakin yazışmak zor olurdu biraz ..

Valla doğru diyosun da,ilk başlarda 20 dakika emzirmem rağmen,doktor kilo alamamış dedi biliyosun..Sonra mamaya başladı..Ben şimdi azaltıyorum mamayı..

Tabii ki göğsümden emzirmek istiyorum,istemez miyim ama takviye lazım demişti doktor ..İnan bu konuda kafam çok karışık..Emzirmek varken neden sağayım ki yoksa?

Bir de ben,Dalin'in çooook ince az akışlı olan ucundan almıştım..Kauçuk bir uç,ama o kadar ince ki çoğu zaman sütten bile tıkanıyo ..Ama silikonlarda öyle değil,delikleri kocaman..Bunda içerken ayni meme gibi cok cok yapıyo ..

Bişey daha sorucam ..Senin oğlan meme ucunu tamamen ağzına alabiliyo mu? ..Hani o kahverengi bölgeyi alması lazımmış..Sena hanım tamamını alamıyo..

He evet uyuyo,lakin yazışmak zor olurdu biraz ..

Valla doğru diyosun da,ilk başlarda 20 dakika emzirmem rağmen,doktor kilo alamamış dedi biliyosun..Sonra mamaya başladı..Ben şimdi azaltıyorum mamayı..

Tabii ki göğsümden emzirmek istiyorum,istemez miyim ama takviye lazım demişti doktor ..İnan bu konuda kafam çok karışık..Emzirmek varken neden sağayım ki yoksa?

Bir de ben,Dalin'in çooook ince az akışlı olan ucundan almıştım..Kauçuk bir uç,ama o kadar ince ki çoğu zaman sütten bile tıkanıyo ..Ama silikonlarda öyle değil,delikleri kocaman..Bunda içerken ayni meme gibi cok cok yapıyo ..

Bişey daha sorucam ..Senin oğlan meme ucunu tamamen ağzına alabiliyo mu? ..Hani o kahverengi bölgeyi alması lazımmış..Sena hanım tamamını alamıyo..

Yok canım tamamını alamıyor. Zaten mümkün olduğunuda sanmıyorum. Az bir yer değilki. Önemli olan sadece göğüs ucunu almaması. Alabildiği kadarda etrafındaki kahverengi kısmında. Zaten emzirirken rahatlık çekiyorsun kahverengi kısmından alınca. Aksi halde benim göğüs uçlarım acıyor ve anlıyorum sadece uçtan çektiğini.
Şuan nasıl kızının kilo alımı canım? Yani takviyeye başladığından beri bir değişiklik oldu mu? Ama yaptığın herşeye rağmen çok iyi. Yavaş yavaş tekrar kendi sütüne dönmen pes etmemen. Kızın bu emeğini karşılıksız bırakmayacaktır bence.

Yok canım tamamını alamıyor. Zaten mümkün olduğunuda sanmıyorum. Az bir yer değilki. Önemli olan sadece göğüs ucunu almaması. Alabildiği kadarda etrafındaki kahverengi kısmında. Zaten emzirirken rahatlık çekiyorsun kahverengi kısmından alınca. Aksi halde benim göğüs uçlarım acıyor ve anlıyorum sadece uçtan çektiğini.
Şuan nasıl kızının kilo alımı canım? Yani takviyeye başladığından beri bir değişiklik oldu mu? Ama yaptığın herşeye rağmen çok iyi. Yavaş yavaş tekrar kendi sütüne dönmen pes etmemen. Kızın bu emeğini karşılıksız bırakmayacaktır bence.

Tabii yaa,sütüm varken neden kendimden beslemeyeyim yavrumu..Mama deyince doktor çıldırdım,ağladım ağladım ..Güya iki yıl boyunca emzirecektim,ama yapıcam inşallah..

Valla takviyeden sonra haftada 340 gr.aldı Refiye..Alması gerekenin iki katı yani..Bu seferde abartmışsınız demiyorum,çünkü açığı vardı dedi doktoru da..Vayyy,yavrumu aç bırakmışım diye ne hayıflandım   bi bilsen..

Güya hastanede 15-20 dakika yeter,bir iki damlada olsa o doyar demişleri..Benim de gözüm saatte,20 dakikadan fazla olmasın diye ..

Tabii yaa,sütüm varken neden kendimden beslemeyeyim yavrumu..Mama deyince doktor çıldırdım,ağladım ağladım ..Güya iki yıl boyunca emzirecektim,ama yapıcam inşallah..

Valla takviyeden sonra haftada 340 gr.aldı Refiye..Alması gerekenin iki katı yani..Bu seferde abartmışsınız demiyorum,çünkü açığı vardı dedi doktoru da..Vayyy,yavrumu aç bırakmışım diye ne hayıflandım   bi bilsen..

Güya hastanede 15-20 dakika yeter,bir iki damlada olsa o doyar demişleri..Benim de gözüm saatte,20 dakikadan fazla olmasın diye ..

Haklısın canım çıldırmamak elde değil.
Kimbilir ne kadar üzüldün. Ama zamanla tekrar anne sütüne dönersin canım. Doktora da birden süpriz yaparsın. Gelişimi iyi dediği gün sen de artık sadece anne sütüyle besliyorum dersin. Bir şokta o yaşasın
Herşey halledeceksiniz yavrunla canım. Çok yakında inşallah haberini alacağız.
Benim prens hareketlenmeye başladı. Sanırım acıktı. Bu kadar rahat verdiya sağolsun. Canım sonra tekrar görüşmek üzere.
Meleğini ve seni öpüyoruz.

Haklısın canım çıldırmamak elde değil.
Kimbilir ne kadar üzüldün. Ama zamanla tekrar anne sütüne dönersin canım. Doktora da birden süpriz yaparsın. Gelişimi iyi dediği gün sen de artık sadece anne sütüyle besliyorum dersin. Bir şokta o yaşasın
Herşey halledeceksiniz yavrunla canım. Çok yakında inşallah haberini alacağız.
Benim prens hareketlenmeye başladı. Sanırım acıktı. Bu kadar rahat verdiya sağolsun. Canım sonra tekrar görüşmek üzere.
Meleğini ve seni öpüyoruz.

Tamam canım,çok sağolasın Allah razı olsun..Hadi git yavruna ..

Anne sütü dışında birşey vermiyorum zaten. Beni avutan da o . Size kızımın resmini gönderiyorum .

Aman maşallah nasılda güzel uyuyor,
haftaya bende eklerim inş

kızlar ne güzel kaynatmışsınız,
bende okuuyup bilgileniyorum

My Angel..

• Tüm gönderiler : 9781
  • Bölge: Özlem :)
Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 26.10.2008 22:08:05 ( #10 )
   Evet burdan da selam herkese ..

Eline sağlık Refiye'cim,zahmet ettin ..Ama iyi de oldu ..

AY PARÇAM HOŞGELDİN DÜNYAMIZA,
ALLAH'IM SANA ŞÜKÜRLER OLSUN...
refakir

Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 26.10.2008 22:09:59 ( #11 )
SEKİZİNCİ SAYFA

ayyyyyyy ben buraya bitürlü alışamadım yawwww...
sık gelmem gerek artık sanırım...
yasemin maşallah kızına...

kızlar naçizane tavsiyem bebişlerinize sürekli verin göğsünüzü çünkü bu sıpaların ne yapacağı belli değil...
bir de lütfen sütümüz yok diye düşünmeyelim...çünkü bu düşünceler sütü azaltıyor...
hep olumlu düşünelim

ayyyyyyy ben buraya bitürlü alışamadım yawwww...
sık gelmem gerek artık sanırım...
yasemin maşallah kızına...

kızlar naçizane tavsiyem bebişlerinize sürekli verin göğsünüzü çünkü bu sıpaların ne yapacağı belli değil...
bir de lütfen sütümüz yok diye düşünmeyelim...çünkü bu düşünceler sütü azaltıyor...
hep olumlu düşünelim

Gelebilirsen ne ala ..

Evet canım haklısın..Yiyeceklerden ziyade,mutlu olmak,pozitif düşünmek daha da önemli galiba..

Sızdım diye hemen kaynatmışlar bak

Sen sızasın diye bekliyoz zaten ..

refiş özlem ne güzel emzirmekten bahsetmişsiniz inş. yakında bende başlıyacağım  emzirmeye
bazen aklıma geliyo ne zaman büyüdümde hamile kaldım şimdi de emzireceğim ALLAH kısmet ederse nasıl bi duygu acaba emzirmek emzirirken acı oluyo mu ya da süt hemen geliyo mu  doğumdan sonra ben bazen meraktan sıkıyorum ama her zaman değil 1-2 damla geliyo bulanık su gibi bişey öyle bol bol akmıyo doğumdan hemen sonra akar heralde bol bol

refiş özlem ne güzel emzirmekten bahsetmişsiniz inş. yakında bende başlıyacağım  emzirmeye
bazen aklıma geliyo ne zaman büyüdümde hamile kaldım şimdi de emzireceğim ALLAH kısmet ederse nasıl bi duygu acaba emzirmek emzirirken acı oluyo mu ya da süt hemen geliyo mu  doğumdan sonra ben bazen meraktan sıkıyorum ama her zaman değil 1-2 damla geliyo bulanık su gibi bişey öyle bol bol akmıyo doğumdan hemen sonra akar heralde bol bol

Canım sıkmaaaaaa,
ben hiç sıkmadım çünkü erken doğum başlatabilir süt gelince bir hormon devreye gidiyor ve o da doğumu tetikliyormuş,
gerçi çok sıkmıyorum dedin ama olsun aklında bulunsun,
ben sıkmayı denedim ama korktum birde göğsüm acıdı

Sen sızasın diye bekliyoz zaten ..

Bak bak

Kızlar ya biz sayfayı yanlış yere açmışız sanırım buraya açılacaktı,

http://www.bebek.com/BebekNETForum/tt.aspx?forumid=43

Yenisini açsa mı acaba ne dersiniz?

Evet canım,yanlış yere açılmış konu..Modlardan rica etsek,bu konuyu dediğin yere taşımalarını? ..

Evet canım,yanlış yere açılmış konu..Modlardan rica etsek,bu konuyu dediğin yere taşımalarını? ..

Ya da kopyalayarakmı oraya aktarsak?
Hazır daha kimse alışmadı buraya gelmeye.

Ya da kopyalayarakmı oraya aktarsak?
Hazır daha kimse alışmadı buraya gelmeye.

Evet canım iyi oldu eline sağlık ..Aklıma geldi de,şeyettirmedim ..

refakir

Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 26.10.2008 22:11:17 ( #12 )
Evet kızlar sayfamızın tamamı burada. Bundan sonra inşallah burada devam edeceğiz muhabbete.
bebeğimleyim

• Tüm gönderiler : 668
  • Bölge: Bursa
Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 26.10.2008 23:02:07 ( #13 )
sayfanız hayırlı olsun
maşallah bebeklerinizinde hepsi birbirinden tatlı[sm=kiss.gif] bol sütlü günler
öykücügün annesi :))

• Tüm gönderiler : 936
  • Bölge: ANKARA
Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 27.10.2008 11:05:36 ( #14 )
refiye elıne sağlık....ii olmuş....
süt kokulu kuzum 18.11.2008
refakir

Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 27.10.2008 14:08:12 ( #15 )

Orjinalden alıntı: bebeğimleyim

sayfanız hayırlı olsun
maşallah bebeklerinizinde hepsi birbirinden tatlı[sm=kiss.gif] bol sütlü günler

Teşekkür ederiz canım sağol.Ceninkide çok tatlı maşallah

Orjinalden alıntı: akmine

refiye elıne sağlık....ii olmuş....

Güzel paylaşımlada bulunuruz inşallah canım.
My Angel..

Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 28.10.2008 11:21:28 ( #16 )
   Selam..Anam buraya da kimseler uğramıyo ..Ee bebeler olunca zor gireceksiniz demiştim ben ..Ama yavaştan onlar büyüdükçe,bizler de daha fazla paylaşımda bulunuruz inşallah ..

refakir

Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 28.10.2008 21:44:02 ( #17 )

Selam..Anam buraya da kimseler uğramıyo ..Ee bebeler olunca zor gireceksiniz demiştim ben ..Ama yavaştan onlar büyüdükçe,bizler de daha fazla paylaşımda bulunuruz inşallah ..

Evet canım haklısın. Ama bebekler hele 5-6 haftalık olsun anneler bebeklerine bebeklerde annelerine bir alışsın uykular düzene girsin eski hızımıza kavuşuruz inşallah.
Sen nasılsın canım?
Prensesin nasıl?
Benimki yanımd abana bakıyor karnını doyurdum azönce. Şimdi ben biryandan yazıyorum bir yandan da oğlum bana birşeyler anlatıyor.
Başladı sesler çıkarmaya. Çok tatı duyuluyor.
balimmm

• Tüm gönderiler : 1551
  • Bölge: ANKARA
Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 29.10.2008 21:14:08 ( #18 )
slm güzel anneler artık bu sayfaya alışmamız lazım bende hala foruma girer girmez hamilelik dönemine giriyorum bura hiç aklıma gelmiyo

refiyecim eline sağlık iyi olmuş sayfa demek oğluş agulamaya başladı bizimkide babasıyla daha çok gülüyo bana pek yüz vermiyo

dün 40'mız çıktı anneanneye gezmeye götürdük öyle seviyoki gezmeyi daha apartmandan çıkmadan uyudu akşama kadar uyumayan çocuktabi anneanne ve dedemiz sevemedi uyudu dönene kadarneden gündüzleri uyumuyo sizinkilerde öylemi?acaba nescafe falan içmemden dolayımı diyorum çokta içmiyorum arada bi 1 bardak içiyorumgündüz toplam 3 saat falan uyuyo...birde bişiy daha sorcam yaa kanguruya nezaman koyucaz bebişleri??ben hep kanguruyla gezen alışveriş merkezindeki kadınlara özenirdim şimdi bende gezmek isityorummmama soğuk hava birde oğluşum küçük 1,5 aylık nolcek???diyiverin bana
<mesaj tarafından düzenlendi balımmm on 29.10.2008 21:58:49>

My Angel..

Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 30.10.2008 01:56:37 ( #19 )

Evet canım haklısın. Ama bebekler hele 5-6 haftalık olsun anneler bebeklerine bebeklerde annelerine bir alışsın uykular düzene girsin eski hızımıza kavuşuruz inşallah.
Sen nasılsın canım?
Prensesin nasıl?
Benimki yanımd abana bakıyor karnını doyurdum azönce. Şimdi ben biryandan yazıyorum bir yandan da oğlum bana birşeyler anlatıyor.
Başladı sesler çıkarmaya. Çok tatı duyuluyor.

Evet doğru diyosun,biraz daha vakit geçsin ondan sonra ..

Şu an prenses uyuyo..Saat gecenin 01:40'ı ..Benim uykum kaçtı buraya bir bakayım dedim..Bugün de yine bi dolu misafir vardı,yoruldum..Gerçi herşeyi kayınvalide yaptı ama ..Ben sürekli Sena için koşturdum,pek uyumadı bugün gündüz ..

slm güzel anneler artık bu sayfaya alışmamız lazım bende hala foruma girer girmez hamilelik dönemine giriyorum bura hiç aklıma gelmiyo

refiyecim eline sağlık iyi olmuş sayfa demek oğluş agulamaya başladı bizimkide babasıyla daha çok gülüyo bana pek yüz vermiyo

dün 40'mız çıktı anneanneye gezmeye götürdük öyle seviyoki gezmeyi daha apartmandan çıkmadan uyudu akşama kadar uyumayan çocuktabi anneanne ve dedemiz sevemedi uyudu dönene kadarneden gündüzleri uyumuyo sizinkilerde öylemi?acaba nescafe falan içmemden dolayımı diyorum çokta içmiyorum arada bi 1 bardak içiyorumgündüz toplam 3 saat falan uyuyo...birde bişiy daha sorcam yaa kanguruya nezaman koyucaz bebişleri??ben hep kanguruyla gezen alışveriş merkezindeki kadınlara özenirdim şimdi bende gezmek isityorummmama soğuk hava birde oğluşum küçük 1,5 aylık nolcek???diyiverin bana

Sevil'cim merhaba canım..Gözünüzaydın kırkınız çıkmış ..Demek öyle he,hep uyudu sevemediler ..Valla benim kızın bi günü diğer gününe uymuyo be Sevil..Bi gün bol bol uyuduysa,öteki gün hep ağlıyo..Bazen kucak istiyo,bazen gazı oluyo..Ama emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkar..Ben omzuma yatırıyorum,o şekilde geğiriyor afedersin ..

Ancak,henüz kanguru vakti gelmedi galiba ..Çünkü daha başlarını tutamıyolar tam olarak..Herhalde şöyle bir 3 aylık olmaları lazım..Hey,deneyimli anneler,söyleyiverin gari ne etçez..! ..Bir de havalar da soğuk dediğin gibi..Ben arabaya götürene kadar bile,iki adımlık yolda üşütür müyüm acaba diye düşünüyorum..

Peki ben de bişi sorcam sana..Şimdiye kadar hiç dışarı çıktınız mı? ..Biz çok çıktık da alışverişe,ama markete daha hiç girmedik..Siz ne ediyonuz? Ya da eşiniz gidiyo da siz evde mi oturuyosunuz?

refakir

Ynt: *EYLÜL*EKİM*KASIM*2008 MELEKLERİNİN SAYFASI - 30.10.2008 13:28:37 ( #20 )
Merhaba kızlar. Ben kanguruyu 3 aylıktan sonra kullanmıştım. Havalarda soğuk çok dikkat edin.
Dışarı neden çıkarmıyorsunuz kızlar ben anlamadım?
Biz doğduğundan beri  hergün çıkıyoruz.
Uyku konusuna gelince benim prens geceleri çok güzel uyuyor ama gündüzleri biraz farklı. Dışarıdaysak güzel uyuyor. Ama zamanla düzene girecek daha ufaklar.
Sayfayı değiştir: 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 1 of 163, mesajlar 1 to 20 of 3251

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 67 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat