Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

polikistikover ile ilgili

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 10 of 98, mesajlar 181 to 200 of 1943
Yazar Mesaj
sıla26

• Tüm gönderiler : 341
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 12:34:29 ( #181 )
ARKADAŞLAR BEN AKTARA GİTTİM.VİTEX DİYE BİR MACUN VERDİ.VİTEX E BAKTIM HAYITMIŞ MEĞER.BEN BU AY ONU DENEYECEĞİM.İNŞALLAH FAYDASINI GÖRÜRÜM.BUNU KULLANAN OLDUMU ARANIZDA.FAYDALARINI ŞAĞIYA KOPYALIYORUM.

Menapozdan kansere...
- Doğal olarak yaşanan menopozun dışında ameliyat, radyasyon veya uyuşturucu kullanımının neden olduğu erken menopoz tedavisinde de kullanılır.Vücuttaki pro-jesteron üretiminin azalmasıyla ortaya çıkan rahatsızlıkları bu hormonun üretimini çoğaltarak yok eder. Menopozda görülen ter basmalarına, başdönmesine, döl yolu kuruluğuna, sinir bozukluklarına, isteriye, kabızlığa, hazımsızlığa, osteoporosis'e (kemik içlerinin koflaşarak zayıflamasına neden olan bir hastalık) iyi gelir. Rahmin ameliyatla alınmasından sonra vücudun dengelenmesine yardımcı olur.

-Adet öncesi görülen, adetin başlamasıyla kesilen, alınganlık, kızgınlık, duygusal çöküntü, göğüslerde şişme ve hassasiyet, tatlı yiyeceklere aşırı istek, kabızlık veya ishal, karın şişmesi, başağrısı gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.

-Düzensiz adette, özellikle endometriosis (rahim içindeki salgıfi zarın bulunmaması gereken yerlerde bulunması) ve olağandışı rahim oluşumlarının bulunduğu durumlarda.
-Rahim kistlerinde; yumuşak adele dokusunda oluşan lifsi kistlerin tedavisinde.
-Bazı rahim iltihaplarında
-Projesteron ağırlıklı doğum kontrol haplarının kullanımı sonrasında adet döngüsünün düzenlenmesinde.
-Emziren annelerde süt üretimini arttırmada kullanılır. Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre hamilelikte kullanılmasının bir sakıncası yoktur ancak 3. aydan sonra kullanımı sütün erken gelmesine neden olabilir. Sütü fazlalaştırmak için kullanılıcaksa doğum ertesi hemen hayıta başlanılır.

-Buluğ çağındaki gençlerde veya yetişkin erkeklerde görülen aknenin tedavisinde, iki-üç aylık bir kullanım sonucunda başarılı sonuçlar elde edilmiştir.
-Adet döneminde dizde oluşan ödemlerde.
-Buluğ çağında, emzirme dönemi ya da menopozda ortaya çıkan çene kemiği hastalığında.
Düzenli hayıt kullanımı östrojeni düşürür ve böylece üreme organlarındaki dokuları kanserden korur. Projesteronu arttırarak kemikleri ve rahim duvarlarını güçlendirir.
sıla26

Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 12:43:06 ( #182 )
DAHA DEVAMI VARMIŞ

Hayıt sentetik hormon tedavisine alternatif bir tedavidir.
-Hayıt, hormon dengesizliğini doğrudan hipofiz bezine etki ederek düzenler. Böylece sorunu kaynağından çözümler.
-Hayıtın kendisi bir hormon olmadığından etkisi dolaylıdır. Bu nedenle yumuşak ve yavaş bir tedavi sağlar.
-Hayıtın yan etkisi %2 gibi düşük bir orandadır. Ciltte karıncalanma dışında bir yan etkisine rastlanmamıştır. Hayıt kullanımı bırakıldığında karıncalanmanın da geçtiği gözlenmiştir.
-Hayıt, adet döngüsünün her döneminde kullanılabilinir. (Döngünün yalnızca ikinci döneminde kullanıl-masi gerektiğini söyleyenler de vardır).**
-Sentetik hormon tedavisinde emziren annelerin tedaviyi kesmeleri gerekirken, süt üretimini arttırdığından hayıt tedavisine devam edebilirler.
-Uzun süreli sentetik hormon tedavisi gerektiren bazı hastalıklara bir yıllık hayıt tedavisi yeterli gelebilir.
-Hayıtın arkasında 2000 yıllık bir deneyim ve kullanım varken, sentetik hormon tedavisinin 60 yıllık bir tarihi vardır.
-Hormon tedavisinin maliyeti hayıta göre çok yüksektir

Gamzesss

• Tüm gönderiler : 145
  • Bölge: Bodrum
Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 13:46:08 ( #183 )
Arkadaşlar lütfen cehaletimi mazur görün size bişey sorucam benimde adet düzensizliğim var yani 2 ayda bir bazen 45 günde hiç belli olmuyor  doktora gittim vajinal muayene ve hormon testimi yaptırdım bana sadece yumurtlamanda hafif bi problem var biraz tembellik var demişti şimdi öğrenmek istediğim bendede pko olsaydı doktor bunu vajinal muayeneyle anlarmıydı yoksa başka bi kontrol yöntemimi var çünkü ben doktora adet düzensizliği için gitmiştim heralde pko olabileceğimi düşünerek muayene etmiştir dimi?
sıla26

Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 14:15:36 ( #184 )
CANIM BUNU VAJİNAL ULTRASONDA GÖREBİLİR.GENELDE İNCİ GİBİ DİZİLMİŞ KÜÇÜK KİSTÇİKLER OLUR.BUNDAN ANLAŞILIR BİRDE HORMON TESTİ YAPTIRDIYSAN ONDANDA BELLİ OLUR.BEN PKO OLDUĞUMU KENDİM NETTEN ARAŞTIRARAK ÖĞRENDİM.BENDE BÜTÜN BELİRTİLER VAR ÇÜNKÜ.ADET DÜZENSİZLİĞİ,FAZLA KİLOLAR, TÜYLENME,HORMONAL BOZUKLUK.BUNLARDAN ANLADIM.DR UN TEŞHİSE YAZDIĞI DA BUYDU.
Gamzesss

Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 14:49:38 ( #185 )
çok saol sılacım çok teşekkür ederim ben son 6 aydır düzenli oluyordum en fazla 2 gün geçiyordu bugün 7. gün sabah test yaptım ama malesef tek çizgi
Caroline

• Tüm gönderiler : 96
  • Bölge: İstanbul
Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 15:04:47 ( #186 )
Arkadaşlar

Bugün Duphaston biteli 5. gün ben de hala birşey yok
Normalde 3 -4 gün içinde oluyormuş sanırım ben ilk defa kullandım
Normal mi bu sizce?
Doktor ilaç bitince 1 hafta bekle regl olmazsan hemen şeker hapını kes ve ara demişti....
Çok karıştım....... Ne hissedeceğimi şaşırdım

leylagul

• Tüm gönderiler : 47
Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 15:18:54 ( #187 )
Merhaba bayanlar,

Ben bir iki haftadır forumu dikkatle takip ediyorum. Benim de PKO Sendromum var. Sayenizde epey bilgi edindim. Ben de anne olmak isteyenlerdenim, ve bunun çok da kolay olmadığını 4 ay önce fark ettim. Hamile kalabilmek hakikaten MUCİZEVİ bir olay. Bu arada tabi edindiğimiz tecrübeleri, aktaracağımız paylaşımları ve diğer tıbbi sitelerden aldığımız bilgileri harmanlayıp bunları mutlaka doktorumuza da danışarak bilgi edinmek sağlıklı olacaktır.

Sıla, bu arada hayıt tohumuna ben de başladım. (tarifini de veririm birazdan). Bu sayede regl olduğuma inanıyorum. İlacın yanında bitki desteğinin önemli olduğunu düşünüyorum.

Umarım hepimiz en yakın sürede yavrularız:)
leylagul

Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 15:21:29 ( #188 )
Tekrar merhaba,

Evet fark ettim Azize. Benim PKO belirtileri lise sondayken hafiften belirmeye başlamıştı. Ancak sürekli muayenelere gittiğim halde henüz hiç bir doktor teşhis koymamıştı. Belki de hormonların henüz zıvanadan çıkmamıştı. Diane 35 (herkesin çok yakından tanıdığı ) hapını kullandım o dönemler. Sonra kendim bıraktım (migrenimi tetiklediği için). Doktor sende önemsiz, küçük bir kist var demişti. Büyük olsa alınmalıymış. Adet dönemlerinde her kadında kist oluşur ve kanama ile birlikte vücuttan dışarı atılır (su kesecikleri gibi). Sonra doktor bana başka bir hap verdi. 5 günden fazla kullanılmaması gereken hapı A... ben 55 gün non-stop kullandım (doktor tavsiyesi ile). Vücut kafayı yiyince kendim bıraktım. Ve adet oldum. Kanamam tam 4 AY sürdü. Inanılmaz bir şeydi. 40 Kiloya düştüm. O doktora da bir daha uğramadım, değiştirdim. Yeni doktor ise sen daha 20 yaşındasın, bu ilacı sana nasıl 5 günden fazla kullanmana izin vermiş dedi. Neyse tabi her doktor da farklı konuştuğu için ben tedaviyi de herşeyi de bıraktım. Sonraları bir düzenli bir düzensiz olmak üzere bir kaç yıl geçti.
24 yaşında ise evlendim. 2 yıla yakındır evliyim.Evlendiğim günden beri de hiç doğum kontrol hapı kullanmadım. Şimdi de bebek istiyoruz. Adetlerim evlendiğim günden beri düzenliydi. 2006 Aralık ayında yine bozuldu. 2.5 ay regl olmayınca doktora gittim ve testler sonucunda PKO olduğum kesinleşti. Adetini düzene sokmadan hamile kalman çok zordur dedi.
Ve şimdi de Gluckophage kullanıyorum. 47 kilo olduğum için hapın beni zayıflatma riski var.. Reglim 13 gün gecikince ilacın fayda etmediğini düşünüyordum, ancak dün oldum ve rahatladım:) Sanki hamile kalmış gibi de sevindim:)Bu ilaç fayda etmezse ovülasyon hapına başlayacak doktorum, sonra da iğne...

Bu forumda PKOlu olup da hamile kalan mutlaka vardır. Ancak ne kadar sürede ve hangi aşamalardan geçtiniz? PKOlular bana yanıt verebilirlerse çok sevinirim.

Herkese acil şifalar diliyorum.
leylagul

Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 15:29:07 ( #189 )
Merhaba Gamze,

Her doktor PKO vardır diye muayene etmez. Sende belki bazı bulgulara rastlayamadığı için yumurtalarının tembel olduğunu söylemiştir. Ama belki doktorun dediği de dogru olabilir. Örneğin bende PKOS var; bu sendromu taşıyanların çoğunluğu kilolu olurken, ben 47 kiloyum. Doktor beni de başta hafife almıştı, ama hormon testlerim beni yanıltmadı. LH uçmuş tavan yapmış. Üstelik 2,5 aydır regl olmuyordum:( Ama glikofaj ile 13 gün gecikmeli de olsa oldum.
Bence doktorunla herşeyi açıkça konuşmalısın. Eğer böyle bir sendromdan şüpheleiyorsan bunu doktorunla paylaşmalısın derim. Bakalım o ne yorum yapacak..
Acişl şifalar dilerim sana..
yağmurnazım

• Tüm gönderiler : 1456
Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 15:31:31 ( #190 )
LEYLACIM BENDEDE PKO VARDI HATTA YUMURTALIKLARIMI KÜÇÜK KÜÇÜK KİSTLER KAPLAMIŞTI SON 1 YILDIR ADET DÜZENSİZLİĞİM VARDI HAZİRAN AYINDAN İTİBAREN BEBEK İSTİYORDUK BU RADA DÜZENSİZLİĞİM İÇİN DOKTORA GİTİM VE BU KİSTLER BİTMEDEN ADET DÜZENE GİRMEDEN HAMİLE KALMAN ÇOK ZOR DEDİ VE 3 AY BOYUINCA DİANE35 KULLANDIM SONRA YUMURTALIK GÜÇLENDİRİCİ O AYDA OLMADI SONRA TEKRAR YUMURTALIK GÜÇLENDİRİCİ VE ÇATLATICI İĞNE MALESEF YİNE OLMADI SONRAKİ AY YİEN HAP VE İĞNE SONUNDA HAMİLE KALDIM TOPLAM TEDAVİ SÜREM 6 AYDI
leylagul

Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 15:36:47 ( #191 )
Merhaba Sıla,

Ben iş yerinde günlük 3 bardak bitki çayı içiyorum. İçerisinde;
  • Hayıt tohumu
  • Adaçayı
  • Yeşilçay
  • Tarçın
  • Karanfil
  • Papatya

bulunmaktadır. Bu çayı 1 haftadır içiyordum. Aktara tekrar gittim ve regl düzenleyici ne var diye sordum. Farklı bir karışım verdi. Civanperçemi. Bu da çok faydalı bizim gibi hastalara. Bu karışımın içinde sanırım arslanpençesi falan da var. Şifalı bitkiler kitabı aldım (Maria Treben-Kadın Hastalıkları ve Maria Treben-Tanrının Eczanesinden Sağlık) aynıları bu kitaplarda da tavsiye ediliyor.

Tek dikkat edilmesi gereken olay hamilelikte dikkat etmek ve bazı bitkileri bilinçsizce kullanmamak. Bu da düşüğe sebebp olabilirmiş.
Mesela Arslanpençesi de hamileliğin 3. ayından sonra kullanılırsa, düşük riskini azaltıyormuş.

Gamzesss

Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 15:36:58 ( #192 )
Ben zaten doktorumun beni pek önemsemediğini sanki benim bişeyim yok onu boşu boşuna oyalıyormuşum gibbi hissettirdi bana bende doktorumu değiştirdim önceden özel hastaneye gitmiştim sonrada başka doktorun özel muayenehanesine gittim oda aynı şeyleri söyledi fakat o rahim filmi çektirmem gerektiğini ona göre tedavi olmam gerektiğini söyledi şimdi regl olmayı bekliyorum bu ay gidip çektiricem filmi artık napayım bişey var mutlaka 7 gün geçti hala regl olmadım bişeyim var ama ne?
sıla26

Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 15:39:10 ( #193 )
LEYLAGÜL HOŞGELDİN ARAMIZA CANIM.BENDE BEKARKEN HEP DOĞUM KONTROL HAPLARIYLA TEDAVİ OLDUM. BAZEN ARA VERDİM.NE ZAMAN ADETİM GECİKTİ DR A BAŞVURDUM.İLAÇSIZ OLAMIYORUM TABİ OLSMDA 3-A AYDA 2 AYDA ÇOK DÜZENSİZDİ.EVLENDİKTEN SONRA 1-2 AY YİNE D.KONTROL İLACI KULLANDIM.PKO OLDUĞUMU ÖĞRNİNCE HEMEN BIRAKTIM.GEÇEN YIL MART AYIYDI.OGÜN BUGÜNDÜR HAMİLE KALAMADIM.HALA YUMURTLAMA UYARICI KLOMENLE TEDAVİ GÖRÜYORUM.AMA ONADA CEVAP VERMEDİM MAALESEF.BU AY 4. VE SON KEZ KULLANIP BIRAKCAM.DR. İĞNE ÖNERDİ.BEN İLAÇTAN SONRA BİRAZ ARA VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.KISMET CANIM. İNŞALLAH RABBİM FAZLA ARATMADAN VERİR BEBEKLARİMİZİ
HAYITI NASIL KULLANDIĞINI ADETİN KAÇINCI GÜNÜMÜ BAŞLIYOSUN YOKSA SÜREKLİMİ KULLANIYOSUN YAZARSAN ÇOK SEVİNİRİM CANIM.
leylagul

Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 15:43:30 ( #194 )
Merhaba Arzu,

Ben doktorum ahamile kalmak istiyorum deyip, Diane 35i reddettim. Tamam o halde sana Glikofaj verelim dedi. Haplarım bu ay bitecek.Fayda etmezse Kolmen tarzı birşeylere başvuracak. Ancak bende kilo olmadığı için rejimden yırttım. Yoksa Pkolu olup kilo vermek kolay değil. Tüylenme yüzümde olmasa da vücudumun belli yerlerinde var. Ve depresyon arttıkça onlar da artıyor. Gördükçe daha da sıkılıp, tüylerin güçlenmesine izin veriyorum. Hakikaten strese ne kadar çok yüz verirsen seni o kadar mahvedebiliyor.
Yarın adetin 3.günü yapılan hormon testi için 2.kez kan tahliliyaptıracağım ve Cumartesi günü de doktoruma gideceğim. Hormonlarımı merak ediyorum. Bakalım nasıl çıkacak. Kafasına göre gidiyor.Anlam veremiyorum..
Neyse artık onların vücuduma hükmetmesine izin vermeyeceğim. Canım ne isterse yapıyorum. Kimseyi de takmıyorum:) Yoksa bu sendromu atlatıp anne olmak gecikecek:)
sıla26

Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 15:45:12 ( #195 )
LEYLAGÜL BANADA AKTAR HAYIT MACUNU BİRDE AYRICA CİVANPERÇEMİ KARIŞIMLI KARIŞIK ÖĞÜTÜLMÜŞ ÇAY VERDİ.İKİSİNİ BİRLİKTE KULLANMAMI SÖYLEDİ.BEN ADETİMİ BEKLİYORUM ŞİMDİ.BİRİNCİ GÜNÜ BAŞLAYIP 1 AY İÇMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.BİZ SEBEPLERE YAPIŞALIM Kİ RABBİM ŞİFASINI VERSİN. ŞİFANIN NERDEN GELECEĞİNİ ALLAH BİLİR.
leylagul

Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 15:56:11 ( #196 )
Merhaba Sıla,

Hayıt tohumunu günde 3 fincan içiyorum.
Araştırdıktan sonra başladım içmeye. Herhangi bir zaman diliminde başlamadım.İçmeye başladıktan 3 gün sonra yumurtalarımda gurultular hissettim. İşyerinde çay yüzünden ayakta uyukluyorum. Adet olmam gerekiyordu çünkü. Düzene girerse hamile kalmak kolaylaşacak çünkü.(doğru bitkilerle yumurtlama desteklenebilir, güçlendirilir).
Sen çayı, kahveyi içiyorsan bırak. Ben Ocak 1de sigarayı da bıraktım. Ama maalesef saat 17.00 gibi günde bir tane içiyorum. Kahve içmiyorum, belki haftada 1 bardak. Canım çay kahve çektiğinde bitkisel içiyorum. Burada önemli olan vücudu rahatlatmak. Çünkü bizim vücutlar bu sendromu düşünmekten zaten gergin ve kasılmakta. Tedavi olmanın ilk şartı zihni ve bedeni uyuşturmak: Bazısı dua eder, meditasyon yapar, Kuran okur,yoga yapar, tatlı yer, veya bitki ile beyni boşaltır. Çünkü hormonlarımıza hükmeden Hipofiz bezi, BEYİNde bulunmaktadır.

TAbi ilaçlarımızı düzenli almayı da unutmayalım ve erken yatalım!!

Beynimizi rahat tutalım, Hormonlarımız denegeye girsin, Düzenli adet  olup, Sağlıklı yumurtlayıp, Hamile kalalım:):) İNŞALLAH...Allah'tan ümit kesilmez!!!
ay_gun

• Tüm gönderiler : 4714
  • Bölge: İZMİR
Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 16:04:55 ( #197 )
arkadaşlar bendede pkos vardı. ama doğum kontrol hapı kullandıktan sonra ortaya çıktı. 8 ay doğum kontrol hapı kullanıp bıraktım. bütün hormonlarım bozuldu. pkos ortaya çıktı, prolaktinim yükseldi. neyseki 8. ayda hamile kaldım. polikistik overi olanlara tavsiyem stres yapmayın. çünkü ben hormonlarımın bozulduğunu duyduktan sonra sürekli sorun yaptım çocuğum olmayacak diye. doktorum 7. ayda doğum kontrol hapı verdi. bunu kullan mensin gelsin 2-3 ay sonrada yumurtlama tedavisi yapalım dedi. bende 2 ay boyunca hiç düşünmedim. nasıl olsa yumurtlama tedavisi yapılacak dedim. kontrol hapı bitti adetim gelmedi. bir hafta daha bekledim. ultrasonda hamile olduğumu öğrendim. Allah bağışlasın çok tatlı bir oğlum var şimdi.
ben bitkisel olarak bunları kullandım
karanfil çiğneyin
hergün iki defa adaçayı,hayıttohumu, iki tane karanfil, kabuk tarçını kaynatın ocaktan alınca içine dövülmüş hayıt tohumu ve papatya ekleyin 5 dakika sonra  için.
akşam yemeklerinize safran atıp yiyin.
Allah hepinize sağlıklı bebekler versin
ama lütfen stres yapmayım
<mesaj tarafından düzenlendi ay_gun on 06.03.2007 16:06:13>

sıla26

Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 16:14:19 ( #198 )
AYGÜN CANIM SENDE NASILDI PKOS İLERİ DERECEMİ YANİ MESELA ADETİN KENDİLİĞİNDEN KAÇ GÜNDE OLURDU?FAZLA KİLON  TÜYLENMEN VARMIYDI?
BENDE HEPSİ MEVCUT MAALESEF.DOĞUM KNTRL HAPI BENDE ÇOK KULLANDIM BEKARKEN.
OĞLUNU ALLAH SANA BAĞIŞLASIN.GERÇEKTEN BİZE UMUT OLUYOSUNUZ.YAZDIĞIN İÇİN SAĞOL.
sıla26

Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 16:21:05 ( #199 )
LEYLAGÜL SENDE SAĞOL CANIM.BEN HAYITLA CİVANPERÇEMİNİ DENEYECEĞİM BU AY.ALLAH HEPİMİZE ACİL ŞİFALAR VERSİN SONRADA BEBİŞLERİMİZİ
two pink line

• Tüm gönderiler : 1439
Ynt: polikistikover ile ilgili - 06.03.2007 16:31:48 ( #200 )
ay-gun Allah bağışlasın oğlun gerçekten çok tatlı maşallah... Desteğin için sağol ayrıca... Söylediğin karışımla hamile kalan bir arkadaşım var forumda,, aslında ben de bu kaışımı bir ay ilacın yanında denedim ve hamile kaldım, tesadüf mü yoksa faydası oldumu bilmiyorum... Maalesef düşükle sonuçlandı hamileliğim ama en azından hamile kalabildiğimi gördüm...

Allahım bizim de şifamızı verir inşallah...

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA
Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 10 of 98, mesajlar 181 to 200 of 1943

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 186 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat