Forum Bebeği Forum Ana Sayfa

Bebek.com Forum'a Hoş Geldiniz...

Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.
Bebek.com forumunu ilk ziyaretiniz ise; Forum Kuralları için tıklayınız.

polikistikover ile ilgili

Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 8 of 98, mesajlar 141 to 160 of 1943
Yazar Mesaj
sıla26

• Tüm gönderiler : 341
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Durum: çevrimdışı
Ynt: polikistikover ile ilgili - 24.02.2007 11:46:13 ( #141 )
slm kızlar.az önce dr.dan geldim.iki yumurtam varmış.ama büyümemiş.10 mm felan olmuş dedi.daha çok büyümesi gerekiyordu dedi.bugün adetimin 15. günü.sizce büyürmü.cuma tekrar gitcem.geç mi kalırım.dr. büyüyebilir dedi ama pek ümitli konuşmuyor.iğneden söz etti.ümidimi kırdı açıkcası.sizin deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum arkadaşlar.bu yumurtalar büyür değilmi.büyür deyin lütfen.
two pink line

• Tüm gönderiler : 1439
Ynt: polikistikover ile ilgili - 24.02.2007 11:52:59 ( #142 )
hOŞGELDİN SEHERCİM,,,
TABİKİ BÜYÜR CANIM, SEN SAKIN STRES YAPMA VE ŞU ZAMANI ÇOK SAKİN, MUTLU GEÇİRMEYE ÇALIŞ... HATTA BELKİ CUMADAN ÖNCE BİLE BÜYÜYEBİLİR... SADECE KLOMEN KULLANMIŞTIN DİMİ CANIM,, EĞER KLOMEN İŞE YARAMAZSA ZATEN İĞNE VERİYOR DOKTORLAR VE O ZAMAN YUMURTALARIN DAHA ÇOK GELİŞİYOR.ÜZÜLME YANİ,, RAHAT OL...

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA
sıla26

Ynt: polikistikover ile ilgili - 24.02.2007 12:06:53 ( #143 )
SAĞOL CANIM CEVABIN İÇİN.İNŞALLAH DEDİĞİN GİBİ OLUR.STRES YAPMAMAYA ÇALIŞIYORUM CANIM.DR. ÜMİTSİZ GİBİ KONUŞTU.BUGÜNE BÜYÜMEDİYSE SANKİ HİÇ BÜYÜMEYECEKMİ?
 BEN ARISÜTÜ +POLEN+ BALA DEVAM EDİYİM ENİYİSİ. 
 ÖZÜMCÜM İĞNELER ÇOK PAHALIYMIŞ.RAPORLA ALINIYOR YA.GİTTİĞİM HASTANE RAPOR  VERMİYORMUŞ.DR. KENDİ SÖYLEDİ.İNŞALLAH İĞNEYE GEREK KALMAZ.
redturshu

• Tüm gönderiler : 660
  • Bölge: balıkesir/istanbul
Ynt: polikistikover ile ilgili - 24.02.2007 12:14:41 ( #144 )
inş. pammuk düzene girmesini ne kadar çok istediğimi bilemezsin 2_3ayda bir olmakta zordur tabi ama bu erken gelmesi insanı daha bir stres yaptırıyor
pammuk bizde seker hastası yok sekerlede pek aram yoktur sekerde çıkmadı bende(sana test yapıldıktan sonramı?verdiler hapı zaten ben hapı bıraktığımda bir an kilo aldım şimdi hızla veriyorum
hapı bırakınca bir an tüyleniyorsun sivilceleniyorsun sen ne kadar oldu hapı bırakalı? o hapı çok fazla içmemeni öneririm internette arastırdığımda ara ara bıraktırılıp test yapılıyormus bende hiç öyle şeyler yapılmadı üstelik bazı doktorlar uzun süre kullanılmasının sakınca yarattığını bazıları ise yumurtlama tedavisinde basarıyı arttırdığını söylüyorum ben kullanmamayı sectim.
inş. seninde pko değildir benimde 

sabır zor ama çok tatlı bir şerbettir içebilene AŞKOLSUN
maviş-

• Tüm gönderiler : 372
Ynt: polikistikover ile ilgili - 24.02.2007 13:21:08 ( #145 )
KIZLARR 8, GÜNDE 5MM NORMALMİ SİZCE BU YUMURTA 22MM OLURMUKİ BU ARADA İLK KEZ YUMURTAM OLUŞTU O BİLE BANA UMUT OLDU
happygırl

• Tüm gönderiler : 3852
  • Bölge: Türkiye'nin incisi İZMİR'den
Ynt: polikistikover ile ilgili - 26.02.2007 09:15:33 ( #146 )

Orjinalden alıntı: pammuk

15 yaşından beri diane 35 içiyorum.. ama bu hap bende daha çok kilo ve daha çok tüylenme yaptı sanki.. sizde de böyle yan etki oldu mu??

ben de yaklaşık 1 haftadır bu sorunu düşünüyorum ne yapmalıyım diye?

bana da kimisi PKO sın diyor, kimisi değilsin... şaşırmış durumdayım.... yaklaşık 13-15 yaşımdan beri diare 35 içiyorum ve 29 yaşındayım... artık korkuyorum çok uzun süre içtim çünkü....  son 2 aydır desolett içtim... ama son adet döneminde yaşadığım MİGREN ağrısı bana hapı bırakma kararı aldırdı... bende kilo ve sivilce sorunu yok... Tüylenme ve adet düzensizliği var... bakalım bu ay regl olabilecek miyim?

uzatmamayım,
1- Sizde de şiddetli MİGREN ağrısı (adet döneminde) oluyor mu?
2-uzun yıllar d.k.hapı kullanmanın sakıncaları hk. bir bilginiz var mı?

sevgilerimle
<mesaj tarafından düzenlendi happygırl on 26.02.2007 13:20:15>

Caroline

• Tüm gönderiler : 96
  • Bölge: İstanbul
Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.02.2007 01:24:10 ( #147 )

Orjinalden alıntı: happygırl

15 yaşından beri diane 35 içiyorum.. ama bu hap bende daha çok kilo ve daha çok tüylenme yaptı sanki.. sizde de böyle yan etki oldu mu??

ben de yaklaşık 1 haftadır bu sorunu düşünüyorum ne yapmalıyım diye?

bana da kimisi PKO sın diyor, kimisi değilsin... şaşırmış durumdayım.... yaklaşık 13-15 yaşımdan beri diare 35 içiyorum ve 29 yaşındayım... artık korkuyorum çok uzun süre içtim çünkü....  son 2 aydır desolett içtim... ama son adet döneminde yaşadığım MİGREN ağrısı bana hapı bırakma kararı aldırdı... bende kilo ve sivilce sorunu yok... Tüylenme ve adet düzensizliği var... bakalım bu ay regl olabilecek miyim?

uzatmamayım,
1- Sizde de şiddetli MİGREN ağrısı (adet döneminde) oluyor mu?
2-uzun yıllar d.k.hapı kullanmanın sakıncaları hk. bir bilginiz var mı?

sevgilerimle

Bildiğim kadarı ile ,

1- Doğum kontrol hapı kullanırken 6 ayda 1 ay veya senede 2 ay kadar ilaç kullanmayarak vücudu dinlendirmek gerekiyor. Sağlıklı ve vücuda zarar vermeden kullanma şekli bu.  Aralıksız yıllarca kullanmak yanlışmış , çeşitli riskler taşıyormuş.

2- Migrenliyi ancak migrenli anlarmış..
    Migren insanın hayatına öylesine birgün ani ve nedensiz girer , yıllarca yaşam kalitesini düşürür ve yine birgün çıkıp gidebilirmiş.
    Ben bazen migrenin bir ceza olduğunu düşünürüm. Hem ondan kutulmayı hem de kefaret olmasını dilerim.
    Ahmet Altan'ın bir yazısını okumuştum. O da eski bir migrenliymiş ama migreni sonunda onu terk etmiş. 
    Miğren atağı anında migrenlinin tek arkadaşı migrenidir, onunla bir odaya kapanıp yalnız kalmak
    ister başkasına tahammül edemez. (anlamı taşıyan benzer bir cümle) yazmıştı. Duygumu tam tarif ettiğini düşünmüştüm...
    Ancak migren ağrısı sadece adet öncesi ve adet döneminde görülüyorsa bu migren ağrısı değilmiş , sanırım buna vasküler ağrı deniyor.
    Doğum kontrol hapı , hormon ilaçları , bazı antidepresanlar migreni tetikliyor ve ağrıların sıklığını da şiddetini de arttırıyor.
    Bence tedavi de tıpkı Pko tedavisi gibi yani tedavi gördüğün sürece iyileşme oluyor ( kesin tedavi , kurtuluş değil) ilaçları bırakınca herşey eskisi gibi...
    Ve klişe cümle stres yasak..
    Ne kadar mutsuzsuzluk ne kadar sıkıntı ne kadar üzüntü o kadar migren...

happygırl

• Tüm gönderiler : 3852
  • Bölge: Türkiye'nin incisi İZMİR'den
Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.02.2007 08:42:45 ( #148 )

Orjinalden alıntı: Caroline

Bildiğim kadarı ile ,

Ancak migren ağrısı sadece adet öncesi ve adet döneminde görülüyorsa bu migren ağrısı değilmiş , sanırım buna vasküler ağrı deniyor.
   Doğum kontrol hapı , hormon ilaçları , bazı antidepresanlar migreni tetikliyor ve ağrıların sıklığını da şiddetini de arttırıyor. 

Cevabın için çok tşk ederim...sanırım benimki vasküler ağrı....

two pink line

Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.02.2007 12:21:18 ( #149 )

Orjinalden alıntı: maviş-

KIZLARR 8, GÜNDE 5MM NORMALMİ SİZCE BU YUMURTA 22MM OLURMUKİ BU ARADA İLK KEZ YUMURTAM OLUŞTU O BİLE BANA UMUT OLDU

Canım sanırım herkezin yumurta gelişimi farklı, ne ilaç kullanıyorsun bilmiyorum tabi ama, benim 9. gün 14mm olmuştu, 10. gün 22mm olunca doktorda şaşırdı, çok hızlı gelişmiş diye... Belki seninki yavaş gelişiyordur yada normaldir... Sabırla beklemekten başka çaremiz yok maalesef... İnş. 22mm olur ve çatlatırsınız...

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA
two pink line

Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.02.2007 12:27:14 ( #150 )

Orjinalden alıntı: sıla26

SAĞOL CANIM CEVABIN İÇİN.İNŞALLAH DEDİĞİN GİBİ OLUR.STRES YAPMAMAYA ÇALIŞIYORUM CANIM.DR. ÜMİTSİZ GİBİ KONUŞTU.BUGÜNE BÜYÜMEDİYSE SANKİ HİÇ BÜYÜMEYECEKMİ?
BEN ARISÜTÜ +POLEN+ BALA DEVAM EDİYİM ENİYİSİ. 
ÖZÜMCÜM İĞNELER ÇOK PAHALIYMIŞ.RAPORLA ALINIYOR YA.GİTTİĞİM HASTANE RAPOR  VERMİYORMUŞ.DR. KENDİ SÖYLEDİ.İNŞALLAH İĞNEYE GEREK KALMAZ.

Evet canım yaa iğneler çok pahalı ve raporla alınabiliyor, onu çıkarmakta çok zor... Ama Allahımın bana bir mucizesi oldu bu konuda, ben de asla o ilaçları alamam, rapor da çıkartamam diye düşünürken, benden önce tedavi görmüş ve hamile kalmış, şimdi 5 aylık bebeği olan bir arkadaşım, tedavisinden kalan iğnelerini bana verdi... Çok mutlu oldum ve ümitlendim açıkçası... Arkadaşım 6 ay klomen tedavisinden sonra 1 ay iğne kullanmış ve o ay olmamış, sonra 1 ay ara verip devam edelim demiş dr. ve o ay hamile kalmış.İğneleri de önceden aldığından elinde kalmış.Allah razı olsun bana verdi... Ben bu ay son kez deniyorum, olmazsa önümüzdeki ay iğneler ile aşılama yaptıracağım Allah nasip ederse...
İnşallah Rabbim bir yoluna koyar ve bizim bebişlerimize de ol der...

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA
maviş-

Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.02.2007 12:39:33 ( #151 )

Orjinalden alıntı: two pink line

Canım sanırım herkezin yumurta gelişimi farklı, ne ilaç kullanıyorsun bilmiyorum tabi ama, benim 9. gün 14mm olmuştu, 10. gün 22mm olunca doktorda şaşırdı, çok hızlı gelişmiş diye... Belki seninki yavaş gelişiyordur yada normaldir... Sabırla beklemekten başka çaremiz yok maalesef... İnş. 22mm olur ve çatlatırsınız...

canım cevabın için teşekkür ederim ben 7 ay klomen kullandım fakat yumurtam oluşmadı buay puregon pen kullanıyorum ama yavaş gelişiyo dün 10. günde 8 mm olmuş 14.günde doz artımı yapılacak bakalım hayırlısıyla bu ay hamile kalsan ne güzel olur her akşam neolur buay meleğimi içimde hissedeyim diye dua ediyorum.ilaçlar çok pahalı 3. kutuyuda sanırım kullanıcam bu da ister istemez strese sokuyo manevi stresin yanında bide maddi oluşacak sıkıntıları düşünmek YÜCE ALLAHIM nerde anne olmayı bekleyen varsa tez vakitte yüzünü güldürsün.
sıla26

Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.02.2007 12:52:52 ( #152 )
KIZLAR BİŞEY SORCAM.BU YUMURTLARI BÜYÜTMEK İÇİN BU SIRADA İĞNE YAPILABİLİYOMU.YOKSA İĞNE İÇİN TEDAVİYE BAŞTANMI BAŞLAMAK LAZIM.BENİ YUMURTLAR 15. GÜNDE 10 MMDE KALMIŞTI YA BUNLAR İĞNEYLE BÜYÜYEBİLİRMİ.?
 ÖZÜMCÜM İĞNELERİ BULDUĞUNA SEVİNDİM.İNŞALLAH AŞILAMAYA GEREK KALMADAN HAMİŞ KALIRSIN.
two pink line

Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.02.2007 12:57:02 ( #153 )
Mavişçim haklısın canım.Bu yolda hem maddi hem manevi çok yıpranıyoruz maalesef.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun...
Canım bendeki iğneler de pregon-75 ve 20 kutu var.Bunları kendin mi yapıyorsun yoksa yaptırıyormusun... Bende kilerin içinde şırıngası var ama iğneler normal uzun iğnelerden ben onları nasıl yaparım ki... Bir de tek seferde 1 iğne mi kullanılıyor ve hergün mü yapılıyor... Ben ilk defa deneyeceğim için bilmiyorum canım, yardım edersin dimi...

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA
two pink line

Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.02.2007 12:58:36 ( #154 )

Orjinalden alıntı: sıla26

KIZLAR BİŞEY SORCAM.BU YUMURTLARI BÜYÜTMEK İÇİN BU SIRADA İĞNE YAPILABİLİYOMU.YOKSA İĞNE İÇİN TEDAVİYE BAŞTANMI BAŞLAMAK LAZIM.BENİ YUMURTLAR 15. GÜNDE 10 MMDE KALMIŞTI YA BUNLAR İĞNEYLE BÜYÜYEBİLİRMİ.?
ÖZÜMCÜM İĞNELERİ BULDUĞUNA SEVİNDİM.İNŞALLAH AŞILAMAYA GEREK KALMADAN HAMİŞ KALIRSIN.

Sehercim iğneler için bir dahaki adetini beklemen gerekiyor diye biliyorum ben,, detayları maviş yazar inşallahhh.. Bekliyoruz....

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA
nagisch

• Tüm gönderiler : 8060
  • Bölge: eski bambıh daha eski pammuk
Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.02.2007 13:00:01 ( #155 )
yaw konuya balıklama daldım ama, tedavi  olurken benimde yumurtam büyümemişti.. es--em diye bi hap vermişti dr.. onu içmeme rağmen 12 mm de kalmıştı.. eğer 22 cm e ulaşsaydı iğne yapacaktı... ama olmadı..

two pink line

Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.02.2007 13:06:18 ( #156 )

yaw konuya balıklama daldım ama, tedavi  olurken benimde yumurtam büyümemişti.. es--em diye bi hap vermişti dr.. onu içmeme rağmen 12 mm de kalmıştı.. eğer 22 cm e ulaşsaydı iğne yapacaktı... ama olmadı..

Nagihancım ben o hapı hiç duymadım... Bu arada doğuma çok az kalmış,, Allah bir avazda kurtarsın canım... İnşallah bir gün bize de nasip olur...

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA
maviş-

Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.02.2007 14:40:40 ( #157 )
ÖZÜMCÜM benim puregon 600 pen yani kalem şeklinde olandan bunun iğnesi 2 cm gibi iğnelerimi düne kadar eşim vuruyordu ama şehir dışına çıkınca 2 gün ben vurucam iğneyi vurmak bana kaldı.laf aramızda hiç acımıyo ama kociş sorduğunda az acıdı diyom naz yapıyom işteee canım ben 13.gün boyunca 75 doz 14. gün cumaya 112,5 olarak vurulucam 20. güne kadar.cnm bide iğneler tek kulanımlık.hergün yenisini takıyorsun.iğneni yapım şeklini dr.una sorarsan o ilk dozu uygular.ben nette nsl yapıldığını izlediğim halde ilk uygulamayı dr.um yaptı.yine sormak istediğin bişey olursa ben cevaplamaya hazırım.istersen msn adresimi verebilirim ordan daha rahat ulaşırsın.
SEHER cim iğnelere başlamak için regleni beklemen gerekiyor.reglenin 3. günü iğnelere başlıyorsun.bana ilk araştırma sırasında 75 lik iğne kullanacağımı 14 gün kullanacağımı söylemişti ama 14. günden sonra doz artırımı ile devam edicez cnm.
İNŞALLAH herkes sonuçlarını kırmızı çizgi bebiş olarak görür.ALLAH HEPİMİZİN YANINDA VEDE YARDIMCISI OLSUN.
maviş-

Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.02.2007 14:45:19 ( #158 )

Nagehancım bende bu ilacı hiç duymamıştım.ama bak ne mutlu artık zuzuna meleğine kavuşmana az kaldı darısı bizimde başımıza.ALLAH yavrunu size bağışlasın.kolay,rahat bi doğum geçirmen dileğiyle...başarı öykünü bizimle paylaşırsan sevinirim.ne tür tedavi uyguladın ? mutlu kal sağlıcakla kal bebeğinle kal.
sıla26

Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.02.2007 14:48:57 ( #159 )
YA KIZLAR FAZLA SORU SORUYORUM AMA BU YUMURTALARI BÜYÜTMEK İÇİN BİTKİSEL BİŞEYLER BİLİYOSANIZ YAZABİLİRMİSİNİZ LÜTFEN?BEN TAKTIM BU YUMURTLARA İLLAKİ BÜYÜTECEM ARISÜTÜNÜ DUYMUŞTUM BEN BÜYÜTÜP ÇATLATIYOMUŞ DİYE. VARMI BÖYLE BİŞEY BİLDİĞİNİZ? TABİ BÜYÜSEDE TUTAR TUTMAZ ALLAH BİLİR. HEPİMİZ İÇİN HAYIRLISI OLSUN.
SAĞLIKLI BEBİŞLERİMİZ OLSUN.
two pink line

Ynt: polikistikover ile ilgili - 27.02.2007 16:33:04 ( #160 )

Orjinalden alıntı: maviş-

ÖZÜMCÜM benim puregon 600 pen yani kalem şeklinde olandan bunun iğnesi 2 cm gibi iğnelerimi düne kadar eşim vuruyordu ama şehir dışına çıkınca 2 gün ben vurucam iğneyi vurmak bana kaldı.laf aramızda hiç acımıyo ama kociş sorduğunda az acıdı diyom naz yapıyom işteee canım ben 13.gün boyunca 75 doz 14. gün cumaya 112,5 olarak vurulucam 20. güne kadar.cnm bide iğneler tek kulanımlık.hergün yenisini takıyorsun.iğneni yapım şeklini dr.una sorarsan o ilk dozu uygular.ben nette nsl yapıldığını izlediğim halde ilk uygulamayı dr.um yaptı.yine sormak istediğin bişey olursa ben cevaplamaya hazırım.istersen msn adresimi verebilirim ordan daha rahat ulaşırsın.
SEHER cim iğnelere başlamak için regleni beklemen gerekiyor.reglenin 3. günü iğnelere başlıyorsun.bana ilk araştırma sırasında 75 lik iğne kullanacağımı 14 gün kullanacağımı söylemişti ama 14. günden sonra doz artırımı ile devam edicez cnm.
İNŞALLAH herkes sonuçlarını kırmızı çizgi bebiş olarak görür.ALLAH HEPİMİZİN YANINDA VEDE YARDIMCISI OLSUN.

mavişçim bilgiler için sağol canım.Adetin 3. günü başlanıyorsa benim adetin 1. günü doktora gitmem gerek sanırım.Bakalım kaç günde yumurtam büyüyecek.Yalnız bendeki iğneler pen değil galiba, normal uzun uçlu iğnelerden, bu pen dediğiniz şey ayrıca eczaneden mi alınıyor acaba... canım msn yasak işyerinde maalesef...

CANIM OGLUM OYTUN YEKTA
Sayfayı değiştir: < 12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 8 of 98, mesajlar 141 to 160 of 1943

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 186 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat