Sayfayı değiştir:
< 12345 > | Sayfayı gösteriyor 4 of 5, mesajlar 121 to 160 of 186
~SUMOSH~
-
Tüm gönderiler
:
2388
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
- Bölge: canlarımmm kuzularımmm
|
Ynt: bebeğinizin ismini kim koydu?
-
07.02.2008 15:51:18
biz de bi çok isim arasından 5 e indirdik 1. neslihan 2.duygu 3.ayça 4.damla 5.aylin dii bütün tanıdıklara mail attım..isimlere 1-5 arası puan verip forwardlayın dedik..damla 1.çıktı  ama babası aylin olsun dedi  ama işin ilginç kısmı şu..daha sonra bu foruma üye olduğumda en yakın iki arkadaşım ve aynı ayda doğum yapan neslihan,ve duygu...[sm=kiss.gif]içime doğmuşş..çok seviom siziii...
|
|
layla41
-
Tüm gönderiler
:
636
-
Ödül puanları
:
0
|
-
07.02.2008 22:23:52
EŞİM VE BEN KOYDUM KİMSEYEKOYDURMADIM O ACAIYI YAŞAYAN ANNELER KOYANA KAYNANALAR MUHAMMEDİ BEN EMİR BABASI KOTDU OLDU SİZE MUHAMMED EMİR ..
|
|
binnaz006
-
Tüm gönderiler
:
6631
-
Ödül puanları
:
0
|
|
|
...ZeyNi...
-
Tüm gönderiler
:
7208
-
Ödül puanları
:
0
|
|
|
@ÖZLEM@
-
Tüm gönderiler
:
5390
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: dergah-ı muallaDAN
|
-
12.02.2008 01:24:29
kızımın ismi daha doğmadan hazırdı ya ipek ya helin olacaktı helinde karar kıldım ama amcası duygusal laflar etti o benm kızım olsun dedi cinsiyetini öğrendiğimizde. bende onun en sevdiği isim olan zeynep isminide eklettim kimliğine helin zeynep oldu
|
|
nejaras
-
Tüm gönderiler
:
544
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: 11 OCAK 2007 HAYATIMIN EN ANLAMLI GÜNÜYDÜ
|
-
20.09.2008 16:14:14
benim oğlumun adınıda candostum cici annemiz koydu aras yada tuna olsun dedi,eşim ve bende candostumu krmayıp ARAS koyduk adını  
 SAYFAM TOPARLANSIN .....:)
|
|
A.J
-
Tüm gönderiler
:
373
-
Ödül puanları
:
0
|
-
21.09.2008 00:27:08
Bizdede kız olursa ben erkek olursa eşim koyacaktı kız olunca ben koymuş oldum. Gerçi karar verirken eşim ve çevreninde fikirlerini aldım. Nasıl olduysa kayınvalde karışmadı bu işe bizde:)
|
|
benisa
-
Tüm gönderiler
:
222
-
Ödül puanları
:
0
|
-
21.09.2008 03:07:15
|
|
TAVŞANCIK
-
Tüm gönderiler
:
6040
-
Ödül puanları
:
0
|
-
22.09.2008 06:13:50
Mert Eren'in adı için daha hamile bile olmadan listeler yapmıştım..Hamile olunca herkes sürekli fikir veriyordu..Ben daha evlenmeden bile eşimimn adı olan Mert'i koymak istiyordum ama yanına bir isim daha olmalıydı.Had safhada riskli bir hamilelik dönemi yaşadım.Forumdaki arkadaşlar Umut olsun adı dediler.Ben Kayra adını da seviyorum.Ne de olsa bu bebk yaşarsa gerçekten de Allah'ın hediyesi olacaktı.Eren de çok güzeldi.Ben tutturdum Mert Umut Kayra Eren olsun diye.Nüfusta isim sınırlaması yok çünkü...Eşim de tek isim sever.Hadi 2 olsun ama 4 de olmasın dedi.Doğumdan önceki gece,eşim ben ismiyle sevmek istiyorum diye tutturunce isim listesinde oylama yaptık ikimiz ayrı ayrı ve puanları karşılaştırdık.En sona iki isim kaldı Umut ve Eren...Veeee ertesi sabah,31 haftalıkken oğlumuz bayram sabahı buyurdu geldi.  3-4 gün yoğun bakımda hemşireler Umut diye sevdiler,kartına da öyle yazdılar.Sonra biz Eren'i tercih ettik.2 U söylemek zor geldi bana. Nüfus dairesinde isim yazdırırken memur kadın 'hımm eşiniz sizi çok seviyor demek ki ' demişti.hehehe e heralde Ay amma yazmışım.Kadınların hele ki doğum hikayeleri biter mi hiç
|
|
ugurbücülerim
-
Tüm gönderiler
:
1782
-
Ödül puanları
:
0
|
-
22.09.2008 14:31:16
tavsiye ettiler ben karar verdim.beğenmeseydim koymazdım
|
|
Nilay&Yiğit
-
Tüm gönderiler
:
3504
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İstanbul
|
-
22.09.2008 17:22:33
aslında ben daha hamile kalmadan önce YİĞİT ismini çok beğenirdim. sonra hamile kaldığımda ve oğlumuz olacağını öğrendiğimizde de eşimle ikimiz Yiğit olarak karar kıldık. onunda beğendiği istediği bi isim. hatta eşimin ailesi ramazanda oldu ramazan olsun göbek adı, kayınpederin ismini koyun yanınada gibi saçma sapan şeyler söyledilerse de pek kulak asmadık. neticede bizim çocuğumuz, ismine de biz karar veririz. onlar zamanında kendi çocuklarının isimlerini istedikleri şekilde koysalardı.
|
|
guler.cet
-
Tüm gönderiler
:
1418
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: ist
|
-
22.09.2008 23:05:52
kızımın adı elif nazlı elif ismini eşim istedi nazlı isminide kayınvalıdem istedi onun annesinin ismidir. her iki isimde cok hoşuma gitti hemde eşimde anneside cok sevındiler.
|
|
Namaste
-
Tüm gönderiler
:
5443
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Antalya
|
-
23.09.2008 18:44:08
Biz, hamile kalana kadar hiç isim düşünmemiştik, hamile kaldıktan sonra da cinsiyetin belli olmasını bekledik, 5 ay boyunca sürekli kusarak ve sürünerek geçen hamileliğimin devamında eşim dediki, bu kadar sıkıntı çektin, 9 ay sen taşıyacaksın bence isim koymak senin hakkındır... bende kızımız olacağını öğrendiğimde ona 2 alternatif söyledim "Esila" ve "Aleyna".. eşiim ikisinide çok beğendi ve Esila'da karar kıldık...
|
|
Nilay&Yiğit
-
Tüm gönderiler
:
3504
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İstanbul
|
-
23.09.2008 23:16:10
esila nın anlamı nedir, merak ettimm
|
|
nazifee
-
Tüm gönderiler
:
2544
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Mersin
|
-
23.09.2008 23:34:28
Kızımın doğumuna kadar ismine bir türlü karar veremedik eşimle. En sonunda benim ismime yakın olan Nazlı isminde karar kıldık.
|
|
papu-ceren
-
Tüm gönderiler
:
9454
-
Ödül puanları
:
0
|
-
25.09.2008 15:33:38
İsmini ben koydum ama ben aslında eylül ceren koymak istemiştim. Eşimin ailesi iki ismi olsun ama bir tanesi babaannelirinin ismi ezel olsun diye ısrar edince yani eşimin babaannesinin ismi hatta hayatta oluduğu için babaanne kendide ısrar etmişti benim ismimi koyun diye ama ben istemedim. O yüzden kimse kırılmadan bir çözüm buldum. Dedim ki iki isim zor olur bide ilerde kendi soyadı ve eşinin soyadını birlikte kullanırsa dahada karışır o yüzden sadece ceren ismini koyucam dedim ve kızımın ismi ceren oldu
|
|
Namaste
-
Tüm gönderiler
:
5443
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Antalya
|
-
25.09.2008 23:21:19
Orjinalden alıntı: Nilay&Yiğit esila nın anlamı nedir, merak ettimm Kuran'ı Kerim'de Isra süresinde geçer, 2 namaz arasındaki (ikindi ve akşam namazı) vakite Esila vakti yani Günbatımı denir.. birde başka biyerde de cenneteki kum taneleri diye okumuştum ama bunun doğruluğundan emin değilim..
|
|
öz-çe
-
Tüm gönderiler
:
1361
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İsTaNBuL
|
-
29.09.2008 23:12:05
kızlarımın ismini ben koydum,hayatı boyunca isimleriyle özdeş olacakları için eşim dahil kimseye bırakmaya niyetim de yoktu açıkçası  (ama eşim beraber seçtik biliyor  ) ilk kızımda son aylarda kesinleşti adı ama gökçemde cinsiyeti belli olduğunda ismi hazırdı,belki tesadüf ama eklemeden geçemiyeceğim karnımda hep ismiyle seslendiğim için kuzuma ilk kızımdan daha düşkün bana sanki,özgeme 2 yaşında anne dedirttebilmiştim ancak ama bu kuzu 1 aydır öyle bi anne diyorki yüreğimi sızlatıyor,isminin daha ilk günlerde belli olmasına bağlıyorum ben de 
|
|
aksa_z
-
Tüm gönderiler
:
189
-
Ödül puanları
:
0
|
-
06.10.2008 23:07:22
 her kesin bir isim hikayesi var anlaşılan bir de ben yazayım... oğlumun ismini babası koydu biri dedesinin ismi biri de hz.muhammedin isimlerinden biri ben beğeniyorum oğlumun adı Ahmet Şefik oldu anlamı çokça övülmüş merhametli kişi demek...aslında ilk etap çok dede ismi gibi geldi ama daha doğmadan alıştım ismine...şimdi beğenerek kullanıyoruz sülalecek  ama erkekte sait ismini de beğeniyorum.
En mutlu kisiler, herseyin en iyisine sahip olanlar degildir, onlar karsilarina cikan herseyin degerini en iyi bilenlerdir.
|
|
M+S=B
-
Tüm gönderiler
:
1243
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: edirne'den çok uzakta...
|
-
07.10.2008 00:47:07
erdoğan burak...burak ismini eşimle ben istedik,kayra ve batu da olabilirdi ama onları eşimin ailesine beğendiremedik(neden böyle bi zorunluluk hissetmişiz onu da çözemedim ya )sonuçta burak ismini anlamından dolayı da çok seviyordum inşallah oğlum da sever büyüdükçe erdoğan eşimin babasının adı eşimin babası şiddetle karşı çıktı koyulmasına ama eşimin anlamsız inadına karşı koymadım,koyamadım çok istiyordu çünkü!
|
|
aksa_z
-
Tüm gönderiler
:
189
-
Ödül puanları
:
0
|
-
07.10.2008 14:04:42
Orjinalden alıntı: M+S=B erdoğan burak...burak ismini eşimle ben istedik,kayra ve batu da olabilirdi ama onları eşimin ailesine beğendiremedik(neden böyle bi zorunluluk hissetmişiz onu da çözemedim ya )sonuçta burak ismini anlamından dolayı da çok seviyordum inşallah oğlum da sever büyüdükçe erdoğan eşimin babasının adı eşimin babası şiddetle karşı çıktı koyulmasına ama eşimin anlamsız inadına karşı koymadım,koyamadım çok istiyordu çünkü! Allah iyiliğini versin emi kocan çok istiyor diye çocuğunun ismini erdoğan koymadın mı?Ben sırf kocam istedi diye acaba mı bile demedim hemencecik kabul ettim hatta hamile kaldığımda istersen babanın ismini koyabiliriz diye teklif eden de bendim niye ne kötülük var ki insanın kayınbabası kendi babası gibi olmuyor mu zaten
En mutlu kisiler, herseyin en iyisine sahip olanlar degildir, onlar karsilarina cikan herseyin degerini en iyi bilenlerdir.
|
|
M+S=B
-
Tüm gönderiler
:
1243
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: edirne'den çok uzakta...
|
|
|
aksa_z
-
Tüm gönderiler
:
189
-
Ödül puanları
:
0
|
-
08.10.2008 15:10:20
|
|
neva08
-
Tüm gönderiler
:
8
-
Ödül puanları
:
0
|
-
09.10.2008 16:05:44
İsim konusunda aileler neden karışırlar bir türlü anlamış değilim.Ben bu konuda çok şanslıyım sanırım.Benim eşim iki isimli.Ve iki isimli olmanın zorluklarını onunla beraber yaşayınca kesinlikle bebeğimize tek isim vermeyi uygun gördük.Kayınvalideme eşimin ismi konusunda eşinin ailesi o kadar baskı yapmış ki.Mecburen kayınpederimin babasının adıda eklenmiş eşimin adına.Sonuç Eşim kayınvalidem ve kayınpederimin koyduğu ismi kullanıyo ama halalar amcalar dedenin ismini.Beni istemeye geldiklerinde bizim kullandığımız ismi değilde dedenin ismiyle istemişlerdi.Annem ve babam şaşkın şaşkın baktılar suratlarına oda kim der gibi.Çok komikti.Eşimin ailesi isim konusunda fikir bile vermediler.Siz ne derseniz o dediler.Bizde hiç sıkılmadık bu konuda.Eşimde sağ olsun asla karışmam sen ne istersen o olsun demişti.Aklımda 3 tane isim vardı. Duru Nehir Neva Bir ara duru olsun dedim.Hatta herkes duru nasıl diye soruyodu.Son ayda vazgeçtim.Baktım çok fazla duru ismi olmuş etrafta.Neva'da karar kıldım.İyikide öyle yapmışım. Bebeklerinin ismine karışılan insanlarında allah yardımcısı olsun.Sıkıcı bi durum.Bence tek hak anne ve babanın.Bana karışılsaydı da asla izin vermezdim buna
|
|
ayse76
-
Tüm gönderiler
:
601
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İSTANBULUMMMM...
|
-
11.10.2008 00:50:51
BEN DAHA BEKARKEN ÇOK HOŞUMA GİDİYOR VE BEGENİYORDUM SÜMEYYE İSMİNİ...BİR KIZIM OLURSA SÜMEYYE KOYACAKTIM ADINI.VE ÇOK ŞÜKÜR ŞİMDİ SÜMEYYEM YANIMDA..VA ALLAH RAZI OLSUN EŞİMD KARŞI ÇIKMADI..İKİNCİ İSMİ DE ŞERİF.. SÜMEYYE ŞERİF.. ŞERİF TE BEN HAMİLE KALMADAN ÖNCE ANNEM RÜYASINDA GÖRMÜŞ KIZIMI VE BİR CAMİDE ŞERİF OLSUN BU KIZIN İSMİ DENMİŞ RÜYASINDA BİZ DE ANNEMİ KIRMADIK VE KIZIM SÜMEYYE ŞERİF'İM BENİMLE!!!! ÇOK ŞÜKÜR!!!
|
|
aksa_z
-
Tüm gönderiler
:
189
-
Ödül puanları
:
0
|
-
13.10.2008 13:11:59
Orjinalden alıntı: ayse76 BEN DAHA BEKARKEN ÇOK HOŞUMA GİDİYOR VE BEGENİYORDUM SÜMEYYE İSMİNİ...BİR KIZIM OLURSA SÜMEYYE KOYACAKTIM ADINI.VE ÇOK ŞÜKÜR ŞİMDİ SÜMEYYEM YANIMDA..VA ALLAH RAZI OLSUN EŞİMD KARŞI ÇIKMADI..İKİNCİ İSMİ DE ŞERİF.. SÜMEYYE ŞERİF.. ŞERİF TE BEN HAMİLE KALMADAN ÖNCE ANNEM RÜYASINDA GÖRMÜŞ KIZIMI VE BİR CAMİDE ŞERİF OLSUN BU KIZIN İSMİ DENMİŞ RÜYASINDA BİZ DE ANNEMİ KIRMADIK VE KIZIM SÜMEYYE ŞERİF'İM BENİMLE!!!! ÇOK ŞÜKÜR!!! şerif erkek ismi diye biliyordum ben demek ki kıza da konuluyormuş anlamı ne acaba
|
|
fiska
-
Tüm gönderiler
:
955
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İSTANBUL-KARTAL
|
-
14.10.2008 15:22:18
BİZ EŞİMLE BERABER KARAR VERDİK ZEYNEP İSMİNE.BAŞTA BAYAĞI ZORLANDIK FARKLI İSİMLER BULMAYA ÇALIŞTIK.BEN HEP SÖYLENMESİ KOLAY,ANLAMI GÜZEL BİR İSİM OLSUN İSTEDİM.EŞİMDE KUR'AN-I KERİMDE GEÇEN BİR İSİM OLSUN İSTİYORDU.BİR ARA ANNELERİMİZİN İSİMLERİNDEN KISALTARAK MİNE NUR OLMASINI TEKLİF ETTİ.BEN MİNE İSMİNE KARŞI ÇIKTIM.ÇÜNKÜ BİR YAKINIMIZ VAR VE PEK SEVMİYORUZ KENDİSİNİ.HAMİLEYKEN EŞİM KIZIMI MELEK KIZIM DİYE SEVİYORDU.MELEK OLSUN DEDİM.SONRA ZEYNEP İSMİDE HOŞUMUZA GİDİYORDU.ZEYNEP MELEK OLACAK DEDİK HERKESE. GÖRÜMCEM MELEK İSMİNİN İNSANLARA KONULMAMASI GEREKTİĞİNİ AĞIR OLDUĞUNU SÖYLEDİ.HATTA TANIDIĞIMIZ BİRİ VAR MELEK ADINDA,BAZI PSİKOLOJİK PROBLEMLER YAŞAMIŞ.MELEKTEN VAZGEÇTİK SADECE ZEYNEP KALDI.SANIRIM DAHA ÇOK BENİM İSTEĞİMLE OLDU. AMA GÖBEKADININ TARA OLMASINI ÇOK İSTEMİŞTİM OLMADI.KULAĞINA SADECE ZEYNEP OKUNDU.
|
|
KUNTIKI
-
Tüm gönderiler
:
10128
-
Ödül puanları
:
0
|
-
16.10.2008 23:26:07
DURU.NUN ADINI BABAMIZ KOYDU TAM DURUYA YAKIŞIR BİR İSİM OLDU ÇOK AMA ÇOK BEĞENDİM GÖBEK ADINIDA BEN KOYDUM PEYGAMBER EFENDİMİZİN ANNESİNİN İSMİ AMİNE İLERDE BİRDE OĞLUM OLURSA YÜCE ALLAHIMMM NASİB KISMET EDERSE OĞLUMUN ADINIDA YİNE BABAMIZ KOYACAK TOROS OLACAK İNŞALLAHHHHHHHH BEN YİNE GÖBEK ADINI KOYACAĞIM MUHAMMED KIZ KARDEŞİMİZ OLURSA BU SEFER İSMİNİ BEN KOYMALIYIM GÖBEK ADINIDA BABAMIZ KOYSUN
|
|
EBRU82
-
Tüm gönderiler
:
460
-
Ödül puanları
:
0
|
-
19.10.2008 22:42:54
tabiki beeennnnn 
|
|
haktandeniz
-
Tüm gönderiler
:
150
-
Ödül puanları
:
0
|
-
21.10.2008 18:40:11
oğlumun adı haktan deniz haktanı babası istedi hem fazla duyulmamış değişik hemde anlamı çok güzel ALLAHdan gelen benim adım deniz eşimin aşkın biz daha bebeğimiz olmadan kız olursa aşkın erkek olursa deniz koymayı istiyoduk oğlumuz oldu haktan deniz kızımız olursa aşkın ırmak olucak tabi kısmet olurda kızımız olursa bence her anne baba kendi vermeli çoçuğuna ismi en büyük hakları
|
|
wisne83
-
Tüm gönderiler
:
189
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: KUSADASI
|
-
24.10.2008 16:15:09
|
|
tuğba_ensar
-
Tüm gönderiler
:
3
-
Ödül puanları
:
0
|
-
27.10.2008 20:34:26
Orjinalden alıntı: abu05 merhaba arkadaşlar ben 3 isimli bebeği olan bir anne olarak bebeklerinizin ismini kimin koyduğunu merak ettim eşim ve ben metin alptuğ düşündük ama kayınvalidem kendi babasının adı olan hasan olması konusunda direttiği için malesef hasanıda koyduk ve tren gibi ismi oldu oğlumun olay sırasında çok üzülmüştüm ve daha fazla yıpranmamak adına da kabul ettim 3 isim koymayı ama bir daha anne olduğumda sadece ben karar vereceğim!!! hırs yaptım yahu
merhaba ben yeni katılıyorum aranıza.oglumun ismini babası koydu aslında enes ismini koyucakdık eşim hastanede ne olduysa ensar olsun dedi tabii kayınvalidemler karşı cıktı bendede inat oldu tutdurdum ensar olcak dieensar oldu ama eşimn fikriydi ensar olması.
|
|
cemreck
-
Tüm gönderiler
:
525
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Almanya
|
-
11.11.2008 21:06:49
arkadaslar benm ilk oglumun ismini kayinvalidem koydu kayinbabamin ismi ben göbek adida koymak istedim ama malesef kayinvalidem koydurmadi ama ikinci kuzumun adini ben koydu
<mesaj tarafından düzenlendi cemreck on 20.01.2009 17:23:06>
|
|
DENİZDORUK
-
Tüm gönderiler
:
1090
-
Ödül puanları
:
0
|
-
17.03.2009 23:19:01
Bizde sorun olmadı.. Birini eşim diğerini ben koydum.. Bana benzeyen oğlumun ismini eşim koydu..'' Berk Deniz'' Eşime benzeyen oğlumun adını ben koydum '' Berke Doruk'' Çok adil oldu çokkkkkkkkk...
|
|
leylim
-
Tüm gönderiler
:
3
-
Ödül puanları
:
0
|
-
19.04.2009 19:24:23
merhaba bebeğimin ismini annem ve eşim koydu eşim leyli annemde berna ismini koydu kızıma
|
|
__ANKA__
-
Tüm gönderiler
:
5817
-
Ödül puanları
:
0
|
-
22.04.2009 19:07:16
kızımın,prensesimin ismini eşim ve ben koyduk...merve babasının kızımıza verdiği isim..azra ise benim tercihim...mis kokulu kızım merve azram...
|
|
INCIM BENIM
-
Tüm gönderiler
:
157
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İstanbul/Avrupa
|
-
23.04.2009 10:45:29
|
|
***ATIKUS***
-
Tüm gönderiler
:
1338
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İSTANBUL
|
-
28.04.2009 20:16:52
Oğlumun adını babası ile ben koyduk. Melik benim tercihimdi Sarp babasının...
GAMZELİ CANKUŞUM
|
|
EsmaGokcer
-
Tüm gönderiler
:
3
-
Ödül puanları
:
0
|
-
04.05.2009 16:27:11
Oglumun babasi koydu.
Minik Kuzum Hasan 27.12.2006
|
|
datased
-
Tüm gönderiler
:
156
-
Ödül puanları
:
0
|
-
28.05.2009 12:18:36
Miniğimizin erkek olacağını öğrenince eşimle birlikte başladık isim düşünmeye. Ben Yiğit veya Yağız nasıl dedim. Eşim de Yiğit daha güzel dedi. Öyleyse Yiğit olsun dedik ve kararı vermiş olduk  Hiç zor olmadı doğrusu..  Babam kardeşime seslenirdi hep Yiğit diye.. Herkes ismini Yiğit sanırdı. Nur içinde yat canım babacım..  Benim de çok beğendiğim bir isim. Eşimin de onay vermesine çok sevindim. Allah bize Yiğitimizi ve herkese de bebeklerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah..
|
|