Orjinalden alıntı: happygırl
Orjinalden alıntı: pammuk
15 yaşından beri diane 35 içiyorum.. ama bu hap bende daha çok kilo ve daha çok tüylenme yaptı sanki.. sizde de böyle yan etki oldu mu??
ben de yaklaşık 1 haftadır bu sorunu düşünüyorum ne yapmalıyım diye?
bana da kimisi PKO sın diyor, kimisi değilsin... şaşırmış durumdayım.... yaklaşık 13-15 yaşımdan beri diare 35 içiyorum ve 29 yaşındayım... artık korkuyorum çok uzun süre içtim çünkü.... son 2 aydır desolett içtim... ama son adet döneminde yaşadığım MİGREN ağrısı bana hapı bırakma kararı aldırdı... bende kilo ve sivilce sorunu yok... Tüylenme ve adet düzensizliği var... bakalım bu ay regl olabilecek miyim?
uzatmamayım,
1- Sizde de şiddetli MİGREN ağrısı (adet döneminde) oluyor mu?
2-uzun yıllar d.k.hapı kullanmanın sakıncaları hk. bir bilginiz var mı?
sevgilerimle
Bildiğim kadarı ile ,
1- Doğum kontrol hapı kullanırken 6 ayda 1 ay veya senede 2 ay kadar ilaç kullanmayarak vücudu dinlendirmek gerekiyor. Sağlıklı ve vücuda zarar vermeden kullanma şekli bu. Aralıksız yıllarca kullanmak yanlışmış , çeşitli riskler taşıyormuş.
2- Migrenliyi ancak migrenli anlarmış..
Migren insanın hayatına öylesine birgün ani ve nedensiz girer , yıllarca yaşam kalitesini düşürür ve yine birgün çıkıp gidebilirmiş.
Ben bazen migrenin bir ceza olduğunu düşünürüm. Hem ondan kutulmayı hem de kefaret olmasını dilerim.
Ahmet Altan'ın bir yazısını okumuştum. O da eski bir migrenliymiş ama migreni sonunda onu terk etmiş.
Miğren atağı anında migrenlinin tek arkadaşı migrenidir, onunla bir odaya kapanıp yalnız kalmak
ister başkasına tahammül edemez. (anlamı taşıyan benzer bir cümle) yazmıştı. Duygumu tam tarif ettiğini düşünmüştüm...
Ancak migren ağrısı sadece adet öncesi ve adet döneminde görülüyorsa bu migren ağrısı değilmiş , sanırım buna vasküler ağrı deniyor.
Doğum kontrol hapı , hormon ilaçları , bazı antidepresanlar migreni tetikliyor ve ağrıların sıklığını da şiddetini de arttırıyor.
Bence tedavi de tıpkı Pko tedavisi gibi yani tedavi gördüğün sürece iyileşme oluyor ( kesin tedavi , kurtuluş değil) ilaçları bırakınca herşey eskisi gibi...
Ve klişe cümle stres yasak..
Ne kadar mutsuzsuzluk ne kadar sıkıntı ne kadar üzüntü o kadar migren...