Sayfayı değiştir:
123 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 3, mesajlar 1 to 40 of 81
hilalde
-
Tüm gönderiler
:
149
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: Istanbul
|
Sünnet
-
24.02.2007 15:14:54
Selam arkadaşlar, biz oğlumuzu (15 aylık) sünnet ettirmeyi düşünüyoruz ama kafamıza takılan bazı şeyler var: doktor bugün dedi ki, bu yaştaki çocukların pipisi henüz göründüğü gibi değildir. O gördüğümüz sadece sünnet edilmesi gereken deri. sünnetten sonra pipisi yag dokusundan dolayı nerdeyse kaybolacakmış ama tam olarak hareket ettiğinde yani bıcır bıcır yürüdüğünde ve bu yağ dokuları eriyince normal bir hale dönecekmiş. Ancak bu 2-2,5 yaşlarında olacakmış. Bizim aklımıza takılan ise, oğlum pipisini görmeyince tuvalet eğitimini nasıl yapacağız? Bunu doktora sormayı unuttuk, daha doğrusu evde aklıma geldi. Bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı? Teşekkürler Hilal
<mesaj tarafından düzenlendi hilalde on 26.02.2007 00:22:50>
|
|
minik kızım
-
Tüm gönderiler
:
924
-
Ödül puanları
:
0
|
Ynt: Sünnet
-
25.02.2007 10:30:44
bence bir sorun yoksa sünnet için bi 3 yaşını en azından bekleyin derim.sünnet biraz zor olduğu için sizlerde zorluk çekebilirsiniz.
|
|
hilalde
-
Tüm gönderiler
:
149
-
Ödül puanları
:
0
|
-
25.02.2007 12:50:18
Sünneti ne kadar erken yaptırırsak o kadar kolay olurmuş ve o kadar çabuk iyileşirmiş. Ayrıca çocuklar 2 ile 5 yaş arası cinsel organlarını tanıyorlarmış ve bu yüzden sünnet ya 2 yaşına kadar ya da 6 yaşından sonra yapılmalıymış. Doktorlar psikolojik açıdan 2 yaşından öncesini hatta yenidoğan sünnetini öneriyorlar...! Bence tek zorluk olup bitene kadar ve olduktan sonra 24 saat olacak. Başka bir zorluğu olmuyormuş diye dendi bana. Inşallah doğrudur. Sizce başka ne gibi zorluklar olabilir? Bilmem gereken başka birşey varmı?
|
|
Ege_m
-
Tüm gönderiler
:
1379
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: istanbul-izmir
|
-
25.02.2007 13:30:11
bız 3 hafta once sunnet yaptırdık (11 aylık ıken) ılk gun harıcınde cok fazla sorun yasamadık.ılk gun canı yandıgı ıcın yurumedı sureklı sırt ustu yattı.ama ertesı gun hemen ayaklandı ve sadece tuvaletını yaptıgı zamanlar canı acıdı.hemen altını degıstırınce rahatlıyordu.bu da 1 haftayı bulmadan sona erdı.sunnetten 3 gun sonra kontrole gıttıgımızde dr herseyın yolunda oldugunu soyledı.benım ozellıkle dıkkat ettıgım konu sunnetı cocuk cerrahının yapmasıydı ve oyle oldu.agrı kesıcı damla ve acık yaranın ıyılesmesı ıcın antıbıyotık ıcerıklı bı merhem kullandık.ılk gunler bandajlamanı tavsıye ederım cunku kakası bulasırsa temızlemen cok zor olur ve bu da cocugun cok canını acıtır.ben sunnetın ne kadar erken yapılırsa o kadar ıı oldugunu dusunuyorum ve nıye bu kadar bekledık dıye dusunuyorum.en ıyısı dogumdan hemen sonrakı 10 gun ıcerısındekı zaman bence.sımdıden gecmıs olsun
DERYA 28/06/1983 EGE 27/02/2006
|
|
Mujdess
-
Tüm gönderiler
:
-1813
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İstanbul
|
-
25.02.2007 15:17:13
Biz de oğlumun sünnetini 11 aylıkken, doğduğu hastanede çocuk cerrahına yaptırdık. Yaptırmadan önce aklımızda bir ton soru işareti vardı, genel anestezinin olumsuz etkileri, iyileşme sürecinin nasıl geçeceği vs. Ama yaptırdıktan sonra korkularımızın ne kadar yersiz olduğunu gördük. Zaten dediğin gibi doktorlar olayın psikoloıjik yönünü ele aldıkları için ilk 1,5 yaş içerisinde öneriyorlar. Ayrıca evet biraz küçülme oluyor ancak tamamen kaybolma, görünmeyecek kadar küçülme sözkonusu değil. O nedenle endişe etmene gerek yok bence.. Benim oğlum akşam sünnet oldu eve döndük, ertesi gün sabah gayet normal uyandı emekledi, ayağa kalktı vs. hareketlerinde hiçbir kısıtlama olmadı. Yalnızca narkozdan ilk ayıldığı an çok ağladı, ona hazırlıklı olun insan çok etkileniyor ve ilk gece uykusunda biraz mızırdandı, onun dışında hiçbir problem yaşamadık. Umarım hiç sorunsuz atlatırsınız.. Sevgiler,
|
|
hilalde
-
Tüm gönderiler
:
149
-
Ödül puanları
:
0
|
-
26.02.2007 00:26:01
Içim şimdi biraz rahatladı  ama sanırım yinede sünnet olup bitene kadar aklımda hep yeni bir soru işareti olacak. Hayırlısı. Bu arada sünneti yapacak kişi çocuk cerrahı, buna bende özellikle dikkat ediyorum...! sevgilerimle Hilal
|
|
zuhal2
-
Tüm gönderiler
:
7
-
Ödül puanları
:
0
|
-
06.03.2007 20:17:22
ben oğlumu 2,5 aylıkken sünnet ettirdim mümkünse çocuk üroloğuna yaptırın çünkü sünnet ürologların yapacağı bir opersyon
|
|
Arcais
-
Tüm gönderiler
:
1607
-
Ödül puanları
:
0
|
-
06.03.2007 21:49:38
arkadaslar cehaletimi bagislayin; cocuk urologu da mi var? 'Sunneti kim yapsin?' sorusuna bir cevap ariyorum ben. Benim oglum da bir kac gun sonra tam 1.5 yasinda olacak... Cocuk cerrahi mi, urolog mu?
|
|
mumkule
-
Tüm gönderiler
:
642
-
Ödül puanları
:
0
|
-
06.03.2007 22:09:39
Merhaba, Biz oğlumuzu 6 aylıkken sünnet ettirdik. Sünnetimizi, doktorumuzun önerisi üzerine çocuk cerrahı gerçekleştirdi. Genel anestezi uygulandı. Anesteziden çıkarken çok ağladı fakat sadece yarım saat sürdü. Sünnetten sonra Antibiyotikli bir merhem uyguladık. Poposunu da hergün rahatlıkla yıkayabildik. Yalnız yıkadığımız su kaynamış soğumuş içme suyuydu. Küçülme ne demek anlayamadım. Biz böyle birşey tecrübe etmedik...
 ATATÜRK'ÜM ÖNDERİM!! NABZIMDA ATIYORSUN!!
|
|
icaboz
-
Tüm gönderiler
:
246
-
Ödül puanları
:
0
|
-
07.03.2007 09:29:30
ben oğlumu 5 aylıkken sünnet ettirdim sünneti üroloji uzmanı yaptı. başta bende yaptırmak için doktoru beklerken çok defa vazgeçtim hele eşim 11 yaşında sünnet olduğu için psikolojik olarak çok etkilenmiş o bana hadi vazgeçelim diye çok dedi. kendimle çok savaştım şimdi zor olacak belki ama ileride oğlum için daha zor olacağını düşünüp sakinleştim iyikide yapmışım. ata lokal anestesi ile sünnet oldu anneannesi ayağında babanesi kollarından tuttu amcası kameraya aldı babası da oyuncakları ile ve onunla konuşarak oyaladı ben sadece aynı odada idim ihtiyacı olunca yanında olabilmek çin kamera görüntülerini de halen seyretmiş değilim sadece ileride sorduğunda açıklamak daha kolay olsun diye çektik. sadece iğne yapıldığında ağladı sonra susutu hatta iğne yaptığında doktor beklerken sakinleşsin diye emzirmiştim işe yaramıştı 20 dakika kadar sürüyor ortalama olarak.biz yazın ağustos ayında yaptırmıştık altını iki gün bağlamayın dedi doktoru ama atanın elini o günlerde yeni yeni organını keşfetmişti eve gittik ilaçlarını aldı maşallah ço sakindi ve boyunda büyük bir işin altından kalkmıştı. aslında sünneti bebekken yaptırmak çocuk ve büyükler için en kolayı. bizim tek zorlandığımız konu yatarken oldu çünkü ata gazlı bir çocuk olduğundan yüzükoyun yatıyordu ve sırtüstü uyuduğunda ellerinin hareketinden uyanıyordu neyse çok uzatmayayım atayı uyurken tülbentle bağlayaark uyutuyorduk çok rahat olmadığı için sık uyanıyordu sadece 1 hafta zorlandık o kadar sizlere tavsiyem 2 yaşına kadar ve 7 yaşında sonra sünneti düşünmeniz ama bence bebekken en güzeli. birde 2 gün atanın pipsinde sargı vardı çişini yapıyordu devamlı ıslanıyordu doktor bize her idrardan sonra baticon önerdi damlatıyorduk sargı 2 gün sonra kendiliğinden düştü sonra biz bezini bağlamaya başladı ama pipisini köpük bardakların içinde bırakıyorduk bardağı da biraz kesiyorduk doktor önermişti ozaman bezide değimiyordu çok rahat olmuştu şimdiden geçmiş olsun korkacak birşey yok en sağlıklısı bu aslında
|
|
hilalde
-
Tüm gönderiler
:
149
-
Ödül puanları
:
0
|
-
07.03.2007 21:08:17
Batuhanın çocuk doktoru bizi çocuk cerrahına yönlendirdi. Çocuk urologu diye birsey var mı, bende bilmiyorum. Biz galiba görüştüğümüz çocuk cerrahına sünnet yaptıracağız. Bu arada küçülme olayı şöyle: tabiiki küçülme diye bişey yokmuş, sadece sünnetten önce gödüğümüz pipisinin büyük bölümü sünnet derisiymiş, yani sünnetten sonra o deri alınınca geri kalan küçücük kalıyormuş  . Bunu doktorumuz bize böyle açıkladı. Hilal
|
|
Ege_m
-
Tüm gönderiler
:
1379
-
Ödül puanları
:
0
|
Ynt: !!!
-
08.03.2007 21:50:53
baticon acık yaraya surulmemelı dıye bılıyorum dr ve eczacımız kesınlıkle olmaz demıstı bıze  onun yerıne sargı bezını her alt degıstırmede degıstırdık ve sabah aksam antıbıyotık ıcerıklı merhem surduk
|
|
mumkule
-
Tüm gönderiler
:
642
-
Ödül puanları
:
0
|
-
08.03.2007 22:52:51
Biz Erkin'in altını bezlemeye devam ettik. Sargısı da şeffaf bir sargıydı. Doktor kendiliğinden eriyerek düşeceğini söylemişti. Hakikaten de öyle oldu. Sargı düştükten sonra da antibiyotikli kremimizi kullandık. 3 günde oldukça toparlandı 1 hafta içerisinde de tamamen iyileşti.
|
|
zehr@
-
Tüm gönderiler
:
7
-
Ödül puanları
:
0
|
-
09.03.2007 21:16:43
arkadaşlar benimde 5 aylık oğlum var.sünnet ettirmeyi düşünüyorum ancak kararsızım... şimdi daha da kararsız oldum çocuk cerrahına mı ürolağa mı yaptırıyım..genel anestezi mi uyguluyolar yoksa lokal mi?? 
|
|
Arcais
-
Tüm gönderiler
:
1607
-
Ödül puanları
:
0
|
-
09.03.2007 21:36:03
Hayatta genel anestezi yaptirmam, asla!
|
|
mumkule
-
Tüm gönderiler
:
642
-
Ödül puanları
:
0
|
-
10.03.2007 01:03:32
Orjinalden alıntı: arcais Hayatta genel anestezi yaptirmam, asla! Neden?
|
|
hilalde
-
Tüm gönderiler
:
149
-
Ödül puanları
:
0
|
-
10.03.2007 01:48:39
bu yaşta çocuklara zaten bildiğimiz genel anestezi yapmiyorlarmış, uyutuyorlar. Yani bildiğimiz normal uyku. Bunu yapmazlarsa, bebek durmuyormuş, çünkü ne de olsa sağa sola döner, gel ufacık bebeğe laf anlat...  Uyuduktan sonra pipisine lokal anestezi yapılıyormuş. Korkacak bişey yokmuş. Doktor öyle diyor. Benim oğlum sünnet olduğunda nerdeyse 19 aylık olacak, en azından benimki durmıycaktır. Hilal
|
|
zehr@
-
Tüm gönderiler
:
7
-
Ödül puanları
:
0
|
-
27.03.2007 21:30:43
merhaba arkadaşlar dün oğlumu sünnet ettirdım.oğlum 6 ayına yenı gırdı herkese erken yasta sünnetı tavsıye ederım hıc bır problem yasamadık, oğlum sünnet olurken hiç ağlamadı.sünnetten 1 saatsonra ilk çişini yaparken ağladı ağrı kesıci kullandık. ondan sonra hiç ağlamadı dün sünnet olmasına rağmen bugün hiç ağrısı olmadı bugün ağrı kesici vermedim.sünnet yaptırmayı düşünen arkadaşlar hiç gecikmeden yaptırın derim.
|
|
hanedan66
-
Tüm gönderiler
:
39
-
Ödül puanları
:
0
|
-
06.04.2007 10:19:44
slm kızlar ya ben oğluşumu sünnet ettirmeyi düşünüyorum ama kafam karıştı biraz ben çocuk cerrahına yaptırmayı düşünüyordum çocuk üroloğu da çıktı ya gerçekten varmı ço.üroloğu peki ama hiç ağrısız ve aneztezi olmadan sünnet olmaz mı ben oğluşuma kıyamam da  ama yazılarınızı okudum ben bezi bırakmasını bekliyodum ama gördümki gerek yokmuş hemen babasıyla konuşup halledelim şu sünnet işini daha fazla büyümeden çok sağolun yaa boşuna beklemişim yani tabii doktoru ne tavsiye eder bilmem sünneti kimin yapacağı konusunda
|
|
*SemAyberK*
-
Tüm gönderiler
:
4157
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: zonguldak/çaycuma
|
-
06.04.2007 10:56:43
slm.bende oğlumu 17 aylıkken yaptırdım.bizim testis ameliatımızda vardı sünnetide aradan çıkardık.biz üroloğa yaptırdık.bi sorun yaşamdık.çok çabuk da iyileşti.ertesi gün kalktı oynadı.tavsiye ederim yaniii.sevgiler....
|
|
Ege_m
-
Tüm gönderiler
:
1379
-
Ödül puanları
:
0
|
-
06.04.2007 12:28:19
ben bır cok yerde sunnetı cocuk cerrahının yapması uygun dıye okudum ve bızım oyle oldu.anestezıyı her ıkı sekılde de uygulayan yerler var fakat bıze lokal anestezı uygulandı kı zaten bızde boyle olsun ıstıyorduk.uyutmayı ılk defa senden duydum hılal pekı bu uyutmayı nasıl saglıyorlar onu anlamadım.yanı uyuma olsa ıgne yaparken uyanmazmı   saga sola donme konusnda da endıselenecek bısey yok sonucta sunnetı cocuklar oluyor ve buyuzden personeller bu konuda ne yapmaları gerektıgını bılıyorlar.sunnet olduktan sonra ılk gun zaten cocugun kendısı canı acıdıgı ıcın donmuyor ama ertesı gun tuvalet sorunu olmadıgı surece hareketlerı kesınlıkle kısıtlanmıyor
|
|
office
-
Tüm gönderiler
:
596
-
Ödül puanları
:
0
|
-
06.04.2007 16:38:14
benim oğlum 6,5 aylık. bizde önümümüzdeki ay sünnet ettirmek istiyoruz ancak ben ( birazda tv de izlediğim genel anestezi haberlerinden dolayı) genel anesteziden korkuyorum. acaba sadece lokal anestezi ile olmuyormu?
|
|
şerbet
-
Tüm gönderiler
:
266
-
Ödül puanları
:
0
|
-
11.04.2007 23:22:28
tüm sünnet ettiren arkadaşlara geçmiş olsun darısı bizim oluşlarımızın başına... bizda doğumda düşünmüştük ama kıyamadık bizde bezi attıktan sonra sünnet düşünüyorduk 2 yaşında felan hem derdinide anlatır nazınıda yapar  şimdi acaba demeye başladım bu yaz neden olmasın ooooff kıyamam ben tatlı oluma çok zor .. ama bigün olucak ne kadar erken o kadar az acı diye düşünüyorum bende DARISI BİZİM BAŞIMIZA
|
|
nilyağız
-
Tüm gönderiler
:
965
-
Ödül puanları
:
0
|
-
13.04.2007 13:24:10
merhaba bizim de sünnet yaptırmamız gerekiyor bir ay içerisinde yaptıracağız İstanbulda olup yaptıranlar acaba nerede hangi doktora gittiler.dün bir üroloğa gittik ama çocuk üroloğu değil gerçekten önemli mi.bir de gittiğimiz doktor lokali çocuk rahat durmayacağı ve psikolojisini etkileyeceği için önermiyor ama ben de genel anesteziden korkuyorum nasıl uyutuluyor ki çocuk.
|
|
şerbet
-
Tüm gönderiler
:
266
-
Ödül puanları
:
0
|
-
14.04.2007 10:00:59
arkadaşlar ben bu konuyu araştırdım çocuk üroloğu buldum bide yeni bir yöntem varmış ve sünnet 7 dk sürüyormuş kanama ve dikiş yok bu konuda bi forumda açtım ama duyan yada bu yöntemle sünnet ettiren yok galiba sizinle bu yöntemi paylaşmak istiyorum hem fikirlerinizide almış olurum http://www.urokids.net/sunnet.htm
|
|
nilyağız
-
Tüm gönderiler
:
965
-
Ödül puanları
:
0
|
-
14.04.2007 11:14:54
teşekkürler ben araştıyorum bakalım ne yapacağız lokalde çocuk durmaz narkozdan da ben korkuyorum [sm=rolleyes.gif]
|
|
asuman_k
-
Tüm gönderiler
:
603
-
Ödül puanları
:
0
|
-
14.04.2007 11:58:42
Oğlum 15 günlükken sünnet ettirmiştim ve bize hep çocuk cerrahına gitmemiz söylenmişti, üroloğu yeni duydum. Biz de lokal olduk, ağladı fakat acısından değil, ellerinin ayaklarının tutulmasına sinirlenmişti, zaten çok uzun sürmüyor ve ne yapıldığını görmüyor bence lokal yapılması daha uygun.
|
|
Serenity
-
Tüm gönderiler
:
3392
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: London
|
-
14.04.2007 15:39:50
Orjinalden alıntı: şerbet HERKESE MERHABA Oğlum 6 aylık oldu ve bu yaz sünnet ettirmenin onun için daha kolay ve daha az acılı olacağını düşünüyoruz. internetten araştırmalarımızda Plastik Kıskaç Yöntemiyle Sünnet diye bişi dikkatimizi çekti.Sizlerlede bu konuda fikir alış verişi yapabileceğimizi düşünüyorum sevgili anneler ve babalar aranızda bu yöntemle sünnet yaptıran yada bilen varsa beni ve sünnet düşünen diğer anneleri aydınlatırlarsa çok sevineceğim bulduğum siteyide size göstermek istiyorum. HERKESE SAĞLIK VE MUTLULUK DOLU GÜNLER http://www.urokids.net/sunnet.htm
 The true Trinity; SAT(truth)..CHIT(consciousness)..ANAND(bliss)
|
|
tcomert
-
Tüm gönderiler
:
48
-
Ödül puanları
:
0
|
-
16.04.2007 17:02:24
Sünnet konusunda sanırım oldukça fazla yöntem var, bizim çocuk doktorumuz bize tanıdığı çocuk doktorlarından bir ikisini önerdi ve önemli olan sünnettin "dikişli" yapılmasıdır dedi. Siz dikişsiz bir yöntem varmış deyince bunu belirtmek istedim. Laser yada yakarak yapılan yöntemlerin kansız olduğunu okumuştum. Ama bunların bir yan etkisinin de sinir uçlarına zarar verme ihtimali olduğunu duymuştum. Sanırım biz de 2-3 hafta içerisinde sünnet işini halletmiş olacağız. Ondan sonra bende tecrübelerimi buradan aktarırım.
|
|
nurvel
-
Tüm gönderiler
:
161
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Ankara
|
-
16.04.2007 18:56:13
Arkadaşlar bir yaşından sonra sünnet zor olurmu acaba,bende bir iki aya kadar düşünüyorumda,hani sürekli hareketliler yürüme emekleme iyileşmesini geciktirirmi acaba bu konuda bir bilginiz varmı cevap yazarsanız sevinirim.
|
|
hilalde
-
Tüm gönderiler
:
149
-
Ödül puanları
:
0
|
-
17.04.2007 12:05:07
Orjinalden alıntı: ege_m ben bır cok yerde sunnetı cocuk cerrahının yapması uygun dıye okudum ve bızım oyle oldu.anestezıyı her ıkı sekılde de uygulayan yerler var fakat bıze lokal anestezı uygulandı kı zaten bızde boyle olsun ıstıyorduk.uyutmayı ılk defa senden duydum hılal pekı bu uyutmayı nasıl saglıyorlar onu anlamadım.yanı uyuma olsa ıgne yaparken uyanmazmı saga sola donme konusnda da endıselenecek bısey yok sonucta sunnetı cocuklar oluyor ve buyuzden personeller bu konuda ne yapmaları gerektıgını bılıyorlar.sunnet olduktan sonra ılk gun zaten cocugun kendısı canı acıdıgı ıcın donmuyor ama ertesı gun tuvalet sorunu olmadıgı surece hareketlerı kesınlıkle kısıtlanmıyor Doktor bize uyutma yöntemini şöyle açıkladı: bildiğimiz gnel anestezi gibi olmuyormuş, iğne ile uyutuluyormuş, zaten yarım saat sonra uyanıyormuş. Uyuduktan hemen sonra lokal anestezi yapılıyormuş ama bunu yaparken uyanmıyomuş. Uyku uyuyomuş gibi oluyormuş....! ama şimdi uyanımı diye kafam karıştı. Ben bunu doktora bir daha soracağım...! Benim oğlum şimdi nerdeyse 18 aylık oldu, önümüzdeki ay sğnnet olacak, sadece lokal anestezi ile asla durmaz o yüzden mecburen bu yönteme baş vuracağız...! saygılarımla Hilal
|
|
nilyağız
-
Tüm gönderiler
:
965
-
Ödül puanları
:
0
|
-
17.04.2007 12:14:32
bizim doktorumuz iğne olmayacağını söyledi. maskeyle uyutuluyor dedi. bir de tria da bahsetmişti annenin yanından alırken burundan birşey damlatılıyormuş son anları hatırlayıp ağlamasın zorluk olmasın diye ama her çocuğa uygulamıyorlarmış Yeliz'in bebişine içirmişler bizim doktor anne sütü almadığı içim yemeği daha önce keseceğiz ve bu yüzden damlayı ağızdan değil burundan vereceğiz dedi. herkesin yöntemi farklı galiba
|
|
Ege_m
-
Tüm gönderiler
:
1379
-
Ödül puanları
:
0
|
-
17.04.2007 13:37:47
hılalcım acıklaman ıcın tesekkur ederım ama kusura bakma ben yıne anlayamadım.yanı uyuturken ne kullanıyorlar uyku ılacımı verıyolar??? sonucta uyuduktan sonra ıgnenın acısına uyanmazmı? ayrıca yıne lokal enestezı uygulanıyorsa neden uytulsun??? daha oncede dedıgım gıbı personel zaten cocugu nasıl tutacagını bılıyor ve cocuk canı acıdıgı ıcın sadece tutuldugu ıcın bagırıyor bırde ıgne yaparken tabı ama ondan sonra hıc bı acı hıssetmıyor ve zaten topu topu 15 dk suruyor.
|
|
hilalde
-
Tüm gönderiler
:
149
-
Ödül puanları
:
0
|
-
17.04.2007 17:55:33
Orjinalden alıntı: ege_m hılalcım acıklaman ıcın tesekkur ederım ama kusura bakma ben yıne anlayamadım.yanı uyuturken ne kullanıyorlar uyku ılacımı verıyolar??? sonucta uyuduktan sonra ıgnenın acısına uyanmazmı? ayrıca yıne lokal enestezı uygulanıyorsa neden uytulsun??? daha oncede dedıgım gıbı personel zaten cocugu nasıl tutacagını bılıyor ve cocuk canı acıdıgı ıcın sadece tutuldugu ıcın bagırıyor bırde ıgne yaparken tabı ama ondan sonra hıc bı acı hıssetmıyor ve zaten topu topu 15 dk suruyor. Tabiiki uyku ilacı değil, anestezi gibi birşeymiş ve daha sonra iğne yapılırken uyanmıyormuş. Zaten 30 dakika kadar sonra uyanıyormuş. Bu yöntemi bazı hastaneler ekg yaparkende uyguluyormuş. Benim oğlum biraz huysuz ve sıkıntıya gelemiyor bu yüzden personelin tutması yeterli olmaz. Altını bile değiştirmemiz maceraya dönüşüyor, ya eline birşey veriyorum, onunla ikna olmazsa biberonu veriyorum. Anlayacağın benim işim biraz zor
|
|
Ege_m
-
Tüm gönderiler
:
1379
-
Ödül puanları
:
0
|
-
17.04.2007 18:00:33
anlıyorum hılalcım ama emın ol hıc bırımızın cocugu dıgerınden cok farklı degıl ve benım oglum da cooookkk hareketlı bır cocuk  madem boyle bı uygulama yapıyorlar o halde genel anestezıyı de dusunebılırsın.yınede sen bılırsın tabı.ben sadece olayı tam anlamak ıstedım ondan detaylı bılgı ıstedım.hayırlısıyla sız de bıran once sunnetınızı yaptırır bır an once de ıyılesırsınız ınsallah
|
|
hilalde
-
Tüm gönderiler
:
149
-
Ödül puanları
:
0
|
-
18.04.2007 10:16:22
Orjinalden alıntı: ege_m anlıyorum hılalcım ama emın ol hıc bırımızın cocugu dıgerınden cok farklı degıl ve benım oglum da cooookkk hareketlı bır cocuk madem boyle bı uygulama yapıyorlar o halde genel anestezıyı de dusunebılırsın.yınede sen bılırsın tabı.ben sadece olayı tam anlamak ıstedım ondan detaylı bılgı ıstedım.hayırlısıyla sız de bıran once sunnetınızı yaptırır bır an once de ıyılesırsınız ınsallah Çok sağol canım, herkese hayırlısını dilerim ve herkesinki bir an önce sorunsuz bir şekilde olsun bitsin ve iyileşsin...! Olayı tam olarak anlamak istediğinin farkındayım, bende elimde olan tüm bilgileri aktarmak istedim. İnşallah birilerine faydalı olmuştur. Hele bir sünnet olsun bitsin, tecrüberlerimi yazarım. Sevgilerimle Hilal
|
|
Serenity
-
Tüm gönderiler
:
3392
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: London
|
-
18.04.2007 17:00:12
Orjinalden alıntı: destan ben izmir de oturuyorum 8 aylık oğlum var ve sünnet yaptırmayı düşünüyorum.,izmir de yaşayan ve sünnet yaptıranlara sormak istedim. nerde ve nasıl yaptırdınız bilgi alabilirmiyim??? Orjinalden alıntı: goncairem merhaba, 8 aylık yeğenimi yeni sünnet ettirdik :) Ege ünversitesinde oldu.Aynı gün çıktık.Evde de hiç sorun yaşamadık :) şimdiden geçmiş olsun :)
 The true Trinity; SAT(truth)..CHIT(consciousness)..ANAND(bliss)
|
|
eylüldeizmir
-
Tüm gönderiler
:
1272
-
Ödül puanları
:
0
|
-
18.04.2007 23:43:34
Sanirim 1 yasina gelmeden yaptiracagiz sünneti.. En mantiklisi bu galiba.. Genel anestezi konusunda tedirginim, lokal anestezi daha mantikli geliyor ama Arda Ege durmazsa diye korkuyorum..
ELIF & ARDA EGE 
|
|
Ülker Sarikaya
-
Tüm gönderiler
:
82
-
Ödül puanları
:
0
|
-
20.04.2007 00:24:59
destan, Biz oğlumuzu 36 günlükken sünnet ettirmek zorunda kaldık dr. muz çocuk cerrahı İrfan Karacayı önerdi ve hakkındada çok iyi şeyler duydum Gazi hastanesi ve ege sağlıkla çalışıyor bildiğin kadarıyla telefonunu şuan bulamadım ama türk telekomdan öğrenebilirsin sağlıklı günler
|
|
tcomert
-
Tüm gönderiler
:
48
-
Ödül puanları
:
0
|
-
02.05.2007 16:37:13
Merhaba , Bizde ufaklığı dün sünnet ettirdik. 23 aylık ve çok hareketli bir çocuk. Hem yaşı itibari ile hem de hareketliliği yüzünden lokal anestezi ile olması uygun değildi. Bu yüzden kaudal blok denilen bir yöntemle bir hareketsizlik sağlandı. Epidural yönteme benziyor ama değil. Operasyon bittikten sonra yarım saat içinde bizimki normal haline döndü. sünnet bölgesini jelatin benzeri bir madde ile kapladılar, bu madde kendiliğinden düşmezse 3 gün orada kalacak, bu süre zarfında hiç bir antibiotik krem sürme ihtiyacı yok. 3. gün bu çıkarıldıktan sonra, 2-3 süre ile antibiotik krem kullanılacak.
|
|