KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM

Sayfayı değiştir: < 1234 > | Sayfayı gösteriyor 3 of 4, mesajlar 81 to 120 of 140
Yazar Mesaj
E V R E K A
  • Tüm gönderiler : 8317
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: Küçük Prensimin Yüreğinden :))
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 17.09.2007 16:07:06

Orjinalden alıntı: georgian

sanmam.. o an onu istyorlar sanki, annemi belki aglayarak gitmekten vazgeciririm diye dusunuyorlar:)

aslinda 5 dakika sonra arkadaslariyla oynarken sen gitsen seni istemez 

1 haftaya alisir

Ruhancim, sen de iyi atlatmissin ilk gun sendromunu:)) masallah Kaan Arda'ya 3 dakika her babayigidin harci degildir

EVET GELDİK BİZİ GÜLEREK KARŞILADI ALLAH'A ÇOK ŞÜKÜR.UMARIM HEP BÖYLE DEVAM EDER.

BANUCUM İLK GÜN DEĞİL Kİ BUGÜN. GEÇEN HAFTA PAZARTESİ BAŞLADI. AMA O 1 HAFTA KABUS GİBİYDİ.
BU İKİNCİ HAFTAMIZ. AMA BU GÜNDEN İTİBAREN TAM GÜN GİDECEK. GEÇEN HAFTA YARIM GÜN GİTMİŞTİ. İLK TAM GÜNÜ KAZASIZ BELASIZ ATLATTIKDARISI BÜTÜN ANNELERE VE ÇOCUKLARA OLSUN

E V R E K A
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 17.09.2007 16:08:26

Orjinalden alıntı: sahnur1

BUGÜN KAAN ARDA'YI KREŞE BIRAKIRKEN HİÇ AGLAMADI. BAY BAY YAPIP VEDALAŞTIK.

ben bu günleri ne zaman göreceğim acaba sadece laf olsun diye ağlıyor biliyorum çünkü ben yanından uzaklaştığımda susuyor ama gene ağlıyor acaba sırf annem üzülsün beni kreşe göndermesin diye mi düşünüyor sizce?

UMARIM SİZ DE BİR AN ÖNCE ALIŞIRSINIZ

sahnur**
  • Tüm gönderiler : 3087
  • Bölge: ankara
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 17.09.2007 16:23:18
ruhancım bak ne güzel sensiz de uyumuş ağlamamış da inşallah yemek yemesi de iyi olur inşallah bundan sonraki zamanlarda da böyle devam eder arda kaan dan 1 yaş küçük bizimki nedense inat etti gerçi kreşteki herkes servis şöförü dahil sırf size eziyet için ağlıyor diyor ama insan gene de ağlamadan gitmesini bekliyor
KAAN 07.04.2005
cahilin yanında kitap gibi sessiz ol "Mevlana"

E V R E K A
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 17.09.2007 17:06:19

ruhancım bak ne güzel sensiz de uyumuş ağlamamış da inşallah yemek yemesi de iyi olur inşallah bundan sonraki zamanlarda da böyle devam eder arda kaan dan 1 yaş küçük bizimki nedense inat etti gerçi kreşteki herkes servis şöförü dahil sırf size eziyet için ağlıyor diyor ama insan gene de ağlamadan gitmesini bekliyor

GÜZEL DİLEKLERİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. DARISI SİZLERE OLSUN

elya
  • Tüm gönderiler : -7469
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 17.09.2007 23:55:26
efendimmmmmmmmm....bizde bugün ilk günümüzü atlattik..
sasirtici oldu...ama hic aglama sizlama olmadi..gerci ben bugün
sadece 2,5 saatlik biraktim..ama bu bilem iyi..kapidan ayrilirken..
onu tekrar almaya gelecegimi söyledim..bye bye yaptik ve ayrildik.
hic aglamamis..ama yemek saatinde hocasina benim nezaman gelecegimi sormus :)

bisürü aglayan cocuklar vardi...allahim dedim..atayi biraktigimda böyle yapmasin..
ben cünkü tekrar alip eve götürürdüm herhalde...dayanirdimda belki..bilemiyorum..!

neysem...bizde ii atlattik sonucta...cok mutluyuz bu konuda :)
bu hafta hep böyle kisa gitcek...sonra aksama kadar birakmayi düsünüyorum...
hayirlisi bakalim :)

@ÖYKÜ@
  • Tüm gönderiler : 4027
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 18.09.2007 09:56:12
Arkadaşlar benim oğlum 2002 doğumlu Uzun yıllardır Kreş + Anaokuluna gidiyor Kreşe ilk başladığı sene 1 hafta sorun yaşamıştık Sonra atlamıştık Geçen senede anaokuluna geçtiği için 1 hafta sorun yaşamıştık Ama bu sene nedenini hiç anlamadım Okula başlayalı 3 hafta oldu İlk hafta hiçbir sorun yoktu Sonra ve halan sabahları ağlayarak ağlıyoruz Ne yapacağımı şaşırdım Okula gitmek istiyor, okulunu seviyor, öğretmenini seviyor Arkadaşları geçen sene beraber olduğu arkadaşları Dilerim en kısa zamanda normale döneriz

Dilerim Yiğit'te en kısa zamanda alışır

freem
  • Tüm gönderiler : 11
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 18.09.2007 11:40:35
 Arkadaşlar ne zormuş bu kreş işi...Pes diyecek gibi oluyorum.

Berk' in tam 9. günü bugün, geçen haftanın başları ağlaya ağlaya geçti, son iki gün neşeyle gidip gelirken yine nazar değdi..Ağlayarak bırakmaya başladık onu yine..

Sebep ne biliyor musunuz;

Kurs müdüresinin yanında değil de artık kendi yaş grubunun yanında durdurmaları!!!Zaten olması gereken bu değil mi, çok sevdi müdire hanımı, o sevdirdi orayı zaten, hep yanında durdurdu, yeter ki ağlamadan gelsin şimdilik dedi, başardı da..Ama 1 gününü kendi sınıfında geçirmesinden sonra başa döndük....

Olamaz yaa..."Beni öğretmenimin yanına (müdire hanım) yollamıyorlar, o öğretmen değil diyorlaaarr" diye ağlamalar başladı.Onu o kadar sevmiş ki bir ara ondan bahsederken hülya annem dedi..Neye uğradığımı şaşırdım..Başkasını annesi yerine koydu.Bu da onun niye yanından ayrılmak istemediğini açıklıyor aslında.

Ama oraya arkadaşlık edinsin, bir şeyler öğrensin diye yollamadık mı!!Nasıl alışacak sınıfına, ya da ne zaman....

Bir de hülya öğretmeninin oğlu da kreşe gelmeye başladı, aralarında kıskançlık başlamış, o diyormuş annem o diye, berk diyormuş benim öğretmenim o diye...

Napacağımı bilemiyorum.

elya
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 18.09.2007 13:54:05
oh arkadaslar..bugünüde atlattik..yine cok büyük olaylar aglamalar olmadannnn
bi gün daha bitti :)
insallah hep böyle devam gider...
herkese kuvet ve sabir diliyorum...zor is bu anneden ayrilma valla!

bugün sabah ata krese giderken..resimini cektim....
gayet relax bi sekilde evden ciktik :o)

[image]local://27707/B8BB5E6F36EB42209F53D323EF0D78E6.JPG[/image]
Eklenen resim(ler)

vildo
  • Tüm gönderiler : 1045
  • Bölge: bursa
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 18.09.2007 16:45:40
ben kızlarımı 2,5ay evvel yuvaya başlattım. yaz dönemini seçmemdeki sebep sınıf mevcudu az olunca hem personelin onlara ilgisi daha fazla olacaktı, hem kalablıktan korkmayacaklardı, hem de çok ağlayan çocuk olup ağlamayı akıllarına getirmeyeceklerdi.

okula görüşmeye gitmeden 1 ay evvel okul nedir diye ufak ufak anlatmaya başladım. "winnie'nin okulda ilk günü" kitabını daha evvelden biliyorlardı ve seviyorlardı, kısmen okulun ne olduğunu bu kitap sayesinde anladılar.(bu arada cemile serisinden "cemile okula dönüyor" u bu aşamada çocuklara tavsiye etmem, gerçi ben cemile serisinin hiç bir kitabını beğenmiyorum) görüşmeye gittiğimizde yanımda götürdüm, isterlerse dışarı da isterlerse içeride oynayabileceklerini söyledim. öğretmenlere ve personele güvenimin oluştuğunu gördükten sonra onlarda güvenmeye başladılar. mesela çınar benim yanımdan ayrılıp biryere oynamaya gitmez hiç ama ben müdüre hanımın odasında otururken hissettiği güvenle oyuncakların cazibesine kapılarak oynamaya gitti. hadi gidiyoruz diyene kadar da beni kontrole gelmedi.

okulla konuşmamız, önce ben okuldayken 1-2 saat, sonra ben okulda değiken 1-2 saat ve sonra kademeli arttırarak devam etmeleri, okula alışmayı böyle sağlayabileceğimiz yönündeydi. bu kadar teferruata gerek kalmadan alıştılar. ilk 3 gün sorunsuz bıraktım ve aldım. 4. gün ağlamaya başladılar. bunda suç benim, telefonla ya da çevremde konuşurken, çok güzel alıştılar ağlamadık hiç filan dedim.işte çocukların yanında bunların konuşulmaması gerekiyor. hem bu söylediklerim hem de sınıfa yeni gelen bir kızın ağlamasıyla ikisinin de aklına ağlama fikri düştü. 3-4 gün sürdü sıkıntımız. acaba yanlışmı yapıyorum diye kuşkuya düşsem de onlara hiç belli etmedim. onların anlayacağı kelimelerle fazla uzatmadan açıkladım hep. şimdi gidiyorsunuz, oyunlar oynayacaksınız, arkadaşlarınız olacak, sonra ben sizi gelip alacağım diye. ilk günler merak ettiler onlar okuldayken ben nerdeyim diye. onları hangi kıyafetimle okula bırakmışsam aynı kıyafetimle almaya gittim, alışverişe gitmişsem poşetleri göstermedim, onlar okuldayken benim gezdiğimi düşünmemeleri gerekiyordu yoksa akılları hep bende kalacaktı. özetle güven duygusu ve kısa cümlelerle anlayabilecekleri şekilde hep anlatmak, sorularına cevap vermek gerekiyor. tek korkuları onları orada bırakıp gitmemiz çünkü.

bu söylediklerim okula yeni başlayacaklar için bir öneri olabilir. bu arada kızlarım tam 3 yaşında başladılar yuvaya.

bir de ben 3 yaşındaki çocuğun dilinden yuvaya alışma günlüğü yazmıştım çocuksevgisi sitesine, onu da koyayım buraya :)

ilk gün.

Günaydın günlük,
Sana sabahın şu kör vaktinde yazıyorum bugün. Çünkü bugün büyük gün, annem öyle diyor, okula başlıyorum.

Ne tür bir büyüklük bilmiyorum ama arkadaşlarıyla ya da annesiyle telefonda filan görüşürken okula başlayacağım

için çok duygulandığını söyleyip biraz da ağlar gibi oluyor ama bu sevinç gözyaşlarıymış, karıştırmamam

lazımmış. Akşama olan biteni anlatırım sana, şimdilik hoşça kal..

Merhaba tekrar,
Okul güzel bir yer, annemin anlattığı kadar varmış. Kaydırak, salıncak, sınıf dedikleri odalarda bir sürü oyuncak,

bahçede tavşan ve kaplumbağa bile var. Adına öğretmen dedikleri kadınlar var, iyi insanlara benziyorlar,

yalnız başka çocuklar da var, olmasalardı daha iyi olurdu ya, neyse. Kahvaltıda peynirli omlet ve zeytin yedim,

çok severim omleti, öğle yemeğindeyse çorbayla, dolma yedim.

2. gün.

Bu sabah yine gittik okula. Kahvaltı’dan sonra sınıfa çıktık, biraz resim yaptık, sonra öğretmen bize masal okudu,

sonra bahçeye indik, sonra öğle yemeği yedik… her şey saatle bu biraz sıkıcı oysa evdeyken istediğim zaman karpuz

yiyebiliyordum.

3. gün.

Canım günlük,
Bugün aramıza bir kız katıldı. Sürekli annemi istiyorum diye ağlıyor. ‘Tabi yaa! bunu ben niye düşünmedim ki

daha evvel’ deyip ben de ağladım. Annen seni almaya gelecek dediler, biraz daha ağlayıp sustum, oyun oynadım,

bir de uçak resmi yaptık.

5. gün

Yine ağladım giderken ama pek umursayan yok, annem sürekli gitmem gerektiğini, herkesin çocukken okula gittiğini,

keşke çocuk olsaydım da ben de gelebilseydim diye beni teselli etmeye çalışıyor, oysa okulun girişinde oturup

beni bekleyebileceğini ve arada sırada camdan kendisine bay bay yapacağımı söyledim ama o evde beklemeği

tercih ediyor. Ağlamak da işe yaramıyor. Bir de yarın ve öbür gün tatilmiş, bakalım o nasıl bir oyun.

7. gün.

Merhaba günlük,
Annemin her sabah buraya beni bırakması biraz can sıkıcı, gözlerim doluyor ama o gidince ağlamıyorum,

unutuyorum. Beni almaya geldiğinde de acayip seviniyorum. Öğretmenimin elime her gün tutuşturduğu

not kağıtlarını annem bana okuyor. Tuvaletimi tuvalete yapmışım, yemek yerken üstümü kirlettiğim

için üstüm değiştirilmiş, oyun oynamışım ve hamur çalışması yaparken çok başarılıymışım, annem

çok seviniyor. Aferin benim güzel kızıma diyor.

10. gün.

Selam günlük,

Aslında şu okul hiç fena bir yer değil. Annem de yanımda olsa süper olurdu ama napalım kader.

Bugün makaslarla kağıtları kesip, yapıştırdık çok eğlenceli. Bir de Ece bugün beni itti, düştüm,

ağladım biraz. Öğretmen ona yaptığının yanlış olduğunu söyledi, benden özür dilettirdi,

ben de affettim. Yarın ve öbür gün yine tatil. Ha bu arada  tatil bir oyun değil, okula gitmemek demek..

17. gün.

İyi günler günlük,
Alıştım artık okula, herkesi tanıyorum. Okula yeni gelen çocuklar oluyor her gün, ağlıyorlar bazen,

halbuki ağlayacak ne var ki bunda. Neyse,  prensip olarak okul korkulacak bir yer değil, oyun

oynanıp bazen de karpuz yenen bir yer. Tüm arkadaşlara tavsiye ederim..

<mesaj tarafından düzenlendi vildo on 18.09.2007 16:47:11>
Vildan '74
Defne & Çınar '04

*marifet teyze*
*Defne & Çınar*

sahnur**
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 19.09.2007 09:11:31
Yuppiiiii bu sabah ağlamadan bindi servise bütün derdimiz sabah ağlamaları idi ama bu sabah ağlamadı ve el salladı bana oğluşum bu sefer ben bir garip oldum yaa 1 aydır alışmıştım her sabah ağlamasına
vildan eline sağlık günlük te ne güzel yazmışsın
elif oğlun maşallah çok tatlı
höykü neden ağlıyor acaba oğlun?
freem zamanla onu da aşar oğlun merak etme şu dönemde anne kuzuları onlar
KAAN 07.04.2005

elya
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 19.09.2007 09:47:21

Yuppiiiii bu sabah ağlamadan bindi servise bütün derdimiz sabah ağlamaları idi ama bu sabah ağlamadı ve el salladı bana oğluşum bu sefer ben bir garip oldum yaa 1 aydır alışmıştım her sabah ağlamasına
vildan eline sağlık günlük te ne güzel yazmışsın
elif oğlun maşallah çok tatlı
höykü neden ağlıyor acaba oğlun?
freem zamanla onu da aşar oğlun merak etme şu dönemde anne kuzuları onlar

cok sagol canim...:)
bugün bizde yine rahat ayrildik...
oglumda sorun yokta..ben bugün kollarimda kurdesen gibi bisi döktüm :(
bana ayrilik daha mi zor geliyo bilemedim :))

vildo
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 20.09.2007 14:19:53
şahnur ağlasa bir dert ağlamasa bir dert değil mi :) ben hiç bi kuzunun ağlamasına dayanamıyorum. umarım hepsi çabuk adapte olurlar.

elya oğlun çok tatlı maşallah. tam okullu görünüyor, çantasıyla, giysisiyle çakı gibi delikanlı :)
Vildan '74
Defne & Çınar '04

*marifet teyze*
*Defne & Çınar*

tweety0555
  • Tüm gönderiler : 13295
  • Bölge: AMASYA/MERZIFON
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 20.09.2007 15:30:58
VILDAN SUPPER YAZMISSIN YA BAYILDIM HELE FISTIKLARIN RESIMLERINE BAKMAYA DOYAMIYORUM ZATEN...MAASALLH ..
YIGIT TE COK SEVEREK GIDIYOR OKULA ARTIK SADECE GECE GEC YATIYOR SABAH KALKAMIYOR ONU DUZENE SOKMAM LAZIM AMA BENDE OKUL ISLERINDEN FIRSAT BULUP YAPAMIYORUM KI
ELYA BIZIM OGRETMENLERIMIZ LASTIKLI KIYAFETLER ISTEDI WC ICIN DAHA KOLAY OLACAGINI SOYLEDILER OYUZDEN BIZIMKILER RESMEN EV HALIYLA GIDIYOR GIBILERHEMDE RAHATCA HAREKET EDEBILIYORLAR

vildo
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 20.09.2007 15:57:24
teşekkürler özlem 
evet rahat kıyafetler seçmeye gayret ediyoruz biz de. ancak süslü kızlarım bazen en olmadık şeyleri giyme konusunda tutturabiliyorlar. yazın en sıcak olduğu zamanlardan birinde uzun kollu yün kazak giymek istedi defne, ne dedimse ikna edemedim, çıktık mecburen bahçede bir tur attık terledi eve döndük kendi değiştirmek istedi :)
Vildan '74
Defne & Çınar '04

*marifet teyze*
*Defne & Çınar*

egemen001
  • Tüm gönderiler : 826
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 20.09.2007 16:06:42
   Bizim 2002 doğumlu ikiz kızlarımız geçen yıl aynı sınıfta anasınıfına başlamışlardı. O yüzden bir adaptasyon sorunu yaşamadılar. Bu yıl başka bir okulda ayrı sınıfta kendilerinden iki yaş küçük erkek kardeşleri ile yeni bir anaokuluna devem ediyorlar. Kızlarımın gayet olgun oluşu, yeni başlayan ve 2004 doğumlu olan oğlumu cesaretlendirdi. İlk günler ablalarının sınıfında olmak istediysede zamanla kendi sınıfına adepte oldu.
hayatı kendim için yaşamıyorum ve korkmuyorum hiç birşeyden.başıma gelecekleride biliyorum.herşeye rağmen düşmana inat yaşayacağız.yarın bizim çünkü....
YILMAZ GÜNEY

sahnur**
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 20.09.2007 16:13:08
elif geçmiş olsun nasılsın?
vildan haklısın ağlamasına dayanamıyor insan biz bugün de allaha şükür ağlamadan gittik yalnız dünden beri idrar yollarını mı üşüttü bilmiyorum sürekli altını ıslatıyor gece kaç defa altını ıslattı umarım bir tepki olarak değildir bu ıslatmaları
özlem valla biz paşam ne isterse onu giydiriyoruz gecen vildanın dediği gibi yaz gününde kıyafetine sandaletleri uymuyor diye turuncu pandifle gitmişti kız çocuğu gibi arasıra bizimki de düşkün oluyo kıyafetine paşam
KAAN 07.04.2005

Zeynep_Sena
  • Tüm gönderiler : 2716
  • Bölge: İstanbul
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 20.09.2007 17:54:58
ben de Sena hanımı tamgün olmasada bu sene artık kreşe vermek istiyorum..zira 2 senedir hem Zeynep in okul hayatıyla hem de onun küçüklük depresyonuyla yeterince uğraşıyorum..ama Sena çok aktif bir çocuk..sanırım bu sene onu evde tutmam mümkün olmayacak...

babamın vefat  olayı araya girip apar topar istanbula geri geldiğim için araştırma fırsatı bulamadım..artık haftasonu dönüyorum bir bakınacagım...belki sadece oyun grubu saatleri bile olabilir..yeter ki artık akranlarıyla deşarj olabileceğin bişiler olsun....Zavallı Zeynep imde biraz rahatlar..çünkü bu sene 3. sınıf yavaşyavaş dersler ağırlaşacak...Kafamızı toplayamıyoruz bücürük yüzünden....

Ayrıca sanırım biz kreş uyum süreci yaşamayacağız ama zavallı kreş çalışanları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim....Sena yı tanıdıktan sonra mesleği bırakabilirler.....
DİLARA&MAHMUT 25-10-1997
ZEYNEP 16-08-1999
SENA 10-08-2004

elya
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 20.09.2007 18:08:23
sagol sahnur...bugün kasinti ve kabariklar  yok..ama dün cok kasimisim herhalde
yaralar  oldu kollarimda biraz :)

ben beni gectim..ogluma kolay gelsinde krese alismak..sükür beklentilerimden
cok daha iyi ilerliyo :)
cts günü veli toplantisi var...heyecanliyim...bakalim neler anlatcaklar :)

sahnur**
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 22.09.2007 00:19:48
dilara tekrar başın saolsun allah sabrını versin ordaki öğretmenlerde peygamber sabrı var sanırım nasıl sabrediyorlarsa biz 1 tanesini başedemiyoruz
elif atlattığına sevindim geçmiş olsun canım demek yarın kreş toplantınız var valla bizde olmadı böyle şimdiye kadar bakalım olacak mı bu aralar sürekli faaliyet resimleri gelmeye başladı kaanın eğitime geçtiler artık bir de sabahları 2 gündür el sallıyor bana bye bye yapıyor biraz uzun sürse de ilk ayrılma sıkıntımız şimdilerde sürekli okuldan bahsediyor kaan bey bu da beni mutlu ediyor tabii ki
KAAN 07.04.2005

Zeynep_Sena
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 22.09.2007 00:27:55

dilara tekrar başın saolsun allah sabrını versin ordaki öğretmenlerde peygamber sabrı var sanırım nasıl sabrediyorlarsa biz 1 tanesini başedemiyoruz

sağol şahnurcum allah razı olsun...evet kesinlikle sabır gerektiriyor...ama belki de evdeki tavırlarını orada sergilemiyorlar galiba....yoksa tahammül edemezlerdi gibime geliyor...

mesela babam vefat ettiğinde evdeki tantanadan uzak olsunlar diye benim kızlarıma arkadaşım baktı kendi evinde..bir de kendi kızı var Sena yla yaşıt....3 gün kaldı orada...hiç te bir sorun olmamış..yani bende davrandığı gibi davransa kızcağız bakamazdı...

birazda biz ebeveynlere yapıyorlar bütün eziyetlerini
DİLARA&MAHMUT 25-10-1997
ZEYNEP 16-08-1999
SENA 10-08-2004

sahnur**
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 22.09.2007 00:33:58

birazda biz ebeveynlere yapıyorlar bütün eziyetlerini

haklısın dilara mesela kaanın servis şöforü bile şahnur hanım kaanın bütün sıkıntısı size bugün piknikte en çok eğlenen kaan oldu sadece siz üzülün diye burda ağlarmış gibi yapıyor köşeyi dönünce ağlaması bitiryor demişti
KAAN 07.04.2005

Zeynep_Sena
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 22.09.2007 00:36:18
işte bak kesin bize yapıyorlar biliyorlar ki bütün aile efradı onlar için mutlak surette bir çözüm üretecek..çünkü bizler dünyayı onların etrafında döndürüyoruz...kreşte kendileri gibi bir çok varlığı birarada gördüklerinden "adam gibi davranalım bari" diyorlardır... 
DİLARA&MAHMUT 25-10-1997
ZEYNEP 16-08-1999
SENA 10-08-2004

E V R E K A
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 22.09.2007 00:38:30

Orjinalden alıntı: dilara1

işte bak kesin bize yapıyorlar biliyorlar ki bütün aile efradı onlar için mutlak surette bir çözüm üretecek..çünkü bizler dünyayı onların etrafında döndürüyoruz...kreşte kendileri gibi bir çok varlığı birarada gördüklerinden "adam gibi davranalım bari" diyorlardır... 

HAKKATEN DE ÖYLE.

KAAN ARDA KREŞE BAŞLADIGINDAN BERİ DAHA BİR OLGUNLAŞTI.

ÖĞRETMENİ KAMERAYA ÇEKMİŞ. BİZE İZLETTİ. VALLA EVDE ORADA OYNADIGI GİBİ OYNAMIYOR.ÇÜNKÜ EVDE TEK

cemre07
  • Tüm gönderiler : 563
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 22.09.2007 10:29:56
Merhaba, benim de 21 aylık kızım var. Küçük olmasına rağmen çalıştığım için mecburen kreşe gönderiyorum. 3 haftadır gidiyoruz ve çok şükür yalnızca 2. gün sorun yaşadık, onun dışında çok mutluydu. Hatta evde uzun zamandır yemek yeme problemimiz varken bu sorunumuz da çözüldü ve Cemre'de çok olumlu değişiklikler var. Enerjisini attığı için daha sakin ve uyumlu. Bence kreş çocuklar için çok faydalı, sonuçta uzman kişilerin kontrolünde, bir şeyler öğrenerek büyüyorlar. Konuştuğum konunun uzmanı bir arkadaşım sakın endişeli görünme sen endişeli olursan, çocuğun da endişeli olur dedi. O yüzden alışma sürecinde kararlı olmak ama çocuğu fazla zorlamamak, yavaş yavaş alıştırmak önemli diye düşünüyorum. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın. Sevgiler.

@ÖYKÜ@
  • Tüm gönderiler : 4027
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 24.09.2007 10:24:49
Arkadaşlar anaokuluna bırakınca ağlama sorunu hiç ummadığım bir şekilde hallettik Sabahları ben bırakıyordum Okulda10-15dk kadar beraber oluyorduk Öğretmeni ile görüştük Sabahları ben okula girmeden Berkay kendi girecekti Berkay'a "benim servisim erken geldiği için okula gelemeyeceğim Zaten sen 6 yaş oldun artık" dedim Bir sabah denedik sorun olmadı Hiç ağlamamış Öğretmeninede "sabah çok güzel geldim Annem okula gelmedi eğer gelirse söylerim" demiş Artık sabahları okula babası bırakıyor Ağlam gibi sorunumuz yok oldu

Eşim ve ben bu yöntemi denemeye başlarken çok endişeliydik Çünkü bana çok bağlı Ama hiç ummadığımız bir sonuç çıktı

Dilra başın sağolsun Allah sabır versin

Dilerim anaokuluna alışma sorunu yaşayan arkadaşlarda en kısa zamanda atlatır

tweety0555
  • Tüm gönderiler : 13295
  • Bölge: AMASYA/MERZIFON
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 24.09.2007 10:28:40
vallahı bız artık ctesı sabahları ben okula gıdecem dıye aglamalara bıle basladık sabah bıraktıgımda hıc aglamadı hatta donup arkasına bıle bakmadı ayakkabılerını gıyıp hayde gıttı oglum ben gıdıyorum dmeeme bıle fırsat vermedı

E V R E K A
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 24.09.2007 14:44:14

Orjinalden alıntı: tweety0555

vallahı bız artık ctesı sabahları ben okula gıdecem dıye aglamalara bıle basladık sabah bıraktıgımda hıc aglamadı hatta donup arkasına bıle bakmadı ayakkabılerını gıyıp hayde gıttı oglum ben gıdıyorum dmeeme bıle fırsat vermedı

sabah oğluşum araya hafta sonu girince kreşi özlemiş....

vallahi hemen kucaklarına atladı yaaaaaaaaa

sahnur**
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 25.09.2007 15:59:25
bizde de artık sabahları uyanmayınca oğlum servisi kaçıracaksın diyoruz hemen nasıl ayaklanıyor sormayın yaa hayırlısı ile atlattık artık
KAAN 07.04.2005

sadengk
  • Tüm gönderiler : 7735
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 25.09.2007 16:13:36
Ben size söylemiştimama bazı şeyler yaşamadan anlaşılmıyor bir de anne olmanın duygusallığı başka sanırımbiz alışmaz diye düşünülen ne çocukları alıştırdıkhepiniz adına çok sevindim içiniz rahattır artık

minik kızım
  • Tüm gönderiler : 924
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 02.10.2007 10:20:06
evet işte bu aynısını bizde yaşıyoruz.kızım 5 yaş grubuna başladı bu sene.ilk günler çok iyiydi.ben bekliyodum bahçede ama alışmıştı aramıyodu bile beni.4 te çağırdığımda gelmek istemiyodu.ağlayan çocuklar vardı şaşıyodum benimki nasıl duruyor diye.taa ki geçen haftaya kadar.ne olduysa çocuk gitmek istemiyor.okula götürdüğümde kahvaltı yaptılar ben yukarıda bekliyordum.oyun parkına geçiyolar kahvaltıdan sonra bi baktım benimki öğretmenin elinden tutmuş yukarı çıkıyo.öğretmeni tuvaleti gelmiş dedi.ama benimki öğretmeninin elinin bırakıp yanıma geldi ve kulağıma benim tuvaletim gelmedi sıkıldım seni özledim evimize gidelim dedi.şaşırdım yalan söylemeyen kızım öğretmenini kandırmış.oyun parkında çok sıkılmış sınıfına çıkmak istiyomuş öyle dedi ama sınıfada çıkmak istemedi.hadi sınıfına çık kızım bak öğretmenin bekliyor dediğimde başladı ağlamaya.bende dayanamayıp aldım.geçen hafta çarşambadan beri gitmiyor.bende üstelemek daha çok bıktırmak istemiyorum.dünde tatilmiş okul öyle diyo bana.ne yapacağımı şaşırdım.bu sene evet bi mecburiyet yok ama seneye okul öncesi mutlaka eğitim alması gerekiyor.şimdiden alıştırmak mı seneye ertelemek mi ikisi arasında kaldım.okula başladığından beri hırçınlaştı orada yapamadıklarını akşam evde yapıyor.banada bi fikir verirseniz sevinirim.teşekkürler

CANIMINİÇİ BENİM MİNİK PRENSESİM CİVCİVİM ADA'm

freem
  • Tüm gönderiler : 11
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 02.10.2007 17:05:58

okula başladığından beri hırçınlaştı orada yapamadıklarını akşam evde yapıyor.banada bi fikir verirseniz sevinirim.teşekkürler

Orjinalden alıntı: minik kızım

Benim oğlumda, 10 gün zorluk çektik alışmasında ama şimdilik alıştı gibi kreşe.Ama sizin gibi aynı hırçınlıkları alıştığı günden itibaren yapmaya başladı.Huyu değişti oğlumun. Bana şimdiye kadar vurmayan çocuk ilk kez büyük bir öfkeyle vurmaya, istediği olmayınca eşyaları devirmeye, ne isterse onu yapmaya başladı.
  Eşimle bazen sinirimize engel olamıyoruz, ve bağırmaya başlıyoruz, vurmamak için zor sabrediyoruz.İnsanın dayanma gücünü sıfırlayan davranışlar sergiliyor.
   Eşimle karar alıyoruz, böyle asabileşince hiç konuşmayalım , ilgilenmeyelim, diye.Ama öyle de daha çok sinirleniyor, hiç bir işe yaramıyor.Alttan alalım diye de denedik, içim elvermeye elvermeye, sırf sinirlenme huyunu unutsun diye, bu sefer de alışkanlığa döner de her istediğini böyle elde eder diye korktuk.
  Açıkcası hala devam ediyor öfkeli asabi hali, kreşde uyumluymuş ama, depresyona mı girdi diye de düşünmeden edemiyorum.Sanırım alttan alıp bu dönemde öfkesinin azalmasını bekleyeceğiz biz..

happygırl
  • Tüm gönderiler : 3852
  • Bölge: Türkiye'nin incisi İZMİR'den
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 03.10.2007 09:36:26
İlk zamanlar benim kızım da çok hırçın, sinirli idi..yaklaşık 1-1,5 haftadır sakin...Özel birşey yapmadık ama üstüne de çok düşmedik....bir de sinirlendikçe sakinleştirmeye çalışmak da fayda sağlayabilir. Mesela kızım baba ile daha mutlu .... bu süreçde genelde babası devreye daha çok girdi..o yedirdi, o giydirdi, süt istedi eşim getirdi..kısaca babasıyla sakinleşiyordu..siz de eçocuğunuz neyle daha çok sakinleşiyorsa onu deneyin.ister resim yapın, ister şarkılar söyleyin vs vs.... zor bir süreç hepimize kolay gelsin....

minik kızım
  • Tüm gönderiler : 924
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 08.10.2007 10:34:01
ben aldım kreşten arkadaşlar.gitmek istemiyo.bende çalışmadığım için mecburiyet yok diye bu senede gitmesin dedim.bakalım seneye ne olcak.huyu hala aynı değişenle kaldı.herşeye ağlıyo bağırıyo her istediği olsun istiyo.allah hepimize kolaylık versin.bu arada kadir geceniz mübarek olsun.

CANIMINİÇİ BENİM MİNİK PRENSESİM CİVCİVİM ADA'm

gizemoz
  • Tüm gönderiler : 1567
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 09.10.2007 13:20:20
Biz de bu yıl yuvaya başladık...

İstemeye istemeye yuvaya yazdırdım oğluşu. Annemin ve eşimin ve diğer aile fertlerinin baskılarına dayanamayarak kabul ettim. Oğlum için iyi olanın yuva olduğuna ikna ettiler beni (hala tam olarak ikna olmuş sayılmam aslında) yavruşlar annelerinin gözlerinde hiç büyümüyorlar ya hala çok erken geliyor oysa biliyorum ki bir çok çalışan annenin yavruşu çok daha erken başlamak zorunda kalıyor yuvaya. Bütün yazı bu yuva araştırma işini erteleyerek geçirdim ağustos sonu gibi istemeye istemeye birkaç yuva araştırdım eşim ve oğlumu bu yuvaları gezmeye yolladım özellikle uzak kaldım iyi mi ettim kötü mü ettim hala emin değilim. Neyse oğluşun ve en önemlisi eşimin içine en çok sinan okula kaydını yaptırdık kayra nın. Köklü bir eğitim kurumu (ilköğretim ve lisesi de olan) o bakımdan içim rahat en azından herhangi bir problemde karşımda muhattab birini daha kolay bulacağımı biliyorum.

Kayra okul açılmadan gayet hevesli iken okula ilk gün kapıdan girdiğimiz andan itibaren huysuzluk etti beni bırakmayın burda kalmayım eve gitmek istiyorum diye bütün gün okul bahçesinde bekledik direndim o içerde ben dışarda ağladım ilk günü iyi kötü geçirdik ertesi gün gene aynı şeyler oldu 3. gün okula alışmış gibiydi ama servis ile gidip gelme fikri çok rahatsız ediyordu onu. Çok da haklıydı bence 4 yaşında tanımadığpı güvenmediği insanlarla çok güvenli evi dışında bir yere gidiyor. sürekli beni eve getirirler mi orada bırakmazlar di mi bizim evi bulabilirler mi diye sorular sordu günlerce. bu 4. haftamız artık kayra nın okulla çok bbi rproblemi kalmadı en azından giderken ağlamıyor okulda da gayet iyiymiş (benim kendime göre sıkıntılarım var bunları atlatmak zaman alacak gibi umarım başa çıkabilirim)

Evde ciddi bir problemimiz var bazı arkadaşların aynı sıkıntıları yaşadığını okudum bu sıkıntı ile nasıl başaçıkacaz onu bilemiyorum...kayra okula başladığı ilk günden beri bambaşka bi rçocuk oldu oğlumu 4 yıl boyunca kendi doğrularımıza göre doğru şekilde yetiştirmeye çalıştığım oğlumuzu tanıyamıyorum. sürekli mızırdayan ağlayan bağırıp çağıran hatta vuran yerlerde tepinen ağzını yaya yaya konşan aksi bir çcocuk oldu. inanılmaz üzülüyorum bu duruma huyu değişti naısl düzelecek bilmiyorum evde sinir harbi yaşıyoruz. o eski mülayim mantıklı çocuk gitti aksi dediğim dedik inatçı sınırarını zorlayan bağırıp çağıran bir çocuk geldi. senden nefret ediyorum seni sevmiyorum kapa çeneni git istemiyorum bu evi terk edecem tarzında laflar ediyor ve biz çok üzülüyoruz.

2 yaş sendromunu sanki yeni yaşıyoruz...bu tarz şeylerle karşılaşan arkadaşlar bunu atlatması ne kadar zaman aldı yavrularınızın ya da atlattılar mı...

ERDAL KAYRA 19.09.2003 - 14:11
GİZEM 05.03.1977

sahnur**
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 10.10.2007 09:06:35
gizemcim demek kayra da okullu oldu ama maşallah o 4 yaşında biz bakıcı problemi yaşayınca 2,5 yaşına bile tam gelmeden vermek zorunda kaldık ilk başlarda zorluk yaşadık ama şimdi iyiyiz allahtan kaan da kayra da olduğu gibi problemler fazla olmadı sadece biraz daha fazla babaya düştü happy ninde söylediği gibi bizde çoğu şeyi babaya bıraktık umarım bir an önce kayra da düzelir benim de rahatsız olduğum konu çocuklardan çöğrendiği bazı argo kelimeler dün kreş müdürü ile konuşup konuyu ilettim yeni başlayan büyük yaş grubundan öğrenmiş olabileceği servisle gidip gelirken ama dikkat edeceklerini söyledi umarım düzelir konuşmaları
KAAN 07.04.2005

gizemoz
  • Tüm gönderiler : 1567
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 10.10.2007 10:02:10
evet şahnurcum kayra da başladı 1 aydır evde sinir harbi yaşıyoruz dün de kriz yaşadık ne yapacaz bilmiyorum inanılmaz gerginim...bu argo problemi biz de de var küfür değilse bile aksi aksi ters ters laflar ediyor. sana ne sinir şey kapa çeneni gibi en kötüsü de vurmayı öğrenmiş ben de görüştüm müdürle zamanla öğrenecek yanlış olduğunu ve eski bildiğiniz kayra olacak dedei inşallah amin bu arada ben delirmezsem iyidir o denli kötüyüm  

ERDAL KAYRA 19.09.2003 - 14:11
GİZEM 05.03.1977

pepoo
  • Tüm gönderiler : 3142
  • Bölge: İst/Europe
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 10.10.2007 11:17:31
ARKADAŞLAR BENİMDE 3 YAŞINI 2 AY GEÇEN BİR OĞLUM VAR.HAFTADA 3,YARIM GÜN KREŞE GİDİYOR.GEÇEN SENEDE YİNE HAFTADA 3 GÜN,2 ŞER SAAT OYUN GRUBUNA GİTMİŞTİ.OYUN GRUBUNDA HİÇBİR SORUN YOKTU,HATTA EVE ZOR GELİYORDU.BU SENEDE İLK 2 HAFTA KREŞE SORUNSUZ GİTTİ.KAPIDA ÖĞRETMENİNİ GÖRÜNCE DİREK GİDİP ELİNDEN TUTUP,BANA BİLE BAKMADAN DOĞRUCA SINIFINA GİDİYORDU.AMA ŞU SON 3 GÜNDÜR OKULA GİTMEK İSTEMİYOR.AĞLIYOR,KENDİNİ YERLERE ATIYOR.ÖĞRETMENİ,BEN VE REHBER ÖĞRETMEN UZUN KONUŞMALAR SONUNDA SINIFA SOKABİLİYORUZ.ÇOK CANIM SIKKIN.BİRDE SON 1 HAFTADIR ACAYİP BİR SİNİR VE İNADI VAR.RESMEN BAŞA ÇIKAMAZ OLDUK.AĞLAYA AĞLAYA TÜKENİYOR HEM KENDİ HEMDE BİZ.BAYRAMDAN SONRAYA BİR RANDEVU ALDIM PEDAGOGLA GÖRÜŞÜCEZ İLK DEFA.UMARIM FAYDASI OLUR.ÇÜNKÜ BAZI DAVRANIŞLARI KARŞISINDA ÇOK ÇARESİZ KALIYORUZ,YANLIŞ BİRŞEY YAPMAKTANDA KORKTUĞUMUZ İÇİN BİZEDE BİR YOL GÖSTERİR BELKİ PEAGOG.HEPİMİZE KOLAY GELSİN.

happygırl
  • Tüm gönderiler : 3852
  • Bölge: Türkiye'nin incisi İZMİR'den
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 12.03.2008 10:00:02

<mesaj tarafından düzenlendi happygırl on 13.03.2008 14:19:09>

psikologeda
  • Tüm gönderiler : 84
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 13.06.2008 12:43:50

Okul öncesi dönem çocuğunuzun bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimi açısından yaşamında çok büyük bir yer tuttuğunu biliyor muydunuz?  Bu dönemde çocuğunuzun  kişiliğinin %80 i oluşmaktadır. Bu nedenle anaokulu döneminde ilk sosyalleşme sürecini yaşayan çocuğunuzun bu dönemi sağlıklı geçirmesi çok önemlidir.

Anaokuluna alışma dönemi bazı çocuklar için çok sancılı geçmektedir. Çocuğun ilk güven duyduğu obje annedir, sonrasında baba ve bakımı ile ilgilenen anneanne, dede, hala vb kişilerdir. Alıştığı kişilerden sonra başka insanlara güvenmek, dış dünyaya açılmak çocuk için zor bir süreç olacaktır. Bu sürecin zor geçtiğini en çok gözlemlediğimiz aile yapıları aşırı koruyucu- kollayıcı tutum sergileyen anne  ve babalardır. Bu tip ailelerde çocuk bireyselleşmeyi sağlayamaz çünkü çevresindeki kişiler yoğun endişelerinden dolayı ya da o  henüz küçük diye  buna bir türlü  izin  vermemektedir. Büyüyen her çocuk bireyselleşmek için çaba gösterir, çevresini merak eder, dokunur, yürümek için çaba gösterir ve yürür, yürüyerek ulaşabildiklerinin sayısı artar ve daha çok merakı artar, istediklerini yapmak için sizinle inatlaşır ve kendini ortaya koyar, tüm bunlar çocuk için bir bireyselleşme çabasıdır.

Çocuğun anaokuluna başlama sürecinde sadece çocuk değil annenin de duygusal olarak hazır olması gerekir. Çocuğun ayrılırken duygusal olarak annenin üzüntü ve kaygısını hissetmesi anaokuluna uyum sürecini zorlaştırmaktadır. Çoğunlukla karşılaştığımız durum annelerin çocuklarının ağlamalarına dayanamadıkları noktada onları anaokulundan alma davranışı göstermeleridir. Bu tutum çocuğun gelişimi için oldukça tehlikeli bir durumdur. Bu nedenle annenin duygusal olarak bu kısa süreli ayrılık sürecine hazır olması ya da iki tarafın ayrılık anksiyetesi yaşamaması için kurum psikoloğu ile birlikte hareket edilmesi gerekir.

Anaokulu öncesinde uyum sürecini kolaylaştırmak için  oyun grupları oldukça yararlı olmaktadır. Kısa sürelerle başlayan ayrılıklar zamanla daha uzun sürelere yayılmakta ve çocuğun endişesini azaltmaktadır.

Anne – babanın çocuğun  içinde bulunduğu yaş itibariyle ayrılık kavramına zihinsel olarak hazır olmadığının farkında olması gerekir. “Sadece 1 saat oyna sen ben hemen gelicem ” ya da  “ Eve kadar gidip gelicem “ ifadesini bir yetişkin gibi algılayamaz,    “annem beni bırakıp gitti, bir daha gelmeyecek”  olarak algılar ve yoğun endişe yaşar . Bu nedenle anaokuluna uyum sürecinde ilk günlerde annenin de okulda kalması yararlı olacaktır. Çocuk anneyle aynı sınıfta durma ihtiyacı duyuyorsa o  oyun oynarken anne bir köşede kitap, dergi vs okuyabilir, zamanla uzaklaşma ve güven çalışmalarına devam edilmesi yararlı olacaktır. Annesinin okulda olduğunu hisseden çocuk kendini daha rahat hissederek oyunlara katılacak  ve birlikte olduğu öğretmenine, arkadaşlarına  güven duyacaktır. Anne ve öğretmen birlikte hareket etmeli  ve zamanla anaokulundaki gereksinimlerin karşılanması anneden öğretmene geçmelidir.Öğretmenine güven duyan bir çocuk  zamanla annenin  yokluğundan kaygı duymayacak, okula- arkadaşlarına uyum sağlayarak sağlıklı bir sosyalleşme süreci geçirmiş olacaktır.

Uzun süre okula adapte olamayan ve yoğun kaygılar yaşayan bir çocuğun anaokuluna gitme konusunda zorlanmaması gerekir. Çocuğun duygularının  ve  okulla ilgili düşüncelerinin çok iyi algılanması gerekir. Bu çocuk için travmatik bir olay olabilir ve farklı psikolojik problemler yaşamasına zemin hazırlayabilir. Bu çocuğun henüz okul yaşamına hazır olmadığını gösterir. Böyle bir durumda bir uzmanla hareket edilmesi daha sağlıklı olacaktır.

Anaokulu seçerken bir takım noktalara özellikle dikkat edilmesi gerekir. Anaokulunu seçerken çocuğun fikrinin alınması birincil şarttır. Orayı sevmesi ve kendini orada iyi hissetmesi önemlidir. Anaokulunda verilen eğitimin kaliteli olması , personelin konu ile ilgili olarak iyi yetiştirilmiş olması, hijyen ve güvenliğin sağlanması, kurumda bir psikolog bulunması da dikkat edilmesi gereken noktalardandır. Size düşen görev ise öğretmeni ve diğer anaokulu çalışanları ile iletişimizi sürekli olarak sürdürmeniz ve birlikte hareket etmeniz.

psikolog eda gökduman

Aziza
  • Tüm gönderiler : 7689
  • Bölge: İSTANBUL
Ynt: KREŞE NASIL ALIŞTIRABİLİRİM - 23.07.2008 11:15:54
merhaba kızım 7 aylık olmak üzere ve mecburiyetten dolayı kreşe vermeye karar verdik daha önce bu kadar küçükken kreşe (0-2 yaş gündüzbakımevi) veren biri var mı varsa yaşadıklarını paylaşabilir mi  mecburiyetime gelince kızım 2 ayını doldurunca işe geri döndüm bu arada babannemiz baktı fakat babannemiz biraz yıprandı sorunları var ve kızıma yansıtıyo kızım yabani bir bebek olmaya başladı bütün gün evde perdeler çekili akşam biz çıkarırsak ya da sadece h.sonları dışarı çıkabiliyo bu da gelişimini kötü etkiliyor ben işten ayrılamam ev aldık borcumuz var kreşe de tanıdık bi yere vermeyi düşünüyorum öğlenleri falanda uğrıycam fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim tüm gece ağladım bunu yapmaya hakkım var mı diye ama bi yandan şu an şartlarında kuzumun gerek motor gerek duygusal gelişimi için mutlu olması için sosyal olabilmesi vs.. için buna mecburum  bu arada yakınım olarak bırakabileceğim kimsem yok bakıcıya da ne ben ne eşim güvenemiyoruz

Sayfayı değiştir: < 1234 > | Sayfayı gösteriyor 3 of 4, mesajlar 81 to 120 of 140