Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

polikistikover ile ilgili

Sayfayı değiştir: << < ..11121314151617181920.. > >> | Sayfayı gösteriyor 19 of 98, mesajlar 361 to 380 of 1943
Yazar Mesaj
brlgvn

• Tüm gönderiler : 60
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: polikistikover ile ilgili - 22.03.2007 21:30:24 ( #361 )
Çok teşekkürler neslee. Ben de tekrar doktorumla konuşup kafamdaki sorulara yanıt arıyacağım. Ama stress olayını nasıl çözücem bilemiyorum. İnnaılmaz stresliyim. Ayrıca kiloda almaya başladım. Zaten ufak tefek birşeyim birde kilo alınca iyicene top gibi olucam :( Bu da beni çok üzüyor. Ama bebişimin olması içinde yanıp tutuşuyorum. Eşim saolsun moralimi yüksek tutmak için inanılmaz çabalıyor. Ama herşey insanın kendisinde bitiyor değil mi :) Tavsiyelerin  için çok teşekkürler. Sevgiler
irmakyagmur

• Tüm gönderiler : 8319
  • Bölge: İSTANBUL
Ynt: polikistikover ile ilgili - 23.03.2007 01:23:59 ( #362 )
Canım arkadaşlarım, kusura bakmayın tek tek cevap yazamıyorum benim için mesaj yazanlara; ben hala regl olmadım. 20'sinde olmam gereken regl bugün (23'ü) itibariyle hala aranmakta. Teşekkür ederim desteğiniz ve önerileriniz için. Bakalım doktor ne diyecek. Zaten doktora gidip dönünce size de yazarım herşeyi... Hiç regl olacak gibi hissetmiyorum, ağrım falan yok yani... Ama ocak ayında da böyle olmuştu, hatta gidip kan testi yaptıracaktım, bugün geç kaldınız yarın gelin dediler ve ben o akşam mı ne regl oldum.  Şimdi de biran evvel gelmesini bekliyorum. Kafaya taktıkça sanki daha da gelmeyecek... Neyse işte böyle arkadaşlarım. Merakla bekliyorum ben de.

neslee

• Tüm gönderiler : 103
Ynt: polikistikover ile ilgili - 23.03.2007 12:05:54 ( #363 )

Orjinalden alıntı: brlgvn

Çok teşekkürler neslee. Ben de tekrar doktorumla konuşup kafamdaki sorulara yanıt arıyacağım. Ama stress olayını nasıl çözücem bilemiyorum. İnnaılmaz stresliyim. Ayrıca kiloda almaya başladım. Zaten ufak tefek birşeyim birde kilo alınca iyicene top gibi olucam :( Bu da beni çok üzüyor. Ama bebişimin olması içinde yanıp tutuşuyorum. Eşim saolsun moralimi yüksek tutmak için inanılmaz çabalıyor. Ama herşey insanın kendisinde bitiyor değil mi :) Tavsiyelerin  için çok teşekkürler. Sevgiler

inan stres yapma demesi kolay ama ben kendıme bıle söz gecıremıorum doktorum bana kızıyo psıkolojık olarak hep olmıcanı dusundugum ıcın olmuo bıraz ugrasıcaksın ıste sabır lazım rabbım dermansız dert vermesın insallah kısa zamanda çözüme ulasırız hepbırlıkte kilo içinde bıraz dikkat edicen işte pko gecsınde ondan sonra verırsın inşallah

[image]local://144651/924A0C3DC25549A9B941D8887A82D161.jpg[/image]
<mesaj tarafından düzenlendi neslee on 23.03.2007 12:10:13>
Eklenen resim(ler)
•^v^•ay$un•^v^•

• Tüm gönderiler : 4950
  • Bölge: Atatürk'ün şehri
Ynt: polikistikover ile ilgili - 23.03.2007 13:17:56 ( #364 )
canlarım bişey sorucam size.bu tüylenme vücudun hangi bölgelerinde artıyor?
benimde reglim çok düzensiz.2 sene önce 2 ay adet olmadığım için doktora gittim.ultrasonla bakmadı ama önce bi iğne verdi.reglin 3. günüde hormon testi yaptırmamı söyledi.iğneyi vurulduktan yaklaşık 3 hafta sonra regl olmuştum.hormonlarıma bakıldı ve herşeyin normal olduğunu söyledi.stresin ve hava değişikliğinin etkisi olarak yorumladı(sınavlarım için stresliydim ve trabzondan bursaya gelmiştim)
şu an düzensizlik devam ediyor ama çok çok uzun olmuyor.2-3 ay 35-40 günü buluyor.zaten yaklaşık 40 günde bir oluyorum.bu ay yine fazla bir gecikme var.40 günü geçti ama belirtileri var.sanırım yaklaşıyor.
başlığı daha önce inceledim.belirtilere baktım ama bende bu belirtiler yok denebilir.sivilcelenme regl dönemlerimde oluyor bi de çerez yemeyi abarttığımdakilo problemim düzensiz bir yaşamdan dolayı var yaklaşık 5-6 kiloya mal oldu üniversite  bana.tüylenmeyi de size sorayım dedim.
ay çok uzun oldu.
sıla26

• Tüm gönderiler : 341
Ynt: polikistikover ile ilgili - 23.03.2007 14:21:52 ( #365 )
seaster merhaba canım.müzmin bir pkolu olarak sana vevap vermek istedim.benim tüylenme dudak üstü, çene altı göbek bölgesi çizgi halinde bacaklarımın iç kısımları.dudak üstü ve çene altı için 8  9 ay lazerli epilasyona giitim  3 aydır gitmiyorum yine çıkmaya başladı.sinir bozucu bişey gerçekten.KESİN PKO TANISI İÇİN DR.A GİDİP ULTRASONLA YADA HORMON TAHLİLLERİNDEN ÖĞRENEBİLİRSİN.İNŞALLAH YOKTUR AMA sende.BU HASTALIK SABIR GEREKTİRİYOR ÖZELLİKLE ÇOCUK İSTEYİNCE.
sıla26

Ynt: polikistikover ile ilgili - 23.03.2007 14:34:17 ( #366 )
canım resmini gördüm.vücut yapın bana çok benziyor. geniş basenliyim üst tarafım ince.yalnız bende önde göbekte var.benim genel olarak tanıdığım bu vücut yapısına sahip olanlar tatlıya düşükndür ve pko lu maalesef. sadece benim yaptığım bir genelleme.tabi bunu birde ileri derecesi var sende öyle olmayabilir.
•^v^•ay$un•^v^•

• Tüm gönderiler : 4950
  • Bölge: Atatürk'ün şehri
Ynt: polikistikover ile ilgili - 23.03.2007 14:55:13 ( #367 )

Orjinalden alıntı: sıla26

canım resmini gördüm.vücut yapın bana çok benziyor. geniş basenliyim üst tarafım ince.yalnız bende önde göbekte var.benim genel olarak tanıdığım bu vücut yapısına sahip olanlar tatlıya düşükndür ve pko lu maalesef. sadece benim yaptığım bir genelleme.tabi bunu birde ileri derecesi var sende öyle olmayabilir.

ewt bizim ailede genelde basenler geniştir.göbeğimde var.ama tatlıyı hiç aramam.hatta şerbetli tatlıları bayramlarda bile 2-3 dilim yerim.2-3 günde bir çikolata yerim.illede tatlı yiyeceksem tavukgöğsünü tek geçerim

bende kıllanma problemi de yok sanırım.hiç bi zaman tam bacağımı almamışımdır.arkadaşlarım hep bana özenir valla

ama tabi tetkikler olmadan bişey denemez.dediğim gibi yaptırdığım testlerde sorun çıkmamıştı.ama 2 sene önceydi tabi.o zamanlar daha kötüydüm.şimdi yine çook uzamıyor regl arası sürem.okulum bitince sorunlarım devam ederse gidicem doktora.ama asıl önemli tetkiklerimi evlenmeden önce yaptırmayı düşünüyorum.

ae2004

• Tüm gönderiler : 51
Ynt: polikistikover ile ilgili - 23.03.2007 16:30:04 ( #368 )
merhaba arkadaşlar

benim sizlere bir sorum var bilgi sahibi olanlar beni aydınlatırsa sevinirim arkadaşım yaptırdığı hormon testinde LH 17.68 olarak çıktı ne olduğunu biliyormusunuz yada polikistik over teşhisi neye göre konuyor
cevabınıza teşekkür

neslee

• Tüm gönderiler : 103
Ynt: polikistikover ile ilgili - 23.03.2007 18:42:33 ( #369 )

Orjinalden alıntı: ae2004

merhaba arkadaşlar

benim sizlere bir sorum var bilgi sahibi olanlar beni aydınlatırsa sevinirim arkadaşım yaptırdığı hormon testinde LH 17.68 olarak çıktı ne olduğunu biliyormusunuz yada polikistik over teşhisi neye göre konuyor
cevabınıza teşekkür

lh testım yapıldı bana ama kac cıktı normaldegerı neydı hatırlamıyorum ama polıkıstık over duzensız adet gorunce konuyor benyılda 2 defa falan oluodum ultrasonla yumurtalıklarına bakılıo ve kucuk kucuk bır suru kıst varsa bunlar polıkıstık over demektır kan testı ıstıolar ve erkeklık hormonun fazla cıkıosa hastalıgın belırtılerı yanlıs bılgı vermek ıstemem ama bıldıgım kadarıyla bunlar
two pink line

• Tüm gönderiler : 1439
Ynt: polikistikover ile ilgili - 24.03.2007 10:50:45 ( #370 )

Orjinalden alıntı: two pink line

http://www.populermedikal.com/polikistiksor.asp 

bunları biliyorsunuzdur zaten ama incelemek isteyenler okuyabilir...

yukarıdaki linkte pko ile ilgili cevaplar bulabilirsiniz...

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA
sıla26

Ynt: polikistikover ile ilgili - 24.03.2007 11:38:49 ( #371 )
özümcüm regl mi oldun.cetveli silmişsin.hayırlısı olsun canım. alıştık artık.benim de reglim bitti.klomene başladım.bakalım ilaç bitince dr.a gideceğim.inşallah bu ay yumurtlarım

sende bugün çalışıyomusun benim gibi
sıla26

Ynt: polikistikover ile ilgili - 26.03.2007 14:08:06 ( #372 )
pkolu arkadaşlar  hadi gelin gariiii zaman hiç geçmiyor.
brlgvn

Ynt: polikistikover ile ilgili - 26.03.2007 14:59:56 ( #373 )

Orjinalden alıntı: ae2004

merhaba arkadaşlar

cevabınıza teşekkür

Canım genelde erkeklik hormonunun yüksek çıkması, tüylenme ve adet bozukluğu başlıca belirtileri. Birde yumurtalıklarda yanmaya benzer garip bir ağrı oluyor ve bacağında yanma gibi birşey hissediyorsun.

(Bu arada sonunda regl oldum:) 4. günüde bitirdim. Bakalım 7. günde 2. kutu dianeye başlıycam rejimede girdim bu sefer moralimi bozmadan devam edeceğim.)
irmakyagmur

Ynt: polikistikover ile ilgili - 26.03.2007 16:04:56 ( #374 )
Tam 6 gün gecikti... 42.gündeyim... Siklusum 35 idi... Henüz test yapmadım, sikluslarım düzensiz ve 35'i aşıyor bazen... Daha önce de yazmıştım bunları ama yeni okuyanlar için yazıyorum. Doktora gider gitmez size neyim olduğunu yazıcam arkadaşlar...

two pink line

Ynt: polikistikover ile ilgili - 26.03.2007 17:07:39 ( #375 )

Orjinalden alıntı: sıla26

özümcüm regl mi oldun.cetveli silmişsin.hayırlısı olsun canım. alıştık artık.benim de reglim bitti.klomene başladım.bakalım ilaç bitince dr.a gideceğim.inşallah bu ay yumurtlarım

sende bugün çalışıyomusun benim gibi

SEHERCİM EVET CANIM BEN DE C.TESİ ÇALIŞIYORDUM AMA 12:00 DE ÇIKIYORUM, YAZINI ŞİMDİ GÖRDÜM CANIM... CETVELİMİ SİLDİM ÇÜNKÜ BENİ HAMİŞ SANIYORLARDI AMA DEĞİLİM, KAFA KARIŞTIRMAMAK İÇİN SİLDİM BENDE... EĞER BİR GÜN HAMİŞ OLURSAM O ZAMAN YAPARIM ARTIK...
KLOMEN TEDAVİN OLUMLU SONUÇ VERİR İNŞALLAH CANIM VE YUMURTAN GELİŞİR...
BEN DE RAHİM FİLMİMİ ÇEKTİREYİM DE ÖNÜMÜZDEKİ AY AŞILAMAYA GEÇİCEM NASİPSE...
HAKKIMIZDA HAYIRLISI CANIM... BU AY HİÇ BİR ŞEY YAPMIYCAM, NE ATEŞ, NE BİTKİ, NE İLAÇ... DİNLENİCEM BİRAZ, YORULDUM...

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA
two pink line

Ynt: polikistikover ile ilgili - 26.03.2007 17:09:38 ( #376 )

Orjinalden alıntı: ırmakyagmur

Tam 6 gün gecikti... 42.gündeyim... Siklusum 35 idi... Henüz test yapmadım, sikluslarım düzensiz ve 35'i aşıyor bazen... Daha önce de yazmıştım bunları ama yeni okuyanlar için yazıyorum. Doktora gider gitmez size neyim olduğunu yazıcam arkadaşlar...

AYŞEGÜLCÜM BAYAĞI GECİKMİŞ GERÇEKTEN... TEST YAPMADIM DEMİŞSİN YA YOKSAM KOCİŞİN YANINA GİTTİĞİN ZAMANAMI DENK GELDİ KIS... HADİ BAKALIM HAYIRLIS CANIM... NE KADAR BEKLEMEYİ DÜŞÜNÜYORSUN CANIM, HEM TEST HEM DE DOKTOR İÇİN??

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA
irmakyagmur

Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.03.2007 01:44:09 ( #377 )
Canım bugün test yaptım, negatif tabiki.
Doktora da çarşamba günü gidebilirim, bakalım artık...  
Foruma yazarım zaten kesin.

two pink line

Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.03.2007 08:37:36 ( #378 )

Orjinalden alıntı: ırmakyagmur

Canım bugün test yaptım, negatif tabiki.
Doktora da çarşamba günü gidebilirim, bakalım artık...  
Foruma yazarım zaten kesin.

Test için üzüldüm canım, güzel bir süpriz olabilirdi ama şimdi nasip değilmiş demekki...
Doktordan iyi haberlerle dönmeni isterim canım, merakla bekliyorum...

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA
brlgvn

Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.03.2007 11:07:40 ( #379 )
Arkadaşlar diane kullanırken hamile kalanınız oldu mu hiç? Garip bir soru ama böyle bir olasılık olabiliyormuş. Birde ya bu yumurtlama dönemini nasıl hesaplıyoruz :D
sıla26

Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.03.2007 12:14:40 ( #380 )
berilcim diane 35 doğum kontrol ilacı.bende kullandım.koruyuculuğu yüzde 99 yazıyor.biraz zor bir ihtimal.ama ALLAH İSTEDİMİ HİÇBİR ENGEL YOK.

yumurtlama zamanına gelince biz pko lular için biraz zor oluyor düzensiz ve geç yumurtladığımız için. ben genelde akıntılardan anlıyorum.ya da ultrasonla yumurta takibi yaptırmak lazım en güveniliri de o bence.yoksa yanılma ihtimali yüksek. istersen ateş ölçme yöntemini de deneyebilirsin.
Sayfayı değiştir: << < ..11121314151617181920.. > >> | Sayfayı gösteriyor 19 of 98, mesajlar 361 to 380 of 1943

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 56 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat