Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

 Tiroid ve hamilelik

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 5 of 49, mesajlar 81 to 100 of 978
Yazar Mesaj
julide-kıvanc

  • Tüm gönderiler : 291
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 14.02.2007 12:20:45 ( #81 )
Hepinize geçmiş olsun arkadaşlar ,
 
Benim de  hamileliğimim 5. ayında hipertroidi olduğum ortaya çıkmıştı , çarpıntı ,terleme,kaşıntı ve yerinde duramama en büyük belirtileriydi .
Doğum sonrasında da oğlumun ve benim troitlerimi kotrol ettiriyoruz .
Ben hamileliğimde farkettiğim için sonradan kendimi çok suçlamıştım , ama çocuk endokrinoloji uzmanımız bana üzülmememi , bende antikor olduğu için tam olarak tedavi olup hamile kalmamım mümkün olmadığını söyledi. Size tavsiyem eğer troit sorununuz tedavisi mümkünse olup sonra hamile kalın , küçücük bir bebekten kan aldırmak kolay olmuyor. Yok ama benim gibi hep troit hastası olacaksanız tabi başka seçenek yok .
Ben üç ayda bir kontrol ettiriyorum , artık anti-tpo değil sadece t3-t4 ve tsh kontrolu yapılıyor . Gerçekten troit vücudun her organını etkiliyor , hiper troidi olduğum dönemde şekerim , tansiyonum fırlamıştı , şimdi de ilaçla baskıladığımız için kilolardan kurtulamıyorum
 
alarahan

  • Tüm gönderiler : 96
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 14.02.2007 15:20:26 ( #82 )
jülide, benimde antikorlarım yüksek ve 2 aşılama, 6 tüp mikroenjeksiyon yapıldı ama hala bebek sahibi olamadım. İlkinde boş gebelik yaşadım, 2. sinde de kalp atımını bile gördüğümüz ancak troidden kaynaklı olabileceği düşünülen bir düşük yaşadım. Zaten sonraki tedavilerde kaliteli yumurta elde edilemedi.
Senin dr. un antikorlar için herhangi bir tedavi seçeneği sundu mu? Yeniden bir bebek istesen mesela. Kilo maalesefki benimde en büyük sorunum ve üstelik tedavilerde kullanılan ilaçlar zaten az çalışan troidimi resmen durduruyor ve gelsin kilolar.
 
Çiçekay, dr. lar kesinlikle troide bağlamıyorlar bebek işini ama başkada hiç bir sebep yok ortada.
 
Nazlım, umarım sizler benim kadar çok uğraşmazsınız. Deneyimlerimizi burada paylaşırsak çok iyi olur. Yeni şeyler öğreniriz birbirimizden.
nazlim_gelsin_

  • Tüm gönderiler : 2542
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: hoşgeldin melek se
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 14.02.2007 15:27:45 ( #83 )
   umarım en kısa zamanda sende , bizde muradımıza ereriz.sende çok emek vermişsin bu yolda. peki hep aynı yerlerde mi mikro yaptırdın yoksa değişikmi.nereleri önerirsin bana.maddi anlamdada çok sarsıcı işlemler bunlar mesela memoriol hastanesinde semra kahramanı çok araştırdım sanırım çok iyi. mikroda biçok ilkleri türkiyeye taşımış vs. ancak sadece işlem 4500 ytl civarı.
   hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza alsaydık.....



BEBİŞ ÖZLEMİ ÇEKENLER DUALARIM HEP SİZLERLE
Ç i ç e k

  • Tüm gönderiler : 3276
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 14.02.2007 17:53:32 ( #84 )
Arkadaşlar, bizim iki komşumuz var tiroid sorunlu, biri hiper-guatrı alınmış, diğeri hipo, ikisinin de ikişer çocukları var....  Yine binamızda diğer bir komşumuzun sürekli tekrarlayan kistleri oluyor, birkaç düşüğü oldu, en son yumurtalıklarını aldılar, birinin bir kısmı kalmış haliyle hamile kaldı ve 2 çocuğu var onun da şu anda...
 
Kişiye göre değişiyor anlaşılan bu doğurganlık durumu, çok umutsuz olmayalım diyorum ben 
dodocuk

  • Tüm gönderiler : 1374
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Los Angeles
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 14.02.2007 19:11:32 ( #85 )
Yok,yok umutsuzlugu birakalim kizlar  Insallah hepimiz meleklerimizi bir gun kucagimiza alacagiz, her seyin basi inanmak biliyorsunuz.
dodocuk

  • Tüm gönderiler : 1374
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Los Angeles
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 15.02.2007 02:42:51 ( #86 )
Sevgililer gununuz kutlu olsun...[sm=kiss.gif]
julide-kıvanc

  • Tüm gönderiler : 291
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 15.02.2007 15:04:26 ( #87 )
Alarahan bu rahatsızlık birçok şeyi etkiliyor anladığım kadarıyla ama bu kişiden kişiye değişiyor ,doktorum antikor için ayrı bir tedavi vermedi , benim hipertrodim sezeryandan sonra yine arttı , bu rahatsızlık operasyon geçirdiğin zaman daha da ivme kazanıyor , emzirirken sadece propycıl kullandırdılar , daha sonrasında ve şimdi  thyromazol kullanıyorum ,aynı zamanda çok düşük düzeyde de tefor. çeyrek tefor kullanmamım sebebi de benim troitlerimde büyüme vardı ve çok hızlı çalışıp kendini bitiriyordu biz bu süreci yavaşlatıyoruz . Yani ben hipertroidim mümkün olduğu sürece tedavi ederek yaşayacağım ama sonuçta da hücreler kana çok hızlı dökülüp kendini yok ettiği için hipotroidi olacağım . Bu süreci yavaşlatıyoruz.şimdi antikor seviyem normala geldi . Alarahan antikor  benim  hamile kalmamı engellememişti . Bencede moralinizi yüksek tutun arkadaşlar , ben de hamilelikte çok sorun yaşamıştım ,amniyosentez,şeker vb , sonradan farkettikki çoğu troitle bağlantılı. Kimse size yüzde yüz bu yüzden diyemiyor ama değil de diyemiyorlar. Tedaviye devam metabolizma o dengeyi yakalayınca eminim sizlerde hamile kalacaksınız.Allah sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin .

Bu arada bahsettiğiniz yöntemlerin maliyeti de  gerçekten çok ağarmış ,Allah maddi manevi güç versin hepimize

Çiçek ay sen miydin trıoitlerim yavaşlayınca çarpıntım oluyor diyen , gerçekten çok ilginç , Hipotroidi olup tefor ya da levotron kullanana arkadaşlar kilo kaybı yaşamadınız mı ?
dodocuk

  • Tüm gönderiler : 1374
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Los Angeles
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 15.02.2007 18:49:13 ( #88 )
Julide, benim carpintim oluyordu. Ben hipotiroid hastasiyim, ilaclari kullaninca TSH 0.01 e kadar dustu ve o zaman carpinti basladi bende. Ama bu sure icinde de kilo vermedim hic  Su anda film cekilecegi icin 6 hafta ilac kullanmayacagim.
 
Yani sevgili Yesilim ve Julide, hamile kalmakta zorlanmadiniz oyle mi ? Acikcasi benim icim rahatladi. Sagolun bizimle de paylastiginiz icin Ay bir dogursak da hepimiz rahatlasak
alarahan

  • Tüm gönderiler : 96
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 16.02.2007 17:04:22 ( #89 )
jülide, sağol moral veriyorusun bizlere. Gerçektende olacaksa oluyor, kafaya taktıkça olmuyor. Hashimotodaki hiper hipo salınımları oluyor ama ben hiper geçtiğinde de kilo veremiyorum.
julide-kıvanc

  • Tüm gönderiler : 291
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 16.02.2007 17:53:32 ( #90 )
Dodocuk ben en son testime baktım tsh 0,49-4,67 arası normal-senin 0.01 çok düşmüş ve benim bildiğim kadarıyla tsh ve t3-t4 hormonu arasında ters ilişki var , tsh ın çok düştüğü için t değerlerin yükselmiştir ve çarpıntın olmuştur bence.  t değerlerin yükselmişken kilo verememek can sıkıcı olmuş . Neden fil çekileceği için 6 hafta ilaç kullanmıyorsun , nodülle ilgili bir durum mu var . bende sadece ulturasonla bakıldı ama ilaç hep kullandım .
Canım işallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsınız hepiniz  
 
Alarahan haklısın bu kilo olayı ve troit ikiside daha çok biz bayanların sorunu ve şansızlığı
dodocuk

  • Tüm gönderiler : 1374
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Los Angeles
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 16.02.2007 18:25:25 ( #91 )
Julidecigim, film cekilecek dedim ya, burada doktorlar film cekilmeden 6 hafta once ilaci birakmami istediler. Oyle cekiyorlarmis ancak.
nurpas

  • Tüm gönderiler : 3
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 17.02.2007 16:03:59 ( #92 )
Sevgili nazlim haftaici internete girmem biraz zor oluyor o yuzden sana ancak simdi cevap yazabiliyorum. Eger nodulun varsa doktorlar bunu elle yaptiklari muayenede bile anlayabilirler, benimki oyle oldu. Arkasindan doktor ekografi yaptirmami istedi, ekografide de 1 nodulum oldugunu,( 1 cm kucuk ) ve ozellikleri anlasildi. Ilk gorunurde onemli bir nodul degil 6 ay sonra tekrar bakacagiz dediler. Fakat ben ilk ekografiyi yaptirdigim gunlerde hamile kalmisim,2-3 hafta sonra bogazimda bir tik sesi hissetmeye basladim, kalbim cok hizli carpiyordu, jinekologuma bundan bahsettimde, "biz 6 ay beklemeyelim tioidleri tekrar kontrol edelim" dedi ve beni bir uzmana gonderdim. Kan testi ve ekografi yaptim. Ekografi sonucunda 1 cm den kucuk olan nodulun 1,5 cm oldugu ve bunun yaninda yeni 2.kucuk bir nodul olustugu anlasildi.Kan testimde tum antikorlar negatif cikti, doktora gore hamilelikten kaynaklanan bir hipertiroidim var. Tiroidim cok calistigi icin nodulum ve tiroidim buyumus. 1 ay sonraya tekrar bir test verdi hamilelilk hormonunun etkisi bitince tekrar duzene girmesi bekleniyor(Umarim). Benim hikayem iste oyle. Sen moralini hic bozma, doktoruna tum dusunduklerini soyle, icinin rahat etmesini istiyorsan bir ekografi daha yaptirman belki iyi olur. sevgiler
nazlim_gelsin_

  • Tüm gönderiler : 2542
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: hoşgeldin melek se
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 17.02.2007 17:15:42 ( #93 )
nurpaşcım cevabın için teşekkür ederim canım bana boğaz bölgeme bi sıvı sürüp normal ultarason cihazı ile bakıldı,ve açıkçası pek güvendiğim bir hastahane değildi,tesadüfen öğrendik ve hemen çektirdik.yani ekografi dediğin daha mı farklı ve ayrıntlı bişey acaba?
boğazımdaki tık seside beni epey rahatsız ediyor sanırım bende de nodül var  zaten önümüzdeki ay mikroenjeksiyon düşünüyoruz tekrar dr şart



BEBİŞ ÖZLEMİ ÇEKENLER DUALARIM HEP SİZLERLE
nurpas

  • Tüm gönderiler : 3
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 17.02.2007 18:58:22 ( #94 )
Merhaba nazlim,
 
Ben fransada yasiyorum, ekografi dedigim sey turkiyede kullandigimiz ultrason kelimesi. (Kusura bakma turkce kelimeleri artik karistirmaya basladim. Aynen hamilelikteki gibi bogazin uzerine bir krem surup uzerinde alet gezdiriyorlar.) Benide bogazimdaki tik sesi cok rahatsiz ediyor. 1 ay sonraki kan analizini bekliyorum. Oradan cikan sonuca gore doktor nasil bir tani koyacak bakalim. Fakat ne olursa olsun ben baska bir doktorunda fikrini almayi dusunuyorum.
nazlim_gelsin_

  • Tüm gönderiler : 2542
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: hoşgeldin melek se
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 17.02.2007 19:05:20 ( #95 )
hakkımızda hayırlısı olsun canım ama ben artık hastalıklarla uğraşmaktan çok yoruldum allahım beni affetsin... sonuçlarımız iyi olumlu çıkar inşallah... bu arada bebişin hayırlı olsun kaç aylık,sen ne kadar istedin ?yani bekledinmi bizim gibi?
   çok mu soru sordum



BEBİŞ ÖZLEMİ ÇEKENLER DUALARIM HEP SİZLERLE
* öyküm *

  • Tüm gönderiler : 3288
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: hayattan..
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 17.02.2007 19:36:17 ( #96 )
ARKADASLAR SLM TEK TEK OKUDUM YAZDIKLARINIZI BEN DE DAHA ÖNCEDEN BU KONUDA YAZMISTIM MA CVP GELMEDİ SİMDİ BURAYA YAPISTIRIYORUM:
ARKADASLAR MERHABA BİŞEY SORMAK İSTİYORUM. HAMİLELİĞİNDE -ÖNCESİNDE VEYA SONRASINDA DA OLABİLİR-  TİROİD HORMONU YETERSİZLİĞİ OLAN VAR MI? VARSA DOKTOR HANGİ İLACI ÖNERDİ?

ŞİMDİ BENİM BU RAHATSIZLIĞIM ZATEN VAR LEVO YU KULLANIYODUM. İLACIM AZ KALDI. EŞİM YAZDIRMIS ECZANE DE MUADİLİ OLAN TEFOR U  VERMİŞ. İKİSİNİN DE AYNI OLDUGUNU BİLİYORUM AMA BEN ECZACININ VERDİĞİNİ KULLANMAK İSTEMİYORUM. ALIŞKANLIK HERHALDE. SADIK BİRİSİYİMDİR BU İLAÇ DA OLSA


E SİMDİ HAMİŞ DURUMUMDAYIM İLACIMI DA DEGIŞTİRMEK PEK HOSUMA GİTMİYOR.
YA SU ECZACILAR NEDEN YAZAN ILACI VERMEZLER(ONLARDA OLMADIGI İÇİN)

BİLGİSİ OLAN YARDIM ETSİN LÜTFEN

DİYE YAZMISTIM.BİR DE BULUNDUGUM YERDE ENDOKRİN UZMANI YOK SİMDİ İYİ BİR DAHİLİYECİ BULMAM LAZIM AMA ACIKCASI UMUDUM YOK.
 BU HAFTA HEMEN GİDECEGİM HASTANEYE TEST YAPTIRMAYA. BİRDE NETTEN DAHİLİYA DANISMA VAR MI ACABA?
ALLAH'IM MELEĞİMİZİ KORU..HER ZAMAN SANA EMANET

* öyküm *

  • Tüm gönderiler : 3288
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: hayattan..
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 18.02.2007 13:39:27 ( #97 )
YEŞİLİM COK GECMİŞ OLSUN. DİKKAT ET KENDİNE


ALLAH'IM MELEĞİMİZİ KORU..HER ZAMAN SANA EMANET

Ç i ç e k

  • Tüm gönderiler : 3276
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 18.02.2007 17:50:09 ( #98 )

normal

Orjinalden alıntı: julide-kıvanc

Dodocuk ben en son testime baktım tsh 0,49-4,67 arası normal-senin 0.01 çok düşmüş ve benim bildiğim kadarıyla tsh ve t3-t4 hormonu arasında ters ilişki var , tsh ın çok düştüğü için t değerlerin yükselmiştir ve çarpıntın olmuştur bence.  t değerlerin yükselmişken kilo verememek can sıkıcı olmuş . Neden fil çekileceği için 6 hafta ilaç kullanmıyorsun , nodülle ilgili bir durum mu var . bende sadece ulturasonla bakıldı ama ilaç hep kullandım .
Canım işallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsınız hepiniz  

Alarahan haklısın bu kilo olayı ve troit ikiside daha çok biz bayanların sorunu ve şansızlığı
[/quot
 
Merhabalar Jülide, evet maalesef bende hipoda da çarpıntı oluyor, geçen haftalarda yine epey uzun bir süre sonrası başladı ara ara çarpıntı, TSH 3,87 imiş, yani bende sınır değerleri aşmadan bile rahatsızlık yapıyor bu değerler   muhtemelen vücut alıştığı değerleri istiyor,  ancak TSH 2 civarındayken rahat oluyorum..Doktorun dediğine göre çok hassasmış hormonlarım   Bu hafta yeni bir uzmana gideceğim, bakalım o ne diyecek, şu dilimdeki sorunun kaynağını bulsunlar istiyorum artık
Ç i ç e k

  • Tüm gönderiler : 3276
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 18.02.2007 17:54:22 ( #99 )
Curylum, bende de hipotiroidi var, ben önce Almanyadaki doktorun önerisiyle jodhyrox kullanmıştım, sonra türkiyedeki doktor euthyrox 50 mg. verdi, epeydir ona devam ediyorum..
 
Netten dahiliye adresi ben bilmiyorum şeker, umarım iyi bir uzamn bulursun
Ç i ç e k

  • Tüm gönderiler : 3276
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: Tiroid ve hamilelik - 18.02.2007 17:57:44 ( #100 )

Orjinalden alıntı: yeşilim

kızlar perşembe günü çok kötü bir olay yaşadım; babaannem düştü ve omzunu kırdı...ama benden bunun acısı cuma günü çıktı; tansiyonum işyerinde 14-10 a yükseldi, öleceğimi sandım; hayatımda hiç böyle bir şey yaşamamıştım...nabzım 105 oldu, acile gittik, yapacak bir şey yok dinleneceksin dedi doktor ve bu kadar genç yaşta bu tansiyon varsa altında başka nedenler aramalıyız dedi...1 hafta 10 gün sürekli ölçüm yapalım sonuçları bana getirin dedi ve ben tabi ki hemen bu olayı da tiroide bağladım, aranızda tansiyon problemi yaşayan var mı????

 
 
Yeşilim, çok geçmiş olsun canım ... Moralin bozulduysa sinirsel olarak etki etmiş olabilir tansiyonuna sanıyorum, belki TSH ani düşmüş ve bu sonuç olmuş olabilir mi acaba ...Ben tansiyon yaşamadım ama doktorum tiroid her organı etkileyebilir demişti, herkeste farklı organları da etkileyebiliyor gibi geliyor sanki bana, mesela benim kalp çarpıntılarım gibi
Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 5 of 49, mesajlar 81 to 100 of 978

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 11 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat
  • Mesaja cevap ver
  • Yeni anket gönder
  • Oy gönder
  • Post reward post
  • Gönderilerimi sil
  • Konularımı sil
  • Gönderiyi derecelendir

© 2000-2009 ASPPlayground.NET Forum Version 3.4