Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

memeden kesme

Sayfayı değiştir: 12345678910 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 10, mesajlar 1 to 20 of 184
Yazar Mesaj
salome

• Tüm gönderiler : 70
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
memeden kesme - 01.05.2008 10:18:00 ( #1 )
yakında 1,5 yaşında olacağız..artık yavaş yavaş memeden vazgeçmemiz lazım bu konuda tecrübelerinizi paylaşırmısınız hanımlar en kolay nasıl unututruz memeyi..kızım ve ben:)

**gül**

• Tüm gönderiler : 8766
  • Bölge: ankara/
Ynt: memeden kesme - 01.05.2008 10:21:08 ( #2 )
bende keesmedim hala  22 aylık olcak neredeyse ..
süt bitti dersem inanırmı ki?
bilemiorum napcamı...
nane çayı ile başlıycam bu hafta..sütü azaltıyor...ılgınıda bi şekilde oyalıycas bakalım..
...
**UYUCU**

• Tüm gönderiler : 1656
  • Bölge: Kalbim Ege'de kaldı...
Ynt: memeden kesme - 01.05.2008 11:27:38 ( #3 )
ben emel hanımın sayfaısda okumuştum çokta mantıklı gelmişti
memenin ucunu bantlayıp emebilyorsan em diyerek topu bebeğe atıyormuşsun
ucu yakalyamadığı için ememiyor ve bir süre sonra vazgeçiyormuş
umarım sorunsuz atlatırsınız bu dönemi
sayali_begum

• Tüm gönderiler : 142
Ynt: memeden kesme - 01.05.2008 13:45:16 ( #4 )
gül napacağız bilmiyorum nasıl keseceğiz gerçi geçende begüm gece ona kadar emmedi şişti korktum hemen verdim iki dakikada cuk cuk emdi gitti... nane çayı bendemi içsem
salome

• Tüm gönderiler : 70
Ynt: memeden kesme - 01.05.2008 14:41:58 ( #5 )
ya birini unutsam az emzirsem hemen doluyo şişio ağrı ve ateş yapıo..hadi eceyi ikna etsem ben nolucam:) ilacı falan varmıki bu için süt azaltıcı falan die

sengul1982

• Tüm gönderiler : 505
Ynt: memeden kesme - 01.05.2008 15:53:40 ( #6 )
bende sütüm olsun diye takla atmadıgım kalmıyo ve kızımın emmesi için ne kadar ugrasıyorum
dünya ne kadar değişik
**gül**

Ynt: memeden kesme - 01.05.2008 16:03:33 ( #7 )

Orjinalden alıntı: sayalı_begum

gül napacağız bilmiyorum nasıl keseceğiz gerçi geçende begüm gece ona kadar emmedi şişti korktum hemen verdim iki dakikada cuk cuk emdi gitti... nane çayı bendemi içsem

sayalı bilmiorum ki ne yapsak..ya şişince bende korkuyorum yalan diil walla ay ne zor demi yaaa..nane çayı iç  ben de başlıycam sütü azaltıyormuşş.

bende sütüm olsun diye takla atmadıgım kalmıyo ve kızımın emmesi için ne kadar ugrasıyorum
dünya ne kadar değişik

şengül hanım,bizde bebeğimiz küçükken çok takla attık inan.3,5 aylıktı işe başladığımda sütüm azalcak die günde 6 sefer gittiğim oluyordu evee..sonraları 3 e indi gitme sayım..sonra emmeyecek gibi olduu ben günde 1 lt süt,tahin helvaları filan(ki hiç sefmem bu ikisinide) takvie ederek azcık daha süt verme derdindeydim..6 ay bitsin derken 21 ay bitti hala emiyor şükür ama bu seferde bıraktırmak zor..her işin zorluğu var ..
allah kolaylık versin sanada...emmesede dert etme emmeyen çok çocuk var.ve gayet sağlıklı aklı başında çocukların..ben böle heveslenenlere daha bi üzülüyorum ..allah boll boll süt versin sana ..
...
sengul1982

Ynt: memeden kesme - 01.05.2008 16:09:52 ( #8 )
bizimkide zor hakkaten sütüm azalmasın diye emzirmek istiyorum sürekli
ama küçük bayan uyumadan emmiyor önce uyuyacak ben agzından usulca yalancı emziği alcam tık ses olmucak evde o zaman emiyo 3.5 aylıkken bende başladım işe ve şuan 6 aylık hala anne sütü alıyo sadece ama olmuyo artık
keşke bende emzirsem 1.5 yaşına kadar ne güzel duygudur imreniyorum size

**gül**

Ynt: memeden kesme - 01.05.2008 16:16:41 ( #9 )
kısss 6 aylıkmış daha ne istiyon..
hay allah bende çok küçük emziremion sanıyorum ve çok üsüldüm.
ek gıda almadan 6 ay süper.ben 4.ayından sora mama vermiştim..gerçi iki kutu verdik başka vermedik o bile dert bende..aman yaa wallla çok takma bak bıraktıramıyorus..dengem bozuldu ki daha kesmeye başlamadık aşamadayım..ılgının ağlamasına nasıl dayancaam benim stresim göğüs ağrım vs...
küçükken kolay bırakıyolar etkilenmiyorlar..şimdi kestiğimizde onlarında psikolojisi bozulcak..ki ılgın memişim beniiim die sefio düşün..hadiii çok etkilenirsee..faydasından çok zararını görürüm sütün allah korusun..bölede iç karartmayım sizinde ama bis bölee karamsarız bu ara..

sen artık ek gıda ver akşamdan akşama emzir bak nasıl sütün artacak..ve almaya devam eder inan..ama emzikk varmış yaf..emzik oyalıyor onları...bisimki hiç almadı..aldıramadık bi türlü..

inşallah istediğin zamana kadar emzirirsin..ama senide böle sütten kesmek başlıklarında görürsem şaşırmam hahahah..nasıl kesmiştin gül die sorarsın banada.
...
ayseugur

• Tüm gönderiler : 1141
  • Bölge: ankara-izmirrr
Ynt: memeden kesme - 01.05.2008 16:24:48 ( #10 )
benden 14 yas kucuk bı kardesım var. annemden hatırlıorum meme ucuna salca surerdı komık belkı ama ıse yaradı kardesım cok duskun oldugu halde cabuk bırakmıstı.. bakalım bız napcaz. bende sutum olsun dıye takal atanlardanım suan:)

jandan

• Tüm gönderiler : 11167
  • Bölge: A N K A R A
Ynt: memeden kesme - 01.05.2008 18:29:55 ( #11 )
çok garip ama memeye bukadar düşkünler diye kıskandım sizinkileri..bizimki ilk 4 ay çıldırmış gibi sürekli emdi severek..sonra bi bıraktı bi daha tutmadı uyanıkken zaten işe başladım sürekli sağarak verdim 5.5 ay sadece anne sütü aldı 8 aylık olana kadar gündüzleride sağdım şimdi yoruldum artık sadece geceleri emiyo artık..uyanıkken şöle saldırsa bana istiyom ama nerdeeeeee töbe istemiyo bu şekilde götürebildiğim yere kadar götürcem..
nse konunun dışında oldu ama napim tutamadım kendimi..

bende okumuştum emel hanımın sayfasında bant yapıştırmak mantıklı  olabilir..
1C

• Tüm gönderiler : 1788
Ynt: memeden kesme - 01.05.2008 22:36:40 ( #12 )
Ben de artık sütüm çok azalmıştır bu çocuk sırf zevkine beni kullanıyo diyodum ama bugün burnu tıkalı olduğu için akşama kadar çok az meme emdi ve ben balon gibi oldum, ağrısı da çok kötüymüş ya çatlayacak gibi. Ben sanırım 1 sene daha emziririm bu gidişle ama ne olur ne olmaz yine de burayı takip edeyim

Evett kısaca özetleyelim...

1- Nane çayı
2- Bant
3- Salça

yok mu arttıran

elya

• Tüm gönderiler : -7469
Ynt: memeden kesme - 01.05.2008 23:31:19 ( #13 )
ben bol bol nane cayi ictim ve gögsüme salca veya kara kalem sürmedim.
atanin memeyi birakirken..kaka birsey olmus diye hatirlamasini istemedim.
ben sadece tuz sürdüm..ve bidaha almadi...salca li gögüs kanli gibi olur...
bant yine yara..hepsi aciyi hatirlatan seyler..tuz cok masum :) nerdeyse görünmüyor
ve gercekten tadi bozuldugunu saniyor. onuda nasil kesf ettim..yazin tatilde denizde kum
olmus meme uclarim ..girmis bi sekil mayonun icine...bende emzirmek istedim...
altinda meme ucun biraz kum kalmis
hemen atti memeyi..sildim sonra tekrar aldi..aklimda o kaldi..dedim tuz sürcem ve almicak
ve gercektende almadi..:)
nilll

• Tüm gönderiler : 1815
Ynt: memeden kesme - 01.05.2008 23:49:29 ( #14 )
Derya cım eline sağlık sayfa iyi oldu, ben de dertlerimi paylaşayım hemen.

Ben kesmeyi planlıyordum aslında yaz başında ama dr umuz yazsonuna ikna etti beni. 
Yukarıda okuduğum meme ağrıları zaman zaman biz de de başgösteriyor. Bazen hiç oralı olmuyor, bazen günde 3-4 kere emiyor. Emmeyince memeler sepsert.
Güllll, Sayalııı,
nane çayını deneyince yorumlarınızı yazın lütfen, ben de fikir almış olayım, belki biliyorsunuzdur ben mastit geçirdim Yağız 2 aylıkken, memeleri sütlü tutmak benim için pek iyi değil.

Elif cim tuz süper fikirmiş, keserken zorlanırsak deniycem mutlaka.
Hatta tatilde denize girip çıktıktan sonra emzireyim, doğal mis gibi deniz tuzu almış olur...
eylüldeizmir

• Tüm gönderiler : 1272
Ynt: memeden kesme - 02.05.2008 01:20:32 ( #15 )
Nil nane cayi ve adayayi icebilirsin sütü azaltmasi icin.. Dogum sonrasi hastaneden cikarken bana bu iki caydan uzak durmami söylemislerdi..  Bir de sisen gögüsler icin lahana yapragini tavsiye ettiler, sütyen gibi kapatacaksiniz, atesini aliyormus.. Denemedim ama ebemiz, dokorumuz önermislerdi..

Biz 23 ayi tamamladik cok sükür.. Söyle 1 ay daha tek ögün devam edecegiz insallah.. Özellikle gecen hafta nezle oldugunda cok faydasini gördüm.. 1 aydir gece artik uyanmiyor, gündüz de uyumadan evvel emzirir sonra yatagina koyardim.. Sasirtmaya basladim sonra, bir emzirdim bir emzirmedim.. Bazen babasi uyuttu, gündüz meme isteyince süt verdim hemen... Bizde tek sorun sabah 6,5 ta uyanir ve emmek ister.. Bunun yerine de süt vermeyi deneyecegim.. Varsin zorluk olsun, memeyi kestigimiz anda o günlere tekrar dönüs yok.... Sagda solda tutturma, yemek bozuklugu vs sorun yasamadim cok sükür.. Programli sekilde emme ögünlerini azalttim, yemek yemeden emzirmedim falan... Aaaa cok büyümüs artik kes diyenlere de gülüp geciyorum ve faydalarini anlatiyorum.. Anne sütünün nesi zararli olabilir ki zaten..

Ahhh simdiden yüregim aciyor, Allah herkese bu mucizevi besinle bebegini doyurmayi nasip etsin.......
ELIF & ARDA EGE

**gül**

Ynt: memeden kesme - 02.05.2008 09:29:34 ( #16 )

Orjinalden alıntı: eylüldeizmir

Nil nane cayi ve adayayi icebilirsin sütü azaltmasi icin.. Dogum sonrasi hastaneden cikarken bana bu iki caydan uzak durmami söylemislerdi..  Bir de sisen gögüsler icin lahana yapragini tavsiye ettiler, sütyen gibi kapatacaksiniz, atesini aliyormus.. Denemedim ama ebemiz, dokorumuz önermislerdi..

Biz 23 ayi tamamladik cok sükür.. Söyle 1 ay daha tek ögün devam edecegiz insallah.. Özellikle gecen hafta nezle oldugunda cok faydasini gördüm.. 1 aydir gece artik uyanmiyor, gündüz de uyumadan evvel emzirir sonra yatagina koyardim.. Sasirtmaya basladim sonra, bir emzirdim bir emzirmedim.. Bazen babasi uyuttu, gündüz meme isteyince süt verdim hemen... Bizde tek sorun sabah 6,5 ta uyanir ve emmek ister.. Bunun yerine de süt vermeyi deneyecegim.. Varsin zorluk olsun, memeyi kestigimiz anda o günlere tekrar dönüs yok.... Sagda solda tutturma, yemek bozuklugu vs sorun yasamadim cok sükür.. Programli sekilde emme ögünlerini azalttim, yemek yemeden emzirmedim falan... Aaaa cok büyümüs artik kes diyenlere de gülüp geciyorum ve faydalarini anlatiyorum.. Anne sütünün nesi zararli olabilir ki zaten..

Ahhh simdiden yüregim aciyor, Allah herkese bu mucizevi besinle bebegini doyurmayi nasip etsin.......

elif çok güsel yazmışsın..bende artık büyümüş kes diyenlere şaşırıyorum..cevap vermiorum zatende.
ama sen düzenli programlı emzirmişsin..ılgın denizin ortasında yüzenken bilee memişşşş die ağlayarak emdiğini bilirim..yol ortasında heryerde kısacasıı o yüzdeen zor oluyor artık..22 ayını bitircek neredeyse ve geceleri 1 haftadır sürekli emiyor..bende bişe sürmeden sadece nane çayı içseem ve kendiliğinden azalsaa..hem benim kafam rahat olur eziklik hissetmem (çalışan anne için emzirmek bir nimet)..hemde ılgın için mantıklı bi açıklama olur sütün bittiğini kendi kavramış olur..

nil canım nane çayı işe yararsa emin ol söyleyeceğim.

elya elifiiim tuz ii fikir..bant yara acıtasyonumu yapar doru beee ben zaten çayı içip azaltmayı deniycem..hoof çok zor bakalım..eğer olmazsa tuzu denerim..ılgında piss sefmez çok titizdir kendisi ama ..bi keresinde krem olmuş göğsüm ayy eğğ olmuş dedim..yüzünü buruşturarak eğğğ dedi sora gitti peçeteyi lıp geldi sildi soraa su döktü yıkadı yaniii sora emdiii..ve biss şoke olmuştuk..bunu yaptığında 11 yaşındaydı daha....

birce dolgun göğüslerde ağrı fecii oluyo bele vuruyo hemen..bu durumda lahana yaprağı cidden işe yarıyormuş ben çok kişiden duydum.
...
sayali_begum

Ynt: memeden kesme - 02.05.2008 10:03:28 ( #17 )
Şengül umarım bebeğini istediğin kadar emzirirsin.. Çünkü ben sezeryanda sütüm iki gün gelmeyince çok üzülmüştüm kızımı emziremeyecem diye.. Şükür 22 ayı bitecek emiyor hala...

Nill, doktordaşım umarım faydasını görürüz.. Çünkü Begüm beni görür görmez emiyor. Gece uyurken emiyor. Sabah altıbuçukta uyanıyor emiyor.. Gece uyanmalarımızı bitti.. İşin açıkcası emmeden nasıl uyutacağım onuda merak ediyorum..

Gül, Begümde geçen yaz tatilinde plajda habire emdi durdu.. Bu sene tatil öncesi bıraktırsam diye düşünüyorum.. Ablam geçen sene kızını kesti.. Geçende konuşuyoruz.. ABla nasıl keseceğim diye,, Konuş dedi. Anlatıyorum sürekli artık büyüdüğünü normal insanlar gibi yemek yediğini emmemesi gerektiğini.. ilk zamanlar inanılmaz itiraz etti.. Ama artıkk kafasına yatıyor sanıyorum.. Çünkü kızım doğumgününden önce artık meme işini bitirelim deyince taaam taam diyor.. Bence gül sende ılgınla konuş.. meme emerken bir arkadaşım çok faydasını gördü.. onunla sürekli konuştu.. Çocuk iki yaşına bir ay kala kendi bıraktı memeyi..

Elya,, aslında tespitlerin çok doğru.. İki yıl çok severek emdiği bir şeyden acı bir şekilde ayrılması belki psikolojisini bozar kuzunun.. Çünkü bir kere annemin eline salça bulaşmıştı begümün inanılmaz midesi bulandı..

Bu konuda hepinize başarılar diliyorum

**gül**

Ynt: memeden kesme - 02.05.2008 10:39:42 ( #18 )
sayalı nille doktordaşmısınız???nası yane?hangi doktora gidiosunuz?süleyman beyden dolayımı yoksaa?

sayalı bende konuşuyorum ılgın daha lafım bitmeden olmass die kafa sallayıp kendini atıyo ağlıoo..ama bitecek diorum..ıııııhhh bitmes dio..menim memişim dio..sora üstüne yatıyoo ayyy caniii (canım) dior..ben naısl bıraktırcam...soraa kendi işi bitince tamam bitti dio kapatıyo..
ılgın zor bir vakka..yoksa bende konuşarak hallletmeyi çok istiyorum..
sanırım süt emmesede eli sürekli orda olur .
...
sayali_begum

Ynt: memeden kesme - 02.05.2008 10:47:38 ( #19 )
evet canım süleyman beyden dolayı doktordaşız..

aynen gül begümde.. artık meme diyor kendi açıyor emiyor.. yani bana çok söz hakkı tanımıyor... ama ilk zamanlar oda hayır anlamında başını kaldırıyordu.. birde mesela bir defa bant olayını ben denedim bantladım.. dönüp babasına çağatay vermiyo diye şikayet etmeye başladı.. sonra dayanamadım açtım emdi.. neyse ben 9 temmuza kadar süre verdim kızıma kendi bırakmassa ben bıraktıracağım
sengul1982

Ynt: memeden kesme - 02.05.2008 10:49:45 ( #20 )
SÜPER GÜLLLLLLLLL
KIIZIN ÇOK SÜPER BAYILDIM YAZMANA MENİM MEMİŞİM SÜPER YAAA
YERİM ONLARI BENNNNNN ONLARSIZ BİR HAYAT DÜŞÜNEMİYORUM

Sayfayı değiştir: 12345678910 > | Sayfayı gösteriyor 1 of 10, mesajlar 1 to 20 of 184

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 38 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat