polikistikover ile ilgili

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 8 of 49, mesajlar 281 to 320 of 1943
Yazar Mesaj
gözdeata
  • Tüm gönderiler : 2623
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
Ynt: polikistikover ile ilgili - 15.03.2007 17:15:39
sılacım daha az dozda ve daha uzun sürede içmişsin...ben günde 3 ten 4 gün içiyodum..7 gün sonra oluyodum..sen daha yavaş içmişsin o yüzden 2-3 gün daha uzayabilir süre...başka bişey içme tabiki...
bak sana bişi söyleyeyim, belki okumuşsundur bi yerlerde, ben geçen sene böle söktürücü içmiştim..15 gün gelmedi regl..bi test yaptım pozitif..meğer bende söktürtücü içmeden 1-2  gün önce döllenme olmuş..4 haftalık hamileydim öğrendiğimde...olabiliyor yani böle şeyler..ama sen pazara kadar bekle bence..umarım gelmezde hamilesindir..
ben bu ay hamile kalmayı beklemiyorum hepiniz biliyosunuz..ama belli olmaz tabi bu işler yarın test te görürüz ne var ne yok..

allahım bu sefer meleğimizi koru, onu bize bağışla yarabbim..

sıla26
  • Tüm gönderiler : 341
Ynt: polikistikover ile ilgili - 15.03.2007 17:34:17
AY GÖZDECİM İNŞALLAH YA.İKİMİZDE HAMİŞİZDİR.KENDİMDE BAZI BELİRTİLER HİSSEDİYORUM AMA PSİKOLOJİKDE OLABİLİR.BÜYÜK İHTİMALDE ÖYLE.

BEN REGLİMİN 21. GÜNÜ DR.A GTTİM EN SON.PROGESTERON VE KANDA HCYE BAKILDI.PROGESTERONUM 2,5 LARDA BİŞEYDİ.VE DR. YUMURTLAMANIN OLMADIĞINI SÖYLEDİ AMA BEN ONDAN 2 GÜN ÖNCE GELEN AKINTIYLA YUMURTLAMAMIN OLDUĞUNU HİSSETTİM.DİĞER SİTELERDEN DE ARAŞTIRDIM DR.LARA SORDUM. GEÇ YUMURTLAMA OLURSA 21. GÜN DOĞRU DEĞERİ VERMİYORMUŞ.ONDAN BİRAZ ÜMİTLİYİM.AMA İŞTE BİLEMİYORUZ BİR ÜMİT BEKLİYORUZ.

RABBİM HAYIRLIYSA NASİP ETSİN.HEPİMİZE.BÜTÜN İSTEYENLERE HAYIRLI EVLAT VERSİN.

redturshu
  • Tüm gönderiler : 660
  • Bölge: balıkesir/istanbul
Ynt: polikistikover ile ilgili - 15.03.2007 18:22:36
pko da yumurtlama gununu bile hesaplayamıyoruz benim hep erken gelen adetim halen yok bir düzen tutturamadım gitti

sabır zor ama çok tatlı bir şerbettir içebilene AŞKOLSUN

sıla26
Ynt: polikistikover ile ilgili - 16.03.2007 11:00:43
redturshu belki hamişsindir erken geliyordu demişsin.geciktiyse olabilir yani.seni ümitlendirmiş olmayayım ama bu işler belli olmuyor canım.bende beklemedeyim.artık bugünde gelmezse dr.a gitcem.stres oldum iyice.

polikistik
  • Tüm gönderiler : 94
Ynt: polikistikover ile ilgili - 16.03.2007 15:38:17
merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum.Ben de pko'luyum.Sigarayı bırakmamla birlikte 50 kilodan 60 lara çıktım ve hastalığım böyle hortladı sanırım.Ya da hastalığın oluşacağı vardı o yüzden kilo aldım hangisi hangisini tetikledi bilmiyorum.Tüylenme problemim ise hep vardı ama birazda ırsiydi bu.Ergenlikten itibaren de sivilce problemim hep oldu.Bu arada 1 seneyi geçkin bir süredir bebek isteyip olmayınca tahlil yaptırdım ve prolaktin biraz yüksek çıktı ve benim tedavi başladı.Aynı zamanda pkolu olduğumu öğrenmem de İlk iş prolaktin düşürücü ilaç ve sonra da klomen kullandım.Bu arada adetlerim hep düzenliydi geçen ay sapıttı sadece.Neyse ki klomen işe yaradı ve 18 mm lik yumurtam oluştu.Ancak çatlatma iğnesi vermedi doktorum kendi haline bıraktı ve bugün siklusumun 29. günü genelde 30 günde bir adet olurum.(Bu arada glukafen de kullanıyorum) Ve hiç bir belirtim yok gibi geliyor bana.Acaba klomen adeti geciktirir mi?

yasoo
  • Tüm gönderiler : 728
Ynt: polikistikover ile ilgili - 16.03.2007 15:45:21
müge bende bir ara pco görünüm vardı 2 ayda kistler yok oldu.. o zamanlar klomen zaten kullanıyordum yumurta takibi için glukofende kulanmaya başladım kistler yok oldu 2 ayda  dr. ın dediği görünürde olduğundan 2 ayda yok oldular.. klomen kullanırken adetlerim düzenliydi hep vaktinde gelirdi.. hiç şaşmadı...

polikistik
Ynt: polikistikover ile ilgili - 16.03.2007 15:48:21
teşekkür ederim.Bu kistler glukofen sayesindemi atılıyor vücuttan acaba?

yasoo
  • Tüm gönderiler : 728
Ynt: polikistikover ile ilgili - 16.03.2007 15:55:28
canım bildiğim kadarıyla bu ilaç vücuttaki insülin seviyesini dengede tutarak hormonların düzenli çalışmasını sağlıyormuş..
klomen yumurta uyarıcı büyütücü bir ilaç ya ilaç kullanımı kesilince bu büyüyen yumurtalar adetle birlikte atılırmış.. bazen atılamadığı oluyor oda kist gibi gözüküyormuş ultrasonda.. şeker ilacıda bunu atılmasını kolylaştırıyordur belki.. pko çoğu kişide ergenlikten itibaren gelebiliyor bazısıda sonradan oluyo kişiye göre değişiyor sanırım.. 

polikistik
Ynt: polikistikover ile ilgili - 16.03.2007 16:06:39
anladım umarım bu ay herşey iyi gitmiştir ve beklemediğim adetim gelmez.İnşallah tüm pkolular bebiş haberlerini verir teker teker.

sıla26
Ynt: polikistikover ile ilgili - 16.03.2007 16:27:41
hoşgeldin polikistik. bende gördüğün gibi pko lulardanım maalesef.3 aydır klomen kullanıyorum. geçen ay 10 gün erken olmuştum bu ayda 1 hafta gecikti farlutal kullanığım halde olamadım.klomen ilk kullandığımda 1 hafta geciktrimişti. bu ayda gecikti.strese girdim.

inşallah hamişsindir hamişizdir hamiledirler

polikistik
Ynt: polikistikover ile ilgili - 16.03.2007 16:50:44
hoşbulduk canım! İnsanın kendini yalnız hissetmemesi güzel bir şey ne çok kişi varmış meğer bu rahatsızlığı çeken.

happygırl
  • Tüm gönderiler : 3852
  • Bölge: Türkiye'nin incisi İZMİR'den
Ynt: polikistikover ile ilgili - 16.03.2007 17:33:00
maalesef öyle benim eski jinekolojum 3 kadından 1'inde bu rahatsız var ama kimisi bilmiyor, kimisi önemsemiyor kimisi de doktora gitmediğinden çok bilinmiyor demişti...

mesela benim pzt regl günüm ama hiçbir belirti yok .  ne d.k.hapı ne farlutal kullandım bu ay bakalım vücudum kendi başına üstesinden gelecek mi?

redturshu
Ynt: polikistikover ile ilgili - 16.03.2007 22:00:18

Orjinalden alıntı: sıla26

redturshu belki hamişsindir erken geliyordu demişsin.geciktiyse olabilir yani.seni ümitlendirmiş olmayayım ama bu işler belli olmuyor canım.bende beklemedeyim.artık bugünde gelmezse dr.a gitcem.stres oldum iyice.

canım keske ama nerde hissetmiyorum bile artık erken gelse dert gelmese daha da bir dert ne yapacağımı sasırdım tam niyet ediyorum hapa baslayacağım hop bu sefer benimki gelmiyor hap falan hikaye tabi bu iki kez basıma geldi acaba bundada bir hayırmı var demeye basladım aklım o kadar karısıkki
inş. seninkide bir an önce teşrif eder yok gelmiyecekse inş. hamiş haberlerini alırız yakında sonrada bol bol dua isteriz ama

gözdeata
Ynt: polikistikover ile ilgili - 16.03.2007 22:37:10
yendim pko yu yendiimmmmmmmmmmmmmmmmmmm

savaşı ben kazandım ve hamileyim..allahım sağlıkla doğmasınıda nasip eder inşallah....

ümidinizi yitirmeyin...bu illeti çok çektim bilirim..ama bunada şükürler olsun...kabullendim ben bunu ve kabullendğim zaman hamile kaldım işte...sizde öle yapın...kendinize bakın biraz, bebek fikrinden uzaklaşın...zor biliyorum ama herşey beyinde bitiyo...
allah hepinize sağlıklı bebişler versin daha fazla bekletmesin inşallah....

redturshu
Ynt: polikistikover ile ilgili - 16.03.2007 22:42:02
çok çok tebrik ederim gözdeata inş. kolay bir hamiş dönemi ;sağlıklı bir doğum ve hayırlı bir ömür sizinle olur AMİN

gözdeata
Ynt: polikistikover ile ilgili - 16.03.2007 23:02:32
mavicim güzel isimli arkadaşım, darısı başına...allah hepinize versin...aratmasın çok fazla..

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim..cümlemize arkadaşım cümlemize..

redturshu
Ynt: polikistikover ile ilgili - 16.03.2007 23:46:22
İNŞ. ARKADASIM İNŞ. ALLAH HEPİMİZE NASİP ETSİN

polikistik
Ynt: polikistikover ile ilgili - 17.03.2007 07:34:09
çok tebrik ederim Gözdeata çok sevindim.Foruma üye olmadan çok önce yazılarınızı takip ediyodum ordan biliyorum hikayeni.Allah kucağına aldığın günleri görmeyi de nasip etsin!

gözdeata
Ynt: polikistikover ile ilgili - 17.03.2007 08:25:10
cok teşekkür ederim arkadaşım..allah hepinize nasip etsin.amin..

sıla26
Ynt: polikistikover ile ilgili - 17.03.2007 10:07:28
GÖZDECİM SAYFANADA YAZDIM ÇOOKKKKKK TEBRİK EDERİM TEKRAR TEKRAR.CANIM BİZE BÜYÜK ÜMİT VE MORAL OLDU GERÇEKTEN.AMA BENİM BİRAZ İÇİME DOĞDU SENİN POZİTİF ÇIKACAĞI.NE OLUR CANIM DUA ET.

BENDE HALA OLMADIM.TEST YAPMADIM BAŞKA.

gözdeata
Ynt: polikistikover ile ilgili - 17.03.2007 10:44:52
sıla 26 canım dua etmemmi hiç size..sürekli aklımdasınız..allah hepinize versin inşallah..içinemi doğmuştu valla benim hiç aklımda yoktu..sadece garip rüyalar gördüm..yorumunda bebek yazıyodu..acabamı dedim..işte oldu sonunda..
sen hala olmadın demek..var sanki sende bişeyler bence bekle ve gelmesse pazartesi direk kan tahlili yaptır..ban benim dün kanda 109 çıktı..tahlile gitmeden evde test yaptım negatif çıktı..yani güvenme o testlere..109 u da göstermiyosa ne diyim ben yanii! dediğim gibi direk kan tahlili yaptır..inşallah hamilesindir sende...

leylagul
  • Tüm gönderiler : 47
Ynt: polikistikover ile ilgili - 19.03.2007 12:02:14
Tebrik Ederim !!! Harika bir haber bu , inanılmaz.. Bize de motivasyon oldu valla:)
Kendine çok dikkat et!!!

sıla26
Ynt: polikistikover ile ilgili - 19.03.2007 14:48:36
BEN TEYZE OLUYORUM KIZLAR.AMA ANNE OLAMIYORUM.KIZKARDEŞİM HAMİLE.YENİ ÖĞRENDİK DAHA.HEM SEVİNÇLİYİM HEM ÜZGÜN.

SANKİ NEDEN BENDE KARDEŞLERİM GİBİ NORMAL DEĞİLİM? BİZİM AİLEDE PKO LU YOK HİÇ.HEP BENİM BAŞIMA GELİR NEDENSE.ALLAH IM İSYAN ETTİRME YARABBİ.BENİMDE İSTEYEN HERKESİN YÜZÜNÜ GÜLDÜR NE OLUR ALLAH IM.BİZİ BU YOLDA İMTİHAN ETME.AMİN

two pink line
  • Tüm gönderiler : 1439
Ynt: polikistikover ile ilgili - 19.03.2007 15:21:07
SEHERCİM KIZKARDEŞİNİ TEBRİK EDERİM CANIM.ALLAH TAMAMINA ERDİRSİN İNŞ.
SENİN DE BURUK OLMAN NORMAL GÜZELİM AMA BAK GÖZDECİM KAPIYI AÇTI, BİZ DE ARKASINDAN GİDİCEZ İNŞALLAH.YA TEDAVİSİZ BİR HASTALIĞIMIZ OLSAYDI ALLAH KORUSUN... BU ARADA SEN REGLİ OLDUN MU CANIM? NE DURUMDASIN?

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA

sıla26
Ynt: polikistikover ile ilgili - 19.03.2007 15:31:03
CANIM ÖZÜMCÜM BEN DÜN ADET OLDUM.BU AYDA GİTTİ ÜMİTLER.İYİCE ÜMİDİM KESİLİYOR ARTIK.BU AY TAKMAMAYA ÇALIŞACĞIM DİYORUM AMA BÖYLE HABERLER ALINCA BEN DAHA ÇOK İSTİYORUM VE ÜSTÜNE DÜŞÜYORUM NEDENSE.EVET GÖZDEYE BENDE ÇOK SEVİNDİM.İNŞALLAH SIRASIYLA YA DA HEP BERABER BİZDE ÇIKARIZ BURDAN. ŞİFASIZ DERMANSIZ BİR DERDİMİZ YOK ÇOK ŞÜKÜR HAKLISIN BU KONUDA.AMA SABRETMEK BEKLEMEK ÇOK ZOR

SEN NE DURUMDASIN CANIM?GÖRÜŞEMİYORUZ

two pink line
Ynt: polikistikover ile ilgili - 19.03.2007 15:39:43
SEHERCİM ÇOK HAKLISIN CANIM.. SENİ ÇOK İYİ ANLIYORUM. BEN 6 YILLIK EVLİYİM VE 3 YILDIR BEKLİYORUM, BİZDEN SONRA EVLENENLERİN BİLE ÇOCUKLARI OLDU AMA BİZ HALA UĞRAŞIYORUZ.AMA NE YAPALIM CANIM ALLAHIN TAKDİRİ ELDEN BİŞEY GELMİYOR İŞTE...
GEÇ OLSUN, GÜÇ OLMASIN DİYE KENDİMİ AVUTUYORUM...ALLAHIM BİZİM DE MUCİZEMİZİ GÖNDERECEK İNŞ. CANIM.DUA ETMEYE DEVAM EDELİM...
BEN DE 2-3 GÜNE KADAR ADET OLUCAM, SONRA RAHİM FİLMİ ÇEKTİREREK AŞILAMAYA GEÇİCEM CANIM.HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLSUN...

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA

sıla26
Ynt: polikistikover ile ilgili - 19.03.2007 15:59:49
CANIM İNŞALLAH ADET OLMAZSIN GEREK KALMAZ AŞILAMAYA.İNŞALLAH RABBİM YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRÜR BİZLERİNDE.LISMET BÖYLEYMİŞ DEMEKKİ.

İNŞALLAH FAZLA BEKLETMEZ RABBİM.DUA ETMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK.

two pink line
Ynt: polikistikover ile ilgili - 19.03.2007 16:21:37
Amin sehercim... Ben de çok istiyorum ama hiç ümidim yok... Bir de çok istemekten dolayı adet öncesi sendromlarım arttı,, mesela her zaman çukulata çekerdi canım yada tatlı, bu ay tam tersi tatlı görmek istemiyorum,, hatta eti hiç sevmem hele yağını asla yiyemem akşam canım kavurma çekti hemde kuyruk yağlı... Hemen babacığıma yaptırdım ve yedim... Sonra çok yoruluyorum, haftasonu işleri kocişe yaptırdım ben sadece toz alacaktım ama 10dk da yoruldum... Halsizim yani... İşte böyle kendi kendime belirti uyduruyorum, psikolojim bozuluyor sonra...

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA

sıla26
Ynt: polikistikover ile ilgili - 19.03.2007 16:54:37
CANIM İNŞALLLAH PSİKOLOJİK DEĞİLDİR BELKİ DE BEBİŞİN İÇİNDEDİR CANIM.BÖYLE AŞILAMA İÇİN ADETİNİ BEKLİYİP HAMİLE OLDUĞUNU ÖĞRENENLERİ OKUYORUZ.BELKİ D,SENDE GÜZEL HABERLERİNİ VERİRSİN.

BENDE DE BİRSÜRÜ BELİRTİ VARDI AMA HEPSİ FOS ÇIKTI MAALESEF.BEN ARTIK İNANAMIYORUM HAMİLELİK BELRİTLERİNE.KARDEŞİMİN ADETİNE 10 GÜN VARDI.LEKELENMESİ OLDU.BENDE OLABİLİR BEKLE BAKALIM DEDM.GERİSİ GELMEMİŞ.TEST YAPMIŞLAR SİLİK ÇİZGİ ÇIKMIŞ.HATTA 3 TANE YAPMIŞLAR HEPSİNDE ÇIKMIŞ.BUGÜNDE KANDA BAKTIRDI VE POZİTİF ÇIKTI.ACABA BU MUCİZE BİRGÜN BİZEDE GELİRMİ O 2, ÇİZGİYİ GÖRECEKMİYİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BİR TARAFTANDA ÇOK ÜMİTSİZİM

two pink line
Ynt: polikistikover ile ilgili - 20.03.2007 17:18:26
Selam,,
Ya ben dün yanlış hesap yapmışım,şubat 28 çektiği için benim 2 gün daha beklemem lazım... Yani cuma hatta c.tesi günü belli olacak... Off bitsin bu işkence,, beklemek ne zor... Sanki ne bekliyosam, gelip geleceği kırmızılar... 

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA

happygırl
Ynt: polikistikover ile ilgili - 20.03.2007 17:34:57
ben 2 haftadır şu daha önce belirttiğim çayı içiyorum...  etkisini gördüm... ve en güzeli her ay çektiğim migren ağrısını çekmedim... umarım bu karışım işe yarar.... ben razıyım hergün bu çayı içmeye.....

sıla26 diğer sitede seni merak etmişler haberin olsun....

two pınk lıne umarım sen de en kısa sürede muradına erersin...

two pink line
Ynt: polikistikover ile ilgili - 20.03.2007 17:40:08
Sağol happygırl inşallah... Bu arada öbür siteye ben de üyeyim... Yoksam ordada mı birbirimizi tanımadan konuşuyoruz...

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA

happygırl
Ynt: polikistikover ile ilgili - 20.03.2007 17:49:45
Yok ben üye değilim orda..geçen gün keşfettim.. Girip-okuyup-çıkıyorum... Yalnız ne dikkatimi çekti... sanırım PKO çoğu Başak burcu... Ben de....

two pink line
Ynt: polikistikover ile ilgili - 20.03.2007 18:00:00
Yok ben boğa burcuyum... Olabilir tabi, istisnalar kaideyi bozmaz...

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA

Kartopum
  • Tüm gönderiler : 1002
  • Bölge: balıkesir..
Ynt: polikistikover ile ilgili - 20.03.2007 22:02:27
kızlar birşey sorcam doktorumda bana bugün klomen ilacı verdi yanlız ben pko değilim sadece yumurtlama problemim olduğunu adetlerim çok düzensiz diye bu ialcı 3 ay kullancağımı beni düzenli yumurtlacağını ve 3 ayda hamile kalmazsam kontrole geleceğimi söyledi şimdi sizleri okuyunca biraz kafam karıştı bu ilaç pko için mi veriliyo ayrıcA KULLANDIĞINIZ HALDE yumurtlamadığınızı yazmışsınız ama doktorum bana kesin yumrtlıcaksın dedi ya ben hiç bişe anlamadım anlayan varsa banada anlatırmı:)))))))))))))

sıla26
Ynt: polikistikover ile ilgili - 21.03.2007 09:53:37
bende başak burcuyum kızlar 

ALLAH ALLAH NİYE MRK EMİŞLERKİ DAHA GİRMEDİM ORAYA

SİZ AKŞAMLARI GELİYOSUNUZ BENDE GÜNDÜZLERİ GÖRÜŞEMİYORUS YA.

ÖZÜMCÜM BEKLE BAKALIM BEN STRES YAPARAK 1 HAFTA GECİKTİRDİM ADETİMİ.BEKLE BELKİ DE VARDIR BİŞYİLER.

DURUSİN HOŞGELDİN CANIM. KLOMENLE BANADA KESİN YUMURTLARSIN DEMİŞTİ AMA GELİŞMEDİ YUMURTAM İĞNE ÖNERDİ DR. KLOMENİ SON KEZ DENEYECEM BU AY .AMA PKO LULARIN ÇOĞU YUMURTLUYOR BU İLAÇLA HERKESİN BÜNYESİ AYNI OLMUYOR.İNŞALLAH SENDE İŞE YARAR.BİZİM BU HASTALIK SABIR İSTİYOR MAALESEF.

sıla26
Ynt: polikistikover ile ilgili - 21.03.2007 12:36:25
''Bebek sahibi olmak için kilo verin''  
Gaziantep (AA)- Gaziantep'teki Tüp Bebek Merkezi'nin Medikal Direktörü Hakan Özörnek, sağlıklı beslenmenin, genel vücut sağlığının yanı sıra üreme sağlığını
da etkilediğini bildirdi.

Özörnek, yaptığı yazılı açıklamada, ideal kiloda olmanın ruhsal ve fiziksel sağlığın yanı sıra bebek sahibi olmak için de önemli bir unsur olduğunu belirtti. Aşırı kilo kaybının yanı sıra normalin üzerinde bir kiloya sahip olmanın da bebek sahibi olmak konusunda hem kadın hem de erkekler için aynı oranda risk unsuru olduğunu ifade eden Özörnek, şöyle dedi:

''Sağlıklı beslenmek, genel vücut sağlığının yanı sıra üreme sağlığını da etkiliyor. Gebe kalmayı planlayan bir kadının, meyve, sebze, karbonhidrat ve etin
dengede olduğu bir diyet uygulaması, yağlı besinlerin alımını normal vücut kilosunu koruyacak şekilde ayarlaması gerekir. Şişmanlık, vücuttaki yağ dokusunun normalden fazla olması demektir. Vücuttaki yağ dokusunun artmasıyla hormonal metabolik hastalıkların ortaya çıkması ya da ağırlaşması arasında doğrudan bir ilişki olduğu bilinmektedir. Genetik, metobolik, hormonal ve sinirsel birçok karmaşık sistem şişmanlığın oluşmasında rol oynar.''

Özörnek, obezitenin, adet düzensizliğinin yanı sıra yumurtlama problemine sebep olduğunu ve dolayısıyla doğal yolla gebelik oluşumunu zorlaştırdığını ifade
etti. Fazla kiloları olan kadınların ideal kilolarına kavuşmaları durumunda, yumurtlama bozukluklarının düzelebileceğini, çocuk sahibi olmak isteyen, ancak
fazla kilolarından dolayı olamayan anne adaylarının yağdan fakir, liften zengin yemekleri tercih ederek ve spor yaparak kilo vermeye çalışması gerektiğini
belirten Özörnek, şöyle devam etti:

''Yeşil yapraklı sebzelerde, fındıkta, bademde ve baklagillerde yoğun bir biçimde bulunan folik asit, sağlıklı gebelik için önemli bir vitamindir. Anne adaylarına, bebeklerinin kemik gelişimi için güneşten yeterince yararlanmalarını ve kalsiyumdan zenginleştirilmiş yoğurt, süt, fındık, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, kurutulmuş meyveler tercih etmelerini öneriyoruz.''

efs@ne
  • Tüm gönderiler : 5880
Ynt: polikistikover ile ilgili - 21.03.2007 15:40:21
selam arkadaşlar ben pko lu değilim ama nedense kendimi hep pko lu zannediyorum ve doktoruma inanamıyorum.bende ilk regl tarihimden beri adet düzensizliği var kaç kez dr gittim ilaç kullandım hormon tahlili yaptırdım ama düzensizliği yenemiyorum.ben hiç ultrasona girmedim pko en net ultrasonda belli oluyormuş doğrumu birde hormon değerlerinin kaç olması halinde bu teşhis konuluyor bilgilendirirseniz sevinirim.şu an divina kullanıyorum adetlerimi düzenlemesi için ve korunmak zorundayım bu ay sonuncuyu kullanacam sonra bebek çalışmalarına başlayacaz kısmetse.....

sıla26
Ynt: polikistikover ile ilgili - 21.03.2007 15:52:15
MRHBA CANIM.EVET PKO ULTRASONDAN BİRDE HORMON TAHLİLLERİNDEN ANLAŞILIYOR.AMA BEN BÜTÜN DEĞERLERİN KAÇ OLMASI GEREKTİĞİNİ BİLEMİYORUM.MESELA BENİM PROGESERON HORMONUM ÇOK DÜŞÜK ÇIKIYOR BU DA YUMURTAMIN GELİŞMEDİĞİNİ GÖSTERİYOR.
FSH NİN  YÜKSEK OLMASI YUMURTA REZERVLERİNİN AZALDIĞINI GÖSTERİR MENEPOZ BELİRTİSİDİR ALLAH KORUSUN.TSH NİN YÜKSEK OLMASI TROİD BEZLERİ İLE İLGİLİ SORUN VAR DEMEKTİR.BENİM AKLIMDA OLANLAR BUNLAR CANIM.BENİMDE ADETLERİM BAŞTAN BERİ HEP DÜZENSİZ.+ TÜYLENME+KİLO FAZLAM VAR.

SABIRLI OLACAĞIZ STRES YAPMAYACAĞIZ BEBİŞLERİMİZİ KUCAĞIMIZA ALACAĞIZ İNŞALLAH.

efs@ne
  • Tüm gönderiler : 5880
Ynt: polikistikover ile ilgili - 21.03.2007 16:01:43
benim tüm değerlerim normal çıktı doktorum öyle diyooo
kilom normaldi ama bu aralar fazlam var yani kilo almaya başladım tüylenme yok
kullandığım ilacın içeriğine baktığımda östrojen eksikliğinde kullanılıyor diye yazıyor testesteron normal pko da testesteron yükselirmiş galiba ama neden düzensizim inşallah bu aydan itibaren düzene girer.
yüce allahım sağlıklı hamilelikler nasip etsin hepimize
cevap için çok teşekkürler canımmmm

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 8 of 49, mesajlar 281 to 320 of 1943