Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi

Sayfayı değiştir: 12 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 2, mesajlar 1 to 40 of 60
Yazar Mesaj
bujene
  • Tüm gönderiler : 3812
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: istanbul
Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.02.2007 11:58:21
profil ayarları :

yeni üye olduğunuz zaman forumda mesajlar "alt alta" değil de "dallanan" şeklinde görünür. bunu forum sayfasının sağ üstündeki "alt alta mesajlar" yazısına tıklayarak değiştirebileceğiniz gibi kalıcı çözüm için, "profilim" kısmından da ayarlayabilirsiniz. ben şimdi profilimle ilgili tüm açıklamaları, buraya yapıştıracağım resimin üstünde yazacağım. kırmızı renkle yazılmış yazılar benim açıklamalarımdır :)

avatar'a veya profile resim yüklemek için, ilgili linklere tıklıyoruz. tıkladıktan sonra karşımıza şu şekilde bir ekran çıkacaktır :

burada "Browse" yazan butonu tıklayın. tıklayınca da karşınıza şu menü açılacaktır :

bu menüden bilgisayarınızda sakladığınız, avatarınıza veya profilinize koymak istediğiniz resmi seçin. ve ok'e tıklayın.
resminizin pc'nizdeki adresi, browse'un yanındaki kutucuğa aktarılacaktır. bundan sonra ise tamam'a tıklayın ve resminiz hazırdır afiyet olsun :)

eğer yükleyemiyor iseniz, dosyanın uzantısına dikkat edin. ya jpg ya da gif olması gerekiyor. ve özellikle boyutunun 10 kb.ı aşmaması gerekiyor. bazen 9,5 kb. görünür ama yüklenemez o zaman resminizin kb.'ını daha da  düşürmeye çalışın. resim küçültme tekniklerini de anlatacağım, oradan nasıl küçültüleceğini öğrenebilirsiniz...

bujene
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.02.2007 12:03:10
profil ayarlarımızı da yaptıktan sonra forumu kısaca tanıyalım...

öncelikle, yeni bir başlık nasıl açılır, anlatayım. başlık açmak için, ilk olarak konunuzla ilgili forum'u bulunuz. mesela bebeğinizle ilgili sağlıksal bir soru'nuz olacak bunun için "çocuk-sağlık-eğitim" köşesine, ya da güncel herkesi ilgilendiren bir meseleyi forumda tartışmaya açacaksınız bunun için de "diğer konular" kısmına gibi. sizi ilgilendiren forumu açtıktan sonra sayfanın sol alt ve sol üst kısmında bulunan "new post" butonlarından herhangibirine tıklayın.

tıkladıktan sonra karşınıza şu sayfa açılacaktır :

konu'nun karşısındaki boş alana konuyla ilgili kısa ve öz başlık atın... beyaz alanın altındaki smileyleri ise konuyla ilgili hangisiyse seçebilirsiniz. tabi mecbur değil, boş da bırakabilirsiniz :)

- büyük beyaz boş alana ise mesajınızı yazın. eğer isterseniz yazınızın font tipini "font face" yazan kısımdan, büyüklüğünü de "size" yazan kısımdan ayarlayabilirsiniz.

- yazınızı bold yani kalın yapmak isterseniz "B"ye, italic yani yatık yapmak isterseniz "I"ye, altı çizgili yapmak isterseniz de "U"ya tıklayın.

- bu kısmın yanındaki çizgilerse yazıyı ortalı, sağa dayalı veya sola dayalı yapar.

- bunun sağındaki sadece çizgi ise yazınızı ayıracak bir çizgi atmaya yarar.

- bunun sağındakiler ise maddeli yazılarınıza madde başı eklemeye yarar.

- madde ekleme ikonunun yanındaki ikonlarsa yazdığınız yazıya paragraf eklemeye veya olan paragrafı geri çekmeye yarar.

- A yazılı ikon ise, yazınızın rengini değiştirmeye yarar.

- en sağdaki ikonlar, sırasıyla link eklemeye, mesajınızdaki linki silmeye ve mesajınıza başka sitelerden fotoğraf eklemeye yarar...

yazı kısmını geçtikten sonra, soldaki smiley(gülücük)lerden bahsedelim. her smiley'in üstüne tıkladığınızda mesajınızda yerini alacaktır :)

mesajınıza resim eklemek içinse "indirmek için buraya tıkla!" yazısına tıklayın ve açılan ekrandan (yukarıda avatar ve profil resmi için anlattığım gibi) fotoğrafınızı yükleyin... eğer mesajınızda yüklediğiniz resmin mesajınızda görünmesini isterseniz "Mesajda resmi görüntüle" yazısının başındaki kutucuğu işaretleyin.

bujene
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.02.2007 12:08:40
forum anasayfasını ve üzerindeki linklerini de tanıyalım biraz...

anasayfa'nın bu üst kısmında pek çok link görüyorsunuz. kısaca hepsinden bahsedelim...

üst menüdeki :

forumlar : forumun her neresinde olursanız olun buna tıkladığınızda forum anasayfası karşınıza çıkacaktır.

kayıt ol : henüz foruma kayıt olmadıysanız, buradan olabilirsiniz.

giriş : foruma kayıtlı iseniz ve henüz ziyaretçiyseniz, buradan giriş yapabilirsiniz.

profilim : profilinizdeki değişiklikleri, tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

gelen kutusu : özel mesaj durumunuzu, gelen mesajlarınızı kontrol etmek için kullanacağınız kısa yol. burayı açtığınız zaman karşınıza şöyle bir yer çıkacaktır.

bu bölümde özel mesaj gönderebilir, özel mesaj kutunuzu düzenleyebilir, klasör oluşturup özel mesajlarınızı klasörlere kaydedebilirsiniz.

adres defteri : adres defterine sürekli iletişim içinde bulunduğunuz üyeleri ekleyebilirsiniz.

üyelerin mesajlarının sol altında bulunan "Addr." yazısına tıkladığınızda üyeyi adres defterinize eklemiş olursunuz. ayrıca engellenen kullanıcılar da buradan görülebilir.

forumlarım : bu bölümde e-posta ile haberdar edilmek istediğiniz kategoriler, abone olduğunuz konulardaki aktiviteler gösterilmektedir.

fotoğraf galerisi : henüz aktif olmayan bir bölümdür, aktif olursa fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir bölüm olacaktır.

Üye listesi : bebek.com forumuna üye olanları görebileceğiniz linktir.

Arama : forumda geçmişte açılmış bir konuyu ya da sizi ilgilendiren bir konuyu daha kolay bulabilmenizi sağlayan bir özelliktir. arama'ya tıkladığınızda karşınıza şöyle bir menü açılacaktır :

bu menüde "arama terimi" yazan kısma bulmak istediğiniz konuyla ilgili belirleyici bir kelimeyi girmelisiniz. "yazara göre" ise konuyu yazan kişiye göre aramanızı sağlar... "bu forumda ara" da sadece bir forumda veya tüm başlıklarda aramanıza yarar. seçenekler kısmı ise kendi tercihinize göre, nasıl arama yapılmasını istiyorsanız buradan işaretleyebilirsiniz...

takvimler : takvimler'de doğumgünü listeleri yer almaktadır. hangi gün kimin doğum günü olduğunu görebilirsiniz.

sss : açılımı "sıkça sorulan sorular"dır. fakat bu soruların hepsi ingilizce :) sanırım forumun nasıl kullanılacağını anlatmışlar, ingilizcesi olan varsa oradan da okuyabilir, ben burada daha özet, kısaca anlatmaya çalıştım.

soru/cevap listesi : forumun henüz aktif edilmemiş özelliklerinden biri daha :) sanırım soru sorup, cevap alıyorsunuz başlıkta görüldüğü gibi :P

çıkış : forumdan çıkmak isterseniz "çıkış"a tıklamanız yeterli...

ayrıca forumun hemen üstünde bulunan

tüm cookie'leri sil :  bilgisayarınızdaki forumla ilgili cookie'leri siler...

tüm forumları okundu yap : tıkladığınızda başlıkların solunda turuncu turuncu yanan ikonu beyaza çevirir, yani tüm forumları okuduğunuzu farzeder...

son ziyaret zamanını sıfırla : son ziyaret zamanınızı birkaç gün veya birkaç dakika öncesine alabilirsiniz. bu şekilde okuduğunuz forumlar okunmamış gibi işaretlenecektir. fakat ben az önce denedim, bu özellik de forumun çalışmayan özelliklerinden...

tüm kategorileri kapat :
forumdaki tüm alt kategorileri, ana kategoriler altına toplar. böylece alt kategorileri görmemiş olursunuz.

forumun üst kısmını kısaca tanıttıktan sonra, alta geçelim

bu bölüme baktığınızda 4 ana başlık altında toplanmış olduğunu görürsünüz.

ilk başlık olan forumda kaç kişinin bulunduğu ve online üyeler kısmından başlayalım. bu bölümde, başlıktaki "Forumda şu anda ... kişi üye olarak, ... kişi de misafir olarak aktif bulunmaktadır" yazısına tıklarsanız. Online olarak görünen üyelerin ne yaptığını, hangi konuda olduğunu görebilirsiniz. ya da alttaki nicklerin yazılı olduğu kısımda nicklerin üstüne tıklamadan bir müddet beklerseniz, altta bilgilendirme kutucuğu açılacaktır, buradan üyenin ne yaptığını görebilirsiniz.

Günün olayları başlığı da forumun hala aktif olmamış başlıklarındandır.

Bugün Doğanlar'da ise görüldüğü gibi doğum günü olan üyeleri görebilirsiniz.

Forum istatistikleri
'nde, bugüne kadar kaç kişinin üye olduğunu, kaç mesaj atıldığını kaç forum başlığı olduğunu, kaç konu olduğunu görebilirsiniz. ayrıca yeni üyeleri ve son mesaj atan üyeleri (mesajın tarihi ve saatiyle birlikte) görebilirsiniz.
en sondaki "bugün atılan mesajlar" bölümünde bulunduğunuz günde atılan tüm mesajları, "en aktif konular"da sürekli güncellenen, katılımın fazla olduğu konuları, "son ziyaretten beri olan mesajlar"da ise sizin son ziyaret tarihinizden beri gönderilen tüm mesajları sırayla listeli bir şekilde görebilirsiniz.

bujene
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.02.2007 12:09:35
şimdiyse aşağıya yapıştıracağım resimin üstünde kendi msjınızın ve diğer kullanıcıların mesajlarının üzerindeki opsiyonları inceleyeceğiz. yeşil üzerine yazılmış kırmızı yazılar bana ait :)

bujene
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.02.2007 12:14:23
püf noktaları :

1- eğer bir forum başlığında mesela 25 konu diyor ve sadece 5 konu gösteriyorsa, o başlıktaki görünen 5 konu haricindeki kalan 20 konu yakın zamanda güncellenmemiş ve görünmez olmuş demektir. Bunları görebilmek içinse :

gibi bir ekranda, forumun üstünde bulunan "30 günler" yazan kutucuğun yanındaki oklara tıklayın. orada birkaç seçenek vardır, bunlardan birini tercihinize göre seçin, böylece seçtiğiniz seçenekteki tarihe kadar güncellenmiş konuları görebileceksiniz...

2- foruma her girişinizde şifre ve parola yazmaktan bıktıysanız benim önerdiğim taktiği uygulayarak zahmetsizce forum girişi yapabilirsiniz. öncelikle bebek.com forumunda kendinize bir açılış sayfası ayarlayın (bu bebek.com anasayfası veya forum anasayfası olmasın) mesela bendeki açılış sayfası "bebek.com hesaplayıcıları"dır. bunun gibi bir sayfa bulup favorilerinize ekleyin. sonraki her girişinizi bu sayfadan yapın ve sadece bebek.com'un yukarısındaki menüden "forum"a tıklayın. Ve bir müddet sonra "guest"e yani ziyaretçiye düşüyorsanız, yukarıdaki turuncu menüde yer alan "Anasayfa" sekmesine tıklayın ve sonra yine foruma tıklayın. bu şekilde nick parola yazmamış olacaksınız.
Bu arada tüm bu söylediklerim sabit pc.si olanlar için geçerli, başkalarının bilgisayarında sakın ola ki şifrenizi ve nickinizi kaydetmeyin...

bujene
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.02.2007 12:17:29
unutmayınız !!

1- konu açmadan önce o konuyla ilgili açılmış başlıkları incelemeyi, eğer bulamıyorsanız da forumun "arama" özelliğinden yardım almayı,

2- aktif olan bir konu dururken aynı konudan bir tane daha açmamanız gerektiğini,

3- açacağınız konuları ilgili forum başlığı altına açmayı (bunun için forum başlıklarının altındaki açıklamalardan yararlanabilirsiniz.)

4- yazdığınız mesajları en az iki kere okumanızı (zira bir virgül bile unutsanız yanlış anlaşılmalardan gerginlikler doğabiliyor, burası sanal ortam mimiklerle anlaşma şansı da yok.)

5- mesajlarınızı yazarken özellikle dikkatli olmanız gerektiğini çünkü bebek.com forumunun, ziyaretçilere de açık olduğunu (malesef sanal alemde sapıklar çok rahat dolaşmakta, kendinize ait özel bilgileri, bebeğinizin özel fotoğraflarını paylaşmamanızı öneririm.)

6- bir konu altında oluşan gerginliği (konu kilitlense veya silinse dahi) farklı konulara taşımamanız gerektiğini,

7- forumda yanlış açmış olduğunuz başlığı sildirmek veya kilitlettirmek için moderatörler veya yöneticilere bildirmeyi,

8- herhangibir markayı, kişiyi, kurumu, aşağılayıcı hakarete varan tavırlarla mesaj yazmamanız gerektiğini (çünkü bir kurumu küçük düşürdüğü için bir forum kullanıcısı gayet yüklü bir miktarda tazminat vermek zorunda kalmıştır, bu örnek mutlaka aklınızda bulunsun.)

9- açtığınız konuların başlıklarının mutlaka konuyla ilgili açıklayıcı olması gerektiğini, (yardım edin, acil cevap, bakar mısınız, gibi genel ifadeler kullanmamalısınız, bu hem diğer forum üyelerinin zamanından çalma hem de konuyla ilgili başka kullanıcıların konuyu görmeme ihtimali demektir.)

unutmayınız !!

bujene
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.02.2007 12:19:22
fotoğraflarınızı paint'te küçültme :

paint'te küçültmek istediğiniz fotoğrafı açın. yukarıda file, edit,... menüsü var oradan "image"a tıklayın. image'da "stretch/skew" var yanında "ctrl+W" yazıyor. (image'la uğraşmadan direkt ctrl+W yaparsanız, istediğimiz pencere açılacaktır.)  oraya tıklayın. sonra açılan pencerede stretch kısmında horizontal'in ve vertical'in karşısında %100 yazıyor, küçültmek için bu iki sayıyı eşit olarak azaltın, mesela yarı yarıya küçültmek istiyoruz iki kısma da %50 yazacağız (ama stretch kısmına, diğer tarafları ellemeyin) sonra tamam diyoruz ve fotoğrafımız küçülüyor... fotoğrafın orjinalinin durmasını isterseniz, farklı kaydedin bilgisayara. en son kaydettiğiniz fotoğrafı bulun ve büyüklüğüne bakın hala 200 kb.tan büyükse aynı işlemi bu sefer son kaydettiğiniz resmin üstünde tekrar yapın, bu sefer farklı kaydetmeyin, bırakın pc üstüne kaydetsin. zaten orjinali elinizde...

photoshop'ta küçültmeyi de pek yakında anlatacağım :)

cyberrica
  • Tüm gönderiler : 1947
  • Bölge: ankara
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.02.2007 13:01:17
bujenecim mesjların çok açıklayıcı eline sağlık ben yazdıkların arasında göremedim (belkide gözden kaçırdım) önceden gönderdiğimiz msjların konularını her istediğimizde görebildiğimiz bir yer varmı? Mesela ben kızımın aynı yaş grubu war illaki oraya girmek istiyorum her seferinde bir tıkla bu işi nasıl yaparım?

BalBöceği_Annemicino
  • Tüm gönderiler : 8499
  • Bölge: karlar diyarı:)
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.02.2007 13:07:39
buji,ellerine sağlık canım...boyle bi forum kullanma kılavuzu en bastan gerekliydi aslında

bujene
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.02.2007 13:41:21
rica ederim kızlar :) bazı yeni üye soruyorlardı nasıl mesaj atabiliriz gibi. benim de ne zamandır aklımdaydı böyle bir konu açmak, inşallah yardımcı olabilmişimdir.

sibel, benim bildiğim kadarıyla "forumlarım" kısmında bu dediğin olabilirdi ama bunu da kullanıma açmamışlar galiba. çünkü forum konularını açtığımızda abone olabilmek için yani takip edebilmek için bir buton koymaları gerekirdi. şimdi baktım da konularda bu yok.

ilk aklıma gelen şu oldu, kendi profilinden ilgili konuya ulaşabilirsin (profilinde üye istatistiklerinde, mesaj sayının yanında "en yeni üye 100" yazar buradan son gönderdiğin 100 mesaja ulaşabilirsin, daha fazlasını görmek istersen adres satırındaki 100 sayısını 200-300 gibi daha da arttırabilrsin ;) ) bu da forumdan ulaşmayla aynı kapıya çıkar. ya da o konunun linkini favorilerine ekleyebilirsin. sanırım en kısa yolu bu. inş. yardımcı olabilmişimdir :)

pisicikdurucuk
  • Tüm gönderiler : 835
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.02.2007 13:43:35
Çok güzel olmuş bu,ellerine sağlık:)

edaozhan
  • Tüm gönderiler : 2778
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.02.2007 14:04:22
bujene ellerine sağlık çok güzel olmuş

cyberrica
  • Tüm gönderiler : 1947
  • Bölge: ankara
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.02.2007 14:34:28
aa bak onu fark etmemiştim bujene, son gönderdiğim msjlar kısmını biliyorum ama 100 -200 olduğu hiç dikkatimi çekmemişti, en kısa zamanda inceliyciim, sağol canım.

senempeh
  • Tüm gönderiler : 6120
  • Bölge: T.dağ/Çorlu
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.02.2007 15:38:14
Peki ben tickerimin altında bir yazı olsun istiyorum...Profilimde görünen bu yazı neden normlade görünmüyor...Yani mesela " Söylemedi demeyin çizerim " yazmışsın ya sen onun gibi yani...? Nerde yanlış yapıyorum ya da ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusun bujene..Teşekkürler..
<mesaj tarafından düzenlendi senempeh on 01.02.2007 15:40:47>

bujene
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.02.2007 15:50:22
rica ederim kızlar 

senem, "imzama yazdığım yazı görünmüyor" demişsin, bana imzanda bulunan tüm yazıları yollayabilir misin?  normalde yazınca imzanda da görünmesi lazım, başka bir prob. var sanırım. tüm yazıyı görmem daha iyi olacak.

karabocux
  • Tüm gönderiler : 465
  • Bölge: İstanbul
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.02.2007 16:13:59
Buji yine faydalı bir iş yapmışın teprik ederim seni arkadaşım  Aslında bu konu üst konu olarak sabitlense diyorum ben..

senempeh
  • Tüm gönderiler : 6120
  • Bölge: T.dağ/Çorlu
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.02.2007 16:42:09

Orjinalden alıntı: bujene

rica ederim kızlar 

senem, "imzama yazdığım yazı görünmüyor" demişsin, bana imzanda bulunan tüm yazıları yollayabilir misin?  normalde yazınca imzanda da görünmesi lazım, başka bir prob. var sanırım. tüm yazıyı görmem daha iyi olacak.

Çok teşekkür derim ben özelden mesaj attım sana bilgin olsun

bujene
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 05.03.2007 11:47:07
güncelleyelim 

**semosss**
  • Tüm gönderiler : 4048
  • Bölge: KOCAELİ / İZMİT
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 05.03.2007 14:01:50
bujene çok saol yaa sormak istedigim o kadar cok sey vardı ki hepsini cevaplamıssın

ERVA ZEYNEP 16 04 2002
EBRAR 09 05 2007
ALİ YASİR 01 05 2008

bujene
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 05.03.2007 17:25:41
rica ederim  takıldığın konu olursa sorabilirsin ;)

kanom
  • Tüm gönderiler : 1000
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 05.03.2007 17:33:50
BUJENE  SAGOL  VALLAHİ COK  İYİ OLMUŞ  BEN YENİYKENCOKZORLANMIŞTIM.ELLERİNE SAGLIK

irmakyagmur
  • Tüm gönderiler : 8319
  • Bölge: İSTANBUL
Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 15.03.2007 02:59:08
Süper olmuş süper. Ellerine sağlık, ancak bu kadar açık yazılabilirdi. Forum adına, arkadaşlarım adına çok sevindim, sonsuz teşekkürler tatlım.

bitanesim
  • Tüm gönderiler : 8795
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 15.03.2007 10:58:17
bujene ben de teşekkür edeyim..öyle bir açıklamışsın ki anlamamak mümkün değil yani:)
yaw ne diye ilk üye olduğum da yoktun ki sankim...ayy ne zorlanmıştım o zamanları:)
Bir yağmur damlası seni seviyorum anlamını taşısaydı ve sen bana, seni ne kadar sevdiğimi soracak olsaydın, inanki bir tanem her gün yağmur yağardı EFE OĞLUM BENİM DÜNYAMMMM:-))

•^v^•ay$un•^v^•
  • Tüm gönderiler : 4950
  • Bölge: Atatürk'ün şehri
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 15.03.2007 14:57:26
bujene açıklamalar çok güzel olmuş.yeni üye arkadaşlarımıza forum kullanım kılavuzu denebilir.ellerine sağlık

Jasminkaan
  • Tüm gönderiler : 3225
  • Bölge: Ankara
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 19.03.2007 00:18:04
bujene herşeyi çok açık anlatmışsın teşekkürler, ama ben tarif ettiğin gibi avatarımı yüklüyorum sonra profilimi görütüle dediğim zaman göremiyorum, nerde yanlış yapıyorum acaba?

bujene
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 19.03.2007 10:30:51
ben teşekkür ederim arkadaşlar 

jasminkaan gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra "uygula" veya "tamam"a tıklıyor musun? Bir de avatar resmi, profilde görünmüyor. Avatar'a ve profiline farklı farklı resimler yükleyebilirsin. Eğer avatarının ve profil resminin aynı olmasını istersen "Avatarımı profil resmim olarak göster" yazısının başındaki kutucuğun işaretli olması gerekiyor

LİVAN*
  • Tüm gönderiler : 4221
  • Bölge: ru_mey_sa dan :)))
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 24.05.2007 10:55:22
bujencim imzama resim eklemek istiyorum fakat olmadı yardımcı olurmusun
özeline linkini gönderiyorum...

muzaffer eren'im, ömrüm hoşgeldin

*gönül*
  • Tüm gönderiler : 1836
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 09.07.2007 13:00:47
Bujene resimleri yükleyemiyorum çünkü küçültmeyi bilmiyorum yardım edermisin? benim de imzam görünmüyo.

@LEYN@
  • Tüm gönderiler : 1800
  • Bölge: SABIR SUSKUNLUK DEĞİL İŞİTİLMEYEN BİR FERYATTIR
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 14.07.2007 01:33:21
BUJENE ÇOK TEŞEKKÜRLER
SAYENDE PROFİLİME RESİM YÜKLEYEBİLDİM
ARDINDA AYRILIK VARSA KAVUŞMAYI İSTEMİYORUM

SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR HER LAFA VERECEK BİR CEVABIM VAR AMA BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM "ADAM MI" DİYE

nilcor
  • Tüm gönderiler : 248
  • Bölge: England
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 13.08.2007 17:09:03
Bu bolum cok guzel olmus, cok isime yarayacak Emegi gecen arkadasa tesekkur ederim

delfin dor@
  • Tüm gönderiler : 3936
  • Bölge: marmaris
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 21.08.2007 12:23:09
YENİ BİR BAŞLIK AÇAYIM DERKEN AYRI BİR SAYFA AÇILDI
ONU SİLERMİSİNİZ LÜTFENNN

delfin dor@
  • Tüm gönderiler : 3936
  • Bölge: marmaris
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 21.08.2007 13:22:22
LÜTFEN BANA YARDIM EDERMİSİNİZ YENİ AÇTIĞIM SAYFAYI SİLMEK İSTİYORUM ÇOK RAHATSIZ ETTİ BENİ LÜTFEN

burcuşahin
  • Tüm gönderiler : 354
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 29.08.2007 18:26:19
avatar yükleyemiyorum. bana yardım eder misiniz?

bir küçücük sevdacık... AHSEN DİLAY...

E V R E K A
  • Tüm gönderiler : 8317
  • Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 29.08.2007 18:48:16

Orjinalden alıntı: burcuşahin

avatar yükleyemiyorum. bana yardım eder misiniz?

BURADAN FAYDALANABİLİRSİN

http://www.bebek.com/BebekNETForum/tm.aspx?m=404345

kasımyasemin
  • Tüm gönderiler : 357
  • Bölge: MERSİN-SANA BAKMAK MUCİZEYE İNANMAKTIR
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.09.2007 10:19:52

Orjinalden alıntı: bujene

profil ayarları :

yeni üye olduğunuz zaman forumda mesajlar "alt alta" değil de "dallanan" şeklinde görünür. bunu forum sayfasının sağ üstündeki "alt alta mesajlar" yazısına tıklayarak değiştirebileceğiniz gibi kalıcı çözüm için, "profilim" kısmından da ayarlayabilirsiniz. ben şimdi profilimle ilgili tüm açıklamaları, buraya yapıştıracağım resimin üstünde yazacağım. kırmızı renkle yazılmış yazılar benim açıklamalarımdır :)

avatar'a veya profile resim yüklemek için, ilgili linklere tıklıyoruz. tıkladıktan sonra karşımıza şu şekilde bir ekran çıkacaktır :

burada "Browse" yazan butonu tıklayın. tıklayınca da karşınıza şu menü açılacaktır :

bu menüden bilgisayarınızda sakladığınız, avatarınıza veya profilinize koymak istediğiniz resmi seçin. ve ok'e tıklayın.
resminizin pc'nizdeki adresi, browse'un yanındaki kutucuğa aktarılacaktır. bundan sonra ise tamam'a tıklayın ve resminiz hazırdır afiyet olsun :)

eğer yükleyemiyor iseniz, dosyanın uzantısına dikkat edin. ya jpg ya da gif olması gerekiyor. ve özellikle boyutunun 10 kb.ı aşmaması gerekiyor. bazen 9,5 kb. görünür ama yüklenemez o zaman resminizin kb.'ını daha da  düşürmeye çalışın. resim küçültme tekniklerini de anlatacağım, oradan nasıl küçültüleceğini öğrenebilirsiniz...

özürdilerim ama avatalar neresi oluyor
MİNİK SERÇEM HERŞEY SENİN İÇİN ALLAHIM OLMAYANLARADA VER NOLURRRRRRRRRRRRRRR

ffiliz
  • Tüm gönderiler : 3343
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 30.09.2007 01:50:51
öncelikle bu konuyu nereye yazıcağımı bilemedim...konu açıpta yer işgal etmekte istemedim...tamam tamam soruma geçiyorum...

oğlum için açılmış kutlama sayfası var o sayfayı bilgisayarıma kaydetmek istiyorum bir kaç deneme yaptım ama olmadı...nüffen nüffen yardım!!!

bujene
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 01.10.2007 14:05:19
filiz, "file"dan "save as"e tıklayarak sayfanı kaydedebilirsin  yalnız uzantısı *.htm, *.html olmalı, sevgiler

MİNNACIKLARIM
  • Tüm gönderiler : 169
  • Bölge: BALIKESİR_BANDIRMA
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 05.10.2007 00:56:30
YA BEN RESİM FALAN KOYAMIYORUM.DELİRCEM YA BANA YARDIM EDİN LÜTFENYAZDIKLARINIZI TEK TEK UYGULADIM AMA OLMUYOR 

Panuzova
  • Tüm gönderiler : 1234
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 09.11.2007 20:15:09
resim ekleyemiyorum ben de
bujenenin anlattığı şekilde kaç kere küçülttüm
hala büyük diyor
bir yardım lütfeeen

E V R E K A
  • Tüm gönderiler : 8317
  • Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
Ynt: Yeni Üyelere ve Tüm Üyelere Forumu Kullanma Rehberi - 09.11.2007 22:52:34
Fotografı paintte aç Sonra ctrl ve w tuşlarına aynı anda bas. Çıkan tabloya degerleri gir mesela 50/50 gibi ve farklı kaydet.

İşte bu kadar.

Sayfayı değiştir: 12 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 2, mesajlar 1 to 40 of 60