Doğum Günü Menüsü Alternatifleri

Sayfayı değiştir: 123 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 3, mesajlar 1 to 40 of 82
Yazar Mesaj
anzer balım
  • Tüm gönderiler : 3551
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 18.05.2007 17:32:11
Kızlar benim bebeğimin doğum günü yaklaşıyor bizim sayfanında(haziran doğumlu arkadaşlar)Burda böyle bir başlık açtım.Aslında benzer sayfalar var ama netten de olabilir resimli tarifler koyalım güzel bir arşiv olsun.Doğum gününe yapılablecek değişik resimli tarifler ekleyelim mi buraya arkadaşlar?.Bende bir klasör oluşturmuştum.Bir kaç tarif ekleyeyim.Ama muhakkak resimli ekleyelim olurmu?
 
                        LOLİPOP SOSİS

Malzemeler

  • 1 paket sosis

  • 1 paket milföy hamuru ( 6 yaprak gidiyor sanırım)

  • 1 yumurta sarısı

  • çöp şiş çubukları
    Yapılışı
    1 yaprak milföyün arasına sosisi koyup sarıyoruz. Sosisin  bir ucu açıkta kalıyor açıkta kalan kısmı kesin sonra diğer açıkta kalan parçalar ile tekrar milföye saracaksınız.Milföye sardığınız sosisleri bıçakla yarım cm kalınlığında halka halka kesin. Çöp şiş çubuklarına takıp önceden ısıtılmış fırına sürün. isterseniz hamurun etrafına yumurta sarısı da sürebilirsiniz ama ben üşenip sürmemiştim :)))

    http://yumurtasepeti.blogcu.com/Hamur+isleri
               
         



    [image]local://91585/96680EE1917341729A4CD65DA6D61665.jpg[/image]
    <mesaj tarafından düzenlendi akcaybs on 18.05.2007 17:57:24>
    Eklenen resim(ler)

  • anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 18.05.2007 18:07:07
                              KIRPIK  (SAKALLI)

    Malzemeler:

     

    • 1 çay bardağı ılık su
    • 1 çay bardağı ılık süt
    • 1 paket kuru maya
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • tuz
    • aldığı kadar un

    Üzerine:
    • 1 yumurta sarısı

    İçine:
    • 200 gr labne peynir
    • 200 gr beyaz peynir
    • 1 tatlı kaşığı mayonez
    • 1 demet maydanoz

    Yapılışı:

    • Mayayı, şekeri ve tuzu 2 su bardağı una ekleyip karıştırın, sıvıyağı, ılık su ve sütü de alıp un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
    • Hamuru 30 dakika mayalandırıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin ve 30 dakika da tepside mayalandırın.
    • Yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin.
    • Ezilmiş beyaz peynir, labne peyniri ve mayonezi karıştırın, maydanozları ince ince kıyın.
    • Fırından çıkınca ikiye kesip ortasına kenarlarına da taşacak şekilde peynir sürüp maydanoza bulayın.

    Not: Dilerseniz daha küçük yapabilirsiniz, benim sabrım yetmedi maalesef.
    http://www.bolbolye.com/sayfalar.asp?id=228


    [image]local://91585/B2BBAD8792B1459DA7815D2C4C9E9D1C.jpg[/image]
    <mesaj tarafından düzenlendi akcaybs on 18.05.2007 18:21:20>
    Eklenen resim(ler)

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 18.05.2007 18:22:57
                                  TUZLU PASTANE KURABİYESİ
     
    Malzemeler:

    1 paket oda sıcaklığında margarin
    1/2 çay bardağı sıvıyağ
    1/2 çay bardağı sirke
    3 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz,1 paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı mahlep,susam,çörekotu üzerini süslemek için
    2 yumurta sarısı üzeri için.
    alabildiği kadar un( kulak memesi yumuşaklığında olacak
    Yapılışı: bütün malzemeyi karıştırıp ununu yavaş yavaş ilave edelim
    hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olunca hamurumuzu
    tezgahın üzerine alın ve özleşinceye kadar yoğurun.Hamurdan küçük parçalar koparıp istediğiniz şekillerde hazırlayıp yağlı kağıt serdiğimiz
    fırın tepsimize diziyoruz.üzerine yumurta sarısı,susam ve çörekotu serpip
     180 C fırınımıza koyuyoruz.üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.afiyet olsun.
    http://www.pastacikiz.com/dosyalar/haber_oku.asp?haber=45


    [image]local://91585/0A4F3363B9824555A3A17A7E7072478C.jpg[/image]
    Eklenen resim(ler)

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 18.05.2007 18:25:41
                                        BAHAR PASTASI
     
    Malzemeler:

    4 yumurta (oda ısısında)
    1 su bardağı toz şeker
    1.5 su bardağı un
    50 gr nişasta
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    krema için:
  • 1/2 litre süt 
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 paket vanilya ve bir paket kremşanti
     
  • Üzeri için:


    [image]local://91585/F071B2DC7F9E410D88C32A8CFA5EE336.jpg[/image]
    Eklenen resim(ler)

    budakzuhal
    • Tüm gönderiler : 2871
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    • Bölge: (maraş) elbistan-(bursa) gemlik-balıkesir
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 18.05.2007 23:48:59
    şenaycım sayfa gerçektne güzel olmuş ellerine sağlık ben de daha sonra eklerim tarif 

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 19.05.2007 00:08:39
        Teşekkür ederim Zuhalcim.Tariflerini bekliyorum.                      
     
                                   peynirli pide

    malzemeler
    bir su bardağı sıvıyağ
    50gr margarin
    bir su bardağı ılık süt
    bir paket kuru maya
    2 yemek kasığı şeker
    bir yemek kaşığı tuz
    aldığı kadar un
    tüm malzemeyle yumusak bir hamur yaptım ve yarım saat mayalandırdım,bu pide daha cok poğaca gibi oldu çünkü ben sütü bir bardak değilde 2 bardak katmalıydım ama cok lezzetlı oldular yumusacıktı
    içi için
    peynir
    pulbiber
    maydanoz

    sonra ceviz kadar bezelere ayırdım v merdane ile uzunca açtım cok rahat acılıyolar içine peynirini koyup kır pidesi gibi kapattım,üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişirdim.
    bu ölcüden 15 tane pide cıktı.


    [image]local://91585/1F6AECB2C3444BFA94F76BA26BBD63B3.jpg[/image]
    <mesaj tarafından düzenlendi akcaybs on 19.05.2007 00:09:40>
    Eklenen resim(ler)

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 19.05.2007 00:11:41
                              katmer poğaça
     
    malzemeler
    2 su bardağı ılık süt
    1 paket yaş maya
    bir su bardağı sıvıyağ
    3 yemek kaşığı şeker
    1,5 tatlı kaşığı tuz
    aldığı kadar un
     
    süt şeker ve maya eritilir
    tuz ilave edilip aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edilir.
    bu hamur bir saat mayalanmaya bırakılır iki katı olana kadar oda ısısında.
     
    aralarına sürmek için
    1 su bardağı erimiş margarin
    mayalanmış hamur 20 eşit bezeye bölünür
    her beze tabak büyüklüğünde merdane ile açılır ve aralarına margarin sürülüp 10 kat üst üste tabak kadar açılmış bezeler araları yağlanarak konur en üsttekine yağ sürülmez, diğer on beze de aynı sekilde yapılır.
    açılmış olan  hamurlar yufk büyüklüğünde açılır ,ben önce elimle bastırark bayagı büyüttüm,çünkü üst üste olduğu için birden merdaneyle açmaya çalısınca katlar ayrılıyor,tam yufka kadar büyük olmuyor açılabıldığı kadar,daha sonra bunlar üçgenlere ayrılıyor ve sigara böreği gibi sarılıyor. diğer hamur da aynı şekilde yapılıyor.
    tepside 1-2 saat  daha dinlenmeye bırakılıyor ve kabardıktan sonra yumurta sarısı sürülüp 200 derecede yaklaşık 10 dakikada pişiyor.


    [image]local://91585/448F9C78724B4B319C058A71B0D4521C.jpg[/image]
    Eklenen resim(ler)

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 19.05.2007 00:18:53
                               haşhaşlı sarma       
    malzemeler
    2 su bardağı ılık süt
    bir su bardağı ılık su
    bir paket yaş maya(42gr)
    3 yemek kaşığı seker
    bunlar birlikte maya ile eriyecek
    1 yemek kaşığı tuz
    bir su bardağı sıvıyağ
    50 gr margarın
    eklenip karışacak
    aldığı kadar un
    yumusak bir hamur olacak ele yapışmayacak ama 2 saat dinlenecek
    benım yaptığım ölcünün yarısını yaparsanız da olur ben biraz fazla yaptım
     
    içine sürmek için
    3 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
    bir su bardağı sıvıyağ
     
    hamur kabardıktan sonra bezelere ayrılır her beze un ile acıldıktan sonra içine haşhaş sürülüp rulo yapıp gül şeklinde tepsiye konur tüm hamurlar aynı şekilde yapılırdöne döne srma seklini alır.
    cok güzel oldu yumusacık ve kat kat


    [image]local://91585/814E448E3E424C4C8717F74BE2FFFE61.jpg[/image]
    Eklenen resim(ler)

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 19.05.2007 00:21:43
                               böğürtlenli pasta  
     
    pandispanya
    pastacı burcunun bloğundan aldığım bir tarif
    4 yumurta
    11 yemek kaşığı şeker
    11 yemek kaşığı un
    bir paket kabartma tozu
    yumurta ve şeker iyice çırpılır
    un ve kabartma rozu eklenip yavaşça karıştırılır
    ben 26cm lik kalıba döktüm ve 180 derecede pişirdim
     
    kreması
    200gr böğürtlen
    bir kahve fincanı şeker
    bu ikisini 15 dakika kadar pişirdim ve böğürtleni süzdüm  şurubu ile 3 böldüğüm pandispanyayı ıslattım(ikiye bölünürse daha iyi olur )
    3 su bardağı süt
    yarım su bardağı seker
    3 yemek kaşığı un
    bir yemek kaşiği nişasta
    bir yumurta
    vanilya
    100gr beyaz kuvertur(olmasa da olur ama kıvamını daha güzel yapıyor)
    kuvertur hariç hepsini pişiridim sonra içine kuverturu attım
    ve kremayı soğuttuktan sonra bir kısmını ayırdım pastanın üzeri için,diğer kısmına böğürtlenleri ekledım ve pastanın katlarına sürdüm üzerinide ayırdığım kremayla sıvadım bitter kuvertur ile süzüledim
    cok hafif olmuştu
    yiyenler cok beğendiklerini söylediler
    Tarifler http://zuleyhadan.blogcu.com/2437241/ alınmıştır...


    [image]local://91585/DC6F169BD4BA41D3AC1B730E838DFD41.jpg[/image]
    Eklenen resim(ler)

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 19.05.2007 23:01:37
                                           Şapkalı Şişko Patates
     
    MALZEMELER:


    • 3 Adet orta boy haşlanmış patates
    • 1 Çay kaşğı tuz
    • Çay kaşığı ucu ile karaiber
    • Yarım limonun suyu
    • 1 Yemek kaşığı sıvı yağ
    Sosu İçin:
    • 1Yemek kaşığı yoğurt
    • 1 Yemek kaşığı mayonez
    Üzeri İçin:
    • 1Tatlı kaşığı salça
    • 1 Yemek kaşığı sıvı yağ
    • 2 Adet orta boy sosis
    YAPILIŞI: Haşlanmış patatesler rendelenir. Diğer malzemeler ile karıştırılıp yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp top şekline getirilir. Yoğurt ve mayonez karıştırılır. Bir miktar tuz ilave edilir. Yoğurtlu karışım patateslerin üzerine dökülür. Bir tavada sosisler, salça ve sıvı yağ pişirilir. Yarım çay bardağı su ilave edilip kısa bir süre kaynatılır. Soğumasını müteakip yoğurtların üzerine sosisler ile sosu konulur. Umarım beğenirsiniz..Yapanlara afiyet olsun..



    [image]local://91585/440D69DA48C24BCCA4C74EC902561D63.jpg[/image]
    Eklenen resim(ler)

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 19.05.2007 23:16:00
                             PEYNİRLİ DEREOTLU KITIRLAR
     
    MALZEMELER:
    • 125 gr margarin
    • 125 gr beyaz peynir
    • Yarım demet dere otu
    • 1 kabartma tozu
    • 1/2 çay kaşığı tuz
    • 1,5-2 su bardağı un
    Üzeri için:
    • 1 yumurta sarısı
    • Haşhaş tohumu,çörek otu veya susam
    YAPILIŞI:
    Hamur için gerekli malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Merdane yardımıyla tezgahın üzerinde açılır. Kare eya üçgen şeklinde hamurlar kesilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Haşhaş tohumu, çörek otu veya susamla süslenip fırına sürülür. Afiyet olsun.

    [image]local://91585/E3DE204679344D91B4BFF8141AA7C9A3.jpg[/image]
    Eklenen resim(ler)

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 19.05.2007 23:30:40

     
     Haydi hanımlar tarifimizi uygulayıp gözlemelerinizi pişirin. İster ikindi çayıyla ister soğuk ayranla ikram edin.

     
                   
     
    Gözleme

     
    KAÇ KİŞİLİK: 8
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
    PİŞME SÜRESİ: 15 dk

     
    Malzemeler:

     
    2 su bardağı un

     
    2 çay bardağı su

     
    1 tatlı kaşığı tuz

     
    1 çorba kaşığı margarin
    İç malzemesi:
    250 gr beyaz peynir

     
    1 demet maydanoz


     
    Hazırlanışı:
    * Unu derin bir kapta tuzla harmanlayın. Suyu azar azar dökerek karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun.

     
    * İç malzemeyi hazırlamak için; peyniri ufalayıp bir kaseye alın. Maydanozu doğrayın ve peynire ekleyip karıştırın.

     
    * Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her birini hafifçe unlayıp merdaneyle 30-35 santim çapında yufka şeklinde açın.

     
    * Peynirli karışımı yufkaların içine paylaştırıp dört kenarını içe doğru katlayın.

     
    * Margarini teflon tavada eritin. Hazırladığınız gözlemeleri iki taraflı kızartın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

     

     

     

     


     
    Bunlar da içecekleriniz

     

     

    Değişik tatlar için ...
    Gözlemeyi damak tadınıza uygun olarak hazırlayacağınız değişik iç malzemelerle de pişirebilirsiniz. Patlıcan ezmeli, kıymalı, patatesli, soğanlı veya sebzeli olabilir. Gözlemeyi varsa sacda, yoksa geniş teflon tavada pişirin.



    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 19.05.2007 23:39:02


                                            EKLER PASTA

    Malzemeler :

    • 1 Su bardağı un
    • 100 gr. margarin
    • 1 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı silme şeker
    • Bir tutam tuz
    • 3 - 4 adet yumurta

    Kreması İçin;


    • 2 adet yumurta
    • Yarım su bardağı şeker
    • 1 çay bardağı un
    • Birbuçuk su bardağı süt
    • 1 çay kaşığı vanilya
    • 1 limon kabuğu rendesi
    • 1 yemek kaşığı kakao


    Üzeri İçin;


    • 90 gr. bitter çikolata
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 1 çorba kaşığı süt

    Hazırlanışı : Su ve yağı bir tencere ile ateşe koyun. Şeker ve tuzu katın. Kaynamaya başlayınca elenmiş unu birden içine katıp karıştırarak 5 -10 dakika pişirin.

    Hamur ılık hale gelince yumurtaları teker teker kırıp,yedirin.Hamur ne fazla katı,ne de umuşak olmalı;ele biraz yapışmalıdır.

    Hamuru geniş duy takılı krema torbasına doldurun.Az yağlı fırın tepsisine uzun veya yuvarlak biçimde sıkın ya da kaşıkla şekillendirin.

    Önceden ısıtılmış 180 derecede pembeleşene kadar pişirin.30 dakika fırında pişen kekler beklesin.

    Kreması için:

    Tencereye süt hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın.Sıcak yada ılık olarak sütü azar azar katarak pişirin.Krema soğuduktan sonra,hazırlanan ekler kekinin içine kreme torbası yardımıyla ya da enlemesine keserek kremayı doldurun.

    Bitter çikolatayı eritin.Bir çorba kaşığı süt ilave edin.Parlaklık için margarin ekleyin ve üzerine dökün..


    budakzuhal
    • Tüm gönderiler : 2871
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    • Bölge: (maraş) elbistan-(bursa) gemlik-balıkesir
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 20.05.2007 00:05:25
    şenaycım naptın sen ya ağzımın suyu aktı vallahi bayıldım tarfilere hepsine üff ya ben diyette olmalıydım yaaa ellerine sağlık süperler

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 20.05.2007 00:50:11
          

            

                                           BUZLUK BÖREĞİ

    Malzemeler

    3 Adet yufka
    4 Çorba kaşığı margarin
    1 Adet soğan
    2 Adet patates(haşlanmış)
    100 gr salam
    1 Adet yumurta sarısı
    Yarım demet maydonoz
    Üzerine:
    Susam ve haşhaş

    Hazırlanışı
    • Haşlamış patatesleri soyup, rendeleyelim.
    • Salamı küçük küçük keselim.
    • Soğanı küçük küçük doğrayıp çok az ayçiçek yağında hafifçe sote edelim.
    • İçine patates rendesini, salamı, ince ince kıydığımız maydonozu, tuz ve karabiberi ilave edelim.(ben olsam az salça da koyarım kavuruken güzel olur bence) 
    • Bir yufkayı düz bir zemine serip, üzerine eritilmiş tereyağı sürelim.
    • Diğer yufkaların aralarına da margarin sürerek, ilk yufkanın üzerine yerleştirelim.
    • Kat kat olan yufkaları, 8 eşit üçgen şeklinde keselim.
    • Üçgenlerin geniş kenarına hazırladığımız içten bir miktar koyalım.
    • Yanlarını içe doğru döndürüp, gevşek bir rulo halinde saralım.
    • Börekleri bir kevgire dizelim.
    • Üzerine birkaç kez su serpelim.
    • Suyunu süzdükten sonra börekleri çok hafif yağlanmış bir tepsiye dizelim.
    • Tepsiyi buzluğa yerleştirelim.
    • Donana dek bekletelim.
    • Buzluktan çıkardıktan sonra eritmeden üzerine yumurta sarısı sürelim.
    • Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirerek , servis yapalım.

    <mesaj tarafından düzenlendi akcaybs on 20.05.2007 00:53:19>

    ~SUMOSH~
    • Tüm gönderiler : 2388
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    • Bölge: canlarımmm kuzularımmm
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 20.05.2007 10:11:01
    .......
    <mesaj tarafından düzenlendi adıaylin on 25.05.2007 11:27:42>



    ~SUMOSH~
    • Tüm gönderiler : 2388
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    • Bölge: canlarımmm kuzularımmm
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 20.05.2007 10:12:34
    ...
    <mesaj tarafından düzenlendi adıaylin on 25.05.2007 11:28:06>



    ~SUMOSH~
    • Tüm gönderiler : 2388
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    • Bölge: canlarımmm kuzularımmm
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 20.05.2007 10:50:29

    ....
    <mesaj tarafından düzenlendi adıaylin on 25.05.2007 11:28:36>



    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 20.05.2007 10:51:26
    Sümeyye senin çıtırlar yağda mı kızarıyordu canım?Bir de şeftali kurabiyeleri ben de görmüştüm çok süper görünüyo ama dediğin gibi ben de gıda boyası bile olsa karşıyım boyaya.



    <mesaj tarafından düzenlendi akcaybs on 20.05.2007 10:53:27>

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 20.05.2007 10:55:32




    Bu ayki etkinliğimizin ev sahibesi Hülya, etkinliğimizin konusu ise anlaşıldığı üzere kurabiyeler... Bakalım ne leziz tarifler çıkacak bu ay... Sevgili Hülya'ya şimdiden kolaylıklar diliyorum ve emekleri ile süprizi için teşekkürlerimi sunuyorum.

    Tarif, geçen hafta yaptığım bir tartın, dolgu kreması paketinin arkasından. Ama şekil bizzat orjinal :) Aslında ilk haliyle kalsalardı daha çok keseye benzerlerdi ama sanırım yağ miktarını fazla kaçırdım. Aşağıda verdiğim ölçülerin yarısını kullandım, yağı yarıdan biraz daha fazla koydum, bu haliyle bile 20'ye yakın kurabiye keselerim oldu. İyi ki tam ölçü yapmamışım. Bu leziz kurabiyeler için Dr.Oetker Amca'ya teşekkürlerimi sunuyorum. :))) (Orjinal adı Dolgu Kremalı Kurabiye)


    Malzemeler:
    2 su bardağı mısır nişastası
    3 su bardağı un
    1 poşet hamur kabartma tozu
    1 su bardağı pudra şekeri
    2 yumurta
    250 g margarin
    1 poşet Dr. Oetker Dolgu Kreması
    2,5 çay bardağı soğuk süt
    1 su bardağı kuru üzüm
    1 çay bardağı fındık kırığı-ben ceviz koydum
    1 yemek kaşığı pudra şekeri
    1 çay kaşığı tarçın

    Yapılışı:
    Mısır nişastası, un, hamur kabartma tozu, pudra şekeri, 2 yumurta ve margarini bir kaba alın ve iyice yoğurun. Dolgu kremasını 2,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine kuru üzüm, fındık kırığı, 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve tarçını ekleyip karıştırın.Hamuru tezgahta yarım cm. kalınlığında açın ve gen,ş ağızlı bir bardak ile yuvarlaklar kesin. İç malzemeden koyup ağız kısımlarına kıvrımlar vererek kapatın.Kıvrımların altını parmaklarınız ile sıkarak hamurun birbirne yapışmasını sağlayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. 160 ºC'ye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
    Afiyet Olsun!



     
    Görüntüsü çok hoşuma gitti elmalı kurabiyede yapılabilir sanırım.Böyle yapabilrim bende.
    http://66.102.9.104/search?q=cache:Nr7U13J-MiEJ:acemisef.blogspot.com/+acemisef&hl=tr&ct=clnk&cd=1
    <mesaj tarafından düzenlendi akcaybs on 20.05.2007 10:58:59>

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 20.05.2007 11:02:25



    Pazar günü hepimizin bildiği gibi anneler günü. Ama bu haftasonu Ankara'ya gideceğim ve arkadaşlarımla da uzunca bir süre görüşemeyeceğim için onlara küçük bir kutlama hazırlamak istedim. İlk defa kendim(iz) için bir pasta yaptım. Bugün bu pastayı birbirimizin anneler gününü kutlayarak keseceğiz. Bugüne kadar yaptığım pastaların içinde en çok keyif aldığım da bu oldu. O da şeker hamuru stresi yaşamadığım için sanırım. :))))


    Pastanın süslemesini yaparken Anne Willan'ın pasta kitabından yardım aldım. Kremalı pasta yapmak gerçekten çok zevkli, insan bir pasta ustasıymış havasına giriyor. Arada yapmak lazım.

    Pandispanya tarifim artık sabit. Yine de gerilere bakmaya üşenen olabilir diye kopyalıyorum. Bu tarif 20 cmlik kelepçeli kalıp için:


    3 yumurta (oda sıcaklığında, beyazları ve sarıları ayrılmış)
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket şekerli vanilin
    175 dereceye ısıtılmış fırın


    Yumurta beyazlarını köpük köpük olana dek çırpalım. İçine toz şeker ve vanilin katıp şeker eriyip bembeyaz olana dek tekrar çırpalım. İçine yumurta sarılarını ekleyelim, karışana kadar çırpalım. Son olarak un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve çırpma teli ya da mikserin en düşük ayarıyla un hemen karışacak kadar çırpalım, kabarmış yumurtaların sönmemesine gayret edelim. Alüminyum folyo ile kapladığımız kalıbımıza dökelim. Isınmış fırınımızda ilk 20 dakika kapağını hiç açmadan pişirelim. Mümkünse 1 gün önceden hazırlayalım ve streçe sarıp saklayalım.


    Krema ve iç malzemesi:
    1 paket Dr.Oetker vanilyalı crem ole-2,5 su bardağı süt ile hazırlanacak
    2 paket krem şanti-1,5 su bardağı süt ile hazırlanacak
    250. gr. frambuaz
    Yarım su bardağı damla çikolata
    Pandispanyayı ıslatmak için 1 çay bardağı süt


    Süslemek için:
    100 gr. bitter çikolata ya da kuvertür
    Şeker boncukları


    Tarifine göre ayrı ayrı kaplarda, belirtilen miktardaki süt ile kremalarımızı çırpalım. Kremalar kıvamını alınca crem ole'nin içine krem şantinin yarısını koyup ikisi karışıncaya kadar çırpalım. Kalan krem şantiyi buzdolabına kaldıralım.


    Çikolatayı rendeleyelim. Pastamızı koyacağımız tabağın üzerine üç ayrı yağlı kağıt keselim ve şekildeki gibi yerleştirelim. Bu kağıtlar sayesinde krema, çikolata vs. döküntülerinden tabağımızı koruyacağız. (Bu fikri dün Martha Stewart'ın programından edindim)





    Pandispanyamızı isteğimize göre 3 veya 4 kata ayıralım. Kağıtların üzerine pandispanyamızın ilk katını yerleştirelim. Temiz bir yumurta fırçası yardımı ile kekimizi süt ile ıslatalım. Bir kat krema yayıp üzerine frambuaz ve damla çikolata serpelim. Tekrar bir miktar krema ile meyvelerin üzerini kaplayalım.







    İkinci ve diğer katlara da aynı işlemi uygulayalım ve pastamızın her tarafını kalan krema ile kaplayalım.Dolaptaki krem şantinin yarısı kadarını pastamızın üzerine yayalım, spatula ya da uzun düz bir bıçak ile güzelce düzleyelim.





    Bıçağımızın sırtını kullanarak pastamızın üzerinde baklava deseni oluşturalım.






    Yanlarını kaplamak için küçük bir parça yağlı kağıda her seferinde 1 çorba kaşığı kadar rendelenmiş çikolata koyalım, dikkatlice ve üzerine sıçratmamaya çalışarak kenarlara yapıştıralım. Dökülenleri bıçak yardımı ile tekrar toplayıp açık kalan yerlere yapıştıralım.







    Tüm yanlar kaplandıktan sonra kalan krem şantiyi sıkma torbası ya da tüpe koyup yıldız uç takalım. Varsa şeker boncuklarımızı baklava desenlerinin kesiştiği noktalara yerleştirelim. Pastamızın üzerine aralıklarla şekiller sıkalım.




    Bunu için önce bir daire yapalım ve sıkmayı kesmeden üzerine doğru daha küçük bir daire yapıp bitirelim. Her bir şeklin üzerine birer adet frambuaz koyarak süslememizi tamamlayalım. Bu pastayı vişne ya da çilek ile yapabilirsiniz.Pastanın tabanına bulaşmasın diye böyle kağıt konuyomuş öğrenmiş oldum bende.Birde o kağıtlarla yanlarına h.cevizi ççikolata kırıntısı yapıştırılıyor.ben de hep nasıl yapıştırıyolar diyordum bunu da öğrenmiş oldum.

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 20.05.2007 11:08:15
















    Malzemeler:
    1 paket milföy hamuru(8 adet)
    1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
    2 çay bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
    1 küçük soğan
    200 gr mantar
    3 küçük domates
    İsteğe bağlı-10 adet çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
    2 çay kaşığı kekik

    Yapılışı:
    Milföy hamurlarını yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım. Kenarlarını 1 cm. kadar içe kıvıralım, köşelerini bitiştirip kenarlara doğru yapıştıralım.


    Soğanı ve mantarları ince kıyalım. Domatesleri ince ince dilimleyelim.(Ben kiraz  domates kullandım ama birdahakine küçük salkım domatesler kullanmayı planlıyorum zira doğranması çok zahmetli oldu) Hamurların üzerine sırasıyla parmesan peyniri, mozzarella peyniri, soğan, mantar ve domates (isterseniz siyah zeytinleri) koyalım. En üste kekik serpelim. Isınmış fırınımızda yarım saat kadar hamur altın sarısı renk alana kadar pişirelim.


    <mesaj tarafından düzenlendi akcaybs on 20.05.2007 11:19:55>

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 20.05.2007 11:16:10




    Arkadaşlar, bu kurabiyenin hamurunu Aylin'in ( http://kendimcee.blogcu.com/Kurabiyeler/ ) blogundan alıp yaptım (Kayısılı kurabiyelerinin).



    Malzemeler:

    250 gr oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin

    1 paket şekerli vanilin
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    8 yemek kaşığı pudra şekeri
    Aldığınca un

    Yapılışı:


    Tüm malzeme karıştırılıp ele yapışmayan bir hamur yapılır.Ben hamuru dörde bölüp, birine 2 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı, birine 1 çay kaşığı tarçın ekleyip yoğurdum, birine şekil verip önce yumurta akına sonra damla çikolataya bastırdım, birine de yine şekil verip yumurta akına bulayıp sonra iri iri çekilmiş fındıkta yuvarlayıp pişirdim. Siz de isterseniz kakao ekleyebilir ya da ceviz vs.'de yuvarlayabilirsiniz. Piştikten sonra iyice soğumasını bekleyip kaldırırsanız haftalarca tazeliğini koruyor.

    aynur29
    • Tüm gönderiler : 5030
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    • Bölge: FINLANDIYA/ESKISEHIR
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 20.05.2007 18:52:01
    ellerine saglik arkadasim cok guzel tarifler var birkacini en kisa zamanda denemeliyim.
     

       

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 20.05.2007 23:07:45

    <mesaj tarafından düzenlendi akcaybs on 22.05.2007 11:13:50>

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 20.05.2007 23:08:48

    <mesaj tarafından düzenlendi akcaybs on 22.05.2007 11:17:02>

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 20.05.2007 23:26:48

    <mesaj tarafından düzenlendi akcaybs on 22.05.2007 11:15:04>

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 20.05.2007 23:27:25

    <mesaj tarafından düzenlendi akcaybs on 22.05.2007 11:15:31>

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 20.05.2007 23:28:51
    Resimler çıkmadı diye tekrar düzenlicem.
    <mesaj tarafından düzenlendi akcaybs on 22.05.2007 11:21:36>

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 21.05.2007 11:54:00
    Resimler buraya kopyaladım diye çıkmadı galiba.Dün vardı halbuki.Neyse
    http://zehra50.blogcu.com/ burdan bakabilirsiniz tariflerin resimlerine ve diğer tariflere...

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 21.05.2007 12:12:21
    Malzemeler:
    Kek İçin:
    8 adet yumurta
    1,5 su bardağı un
    1 subardağı şeker
    1/2 çay bardağı portakal suyu
    1/2 subardağı kakao
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya

    Arasına sürmek için hazır pasta kreması,üzeri için kremşanti.

    Yapılışı:
    Yumurtaların sarıları ve akları ayrılır. Mikser ile önce yumurtaların akı toz şekerin yarısı ile kar gibi olup sertleşene kadar çırpılır. Daha sonra ayrı bir kapta kalan şekerin yarısı ile yumurta sarıları çırpılır. Büyük bir kapata hazırlanan yumurta akları ve sarıları tahta kaşık yardımı ile karıştırılır. Karıştırılırken yumurta akının sönmemesine dikkat etmeli ve fazla karıştırılmamalıdır. Portakal suyunuda ilave ettikten sonra un, kakao, vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenir ve tahta kaşıkla karıştırılır. Yağlı kağıt serimiş dikdörtgen fırın tepsisine dökülüp pişirilir. Kek soğuduktan sonra resimde görüldüğü gibi üç parçaya böldüm ve 1 şeklini oluşturdum. Fazla zamanım olmadığı için hazır pasta kreması ve kremşanti kullandım. Her bir parçayı ortadan kesip aralarına pasta kreması, çikolata parçaları koydum. Hepsini birleştirdikten sonra kremşanti ile süsledim..Eritilmiş çikolata ile de ismini yazdım.
    http://armeda.blogspot.com/

    ay_gun
    • Tüm gönderiler : 4714
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    • Bölge: İZMİR
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 21.05.2007 13:09:30
    ELLERİNE SAĞLIK ŞENAYCIM HEPSİ ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR. DENEYECEĞİM


    @LEYN@
    • Tüm gönderiler : 1800
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    • Bölge: SABIR SUSKUNLUK DEĞİL İŞİTİLMEYEN BİR FERYATTIR
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 21.05.2007 15:25:25

    Orjinalden alıntı: adıaylin

    ŞEFTALİ KURABİYE.. 


    Malzemeler:
    250 gr margarin
    2 yumurta
    1 su bardağı pudra şekeri
    Aldığı kadar un(Yaklaşık 3-4 su bardağı)
    1 kabartma tozu
    1 vanilya
    Arasına sürmek için nutella
    üzeri için bir çay kaşığının ucu kadar kırmızı gıda boyası(ACABA BUNU YERİNE BAŞKA NE KULLANABİLİRİZ)
    1 kase toz şeker



     
     
    gıda boyası yerine  kuşburnu veya vişne oraleti kullanılabilir
    ARDINDA AYRILIK VARSA KAVUŞMAYI İSTEMİYORUM


    SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR HER LAFA VERECEK BİR CEVABIM VAR AMA BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM "ADAM MI" DİYE

    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 21.05.2007 23:23:06
     
     

     
    MAHLEPLİ SİMİT
    -malzemeler
    -yarım paket margarin
    -1 yumuta sarısı(beyazını üstüne süriciğiz )
    -1 pak.kabartma tozu
    -1 çay bardağı sıvı yağ
    -3 çorba kaşığı pudra şekeri
    -4 çorba kaşığı yoğurt
    -1 tatlı kaşığı tuz
    -1,5 tatlı kaşığı mahlep(tarifte 1 yazıyordu da ben çok severim 1,5 koydum )bu arada mahlep şartttt
    -susam,un
    yapılışı:
    susam hariç tüm malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur yapıyoruz.ister simit gibi,ister çubuk şeklinde istersek afilli şekiller verip önce yumurta akına sonra susama batırıyoruz,yağlanmış tepsiye dizip 170 derece fırında pişiriyoruuuzzz
     
    <mesaj tarafından düzenlendi akcaybs on 22.05.2007 00:15:35>

    ~SUMOSH~
    • Tüm gönderiler : 2388
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    • Bölge: canlarımmm kuzularımmm
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 22.05.2007 15:52:02
    ......
    <mesaj tarafından düzenlendi adıaylin on 25.05.2007 11:27:13>



    cezo
    • Tüm gönderiler : 1489
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 23.05.2007 11:01:40
    Şenay sayfa hayırlı olsun doğumgünü için hakikaten güzel tarifler var ...Deneyeceğim doğumgününde ..İkiz doğur emi
    sümeyye sende renk katmışsın sayfaya sizde olmasanız napacağız bilmem...


    ~SUMOSH~
    • Tüm gönderiler : 2388
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    • Bölge: canlarımmm kuzularımmm
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 23.05.2007 12:26:38
    sağol suzan ama sayfa heralde herkesin ilgisini çekmiyo..pek yazan olmuyo. yani biz biraz körler sağırlar birbirini ağırlar gibi oluyoz.olsun neyse.napalım.fikir veriliyosa ne güzel.
     
    tavuklu salata
     

     2 bütün tavuk göğsünü tuzla haşlayıp didikliyorsunuz. 3 kırmızı biberi közleyip, soyuyor, biraz soğuyunca da doğrayıp tavuğa ekliyorsunuz. gerisi 5-10 doğranmış kornişon turşu, dereotu, maydanoz, limon ve yağ.



    anzer balım
    • Tüm gönderiler : 3551
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 23.05.2007 12:58:59
    1 yazan pastadan mı yapsam acaba.1 yaşını bitiriyor ya anlamlı olur.O birin ucunu nerden kesmiş onu anlamadım.Sen anladınmı Sümeyye?

    sidarr
    • Tüm gönderiler : 2906
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    • Bölge: antalya
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 23.05.2007 14:42:40
    takipteyim cancağızım ama pek yazmıyom.....anlıcan 9 okuyan 1 yazan cinstenim....sen güzel tariflerini paylaş......
    ALLAHIM SENDEN HAYIRLI SAĞLIKLI SALIH NESILLER DİLİYORUM..(amin)

    ~SUMOSH~
    • Tüm gönderiler : 2388
    • Ödül puanları : 0
    • Katıldı: 01 January 0001
    • Bölge: canlarımmm kuzularımmm
    Ynt: Doğum Günü Menüsü Alternatifleri - 23.05.2007 18:02:25
    ......
    <mesaj tarafından düzenlendi adıaylin on 25.05.2007 11:25:55>



    Sayfayı değiştir: 123 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 3, mesajlar 1 to 40 of 82