2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ

Sayfayı değiştir: << < ..121122123124125126127128129130.. > >> | Sayfayı gösteriyor 129 of 135, mesajlar 5121 to 5160 of 5374
Yazar Mesaj
seker66
  • Tüm gönderiler : 3335
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 02.07.2010 08:23:18
seker82

SELAM En sonunda şeytanın bacağını kırdım
uzunca bir aradan sonra gitmemecesine geldim,sanki bu forumdan uzaklaşmamı sağlayan sebepler varmış gibi kendi kendime ceza vermişim
Gelmediğim zamanlarda gerçekten burada olmamı isteyen tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler..
bizden bahsetmeliyim biraz
Nehir'le günler çok dolu ve bir o kadarda yorucu geçiyor ,bu sene mezun oldu  ama sanırım seneye tekrar anaokuluna göndericez ..öğretmeninin kararı  haziran sonrası doğumlu çocukların
tekrar gidicekleri okulun hazırlığına gönderilesi yönünde , ama ne kadar açıklayıcı ve geçerli sebep olur bilemiyorum bu fikri .Bir gün sabah kalkıp 1.sınıf diyorum akşama hazırlık oluyor ,bendemi gariplik yoksa çokmu abartıyorum bu konuyu bilmiyorum ???
Nehirin bu konudaki fikri sabit okuma -yazma öğreneceği okulda olmak istiyormuş :)

Hoşgeldin Şerifecim, özledik seni.. Gerçi face'de karşılaşıyorduk ama burası başka..

Nehir 2004 doğumlu değil mi? Niye tekrar anasınıfına gidecek anlamadım. Bence bu konuyu enine boyuna iyice bir düşün canım, 1 yıl kayıp etmesi için geçerli sebep ne? Naz 29.09.2004 doğumlu ve 1 sınıfa kayıt oldu. Bende Nehir gibi düşünüyorum okuma yazma öğreneceği okula gitmeli..

seker66
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 02.07.2010 08:26:50
seker82

Bu konuyu sizlerle tartışmak fikir alışverişi yapmak istiyorum lütfennnn ..

bana gelince biz bu sene Manisa'ya tayin istedik ,bildiğiniz üzere Balıkesire'deyiz ve 9 sene biticek gelicek ay görev süremizde doldu burada ve çok sıkıldık,artık ailelerle birlikte olmak kalabalık olmak istiyoruz (kalabalık olma fikrinden emin değilim )
dün açıklanıcaktı normalde kaldı .askerlik yapar gibi balıkesiri bekliyoruz anlicanız son 7 gün İŞALLAH...
hayırlısı olsun ..
gelmediğim günlerde sağlık sorunlarıda atlattım :(
3 gün üst üste acillik oldum .önce stresten denildi iğne yapıldı ne alaka ki aynı doktor aynı gün gece miğdeden olduğuna karar verdi ilaçları değiştirdi ne stress ne miğde ,ertesi gün kbb ye gidildi orada boğazın temiz denildi gastroya gönderdi ,doktor görür görmez ki tanıdıktı endoskopi dedi yarabbim tam muamma durumum neyse 5 dakika süren endoskopi yapıldı kalın bağırsakta bir şeyler görüldü görülen lerde çölyak belirtileri olabilirmişhala sonuçları bklemedeyim ...geldimi üst üste gelkir zaten :(
Ben yin bu teşhise inanmayıp başka bir doktora gittim ve sonuçççç BOĞAZDA MANTAR ..ilaçları kullanmaya başladığım gün rahatladım..sonuç 3 gün 5 doktor :) ALLAH beterinden saklasın ...Şimdilerde iyiyim tayin belirsizliğinden başka bir şeyim yok çok şükür..

Face'de yazdığım gibi hakkınızda hayırlısı olsun canım.. Dün akşam bakındım atama ile ilgili gelişme oldumu diye ama göremedim. Sonrada dışarı çıktık, Naz'ın sınıf arkadaşı ve ailesiyle yemek yedik, tatile gidiyorlar, sonra biz yokuz, uzunca bir süre göremeyecekler birbirlerini diye..

Rahatsızlıkların için çok üzüldüm, çok geçmiş olsun, yazdığın gibi gelince üst üste gelir zaten.. Aman iyi ol..

seker66
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 02.07.2010 08:29:26
seker82

Leyla abla'cım senden çok özür diliyorum bu arada senin nikini aldığım için bir çok defa denememe rağmen kabul etmedi bu şekilde yazınca oldu ..senin için problem olmicanı biliyorum ama yinede atlamak istemedim
Bu arada ayağın için çok üzüldüm canım ablammm ,çok geçmiş olsun  allah beterinden saklasın .
Anne -kız fıstık fıstık resimleri eklerseniz göze gelirsiniz tabiii allah nazarlardan saklasın canım ablam :)

Niye özür diliyorsun canım benim, çok yakışmış şeker olmak sana.. Ama 82'yi yazmana acaip bozuldum yani.. Bana bir şey mi demek istedin anlamadım ?

Ayağım daha iyi şükür. Naz neysede fıstıklık kimmmmmmm, ben kimmm

seker66
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 02.07.2010 08:33:48
TUGBACI

BÜTÜN ARKADAŞLAR HEPİNİZE SLM...
UZUN BİR ARADAN SONRA TEKRAR ARANIZDAYIM
UYGUN BİR VAKİTTE GELECEĞİM.
HEPİNİZİ ÇOK ÖZLEDİM.

Hoşgeldin Tuğbacım.. Açık söylemek gerekirse çok merak ettim seni, dün fırsat bulamadım hep aklımdaydın bir arayayım diye ama olmadı. Bizde seni çok özledik, bekliyoruz gel yaz bakalım yokken neler yaptın ?

Ümrancım arada bende dönüp okuyorum eski yazılanları.. Bir ara oldukça kalabalıktık ama zamanla kimse kalmadı..

seker66
Ynt: BEBEĞİ 2004 DOĞUMLU ANNELER NERDESİNİZ. - 02.07.2010 08:39:13
ceren duru

en erken günaydınlardan. sabah 5'te uyandım. gün çok erken başladı benim için. eşimde erken gidecek bugün işe. isabetli oldu. bir saat sonra kahvaltı hazırlamaya başlarım. bizde yoğunluk çok. dün kıyafetime uygun ayakkabı buldum. boynerde 60 tl. abiye bir ayakkabı. allah herkesin gönlüne göre veriyor demekki. kıyafetimi de çok uygun bir fiyata aldım. iylik düşünen ve salih bir kalbe sahip olan o yönde şeylerle karşılaşıyor hayatında, ben bunu anladım 32 yıllık ömrümde. fesat ve kötü düşünceli insanlarda kendi girdabında debelenip duruyor. sıra takı işini halletmeye geldi. o da 3-4 gün içinde olur umarım. bir taraftanda özel okul için araştırmalarımız sürüyor. bugün evimize 4-5 dakika yürüme mesafesinde olan bir okula gidip görüşeceğiz. daha önce görüştüğümüz okul test yaptı. bir üst seviyedeki şubelerine yönlendirdi. oradaki testide geçtik ama o okul uzak bize ve servisi yok. bir iki okulla daha görüşeceğiz. bakalım artık hayırlısı. gelişmeleri yazarım mutlaka. düğün temmuz sonu. ben o aralar pek yazamam. dönüşte inşallah görüşürüz. tuğbacım dönüşüne çok sevindim arkadaşım. meleklerinden haberler bekliyorum. ümrancım ne kadar ince fikirlisin. bak hele gitmişte neyi bulmuş. emeğine sağlık. benim kızımın doğum günü yok ama unutmayıp kutlayanlara teşekkür ederim. tuğbacım sude çiçeğin geçmiş doğun günü kutlu olsun. rabbim acılarını göstermesin inşallah. leyla siz okula karar verdinizmi acaba.

Sanada günaydın Hülyacım.. Düğünün en şık ve güzel insanı olmaya adaysın sanırım.. Allah gönlüne göre veriyor ne güzel.. Takıda da işin rast gitsin inşallah..

Öykü hakkında hayırlısı olsun, eve yakın mesafedeki bir okula gitmesi avantaj sanırım.. İstanbul'da öyle çünkü.. Naz geçen sene kendi arabamızla 10 dakikada gidebildiğimiz okula, servisle 50 dakikada gidiyordu, üzülüyorum serviste boşa geçen zamana ama yapacak bir şey yok..

Naz'ı yazdırdık biz Hülyacım, aynı okulun ilköğretimi de bulunan başka bir kampüsüne, hakkımızda hayırlısı olur inşallah ve tabi tüm çocukların.. Okul ile ilgili gelişmeleri merakla bekliyorum canım, haberdar et.

Böyle her mesaja ayrı cevap verdiğim için kusura bakmayın, yazarken yazılı mesajları göremediğim için unutuyorum, eee yaşlılık işte, anlarsınız beni siz..

ceren duru
  • Tüm gönderiler : 241
Ynt: BEBEĞİ 2004 DOĞUMLU ANNELER NERDESİNİZ. - 02.07.2010 08:58:35
HİÇ KUSURA BAKILIRMI NİCKİ ŞEKER KENDİ ŞEKER ARKADAŞIM.naz için hayırlısı olsun inşallah. bende mutlaka ybilgilendiririm okul netleşince. 10.000 tl nin altında okul yok malesef. servis+yemek 13-14 bin lirayı buluyor. kızım için katlanacağız artık. bu arada ben atandım arkadaşlar. mühendis olarak başlayacağım göreve. ağustos ayında iş başı yaparım büyük bir ihtimalle. 9 yıllık mezuniyet süresinden sonra 10. mezuniyet senemde çok şükür iş sahibi oldum. dediğim gibi insan başkaları için fesat düşünmeyip, herkes için iyilik dilerse güzellikler buluyor bir şekilde o insanı. allah herkesin gönlüne göre versin.

seker82
  • Tüm gönderiler : 9
  • Katıldı: 01 July 2010
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 02.07.2010 12:25:28

66 mı o da ne ?? hiç düşünmemiştim ... Yılların eskitmiyeceği güzel gönüllü insan

seker82
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 02.07.2010 12:33:24
seker66

seker82

Bu konuyu sizlerle tartışmak fikir alışverişi yapmak istiyorum lütfennnn ..

bana gelince biz bu sene Manisa'ya tayin istedik ,bildiğiniz üzere Balıkesire'deyiz ve 9 sene biticek gelicek ay görev süremizde doldu burada ve çok sıkıldık,artık ailelerle birlikte olmak kalabalık olmak istiyoruz (kalabalık olma fikrinden emin değilim )
dün açıklanıcaktı normalde kaldı .askerlik yapar gibi balıkesiri bekliyoruz anlicanız son 7 gün İŞALLAH...
hayırlısı olsun ..
gelmediğim günlerde sağlık sorunlarıda atlattım :(
3 gün üst üste acillik oldum .önce stresten denildi iğne yapıldı ne alaka ki aynı doktor aynı gün gece miğdeden olduğuna karar verdi ilaçları değiştirdi ne stress ne miğde ,ertesi gün kbb ye gidildi orada boğazın temiz denildi gastroya gönderdi ,doktor görür görmez ki tanıdıktı endoskopi dedi yarabbim tam muamma durumum neyse 5 dakika süren endoskopi yapıldı kalın bağırsakta bir şeyler görüldü görülen lerde çölyak belirtileri olabilirmişhala sonuçları bklemedeyim ...geldimi üst üste gelkir zaten :(
Ben yin bu teşhise inanmayıp başka bir doktora gittim ve sonuçççç BOĞAZDA MANTAR ..ilaçları kullanmaya başladığım gün rahatladım..sonuç 3 gün 5 doktor :) ALLAH beterinden saklasın ...Şimdilerde iyiyim tayin belirsizliğinden başka bir şeyim yok çok şükür..

Face'de yazdığım gibi hakkınızda hayırlısı olsun canım.. Dün akşam bakındım atama ile ilgili gelişme oldumu diye ama göremedim. Sonrada dışarı çıktık, Naz'ın sınıf arkadaşı ve ailesiyle yemek yedik, tatile gidiyorlar, sonra biz yokuz, uzunca bir süre göremeyecekler birbirlerini diye..

Rahatsızlıkların için çok üzüldüm, çok geçmiş olsun, yazdığın gibi gelince üst üste gelir zaten.. Aman iyi ol..

Atama ile ilgili belirsizlik hala devam etmekte ablacımm ,belirsizlik yoruyor beni evde ne günlük işlerimi yapmak istiyorum nede yemek yapmak
işimemi geliyor ne dir :))
Temmuz'un 8 i denildi inanmıyorum gerçide ,haftaya müdür tayinleri açıklanıcakmış sıradayız anlican ..Her an her şey olabilir
Bir an önce belli olsa keşke de bbizde önümüze baksak..

seker82
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 02.07.2010 12:35:40
seker66

TUGBACI

BÜTÜN ARKADAŞLAR HEPİNİZE SLM...
UZUN BİR ARADAN SONRA TEKRAR ARANIZDAYIM
UYGUN BİR VAKİTTE GELECEĞİM.
HEPİNİZİ ÇOK ÖZLEDİM.

Hoşgeldin Tuğbacım.. Açık söylemek gerekirse çok merak ettim seni, dün fırsat bulamadım hep aklımdaydın bir arayayım diye ama olmadı. Bizde seni çok özledik, bekliyoruz gel yaz bakalım yokken neler yaptın ?

Ümrancım arada bende dönüp okuyorum eski yazılanları.. Bir ara oldukça kalabalıktık ama zamanla kimse kalmadı..

Tuğba ile dün bu mesajı göndermeden önce msn de yazıştık ta ufaklıktan baya dertli sanırım bıcırık sude çiçeği alt etti ...:) diyorki :2. çocuk çok zorrrr muş

seker82
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 02.07.2010 12:39:29
Bu arada ben forumda kişisel ayarlarımı yapmayı avatar eklemeyi unutmuşum nereden yapılıyordu
yardım please...

TUGBACI
  • Tüm gönderiler : 1103
  • Bölge: ANKARA
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 02.07.2010 23:12:25
İYİ AKŞAMLAR...
ŞİMDİ NERDEN BAŞLASAM KİME NE YAZSAM BİLEMEDİM.
YAZILANLARI SONLARA DOĞRU OKUMA ŞANSIM OLDU.
HÜLYACIĞIM İŞİNLE İLGİLİ OLUMLU GELİŞMEYE ÇOK SEVİNDİM.SONUNDA İSTEDİĞİN OLUYOR NE MUTLU SANA.DÜĞÜN TELAŞIN VAR ANLADIĞIM KADARIYLA.YAKININ MI BİLMİYORUM ALLAH MESUT ETSİN.

ABLACIĞIM UZUN SÜRE GÖRÜŞEMEDİK MALESEF AMA HEP AKLIMDASINIZ.SENİ VE NAZI ÇOK ÖZLEDİM.ARTIK FIRSAT BULDUKÇA GÖRÜŞEBİLİRİZ UMUYORUM.

BURCU SELAMLAR BEKİR VE SEN NASILSINIZ????? HERŞEY YOLUNDADIR İNŞALLAH.BEKİR KASTAMONU YA GİDECEK ANLADIĞIM KADARIYLA.DETAYLARI OKURUM.

ŞERİFEEEEE  CEEEEEE :) CANIMCIM İYİ Kİ YAKALADIN BENİ MSN DE.FIRSAT YARATIP GELDİM İŞTE.ÖPÜLDÜN.TAYİN İŞİNDEN HABERLER BEKLEMEKTEYİM.

TUGBACI
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 02.07.2010 23:18:12
ARKADAŞLAR ŞERİFENİNDE BAHSETTİĞİ GİBİ BENİM MİNİK KUZU ÇOK MUZUR.....ÇOOOOKKKK

KENDİMİ 10 BEBEK BÜYÜTMÜŞ GİBİ HİSSEDİYORUM.KİMİ KINADIM KİMİN AHINI ALDIM BİLEMEDİM.NE SEVMİYORSAM NEYİ YADIRGIYORSAM HEPSİ MEVCUT CEREN DE.ÇOK ÇOK DÜŞKÜN BANA.BİR AN OLSUN KUCAĞIMDAN İNMİYOR.HİÇ KİMSEYE GİTMİYOR.GECE YANIMDA YATIYOR.YATAĞINDA UYUMUYOR.BÜTÜN GÜN AĞLIYOR.ŞAŞTIM KALDIM.ÇOK YORULUYORUM.NE ZAMAN BİTECEK BAKALIM BU GÜNLER.

SUDE ÇİÇEKTE BÜTÜN BU YAŞANANLARDAN ÇOK ETKİLENDİ.KARDEŞİNİ SEVMİYOR ARTIK.SÜREKLİ ONU HIRPALAMAYA ÇALIŞIYOR.VE BEBEK GİBİ DAVRANMAYA BAŞLADI.

ANLAT ANLAT BİTMEZ YANİİ...

HEPİNİZE HUZUR DOLU GECELER.HER FIRSATTA GELECEĞİM.

seker66
Ynt: BEBEĞİ 2004 DOĞUMLU ANNELER NERDESİNİZ. - 05.07.2010 08:28:09
ceren duru

HİÇ KUSURA BAKILIRMI NİCKİ ŞEKER KENDİ ŞEKER ARKADAŞIM.naz için hayırlısı olsun inşallah. bende mutlaka ybilgilendiririm okul netleşince. 10.000 tl nin altında okul yok malesef. servis+yemek 13-14 bin lirayı buluyor. kızım için katlanacağız artık. bu arada ben atandım arkadaşlar. mühendis olarak başlayacağım göreve. ağustos ayında iş başı yaparım büyük bir ihtimalle. 9 yıllık mezuniyet süresinden sonra 10. mezuniyet senemde çok şükür iş sahibi oldum. dediğim gibi insan başkaları için fesat düşünmeyip, herkes için iyilik dilerse güzellikler buluyor bir şekilde o insanı. allah herkesin gönlüne göre versin.

Canım tekrar hayırlısı olsun hakkında. İnşallah yıllardır beklemenin karşılığını en iyi şekilde alırsın.

seker66
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 05.07.2010 08:29:22
seker82

66 mı o da ne ?? hiç düşünmemiştim ... Yılların eskitmiyeceği güzel gönüllü insan

Niye eklemişim vaktiyle 66'yı an-la-mı-yo-rummmmmmmmmmmmm.. Teşekkürler güzel iltifatına..

Tayin işiniz inşallah istediğiniz gibi gerçekleşir, haberdar etmeyi unutma sakın..

Ben bu foruma bu sayfada sevdiğim sizler için uğruyorum.. Avatar, resim vs eklemeyi düşünmüyorum artık. Ya da face'i olmayan arkadaşlar için resim ekleyip kaldırıyorum hemen. Şerifecim o yüzden bu ayarlarla uğraşmayı unuttum.. Ama illa koyacağım dersen senin için kurcalarım ayarları

seker66
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 05.07.2010 08:33:58
TUGBACI

İYİ AKŞAMLAR...
ŞİMDİ NERDEN BAŞLASAM KİME NE YAZSAM BİLEMEDİM.
YAZILANLARI SONLARA DOĞRU OKUMA ŞANSIM OLDU.
HÜLYACIĞIM İŞİNLE İLGİLİ OLUMLU GELİŞMEYE ÇOK SEVİNDİM.SONUNDA İSTEDİĞİN OLUYOR NE MUTLU SANA.DÜĞÜN TELAŞIN VAR ANLADIĞIM KADARIYLA.YAKININ MI BİLMİYORUM ALLAH MESUT ETSİN.

ABLACIĞIM UZUN SÜRE GÖRÜŞEMEDİK MALESEF AMA HEP AKLIMDASINIZ.SENİ VE NAZI ÇOK ÖZLEDİM.ARTIK FIRSAT BULDUKÇA GÖRÜŞEBİLİRİZ UMUYORUM.

BURCU SELAMLAR BEKİR VE SEN NASILSINIZ????? HERŞEY YOLUNDADIR İNŞALLAH.BEKİR KASTAMONU YA GİDECEK ANLADIĞIM KADARIYLA.DETAYLARI OKURUM.

ŞERİFEEEEE  CEEEEEE :) CANIMCIM İYİ Kİ YAKALADIN BENİ MSN DE.FIRSAT YARATIP GELDİM İŞTE.ÖPÜLDÜN.TAYİN İŞİNDEN HABERLER BEKLEMEKTEYİM.

Tuğbacım geldin ya yeter bize.. Bizde seni çok özledik.. Demek Ceren kuzusunun fendi hepinizi yendi.. Ne şekerdir o şimdi.. Yaramaz kızını (tabi uslusunu da) öp bizim için..

TUGBACI
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 05.07.2010 21:11:04
iyi akşamlar hepinize...
Ablacığım aynen yazdığın gibi Cerenin fendi hepimizi yendi.Bir süre daha bu şekilde olacak sanırım.Anne olmanın kutsallığıda böyle günlerde belli oluyor.

Ara ara gelip yazmaya çalışacağım.Zamanla yarışıyorum çünkü.Gece uyku yok.Gündüz iş çok v.s...

ceren duru
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 07.07.2010 18:19:14
çoooooooooooooook şükür takı işini de hallettim bugün. küpe, kolye ve yüzüğümü 13,5 tl ye aldım. çok hesaplı oldu. çok basit küpe ve kolyeler 15 tl den başlıyor çünkü. fotoğrafları ya cumartesi yada temmuz sonu ekleyebileceğim. bizim izin pazar günü başlayacak. görüşemediğimiz günlerde sağlıklı ve mutlu olmanızı diliyorum kuzularınızla beraber. yeğenlerimi çok öpüyorum. siz bacılarıma iyi günler diliyorum. allaha emanet olun.

seker66
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 08.07.2010 08:29:56
ceren duru

çoooooooooooooook şükür takı işini de hallettim bugün. küpe, kolye ve yüzüğümü 13,5 tl ye aldım. çok hesaplı oldu. çok basit küpe ve kolyeler 15 tl den başlıyor çünkü. fotoğrafları ya cumartesi yada temmuz sonu ekleyebileceğim. bizim izin pazar günü başlayacak. görüşemediğimiz günlerde sağlıklı ve mutlu olmanızı diliyorum kuzularınızla beraber. yeğenlerimi çok öpüyorum. siz bacılarıma iyi günler diliyorum. allaha emanet olun.

Sevindim canım, iyi günlerde kullan.. Bu arada iyi tatiller size..

Bende pazartesinden itibaren 2 hafta izinliyim.. İlk hafta şehir dışında, ikinci hafta Şile'de olacağım.. Nete bağlanma şansım olmayacak sanırım.. Şile'ye gitmeden eve uğradığımda fırsat olursa belki..

26 Temmuzda iş başı yapacağım..

Fırsat bulursan tekrar uğrarım..

seker82
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 08.07.2010 22:19:01

Bende pazartesinden itibaren 2 hafta izinliyim.. İlk hafta şehir dışında, ikinci hafta Şile'de olacağım.. Nete bağlanma şansım olmayacak sanırım.. Şile'ye gitmeden eve uğradığımda fırsat olursa belki..

26 Temmuzda iş başı yapacağım..

Fırsat bulursan tekrar uğrarım..

.........................................................
Demek 2 hafta izinlisin leyla ablacım  tatilin tadını sağlık ve huzurla çıkarmanız dileğiyle..
26 temmuzda döneceğini yamışsın o zamana kadar bizim de tayin durumumuz belli olucak gerçi tarih kesinleşti 15 temmuzda bekliyoruz işallah hayırlısıyla sonucu
bende eğer tayinimiz çıkarsa 17 gibi gitmeyi düşünüyorum önce ev bulmalı oradaki işleri hal yoluna koymalıyım düşüncesiyle zira çok ta sıkıldık zatendeğişiklik olucak işallah =)
eğer çıkmazsa çok uzakta olmam buralardayım..ben beklerim burayı

seker66
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 09.07.2010 08:39:37
seker82

Demek 2 hafta izinlisin leyla ablacım  tatilin tadını sağlık ve huzurla çıkarmanız dileğiyle..
26 temmuzda döneceğini yamışsın o zamana kadar bizim de tayin durumumuz belli olucak gerçi tarih kesinleşti 15 temmuzda bekliyoruz işallah hayırlısıyla sonucu
bende eğer tayinimiz çıkarsa 17 gibi gitmeyi düşünüyorum önce ev bulmalı oradaki işleri hal yoluna koymalıyım düşüncesiyle zira çok ta sıkıldık zatendeğişiklik olucak işallah =)
eğer çıkmazsa çok uzakta olmam buralardayım..ben beklerim burayı

Günaydın..

Evet Şerifecim 2 hafta izinliyimmmmmmmmmmmm.. Yani bu gün son gün.. Akşam yola çıkacağız, ilk durak Göçek. 1 hafta mavi turdayız, bakalım Naz ne yapacak teknede..

Hayırlısı ve gönlünüze göre olsun tayin işi Şerifecim, merak ediyorum bende olacakmı tayin işiniz diye..

Hepiniz kendinize iyi bakın.

ceren duru
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 09.07.2010 11:06:51
TÜM ANNELERE MERHABA. EVRAK TESLİMİ İÇİN ÇARŞAMBA GECE 11 DE OTOBÜSE BİNDİ. SABAH 7 DE İNDİM. 11 GÜNDÜZ TEKRAR OTOBÜSE BİNDİM VE DÜN AKŞAM 8 DE EVDEYDİM ÇOK ŞÜKÜR. 20 SAATTE 16 SAAT YOLCULUK VE KOŞUŞTURMA. ÇOK YORULDUM. YARIN 9:30 DA KPSS SINAVINA GİRECEĞİM. SON TEKRARI YAPACAĞIMDAN BİR DAHA yazamayabilirim. leylacım ailenle gönlünce mutlu bir tatil geçir inşallah. bizde pazar sabahı deniz tatiline çıkacağız. 4-5 gün sürecek. halamların yazlığına gideceğiz. halamlar olmayacak yazlıkta. kızım gün sayıp duruyor. bir sürü tatil malzemesi aldık kızım için. yeterki o mutlu olsun. günlüğüne bütün detayları yazıyor. kızım 5-6 aydır günlük tutuyor ve zaman geçtikçe okuyoruz, çok eğlenceli oluyor. perşembe günü ankaraya gidip dayımlarda bir gece kalacağız. dayım, oğlu eşi ve 3 çocuğu ile minibüslerine atlayıp dooooğru memlekete. kardeşimin düğününe cümbür cemaat gideceğiz sizin anlayacağınız. çok eğlenceli olacak. dvd mividi sistemlerinden bahsetti yengem. pek anlamam teknolojiden. çocuklar sıkılmaz dedi. cd seçeceğiz kızımla sevdiği çizgifilmlerden. 22 temmuz kına 28 temmuz eniştenin meleketinde düğün. türkiye turu atacağız yani. temmuz sonu döneceğiz hayırlısıyla. koşuşturma dolu günler bizi bekliyor. tatile çıkacak ve çıkmayacak herkese mutlu günler sipariş ediyorum. siparişiniz bu mesajı okur okumaz elinize geçecektir. (amin). tuğbacım bezgincim,kuzucukların hiç canını sıkmaz umarım. sude çiçek artık büyüdü. okula başlayınca abla havasına daha çok girecektir. küçük kuzunsa yürüdükçe yorulacak, seni üzmeye hali kalmayacak inan. ümrancım dertlim, yasemin yazın tatlı annesiyele okul için hazırlık yapacak ce anasını utandıracak. muhammet konusunda iddalı olamasamda oda durulur merak etme canım. leylam leylam boooooooooo booooooooooooooool dinlen. yaşadığın şehri unut. bizi unutma sakın. naz kızımız çok çok d vitamini alır inşallah. alsında büyüsün maşallah. o d vitamininden bize çok çok ve çok lazım. hala 114 cm boyumuz. burcucuk canımcık bekirle sanada iyi tatiller diliyorum. senin izin ne zaman. tatil planınız varmı? işte böyle arkadaşlar, yeterki sağlık olsun herşey yoluna girer. olduysa size karşı bir kusurumuz affedin emi. hepinizi çok özleyeceğim. sizde beni ve kızımı özleyin. özlem bak seni unutuyordum neredeyse. yavrucukların ve senin içinde aynı dilekleri diliyorum. bütün sıkıntıları atacağım tatil sonrasında görüşmek dileğiyle. allaha emanet olun cümleten.

seker66
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 09.07.2010 11:28:58
Hülyacım oldukça yorucu bir yolculuk olmuş. Ama sonuçta yıllardır beklediğin bir şey gerçekleşiyor, sanırım bu yüzden yorgunluğuna büyük bir mutlulukta eklenmiştir.

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Aynı dilekleri bende senin için diliyorum. Ve kardeşine mutluluklar dilerim. Ömür boyu mutlu olsunlar inşallah..

Demek Öykü günlük tutuyor, süper bir şey bu ya. Bu yaşta bu kapasite, bayıldım ben gerçekten. Aferin öpücüğü gönderiyorum kızına, iletmeyi unutma sakın.

ceren duru
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 09.07.2010 13:26:02
AYNI ÖPÜCÜKTEN NAZA VE DİĞER KUZUCUKLARA GÖNDERİYORUM. yorgunluğum yarınki kpss sınavı nedeniyle 2. sırada. unuttum yorgunluğumu diyelim. sınavdan sonra evi derleyip toplayacağım. deniz ve memleket tatili için valizleri hazırlayacağım. döndüğümüzde düzenli olsun. zaten tatil dönüşü işe paşlamadan ip ince temizlik yapacağım. kapı, halı, cam, mutfak dolapları vs. elden geçecek.
günü gününe yazmıyor günlüğe ama bu kadarıda yeter. şu aralar dergi hazırlamıyor fazla. evde lunapark yapıyor. teyzesine sabah odam çöplük gibi dedi. yarın toplarız artık odayı. bugün birinci gündem maddesi sınav.

seker66
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 09.07.2010 15:44:27
Hülyacım atlamışım, yarınki sınavda başarılar diliyorum sana. Bununda üstesinden gelirsin inşallah Allah'ın izniyle.

Günü gününe yazmasada bu yaşta çok güzel bir alışkanlık Öykü'nün günlük macerası. Hep imrenmişimdir günlük tutanlara.

Bu arada Naz'a tatile götürmek istediğin oyuncak varmı diye sormuştum dün, cevabı ben bebek değilim, okumak için kitap ve resim yapmak için resim defteri ve boya kalemi götüreceğim oldu

Hadi bakalım hoşçakalın, kendinize ve çocuklarınıza çok iyi bakın..

TUGBACI
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 14.07.2010 08:22:56
GÜNAYDINNNN.
HERKESLER TATİLDE :(
BEN BURDAYIM.BU YIL TATİL YOK BİZE SANIRIM.EŞİM İZİN ALAMIYOR ÇOK YOĞUNLAR.RAMAZANA KADAR BÜTÜN İZİNLER DONDURULDU.

YİNE GELECEĞİMM ARKADAŞLAR.

TUGBACI
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 19.07.2010 23:30:27
KİMSE YOK MU???
UMARIM HEPİNİZİN SAĞLIĞI KEYFİ YERİNDEDİR......
BİZDE HERŞEY RUTİN BU ARALAR EVDEYİM SÜREKLİ.....

seker66
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 27.07.2010 13:22:14
Selam herkese.

Tatil bitti, dün işe başladım.

Her şey çok güzeldi, Naz doyasıya denize girdi. Sonrasında 5 gün Şile'deydik. Kapkara bir kız oldu. Yolda görenler ne güzel yanmış, gözleri çıkmış iyice ortaya diyorlar. Naz'ında hoşuna gidiyor tabi.

İzin zamanı, ben döndüm, arkadaş çıkmış. Oldukça yoğunuz. Gerçi gelen giden pek yok ama uğrarım yine arada..

prenscim
  • Tüm gönderiler : 2896
  • Bölge: İstanbul Katılım Zamanı:10/10/2005
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 27.07.2010 16:15:40
Selam...ben geldim..ne kadar uzak kaldık dimi arkadaşlar..yazın böyle oluyor maalesef:(

Leylacım canım tatiliniz güzel geçmiştir inşallah..adı üzeri tatil zaten nasıl güzel geçmez dimi..Naz kızımı öpüyorum..

Hülyacım sizinde baya yoğun eğlenceli geçmiş anlaşılan..öpüyorum tatlı kızını..boyu uzadı demek..ne güzel,kocaman maşallah diyorum...

Bize gelince ,Bekir 2 hafta benden ayrı Kastamonu daydı,bende 1 hafta yanına gittim hep beraber döndük..
Gittiğim 2.günü pikniğe gittik..Dönerken maalasef yolun kaygan olmasından kaza yaptık..sola virajlı yola dönüş yaparken araba hepten sola gidince,180 derece dönüşle geri geri 2,5 metre yüksekliden aşağı indik ..aşağı indik derken resmen tangur tungur du yani:(((çok ama çok korktuk..Bekirin 2.kaza atlatışı çok üzgünüm..araba durar durmaz hemen arkaya oğluma baktım,kara kara bana bakıyordu..sonra ağlamaya başladı.eşim usta bir şöför olmasa çok kötü şeyler olabilirdi..Allah bizi korudu o gün..Bir kaç gece korkuyla uyandı..şimdilik unuttu..İnsan ölümü bir anlık yaşıyor,Allah hepimizi korusun..

Çarşamba Çocuk cerrahiye gidyoruz..Bekir sünnet için muayene olucak..Sünnet işini çok araştırmama gerek kalmadı,Medicalpark da olucak,kardeşim de kendi oğlunu orda yaptırcak,dr. uzman doç.kardeşimde orda çalıştığı için beni bu yükten kurtardı,yoksa uzun bir sünnet için araştırma yapacak olacaktık,nedemse çok tedirginim bu konuda iyi bir dr. bulana kadar arar dururduk artık:))) Bekir'e ablamın oğlu nasıl olduğunu anlatmış,Bekir hiç korkmuyor ..aferim yeğenime çok güzel anlatmış..bende bahsettim ama oğluşum hiç korkmuyor..gülüyor nedense:)))Sanırım haftaya çarşamba günü için sünnet randevumuzuda alıcaz,Cumartesi günü sünnet mevlidimiz olucak..Odasının kapısını süsülücem ve odasına balonlar süsler asıcam..Sünnet eğlencesi olmucak,oğlumu gezdiricem zaten,gerek görmüyoruz..Zaten ramazan ayıda geldi..Bakalım planlarımız bu şekilde..

Şerife geçen face de yazmışsın,cvp yazdım ama sen dönmedin..öpüyorum senide..

Tugbacım seni ve kızları öptüm..
Şimdilik hoşcakalın :)
bekirin annesi burcu..

28.06.2004
CANIM OĞLUM

prenscim
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 28.07.2010 09:15:35
Günaydın
bekirin annesi burcu..

28.06.2004
CANIM OĞLUM

seker66
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 29.07.2010 10:31:22
Günaydın,

Burcucum okuduklarıma çok üzüldüm, Rabbim korumuş, çok geçmiş olsun, Bekir'in korkusunu anlayabiliyorum, bu yaşadığı ikinci kaza.. Belki  etkisinden kurtulması zaman alacak ama sizlerin sıcak şefkatiyle bunuda atlatacak inşallah..

Sünnet olacak demek yakışıklı.. Haydi hayırlısı. Rabbim damat olduğu günleri görmeyi nasip etsin inşallah..

05ceyl
  • Tüm gönderiler : 235
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 29.07.2010 10:45:07
Burcucum çok ama çok geçmiş olsun. Yaseminde bir kaza atlattığı için Bekirin neler yaşadığını çok iyi anlıyorum. Yasemin hala hatırlar. o kazayı 4 yaşındaydı o zaman ve uzun bir süre kayınbabamın sürdüğü arabaya binmedi. yine düşeriz diye.. Umarım bekir bu olayın sarsıntısını çabuk atlatır. Belki sünnet olayı ilgisini tamamen farklı bir yöne çekebilir.
Leylacım tatil gibisi yok dimi. ah birde ben çıkabilsem. müfettişimiz vardı 15 gündür teftişteydik çok şükür yüzümün akıyla çıktım teftişten...arkadaşlar hep izinli tek benim belediyede artık bende ramazan ayında izine ayrılmayı düşünüyorum. hayırlısı...
bu arada yasemin çok sık idraryolu enfeksiyonu geçirdiği için amasyadaki doktorumuz tıpa sevketti. dün tıptaydık ve yaseminin boyunun kısa ve zayıf olmasının sebebinin bu hastalığa bağlı olabileceğini söylediler. bir sürü tetkik yapıldı. nükller tıp ilaçlı film ve ultrasyon bunlar içinde 3 ay sonraya gün verdiler... hemen olamıyormuş malesef...neyse çok şükür böbrekleri temiz bunu bilmek beni bayağı rahatlıtıyor. sadece hastalığın neden devamlı tekrar ettiği araştırılacakmış. bu sorun çözüldükten sonra gelişimi için tedaviler başlayacak.. bakalım hayırlısı...
hadi hepinizi öpüyorum görüşmek üzere,.
ümran ceylan

prenscim
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 29.07.2010 13:16:09
Leylacım çok teşekkür ederim..Allah tekrarını yaşatmasın,oğlumun böyle kötü anıları olması en çokda bizi üzdü..

Ümrancım çok geçmiş olsun..Bu rahatsızlık maalesef bende de hep vardı..dr. da bünyemle alakalı olduğumu söylüyordu,2 yıl önce böbrek enfeksiyonu geçirdim,allah kimsenin başına vermesin,2 gün oturduğum yerden zor kalktım..En sonda üni.2 sınava giderken rahatsızlandım..sınavı nasıl yaptığımı hatırlamıyorum,tuvalete gidicem gidemiyorum hoca izin vermiyor..Kabuz dolu 2 saati geçirdim..hemen acile gittik eşimle..dr.ürolojiye gidip tedavi olmamı söyledi maalesef..Ramazan ayı girecek diye gitmedim..Bayram sonrası gidicem,ilaçlar sık ve ağır ilaçlar ..bol su içmem gerekicek ve ramazan da gelince uygun bir ay olmayacak..o nedenden  erteledim..
Yasemin kızımda inş.en kısa zamanda iyi olur ve tekrarını yaşamaz..
Ramazanda izin de iyi olur tabi evde rahat rahat dinlenirsin canım..

Öpüyorum arkdaşlar..
Ben şuan harıl harıl bütünleme sınavına çalışıyorum,sınavda rahatsız olduğumdan bir kaç dersimi veremedim..
Hoşcakalın..
bekirin annesi burcu..

28.06.2004
CANIM OĞLUM

05ceyl
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 29.07.2010 16:32:41
burcucum öncelikle çok geçmiş olsun... bütünleme derdi bendede var. buyıl muhakkak bitirmeliyim okulu kurum değiştirmek istiyorum istediğim kurum 4 yılılk diploma istiyor... neyse ikimimizede iyi şanslar
ümran ceylan

prenscim
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 30.07.2010 12:12:50
Hayırlı Cumalar,

Sağol Ümrancım..Bol şanslar diliyorum :))

bekirin annesi burcu..

28.06.2004
CANIM OĞLUM

ceren duru
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 01.08.2010 17:48:02
HERKESE TEKRAR MERHABA.CUMA GÜNÜ DÖNDÜK İZİNDEN. TATİL DİYEMEYECEĞİM ÇÜNKÜ İŞKENCE GİBİYDİ. 4 günlük erdek tatili hariç. erdekte çok eğlendik. 11 temmuzda erdekteydik ve 14 temmuz gecesi ankaraya gittik. 2 gün kaldık ve gece benim memleketime gitmek için dayım, oğlu, gelini ve 3 torunu ile onların minibüslerindeydik. 17 temmuzda baba evindeydim. kına 22 temmuzdaydı ve çok güzel oldu. gecenin en şıkı ben seçildim. 25 temmuzda atandığım ile gittik eşim ve kızımla. 1 gece kaldık. ertesi gün düğün için mersine gittik. iki gece kaldık ve cuma günü geldik evimize. 70 saati aşkın yolculuk yaptık ve inanamayacağınız kadar çok yorulduk. geldiğimiz gün 5 makine çamaşır yıkadım. akşam alışverişe gittik. dün de boynerde indirim vardı, çalışırken giyebileceğim tarzda kıyafetler aldım. bugün max şenliğine götürdüm kızımı. dünde gitmiştik. çok ama çok ama çok kalabalıktı. 2,5 saat sıra bekledim yalanım yok. hatta burnum palyaço gibi kıpkırmızı güneşten. kollarım kaşınıyor. yanmışım epeyce. 

seker66
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 03.08.2010 09:59:40
Ümrancım teftişi hayırlısı ile atlatmışsın, gözünaydın, çok teftiş yaşamış biri olarak seni çok iyi anlıyorum. İnşallah sende güzel bir izin yaparsın arkadaşım, Yasemin tetkikleri başlamış, inşallah bir sorun yaşamayacaksınız Allahın izniyle.

Bütünleme sınavlarında da başarılar dilerim.

seker66
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 03.08.2010 10:03:55
ceren duru

HERKESE TEKRAR MERHABA.CUMA GÜNÜ DÖNDÜK İZİNDEN. TATİL DİYEMEYECEĞİM ÇÜNKÜ İŞKENCE GİBİYDİ. 4 günlük erdek tatili hariç. erdekte çok eğlendik. 11 temmuzda erdekteydik ve 14 temmuz gecesi ankaraya gittik. 2 gün kaldık ve gece benim memleketime gitmek için dayım, oğlu, gelini ve 3 torunu ile onların minibüslerindeydik. 17 temmuzda baba evindeydim. kına 22 temmuzdaydı ve çok güzel oldu. gecenin en şıkı ben seçildim. 25 temmuzda atandığım ile gittik eşim ve kızımla. 1 gece kaldık. ertesi gün düğün için mersine gittik. iki gece kaldık ve cuma günü geldik evimize. 70 saati aşkın yolculuk yaptık ve inanamayacağınız kadar çok yorulduk. geldiğimiz gün 5 makine çamaşır yıkadım. akşam alışverişe gittik. dün de boynerde indirim vardı, çalışırken giyebileceğim tarzda kıyafetler aldım. bugün max şenliğine götürdüm kızımı. dünde gitmiştik. çok ama çok ama çok kalabalıktı. 2,5 saat sıra bekledim yalanım yok. hatta burnum palyaço gibi kıpkırmızı güneşten. kollarım kaşınıyor. yanmışım epeyce. 

Hülyacım hoşgeldin. Zorlu bir yolculuk olmuş. Erdek tatilinin güzel geçmesine sevindim. O kadar uğraştın ve özen gösterdin ki kıyafet ve takı işlerine, gecenin en şıkı seçilmene şaşırmadım canım. Tatil dönüşünün en kötüsü, çamaşır yıka, as, topla, ütüle. Bende döndüğümde perişan olmuştum ütü yapmaktan. Max şenliği süper olmuş Öykü için, onlar eğlensin, mutlu olsun yeterki yapmayacağımız yok değilmi ?

Burcu sana da sınavda başarılar..

İzin dönemi olduğu için oldukça yoğunum, ara ara bakabiliyorum ancak..

05ceyl
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 03.08.2010 11:47:29
Leylacım çok sağl canım evet bitti hem yüzümün akıyla belediyelerde teftiş sıkıntılı olur yapmadığın yada başkasının hatası üzerine yapışır ömür boyu çıkmaz. çok şükür sorunsuz bitti. yaseminin gelişme geriliği teşhisi konuldu. şimdi araştırılma yapılıyor. 1 kasımda 3 tane tetkiki var sıra ancak o zamana verildi. aslında özelide varmış bilmiyordum. bilsem orada yaptırırdım. neyse diğer tetkiklerde bakıcaz bakalım. bütlerde cidden çok duaya ihtiyacım var kurum değiştirmem için diplomayı almam lazım....
burcucum seninde tatilin biraz zehir olmuş belli. ama napıcaksın hayatın kendisi zaten yorucu.... insan böyle zamanlarda evini çok özlüyor. ben bazen taşovya yada amasyaya gittiğimde köyümü evimi öyle özlüyorum ki bu bile beni yoruyor ama eve gelilnce tüm yorgunluğum bitiyor. insanın evi gibisi yok...inşallah bende tatil yapma mutluluğuna ererim. sağolsun başkan habire iş buyuruyor. bende onun hızına yetişirde işleri bitirirsem izin istiycem umarım verir. çocuklarımı çok özledim. burnumda tütüyrlar varya... hadi görüşürüz...
ümran ceylan

ceren duru
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 03.08.2010 12:35:10
MESAJLARIMI YANITSIZ BIRAKMAYAN NADİDE İNSAN LEYLA. halimi anlamışsın. dün denize gittik. kızım çok eğlendi. son dakika kulağına su kaçtı ve bir müddet acı çekti. sabah uyandığında zıpkın gibiydi çok şükür. çamaşır bitti sayılır. dolapları tümüyle boşaltıp giyilmeyenleri ayıracağım. o yüzden katlanan çamaşırları şimödilik çekyatta bekletiyorum. ütüyü sorma gitsin. henüz başlamadım. bu sıcakta hiç gözüm kesmiyor. yarın nasip olursa camları sileceğim. 11 ağustosta göreve başlayacağım. yetiştiririm inşallah.

seker66
Ynt:2004"ÜN PRENS VE PRENSESLERİ - 04.08.2010 08:38:31
05ceyl

Leylacım çok sağl canım evet bitti hem yüzümün akıyla belediyelerde teftiş sıkıntılı olur yapmadığın yada başkasının hatası üzerine yapışır ömür boyu çıkmaz. çok şükür sorunsuz bitti. yaseminin gelişme geriliği teşhisi konuldu. şimdi araştırılma yapılıyor. 1 kasımda 3 tane tetkiki var sıra ancak o zamana verildi. aslında özelide varmış bilmiyordum. bilsem orada yaptırırdım. neyse diğer tetkiklerde bakıcaz bakalım. bütlerde cidden çok duaya ihtiyacım var kurum değiştirmem için diplomayı almam lazım....
burcucum seninde tatilin biraz zehir olmuş belli. ama napıcaksın hayatın kendisi zaten yorucu.... insan böyle zamanlarda evini çok özlüyor. ben bazen taşovya yada amasyaya gittiğimde köyümü evimi öyle özlüyorum ki bu bile beni yoruyor ama eve gelilnce tüm yorgunluğum bitiyor. insanın evi gibisi yok...inşallah bende tatil yapma mutluluğuna ererim. sağolsun başkan habire iş buyuruyor. bende onun hızına yetişirde işleri bitirirsem izin istiycem umarım verir. çocuklarımı çok özledim. burnumda tütüyrlar varya... hadi görüşürüz...

Günaydın,

Ümrancım teşhis koyulduktan sonra tedavi kolay olur diye düşünüyorum. Tüm tetkikler tamamlansın inşallah Yasemin için her şey yoluna girecek Allahın izniyle.. Bütünlemeyide yüzünün akıyla atlatırsın sen, iki çocukla üstesinden geliyorsun her şeyin maşallah.. Bencede insanın evi gibisi yok, nereye gidersen git çok özlüyor insan evini.

Sayfayı değiştir: << < ..121122123124125126127128129130.. > >> | Sayfayı gösteriyor 129 of 135, mesajlar 5121 to 5160 of 5374